-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αυτο που λες ισχυει και για αναρτηση/φρενα?
Ιδια με του 1.6FSi/115?ΕΔΙΤ: Α και καλοριζικο για τον dad! Βρηκατε ετοιμοπαραδοτο ή παραγγελία?
Ανάρτηση είπαμε δεν ξέρω, αφού υπάρχουν 3 εκδόσεις εξοπλισμού.
Φρένα λόγω ζάντας 16' είναι ίδια με 1.6 FSI - 288 διάμετρο- κι όχι τα 312 του GT/GTI
Δεν το παρήγγειλε ακόμα, θα δει και πόσο θα κοστολογήσουν την ανταλλαγή, αλλά υπάρχουν κι έτοιμα, αλλιώς αν θες διαφορετικό εξοπλισμό ή χρώμα/βασική έκδοση 2-3 μήνες
Παντως στον εξοπλισμο και του 1.4 TSi Sportline και GT αναφερεται οτι εχουν και τα 2 'σπορ αναρτηση'. Το θεμα ειναι αν αυτες ειναι ιδιες ή του GT ειναι ακομα πιο σκληρη -αυτο βασικα ηθελα να μαθω.
Για τα φρενα απογοητευτηκα λιγο.
Τεσπα ευχαριστω για την απαντηση.
Θα παω να κανω ενα τεστ drive στο 140. Ελπιζω να μην απογοητευτω σε σχεση με το GT. (δεν μιλαω για τον κινητηρα που αναμενομενα θα ειναι πιο αργο αλλα για το υπολοιπο πακετο) -
λες το 140αρι να προκυψει οτι ειναι ...150+?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
λες το 140αρι να προκυψει οτι ειναι ...150+?Το αποκλειεις..??
Δεν ειδες με το GT τι εγινε?
-
...είπαμε, η φάου βε τρελάθηκε
-
Αν και δυστυχώς είχα να παρακολουθήσω το forum περίπου μια εβδομάδα λόγω εργασίας (φτου γμτ δεν πήρα αδεια φέτος), πραγματικά χόρτασα αφού διάβασα καμια 20ρια σελίδες με posts για το συγκεκριμένο θέμα, (πραγματικά υπόσχομαι στον εαυτό μου να μην αργήσω πάλι στα rdv μου με το forum).
Αυτήν την περίοδο που διανύουμε, ίσως θα έπρεπε να είχε εγκατασταθεί μια 'εκδημοκρατισμένη' χούντα...
διάβασα διάφορα ερεθιστικά πράγματα στις τελευταίες σελίδες:
'έμαθα... ε, 2-3 τούρμπο έχει, είδα και έναν σταματημένο που είχε ανοίξει το καπώ στην παραλιακή' (ο άνθρωπος έδειχνε τον κινητήρα σε κάποιον άλλον), ΑΡΑ; ΤΙ; (συμπέρασμα)έχουν σπάσει κινητήρες GT!
και να μωρέ να μην είναι ένας,
δε θα είναι τουλάχιστον και άλλος ένας η δυο; ε;(προσοχή στο βρώμικο πόλεμο που θα ακολουθήσει από τον ανταγωνισμό, γιατί αυτό είναι σίγουρο - ο τύπος ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, δεν μπορεί να παρουσιάσει ένα διαμάντι σαν απλό πλεξιγκλάς;)
Κακά τα ψέμματα, αυτήν την περίοδο οι άνθρωποι είναι μπροστά, όπως κάποτε ήταν μπροστά η Lancia (δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς τη deltona)!
τώρα,VAG rules!!!
@lkar: μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο σαφής με τον κινητήρα 1.6, όσον αφορά για το αν πρόκειται για 1.6 TSI;
Audi über alles!!!
-
Γεια χαρά παιδιά!!
Σήμερα πήγα σε μια επίσημη αντιπροσωπεία VW και είδα και έκανα TEST DRIVE το VW golf sportline 5 θυρο 1.4 14Οps και το VW polo GTI 1.8 150 ps.
Έχω αντίγραφο της σελίδας με το κόστος-εξοπλισμό των εκδόσεων του επίμαχου golf αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το σκανάρω και να τον δημοσιεύσω...?! Το αυτοκίνητο πάντως είναι πολύ καλά εξοπλισμένο στην έκδοση sportline. Ο επιπλέον εξοπλισμός είναι ατελείωτος όμως..
Συγκεκριμένα, εμένα με ενδιαφέρει το 3 θύρο σε λευκό χρώμα sportline το οποίο βγαίνει 20.677 € μετρητοίς με δώρο το συναγερμό. Η τιμή βγαίνει τόσο γιατί κανονικά είναι: 19940 βασική sportline + 192 ευρώ το cruise control που υπάρχει standard στην highline?? + 540 πινακίδες-ταξινόμηση μεταβίβαση κτλ σύνολο 20.677 ευρώπουλα χωρίς μεταλλικό. Το έχω δει σε λευκό και είναι ξεχωριστό..πολύ ωραίο. Γενικά θα έλεγα η έκδοση sportline είναι μονόδρομος γιατί έχει άλλα καθίσματα, έχει προβολείς ομίχλης, σπόρ ανάρτηση,αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, σπόρ ανάρτηση, σπόρ πεντάκτινες ζάντες, χειρολαβές στο χρώμα του άυτοκινήτου, άλλα καθίσματα και όλα αυτα για 1020 ευρώπουλα eπιπλέον από την highline Πάλι όμως δεν έχει η sportline cruise control ή ESP ή mp3 radiocd.
Το αυτοκίνητο το οδήγησα για 10 μόλις km και δεν πρόλαβα να βγάλω συμπεράσματα από την επαφή όμως που έιχα είναι θετική. Έχει βαριά και στιβαρή αίσθηση, τα φρένα και ο συμπλέκτης είναι αρκετα προοδευτικά ενώ το αντισπίν είναι αποτελεσματικό. Το αμάξι φένεται να φιλτράρει πολύ καλά τους θορύβους ενώ η ανάρτηση είναι λίγο σκλήρη στην sportline. Η corrolla G6 με τα KYB που έχω είναι κούτσουρο σε σχέση με αυτό ..αλλά ακόμα και με το polo GTI ήταν πιο σκληρή η G6. Γενικά το αυτοκίνητο δείχνει πολύ δεμένο και στιβαρό αλλά και χιλιομετροφάγος..!!
Tο polo πάντως έδειχνε ελαφρώς πιο αδύναμο στις χαμηλές.. έτσι και αλλίως οι διαφορές 0-100 με το golfακι 140ps είναι μικρές στα χαρτία.. Στην αίσθηση μέρα με την νύχτα... το polo είναι ένα μικρό και το δείχνει..καταρχήν αισθάνθηκα τρεμουλο στο κάθισμα από τον 'μεγάλο 1800άρι' στο άναμα.. μετά το αμάξι δεν έχει την αίσθηση χρηματοκιβωτίου του golf..και ποιοτικά είναι πιο πίσω από το golf.. . Σίγουρα αφορά άλλο κοινό..
Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ εσωτερικά το golf τόσο ώς προς την ποιότητα όσο και οπτικά σαν στύλ. Εξωτερικά δεν με τρελένει..ένα golf είναι. Το polo GTI που φέρνει σε Golf GTI μου αρέσει πιο πολύ.. άν και απο πίσω το polo μοίαζει φτιαγμένο σε κάνα μπάρμπα..με τις διπλές εξατμίσεις να τρέμουν... Τέλοςπάντων ας μην συγκρίνουμε μήλα με αχλάδια..
Η αίσθηση που έχω από τον 140άρη είναι ότι δένει γάντι... έχει μια μηδαμινή υστέρηση ηλεκτρικού γκαζιού άλλά πραγματικά αν το σανιδώσεις ανοίγει για τα καλά.. ας μην ξεχνάμε ότι 220 ΝΜ από 1500-4000rpm είναι πολύ καλά. Ο κινητήρας δείχνει δυνατός και πολύ αθόρυβος μόνο αν ανοίξεις το παράθυρο ακούς στο σφεύιγμα της τουρμπίνας - τραβάει σαν ηλεκτροκινητήρας χωρίς εξάρσεις. Το πάτησα μέχρι 4000-4200 δεν με άφησαν πιο πάνω.. Το σκαρί δεν είναι και πούπουλο θα είναι καμιά 1250-1300 κιλάκια..υποθέτω.. Πάντως από ρεπρίζ πρέπει να είναι πολύ καλό..
Γενικά το Golf 1.4 TSI νομίζω θα κάνει χρυσές πωλήσεις...η αναμονή είναι 2.5 μήνες μου είπε ο πωλητής..
-
To 140 τί σχήμα ζάντας έχει; Σαν τις πολυάκτινες sportline του απλού;
-
το sportline έχει πεντάκτινες ενώ τα άλλα απλές εξάκτινες.. μοιάζουν στο στυλ απλώς του sportline δειχνουν πιο πολύ στις δισκόπλακές.. Πές τε μου ένα site που να κατεβάσω δωρεάν φώτο από τις 2 ζάντες..[/img]
-
Ο χρήστης sonath έγραψε:
Αν και δυστυχώς είχα να παρακολουθήσω το forum περίπου μια εβδομάδα λόγω εργασίας (φτου γμτ δεν πήρα αδεια φέτος), πραγματικά χόρτασα αφού διάβασα καμια 20ρια σελίδες με posts για το συγκεκριμένο θέμα, (πραγματικά υπόσχομαι στον εαυτό μου να μην αργήσω πάλι στα rdv μου με το forum).Αυτήν την περίοδο που διανύουμε, ίσως θα έπρεπε να είχε εγκατασταθεί μια 'εκδημοκρατισμένη' χούντα...
διάβασα διάφορα ερεθιστικά πράγματα στις τελευταίες σελίδες:
'έμαθα... ε, 2-3 τούρμπο έχει, είδα και έναν σταματημένο που είχε ανοίξει το καπώ στην παραλιακή' (ο άνθρωπος έδειχνε τον κινητήρα σε κάποιον άλλον), ΑΡΑ; ΤΙ; (συμπέρασμα)έχουν σπάσει κινητήρες GT!
και να μωρέ να μην είναι ένας,
δε θα είναι τουλάχιστον και άλλος ένας η δυο; ε;(προσοχή στο βρώμικο πόλεμο που θα ακολουθήσει από τον ανταγωνισμό, γιατί αυτό είναι σίγουρο - ο τύπος ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, δεν μπορεί να παρουσιάσει ένα διαμάντι σαν απλό πλεξιγκλάς;)
Κακά τα ψέμματα, αυτήν την περίοδο οι άνθρωποι είναι μπροστά, όπως κάποτε ήταν μπροστά η Lancia (δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς τη deltona)!
τώρα,VAG rules!!!
@lkar: μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο σαφής με τον κινητήρα 1.6, όσον αφορά για το αν πρόκειται για 1.6 TSI;
Audi über alles!!!
Δε κατάλαβα, απαγορεύεται να σπάσει VW;;; Αυτό είναι 'χούντα'... Εξάλλου είπα πως και να έσπασαν 1-2 δε σημαίνει οπωσδήποτε ότι είναι για πέταμα! Αυτές οι αντιδράσεις προέρχονται από 'κολλημένους' με εταιρείες ανθρώπους που δε θέλουν να ακούσουν κάτι άσχημο, μπας και πέσει το πρεστίζ της εταιρίας. Όσο για τα σπασίματα που ανέφερα μπορώ να πώ μόνο για ένα σταματημένο αριστερά στην βουλιαγμένης στο ύψος του αεροδρομίου. Για το test drive που ανέφερα δεν έχω ακόμα λεπτομέρειες. Όσο για τη δύναμη του τύπου έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε μου. Μπορεί το διαμάντι να παρουσιαστεί σαν πλέξιγκλάς, αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Και για τα VW (χωρίς να τα υποτιμώ, τα θεωρώ καλά στο σύνολό τους) υπάρχει σημαντική μερίδα του τύπου που 'τρέχει να τα αποθεώσει'!
Το GT και το Tsi είναι πείραμα! (για τα πρώτα χρόνια) Όποιος θέλει να δώσει 20-2500 -
[quote='nickval']
Το GT και το Tsi είναι πείραμα! (για τα πρώτα χρόνια) Όποιος θέλει να δώσει 20-2500 -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
To 140 τί σχήμα ζάντας έχει; Σαν τις πολυάκτινες sportline του απλού;Golf TSI (140)
-
anyway, πείραμα δεν είναι ακριβώς...
παραπέμπω στη χρυσή εποχή του Group B
B!
B!
B!
B!
B!Lancia Delta S4 με σχεδόν ίδια φιλοσοφία...
Β!
(και δεν είπα ότι απαγορεύονται να σπάσουν τα VW! διάβασε πάλι το post. Προσθέτω πως για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, εδώ στο χρυσό βήμα να παρουσιάζονται πραγματικά στοιχεία για έγκυρη ενημέρωση.
Επιπλέον γνώμη μου είναι ότι αν κάποιος πάρει ένα τέτοιο διαμαντάκι και το πάει αίμα, δε θα σπάσει; τι θα πούμε τότε; ότι σπάνε τα gt; einfach!) -
[quote='nickval'] Όποιος θέλει να δώσει 20-2500
-
Μη πυροβολείτε! Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τα σπασίματα, απλά διάβασα για αυτά. Εάν δε γνωρίζεις από κοντά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και το πώς το πάει ο οδηγός του, δεν μπορείς να κρίνεις. Ξέρω πολλά C3 αλλάξαν δίσκο-πλατό στα 8-9000χλμ αλλά τα οδηγούσαν γυναίκες ( ) Δε μπορώ να κατακρίνω τα C3. Στο θέμα μας ξανά. Oι ΤSi είναι ένα πείραμα. Δεν λέω πως είναι αποτυχημένο. Προς το παρόν δείχνει αρκετά επιτυχημένο. Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τις επιδόσεις του και την καλή ροπή του. Αλλά επαναλαμβάνω, πότε αναγνωρίστηκε ο 1.8Τ σαν ποιοτικός και αξιόπιστος; Με το που βγήκε; ΟΧΙ! Πείραμα δεν είναι το Civic. Μπορείς να το κρίνεις ώς ακριβό, δικαίωμά σου. Αλλά δεν έχει κάτι πρωτότυπο μηχανολογικά ώστε να σκέφτομαι για την αξιοπιστία του. Eάν αποδειχτεί αξιόπιστος o ΤSi μπορεί (εάν βελτιωθούν και κάποια άλλα πράγματα) το επόμενο αυτοκίνητο να είναι Golf. Εξάλλου, όταν φτιάχνεις ένα τέτοιο κινητήρα, πρέπει να είναι ανθεκτικός στα ζόρια, όχι στην ήρεμη οδήγηση. Δεν έχω απαίτηση από ένα Polo ή Ibiza ή Aygo να αντέχει στους κόφτες και στα ζόρια. Αλλά όταν παίρνω GT, Gti, S2000 υποτίθεται οτι θα έχω περισσότερες απαιτήσεις από αυτό, και άρα περισσότερη αξιοπιστία.
-
[quote='technik'][quote='nickval'] Όποιος θέλει να δώσει 20-2500
-
Ο χρήστης nickval έγραψε:
Κάποια στοιχεία έχεις γι αυτό που έσπασε? Ποιας αντιπροσωπείας ήταν κτλ κτλ..
Πιστεύω μέχρι αύριο να τα έχω. Υπομονή!
Τα σπασμένα GT βρέθηκαν τέλικα?
-
Γράφτηκε πως το Evo δυναμομέτρησε το GT στα 193 άλογα άν δε κάνω λάθος. Άν κάποιος βελτιωτικός οίκος έπαιρνε το Golf 1.4 FSi και του έβαζε +100 περίπου ίππους με κομπρεσσορες,τουρμπίνες κτλ, θα τρέχατε όλοι να το αναβαθμίσετε; Δε λέω, είναι διαφορετικά το μαμίσιο από το aftermarket βελτίωμα, αλλά η βάση είναι ένα 1400άρι. Πιεσμένο αρκετά. Βελτιωμένο όχι στην ουσία του, αλλά με περιφερειακά 'γκάτζετ'. Με ροπές, με επιταχύνσεις, με πλαίσιο, με κρατήματα κτλ. Δεκτόν. Επιπλέον είπα πως ο αγοραστής πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος, να ξέρει τί παίρνει και όχι απλά να δει τη διαφήμιση με το βατραχάκι και να χαρεί που θα έχει 1400άρι με 170 ή 140 άλογα χωρίς να γνωρίζει πώς συμβαίνει αυτό και με ποιό τροπο πρέπει να μεταχειρίζεται ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
-
Nick: συζήτηση κάνουμε m8
@ koralli
+1
-
Γράφτηκε πως το Evo δυναμομέτρησε το GT στα 193 άλογα άν δε κάνω λάθος. Άν κάποιος βελτιωτικός οίκος έπαιρνε το Golf 1.4 FSi και του έβαζε +100 περίπου ίππους με κομπρεσσορες,τουρμπίνες κτλ, θα τρέχατε όλοι να το αναβαθμίσετε; Δε λέω, είναι διαφορετικά το μαμίσιο από το aftermarket βελτίωμα, αλλά η βάση είναι ένα 1400άρι. Πιεσμένο αρκετά. Βελτιωμένο όχι στην ουσία του, αλλά με περιφερειακά 'γκάτζετ'. Με ροπές, με επιταχύνσεις, με πλαίσιο, με κρατήματα κτλ. Δεκτόν. Επιπλέον είπα πως ο αγοραστής πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος, να ξέρει τί παίρνει και όχι απλά να δει τη διαφήμιση με το βατραχάκι και να χαρεί που θα έχει 1400άρι με 170 ή 140 άλογα χωρίς να γνωρίζει πώς συμβαίνει αυτό και με ποιό τροπο πρέπει να μεταχειρίζεται ένα τέτοιο αυτοκίνητο.Δηλαδη για εσενα ποια θα ηταν βελτιωση ΟΥΣΙΑΣ και οχι γκατζετ?
Το πλαισιο και τα κρατηματα ειναι 'γκατζετ'?
Το οτι εχει αλλαχτει το μπλοκ του απλου 1.4 με μαντεμενιο ωστε να αντεχει τις -ομολογουμενως- πολυ υψηλες πιεσεις τι ειναι, ουσια ή γκατζετ?Ο συνειδητοποιημενος αγοραστης ειναι κατα τη γνωμη μου αυτος που θα κοιταξει κατω απο μια εντυπωσιακη ή αδιαφορη εμφανιση του αυτοκινητου, θα δει τις τεχνικες λυσεις σε μοτερ, αναρτησεις, φρενα, πλαισιο και το αποτελεσμα της υλοποιησης ολων αυτων στην πραξη και θα κρινει αν αυτα που του ζηταει η οποιαδηποτε εταιρεια να πληρωσει αναλογουν οντως σε αυτο που παιρνει.
-
Πιεσμένο αρκετά. Βελτιωμένο όχι στην ουσία του, αλλά με **περιφερειακά 'γκάτζετ'. **.ποιά ακριβώς είναι αυτά ?
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)