-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
...
Τα συγχρονιζέ της όπισθεν δουλεύουν πιο σωστά αν πας να βάλεις όπισθεν από 1η. ***Σε παλαιότερα αυτοκίνητα μπορεί να μην έμπαινε ΚΑΝ η όπισθεν αν προηγουμένως δεν είχε επιλεγεί η 1η ***:iconcool:Εχεις δίκαιο! Τι μου θύμισες τώρα!!1 Βέβαια, στο ΄πρώτο μου αυτοκίνητο, δεν έμπαινε **ούτε **ή πρώτη με κρύο κιβώτιο ...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
...
Τα συγχρονιζέ της όπισθεν δουλεύουν πιο σωστά αν πας να βάλεις όπισθεν από 1η. ***Σε παλαιότερα αυτοκίνητα μπορεί να μην έμπαινε ΚΑΝ η όπισθεν αν προηγουμένως δεν είχε επιλεγεί η 1η ***:iconcool:Εχεις δίκαιο! Τι μου θύμισες τώρα!!1 Βέβαια, στο ΄πρώτο μου αυτοκίνητο, δεν έμπαινε **ούτε **ή πρώτη με κρύο κιβώτιο ...
Peugeot?
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Προβληματίζομαι.Στην εκκίνηση του αυτοκινήτου εδώ και καμιά 500αριά χιλιόμετρα νιώθω κάτι περίεργο όπως αφήνω τον συμπλέκτη, σαν να χτυπάει. Δλδ με πρώτη, γκάζι στις 1.200 έως 1.800 στροφές και αφήνοντας συμπλέκτη νιώθω κάτι σαν τοκ τοκ τοκ στο πεντάλ. Το ίδιο νιώθω επίσης και όταν φρενάρω μέχρι τα 10χλμ/ώρα και μετά βάλω δευτέρα συμπλεκτάροντας. Δεν είμαι σίγουρος αν υπήρχε από την αρχή αυτό. Επίσης τις μισές φορές που βάζω όπισθεν, αν δεν έχω βάλει πρώτα 1η, κάνει αυτό το απαίσιο χρακ.
Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος σε TSI;Κι εγώ μια από τα ίδια. Δεν έχω προσέξει όμως τι γίνεται στο φρενάρισμα που λες.
-
Ο χρήστης SubWrc έγραψε:
Προβληματίζομαι.
Στην εκκίνηση του αυτοκινήτου εδώ και καμιά 500αριά χιλιόμετρα νιώθω κάτι περίεργο όπως αφήνω τον συμπλέκτη, σαν να χτυπάει. Δλδ με πρώτη, γκάζι στις 1.200 έως 1.800 στροφές και αφήνοντας συμπλέκτη νιώθω κάτι σαν τοκ τοκ τοκ στο πεντάλ. Το ίδιο νιώθω επίσης και όταν φρενάρω μέχρι τα 10χλμ/ώρα και μετά βάλω δευτέρα συμπλεκτάροντας. Δεν είμαι σίγουρος αν υπήρχε από την αρχή αυτό. Επίσης τις μισές φορές που βάζω όπισθεν, αν δεν έχω βάλει πρώτα 1η, κάνει αυτό το απαίσιο χρακ.
Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος σε TSI;Κι εγώ μια από τα ίδια. Δεν έχω προσέξει όμως τι γίνεται στο φρενάρισμα που λες.
Εννοώ ότι το κάνει και όταν βάζεις δευτέρα με χαμηλή ταχύτητα και αφήνεις το συμπλέκτη δίνοντας γκάζι.
Μήπως πρέπει να τα πάμε για τσεκάρισμα;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μια λύση είναι να την τσεκάρεις από την οθόνη του clima.To γνωρίζω το 'κόλπο' με το clima, είναι λίγο δύσχρηστο όμως...
Έλεγα για κάτι πιο εύκολο...
Π.χ. για το Golf IV είχα δει κάτι που ήταν αρκετά διακριτικό και ταίριαζε στις κενές θέσεις γύρω από το κουμπί των αλάρμ (αν και αυτό αναφεροταν στην εξωτερική/εσωτερική θερμοκρασία)...
Θα μπορούσε να είναι κάτι που να είναι δίπλα από το κουμπί του ESP ίσως...
_
-
Η οδική συμπεριφορά του Golf μετά τη μετάβαση από Energy σε SporContact 2 άλλαξε τελείως. Στρίβει χωρίς πολλές κλίσεις (νόμιζα ότι έχει μαλακή ανάρτηση αλλά τελικά ήταν τα λάστιχα που πλάγιαζαν μάλλον), πάει ακριβώς όπου του υποδείξεις, η υποστροφή εμφανίζεται σταδιακά σε πολλά χλμ αντί να ακούς τα λάστιχα να στριγλίζουν ακόμα και με 90χλμ (μέχρι τα 140 στην Κατεχάκη ήταν τρένο, στα 145 χρειάστηκε παραπάνω τιμονιά για να στρίψει), ελκτική πρόσφυση ΚΑΜΙΑ σχέση (άπαξ και ζεσταθούν η δευτέρα δεν σπινιάρει πλέον με τίποτα), πολύ καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι, καλύτερο και πιο σταθερό φρενάρισμα. Ένα Corolla T-Sport σε όλη την Κατεχάκη δεν μπορούσε να με περάσει με τίποτα μέχρι που επενέβει ο 'κόφτης' που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού απειλώντας ότι θα κατέβει να πάρει ταξί
Η άνεση στις λακούβες δυστυχώς σε σχέση με τα Energy χειροτέρεψε πολύ.
Γενικώς προτείνω σε όποιον έχει Golf Trendline, να αλλάξει λάστιχα και διάσταση εκτός κι αν έχει πολύ ευαίσθητα σφραγίσματα.Δυστυχώς μέσα στα πρώτα 300χλμ από την μετάβαση 65άρι σε 55άρι εμφανίστηκαν τριγμούλιδες που δεν υπήραν πριν. Κάτι τρίζει από την πλευρά του συνοδηγού στην άκρη του ταμπλώ και πίσω στην άκρη της πόρτας.
Το πρόβλημα τριγμών στους αεραγωγούς λύθηκε με την τοποθέτηση αρωματικού Ambi Pur που τους κρατάει σταθερούςΚατανάλωση μέχρι τώρα 9,5 λίτρα/100χλμ.
-
Η κατανάλωση και ν' ανέβει κάτι μου λέει ότι δε θα οφείλεται στα ελαστικά αυτά καθ' εαυτά, αλλά στο ότι με την τοποθέτησή τους 'ξεθάρεψες'
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η κατανάλωση και ν' ανέβει κάτι μου λέει ότι δε θα οφείλεται στα ελαστικά αυτά καθ' εαυτά, αλλά στο ότι με την τοποθέτησή τους 'ξεθάρεψες' -
Neos φιλικά σε συμβουλεύω όσο μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης και να 'αισθάνεσαι' πως έχεις, καλό είναι να είσαι και λίγο επιφυλακτικός και να μην το πιέζεις συνέχεια σε ολοένα και πιο οριακές καταστάσεις. Η Κατεχάκη που ανέφερες, είναι πολύ ύπουλος δρόμος. Μην αφήνεις τους άλλους να σε παρασύρουν σε ξέφρενους ρυθμούς.
Για το αρωματικό Ambi Pur πρόσεχε να μην στάξει το περιεχόμενο του στο ταμπλό. Όσοι την πάτησαν έτσι, τους άφησε στίγματα που δεν φεύγουν.
-
...και σε άλλους έλιωσαν τα πλαστικά.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Neos φιλικά σε συμβουλεύω όσο μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης και να 'αισθάνεσαι' πως έχεις, καλό είναι να είσαι και λίγο επιφυλακτικός και να μην το πιέζεις συνέχεια σε ολοένα και πιο οριακές καταστάσεις. Η Κατεχάκη που ανέφερες, είναι πολύ ύπουλος δρόμος. Μην αφήνεις τους άλλους να σε παρασύρουν σε ξέφρενους ρυθμούς.Για το αρωματικό Ambi Pur πρόσεχε να μην στάξει το περιεχόμενο του στο ταμπλό. Όσοι την πάτησαν έτσι, τους άφησε στίγματα που δεν φεύγουν.
Προχτές το απόγευμα γαμόστειλα ένα τύπο στη Κατεχάκη με μπλεδίζον 3θ TSI που πήγαινε σαν παλαβός έτοιμος να σκορπίσει το θάνατο.
Ελπίζω απλά να μην ήσουν εσύ!
-
Ωχ ωχ...
-
Προχθές δεν οδήγησα καν
Πιθανώς όλο και κάποιος να μας διαολόστειλε εμένα και τη μαύρη T-Sport χθες πάντως Γενικώς δεν μου αρέσουν οι πολύ ακραίες καταστάσεις οπότε και δεν σκοπεύω να το πιέσω τόσο ξανά. Την Κατεχάκη την ξέρω καλά γι αυτό και στη μεγάλη αριστερή στροφή που βγάζει στην ευθεία για Μεσογείων έκοψα (έχει σκοτωθεί φίλος μου εκεί ) ενώ το Corolla πέρασε με γύρω στα 150 υποστρέφοντας και μπαίνοντας στη λωρίδα μου (δεν θέλω να σκεφτώ την περίπτωση του να βρισκόμουν δίπλα του όταν συνέβαινε αυτό...) -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μια λύση είναι να την τσεκάρεις από την οθόνη του clima.Αυτό δεν το κατάλαβα, μήπως μπορείς να γίνεις πιο σαφής? Για θερμοκρασία κινητήρα δεν μιλάμε?
-
Ο χρήστης kostas skordos έγραψε:
Μια λύση είναι να την τσεκάρεις από την οθόνη του clima.
Αυτό δεν το κατάλαβα, μήπως μπορείς να γίνεις πιο σαφής? Για θερμοκρασία κινητήρα δεν μιλάμε?
Με τα κατάλληλα πλήκτρα στις 2 αυτές οθόνες σου εμφανίζει ηλεκτρονικά πλήθος πληροφοριών.
Πατάς το ECON + το κουμπί από την ροή αέρα προς τα πάνω και στις 2 οθόνες θα δεις να σου εμφανίζονται σύμβολα και αριθμοί.
Στο παρακάτω λινκ θα βρεις τη πλήρη λίστα με τις ρυμίσεις και τι σημαίνει το καθένα...
-
Ο χρήστης kostas skordos έγραψε:
Μια λύση είναι να την τσεκάρεις από την οθόνη του clima.
Αυτό δεν το κατάλαβα, μήπως μπορείς να γίνεις πιο σαφής? Για θερμοκρασία κινητήρα δεν μιλάμε?
Στα γκρούπ vag τα εργοστασιακά rc συνεργάζονται με το can bus και δείχνουν διάφορες πληροφορίες στην οθόνη τους, ταχύτητα, θερμοκρασίες, στοιχεία κινητήρα κλπ...
Εννοείτε όμως ότι ΔΕΝ προσπαθούμε να το ενεργοποιήσουμε οδηγώντας, όπως είδες πρέπει να πατήσεις διάφορα κουμπάκια παράλληλα.
-
Καλημερα ! Μηπως εχει κανεις gt dsg? Αν ναι τι καταναλωσεις εχει?
Εχω κανει 1600χλμ και εχω 9.4 σε φυσιολογικες συνθηκες και εκτος και εντος πολης!!! πολυ δεν ειναι? -
Δεν έχω τέτοιο αμάξι, αλλά με βάση την ιπποδύναμή του μια χαρά μου φαίνεται η κατανάλωση.
-
Ο χρήστης JoeyJ έγραψε:
Καλημερα ! Μηπως εχει κανεις gt dsg? Αν ναι τι καταναλωσεις εχει?
Εχω κανει 1600χλμ και εχω 9.4 σε φυσιολογικες συνθηκες και εκτος και εντος πολης!!! πολυ δεν ειναι?περιμενε να ανοιξει λιγο ακομα και θελει και ηρεμο ποδι...
-
Έχεις δρόμο ακόμα JoeyJ. Μην αγχώνεσαι, θα πέσει και θα το μάθεις και καλύτερα.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)