-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Προκειτε να αλλαξω μπαταρια στο αμαξι και θα θελα να ακουσω τη γνωμη σας. Το αμαξι είναι ενα HONDA CRZ υβρηδικο μολις 2 χρονών. Δεν είχα κανενα προβλημα αρχικά μέχρι που εγκατεστησα ενα multimedia radio το οποίο είχε μεγάλη κατανάλωση και εκτος αυτου λογο κακης ρυθμισης δεν εσβηνε οταν εκλεινα το διακόπτη αλλα εμπενε σε αναμονη με αποτελεσμα να τραβαει μονιμα απο την μπαταρια. Στη συνεχεια λόγο δουλειάς το αμαξι εμενε ακίνητο για μεγαλο χρονικό διαστημα και κάθε φορά το έβρησκα νεκρό τελείως. Μεχρι να παρω χαμπαρι τι γινετε με το ραδιο και με την ακινησια η μπαταρια αχρηστευτικε. Τωρα η κατασταση εχει χειροτερέψει και κάθε φορά κουβαλάω μαζί μου μια μπαταρια starter για να το βαλω μπροστά. ειχα σκοπο να το αφήσω να τσουλισει ετσι κουτσα κουτσα ενα χρόνο ακόμα για είναι κριμα για κενούριο αμαξι να αλλαξω μπαταρια σε τόσο μικρο χρονικό διαστημα. Αλλα όμως επιδη χειμωνιάζει και δε βλεπω να τη βγαζει άλλο πηρα απόφαση να την αλλαξω.
Ο τυπος της μπαταριας είναι 38B19L-MF 40AH 330 CCA
Διαστ.
Length [mm]: 187
Width [mm]: 140
Height [mm]: 227Καταρχήν το αμαξι δεν έχει δυναμό. Η μπαταρία 12v φορτίζετε εν κινηση απο την μεγαλη μπαταρία(100ν).
Επισεις Δεν υπαρχει μίζα. Το αμαξι πέρνει μπροστά με τη βοηθεια του ηλεκτροκινητηρα ο οποίος πέρνει ενεργεια πάλι απο την μεγαλη μπαταρια. Η 12ν μπαταρία για την εκκινηση χρειάζετε μόνο για να λυτουργισουν τα ηλεκτρικά όργανα ρελεδες κτλ.Ο κυριοτερος λόγος που ποστάρω είναι οτι θέλω να ακούσω τη γνώμη σας μηπος υπάρχει κάποια λύση ωστε έχω μεγαλύτερη διάρκεια στη μπαταρία. Εχω κατι ακουσει για τις μπαταρίες βαθειάς εκφόρτισης οι οποίες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Απο τη στιγμη που το αμαξι αυτό δεν έχει μίζα για να πάρει μπροστά, μήπος θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τετοιου ίδους μπαταρία?
Θα ανεβάσω και μια φωτο με τις μετρισεις της μπαταριας τωρα εν λυτουργια απο μια επιλογή που έχει το ραδιο αυτό.
Στέκουν αυτές οι τιμές?
primary kaι secondary είναι οι καταναλώσεις του ραδιου.Δεν εχεις εγγυηση να την περασουν εκει την μπαταρια;
Δεν μου την αλλαζουν λόγο οτι ήταν δικό μου λάθος. Ασε που για να σου βάλουν αλλην απο την αντιπρωσοπια θέλουν 220€. Ακόμα και ο τύπος που ήταν στα ανταλακτικά, κατι τον έποιασε όταν είδε την τιμή στο κομπουτερ. 'Δεν πας καλύτερα να την πάρεις απέξω' μου ειπε διακριτικά........... Ρώτησα μήπος είναι κάποιος ιδικός τύπος αλλα δεν ηξερε κανένας. Μόνο αυτον τον κωδικό έχει επάνο 38b19l-mf.
-
Στην πιο πάνω φωτογραφία το αυτοκίνητο είναι με τη μηχανή αναμένη? Αν ναι εχει πρόβλημα το δυναμό.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Στην πιο πάνω φωτογραφία το αυτοκίνητο είναι με τη μηχανή αναμένη? Αν ναι εχει πρόβλημα το δυναμό.Βασικα δεν υπαρχει δυναμο, αλλα υπάρχει περιπτωση να εχει προβλημα το συστημα φορτισης? Πριν τα πεξει η μπαταρια, με αναμενη τη μηχανή έδιχνε 13 κατι βολτ.
-
13 κάτι που λές με αναμμένη μηχανή είναι λίγο! Όταν πρωτομπήκε η μπαταρία την είχες μετρήσει; Πραγματικά το δυναμό το έχεις κοιτάξει μήπως έχει πρόβλημα; Δίνει τα αμπέρ που προβλέπει ο κατασκευαστής;
-
Διαβάστε λίγο τι λέει ο άνθρωπος το αμάξι δεν έχει δυναμό φορτίζει από την μπαταρία των ηλεκτροκινητήρων .
Ερώτηση αν δεν στην καλύπτει η εγγύηση στην αντιπροσωπεία που πήγες έχεις δοκιμάσει να πας και σε άλλη αντιπροσωπεία;
-
Από όπου και να φορτίζει οφείλει να υπάρχει κύκλωμα που να διατηρεί τάση φόρτισης σε πάνω από 13,8, συνήθως γύρω στα 14,4. Αν σε λειτουργία (έστω μετά τα πρώτα 5 λεπτά) βλέπει 13 κάτι δεν πάει καθόλου καλά...
-
kalispera
molis prin apo 30 lepta to aygo tou 05/2009, piga na valw mprosta kai arxisan na tremopaizoun ta lampakia toy tablo, tin mia pio entona tin alli isa isa pou fenontousan, oute logos gia na kanei kinisi na parei mpros etsi...nekro telios. to vazw mprosta me kalodia kanw 3 gires kai pataw na anapsoun ta provolakia kai anavei i endiksei tou (ABS) kai meta apo ligo svinei..... kanw alli mia gira ksananavei to (ABS) mazi me tin endiksi toy xeirofrenou...
mipws mporei kapios na me voithisei sto ti mporei na paizei?
ps: i alitheia einai oti i mpataria se 3misi xronia pou to exw mou exei minei 3fores kai auto apo lalakia dikia mou (ksexasmena alarm kai fota) lete na einai apo auto;
euxaristw
-
Ο χρήστης Giannis3 έγραψε:
kalisperamolis prin apo 30 lepta to aygo tou 05/2009, piga na valw mprosta kai arxisan na tremopaizoun ta lampakia toy tablo, tin mia pio entona tin alli isa isa pou fenontousan, oute logos gia na kanei kinisi na parei mpros etsi...nekro telios. to vazw mprosta me kalodia kanw 3 gires kai pataw na anapsoun ta provolakia kai anavei i endiksei tou (ABS) kai meta apo ligo svinei..... kanw alli mia gira ksananavei to (ABS) mazi me tin endiksi toy xeirofrenou...
mipws mporei kapios na me voithisei sto ti mporei na paizei?
ps: i alitheia einai oti i mpataria se 3misi xronia pou to exw mou exei minei 3fores kai auto apo lalakia dikia mou (ksexasmena alarm kai fota) lete na einai apo auto;
euxaristw
Γραφε με ελληνικους χαρακτηρες και οχι με greeklish[mod]
Aφου εχεις πεσμενη μπαταρια θα σου βγαζει διαφορες ενδειξεις σφαλματος σε υποσυστηματα του αυτοκινητου επειδη δεν υπαρχει αρκετη ταση.Αλλαξε την ,την εχεις ξεζουμισει .
-
Ίσως και μια καλή φόρτιση την σώσει, αλλά το βλέπω χλωμό αν την έχεις ξεζουμίσει αρκετές φορές.
btw, προσφέρω φόρτιση σε Μεταμόρφωση σε περίχωρα με http://www.motorcycle-tourer.co.uk/oxfo ... nt-system/ (δεν είναι καιρός για περιττές αγορές)
-
Καλησπέρα και από μένα, νέος στο forum.
Έχω πρόβλημα με μπαταρία εδώ και μερικούς μήνες, όπου έφαγα τρεις μπαταρίες (ευτυχώς τις δύο μου τις άλλαξαν δωρεάν λόγω εγγύησης). Το αυτοκίνητο (Vectra, 1800) καταναλώνει 0,15Α έως 0,2Α όταν είναι κλειστό με συναγερμό (το επιβεβαίωσα και μόνος μου). Η αντιπροσωπεία θεωρεί ότι είναι εντός προδιαγραφών (αν και στο όριο). Το θέμα είναι ότι με καινούργια μπαταρία, αν το αφήσεις 6-7 μέρες αδειάζει πλήρως και μετά παύει να είναι και τόσο καινούργια.
Με 0,2Α επί 24 ώρες είναι 4,8Ah, οπότε για μπαταρία 63Ah θα έπρεπε να αντέχει 13 μέρες.
Είναι φυσιολογική η 'διαρροή' των 0,15Α;Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Γιάννης Ρεφανίδης έγραψε:
Καλησπέρα και από μένα, νέος στο forum.Έχω πρόβλημα με μπαταρία εδώ και μερικούς μήνες, όπου έφαγα τρεις μπαταρίες (ευτυχώς τις δύο μου τις άλλαξαν δωρεάν λόγω εγγύησης). Το αυτοκίνητο (Vectra, 1800) καταναλώνει 0,15Α έως 0,2Α όταν είναι κλειστό με συναγερμό (το επιβεβαίωσα και μόνος μου). Η αντιπροσωπεία θεωρεί ότι είναι εντός προδιαγραφών (αν και στο όριο). Το θέμα είναι ότι με καινούργια μπαταρία, αν το αφήσεις 6-7 μέρες αδειάζει πλήρως και μετά παύει να είναι και τόσο καινούργια.
Με 0,2Α επί 24 ώρες είναι 4,8Ah, οπότε για μπαταρία 63Ah θα έπρεπε να αντέχει 13 μέρες.
Είναι φυσιολογική η 'διαρροή' των 0,15Α;Ευχαριστώ.
Απομονωσε τον συναγερμο και ξαναμετρα.
-
Αυτό είναι λίγο δύσκολο. Πώς απομονώνει κανείς τον συναγερμό;
-
Χαλάει η μπαταρία αν εκφορτίζει κάτω από 80%.
Ειδικές μπαταρίες για τροχόσπιτα (RV) μπορούν να κατέβουν μέχρι 50% χωρίς βλάβη.Μήπως χτυπάει ο συναγερμός τη μέρα με τον ήλιο και δεν τον ακούς;
-
Η ένδειξη της μπαταρίας που φοράω εδώ και 3,5 χρόνια είναι κόκκινη. Παρόλα αυτά παίρνει με την μία. Την αλλάζω πριν πιάσουν τα κρύα?
Αν μετρήσω με πολυμετρο, σβηστό μοτέρ τι ενδειξη πρέπει να έχω?Sent from my Nexus S using Patatalk 2
-
12.5 μίνιμουμ.
Πολλά alternator, κινδυνεύουν, όταν φορτίζουν προβληματική μπαταρία. -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Διαβάστε λίγο τι λέει ο άνθρωπος το αμάξι δεν έχει δυναμό φορτίζει από την μπαταρία των ηλεκτροκινητήρων .Ερώτηση αν δεν στην καλύπτει η εγγύηση στην αντιπροσωπεία που πήγες έχεις δοκιμάσει να πας και σε άλλη αντιπροσωπεία;
Στην τελική θα το ψάξω να μου την αλλαξουν μέσω εγγύησης αλλα το θεμα μου δεν είναι αυτό. Αυτο που θέλω να ξερω είναι τι άλλη καλήτερη λύση υπάρχει για την περιπτωσή μου.
-
Το εταιρικο μας καρρυ ειχε προβλημα στην μπαταρια...πηγε ο οδηγος στον ηλεκτρολογο για αλλαγη και μολις την εβγαλε, αυτη εσκασε στα χερια του ηλεκτρολογου, αφου τη μετρησε μπας και ηταν βραχυκυκλωμενη , και τον ψιλοτραυματισε. Ευτυχως που φορουσε γυαλια και δεν πηγαν στα ματια του, τα κομματακια και τα υγρα (ετσι μου ειπε ο οδηγος). Επισημαινω οτι ο ηλεκτρολογος ειναι σοβαρος και ξερει και εχει το μαγαζι μαζι με το γυιο του (δηλαδη δεν ηταν κανενας απειρος-μαθητευομενος)
Η μπαταρια δεν ηταν καινουργια ωστε να πουμε οτι ηταν ελαττωματικη απο το εργοστασιο (ηταν 2-3 ετων)
Ειναι δυνατον να συμβει κατι τετοιο η μηπως υπερεβαλλε ο οδηγος και με παραμυθιασε?....
επειδη προ 3 ημερων εκανε σερβις κανονικο στη σουζουκι υπαρχει περιπτωση να εγινε εκει καμμια στραβη σε καμμια συνδεση...αν και ηλεκτρολογικα θεματα το αμαξακι δεν ειχε. Ολα δουλευαν τελεια και πριν (μεχρι να τα παιξει) και τωρα με τη νεα μπαταρια.
-
Πριν ένα μήνα, βοήθησα νεαρά κορασίδα που είχε μείνει από μπαταρία με τα καλώδια που είχα, να το βάλει μπροστά(με το golf). Από τότε άρχισε να μου παρουσιάζει δυσκολίες και να παίρνει μπροστα δύσκολα. Σήμερα το απογευματάκι αποφάσισε ότι δε θα ξεκινήσει.Mε τη βοήθεια του twingo το ΄΄αναστήσαμε΄΄ , το έκανα μια 10 λεπτη βόλτα και μετά 3-4 φορές που το άναψα έσβησα , έδειχνε να δουλεύει ρολόι. Έκανα καμιά μαλακία τότε και αποφορτίστηκε ή ήταν η χαριστική βολή στην ήδη παλιούτσικη(3.5 χρόνια) μπαταρία και ήρθε η ώρα για νέα;
update: Πήγα και την άλλαξα να τελειώνουμε
-
Πιθανόν να σε ξεζούμισε η κορασίδα!
Άμα ήταν και 3,5 χρονών όσο να ναι δεν θα άντεχε τα πολλά-πολλά, υπολόγισε 4ετία στην πλειοψηφία των μπαταριών του εμπορίου. -
H μαμά μπαταρία είναι επάνω από το Μάϊο του 07΄. Πέρυσι λόγω ακινησίας (λόγω 2κυκλου) είχε αποφορτιστεί πλήρως. Την φόρτισα στην πρίζα του σπιτιού και έκτοτε λειτουργεί κανονικά αλλά φοβάμαι ότι με τα κρύα φέτος θα την πάθω. Έχουμε να προτείνουμε κάποια μάρκα? Ευχαριστώ!
Μπαταρία αυτοκινήτου...