-
Η μπαταρία του Mitsu μετά από 6+ χρόνια δίνει τα πρώτα μυνήματα της ότι θέλει αντικατάσταση. Μια λοιπόν κι ο χειμώνας έρχεται και οι απαιτήσεις για ρεύμα αυξάνονται για βοηθήστε λίγο.
Από μάρκες και τύπους μπαταριών τι έχεται να προτείνεται;
(Α ρε άτιμοι Γιαπωνέζοι ούτε 10 χρόνια δε κρατάνε οι παλιομπαταρίες σας ) .
-
Η μπαταρία του Mitsu μετά από 6+ χρόνια δίνει τα πρώτα μυνήματα της ότι θέλει αντικατάσταση. Μια λοιπόν κι ο χειμώνας έρχεται και οι απαιτήσεις για ρεύμα αυξάνονται για βοηθήστε λίγο.
-
-
Όλες οι μπαταρίες είναι ίδιες. Γι αυτό καλύτερα απέφυγε επώνυμες μπαταρίες (πχ Bosch). Δέν έχουν τίποτα παραπάνω να προσφέρουν απο τις άλλες και κοστίζουν σχεδόν τα διπλάσια.
Επίσης, μην βάλεις κλειστού τύπου μπαταρία αν το αυτοκίνητο είχε απλή απο το εργοστάσιο. Δέν θα φορτίζεται σωστά και θα πεθάνει πολύ γρήγορα.
-
Delkor calsium plus
Την έχω απο το Σεπτέμβριο του 98 και ακόμα δεν μου είπε όχι.
ελπιζω να μην μου το πεί τώρα
-
Εγω βασικα εχω μια Carefur στο αμαξι μου! την εχω 2 χρονια και το μονο που εχω παρατηρισει ειναι οτι πεφτει λιγο η φωτηνοτητα οταν σβηνω τον κινητηρα...μια Bosch Silver δεν θα με χαλαγε!
H Carrefur εκανε 40Ε και η Bosch 60E -
Ο χρήστης Lefteris25 έγραψε:
Εγω βασικα εχω μια Carefur στο αμαξι μου! την εχω 2 χρονια και το μονο που εχω παρατηρισει ειναι οτι πεφτει λιγο η φωτηνοτητα οταν σβηνω τον κινητηρα...μια Bosch Silver δεν θα με χαλαγε!
H Carrefur εκανε 40Ε και η Bosch 60Ecarrefour και ξερο ψωμι!
Τζαμπα, και αθανατες! -
ειναι και κλειστου τυπου με ενδηξη φορτησης...
-
Το πιο σημαντικό για τις μπαταρίες που αγοράζεις από το σουπερμάρκετ πρέπει να είναι φρέσκιες. Εάν τους έχει μείνει 1-2 μήνες στο ράφι είναι για πέταμα.
-
Χεστικες ρε! πας την γυρνας πισω και περνεις και τα λεφτα σου!!! που αλλου το κανουν αυτο?
Εγω ομως Θελω Bosch Silver....
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
carrefour και ξερο ψωμι!
Τζαμπα, και αθανατες!Kαι μια νέα μίζα, και βάση κινητήρα και φαγωμένα ηλεκτρικά καλώδια .... και .... και ....
Από ραγισμένη μπαταρία Carefour, λίγων μηνών! -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όλες οι μπαταρίες είναι ίδιες. Γι αυτό καλύτερα απέφυγε επώνυμες μπαταρίες (πχ Bosch). Δέν έχουν τίποτα παραπάνω να προσφέρουν απο τις άλλες και κοστίζουν σχεδόν τα διπλάσια.Επίσης, μην βάλεις κλειστού τύπου μπαταρία αν το αυτοκίνητο είχε απλή απο το εργοστάσιο. Δέν θα φορτίζεται σωστά και θα πεθάνει πολύ γρήγορα.
Σιγουρα; γιατι ειχαμε βαλει στο golf ξηρη ενω ειχε με υγρα και δεν ειχε κανενα προβλημα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όλες οι μπαταρίες είναι ίδιες. Γι αυτό καλύτερα απέφυγε επώνυμες μπαταρίες (πχ Bosch). Δέν έχουν τίποτα παραπάνω να προσφέρουν απο τις άλλες και κοστίζουν σχεδόν τα διπλάσια.Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Σημαντικό στοιχείο στις μπαταρίες είναι τα Ah εκκίνησης, κοινώς το ρεύμα που μπορεί να δώσει κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Προσοχή δεν αναφέρομαι στη χωρητικότητα της μπαταρίας σε Ampere αλλά στην παροχή της σε Ah. Και σ' αυτό το στοιχείο οι Bosch είναι μακράν μπροστά. Το καλό κοστίζει όμως, οπότε στο αμάξι έβαλα πρόσφατα μια Delco κλειστού τύπου (από τη μάνα του το αυτοκίνητο είχε ανοιχτού τύπου) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά πολύ πιο εύκολα από πριν, ακόμα και με τα φώτα ανοιχτά.
-
Δες και τις Varta. Τις θεωρώ καλύτερες από τις Bosch και είναι και φθηνότερες.
-
Τα αμπέρ εκκίνησης τα διαλέγεις έτσι ώστε να μπορεί να ξεκινήσει ο κινητήρας τα κρύα πρωϊνά του χειμώνα που χρειάζεται μεγάλο ρεύμα εκκίνησης. Μιλάμε για τα ίδια Ah.
Στη Φλώρινα με συνηθισμένο -10C το πρωί θα διαλέξεις μια μπαταρία με μεγάλο ρεύμα εκκίνησης.
Στην ΑΘήνα θα διαλέξεις αυτήν με το μικρότερο ρεύμα εκκίνησης.
Είναι λάθος να επιλέξεις μια μπαταρία με μεγάλο ρεύμα εκκίνησης όταν το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά σε θερμές περιοχές (Αθήνα). Η μπαταρίες αυτές έχουν πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια στις πλάκες τους για να μπορούν να δώσουν το μεγάλο ρεύμα με συνέπεια αυτές οι πλάκες να είναι λεπτές και όχι τόσο ανθεκτικές, όσο σε άλλες μπαταρίες με μικρό ρεύμα εκκίνησης.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είναι λάθος να επιλέξεις μια μπαταρία με μεγάλο ρεύμα εκκίνησης όταν το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά σε θερμές περιοχές (Αθήνα). Η μπαταρίες αυτές έχουν πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια στις πλάκες τους για να μπορούν να δώσουν το μεγάλο ρεύμα με συνέπεια αυτές οι πλάκες να είναι λεπτές και όχι τόσο ανθεκτικές, όσο σε άλλες μπαταρίες με μικρό ρεύμα εκκίνησης.Ακριβώς. Τα στοιχεία παραμορφώνονται απο τους κραδασμούς (λακούβες) και η μπαταρία καταστρέφεται. Πιο συγκεκριμένα, ο μόλυβδος 'τραβιέται' και το κάτω μέρος του στοιχείου γίνεται πιο χοντρό. Κάποια στιγμή τα στοιχεία ακουμπάνε στη βάση της μπαταρίας και βραχυκυκλώνουν. Γι αυτό στο εξωτερικό οι μπαταρίες καρατάνε κατα ελάχιστο 5 χρόνια ενώ στην Ελλάδα ο μέσος όρος ζωής είναι 3 χρόνια.
Οι μπαταρίες κλειστού τύπου φορτίζονται με περίπου 2 Volt παραπάνω απο τις κανονικές. Αν το δυναμό του αυτοκινήτου δεν είναι σχεδιασμένο για κλειστού τύπου, η μπαταρία δεν θα φορτίζεται σωστά.
-
Για τις ΠΑΚ τι λέτε?
-
Πάντως πιστεύω ότι ο χρόνος ζωής μιας μπαταρίας βασίζεται εκτός απο την μάρκα και τρόπο λειτουργίας.
Δεν μπορεί μια μπαταρία η οποία βρίσκεται σε αμάξι το οποίο κινείται μέσα στην(Πολλά σταμάτα-ξεκίνηνα της μίζας) να αντέχει το ίδιο με κάποια άλλη που συνεχώς κινείται για μεγάλες αποστάσεις εκτός πόλεως -
Κατ΄αρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Για τις bosch οι απόψεις είναι μοιρασμένες σε όσους ρώτησα. Άλλοι λένε τα καλύτερα κι άλλοι ούτε να τις βλέπουν (πιθανόν και λόγω κόστους) .
Οι ΠΑΚ έχουν καλό όνομα, είναι κι Ελληνικές. Στο παλιό μου τουτού είχα βάλει μια Tudor της ΠΑΚ είναι και για ένα χρόνο που το κράτησα μετά την αλλαγή δεν είχα πρόβλημα. (Αλλά σχετικά ακριβή 35.000 δραχμές το 1998 μου πιάσαν τον κ@λ@ μια και έμεινα ανήμερα 15 Άυγουστο οπότε )
Μάλλον θα ψαχτώ μεταξύ Varta και την Delkor calcium plus (σα φάρμακο μοιάζει ) μου έκανε εντύπωση η διάρκειά της.
Θα 'ακούσω' τον 'dog80' και θα ψάξω ανοικτού τύπου. Ελπίζω να έχουν και η Varta και η Delkor.
Ευχαριστώ και πάλι. -
Μετά τήν πρώτη εργοστασιακή μπαταρία πού μού κράτησε κοντά στά έξι χρόνια,άρχισα να βάζω ότι 'καλύτερο' (= ακριβώτερο) έβρισκα.
Ολες οι 'καλές' μπαταρίες αντέχανε τρία χρόνια.
Σέ κάποια φάση έτυχε να βάλω μία ανώνυμη,μιάς καί έτυχε νά μείνω Σάββατο απόγευμα,καί αναγκάστηκα να αγοράσω μία από τόν ηλεκτρολόγο τής γειτονιάς.
Τρία χρόνια κράτησε καί εκείνη
Τρία χρόνια μου κρατάνε όλες οι φτηνές μπαταρίες πού βάζω από τότε,πού αγοράζω από μία τοπική βιοτεχνία εδώ στή Θεσσαλονίκη.
Καί είναι καί τζαμπαντάν.
Μπαταρία αυτοκινήτου...