-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
+1
Στο ιδιο κοινο απευθυνονται ασχετως μικροδιαφορων στην τετρακινηση η τον χαρακτηρα. Στην Τσιμισκη, στο Κολωνακι και τα χιονοδρομικα θα βρισκονται Εαν σκεφτει κανεις πως με ~21Κ θα μπορει να παρει το Sedici Diesel 1.9 με 5 χρονια εγγυηση... τι να μας πει και το Daihatsu? Παντως θα υπαρξει πολυ γρηγορα αναπροσαρμογη των τιμων.... θυμαστε αλλωστε τι εγινε στην μαχη των Punto-Clio-Yaris και ποσο γρηγορα επικρατησε η λογικη στις τιμες...
Άλλο Daihatsu και άλλο Fiat όμως. Το πρώτο δεν σπάει, δεν χαλάει, δεν μασάει. Το δεύτερο?
PS. Ωραίο το design του Terios, όμως αυτό το παρδαλό κάλυμα στη ρεζέρβα τι το θέλουν στις φώτο? Αμάν πια σας βάζαν κάτι καλύτερο για τη φώτο, δεν κολάει με το αμάξι.
-
Χθές καθαρίζανε δύο Terios στο garage δίπλα απο το γραφείο μου .
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
+1
Στο ιδιο κοινο απευθυνονται ασχετως μικροδιαφορων στην τετρακινηση η τον χαρακτηρα. Στην Τσιμισκη, στο Κολωνακι και τα χιονοδρομικα θα βρισκονται Εαν σκεφτει κανεις πως με ~21Κ θα μπορει να παρει το Sedici Diesel 1.9 με 5 χρονια εγγυηση... τι να μας πει και το Daihatsu? Παντως θα υπαρξει πολυ γρηγορα αναπροσαρμογη των τιμων.... θυμαστε αλλωστε τι εγινε στην μαχη των Punto-Clio-Yaris και ποσο γρηγορα επικρατησε η λογικη στις τιμες...
Άλλο Daihatsu και άλλο Fiat όμως. Το πρώτο δεν σπάει, δεν χαλάει, δεν μασάει. Το δεύτερο?
To δευτερο δεν σπάει δεν χαλάει (suzuki γαρ) έχει 5 χρόνια εγγύηση και ειναι και πιο στυλάτο
Διλημμα
-
Suzuki γαρ?
Άκουσα ότι υπήρξε συνεργασία αλλά είναι τα Sedici και SX4 ολόιδια, τόσο ώστε να μιλάς περί Suzuki Sedici?
Γιατί π.χ. και τα Aygo - C1 - 107 είναι και καλά ολόιδια αλλά έχουν αρκετές διαφορές.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Suzuki γαρ?
Άκουσα ότι υπήρξε συνεργασία αλλά είναι τα Sedici και SX4 ολόιδια, τόσο ώστε να μιλάς περί Suzuki Sedici?Ειναι 100% ίδια με μόνη διαφορά την εμπρός μάσκα!
Θα πάω το απογευμα να δώ το Τέριος το οποίο για μένα έχει το πλεονέκτημα
να διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση ενώ το Suzukofiat όχι -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Suzuki γαρ?
Άκουσα ότι υπήρξε συνεργασία αλλά είναι τα Sedici και SX4 ολόιδια, τόσο ώστε να μιλάς περί Suzuki Sedici?Ειναι 100% ίδια με μόνη διαφορά την εμπρός μάσκα!
Θα πάω το απογευμα να δώ το Τέριος το οποίο για μένα έχει το πλεονέκτημα
να διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση ενώ το Suzukofiat όχιMonte Carlo,αφού πας από κει ρώτα για το αυτόματο με VSC και HAC/DAC,αν θα εισαχθεί τελικά,γιατί μπλέξαμε...
-
Ο χρήστης Σταύρος Αλέξογλου έγραψε:
Monte Carlo,αφού πας από κει ρώτα για το αυτόματο με VSC και HAC/DAC,αν θα εισαχθεί τελικά,γιατί μπλέξαμε...
Εγώ το προτιμώ με LSD αλλά θα ρωτήσω όλες τις επιλογές
-
Monte Carlo,αφού πας από κει ρώτα για το αυτόματο με VSC και HAC/DAC,αν θα εισαχθεί τελικά,γιατί μπλέξαμε...
Εγώ το προτιμώ με LSD αλλά θα ρωτήσω όλες τις επιλογές
Δεν οδήγησα ποτέ μου όχημα εξοπλισμένο με LSD.Μελετώντας τη λειτουργία του,καταλήγω στο συμπέρασμα ότι λειτουργεί πιο γρήγορα και άμεσα από τα ηλεκτρονικά και είναι και πιο διασκεδαστικό,αν κρίνω ότι το RAV4 προηγούμενης γενιάς ,αποθαρρύνει(γονατίζει καλύτερα) οποιαδήποτε προσπάθεια για παιχνίδι,σε παγωμένο πεδίο για παράδειγμα,λόγω VSC.
Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου όμως,να δώσω 23.000 για να παίζω.Αν τα ηλεκτρονικά είναι πιο αξιόπιστα(γιατί όχι;αφού δεν υπάρχουν μηχανικά μέρη και ό,τι δεν υπάρχει,δεν χαλάει...) θα τα προτιμήσω.
Να σημειώσω επίσης ότι το RAV4 VSC ποτέ δεν με πρόδωσε,ούτε σε λάσπες,ούτε σε πάγο.Το αντίθετο θα έλεγα,σε ακραίες συνθήκες(κατέβασμα Καιμάκ Τσαλάν με μαύρο πάγο και ομίχλη,ακόμη και το περπάτημα ήταν επικίνδυνο...)ίσιωσε από μόνο του αρκετές φορές.
Εξάλλου,είναι και θέμα συνείδησης για μένα η προστασία της Φύσης.Δεν έχω καμία διάθεση να x#k@vlo*ο πάνω της με τα hi-tech διαφορικά μου....
Θα μου πεις τί το θέλεις τότε...Το θέλω για ασφάλεια παντού,ανεξαρτήτως συνθηκών,αλλά και για να διασχίσω ΕΥΓΕΝΙΚΑ τους χωματόδρομους της Πατρίδας μας από άκρη σε άκρη.
Ελλάς το μεγαλείο σου είναι ΑΥΤΟ,δηλαδή ο,τιδήποτε γλύτωσε από το βωμό της 'ήπιας τουριστικής αξιοποίησης και των εναλλακτικών δραστηριοτήτων'. -
Μαγκες, πηγα και το ειδα. Πολυ-πολυ καλοφτιαγμενο.Ειναι οπως το λεει η DAIHATSU:COMPACT.Εγω θα το ελεγα BULLDOG!.Oμως ακομα ΔΕΝ ξερουνε εκδοσεις, εξοπλισμους ,εξτρα!!!.ΗΜΑΡΤΟΝ!!.Σιγουρα δεν εχει κλιματισμο ουτε ειδα το καντραν να ειναι optitron. Στις οποιες ερωτησεις μου απαντουσαν ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ!!. Καφενειο η κατασταση. Αυτο το αυτοκινητο με εξαχρονη εγγυηση και σερβις TOYOTA θα ηταν ολα τα λεφτα.Προσωπικα ειμαι σε διλημμα αναμεσα σε αυτο και το διλιτρο FORESTER. Καμμια καλη γνωμη?
-
Το περιοδικό Autocar, έχει σχετικά καλό τεστ για το Terios.
Και στο περιοδικό υπάρχει φυσικά ασάφεια για τους εξοπλισμούς, μάλιστα υποψιάζομε ότι έχουν στις φωτό απλή έκδοση, ενώ αναφέρονται στο κείμενο για την spesial... (Μαλλόν δηλαδή...) -
Ο χρήστης martelis έγραψε:
Εγω θα το ελεγα BULLDOG!.Και εγώ έτσι θα το ονόμαζα! Εχει κάτι το επιθετικό ...
Αύριο θα πάω να το δω και εγώ ...! -
Τελικά πέρασα και το έίδα σημερα.
Δυστιχώς ακόμα δεν έχουν φυλλάδια ούτε λεπτομέριες για τα έξτρα μόνο τις τιμές.
Εξωτερικά τελικά είναι πολύ ωραίο , αρκετά ψηλό και πολύ μεγαλύτερο
από το προηγούμενο.Εσωτερικά είναι λίγο απογοήευση αφού έιναι κλασσικό Ιαπωνικό με βαρετό
εσωτερικό, σκληρά πλαστικά και καμία επιλογή σε υφάσματα και υλικά.
Ισως και να είναι καλομαθημένος από τα Ιταλικά που έχουν ποιότικα υλικά
,σχεδίαση και επίλογες χρώματων-υφασμάτων.Οι χώροι είναι υπερ-ανετοι για τους πίσω. Ο χώρος αποσκευών ειναί πολύ
καλός αφού είναι ψηλός. Το πλεονέκτημα είναι η ρεζέρβα που είναι εκτός
του όχηματος.Το Special έχει Χenon, φρύδια, 235 λάστιχα, φυμέ τζάμια, περισσότερες λεπτομέριες βαμμένες ασημί, πρίζα 12V στις αποσκευές.
-
Τελικά πέρασα και το έίδα σημερα.Δυστιχώς ακόμα δεν έχουν φυλλάδια ούτε λεπτομέριες για τα έξτρα μόνο τις τιμές.
από το προηγούμενο.Εσωτερικά είναι λίγο απογοήευση αφού έιναι κλασσικό Ιαπωνικό με βαρετό
,σχεδίαση και επίλογες χρώματων-υφασμάτων.Οι χώροι είναι υπερ-ανετοι για τους πίσω. Ο χώρος αποσκευών ειναί πολύ
του όχηματος.Το Special έχει Χenon, φρύδια, 235 λάστιχα, φυμέ τζάμια, περισσότερες λεπτομέριες βαμμένες ασημί, πρίζα 12V στις αποσκευές.
Μπάσε καλό σου ασε με να ποιο το καφεδακι μου, θα με πνίξεις πρωί πρωί!!
-
Τελικά πέρασα και το έίδα σημερα.Δυστιχώς ακόμα δεν έχουν φυλλάδια ούτε λεπτομέριες για τα έξτρα μόνο τις τιμές.
Πήγα και το είδα και μέσα και έξω το έβγαλα και φωτογραφίες και θα συμφωνήσω με το φίλο Montecarlo ...
Εξωτερικά είναι μία χαρά ... Το εσωτερικό άχρωμο, λιτό, με ψευτοπλαστικά και μάλιστα από αυτά που ξεβάφουν τα ασημένια ... Μου θύμισε τα ασημένια πλαστικά της Κορέας (Hyundai) που ξεφτίζουν. Εψαχνα για να βρω λίγο ύφασμα ή λίγο ψευτοδερματίνη/καουτσούκ αλλά τζίφος! Ακόμη και το προστατευτικό μασπιέ στο σκαλί της πόρτας είναι μικρό.
Επίσης παρατήρησα ότι ο χώρος στον οδηγό δεν είναι και ο ιδιαίτερα άνετος ενώ το τιμόνι είναι ότι ποιο απλό υπάρχει. Θέλει και προσοχή γιατί σε υφή είναι ιδιαίτερα 'γυαλιστερό' και γλυστράει ... Με χάλασε που με τόσα λεφτά δεν δίνουν ούτε το υποβραχιόνιο το οποίο θεωρώ ότι σε αυτό το ύψος οδήγησης είναι απαραίτητο αφού το δεξί χέρι κρέμεται...
Το αμάξωμα είναι κόμπακτ , ο όγκος καλός και το εξωτερικό φινίρισμα μία χαρά ...
Επίσης παρατήρησα ότι το δίκτυο της Daihatsu είναι απαράδεκτο!! Πήγα σε δύο εμπορίες και ήταν σαν ψιλικατζίδικα ... Ούτε χώρο για τα δικά τους αυτοκίνητα δεν έχουν ... Κάτι παιδάκια (μάλλον των οικογενειών) είχαν στρατολογηθεί για να παρουσιάσουν το αυτοκίνητο ... Κόσμος πολύς, παππούδες,κυρούλες και κοριτσάκια (Κολωνάκι ώρα μηδέν!!!!) να το δει αλλά η πλειοψηφία ανημέρωτη και μάλλον άσχετη με την αυτοκίνηση! Τζιπ να είναι και ότι να'ναι!!!! Κάποια στιγμή έκανα και παρουσίαση του αυτοκινήτου αφού ούτε ο πωλητής δεν ήξερε τα χαρακητηριστικά του αυτοκινήτου! Υποστήριζε ότι έχει καθαρή τελική 170 και στο κοντέρ 200!!Είχα δει και το 3πορτο Grand Vitara ... και είναι η μέρα με την νύχτα όσο αφορά το εσωτερικό ... Καμιά σχέση ... α! έψαχνα να βρω που κρύβεται η Toyota στο εσωτερικό ...
-
Bασικό μειονέκτημα: Παρ όλο που ανέβηκε σε κατηγορία τιμής δεν ανέβηκε σε χώρους!! Σαν να κάθομαι στο στενό μου jimny ή στο επίσης στενό προηγούμενο terios. Αυτά για τις μπροστινές θέσεις. Πίσω, τα πράγματα είναι λίιιιιιιγο καλύτερα απο το προηγούμενο.
Με επιφύλαξη πάντως, μιας και δεν το έχω οδηγησει, με αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα μάλλον rav4 μεταχειρισμένο. -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Με επιφύλαξη πάντως, μιας και δεν το έχω οδηγησει, με αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα μάλλον rav4 μεταχειρισμένο.Στην μία εμπορία που πήγα είχε ένα μεταχειρισμένο rav4 3πορτο του 1999 ... δίπλα στο Daihatsu Terios II ... Περιττό να πω ότι το rav ήταν περισσότερο φιλικό στο μάτι από όλες τις απόψεις ... Κάποιοι μάλιστα νόμιζαν ότι ήταν καινούριο μοντέλο το rav!
Εγώ πάντως μετά την σημερινή κρυάδα ... με βλέπω να πηγαίνω στην Suzuki ... για το Grand Vitara JXA 3πορτο/1600 με τιμή 25000. Ακριβό αλλά, άλλη αίσθηση ...
-
Καλησπέρα σας είμαι νέο μέλος στο forum με ελάχιστες γνώσεις σε θέματα τετρακίνησης στα οποία επιθυμώ να εντρυφήσω.
Το Grand Vitara 1.6 3d με 2 αερόσακους χωρίς ζάντες αλουμινίου, χωρίς προβολείς ομίχλης, χωρίς κλείδωμα τετρακίνησης, χωρίς διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης πίσω κοστίζει όσο και το νέο Terios στην έκδοση με μεγαλύτερα ελαστικά, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης, σκληρότερες αναρτήσεις και 4 αερόσακους το οποίο είναι και πεντάπορτο. Βέβαια επειδή μπήκα και στα δύο θεωρώ πως το Grand Vitara μέσα είναι πιο όμορφο. Από ιπποδύναμη και ροπή νομίζω κινούνται στα ίδια επίπεδα. Από τα δύο ποιο θα προτιμούσατε?
Φιλικά, KonstantinosV -
@ martelis
και εγώ πήγα και είδα τα forester 2.0, g Vitara 2.0, Terios, Rav 4 (new), Xtrail, Pajero Pinin.
Νο 1 για μένα είναι το Forester. Όμως ζυγίζω και τα έξοδα (κυβισμός --> τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα) αλλά και την κατανάλωση.
Από την άλλη το νέο Terios μου φαίνεται απαράδεκτο όσον αφορά την τιμή του. θα περιμένω και το νέο Niva... Αν δεν αργήσει ίσως καταλήξω εκεί.Aλλιώς, με βλέπω για Terios....
-
Πήγα το Σάββατο στον Παυλέλλη στα Κάτω Πατήσια.
Ο ένας υπάλληλος είχε μεν καλή διάθεση αλλά η κοσμοσυρροή δεν του επέτρεπε να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Άφηνε κατεβασμένο το τηλέφωνο για να μας μιλήσει και έπαιρνε άλλους φίλους/υπαλλήλους για να έρθουν να τον βοηθήσουν.
Είπε ότι το αυτοκίνητο τους έκανε εξαιρετική εντύπωση στην περιοχή του Ναυπλίου που το οδήγησαν, πολύ καλό στην άσφαλτο όπου έπιασαν 185 και περνούσε από παντού εκτός δρόμου....
Πάντως στο μαγαζί έκανα και λίγο τον πωλητή αφού με ρωτάγανε αν είμαι του μαγαζιού.... Νομίζω ότι ήξερα περισσότερα από τον πωλητή ο οποίος δεν είχε πελαγώσει αλλά ζοριζόταν από τον κόσμο. Μάλλον η Daihatsu θα πρέπει να προσλάβει κόσμο γιατί θα αλλάξει κλάση μεγέθους με τις πωλήσεις που μοιάζει να έρχονται....
Μπροσούρες σε 15 μέρες μου είτε, είδα μια αγγλική δική του που είναι η ίδια με αυτήν που υπάρχει στον internet.
Εταζέρα για να σκεπάζει το χώρο αποσκευών δεν προσφέρεται ακόμα, κάποτε θα έρθει...
Υποβραχιόνιο δεν ξέρει (το έχω δει σε κάποια φωτό και ρώτησα)
Τιμόνι και μοχλός με δέρμα δεν ξέρει (το δείχνει η αγγλική μπροσούρα)
Ηλιοροφή μάλλον δεν προβλέπεται... (δεν το θέλει ο κόσμος είπε)
Δεν ξέρω αν οι καθρέφτες είναι θερμαινόμενοι και δεν ξέρω για το θερμαινόμενο παρμπρίζ (ίσως να πάνε μαζί αυτά). Δεν κοίταξα για το συρταράκι κάτω από το εμπρός κάθισμα και δεν ρώτησα για τασάκι.
Το τιμόνι είναι λίγο ξαπλωτό (σαν Renault) αλλά η θέση οδήγησης πολύ καλή και άνετη με τουλάχιστον όσο χώρο για τους ώμους προσέφερε και το προηγούμενο RAV4 μπορεί και περισσότερο.
Γενικά πολύ καλοί χώροι εμπρός και πίσω και για αποσκευές. Το πίσω κάθισμα έχει και ρυθμιζόμενη πλάτη για ξάπλες...
Οι εκδόσεις δεν είναι ακόμα αρκετά ξεκάθαρες, το site δεν ανοίγει τη σελίδα εξοπλισμό (υπάρχει όταν έψαξα ακόμα του παλιού μοντέλου) Το συγκεκριμένο μαγαζί είχε ένα SX φτωχό αυτόματο αλλά με αλουμινένιες ζάντες 6 ακτίνων με 215 και ένα SX πλούσιο το λεγόμενο special. Και τα δύο έλεγαν SX που είναι λάθος!! Από ό,τι είδα και από την σελίδα με τον εξοπλισμό που μου έδωσε και που έχει αρκετά λάθη.... :
Ράγες οροφής, απλό κλιματισμό (αυτό που λένε air condition οι ελληνάρες), ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και immobilizer έχουν όλα.
Το special είχε επιπλέον:
-ασημί στα χερούλια μέσα και στο ταμπλώ
-προεκτάσεις φτερών και φούστες στα πλάγια (αντί για 4 μικρούς λασπωτήρες) ζάντες 5 ακτίνων με 235,
-σπόρ ανάρτηση (πίσω αντιστρεπτική και δεν ξέρω αν έχει και τίποτα άλλο),
-χρώμιο γύρω από την μάσκα του ψυγείου,
-υπολογιστή ταξιδίου με εξωτερικό θερμόμετρο και υψομετρητή
-διακοπτόμενη λειτουργία του πίσω υαλοκαθαριστήρα
-ντουλαπάκι με κλειδαριά και φώς, 12V στο χώρο ασποσκευών
-4 άγκιστρα στο χώρο αποσκευών
-ίσως άλλα καθίσματα (δεν μου φάνηκε, ούτε είχαν τα γαντζάκια από πίσω, είχαν όμως θήκες)
-διαφορετικά φώτα (όχι ξένον όπως είπε κάποιος αλλά αλλιώτικα με φακό και ξεχωριστά μεσαία και μεγάλα),
-φώτα ομίχλης εμπρός,
-+2 αερόσακους,
-σκούρα τζάμια πίσω,
-χειρολαβές, καθρέφτες και προφυλαχτήρες στο χρώμα του αμαξώματος.
Οι προεκτάσεις των φτερών και η φούστα μπορεί να είναι ασημί, γκρί ή χρώμα αμαξώματος αλλά δεν είναι ξεκάθαρο (είχε ένα χρωματολόγιο που του έδειξα πως λειτουργεί για να βρίσκει τους δυνατούς συνδυασμούς)
Μάλλον δεν ξέρουν ακόμα τι υπάρχει, τι θα έρθει και τι μπορεί να έρθει...
Για test drive μου είπε εντός των ημερών.Για χώμα σαφώς η καλύτερη επιλογή είναι με LSD που φυσικά έχει πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία και αντοχή από τα ηλεκτρονικά που πάσχουν με την υγρασία στα ποτάμια και με τις δονήσεις στους παλιόδρομους. Το οποίο βέβαια είναι καλύτερο και για την άσφαλτο ή γλυστερά περάσματα. Τα ηλεκτρονικά βέβαια πλεονεκτούν μόνο σε ειδικές συνθήκες βασικά αν ο οδηγός είναι άπειρος και το έχει παρακάνει αλλά όχι πολύ...
-
Το τεριος που είδα χ8ές ήταν πολύ ωραίο και πίσω ειδικά μοιάζει πολύ έντονα με ml mercedes και οχι με rav οπως λένε πολλοί. Σε καμία περίπτωση δεν φτάνει την κατασκευή του gvitara. Το αυτοκίνητο είναι υπερτιμολογημένο κατά 3000 περίπου. Αν δεν κατεβάσουν τις τιμές του άμεσα τότε η μεγάλη προσέλευση του κόσμου θα κάνει και μεγάλη δισφήμιση. Γιατί ζητάς παραπάνω πράγματα απο ένα αυτοκίνητο 23000 απο ότι απο ένα 20000. Και μετά απο τέτοια δισφήμιση θα πρέπει να δαπανηθούν πολλά χρήματα σε διαφήμιση για να αντιστραφή το κλίμα. Ας μην χάσουν την ευκαιρία τους τώρα που είναι νωρίς και ας κατεβάσουν τις τιμές αν θέλουν τα ψιλικά να γίνουν αντιπροσωπείες!!!
Daihatsu Terios 2006