-
mezzanine, συγνώμη για το πρήξιμο, αλλά εσύ πόση μέση έχεις σε μεικτές συνθήκες;
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Επιτέλους τι άλλο θα ακούσουμε.
Λοιπόν στο ντεπόζιτο γράφει 500 χλμ σε μικτές συνθήκες πολύ άνετα (χωρίς να ανάψει λαμπάκι), αυτό εδώ στο Ελλάδα και με την βενζίνη που διαθέτουμε. Τώρα στην Ουγκάντα αν βγάζει 6000 χιλιόμετρα με 280 χλμ/ωρα σε ανηφόρα δεν ξέρω. -
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Επιτέλους τι άλλο θα ακούσουμε.
Λοιπόν στο ντεπόζιτο γράφει 500 χλμ σε μικτές συνθήκες πολύ άνετα (χωρίς να ανάψει λαμπάκι), αυτό εδώ στο Ελλάδα και με την βενζίνη που διαθέτουμε. Τώρα στην Ουγκάντα αν βγάζει 6000 χιλιόμετρα με 280 χλμ/ωρα σε ανηφόρα δεν ξέρω.Φυσικά και βγάζει τόσα εκεί υπάρχει αντιβαρύτητα και η έννοια της αεροδυναμικής αντίστασης δεν υφίσταται
-
Αν υπάρχει αντιβαρύτητα, δεν θα πρέπει όμως να καταναλώνει καύσιμο ώστε να διατηρεί μια χ επαφή με τον δρόμο;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν υπάρχει αντιβαρύτητα, δεν θα πρέπει όμως να καταναλώνει καύσιμο ώστε να διατηρεί μια χ επαφή με τον δρόμο;Είπαμε έχει αυτονομία 6000 χιλιομέτρων με σταθερή ταχύτητα 280χλμ
-
Ένα αυτοκίνητο (σαν το Γκολφ) καίει:
Χ.Α.Ω. - ΛΤΡ / 100 ΧΛΜ
130 8,2
165 11,6
180 14,1
200 16,0
230 21,2(αεροδυναμική αντίσταση + τριβές κύλισης)
ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ένα **αυτοκίνητο (σαν το Γκολφ) **Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει...Υπάρχουν τα αυτοκίνητα και το Golf
-
leonp, αυτό από πού προκύπτει;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
(αεροδυναμική αντίσταση + τριβές κύλισης)= ιπποδύναμη στο τροχό / 0,84 = ιπποδύναμη στο κινητήρα Χ ειδική κατανάλωση τυπικού βενζινοκινητήρα
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
(αεροδυναμική αντίσταση + τριβές κύλισης)
= ιπποδύναμη στο τροχό / 0,84 = ιπποδύναμη στο κινητήρα Χ ειδική κατανάλωση τυπικού βενζινοκινητήρα
Οκ, αυτό ήθελα να μάθω!
-
Παιδια καλο ειναι να εχετε την αποψη σας, αλλα γιατι τοση ειρωνια πια...
Ουτε εγω πιστευω αυτη την τιμη που δινει, αλλα μην το ξεφτυλιζουμε το θεμα στην Ειρωνια! Ενα λαθος μπορει να κανει ο ανθρωπος, η να μην του δειχνει σωστη ενδειξη ο υπολογιστης! Δεν καταλαβαινω προς τι τοση ειρωνια πραγματικα!
Μονο ενας ειδα να σχολιαζει το θεμα και ποιοτητας καυσιμων... Παλι δε θα δεις 8.7 λιτρα, αλλα σιγουρα μικροτερη αποτι βλεπεις εδω...
-
Έκανα κάποιους υπολογισμούς:
Το Golf πιάνει τα 180 με την τελική σχέση περίπου στις 4800σαλ. Ο κυβισμος του είναι 1.4 λίτρα. Εφόσον είναι τετράχρονος ο κινητήρας αυτό σημαίνει οτι ρουφάει αέρα μία φορά κάθε 2 περιστροφές. Στις 4800σαλ είναι δηλαδή 4800/2*1.4=3360 λίτρα αέρα το λεπτό ή 201600 λίτρα την ώρα.
Η πυκνότητα του αέρα είναι περίπου 0.00125 kg/l επομένως 201600 -> 252 κιλά αέρα ανα ώρα.
Έστω οτι ο κινητήρας λειτουργεί συνέχεια στοιχειομετρικά, δηλαδή AFR=14.7
Επομένως ψεκάζονται 252/14.7=17.1 κιλά βενζίνης ανα ώρα. Η πυκνότητα της βενζίνης είναι περίπου 0.9 kg/l δηλαδή 17.1/0.9 = 19 λίτρα βενζίνης ανα ώρα.
Με ταχύτητα 180km/h το αυτοκίνητο διανύει τα 100 χιλιόμετρα σε 34 λεπτά.
Απο αυτό προκύπτει κατανάλωση 10.8 l/100km
Η παραδοχή που έχω κάνει είναι οτι ο κινητήρας είναι ατμοσφαιρικός με πλήρωση 100%. Εφόσον είναι υπερτροφοδοτούμενος η πραγματική κατανάλωση θα είναι μεγαλύτερη.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έκανα κάποιους υπολογισμούς:Το Golf πιάνει τα 180 με την τελική σχέση περίπου στις 4800σαλ. Ο κυβισμος του είναι 1.4 λίτρα. Εφόσον είναι τετράχρονος ο κινητήρας αυτό σημαίνει οτι ρουφάει αέρα μία φορά κάθε 2 περιστροφές. Στις 4800σαλ είναι δηλαδή 4800/2*1.4=3360 λίτρα αέρα το λεπτό ή 201600 λίτρα την ώρα.
Η πυκνότητα του αέρα είναι περίπου 0.00125 kg/l επομένως 201600 -> 252 κιλά αέρα ανα ώρα.
Επομένως ψεκάζονται 252/14.7=17.1 κιλά βενζίνης ανα ώρα. Η πυκνότητα της βενζίνης είναι περίπου 0.9 kg/l δηλαδή 17.1/0.9 = 19 λίτρα βενζίνης ανα ώρα.
Η παραδοχή που έχω κάνει είναι οτι ο κινητήρας είναι ατμοσφαιρικός με πλήρωση 100%. Εφόσον είναι υπερτροφοδοτούμενος η πραγματική κατανάλωση θα είναι μεγαλύτερη.
5000σαλ, αλλά δεν αλλάζει και δραματικά.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Να προσθέσω πως στον συλλογισμό που έχεις κάνει συμπεριλαμβάνεται η παραδοχή πως το γκάζι είναι πατημένο τέρμα, ή σωστότερα πως η πεταλούδα του γκαζιού είναι πλήρως ανοιχτή.
Οπότε ξεχνάς την πιθανότητα αν και εφόσον η κατανάλωση είναι τόση (αν δεχθούμε πως οι πράξεις σου είναι σωστές) ο κινητήρας μπορεί να αποδίδει ισχύ μεγαλύτερη απο την απαιτούμενη προς υπερνίκηση των τριβών και αντιστάσεων και το αυτοκίνητο να επιταχύνει.
Σε μια τέτοια περίπτωση θα μειώναμε το γκάζι αναγκάζοντας τον κινητήρα να αναρροφά λιγότερο αέρα (εδώ αλλάζουν τα νούμερα δηλαδή).
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έκανα κάποιους υπολογισμούς:Το Golf πιάνει τα 180 με την τελική σχέση περίπου στις 4800σαλ. Ο κυβισμος του είναι 1.4 λίτρα. Εφόσον είναι τετράχρονος ο κινητήρας αυτό σημαίνει οτι ρουφάει αέρα μία φορά κάθε 2 περιστροφές. Στις 4800σαλ είναι δηλαδή 4800/2*1.4=3360 λίτρα αέρα το λεπτό ή 201600 λίτρα την ώρα.
ζαλίστηκα...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έκανα κάποιους υπολογισμούς:Το Golf πιάνει τα 180 με την τελική σχέση περίπου στις 4800σαλ...
Ξέρεις τις αεροδυναμικές αντιστάσεις σε αυτή την ταχύτητα;
Ίδια κατανάλωση έχει με 1η/4.800, 2α/4.800 και... 6η/4.800;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η παραδοχή που έχω κάνει είναι οτι ο κινητήρας είναι ατμοσφαιρικός με πλήρωση 100%.Οι ατμοσφαιρικοί της F1 δε πλησιάζουν καν το 100% και έχουν τεράστιες βαλβίδες. Μόνο με υπερπλήρωση.
Ξεκινάς ανάποδα. Η τριβή κύλισης είναι το βάρος επί ένα συντελεστή, σταθερή και ανεξάρτητη από τη ταχύτητα. Η αεροδυναμική αντίσταση είναι η μετωπική επιφάνεια Χ Cd X σταθερό συντελεστή Χ ταχύτητα^ΤΡΙΤΗ
Αυτά σου δίνουν τη δύναμη που πρέπει να υπερνικήσει ο κινητήρας.
P = F V έχεις την ισχύ (στο τροχό).Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η αεροδυναμική αντίσταση αυξάνεται με τη ταχύτητα ΣΤΗ ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. Δηλαδή αύξηση στη ταχύτητα κατά 20% είναι περίπου (1,2)^3 = 73% αύξηση στην ισχύ του κινητήρα. Δηλαδή αν ένα αμάξι με 120 άλογα πιάνει 200χαω, για να πιασει (+20%) 240 θέλει πάνω από 200 άλογα κινητήρα. Εδώ καταλαβαίνεις πόσο άχρηστες είναι οι βελτιώσεις που δίνουν 2, 3 ή 5 άλογα παραπάνω και πόσο αυξάνεται η κατανάλωση όσο περισσότερο τρέχεις.
-
παιδια να συνοψισουμε; συμφωνουμε λοιπον ολοι οτι το 8,2λ καταναλωση ειναι απιθανο στα 180 χλμ για το δεδομενο αυτοκινητο καθως επισης και οτι δεν εχει 180 χλμ με 4500 στροφες οπως ισχυριστηκε ο 'φιλος' μας; Ας βγει καποιος με ρεαλιστικες μεθοδους να πει τα αληθινα νουμερα(δηλαδη κατα την γνωμη μου 13λτ περιπου και 5000 στροφες αντιστοιχα) για να τελειωνουμε και να μην ειρωνευομαστε το παιδι που στην τελικη απλα εκανε λαθος. Φανταστειτε σε 3-4 χρονια να μας λενε οι ιδιοκτητες golf gt...εχω 100000χλμ δεν εχω αλλαξει δισκο ειναι απροβληματιστο και δεν καιει λαδια...θα τους πιστευουμε αν δεν το δουμε;Εγω παντως οχι οπως φυσικα δεν πιστευω το 7,2 που δινει η εταιρεια. Οπως ξαναειπα ειναι οικονομικο για τουρμπο με 170 αλογα αλλα ειναι ενεργοβορο ακομα και σε συγκριση με το 'θαυμα' που ακουει στο ονομα fsi
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
δηλαδη κατα την γνωμη μου 13λτ περιπου και 5000 στροφες αντιστοιχαΣτη προηγούμενη σελίδα εγώ έγραψα λίγο πάνω από 14 λτρ. για 180 πραγματικά όχι κοντέρ.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Να προσθέσω πως στον συλλογισμό που έχεις κάνει συμπεριλαμβάνεται η παραδοχή πως το γκάζι είναι πατημένο τέρμα, ή σωστότερα πως η πεταλούδα του γκαζιού είναι πλήρως ανοιχτή.
Οπότε ξεχνάς την πιθανότητα αν και εφόσον η κατανάλωση είναι τόση (αν δεχθούμε πως οι πράξεις σου είναι σωστές) ο κινητήρας μπορεί να αποδίδει ισχύ μεγαλύτερη απο την απαιτούμενη προς υπερνίκηση των τριβών και αντιστάσεων και το αυτοκίνητο να επιταχύνει.
Σε μια τέτοια περίπτωση θα μειώναμε το γκάζι αναγκάζοντας τον κινητήρα να αναρροφά λιγότερο αέρα (εδώ αλλάζουν τα νούμερα δηλαδή).
Έχεις δίκιο, δεν το σκέφτηκα. Επομένως το νούμερο που έβγαλα είναι κάτι σαν worst case scenario ή παίζουν και άλλες παράμετροι που δέν έχω υπολογίσει?
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)