-
6+ έτη και η δικιά μου και πλέον με ανεβασμένη θερμοκρασία δεν δυσκολεύεται στην εκκίνηση παρά την ακινησία που μπορεί να φτάσει και τις 20 ημέρες. Το χειμώνα σε αντίστοιχη ακινησία δυσκολευόταν.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μια παρατήρησή μου σχετικά με την εκκίνηση κινητήρα μετά από καιρό ακινησίας.
Μετά από ακινησία 2-3 μηνών είχε δυσκολευτεί. Τις προάλλες όμως πήρε πολύ εύκολα αν και είχε μείνει με αποσυνδεμένη μπαταρία για 5-6 μήνες (που τυγχάνει και το μεγαλύτερο διάστημα που έχει τύχει). Όμως πριν από ελάχιστα χλμ είχε γίνει αλλαγή λαδιού.
Να ήταν αυτό, το φρέσκο λάδι και μόνο που διευκόλυνε τη μίζα, να ήταν τύχη ή να φταίει απλά η θερμοκρασία που έχει ανέβει και η μπαταρία είναι πιο χαρούμενη;
Πάντως η μπαταρία αυτή (Varta μπλε) έχει 6 χρόνια στα χέρια μου (και δεν ξέρω πόσα στον προηγούμενο) και παρά τα χουνέρια που της κάνω ακόμα κρατάει.... . Για πόσο ακόμα αναρωτιέμαι.... φτου φτου μην την βασκάνω!Tυχερούλη!!! Εγώ τι να πω που δε τις έκανα και τπτ και κράτησε 3 μήνες!
-
Πηγα να το παιξω τσιγκουνάκος, αλλα τελικα ατυχησα.
Ειχα μπαταρια καποια μαρκα δε θυμαμαι απο το 2007-8. Το χειμωνα που μας περασε, σε καποια φαση, εγινε η γνωστη βλακεια παρκαρα σε αποτομη ραμπα παρκινγκ με τη μουρη προς τα πανω και μαζευτηκε ολη η βενζινη πισω και στεγνωσε η αντλια. Το εβγαλα με τη μιζα απο εκει αλλα η μπαταρια ΕΛΙΩΣΕ στην κυρολεξια, και τα ειχε ξαναπαιξει κανα 2 φορες ακομα απο φωτα ανοιχτα κλπ. Εκτοτε οταν ο καιρος ηταν ακομα πολυ κρυος, αν το αφηνα το αυτοκινητο πανω απο 2 μερες χωρις να το βαλω μπροστα, μετα ηθελε καλωδια.
Ειπα λοιπον οτι θα τη βγαλω καθαρη το καλοκαιρι που τετοια δεν κανει, αλλα σημερα ξεχασα τα αλαρμ ανοιχτα....
Bosch S3 45Ah, 60€ με αποδειξη. Αντε να δουμε ποσο θα κρατησει. Η παλια μπαταρια μετρηθηκε 11,8 volt.
-
Eντάξει μετά από 5-6 χρόνια για 60 γιουρο δε βαριέσαι! Μπορεί να ήταν και η αφορμή! Πάντως ξεχνάς πολύ!
Υ.Γ. Όχι πάλι Bosch μπροστά μου! Αναθεματισμένοι Γερμανοί δε μπορώ να γλυτώσω από πουθενά από δαύτους!! Σε λίγο θα τις πουλάνε και στα περίπτερα, θα τους καταγγείλω για ' Κατάχρηση Δεσπόζουσας Θέσης' -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
...Η παλια μπαταρια μετρηθηκε 11,8 volt.μπορεί και να σώνεται, αν θέλεις και είσαι κοντά μου στην φορτίζω, αλλά ... έχει νόημα; πόσο θα κρατήσει ...
-
Λοιπόν το πρόβλημά μου είναι το εξής.Πριν από λίγο καιρό αγόρασα ένα Punto μεταχειρισμένο και έχω συνέχεια προβλήματα με τη μπαταρία!Στην αρχή νόμιζα πως είχε κάποιο θέμα η συγκεκριμένη μπαταρία και αποφάσισα να την αλλάξω αλλά την πρώτη εβδομάδα με την καινούργια μπαταρία έμεινα πάλι μετά από μόλις 3 μέρες ακινησίας. Πάω λοιπόν και τσεκάρω την μπαταρία και βλέπω πως είναι ok οπότε σκέφτηκα μήπως έχει να κάνει με το συναγερμό(είναι πρόσθετος στο αμάξι). Αφού την φόρτισα πλήρως απενεργοποιώ το συναγερμό τελείως αλλά μετά από μια δυο βδομάδες περίπου ξαναμένω γτ το αφησα 1 μέρα χωρίς να το κουνήσω και μιλάμε για μπαταρία ενός μήνα τώρα!!!Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει και είμαι σίγουρος πως δν έχω ξεχάσει τίποτα ανοιχτό ούτε φώτα ούτε ραδιο καμια απ τις φορες που με άφησε και δεν ξέρω και κατά πόσο αυτο έχει επηρεάσει τη διάρκεια ζωης της μπαταρίας μετά απο 2 ξεφορτισματα...κρίμα γτ ειναι και καινουργια 85Ε!!Οποιος μπορεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος!!!!
-
Πρέπει να τσεκάρεις αν φορτίζει το αυτοκίνητο, την μπαταρία, και μετά τυχόν διαρροές ρεύματος.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
...Η παλια μπαταρια μετρηθηκε 11,8 volt.
μπορεί και να σώνεται, αν θέλεις και είσαι κοντά μου στην φορτίζω, αλλά ... έχει νόημα; πόσο θα κρατήσει ...
Thanks το αγορι στο μαγαζι ειπε, 'μπα δε θα κραταει φορτιση πανω απο 3 μερες'
-
Ο χρήστης Jelino έγραψε:
Λοιπόν το πρόβλημά μου είναι το εξής.Πριν από λίγο καιρό αγόρασα ένα Punto μεταχειρισμένο και έχω συνέχεια προβλήματα με τη μπαταρία!Στην αρχή νόμιζα πως είχε κάποιο θέμα η συγκεκριμένη μπαταρία και αποφάσισα να την αλλάξω αλλά την πρώτη εβδομάδα με την καινούργια μπαταρία έμεινα πάλι μετά από μόλις 3 μέρες ακινησίας. Πάω λοιπόν και τσεκάρω την μπαταρία και βλέπω πως είναι ok οπότε σκέφτηκα μήπως έχει να κάνει με το συναγερμό(είναι πρόσθετος στο αμάξι). Αφού την φόρτισα πλήρως απενεργοποιώ το συναγερμό τελείως αλλά μετά από μια δυο βδομάδες περίπου ξαναμένω γτ το αφησα 1 μέρα χωρίς να το κουνήσω και μιλάμε για μπαταρία ενός μήνα τώρα!!!Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει και είμαι σίγουρος πως δν έχω ξεχάσει τίποτα ανοιχτό ούτε φώτα ούτε ραδιο καμια απ τις φορες που με άφησε και δεν ξέρω και κατά πόσο αυτο έχει επηρεάσει τη διάρκεια ζωης της μπαταρίας μετά απο 2 ξεφορτισματα...κρίμα γτ ειναι και καινουργια 85Ε!!Οποιος μπορεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος!!!!ο τυπακος ειναι καλος
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Λοιπόν το πρόβλημά μου είναι το εξής.Πριν από λίγο καιρό αγόρασα ένα Punto μεταχειρισμένο και έχω συνέχεια προβλήματα με τη μπαταρία!Στην αρχή νόμιζα πως είχε κάποιο θέμα η συγκεκριμένη μπαταρία και αποφάσισα να την αλλάξω αλλά την πρώτη εβδομάδα με την καινούργια μπαταρία έμεινα πάλι μετά από μόλις 3 μέρες ακινησίας. Πάω λοιπόν και τσεκάρω την μπαταρία και βλέπω πως είναι ok οπότε σκέφτηκα μήπως έχει να κάνει με το συναγερμό(είναι πρόσθετος στο αμάξι). Αφού την φόρτισα πλήρως απενεργοποιώ το συναγερμό τελείως αλλά μετά από μια δυο βδομάδες περίπου ξαναμένω γτ το αφησα 1 μέρα χωρίς να το κουνήσω και μιλάμε για μπαταρία ενός μήνα τώρα!!!Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει και είμαι σίγουρος πως δν έχω ξεχάσει τίποτα ανοιχτό ούτε φώτα ούτε ραδιο καμια απ τις φορες που με άφησε και δεν ξέρω και κατά πόσο αυτο έχει επηρεάσει τη διάρκεια ζωης της μπαταρίας μετά απο 2 ξεφορτισματα...κρίμα γτ ειναι και καινουργια 85Ε!!Οποιος μπορεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος!!!!
ο τυπακος ειναι καλος
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Πρέπει να τσεκάρεις αν φορτίζει το αυτοκίνητο, την μπαταρία, και μετά τυχόν διαρροές ρεύματος.Αποδείχθηκε ότι έφταιγε ο ρελές τελικά, είχε μια μικρή απώλεια αλλά το διόρθωσε ο ηλεκτρολόγος και τώρα είναι comple!Το θέμα τώρα είναι κατά πόσο έχει επηρεαστεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
-
Ο χρήστης Jelino έγραψε:
Πρέπει να τσεκάρεις αν φορτίζει το αυτοκίνητο, την μπαταρία, και μετά τυχόν διαρροές ρεύματος.
Αποδείχθηκε ότι έφταιγε ο ρελές τελικά, είχε μια μικρή απώλεια αλλά το διόρθωσε ο ηλεκτρολόγος και τώρα είναι comple!Το θέμα τώρα είναι κατά πόσο έχει επηρεαστεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
ποιο ρελε εφταιγε φιλε?ποιο πουντο ειναι?
-
μκ2
του 2001 1242 κυβικα 8βαλβιδο -
Ρε παιδιά, μια απορία:
Άνοιξα σήμερα καπό σε ένα Corsa 2009 φίλου και είδα ότι πάνω από την μπαταρία είχε στερωμένο ένα κουτί με καλώδιο που έρχεται και φεύγει. Ξέρει κανείς τι είναι αυτό; Η μπαταρία έχει πλαϊνές εσοχές-ράγες για να στερεώνεται το κουτί. Μπορεί να αλλαχτεί με οποιαδήποτε εμπορίου;
-
Μήπως είναι ασφαλειοθήκη;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Μήπως είναι ασφαλειοθήκη;Δεν είδα ασφάλειες μέσα, μόνο ένα καλώδιο να μπαίνει κι ένα να βγαίνει.
Εϊναι το κουτί που φαίνεται πάνω δεξιά, καθισμένο πάνω από τον έναν πόλο της μπαταρίας σε αυτή τη φωτό:
Και φαίνεται πιο καθαρά (αν και κλειστό πάλι) σε αυτή τη φωτό.
-
Mετά από ένα σύντομο googlάρισμα... πιθανόν να είναι η ασφαλειοθήκη.
-
Πήρα μια μπαταρία ΜΠΟΣ για το 107 !! Οταν είπα ότι έχω την εργοστασιακή πάνω από τον 2/2007 δε με πίστεψε μου είπε οτι θα την εχω αλλαξει σε κανα σερβις και δεν το θυμάμαι !!!! Την πήρα να την έχω σπέαρ διοτι και εγω απορώ γιατί δεν πεθαίνει η εργοστασιακή
-
Γιατί την άλλαξες αν δεν πέθανε; Και μάλιστα καλοκαιριάτικα.
-
Επειδή την έχει σπέαρ
και η μπαταρία κάθεται, θα χαλάσει πιο γρήγορα από την άλλη που είναι στο αμάξι από το 2007.
Μπαταρία αυτοκινήτου...