-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τι διαφορα θα εχε αν παρω μια με 60 € και κρατησει πχ 5 χρονια και μια με 72€ και κρατησει 6 χρονια? Το ιδιο δεν ειναι?Αν θεωρείς προδιαγεγραμμένη/εγγυημένη την πενταετία φυσικά δεν έχεις λόγο να πάρεις την ακριβότερη. Επειδή όμως δεν την έχουμε για αυτό συζητάμε για μάρκες, καλύτερες μπαταρίες κλπ.
Εκτός από το να μην μείνεις υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που δεν τα παίρνουμε χαμπάρι. Εσωτερικές αντιστάσεις, ρυθμός απωλειών κλπ. Μπορεί λοιπόν να υπάρχει διαφορά στο πόσο εύκολα φορτίζει (ζόρι σε φορτιστή, κατανάλωση) ή πόσο γρήγορα πέφτει μια μπαταρία που δεν χρησιμοποιείται συχνά ή πόσο εύκολα θα βραχυκυκλώσει σε ένα χτύπημα ή πόσο θα πληγωθεί από ένα πλήρες ξεφόρτωμα και πάει λέγοντας. Και μια μπαταρία με καλύτερη συμπεριφορά στα παραπάνω θα τείνει να κρατήσει περισσότερα χρόνια.
Αυτές είναι οι λειτουργικές διαφορές τις οποίες προσπαθούμε να καλύψουμε μιλώντας για 'καλές' μπαταρίες και όχι μόνο για ΑΗ και αμπέρ εκκίνησης ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε τα χρόνια που θα κρατήσει. -
H original κρατησε ~4 χρονια, ισως 5. Ενα χειμωνιατικο πρωινο, το αυτοκινητο δεν επαιρνε μπρος. Η επομενη επαθε τραλαλά με το χτυπηματακι στα 2 χρονια. Η τωρινη ειναι στα τελευταια της στα 5 χρονια, εχει υποστει βεβαια τουλαχιστον μια σατανικη εκφόρτιση.
Μπορει να εχω και καποια διαρροη καπου, αλλα βαριεμαι να ψαξω. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
................Αν θεωρείς προδιαγεγραμμένη/εγγυημένη την πενταετία φυσικά δεν έχεις λόγο να πάρεις την ακριβότερη. Επειδή όμως δεν την έχουμε ...........Προσωπικά δεν έχω κρατήσει μπαταρία λιγότερο από 5 χρόνια !!!!
Σε ένα σουζουκάι που είχα 5 χρόνια δεν είχα αλλάξει, στο μίκρα άλλαξα στα 6 χρονια, στο τέριος στα 12 χρόνια που το είχα άλλαξα μία φορά , το 107 τώρα είναι 6 χρονών και δεν έχω αλλαξει και το κασκαι φυσικά που είναι 3 χρονών δεν έχω αλλάξει επίσης!!!!
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
...
Οι καλύτερες μπαταρίες είναι οι τύπου Marine )που αντέχουν βαθειά εκφόρτιση ή ακόμα καλύτερα οι τύπου gel ή agm (διπλάσια ζωή με διπλάσιο κόστος)
...αυτό με την διπλάσια ζωή που προκύπτει; δεν έχω βρει κάτι τέτοιο τότε που έψαχνα...
-
Μετά από 8μιση χρόνια τα έπαιξε η μαμά μπαταρία στο Volvo μου...
Αντικαταστάθηκε με VARTA 95AH στα 115 €... -
Λοιπόν.Το Νοέμβριο του 2011 αντικατέστησα την μπαταρία που είχε το αμάξι με μια varta blue 60AH.Εχθές μετά από 18 μήνες άρχισαν κάποιες ενδείξεις θανάτου της...
Είχα σταματήσει με alarm για κάπου 15 λεπτά.Πήγα να βάλω μπρος,δυσκολεύτηκε να πάρει κι έσβησαν η ημερομηνία και η ώρα από την οθόνη του υπολογιστή.Πήγα 3χλμ μακρύτερα,σταμάτησα και μετά από 10 λεπτά,χωρίς να έχω αφήσει αλαρμ,πήρε χωρίς πρόβλημα το αμάξι.Σήμερα το απόγευμα δοκιμάζω να το βάλω μπροστά,τίποτα.Δεν έπαιρνε κι έσβησαν πάλι οι ενδείξεις ημερομηνίας και ώρας.Μετά από λίγη ώρα με ένα πολύμετρο μετράω την μπαταρία και η ένδειξη ήταν 9volt.Ξαναδοκιμάζω να βάλω μπροστά το αμάξι,και σε ένα σημείο που πάει να 'σκάσει' πατάω γκάζι και παίρνει μπρος.Η μπαταρία ακουγόταν ότι ζοριζόταν να δώσει κίνηση στη μίζα.Μετά από 5 λεπτά λειτουργίας σβήνω τη μηχανή,μετράω την μπαταρία και βγάζει 12+volt (είναι αναλογικό,και είχε περάσει η βελόνα το 12).
Εγώ πιστεύω ότι πέθανε η μπαταρία.Υπάρχει κάποια άποψη; -
Μαλλον .... μπαταρία!!!!
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Αντικαταστάθηκε με VARTA 95AH στα 115 €...95? Σα πολλα δεν ειναι? Εμενα στο focus μου ψοφησε στα 7,5 χρονια χρησης και με συναγερμο το αμαξι! 44ah η μαμα μπαταρια!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Αντικαταστάθηκε με VARTA 95AH στα 115 €...95? Σα πολλα δεν ειναι? Εμενα στο focus μου ψοφησε στα 7,5 χρονια χρησης και με συναγερμο το αμαξι! 44ah η μαμα μπαταρια!
Οτι φορουσε απο το εργοστασιο ξαναεβαλα...τωρα μηπως εκανα λαθος στα ΑΗ...θα την ξανακοιταξω και θα απαντησω...
-
Παιδιά μια βοήθεια ..
για αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου στην Αθήνα ξέρει κάποιος κανένα κατάστημα που κάνει αλλαγή στο χώρο σου ? -
Aν έκανες τον κόπο να ψάξεις λίγο θα έβρισκες και άλλο νήμα για μπαταρίες, με το παραμικρό μην ανοίγετε καινούργια νήματα επειδή βαριόσαστε το ψάξιμο.
-
Ο χρήστης elhal έγραψε:
Παιδιά μια βοήθεια ..
για αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου στην Αθήνα ξέρει κάποιος κανένα κατάστημα που κάνει αλλαγή στο χώρο σου ?Ψάξε στο google για battery help + Βουλιαγμένης.......
-
Ο χρήστης elhal έγραψε:
Παιδιά μια βοήθεια ..
για αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου στην Αθήνα ξέρει κάποιος κανένα κατάστημα που κάνει αλλαγή στο χώρο σου ?παρε μια απο οπου να 'ναι , παρε και ενα 10αρακι κλειδι και βαλτη βρε κουμπαρε...
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Λοιπόν.Το Νοέμβριο του 2011 αντικατέστησα την μπαταρία που είχε το αμάξι με μια varta blue 60AH.Εχθές μετά από 18 μήνες άρχισαν κάποιες ενδείξεις θανάτου της...
Είχα σταματήσει με alarm για κάπου 15 λεπτά.Πήγα να βάλω μπρος,δυσκολεύτηκε να πάρει κι έσβησαν η ημερομηνία και η ώρα από την οθόνη του υπολογιστή.Πήγα 3χλμ μακρύτερα,σταμάτησα και μετά από 10 λεπτά,χωρίς να έχω αφήσει αλαρμ,πήρε χωρίς πρόβλημα το αμάξι.Σήμερα το απόγευμα δοκιμάζω να το βάλω μπροστά,τίποτα.Δεν έπαιρνε κι έσβησαν πάλι οι ενδείξεις ημερομηνίας και ώρας.Μετά από λίγη ώρα με ένα πολύμετρο μετράω την μπαταρία και η ένδειξη ήταν 9volt.Ξαναδοκιμάζω να βάλω μπροστά το αμάξι,και σε ένα σημείο που πάει να 'σκάσει' πατάω γκάζι και παίρνει μπρος.Η μπαταρία ακουγόταν ότι ζοριζόταν να δώσει κίνηση στη μίζα.Μετά από 5 λεπτά λειτουργίας σβήνω τη μηχανή,μετράω την μπαταρία και βγάζει 12+volt (είναι αναλογικό,και είχε περάσει η βελόνα το 12).
Εγώ πιστεύω ότι πέθανε η μπαταρία.Υπάρχει κάποια άποψη;Βρες ένα φορτιστή από κάποιον γνωστό και φόρτισε την μπαταρία.
-
Η μπαταρία άδειασε, αυτό είναι σίγουρο. Το αν πέθανε σηκώνει λίγη συζήτηση οπότε ξεκίνα από τον φορτιστή και μετά βλέπουμε.
Μπορεί να μην την φορτίζει καλά το σύστημα φόρτισης, μπορεί να έχεις σημαντικές διαρροές ή μπορεί και να πέθανε! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η μπαταρία άδειασε, αυτό είναι σίγουρο. Το αν πέθανε σηκώνει λίγη συζήτηση οπότε ξεκίνα από τον φορτιστή και μετά βλέπουμε.
Μπορεί να μην την φορτίζει καλά το σύστημα φόρτισης, μπορεί να έχεις σημαντικές διαρροές ή μπορεί και να πέθανε!+1, έτσι είναι.
Σε ποια περιοχή είσαι βρε elhal ;
Αν έχει κάποιος γνωστός, γείτονας, φίλος ένα πολύμετρο μέτρησε την τάση της.
Είναι πάνω από 9 volt;
(καλά τα γράφω όσοι είστε ποιο γνώστες;) -
Πάνω από 12 πρέπει να είναι, για να υπάρξει ελπίδα.
Πάρτε φορτιστές να κινηθεί λίγο το χρήμα, πως θα έρθει η ανάπτυξη αν τα έχετε κάτω από το στρώμα;
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι πέθανε η μπαταρία.Υπάρχει κάποια άποψη;Α! Για Varta μιλάμε; Χαχα!! 18 μήνες; Ήρωας! Γτ μου κάνει εμένα για θάνατος; Βεβαιώσου ότι δεν έχει πρόβλημα το αμάξι με φόρτιση(αν και δε το πιστεύω) και αν είναι ΟΚ τότε είναι μπαταρία. Όπως το περιγράφεις τουλάχιστον εμένα μου φαίνεται ότι η μπαταρία δε κρατάει φορτίο πλέον. Αν είχες πρόβλημα φόρτισης θα έδειχνε το όργανο από 9v στα 12v ;; Άρα φορτίζει αλλά δε μπορεί να διατηρήσει το φορτίο της η μπαταρία.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Πάνω από 12 πρέπει να είναι, για να υπάρξει ελπίδα.Πάρτε φορτιστές να κινηθεί λίγο το χρήμα, πως θα έρθει η ανάπτυξη αν τα έχετε κάτω από το στρώμα;
To 9volt το έγραψα διαβάζοντας εδώ http://www.oxprod.com/images/Pdfs/Maxim ... 0-inst.pdf
Μέτρησα χθες την δική μου μετά από 3 βδομάδες ακινησία, 12,51 volt, άρα δεν την φορτίζω ακόμα... (ο φορτιστής είναι πάνω σε άλλο ποιο ακινητοποιημένο όχημα)
-
Δεν είδα στο pdf να αναφέρει κάπου 9volt...
Μπαταρία αυτοκινήτου...