-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Το Cordoba μας άφησε για άλλη μία φορά από μπαταρία...
Ενώ φαινόταν ok ξαφνικά έπεσε στα 1.9Volt ... και έμεινε νεκρή.
Ο φορτιστής μου, έβγαλε μήνυμα λάθους ότι η μπαταρία είναι νεκρή ή βραχυκυκλωμένη.5 χρόνια αυτοκίνητο, 4 μπαταρίες... Λογικό, αφού δεν βάλαμε ποτέ τον φορτιστή.
Μήπως έχει κάποια διαρροή;
Για μένα πολύ,πολύ πιθανό.
Για το συνεργείο όχι (χωρίς όμως να κοιτάξει το αυτοκίνητο) ...
Για τον πατέρα μου που το έχει στο όνομα του και γουστάρει να δίνει φράγκα σε μπαταρίες ... πιστεύει το συνεργείο... -
Μήπως αντί για μπαταρία αυτοκινήτου βάζεις UCAR από το περίπτερο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Storm, τι κανείς στο 207; Έχεις τον φορτιστή μόνιμα πάνω ή ρίχνεις καμία φόρτιση πού και πού για συντήρηση;Μόνιμα όχι.
Φόρτιση όσο ποιο συχνά μπορώ και προσπαθώ να μην έχει πέσει πολύ η μπαταρία ώστε να μπορεί να φορτισθεί...
Πάντως ομολογώ ότι μία φορά, πριν ένα μήνα, την πάτησα, είχε πέσει στα 11,9volt και δεν έπαιρνε μπροστά.
Ο φορτιστής με έσωσε... Κορυφαίος... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το Cordoba μας άφησε για άλλη μία φορά από μπαταρία...
Ενώ φαινόταν ok ξαφνικά έπεσε στα 1.9Volt ... και έμεινε νεκρή.
Ο φορτιστής μου, έβγαλε μήνυμα λάθους ότι η μπαταρία είναι νεκρή ή βραχυκυκλωμένη.5 χρόνια αυτοκίνητο, 4 μπαταρίες... Λογικό, αφού δεν βάλαμε ποτέ τον φορτιστή.
Από την άλλη στο 207 που το προσέχω μετά την εργοστασιακή που την πάτησα και μου έμεινε, είμαι με την δεύτερη μπαταρία 3 χρόνια τώρα και την κρατάω ζωντανή με τον φορτιστή... Ευτυχώς...
Ολες οι μπαταρίες που είχα ποτέ σε 2τροχα και 4τροχα κράτησαν πάνω από 3 χρόνια, συνήθως 4. Στο τωρινό ήδη 5. Χωρίς φορτιστές και άλλα τέτοια κόλπα. Μήπως ο φορτιστής κάνει κακό αντί καλό (πχ. μήπως οι μπαταρίες μολύβδου έχουν μέγιστο αριθμό κύκλων φόρτισης όπως οι λιθίου ?)
-
Στο Cordoba δεν είχε μπει ποτέ φορτιστής. Αν είχε μπει δεν θα είχε πρόβλημα (αν και εφόσον δεν έχει διαρροή).
Στο δικό μου με το φορτιστή το έχω σώσει. Διαφορετικά θα είχα αλλάξει και εγώ 2-3 μπαταρίες στάνταρ.
Αναφέρομαι σε αυτοκίνητα με ελάχιστη χρήση.
-
Όντως έχει να κάνει αρκετά με τη χρήση. Εγώ τα πρώτα χρόνια δεν χρησιμοποιούσα το αμάξι πολύ με αποτέλεσμα η εργοστασιακή μπαταρία που σε άλλους κράτησε 5-6+ χρόνια, εμένα να πεθάνει σε 2,5. Η επόμενη, σαφώς χαμηλότερης ποιότητας) που έβαλα, είναι μια χαρά αλλά το αμάξι κινείται πολύ περισσότερο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(πχ. μήπως οι μπαταρίες μολύβδου έχουν μέγιστο αριθμό κύκλων φόρτισης όπως οι λιθίου ?)Οχι,
η μακροζωια τους εξαρταται απο το ποσο πληρως φορτισμενες τις διατηρουμε,
πολλες και μικρες φορτισεις ειναι προτιμοτερες απο λιγες και μεγαλες.
Πρεπει επισης να ξερουμε να επιλεγουμε καταλληλη μπαταρια για το αυτοκινητο μας αναλογα και με την χρηση που του κανουμε,- Δεν βαζουμε περισοτερα αμπερ απο οσα μπορει να φορτισει το ατενειτορ μας και ειδικα αν κανουμε συχνα μικρες διαδρομες, μια μικροτερη και καλοφορτισμενη μπαταρια θα κρατησει παραπανω απο μια αλλη μεγαλυτερη που δεν φορτιζεται σωστα.
- Δεν αγοραζουμε επισης μπαταρια με πολλα αμπερ εκκινησης αν δεν ζουμε σε μερος με χαμηλες θερμοκρασιες,
δυναμη εκκινησης και μακροζωια δεν πανε μαζι (για μπαταριες μολυβδου).
-
Καλησπέρα σε όλους
Είχα να βάλω το αυτοκίνητο[xsara 2001 1.6} μπρος μια εβδομάδα κ σήμερα δεν έπαιρνε με τίποτα λόγω μπαταρίας,την έχω ξαναπάθει έτσι πριν από 1 μήνα.Μάλλον ο συναργερμός μου τρώει πολύ από την μπαταρία.
Απ' ότι φαίνεται θα χρειαστεί κάποια στιγμή σύντομα να την αλλάξω.
Αύριο το πρωί όμως,αν είμαι καλά θα χρειαστώ το αυτοκίνητο.
Να καλέσω το απόγευμα οδική βοήθεια να μου το βάλει μπροστά και να το αφήσω κάνα 20 λέπτο η μισή ώρα να γεμίσει να μπορώ να το βάλω μπροστά αύριο το πρωί κατά τις 5?
Η να την καλέσω πρωί πρωί κ έχει ο θεός.
Επίσης αν έχετε να μου προτείνετε καμιά καλή μπαταρία μεχρι 70-80 ευρώ είμαι όλος αυτιά.
Αυτή που έχει τώρα πάνω είναι από το 2012 μάρκας Burnme.... -
να παρεις τηλ εναν που πουλαει και τοποθετει μπαταριες να ερθει να την αλλαξει επιτοπου
τη μπαταρια να προτεινουμε αφου αμα τραβαει απο καπου ρευμα θα θελει αλλαγμα παλι σε κανα μηνα, κανε αυτο που σου ειπα και πηγαινε σε καποιον να δει τι καταναλωνει ρευμα -
Οπότε αύριο πρωί πρωί για μπαταρία.
Το να αδειάζει μέσα σε 7 μέρες λόγω συναγερμού δεν παίζει; -
Ο χρήστης Master Lalakis έγραψε:
Οπότε αύριο πρωί πρωί για μπαταρία.
Το να αδειάζει μέσα σε 7 μέρες λόγω συναγερμού δεν παίζει;Οχι δεν ειναι φυσιολογικό!
-
φυσικά και παίζει να φταίει ο συναγερμός.
πρώτα λύσε αυτό και μετά άλλαξει μπαταρία.
δεν φαντάζομαι να είσαι πουθενά κοντά μου; -
Κέντρο Αθήνα είμαι. Κυψέλη.
Έχω κάποιον ηλεκτρολόγο εδώ κοντά.
Θα δω το πρωί τι θα κάνω. -
Ok. Ας ψάξει για διαρροή. Έλεγα μοας και σου δανειζα τον φορτιστή μου αν ήσουν κοντά.
Sent from mobile device.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ok. Ας ψάξει για διαρροή. Έλεγα μοας και σου δανειζα τον φορτιστή μου αν ήσουν κοντά.Sent from mobile device.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
Θα την βρω την άκρη.
Μια τελευταία ερώτηση, ένας σχετικά καλός φορτιστής πόσο περίπου κάνει;;;; -
Τι συναγερμο εχεις?
-
Καλημέρα ιδέα δεν έχω.Το πρωί που βγήκα λίγο χτύπαγε πολύ σιγά.
Το αυτοκίνητο άνοιγε μόνο με κλειδί.Το άφησα έτσι προς το παρόν γιατί δεν είμαι για πολλά πολλά σήμερα. -
Ο χρήστης Master Lalakis έγραψε:
Ok. Ας ψάξει για διαρροή. Έλεγα μοας και σου δανειζα τον φορτιστή μου αν ήσουν κοντά.
Sent from mobile device.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.
Θα την βρω την άκρη.
Μια τελευταία ερώτηση, ένας σχετικά καλός φορτιστής πόσο περίπου κάνει;;;;Κάπου στα 50€ βλέπω να ξεκινούν οι ctek @ skroutz & ebay. Εγώ έχω oxford αλλά δεν είναι τόσο καλό value for money.
-
σημερα το μεσημερι αφου πεταχτηκα παγκρατι,με αφησε το αμαξι απο μπαταρια μετα απο 5 χρονια.τι να κανω μακρια απο το σπιτι επρεπε να βρω στις 2 το μεσημερι σαββατο παλι την ιδια.
φορουσα μια varta 63ah silver dynamic.
ευτυχως πεταχτηκε ενας φιλος και μου εφερε μια varta blue dynamic 60ah στα 85 ευρω.μετρησα την παλια ειχε 12 και στην μιζια επεφτε 1.8.
οι μπαταριες ετσι ξαφνικα πεθαινουν?το αμαξι δεν μιζαρε καν ενω πριν 1 ωρα που το εβαλα εμπρος πηρε αμεσα χωρις δισταγμο.
εντωμεταξυ πρις 2 ημερες ειμαι εθνικη και με 120 αριστερη το αμαξι μου σβηνει.τραβαω τερμα δεξια ευτυχως δεν ειχε αμαξια σταματαω το αμαξι πηρε εμπρος κανονικα και εφυγα.δεν ξερω αν παιζει ρολο απο την μπαταρια αυτο. -
Και ετσι πεθαίνουν οι μπαταριες, μαλλον σου εχει σπασει.Σιγουρα ηταν καλα σφιγμενοι οι πόλοι;
Sent from outer space ★☆★
Μπαταρία αυτοκινήτου...