-
Noμίζω οτι είναι αρκετά νωρίς ακόμα για να μιλάμε για αξιοπιστία του κινητήρα.
Πάντως σαν αυτοκίνητο είναι πολύ καλό, η μόνη μου ένσταση είναι οτι δεν είναι τόσο σπόρ (συνολικά) οσο του επιτρέπει ο κινητήρας, προφανώς γιατί θα έμπαινε στα χωράφια του GTI.
Θα σας πω διαφορές και εντυπώσεις όταν με το καλό πάρω σε 10 ημέρες το GTIΆναψα φωτιές???
Για να μην μας προσπερνάνε στην Λάρισα οι διάφοροι εγκάθετοι.
-
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
Από αξιοπιστία, τί λέει παιδιά ο TSI εώς τώρα, αλλά και το αυτοκίνητο γενικότερα;Νωρίς είναι ακόμα, αλλά το βέβαιο είναι ότι δεν καίνε λάδια...
-
Δεν είναι αξιόπιστο ΛΕΜΕ
Φαίνεται άλλωστε και από τη φωτογραφία -
sorry pou epaimvainw,pali,alla egw milisa gia mesh katanalwsi taksidiou..oxi stigmiaia..egw den mporw na kanw taksidi250 xlm me meso oro taxititas 180.an mporeite eseis,mpravo..to mono pou mporw na kanw egw einai otan mporw kai otan to epitrepoun oi katastaseis na pigainv me 180 se kapoia shmeia,kai itan vrw pali efkairia na to ksanakanw..milame gia taksidi me oti mporei na simainei afto kai oxi gia 200 xiliometra eftheia xwris allous dipla mou,pisw mou i mprosta mou..taksidi episihs simainei ksekinaw apo kapou kai ftanw spiti mou..de metrame mono thn ethnikh.swsta?...i fwto pou de fainetai kala,deixnei th mesh meta apo 3400 xlm kai deixnei 8,4...kai kati teleftaio..den mporesa pote nw pw sto pnevma na eirwneftw kapoion pou den ton kserw kan..oute na piasw kapoion apo ta moutra an akousw kati parakseno xwris na prospathisw estw na ton kanw na mou eksigisei kalitera ti ennoei..afta,kalimera se olous..
-
monty η δική σου φωτογραφία δεν μετράει ... αυτά που λέει ο JDL δεν
μετράνε!!! Εμείς ξέρουμε καλύτεραΤι στοίχημα βάζεις ότι το 8,8 μετά από 3 ή 5 ή 10 χιλιάδες χιλιόμετρα θα
αγνοηθεί παντελώς και ότι θα σχολιαστεί μόιο τα 345 λίτρα στα 220?Τι στοίχημα βάζεις ότι η συζήτηση θα επιστρέψει στο θέμα αξιοπιστία?
-
Ερώτηση
Έμαθα ότι μέχρι πρότεινος ο εγκέφαλος του GT κούμπωνε κανονικά
στο TSI, μετατρέποντας το TSI σε GT, κάτι που δεν μπορεί να γίνει πλέον διότι η VW άλλαξε την φίσα στο TSI.Γνωρίζετε κάτι επί του θέματος?
-
ουπς ωραία παρατήρηση....
-
UnHackAble, ξεκόλλα, όκ; Δεν προσφέρεις κάτι.
monty, συγνώμη αν σε πήρα από τα μούτρα. Απλά ο τρόπος που έγραψες ότι έγραψες στο ποστ σου έδειχνε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού είχε γίνει με ταχύτητες της τάξης των 18-200.
Πάντως, πολύ καλή κατανάλωση, μπράβο.
-
kouventa kanoume,kai sthn kouventa den exei emeis k eseis..den eimai pitsirikas,ta muala mou ta exw mesa sto kefali..oute kavl'''''nos me to golf eimai oute tipota..na sou pw tin alitheia opou kai na paw i kouventa de me apasxolei..an paei diladi sto thema aksiopistia ka pw egw i opoiosdipote allos pws to amaksi den exei vgalei tipota,oso nwris k an einai,mporei na vgw ksafnika pinokio i alkoolikos..aksizei ton kopo???
-
εγω παντος παλι το 1,6 θα επαιρνα...δεν ξερω τι λετε αλλα για νησι και για να μην καιει λαδια(το φοβαμαι)εκει θα κατεληγα...
(ισως το λεω γιατι 1 μηνα πριν πηρα το 1,6 και δεν με συμφερει...ισως...αλλα δεν νομιζω...)
-
pik., γιατί να καίει λάδια;
Με προσεκτικό στρώσιμο, ζέσταμα/κρύωμα και το σωστό λαδάκι του δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
-
Πήρες πριν 1 μήνα το 1.6? Γιατί? Τόσο χαμηλή τιμή είχε?
-
Ο χρήστης DIMA έγραψε:
ΕρώτησηΈμαθα ότι μέχρι πρότεινος ο εγκέφαλος του GT κούμπωνε κανονικά
στο TSI, μετατρέποντας το TSI σε GT, κάτι που δεν μπορεί να γίνει πλέον διότι η VW άλλαξε την φίσα στο TSI.Γνωρίζετε κάτι επί του θέματος?
Πολυ πιθανό, αλλα γιατι να το κάνει κάποιος αυτό και να μην πάρει κατευθείαν το GT;
-
Η διαφορά τιμής στα δύο μοντέλα προφανώς δεν μπορεί να είναι η διαφορά της τιμής των εγκεφάλων.
ΕΠΙΛΕΞΤΕ
- Υπάρχουν πολλές ακόμα διαφορές μεταξύ των 2 αυτοκινήτων.
- Καθαρό κέρδος της αντιπροσωπείας/εργοστασίου.
-
Πόσο κάνει ο εγκέφαλος σαν ανταλακτικό?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πόσο κάνει ο εγκέφαλος σαν ανταλακτικό?Eννοείς με το πρόγραμμα μαζί;;;
Σαν απλό ανταλακτικό (άγραφος) δεν πρέπει να κοστίζει πολλά πάντως..
-
Ο εγκέφαλος είναι καινούριος; Δεν νομίζω...απλά ενεργοποίηση άλλου προγράμματος πρέπει να είναι, που σημαίνει ότι δεν έχει ανταλλακτικό...λογικά, πρέπει να πληρώνεις μόνο το 'ξεκλείδωμα' των 'δυνατών' προγραμμάτων.
Σχετικά με τις καταναλώσεις τώρα...ακούω ίδια νούμερα (ταξίδια χαλαρά, ταξίδια γρήγορα και μέση κατανάλωση) με το δικό μου 1.8αρι με τα 180...άρα, τελικά, θέμα οικονομικού κινητήρα μάλλον δεν υφίσταται...εκτός και αν κερδίζει μέσα στην πόλη, πράγμα για το οποίο χρειαζόμαστε ακριβώς ίδιες συνθήκες για να συγκρίνουμε. Τα νούμερα που άκουσα, τα πιστεύω, αλλά δεν θεωρώ ότι υπερέχουν σαφώς από τον παλιό 1.8Τ. Σε άλλη χώρα πλην Ελλάδας, δεν νομίζω ότι αξίζει η αγορά του 1.4ΤΤ, αν θέσουμε και το ζήτημα της προβλεπόμενης αξιοπιστίας επί τάπητος...
-
H διαφορά στην κατανάλωση είναι λογικό και αναμενόμενο να είναι μικρή ή ανύπαρκτη εφόσον χρησιμοποιούνται τα περισσότερα από τα άλογα του κινητήρα έστω 140 είτε είναι το GT με τα 170 είτε ο 1800 με τα 150-180+. Η διαφορά με ίδια ισχύ προκύπτει μόνο από την διαφορετική θερμοδυναμική απόδοση που όσο και να βελτιώνεται στους πιο σύγχρονους κινητήρες δεν κάνει σημαντική διαφορά.
Εκεί όμως που υπάρχει η διαφορά είναι μέσα στην πόλη σε χαμηλές ταχύτητες και με χρήση μικρής ισχύος και μικρών επιταχύνσεων. Εκεί δηλαδή που πλέον παίζει ρόλο η κατανάλωση στο ρελαντί και σε χαμηλές στροφές και ταχύτητες περιστροφής. Και εκεί, όπου οι πιέσεις δεν είναι μεγάλες, ο μεγάλος κινητήρας (σε κυβισμό) υστερεί λόγω μεγέθους και μόνο (κατασκευαστικά αφού είναι παλιότερος θα έχει μεγαλύτερες τριβές, ενώ λόγω μεγέθους υπάρχουν μεγαλύτερες αδράνειες να κατανικηθούν).Για κάποιον που έλεγε για κατανάλωση στις 4700 που μάλλον κατάλαβε το λάθος του έχω ένα ακόμα σχετικό παράδειγμα. Έστω με 4700 με συγκεκριμένη σχέση πχ 6η οπότε με την ίδια ταχύτητα. Σε κατηφόρα μπορεί να πηγαίνει χωρίς καθόλου γκάζι, στο ίσιωμα με μισό γκάζι και αν έχει ανηφόρα ή αν θέλεις να προσπεράσεις πατάς τέρμα γκάζι (ενώ ακόμα είσαι με ίδιες στροφές). Έτσι μπορείς να καις από 0-15++ λίτρα για τις ίδιες στροφές και ταχύτητα...
Για κάποιον άλλον που βάζει 50 ευρώ η μέθοδος αυτή δεν είναι σωστή. Αν είναι να στηρίζεσαι στο trip τότε δεν έχει σημασία τι βάζεις ούτε πότε το βάζεις, αν όμως είναι να μετράς χλμ από γέμισμα σε γέμισμα πρέπει να το φουλάρεις. Εκτός αν ξέρεις ότι πάντα βάζεις 50 ευρώ από αντλία με βενζίνη ίδιας τιμής και βέβαια την βάζεις πάντα όταν έχεις ακριβώς πχ 8,43 λίτρα υπόλοιπη βενζίνη στο ντεπόζιτο....
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Σχετικά με τις καταναλώσεις τώρα...ακούω ίδια νούμερα (ταξίδια χαλαρά, ταξίδια γρήγορα και μέση κατανάλωση) με το δικό μου 1.8αρι με τα 180...άρα, τελικά, θέμα οικονομικού κινητήρα μάλλον δεν υφίσταται...εκτός και αν κερδίζει μέσα στην πόλη, πράγμα για το οποίο χρειαζόμαστε ακριβώς ίδιες συνθήκες για να συγκρίνουμε. Τα νούμερα που άκουσα, τα πιστεύω, αλλά δεν θεωρώ ότι υπερέχουν σαφώς από τον παλιό 1.8Τ.Το GT είναι σημαντικά οικονομικότερο στην κατανάλωση απο το προηγούμενο GTi με τα 150. Φίλος μου που έιχε το 150άρη και το άλλαξε με το καινούργιο 2.0 GTi βλέπει διαφορά στην κατανάλωση μόνο σε φοβερά πιξήματα στο κέντρο με νεκρό-πρώτη, στις υπόλοιπες συνθήκες είναι στα ίδια.
Ο 1.8Τ δεν φημίζεται για την χαμηλή του κατανάλωση, ειδικά η έκδοση με τα 225 την 14άρα την είχε χαλαρά σε μικτές συνθήκες. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ο εγκέφαλος είναι καινούριος; Δεν νομίζω...απλά ενεργοποίηση άλλου προγράμματος πρέπει να είναι, που σημαίνει ότι δεν έχει ανταλλακτικό...λογικά, πρέπει να πληρώνεις μόνο το 'ξεκλείδωμα' των 'δυνατών' προγραμμάτων.Σχετικά με τις καταναλώσεις τώρα...ακούω ίδια νούμερα (ταξίδια χαλαρά, ταξίδια γρήγορα και μέση κατανάλωση) με το δικό μου 1.8αρι με τα 180...άρα, τελικά, θέμα οικονομικού κινητήρα μάλλον δεν υφίσταται...εκτός και αν κερδίζει μέσα στην πόλη, πράγμα για το οποίο χρειαζόμαστε ακριβώς ίδιες συνθήκες για να συγκρίνουμε. Τα νούμερα που άκουσα, τα πιστεύω, αλλά δεν θεωρώ ότι υπερέχουν σαφώς από τον παλιό 1.8Τ. Σε άλλη χώρα πλην Ελλάδας, δεν νομίζω ότι αξίζει η αγορά του 1.4ΤΤ, αν θέσουμε και το ζήτημα της προβλεπόμενης αξιοπιστίας επί τάπητος...
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι ενδεικτικό δείγμα κατανάλωσης;
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)