-
Αμα τα ντίζελ ήταν παντού καλύτερα θα είχαν το 100% της αγοράς και τούμπαλιν.
Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή ανάλογα με τα διαθέσιμα μοντέλα για ενα ποσό χρημάτων και τις εκάστοτε ανάγκες.
-
μα το ντιζελ δεν ειναι πανακεια, εννοειται!
απλα για συγκεκριμενη χρηση ειναι καλυτερο απο οτι η βενζινη. Γιαυτο το λογο το μεριδιο αγορας του ανεβαινει διαρκως τα τελευταια χρονια. Εαν μαλιστα οι τιμες των καυσιμων διατηρηθουν ψηλα τοτε θα κερδισει ακομη περισσοτερο τα επομενα χρονια.
100% ποσοστο της αγορας δεν εχει και ειναι λογικο διοτι μεχρι πριν λιγα χρονια ειχε μονο περιπου 25%.
εγω παντως δεν ξερω κανεναν που να μην θελει να κανει ταξιδια με μεση καταναλωση 6-8 λιτρα, τη στιγμη που με ενα βενζινοκινητο ιδιας ισχυος θα θες 9-12.
-
Τα ντιζελ την προηγούμενη δεκαετία πλεονεκτούσαν (χαμηλότερη κατανάλωση, χαμηλότερη τιμή καυσίμου) και γι'αυτό το ποσοστό τους αυξανόταν.
Πιστεύω ότι τώρα πλέον αυτό δεν ισχύει. Οποιαδήποτε αύξηση του ποσοστού των diesel ακολουθήσει (αν συμβεί), πιστεύω ότι θα είναι προσωρινή πριν αρχίσει να μειώνεται πάλι.
Αν πιστεύετε ότι υπάρχει ακόμα κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα των diesel, αναφέρετέ το.
Μπορεί να υπάρχει και κάτι που δεν έχω σκεφτεί ή δεν γνωρίζω...
-
με συντομια γιατι ειμαστε και εκτος θεματος:
- χαμηλοτερη καταναλωση
- πιο φθηνη συντηρηση και πιο αραια διαστηματα σερβις
- αντοχη κινητηρα στο χρονο (και καλυτερη μεταπωληση γιαυτο το λογο)
- ροπη
-
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
Τα ντιζελ την προηγούμενη δεκαετία πλεονεκτούσαν (χαμηλότερη κατανάλωση, χαμηλότερη τιμή καυσίμου) και γι'αυτό το ποσοστό τους αυξανόταν.Πιστεύω ότι τώρα πλέον αυτό δεν ισχύει. Οποιαδήποτε αύξηση του ποσοστού των diesel ακολουθήσει (αν συμβεί), πιστεύω ότι θα είναι προσωρινή πριν αρχίσει να μειώνεται πάλι.
Αν πιστεύετε ότι υπάρχει ακόμα κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα των diesel, αναφέρετέ το.
Μπορεί να υπάρχει και κάτι που δεν έχω σκεφτεί ή δεν γνωρίζω...
Πως το αιτιολογείς αυτό;
Τα ντίζελ σε κινητήρες αντίστοιχης χωρητικότητας ή/και αντίστοιχης ιπποδύναμης/ροπής είναι πιο οικονομικά σε τυποποιημένες μετρήσεις κατανάλωσης που φτάνει και τα 4 λτ/ 100 χλμ...
Με τις τρέχουσες τιμές της βενζίνης μιλάμε για 4 ευρώ ανά 100 χλμ.
Εμένα προσωπικά που κάνω περισσότερα από 30.000χλμ το χρόνο θα μου εξοικονομούσε τουλάχιστον 1200 ευρώ που είναι αρκετά σημαντικό ποσό (καλύπτει για παράδειγμα, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, και συντήρηση)...
Τα διαστήματα συντήρησης είναι κάπου στα 50.000/2 χρόνια αν δεν κάνω λάθος που είναι πάλι μεγαλύτερα από κάθε βενζινοκίνητο.
Ε, εντάξει δεν κάνουν για track days αλλά έχουν άφθονη ροπή για να σε μεταφέρουν άνετα και ασφαλέστατα...
-
Η απόλυτη τιμή των 4lt/100km δεν εκφράζει κάτι.
Ποια είναι η τυποποιημένη του ίδιου αυτοκινήτου με αντίστοιχο βενζονικινητήρα;
Επιβεβαιώνονται οι τυποποιημένες μετρήσεις; Και κάτω από ποιες συνθήκες (πόλη; ή μόνο στον ανοιχτό δρόμο;)Αν στην πράξη (και όχι στην θεωρία) επιβεβαιώνονται αυτά τα πλεονεκτήματα, τότε όντως υπάρχει λόγος απόκτησης ντιζελ.
Όσους έχω ρωτήσει που χρησιμοποιούν ντιζελ δεν τα εκθειάζουν.
Επιπλέον πρέπει να γνωρίζετε ότι η διάρκεια ζωής ενός diesel σήμερα καθορίζεται από τη διάρκεια ζωής του συστήματος τροφοδοσίας που είναι τα 250.000km (υπό ευνοϊκές συνθήκες).
Ρωτήστε ταξιτζήδες να σας πουν για τα σημερινά diesel και αν είναι ικανοποιημένοι.
Αυτά στα πλαίσια των γνώσεών μου.
-
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
Η απόλυτη τιμή των 4lt/100km δεν εκφράζει κάτι.
Ποια είναι η τυποποιημένη του ίδιου αυτοκινήτου με αντίστοιχο βενζονικινητήρα;
Επιβεβαιώνονται οι τυποποιημένες μετρήσεις; Και κάτω από ποιες συνθήκες (πόλη; ή μόνο στον ανοιχτό δρόμο;)Αν στην πράξη (και όχι στην θεωρία) επιβεβαιώνονται αυτά τα πλεονεκτήματα, τότε όντως υπάρχει λόγος απόκτησης ντιζελ.
Όσους έχω ρωτήσει που χρησιμοποιούν ντιζελ δεν τα εκθειάζουν.
Επιπλέον πρέπει να γνωρίζετε ότι η διάρκεια ζωής ενός diesel σήμερα καθορίζεται από τη διάρκεια ζωής του συστήματος τροφοδοσίας που είναι τα 250.000km (υπό ευνοϊκές συνθήκες).
Ρωτήστε ταξιτζήδες να σας πουν για τα σημερινά diesel και αν είναι ικανοποιημένοι.
Αυτά στα πλαίσια των γνώσεών μου.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η διαφορά των 4 λίτρων δε σου λέει τίποτα... Όσο για το αν επιβεβαιώνεται στην πράξη δε μπορώ να σου πω γιατί δεν κατέχω ντίζελ, δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω όμως καθώς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν οι ντίζελ εμφανίζονταν πιο ενεργοβόροι...
Αυτοί που έχεις ρωτήσει, ελπίζω να έχουν σύγχρονα diesel και όχι αποχαρακτηρισμένα ταξί, η γερμανικά μεταχειρισμένα δεκαετίας...
Υπάρχει όμως μέλος του φόρουμ που κατέχει (μία Alfa Romeo αν θυμάμαι καλά), και ίσως μπορέσει να μας διαφωτίσει σε αυτό το θέμα (της κατανάλωσης).
Κάθε φορά που μπαίνω σε ταξί (όχι πολύ συχνα), δε χάνω την ευκαιρία να ανοίξω συζήτηση. 7 στους 10 μου λένε να πάρω με κλειστά τα μάτια...
Αντίθετα ο μηχανικός και ο ηλεκτρολόγος που συντηρούν το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο μου δεν τα έχουν σε μεγάλη εκτίμηση...
-
Για τα καινούρια diesel μιλάμε πάντα.
Λόγω της πολυπλοκότητας των συστημάτων common-rail και των τρελών πιέσεων (καυσίμου) που απαιτούνται, οι μηχανικές βλάβες είναι περισσότερες απ'ότι στο παρελθόν...
-
Επειδη εχω οδηγησει Octavia turbodiesel 1.9, ξερω τι ακριβως ειναι.
- Οικονομικοτεροι με διαφορα, αρκετα μεγαλυτερη του 15% που αναφερθηκε.
- Ποιο ανθεκτικοι με λιγοτερες απαιτησεις στην συντηρηση
- ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ επιδοσεις απο τα αντιστοιχα βενζινοκινητα... Μπορει στο 0-100 να υστερουν λιγακι (αν και πλεον καποια diesel εμφανιζονται και καλυτερα και σε αυτο, σε συγκριση με αντιστοιχα βενζινας) αλλα απο εκει και περα... μην το ειδατε το Diesel... στα ανοιγματα κανει τα αντιστοιχου κυβισμου βενζινας να φαινονται σταματημενα. Να μην πουμε βεβαια πως ουδεποτε θα κ*λοσεις να προσπερασεις σε ανηφοριες και φορτωμενος.
Τα περι ποιοτητας καυσιμων... Τα πραγματα εχουν βελτιωθει, και αμα προσεχεις απο που βαζεις diesel δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Μαλιστα σε αρκετες περιπτωσεις νοθειας, το χειροτερο που θα παθεις ειναι να βγαζεις παραπανω καυσαερια και ως εκει. Τωρα αμα πεσεις σε χοντρη νοθεια... εεεε το ιδιο μπορει να συμβει και με βενζινη.
-
Άντε πάλι με τα 'κακά' diesel
μιας και είμαστε στο Golf GT, πόσο κοστίζει το δίλιτρο FSI 150 και το δίλιτρο TDI 140;
24.670 το FSI, 25.175 το TDI, 505 ευρώπουλα δηλαδή
-10 άλογα το TDI (αλλά στις 4.000σαλ) και... +12 κιλάκια ροπής
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση του TDI; μην το ψάχνετε, το χει γνωστός μου εκτός Αθηνών, για να δει διψήφιο αριθμό (10λτ) πρέπει να το πηγαίνει 200+
Ενδεικτικά μου δειξε με μέση 140 στην Εθνική... 7,6 λίτρα
που ΔΕΝ συμφέρει το diesel;
σε φτηνά αυτοκίνητα πόλης, όπου έτσι κι αλλιώς η κατανάλωση βενζίνης είναι χαμηλή και δεν αξίζει το επιπλέον κόστος και για τον ίδιο σχεδόν λόγο σε supermini.
Οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούν σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη και φυσικά μέρος του 50% των βενζινοκίνητων Για πηγαίνετε κανένα ταξιδάκι Ευρώπη και μετρήστε Golf & Passat FSI (αν βρείτε) κι αντίστοιχα TDI
Θα ήταν πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά diesel/βενζίνης ανά κατηγορία αυτοκινήτων, MPV, SUV (εκεί να δείτε 70-80% diesel) και οικογενειακά
και βέβαια τα εταιρικά είναι σχεδόν αποκλειστικά diesel, γιατί προφανώς οι εταιρείες είναι χαζές και θέλουν να πληρώνουν περισσότερα
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Αντίθετα ο μηχανικός και ο ηλεκτρολόγος που συντηρούν το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο μου δεν τα έχουν σε μεγάλη εκτίμηση...μήπως γιατί είναι άγνωστη τεχνολογία;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
μήπως γιατί είναι άγνωστη τεχνολογία;Δε νομίζω τόσο γιατί είναι χρόνια στην 'πιάτσα', πρώην εξουσιοδοτημένοι, και έχω δει κάποιους tariffs να τους προτιμούν...
Ίσως όμως έχουν άποψη για τα λιγότερο σύγχρονα και γιατί φοβούνται τα 'άγνωστα' σύγχρονα όπως λες...
Πάντως το πρόβλημα με την ποιότητα των καυσίμων ντίζελ πρέπει να έχει αρχίσει να εκλείπει λόγω της αυξημένης τιμής αλλά και λόγω περισσότερων ελέγχων...
Οι tariffs και λοιποί 'επαγγελματίες' γιατί δεν έχουν κατέβει στο δρόμο, δεν έχω καταλάβει ακόμα...
Το έχουμε ταράξει (κάνει hijack) το θέμα για τον TSI όμως...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
μήπως γιατί είναι άγνωστη τεχνολογία;
Πάντως το πρόβλημα με την ποιότητα των καυσίμων ντίζελ πρέπει να έχει αρχίσει να εκλείπει λόγω της αυξημένης τιμής αλλά και λόγω περισσότερων ελέγχων...
Έλεγχοι
Ποιότητα
Αυξημένη τιμήοι έλεγχοι δεν κάνουν τίποτα για αυτό και αυτές οι ταρζανιές με το πετρέλαιο θέρμανσης και η αυξημένη τιμή σημαίνει ακόμα μεγαλύτερο κέρδος οπότε και ακόμα μεγαλύτερη νοθεία με την τιμή του πετρελαίου πλοίων. Εκεί γίνονται οι μεγαλύτερες νοθείες ακόμα και με αμόλυβδη.
Μακριά απο τα πετρέλαια για να σωθούμε αλλιώς θα κατεβαίνω σε κανένα λιμάνι και θα αγοράζω πετρέλαιο απο τους μαύρους των πλοίων!
-
Το πετρέλαιο για πλοία έχει τεράστια ποσοστά θείου (μπορεί να έχει 10.000ppm) και βγάζει πολύ μαυρίλα και απίστευτη μυρωδιά από την εξάτμιση. Αν δείτε φορτηγά στο δρόμο με πολύ σκούρο μαύρο καπνό και δυσοσμία (πολύ χειρότερη από την συνηθισμένη) καίνε πετρέλαιο για πλοία.
Επίσης το πετρέλαιο θέρμανσης έχει αυξημένο περιεχόμενο θείου (νομίζω 500ppm) και μυρίζει η εξάτμιση χειρότερα από το κίνησης.
Εκτός από τη ζημία στο περιβάλλον από το θείο που περιέχει το πετρέλαιο για καράβια, παράγεται και θειικό οξύ σε πολύ μεγάλες ποσότητες που προξενεί βλάβες στο κινητήρα και στην εξάτμιση.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Έλεγχοι
Ποιότητα
Αυξημένη τιμήοι έλεγχοι δεν κάνουν τίποτα για αυτό και αυτές οι ταρζανιές με το πετρέλαιο θέρμανσης και η αυξημένη τιμή σημαίνει ακόμα μεγαλύτερο κέρδος οπότε και ακόμα μεγαλύτερη νοθεία με την τιμή του πετρελαίου πλοίων. Εκεί γίνονται οι μεγαλύτερες νοθείες ακόμα και με αμόλυβδη.
Μακριά απο τα πετρέλαια για να σωθούμε αλλιώς θα κατεβαίνω σε κανένα λιμάνι και θα αγοράζω πετρέλαιο απο τους μαύρους των πλοίων!
ουυυυ ουυυυυ 666 diesel 666 μακριαααααααά
Δηλαδή τώρα που δεν έχουμε diesel έχουμε σωθεί ε;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Έλεγχοι
Ποιότητα
αυτό λέει, σκέψου ΟΛΟΙ μας να αποκτήσουμε diesel τι έχει να γίνει...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Έλεγχοι
Ποιότητα
θα πεθάνουμε σαν τους ευρωπαίους (άντε οι μισοί μιας και είναι 50%)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Έλεγχοι
Ποιότητα
θα πεθάνουμε σαν τους ευρωπαίους (άντε οι μισοί μιας και είναι 50%)
μας θεωρείς Ευρώπη...; ...γιατί οι ευρωπαίοι έχουν αληθινές 95άρες βενζίνες ...όχι «κοκτέιλς»...
-
Λετε λετε εσεις νοθειες και δρακους... θα λετε ομως μεχρι να μπειτε σε κανα Golf TDI... μετα ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΟΛΑ Οταν θα κανει κανα ανοιγμα o diesel απο τα 60 στα 140 και θα κοντευει να σπασει η πλατη του καθισματος το μονο που θα πειτε ειναι 'fuck with the fuels... I want one'
Σοβαρα τωρα... υπερβαλλετε λιγακι με τα καυσιμα. Δεν ειμαστε τοσο χαλια...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Λετε λετε εσεις νοθειες και δρακους... θα λετε ομως μεχρι να μπειτε σε κανα Golf TDI... μετα ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΟΛΑ Οταν θα κανει κανα ανοιγμα o diesel απο τα 60 στα 140 και θα κοντευει να σπασει η πλατη του καθισματος το μονο που θα πειτε ειναι 'f**k with the fuels... I want one'Σοβαρα τωρα... υπερβαλλετε λιγακι με τα καυσιμα. Δεν ειμαστε τοσο χαλια...
...το βλέπω καθημερινά στην Αθηνά και τα ακούω επίσης σε συζητήσεις από βενζινάδες (σε στιγμές «ελικρίνειας»)..
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)