-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η vw ορίζει στις 30Kkm αλλαγές ή στα 2 χρόνια ή όποτε ανάψει η λυχνία για το service. ΝΕΟΣ ,ΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.πΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΛΑΔΙΑ?ΕΧΕΙ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ?ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΑΝΑΨΕΙ Η ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ.λοΙΠΟΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΠΑΡΩ 2 ΓΝΩΜΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΜΑΜΑΚΙΕς...ΕΙΠΑΜΕΚαμία εγγύηση δεν έχασε. -
Πλάκα έχεις, μπορείς αν θες να είσαι λίγο πιο ευγενικός.
Εγγύηση χάνεις αν δεν κάνεις την συντήρηση στα χιλιόμετρα που αναφέρει ο κατασκευαστής, έστω κι αν αυτή είναι απλή αλλαγή λαδιών. Στην αντιπροσωπεία μου είχαν πει να το πάω στις 15.000, οπότε και νόμιζα πως έτσι λέει η VW.
Μακάρι μια μέρα να μάθω όσα ξέρεις κι εσύ ώστε να μη λέω μαμακίες όπως λεςΠέραν του θέματος της εγγύησης τώρα, ορισμένες φορές με κάνει να νιώθω ότι δεν λειτουργεί ο κομπρέσορας όπως θα έπρεπε. Σήμερα σε μια διαδρομή 20 χιλιομέτρων σε χαμηλές στροφές (~2000) δεν επιτάχυνε δυνατά και δεν ακουγόταν σφύριγμα όπως συνήθως. Το έσβησα, το άφησα να κρυώσει και στην επιστροφή και σφύριγμα ακουγόταν και έδινε γκάζι όπως πρέπει. Κάποιος νομίζω είχε αναφέρει ότι έχανε πίεση ο κομπρέσοράς του; Αν μπορεί να μας πει τι 'συμπτώματα' είχε και πήγε να το δουν...
-
Μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα στην εγγύηση αν σπάσει ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (και δεν έχεις αλλάξει λάδια) αλλά ΟΛΕΣ οι άλλες βλάβες που τυχόν παρουσιάσει το αμάξι, δεν έχουν σχέση με την αλλαγή λαδιών.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
:lol: Πλάκα έχεις, μπορείς αν θες να είσαι λίγο πιο ευγενικός.
Εγγύηση χάνεις αν δεν κάνεις την συντήρηση στα χιλιόμετρα που αναφέρει ο κατασκευαστής, έστω κι αν αυτή είναι απλή αλλαγή λαδιών. Στην αντιπροσωπεία μου είχαν πει να το πάω στις 15.000, οπότε και νόμιζα πως έτσι λέει η VW.
Μακάρι μια μέρα να μάθω όσα ξέρεις κι εσύ ώστε να μη λέω μαμακίες όπως λεςΠέραν του θέματος της εγγύησης τώρα, ορισμένες φορές με κάνει να νιώθω ότι δεν λειτουργεί ο κομπρέσορας όπως θα έπρεπε. Σήμερα σε μια διαδρομή 20 χιλιομέτρων σε χαμηλές στροφές (~2000) δεν επιτάχυνε δυνατά και δεν ακουγόταν σφύριγμα όπως συνήθως. Το έσβησα, το άφησα να κρυώσει και στην επιστροφή και σφύριγμα ακουγόταν και έδινε γκάζι όπως πρέπει. Κάποιος νομίζω είχε αναφέρει ότι έχανε πίεση ο κομπρέσοράς του; Αν μπορεί να μας πει τι 'συμπτώματα' είχε και πήγε να το δουν...
Εγώ παιδιά δεν έχω πρόβλημα με τον κομπρέσσορα (ακούγεται κανονικά το σφύριγμα) απλά νομίζω πως δεν αλλάζει ιδιαίτερα την απόδοση. Σε αντίθεση μια φορά που μπήκε το turbo η διαφορά ήταν αισθητή. Σκεφτείται ότι τώρα στρώνω το αυτοκίνητο οπότε αποφεύγω τις >3000 στροφές.
-
Ο χρήστης bourasnik έγραψε:
Εγώ παιδιά δεν έχω πρόβλημα με τον κομπρέσσορα (ακούγεται κανονικά το σφύριγμα) απλά νομίζω πως δεν αλλάζει ιδιαίτερα την απόδοση. Σε αντίθεση μια φορά που μπήκε το turbo η διαφορά ήταν αισθητή. Σκεφτείται ότι τώρα στρώνω το αυτοκίνητο οπότε αποφεύγω τις >3000 στροφές.Ισχύει, το είχα γράψει κι εγώ παλιότερα. Η δύναμη στις στροφές του turbo (3.000 με 5.500 κυρίως) φαίνεται να είναι σαφώς μεγαλύτερη από τον κομπρέσορα ενώ τα διαγράμματα δείχνουν ίδια ροπή.
-
Aλλο ροπη αλλο αλογα.
Και σκετο τουρμπο να εχεις, θα εχεις ας πουμε 30 κιλα ροπη απο τισ 1800 μεχρι τις 5000, τα αλογα ομως δεν θα ειναι τα ιδια.
-
Ε όχι και πρώτη αλλαγη λαδιων στα 20.000+ χλμ ρε παιδιά!! Η πρωτη αλλαγη λαδιων καλο ειναι να γινεται νωρις (στα 5.000 ή στα 7.500χλμ) και αν οχι, εστω στα 15000. Οχι κ παραπανω ομως και ειδικα σε αμαξι με τουρμπο και κομπρεσσορα. Επισης με την εγγυηση ετσι ισχυει με τις περισσοτερες αντιπροσωπειες. Στα 15.000 ή 1 χρονο μικρο service(αλλαγη λαδιων και φιλτρου λαδιου) και στις 30.000 η 2 χρονια κανονικο σερβις αλλιως τελος η εγγυηση που σου δινει ομως σαν επεκταση η ελληνικη εταιρεια π.χ. τογιοτα 3+3, δε χανεται ομως η αρχικη 3ετης που δινει η μαμα εταιρεια. Οποτε αν τα 2 χρονια τα δινει η μαμα volkswagen δεν νομιζω οτι χανονται ο,τι κ αν γινει. Παρ'ολα αυτα χωρις να ειμαι μηχανικος βεβαια τα 20.000+ για αλλαγη λαδιων μου φαινονται πολλα και ειδικα για πρωτη αλλαγη παρα πολλα....
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Aλλο ροπη αλλο αλογα.Και σκετο τουρμπο να εχεις, θα εχεις ας πουμε 30 κιλα ροπη απο τισ 1800 μεχρι τις 5000, τα αλογα ομως δεν θα ειναι τα ιδια.
Εννοώ στο δρόμο φαίνεται να επιταχύνει καλύτερα στο φάσμα του turbo παρά του κομπρεσέρ Εκτός αν αυτό θες να πεις κι εσύ
Με τον panagioti87 από πάνω θα συμφωνήσω, αν και φαίνεται πως τελικά πράγματι οι αλλαγές λαδιών είναι στα 30.000χλμ οπότε δεν μας πέφτει λόγος, η φαου βε θα ξέρει.
-
Σκέπτομαι να κινηθώ για το EOS 1.4 TSi.Τί είδος μετατροπή θα πρέπει να κάνω ,ωστε να αποδιδει 140 ή 150 άλογα , όπως οι ποιό μεγάλες εκδόσεις? Ευχαριστώ κ ελπίζω να μην είναι πολύ παιδαριώδης η ερώτηση μου
-
Ο χρήστης ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Σκέπτομαι να κινηθώ για το EOS 1.4 TSi.Τί είδος μετατροπή θα πρέπει να κάνω ,ωστε να αποδιδει 140 ή 150 άλογα , όπως οι ποιό μεγάλες εκδόσεις? Ευχαριστώ κ ελπίζω να μην είναι πολύ παιδαριώδης η ερώτηση μουΤα μοτερ με 140 ή 150 άλογα έχουν turbo και κομπρέσορα, ενώ αυτό με τα 122 έχει μόνον turbo, αρα δεν γίνεται να κάνεις κάτι ώστε να γίνουν...ίδια! Μπορείς να καταφύγεις σε 'τσιπάρισμα' αλλά μπορεί να το πληρώσεις ακριβά χάνοντας σε αξιοπιστία...
Το EOS είναι ένα βαρύ αυτοκίνητο και σε κάθε περίπτωση, είτε με 122 είτε με 140/150 δεν είναι για πολλά πολλά, αλλά για ήρεμη οδήγηση και cruising... Αν συμβιβαστείς μ'αυτά, δεν χρειάζεσαι ούτε τα παραπάνω άλογα, ούτε τις αναζητήσεις για 'βελτιώσεις'.
Άφησέ το στην ησυχία του προτείνω, μια χαρά (για το είδος του πάντα... ) είναι , όπως είναι. -
Σκέπτομαι να κινηθώ για το EOS 1.4 TSi.Τί είδος μετατροπή θα πρέπει να κάνω ,ωστε να αποδιδει 140 ή 150 άλογα , όπως οι ποιό μεγάλες εκδόσεις? Ευχαριστώ κ ελπίζω να μην είναι πολύ παιδαριώδης η ερώτηση μουΕνδιαφέρομαι και εγώ, τον Μάρτιο θα υπάρχει test drive, είμαι τις άποψης να μην πειραχτεί ο κινητήρας. Θέμα αξιοπιστίας, κατανάλωσης και αμφίβολο αποτέλεσμα. Και ο λόγος υπαρξης αυτού του μοντέλου σ'αυτή την έκδοση είναι ακριβώς αυτό που λέει ο HighFidelity.
Για επιδόσεις υπάρχουν τα 2,0 κλπ.
Εξάλου κάπου διάβασα ότι ο 1,4 βγάζει 133 πραγματικά άλογα ... ίσως και να κάνω λάθος, διότι έχω μπερδευτεί με τους κινητήρες της VAG και τις ιπποδυνάμεις αυτών ... -
Σκέπτομαι να κινηθώ για το EOS 1.4 TSi.Τί είδος μετατροπή θα πρέπει να κάνω ,ωστε να αποδιδει 140 ή 150 άλογα , όπως οι ποιό μεγάλες εκδόσεις? Ευχαριστώ κ ελπίζω να μην είναι πολύ παιδαριώδης η ερώτηση μουΚαι γω θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους. Καμία μετατροπή να μην κάνεις. Αν ήταν δηλαδή τόσο απλό γιατί να μην το έκανε η ίδια η VW? Προφανώς κάποιος λόγος θα υπάρχει που ο συγκεκριμένος κινητήρας ρυθμίστηκε στα 122. Θα εμπιστευτείς τον καθένα να σου βάλει χέρι σε καινούργιο αυτοκίνητο που κάνει κοντά 30Κ???
-
Εξάλλου η διαφορά στις επιδόσεις του 122 με τον 140 είναι μη αντιληπτή στην καθημερινή οδήγηση και σε ρυθμούς βόλτας (για τους οποίους είναι φτιαγμένο το EOS). Με 20+κιλά ροπή θα πηγαίνει μια χαρά
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Aλλο ροπη αλλο αλογα.Και σκετο τουρμπο να εχεις, θα εχεις ας πουμε 30 κιλα ροπη απο τισ 1800 μεχρι τις 5000, τα αλογα ομως δεν θα ειναι τα ιδια.
Αυτό δεν είναι σωστό.
Ισχύς = Ροπή x ΓωνιακήΤαχύτητα
και η γωνιακή ταχύτητα προφανώς είναι γραμμική συνάρτηση των 'στροφών' της μηχανής...
Άρα στις ίδιες στροφές με ίδια ροπή αποκλείεται να έχεις διαφορετική ισχύ.
-
Γεια χαρά σε όλους. Αν δείτε τα post που έχω κάνει θα καταλάβετε και το πρόβλημα που είχα. Λίγο συμπηκνωμένα:
Παρέλαβα το αυτοκίνητο εδώ και ένα μήνα (χωρίς να έχω κάνει test drive ή να έχω οδηγήσει άλλο παρόμοιο όχημα).
Το οδηγούσα πολύ ήπια (βλέπε στρώσιμο) και όλα καλά. Όταν βύθιζα το γκάζι λίγο παραπάνω άκουγα το φύσημα αλλά διαφορά στην απόδοση δεν είχα. Τηλέφωνο πρώτο στον πωλητή ('ακούω ένα φύσημα όταν ζητάω ισχύ'-'είναι το τούρμπο, αν δεν άκουγες να ανυσηχούσες' η απάντηση. Μετά πο καμιά εβδομάδα πάλι τηέφωνο ('δεν έπτεπε να τσιμπάει το αμάξι'- ' έχει καθυστέρηση, είναι κανούργιο, είναι και λίγο βαρύ-Touran' οι απαντήσεις).
Τελικά χθές πήγα και ζήτησα test-drive και είδα τι θα πεί ροπή. Κατάλαβα αμέσως ότι το δικό μου έχει πρόβλημα, το οποίο επιβεβαίωσε και ο πωλητής.
Κλέιστηκε το ραντεβού για σήμερα και το αποτέλεσμα...κρατηθείτε:
Δεν είχαν σφίξει ένα κολλάρο που μάλλον ήταν στην έξοδο αέρα του κομπρέσσορα και έτσι ο κομπρέσσορας συμπίεζε αλλά μάταια καθώς όλος ο σωλήνας είχε φύγει απο τη θέση του. Σφίχτηκε και όλα καλά.
Απορία πρώτη: 500 χιλιόμετρα στο στρώσιμο με συμπεριφορά απλού 1400αριού μήπως σακάτεψαν τον κινητήρα?
Απορία δεύτερη: Μήπως το ότι έμπαινε στο σύστημα αέρας απο αλλού εκτός απο τον προβλεμπόμενο δρόμο σημαίνει ότι μπήκαν στην μηχανή υγρασία σκόνη κ.α.?
Απορία τρίτη: Γιατί αρνήθηκαν απο το service να 'βγάλουν καρτέλα' στο αυτοκίνητο. Όταν τους ρώτησα μου είπαν ότι τεχνικά δεν μπορούν αφού δεν αλλάχτηκε κάτι, και δεν δικαιολογέιται 'εισαγωγή' για ένα απλό σφίξιμο. Και όταν τους ρώτησα πως θα αποδείξω ότι υπήρχε πρόβλημα και διορθώθηκε με διαβεβαίωσαν πως θα στείλουν DIS (φαντάζομαι σημαίνει αναφορά) στη μαμά εταιρία.
Να σημειώσω πως το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε, το αμάξι μου παραδώθηκε έτσι. Άραγε όταν πλήρώνουμε έξοδα προετοιμασίας, μιλάμε για το αποκέρωμα, δεν κάνουν ούτε μια βόλτα να δούν αν όλα δουλεύουν, ή κάποιος έπρεπε να κάνει τη βόλτα και δεν την έκανε?
Να ευχαριστήσω όσους προσπάθησαν να με βοηθήσουν στις συνεχείς αναζητήσεις μου 'γιατί δεν τραβάει' και να πω πως μοιάζει αφελές να μην καταλάβεις μια τέτοια απώλεια ροπής αλλά πιστέψτε με, αν το αμάξι το οδηγούσε η μητέρα μου θα κταλάβαιναν το πρόβλημα (αν το καταλάβαιναν) στο πρώτο service.
Παρακαλώ ας μου δώσει κάποιος μια διεύθυνση που υπήρχε για τα παράπονα πελατών στη μαμά εταιρία (εννοείται πως θα ενημερώσω τόσο την ελληνική όσο και την γερμανική VW).
Περιμένω σχόλια, απόψεις για το αν έχει γίνει ζήμιά και προτάσεις. -
Προσωπικά με κάλεσαν έπειτα απο 3-4 μήνες κατοχής από την Kosmocar και με ρώτησαν για τα πάντα, να αξιολογήσω όλους τους τομείς αυτοκινήτου και υπηρεσιών, αν είμαι ευχαριστημένος από τη μέχρι τότε επαφή το αυτοκίνητο και το δίκτυό τους, καθώς και τις εντυπώσεις μου.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Προσωπικά με κάλεσαν έπειτα απο 3-4 μήνες κατοχής από την Kosmocar και με ρώτησαν για τα πάντα, να αξιολογήσω όλους τους τομείς αυτοκινήτου και υπηρεσιών, αν είμαι ευχαριστημένος από τη μέχρι τότε επαφή το αυτοκίνητο και το δίκτυό τους, καθώς και τις εντυπώσεις μου.εξω οι κατακτητες ρεεεεεεεεεεεεεε!!!
υγ.προτιμοτερο θα ταν να σου κανανε γερες εκπτωσεις...
-
Tο αλλάζω σε 'έπειτα από 3-4 μήνες συμβίωσης με το αυτοκίνητο'
Οι εκπτώσεις είναι και λίγο θέμα διαπραγμάτευσης. Ποτέ κάποιος που διαπραγματεύθηκε σωστά δεν βγήκε χαμένος.
-
Ο χρήστης vanorton έγραψε:
Aλλο ροπη αλλο αλογα.
Και σκετο τουρμπο να εχεις, θα εχεις ας πουμε 30 κιλα ροπη απο τισ 1800 μεχρι τις 5000, τα αλογα ομως δεν θα ειναι τα ιδια.
Αυτό δεν είναι σωστό.
Ισχύς = Ροπή x ΓωνιακήΤαχύτητα
και η γωνιακή ταχύτητα προφανώς είναι γραμμική συνάρτηση των 'στροφών' της μηχανής...
Άρα στις ίδιες στροφές με ίδια ροπή αποκλείεται να έχεις διαφορετική ισχύ.
Και που ειναι το λαθος? Ειπα οτι μπορει σε ενα φασμα 4000χτροφων να εχουν την ιδια ροπη, αλλα οχι τα ιδια αλογα. Φυσικα οσο ανεβαινουν οι στροφες ανεβαινει η ιπποδυναμη (μην μου πει κανεις για ξελιγωμα σε μοτερ που βγαζουν μεγιστη ιπποδιναμη 6000 και το παμε μεχρι 7000, μιλαμε για λογικα πραγματα.)
Οτι σχετιζονται μεταξυ τους η ροπη και η ιπποδυναμη ειναι γνωστο, οχι κατα αντιστοιχεια ομως. Δλδ ενα ατμοσφαιρικο Χ αμαξι μπορει να βγαζει οσα ενα τουρμπατο Ψ αμαξι, αλλα το ατμοσφαιρικο να εχει μειων 2-3-4-5-6-7 κλπ κιλα ροπης. Και παλι λοιπον βλεπουμε σεποιες στροφες τα βγαζει το ενα και σε ποιες το αλλο κλπ κλπ κλπ και δεν τελειωνουμε ποτε.
-
Σκέπτομαι να κινηθώ για το EOS 1.4 TSi.Τί είδος μετατροπή θα πρέπει να κάνω ,ωστε να αποδιδει 140 ή 150 άλογα , όπως οι ποιό μεγάλες εκδόσεις? Ευχαριστώ κ ελπίζω να μην είναι πολύ παιδαριώδης η ερώτηση μουΤο Passat 1,4 TSi 122HP αποδίδει (πραγματικα) 140ΗΡ !!!
http://www.autotriti.gr/AUTOTRITI/_magazine/viewthema_AUTOTRITI.asp?id_thema=35685
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)