-
Ο χρήστης kortha έγραψε:
για να πω την αληθεια μου και μενα καπως στενο μου δειχνει.
ελπιζω συντομα να το δουμε απο κοντα.
και να μην ξεχναμε και την τιμη(ακουγεται καπως αλμυρο οτι θα βγει)Αν ξεπεράσει τα 18000-19000 θα είναι λάθος της αντιπροσωπείας. Αν το κρατήσει εκεί θα κάνει καλές πωλήσεις. Ούτε να το σκέφτονται να παει στ 23000 που λέγανε στην έκθεση. Μόνο τα test drive θα βλέπουμε!
-
Βρε παιδιά νομίζω ότι έχετε λάθος για το πλάτος του
νέου Terios.
(φυσικά και το παλιό ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ !! ΣΤΕΝΟ)αλλά το καινούργιο ήρθε στα πλαίσια του κανονικού.
ΠΡΟΣΟΧΗ ! πρέπει να συγκριθεί με ανάλόγου μεγέθους αυτοκίνητα.ας δούμε όμως τα πράγματα με νούμερα:
νέο TERIOS 1.5
ΜΗΚΟΣ : 4055 (4075 με πλαστικά τα μεγάλα πλαινα φτερά)
ΠΛΑΤΟΣ: 1695 (1745 με τα πλαστικά φτεράκια)
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ : 2580 !!!Σας αναφέρω απλά τα αντιστοιχα νούμερα των ΝΕΩΝ ΓΙΓΑΝΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ
SUPERMINI:Νέο Grade Pounto ....
ΜΗΚΟΣ : 4030
ΠΛΑΤΟΣ: 1687
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ : 2510νέο Renault Clio III
ΜΗΚΟΣ : 3986
ΠΛΑΤΟΣ: 1707
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ : 2570τέλος θα αναφέρω τις διαστάσεις ενός πολύ γνωστό σας χατσμπακ, του
HONDA CIVIC 3D (ή του Type-R αν θέλετε )
ΜΗΚΟΣ : 4140
ΠΛΑΤΟΣ: 1695
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ : 2570Νομίζω λοιπόν ότι στο 'μάτι', και σε συγκεκριμένες γωνίες, το Terios φαίνεται μικρό, (μην ξαχνατε ότι είναι και αρκετα ψηλό...)
αλλα στην πραγματικότητα δεν είναι πλέον. -
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Βρε παιδιά νομίζω ότι έχετε λάθος για το πλάτος του
νέου Terios.
(φυσικά και το παλιό ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ !! ΣΤΕΝΟ)αλλά το καινούργιο ήρθε στα πλαίσια του κανονικού.
ΠΡΟΣΟΧΗ ! πρέπει να συγκριθεί με ανάλόγου μεγέθους αυτοκίνητα.ας δούμε όμως τα πράγματα με νούμερα:
νέο TERIOS 1.5
ΜΗΚΟΣ : 4055 (4075 με πλαστικά τα μεγάλα πλαινα φτερά)
ΠΛΑΤΟΣ: 1695 (1745 με τα πλαστικά φτεράκια)
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ : 2580 !!!Σας αναφέρω απλά τα αντιστοιχα νούμερα των ΝΕΩΝ ΓΙΓΑΝΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ
SUPERMINI:Νέο Grade Pounto ....
ΜΗΚΟΣ : 4030
ΠΛΑΤΟΣ: 1687
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ : 2510νέο Renault Clio III
ΜΗΚΟΣ : 3986
ΠΛΑΤΟΣ: 1707
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ : 2570τέλος θα αναφέρω τις διαστάσεις ενός πολύ γνωστό σας χατσμπακ, του
HONDA CIVIC 3D (ή του Type-R αν θέλετε )
ΜΗΚΟΣ : 4140
ΠΛΑΤΟΣ: 1695
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ : 2570Νομίζω λοιπόν ότι στο 'μάτι', και σε συγκεκριμένες γωνίες, το Terios φαίνεται μικρό, (μην ξαχνατε ότι είναι και αρκετα ψηλό...)
αλλα στην πραγματικότητα δεν είναι πλέον.Όταν προσπαθούσα να προσδιορίσω τις διαστάσεις του Terios,πήρα το προσπέκτους του παλιού RAV4 και διαπίστωσα ότι είναι κατά 4cm πιο στενό από το RAV,περίπου στο ίδιο ύψος και έχει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μεταξόνιο!Αυτό σημαίνει πως θα έχει απείρως καλύτερη συμπεριφορά από το παλιό Terios.
-
TAGheuer... τα νουμερα ειναι παντως η μιση αληθεια. Η αλλη μιση ειναι του τι πραγματικα γινεται μεσα... τι εκμεταλευση κανανε.
-
-
στην παραπανω διευθηνση εχει πολλες φωτο και τις τιμεσ που θα εχει μαλλον.
ξεκιναει απο 16.990 εχρι 22.000 αν θυμαμε καλα. -
Ναι, corsair, σίγουρα θα φανεί και στην πράξη.
Είχα μπει φευγαλέα στο εσωτερικό του, στην έκθεση της Αθήνας (την ημέρα των επισήμων ) δε μπορώ να πω ότι ήταν Η ΑΠΛΑ !
αλλά εντάξει μην ξεχνάμε ότι είναι 4 μετρακια όλο κι'όλο.Για να δούμε σε τι τιμες και με τι εξοπλισμό θα το φέρει η AGRIPAN...
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Ναι, corsair, σίγουρα θα φανεί και στην πράξη.Είχα μπει φευγαλέα στο εσωτερικό του, στην έκθεση της Αθήνας (την ημέρα των επισήμων ) δε μπορώ να πω ότι ήταν Η ΑΠΛΑ !
αλλά εντάξει μην ξεχνάμε ότι είναι 4 μετρακια όλο κι'όλο.Για να δούμε σε τι τιμες και με τι εξοπλισμό θα το φέρει η AGRIPAN...
Αν φέρουν αυτόματο με HAC/DAC, το αγοράζω.Αν όχι, μάλλον την έχω πατήσει,αφού το πρώτο αυτοκίνητο που περίμενα καιρό,το RAV4,το εισάγουν αυτόματο μεν,όχι πετρελαιοκίνητο δε(το αυτόματο).Αποκλείεται να αγοράσω κάτι τόσο βενζινοβόρο και το Terios με καλύπτει.Στην AGRIPAN όμως,είναι ψιλομυστήριοι και δεν τους εμπιστεύομαι...Αλλά και η Toyota;Τί τους χαλούσε το αυτόματο diesel;
Τώρα θα μου πείτε τί το θέλεις το αυτόματο.Λόγω επαγγέλματος,έχω σιχαθεί το συμπλέκτη... -
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ FULL ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΣΤΟ DAIHATSU.COM !!!!! -
Παντως το παλιο δεν το αλλαζω με τιποτα.Το αγορασα ειδικα γιατι ειχε μικρες διαστασεις.
Το πήρα στην αλλαγη του μοντελου δηλαδη με καλυτερη τιμη,ενω παραλληλα δεν πληρωσα την αυξηση του ΦΠΑ,και πηρα και 1-2 δωρακια.Σε οτι αφορα την αντιπροσωπεια προσωπικα λεω τα καλυτερα καθως καταλαβαίνετε,και ο πωλητης ήταν παρα πολυ ενημερωμενος,οχι σαν κατι αλλους που σου τρωνε τον χρονο για να σου πουν οτι εχει αερόσακο οδηγου και τασάκι... -
200mm απόσταση από το έδαφος
38 μοίρες γωνία προσσέγγισης
24 ράμπας και
37 διαφυγής.
Καλύτερες έχει μόνο το jimny. Το new GV για παράδειγμα υστερεί (νομίζω και το παλιό 5θυρο). -
έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά
μπραβο daihatsu -
Σύμφωνα με το daihatsu.com θα παράγονται εκδόσεις 1.3 (αποκλειστικά 4WD) 85hp (όπως του 'παλιού' Terios) και 1.5 (2WD & 4WD) 109hp
Όλες οι εκδόσεις 1.5 θα έχουν τη δυνατότητα αυτόματου κιβωτίου...Μένει να δούμε ποιες εκδόσεις θα εισάγει η Agripan και με τι τιμές;;;
-
Ο 1500 εμφανίζεται σαν 105 ίππων στις 6000 στροφές και όχι 107 ή 109 με ροπή 140Nm στις 4400.
Η έκδοση με αυτόματο κιβώτιο (4 ταχύτητες μόνο) δεν μπαίνει στο μοντέλο με τις προεκτάσεις φτερών και τα φαρδιά λάστιχα (235/60-16 με άλλες ζάντες πεντάκτινες ίσιες).Στο Βέλγιο το περιμένουν Μάϊο. Στην Ελβετία δεν λένε ημερομηνία αλλά το παρουσιάζουν σαν να είναι το τρέχον μοντέλο (δεν δείχνει καν το παλιό) και δέχονται και αιτήσεις για test drive.
Πουθενά δεν έχω δει στοιχεία επιδόσεων, τελική ταχύτητα και επιτάχυνση. Μόνο κατανάλωση και διοξείδιο αναφέρεται! Από κάπου όμως, μάλλον από παρουσίαση σε έκθεση και όχι από τυπωμένα τεχνικά χαρακτηρισιτικά, έχω τελική 160 και 0-100 σε 12,4''.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ο 1500 εμφανίζεται σαν 105 ίππων στις 6000 στροφές και όχι 107 ή 109 με ροπή 140Nm στις 4400.
Η έκδοση με αυτόματο κιβώτιο (4 ταχύτητες μόνο) δεν μπαίνει στο μοντέλο με τις προεκτάσεις φτερών και τα φαρδιά λάστιχα (235/60-16 με άλλες ζάντες πεντάκτινες ίσιες).Στο Βέλγιο το περιμένουν Μάϊο. Στην Ελβετία δεν λένε ημερομηνία αλλά το παρουσιάζουν σαν να είναι το τρέχον μοντέλο (δεν δείχνει καν το παλιό) και δέχονται και αιτήσεις για test drive.
Πουθενά δεν έχω δει στοιχεία επιδόσεων, τελική ταχύτητα και επιτάχυνση. Μόνο κατανάλωση και διοξείδιο αναφέρεται! Από κάπου όμως, μάλλον από παρουσίαση σε έκθεση και όχι από τυπωμένα τεχνικά χαρακτηρισιτικά, έχω τελική 160 και 0-100 σε 12,4''.
Αυτές οι επιδόσεις είναι για τον 1500άρη κινητήρα με τα 105 άλογα;
Πόσο βαρύ είναι;
Η αιωνιότητα και μια-δυο μέρες, μου φαίνονται...
-
διαβάστε και τα προηγούμενα post....
όλες οι απορίες σας:
-
Καλημέρα,
Σύμφωνα με τον αντ/πο της Daihatsu στην Αγια Παρασκευή, το Terios II, θα είναι στις 'βιτρίνες' από 15 Απριλίου.
-
εχουν λίστα αναμονής για test drive ?
-
oops μόλις κοιταζα τα specs, το άτιμο ζυγίζει 1720kg!!!
xmmm τι βελτίωση να πέρνει άραγε.... -
Ο χρήστης pentraks έγραψε:
oops μόλις κοιταζα τα specs, το άτιμο ζυγίζει 1720kg!!!Είσαι σίγουρος; Εγώ νομίζω ότι το 1.5, 4wd, με χειροκίνητο, είναι στα 1200 κιλά.
Daihatsu Terios 2006