-
Ο χρήστης Σταύρος Αλέξογλου έγραψε:
Πάντως αν ερχόταν Ελλάδα απο την TOYOTA κανείς δε θα γκρίνιαζε για την τιμή του...
Αν ερχόταν από την ΤΟΥΟΤΑ δεν θα κόστιζε 23.000
-
και ποιος έδωσε στην ΤΟΥΟΤΑ το παπικό αλάθητο?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
και ποιος έδωσε στην ΤΟΥΟΤΑ το παπικό αλάθητο?Εδώ το Terios δεν έρχεται ούτε καν με κλιματισμό.Γιατί δηλαδή;Πόσο παραπάνω θα κόστιζε;Να δείτε που θα το εισάγουν όπως και στις υπόλοιπες πολιτισμένες αγορές(Α/Τ + VSC + HAC/DAC+ A/C),ξέρετε πότε όμως;Όταν τελειώσουμε τα χαρμάνια που το περιμένουμε και μειωθούν οι πωλήσεις,κάνοντας κάποια στιγμή κοιλιά...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Φυσικά και είναι στην ίδια κατηγορία ... μην το κάνουμε και εδώ σαν την Brera.To Τerios είναι λίγο πιο οff-road το SX4 λίγο πιο on-road
Για καθημερινή χρήση σε δρόμο και πολύ περιστασιακή εξόρμηση
το SX4 φαίνεται ώς καλύτερη λύση θα είναι και 3Κ+ πιο φτηνόΕαν βρεθεί και after-market LSD για το SX4 όπως υπάρχουν
για τα Vitara....+1
Στο ιδιο κοινο απευθυνονται ασχετως μικροδιαφορων στην τετρακινηση η τον χαρακτηρα. Στην Τσιμισκη, στο Κολωνακι και τα χιονοδρομικα θα βρισκονται Εαν σκεφτει κανεις πως με ~21Κ θα μπορει να παρει το Sedici Diesel 1.9 με 5 χρονια εγγυηση... τι να μας πει και το Daihatsu? Παντως θα υπαρξει πολυ γρηγορα αναπροσαρμογη των τιμων.... θυμαστε αλλωστε τι εγινε στην μαχη των Punto-Clio-Yaris και ποσο γρηγορα επικρατησε η λογικη στις τιμες...
-
Ωραια τα μήλα αλλα τα πεπόνια είναι φτηνότερα και μεγαλύτερα.
Φρούτο το ένα φρούτο και το άλλο... -
Οσο αφορά τις τιμές του νέου Terios είναι αυτές που είναι γιατί από ότι μου είπαν στην Agripan θα υπάρχει στην αγορά μαζί με το παλιό Terios τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου (η παραγωγή συνεχίζεται) οπότε δεν είναι δυνατόν να έχουν τις ίδιες τιμές.
Επίσης από ότι μου είπαν πλέον ανταγωνίζεται (τουλάχιστον σε τιμές) το GV 3πορτο/1600 και όχι το Jimny που θα μείνει μόνο του στην κατηγορία. Το GV 3πορτο φθάνει ούτε λίγο ούτε πολύ τα 26000 μετά από προσφορά που πήρα από την Suzuki με ζάντες αλουμινίου και μεταλλικό χρώμα. Το αντίστοιχο νέο Terios έχει 22900 είναι 5πορτο, δίνει ακριβώς τα ίδια πράγματα και έχει σχεδόν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά .... Η διαφορά των 3000euro είναι μία (όπως και να το κάνουμε) καλή διαφορά ...
-
'Ανεβασαν' ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.... στο site της Daihatsu (Agripan ) πληροφορίες για το νέο Terios :
http://www.daihatsu.gr/terios_gen.html
(αν και πλεον τα είχαμε διαβάσει στο κεντρικό παγκόσμιο site )
-
Xμμμ τώρα αρχίζουν τα προβλήματα
- Μηχανικο με LSD
ή - Μηχανικό με VSC
ή - Αυτόματο με LSD
ή
4)Αυτόματο με VSC με HAC και DAC?
απόψεις?
- Μηχανικο με LSD
-
Mηχανικό με LSD.
Εγώ το πίσω LSD στο RAV4 ξαναλέω δεν θα το άλλαζα με τίποτα.
Επίσης καλή επιλογή θα ήταν αυτόματο με LSD, ΗAC και DAC, αλλά δε γίνεται γιατί τα HAC και DAC βασίζονται στο VSC (ESP) οότε χάνουμε το πίσω LSD και για μένα τουλάχιστον, δε λέει.
Πάντως το αυτόματο είναι πολύ καλό για μέσα στην πολή και για εκτός δρόμου. -
για off-road (λασπουριά, χαντακια, πολύ χιόνι, γενικά σαθρά εδάφη... ) ΟΠΩΣΚΑΙΔΗΠΟΤΕ LSD !!!!
Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι η μόνιμη τετρακίνηση κάτι η μικρή ιπποδύναμη, καθιστούν το VSC (ESP όπως συνήθως το ξέρουμε), υπερβολικό, για το συγκεκριμένο αμάξι.
Από εμπειρία σε Rav4 φίλου που είχε ESP (και δεν απενεργοποιήτο ΚΑΘΟΛΟΥ ) , μπορώ να πω ότι το έκοβε πάρα πολύ, και ειδικά σε λασπομένα ή χιονισμένα τερέν μπαιρδευόταν !!
Τα υπόλοιπα συστήματα στο TERIOS ( HAC και DAC) ΜΠΑΙΝΟΥΝ μόνο σε αυτόματο !!!
Εγώ έχω μια απορία το Terios με VSD έχει δισκόφρενα πίσω ??
Αν έχει ταμπούρα, όπως είναι και τα υπόλοιπα, τι σόι δουλεια κάνει το VSD??Μετά από τηλ. επικοινωνία με την Daihatsu Αγ. Παρασκευής ΑΥΡΙΟ θα έχουν αυτοκινητο στην έκθεση, και θα ξεκινούν και επισήμως παραγγελίες.
με θολό όμως ακόμη το θέμα των εξοπλισμών... -
Αυτά που δεν έχουν LSD έχουν VSC ????
-
Από το site Agripan:
'....* Το μπλοκέ διαφορικό (LSD) δεν προσφέρεται σε μοντέλα εξοπλισμένα με το προαιρετικά προσφερόμενο σύστημα ελέγχου σταθερότητας του οχήματος (VSC - Vehicle Stability Control) '
Το VSC προσφέρεται προαιρετικά στις εκδόσεις 4WD με ανάρτηση υψηλών επιδόσεων. Στην έκδοση με αυτόματο κιβώτιο το VSC περιλαμβάνει και τον μηχανισμό DAC (Downhill Assist Control)και HAC (Hill start Assist Control).
Οι λειτουργίες VSC , DAC και HAC δεν αποδίδουν όταν τα λάστιχα έχουν ξεπεράσει τα όρια απόδοσης τους.DAC
Το Downhill Assist Control βοηθάει το όχημα να ξεπεράσει προβλήματα σε καθόδους από βουνά ή σε παγωμένους- καλυμμένους από χιόνι δρόμους. ΄Οταν ενεργοποιείτε το DAC, βελτιώνεται η σταθερότητα του αυτοκινήτου σε καθόδους βρεγμένων ορεινών δρόμων σε καθόδους, διατηρώντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου σταθερή 5 km/h .HAC
Το Hill start Assist Control διευκολύνει την εκκίνηση μετά από στάθμευση σε απότομη άνοδο δρόμου. Αφήνοντας το πεντάλ του φρένου το σύστημα συγκρατεί το όχημα για δύο δευτερόλεπτα , προσφέροντας χρόνο για να πατήσει ο οδηγός γκάζι, εμποδίζοντας το όχημα να οπισθοδρομήσει '* -
Εχουμε μπλέξει τις εκδόσεις με τις τιμές με τα μοντέλα ...
Πρέπει να αφήσουμε να ξεκαθαρίσει πρώτα το τοπίο μέσα στην Daihatsu και μετά βλέπουμε και για εμάς ...
-
Έτσι μου φαίνεται και μένα ....
έχουν μπουρδουκλωθεί μεταξύ τους... -
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
για off-road (λασπουριά, χαντακια, πολύ χιόνι, γενικά σαθρά εδάφη... ) ΟΠΩΣΚΑΙΔΗΠΟΤΕ LSD !!!!Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι η μόνιμη τετρακίνηση κάτι η μικρή ιπποδύναμη, καθιστούν το VSC (ESP όπως συνήθως το ξέρουμε), υπερβολικό, για το συγκεκριμένο αμάξι.
Από εμπειρία σε Rav4 φίλου που είχε ESP (και δεν απενεργοποιήτο ΚΑΘΟΛΟΥ ) , μπορώ να πω ότι το έκοβε πάρα πολύ, και ειδικά σε λασπομένα ή χιονισμένα τερέν μπαιρδευόταν !!
Τα υπόλοιπα συστήματα στο TERIOS ( HAC και DAC) ΜΠΑΙΝΟΥΝ μόνο σε αυτόματο !!!
Εγώ έχω μια απορία το Terios με VSD έχει δισκόφρενα πίσω ??
Αν έχει ταμπούρα, όπως είναι και τα υπόλοιπα, τι σόι δουλεια κάνει το VSD??Μετά από τηλ. επικοινωνία με την Daihatsu Αγ. Παρασκευής ΑΥΡΙΟ θα έχουν αυτοκινητο στην έκθεση, και θα ξεκινούν και επισήμως παραγγελίες.
με θολό όμως ακόμη το θέμα των εξοπλισμών...Ας μου εξηγήσει κάποιος που έχει οδηγήσει LSD αλλά και VSC,ποιο ακριβώς να επιλέξω.Εγώ οδηγώ μόνο το rav4 του πατέρα μου(προηγούμενης γενιάς) με VSC και δεν έχω άποψη από LSD.Επίσης,έχω αρκετά χωμάτινο προσανατολισμό.Το RAV4 σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλής πρόσφυσης ,είναι εξαιρετικό και χωρίς κλείδωμα του κεντρικού διαφορικού.Φαντάζομαι το TERIOS....
Θέλω τώρα ένα TERIOS A/T ME KLIMA(κανονικό) KAI VSC ME HAC/DAC!!!
Τί να τα κάνω τα φυμέ κρύσταλλα ρε γαμώτο.....
ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΤΟ ΟΜΩΣ!ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΤΕ!ΓΙΑΤΙ LSD KAI OXI VSC,αφού το αυτοκίνητο θα το πάρω έτσι κι αλλιώς με αυτόματο κιβώτιο... -
Υπομονη μαγκες μια βραδυα εμεινε, αυριο πρωι-πρωι ολοι στις εκθεσεις!.Ελπιζω η πιο κρυψυνους μυστικοπαθης αντιπροσωπεια DAIHATSU στον κοσμο να αποκαλυψει εστω καποια απο τα επτασφραγιστα μυστικα της( τιμες, εξοπλισμους κ.λ.π.). Αν και πολυ αμφιβαλλω!.Σκεφτειτε οτι ο εδω μαγαζατορας στο Ηρακλειο, ειμαστε λιγο φιλοι μιας κι'εχω FEROZA δεκαπεντε χρονια,μαθαινε απο εμενα μεχρι χθες που πηγε Ναυπλιο για την επιδειξη. Τετοιες πλακες.
-
Να και το πρώτο βραβείο, design:
http://www.daihatsu.com/news/n2006/0604 ... dex_f.html -
Ο χρήστης martelis έγραψε:
Υπομονη μαγκες μια βραδυα εμεινε, αυριο πρωι-πρωι ολοι στις εκθεσεις!.Ελπιζω η πιο κρυψυνους μυστικοπαθης αντιπροσωπεια DAIHATSU στον κοσμο να αποκαλυψει εστω καποια απο τα επτασφραγιστα μυστικα της( τιμες, εξοπλισμους κ.λ.π.). Αν και πολυ αμφιβαλλω!.Σκεφτειτε οτι ο εδω μαγαζατορας στο Ηρακλειο, ειμαστε λιγο φιλοι μιας κι'εχω FEROZA δεκαπεντε χρονια,μαθαινε απο εμενα μεχρι χθες που πηγε Ναυπλιο για την επιδειξη. Τετοιες πλακες.Τέτοιο καφενείο καλύτερα να λές
-
Αθεάθη νέο Terios
-
Ο χρήστης martelis έγραψε:
Υπομονη μαγκες μια βραδυα εμεινε, αυριο πρωι-πρωι ολοι στις εκθεσεις!.Ελπιζω η πιο κρυψυνους μυστικοπαθης αντιπροσωπεια DAIHATSU στον κοσμο να αποκαλυψει εστω καποια απο τα επτασφραγιστα μυστικα της( τιμες, εξοπλισμους κ.λ.π.). Αν και πολυ αμφιβαλλω!.Σκεφτειτε οτι ο εδω μαγαζατορας στο Ηρακλειο, ειμαστε λιγο φιλοι μιας κι'εχω FEROZA δεκαπεντε χρονια,μαθαινε απο εμενα μεχρι χθες που πηγε Ναυπλιο για την επιδειξη. Τετοιες πλακες.O μαγαζάτορας στο Ηράκλειο που λες είναι όλα τα λεφτά. Πολύ ωραίος τύπος!!!!
Daihatsu Terios 2006