-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ότι μπορεί να έχει χαμηλή κατανάλωση λόγω ροπής/κιβωτίου το αποκλείεις εντελώς;κι όλοι οι συντάκτες για να πάνε γραφείο πηγαίνουν αποκλειστικά από ΑΟ-Εθνική, δεν υπάρχουν άλλες περιοχές στην Αθήνα και το χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ σε αυτούς τους δρόμους;
1.500 χλμ το μήνα 'καθαρά'
Δεν το αποκλείω, δε σου είπα τίποτα. Εμένα μου αρέσει να καίνε λιγο τα αμάξια.
Απλως μερικές φορές αισθάνομαι ότι μόνο εγώ γράφω αλήθεια.... Γι αυτό είμαι ο χειρότερος της ΕΥΡΩΠΗΣ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
κι όλοι οι συντάκτες για να πάνε γραφείο πηγαίνουν αποκλειστικά από ΑΟ-Εθνική
πως αλλιως πας στο EVO?
-
Όπως πάω κι εγώ γραφείο
Κηφισσός
αν κάποιος μένει Πειραιά ή νότια, πως θα πάει; θα μπει ΑΟ;
Πιο βόρεια από την ΑΟ δεν μένει κανείς; να ζητήσεις Ε9
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ότι μπορεί να έχει χαμηλή κατανάλωση λόγω ροπής/κιβωτίου το αποκλείεις εντελώς;
κι όλοι οι συντάκτες για να πάνε γραφείο πηγαίνουν αποκλειστικά από ΑΟ-Εθνική, δεν υπάρχουν άλλες περιοχές στην Αθήνα και το χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ σε αυτούς τους δρόμους;
**Απλως μερικές φορές αισθάνομαι ότι μόνο εγώ γράφω αλήθεια.... **Γι αυτό είμαι ο χειρότερος της ΕΥΡΩΠΗΣ
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ότι μπορεί να έχει χαμηλή κατανάλωση λόγω ροπής/κιβωτίου το αποκλείεις εντελώς;
κι όλοι οι συντάκτες για να πάνε γραφείο πηγαίνουν αποκλειστικά από ΑΟ-Εθνική, δεν υπάρχουν άλλες περιοχές στην Αθήνα και το χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ σε αυτούς τους δρόμους;
Απλως μερικές φορές αισθάνομαι ότι μόνο εγώ γράφω αλήθεια.... Γι αυτό είμαι ο χειρότερος της ΕΥΡΩΠΗΣ
ας πούμε ότι πολλοί είναι φαν του αίσωπου εδώ πέρα...
-
Σε tour σήμερα Κόρινθος - Βυτίνα - Κόρινθος σε νορμάλ ρυθμούς, μέση κατανάλωση:
[b]6 lt/100 km.
[/b]- Σε χαλαρούς ρυθμούς και με χρήση 'τεμπέλη' (μ.ω.τ. 114) από Σέρρες σε Αθήνα 7.3 l/100km μαζί με είσοδο σε Αθήνα χωρίς όμως κίνηση
- Σε λίγο πιο πιεσμένο Αθήνα - Ναύπακτος και επιστροφή (μ.ω.τ. 109 ), μαζί με είσοδο/έξοδο από Αθήνα με μέτρια κίνηση, 7.8 l/100km
- Πετρούπολη - Νέος Κόσμος, αρκετές φορές, από Ροσινιόλ, Συγγρού, Ιντερκοντινένταλ, χαλαρά, 7.2-8.4 l/100km (μ.ω.τ. 18-28_)
Συνθήκες: 2 άτομα, ελάχιστο φορτίο, super plus (Golf Plus TSi)
Η άποψη μου είναι ότι με χρήση της ροπής, η κατανάλωση είναι εξαιρετικά χαμηλή, αλλά εάν πιέσεις ανεβαίνει δραστικά, χωρίς όμως ποτέ να παρνάει τα 10l/100km. Από λάδι, στα 3200 χλμ δεν έχει κάψει σταγόνα, αλλά με τα όσα διαβάζω στο forum, έχω μπει στη δυσάρεστη διαδικασία να το ελέγχω συχνά...
Σχετικά με την μακρυά 6η, δεν πιστεύω ότι είναι και ιδιαίτερα μακρυά: ποτέ δεν μου έτυχε να χρειαστώ κατέβασμα σε Ε.Ο., έχοντας μεγάλα αποθέματα ροπής τουλάχιστον σε σχέση με τα προηγούμενα οχήματα που οδηγούσα (mazda 323 1.5 και Hyundai Matrix) με 5η.
Για χρώμα, θα συμφωνήσω στο μπλε, αλλά έχοντας προηγουμένως σκουρόχρωμα αυτοκίνητα, προτίμησα το ασημί όπου και δεν φαίνεται ή σκόνη και η βρώμα στου δρόμου.
...και κάτι άσχετο, αλλά όχι για τους καπνιστές: στο Plus ανακάλυψα πρόσφατα τασάκι!!! στα πίσω καθίσματα (αφαιρούμενο, στη θήκη της πίσω δεξιάς πόρτας). -
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Εντάξει αυτά σωστά φίλε μου που λες για να έχει χαμηλή κατανάλωση. Με πόσα όμως μέση ωραία ταχύτητα πας για να πετύχεις αυτήν την κατανάλωση;70...
Στον αυτοκινητόδρομο γύρω στα 120χαω (άντε να πέφτει ή να ανεβαίνει για πολύ λίγο όμως)...
Στο λοιπό επαρχιακό δίκτυο με ρυθμό ώστε να σε προσπερνάνε λίγα αυτοκίνητα (70-80-90)...
Το βασικότερο είναι η σωστή αξιοποίηση της ροπής και η καλή βενζίνη.
Το ταξίδι ήταν 4 άτομα ( +/- 300 κιλά έξτρα), χωρίς αποσκευές...
Πάντως powergs, αν μπορέσεις να κάνεις δοκιμή σε ταξίδι και δεν παρασυρθείς θα το επιβεβαιώσεις το νούμερο...
_
-
Εγκάθετες πληροφορίες...
1500 και κάτι ψηλά GT -σε 8 μήνες- και... 1570 TSI σε 3 μήνες
[οφφτοπικ] και περισσότερα από 800 GTI [/οφφτοπικ]
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
1570 TSI σε 3 μήνεςΤουλάχιστον εκπληκτική επίδοση, αν σκεφτείς την δυσπιστία του κοινού για την νέα τεχνολογία...Λογικά το 2007 θα σκίσει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εντάξει αυτά σωστά φίλε μου που λες για να έχει χαμηλή κατανάλωση. Με πόσα όμως μέση ωραία ταχύτητα πας για να πετύχεις αυτήν την κατανάλωση;
70...
Δηλαδή παίρνεις ένα αυτοκίνητο με 140ps ή 180ps για να πηγαίνεις με.....70χλμ. Εντάξει επιλογές είναι αυτές. Από εμένα κανένα σχόλιο
-
Δηλαδή παίρνεις ένα αυτοκίνητο με 140ps ή 180ps για να πηγαίνεις με.....70χλμ. Εντάξει επιλογές είναι αυτές. Από εμένα κανένα σχόλιοΔεν το είπα εγώ αυτό...
Το ενδιαφέρον στην προκειμένη είναι η κατανάλωση όταν οι ρυθμοί είναι ήπιοι...
Εννοείται ότι 170 ίπποι και 24χγρ ροπής δεν είναι αμελητέα ποσότητα, δε χρειάζεται να το πηγαίνεις τέζα συνεχώς όμως..._
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Εντάξει αυτά σωστά φίλε μου που λες για να έχει χαμηλή κατανάλωση. Με πόσα όμως μέση ωραία ταχύτητα πας για να πετύχεις αυτήν την κατανάλωση;
70...
Στον αυτοκινητόδρομο γύρω στα 120χαω (άντε να πέφτει ή να ανεβαίνει για πολύ λίγο όμως)...
Στο λοιπό επαρχιακό δίκτυο με ρυθμό ώστε να σε προσπερνάνε λίγα αυτοκίνητα (70-80-90)...
Πάντως powergs, αν μπορέσεις να κάνεις δοκιμή σε ταξίδι και δεν παρασυρθείς θα το επιβεβαιώσεις το νούμερο...
_
Εντάξει αλλά ένα αυτοκίνητο με τόσα άλογα το παίρνεις για να το οδηγείς με κριτήριο την οικονομία; Προσωπικά θα ευχαριστιόμουν τις επιδόσεις του και ειδικά τις ρεπρίζ του.
-
αδέρφια όποιος έχει golf tsi sportline σε χρώμα μπλέ graphite και μπορεί ασ βάλει μια φωτογραφία!!!
Αν το έχει 3θυρο θα με βόλευε!!Ζητάω πολλά ε?
-
70...
_
Εντάξει αλλά ένα αυτοκίνητο με τόσα άλογα το παίρνεις για να το οδηγείς με κριτήριο την οικονομία; Προσωπικά θα ευχαριστιόμουν τις επιδόσεις του και ειδικά τις ρεπρίζ του.
δεν το παιρνεις με πρωταρχικο στοχο την οικονομια καυσιμου, αλλα σιγουρα ειναι θετικο οτι στην καθημερινη χρηση καιει πολυ λιγο.
εδω μεσα εχει γινει τεραστια κουβεντα για την οικονομια καυσιμου, γιατι καποιοι που το συγκρινουν με ενα ααααλλο αυτοκινητο που εχει -40αλογα (sic) αλογα απο το GT, ειναι επισης οικονομικο.
-
Ο χρήστης nik gt έγραψε:
ΕΧΩ ΤΟ GT.ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ.ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 160 ΧΜ ΣΤΙΣ 4000 ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΕΚΑΨΕ Μ. Ο. 9,1 ΛΙΤ. ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ 180-200 ΧΜ ΣΤΙΣ4500-5000 ΣΤΡΟΦ. ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΕΚΑΨΕ 9,6 Μ.ΟΕμενα Μ.Κ κινειται στα 7.2 με 7.9... εχει 6000χλμ
Το Gt με τα 170 και κατανάλωση 11 με σβέλτη οδήγηση
Afti akribos einai i katanalosi mou. Isos kai kana litro ligoteri.
εγω παντως με το GT εχοντας κανει ηδη 4000 χλμ. μεση καταναλωση εχω γυρω στα 8.6
την καταναλωση την μετραται με 95αρα ή με 100αρα βενζίνη?
εγω παντως εχω μεση καταναλωση 13λιτρα!(σ.σ. καλά αυτός παίζει και να αναφέρεται κάπου αλλού και να μην το κατάλαβα)
me diko mou periorismo nan mhn ypervw tis 3000rpm [...]o ypologisths mou deixnei 6.8-7
9,7 lt/100km με τσιτα το γκαζι μεσα στην πολη , σε εθνικη 8,5lt/100km
με ψιλονορμαλ οδηγησηΕγώ εχω το GT 170 . Σε υπεραστικό δρόμο με 6η και 120 km/h (με αμόλυβδη 98+) καίει γύρω στα 8 l/100 km
Μέση κατανάλωση tsi 140άρι σε περίπου 3200km, 8,6l / 100km με τα 2800km μέσα στην Αθήνα.
Και εμένα εκει περιπου είναι η καταναλώση στο TSI (140ps)
Περίπου 9lt/100km
Αυτά από το vwclub.gr
Συμπέρασμα δικό μου, αναλόγως του πόσο το πατάς θα καίει (τρελλό συμπέρασμα), κάπου 8-9 για φυσιολογικές συνθήκες και όχι συνθήκες βαθειάς υπνηλίας (EDIT και 10+ για ευχάριστες συνθήκες)
Για 170 άλογα πολύ καλή κατανάλωση σε κάθε περίπτωση. -
Ρε παιδιά έχω το εξής πρόβλημα. Στη θέση των ποδιών του συνοδηγού, όπως έχετε αντιληφθεί όλοι, το πατάκι είναι στενό και ειδικά στο χώρο που δημιουργείται από τον εμπρός δεξί θόλο, δηλ. συγκεκριμένα το δεξί πόδι του συνοδηγού. Εκεί δεν υπάρχει πατάκι και αναγκάζεται ο συνοδηγός να πατάει στη ταπετσαρία που βρίσκετεαι κάτω από το πατάκι. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, μετά από λίγο καιρό να φθαρεί και να φανεί η λαμαρίνα του αυτοκινήτου. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το προστατεύσουμε;
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης konv έγραψε:
Ρε παιδιά έχω το εξής πρόβλημα. Στη θέση των ποδιών του συνοδηγού, όπως έχετε αντιληφθεί όλοι, το πατάκι είναι στενό και ειδικά στο χώρο που δημιουργείται από τον εμπρός δεξί θόλο, δηλ. συγκεκριμένα το δεξί πόδι του συνοδηγού. Εκεί δεν υπάρχει πατάκι και αναγκάζεται ο συνοδηγός να πατάει στη ταπετσαρία που βρίσκετεαι κάτω από το πατάκι. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, μετά από λίγο καιρό να φθαρεί και να φανεί η λαμαρίνα του αυτοκινήτου. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το προστατεύσουμε;
ΕυχαριστώΔεν φθείρεται τόσο εκεί που πατάς εσύ ή ο συνοδηγός αλλά εκεί που ακουμπάει το τακούνι από το παπούτσι του οδηγού - εκεί κάνει τρύπες. Επίσης αν σκουπίζεις τακτικά τη μοκέτα (να μην έχει πετραδάκια) φθείρεται σημαντικά λιγότερο.
-
70...
_
Αντε γεια σου ρε φιλε πεστα. Οι 89 δόσεις που βάζουν οι περισσότεροι είναι μόνο για αγορά αυτοκινήτου και όχι για συντήρηση. Κατσε να μην υπήρχαν οι τράπεζες και όλοι θα είχαν zastava ακομα
-
Συμφωνώ φίλε μου και επαυξάνω. Το παίρνουμε και μετά αρχίζουμε...Να καίει τόσο, αλλά εγώ το πάω με τόσο για να μην καίει τόσο αλλά ξέρεις έχει τοοοοσα άλογα αλλά για να το πηγαίνω με 70 και 80χλμ. Παίρνεις αμάξι με επιδόσεις και μιλάς για την κατανάλωση πως να το οδηγάς οικονομικά!!!
-
Γιατί ένα αυτοκίνητο που έχει καλές επιδόσεις πρέπει να το οδηγείς πάντα γρήγορα; Κάνεις αργά, απολαυστικά ταξίδια και σου καίει πολύ λίγο, είναι πλεονέκτημα. Ακόμα και όταν το πιέζεις η κατανάλωση δεν εκτοξεύεται στα ύψη (όπως το 1.8Τ φίλου μου). Η χαμηλή κατανάλωση δεν είναι μόνο ευπρόσδεκτη, γι άλλους μπορεί να είναι κριτήριο αγοράς.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)