-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Αν είναι Roots στo GT νομίζω ότι είναι ο ίδιος που χρησιμοποιεί και το MINI της BMW αν δεν κάνω λάθος πάλι.
Αν δεν κανω λαθος ο supercharger του GT ειναι ο M24 της Eaton.
Αυτον χρησιμοποιει και το Mini?Επειδή συμπτωματικά έχω ένα περιοδικό στα χέρια μου, διαβάζω ότι το GT έχει κομπρεσερ τύπου Roots της Eaton και turbo, ΚΚΚ.
Και το ΜΙΝΙ τύπου Roots κομπρεσερ έχει νομίζω. -
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Αν είναι να βγάζει 60-70.000χλμ με τα turbo το μοτερ είναι δυνατόν να το βγάζανε;αυτό το λένε όλες οι εταιρίες
Δε λεμε ότι το κάνουνε επίτηδες
Λεμε μηπως πχ στην Ελλάδα τα παίξει πιο εύκολα -
Το Γκολφ υπερτερεί σε σχέση με το Μίνι και τα Μερσεντές γιατί ο μηχανικός συμπιεστής του δεν δουλεύει στο ταξίδι και πρέπει να αντέχει σημαντικά περισσότερο από αυτά. Επίσης και σε ανάβαση, σκίσιμο κλπ πάλι είναι εκτός - μόνο μέσα στη πόλη δουλεύει πολύ.
-
Μια πληροφορία ακόμα από το μέτωπο της υπερτροφοδότησης.
Τιμή τουρμπίνας για RENAULT SPORT MEGANE :2605 ευρώ
Αυτό που θέλω να πω ότι οι τιμές που έχω αναφέρει και παραπάνω είναι τιμές επισήμων αντιπροσωπειών.
Σίγουρα όταν έρθει η ώρα να αλλαχτούν τουρμπίνες και κομπρεσέρ το ελεύθερο εμπόριο θα κάνει πάλι το θαύμα του, αλλά περίπου επίσήμως οι τιμές εκεί παίζουν. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Τιμή τουρμπίνας για RENAULT SPORT MEGANE :2605 ευρώ
Ατμοσφαιρικό και πάλι ατμοσφαιρικό
-
μιλαμε για πολλα χιλιομετρα τωρα ρε παιδια...οποιος θελει να κρατησει τουρμπο αυτοκινητο για 400000 χλμ το ξερει οτι η τουρμπινα θελει αλλαγη...πρεπει να προβλεψει και λιγο...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
μιλαμε για πολλα χιλιομετρα τωρα ρε παιδια...οποιος θελει να κρατησει τουρμπο αυτοκινητο για 400000 χλμ το ξερει οτι η τουρμπινα θελει αλλαγη...πρεπει να προβλεψει και λιγο...Το μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι είναι αχόρταγοι και τα πειράζουν ακόμα.Και τότε αρχίζει το πανηγύρι.Εκεί αλλάζουν οι τουρμπίνες σαν τα πουκάμισα που λένε.
Εδώ γίνεται κουβέντα μέσα στο forum αν φιάχνεται μοτερικά και άλλο το GT.Ελεος ρε παιδιά.Ένα μικρό μοτεράκι είναι και έχει φτάσει αισίως να βγάζει 170 HP.Πόσα παραπάνω να βγάλει και να δουλεύει απροβλημάτιστα κάθε μέρα;Επίσης μια και τό φερε οι κουβέντα υπάρχουν και αυτοκίνητα που είναι τουρμποφονιάδες.
Πχ SUBARU και MITSUBISHI EVO αλλάζουν συχνά πυκνά τουρμπίνες και χωρίς άγρια χρήση.Ειδικά τα SUBARU.
Εκεί το πετύχει μία τουρμπίνα 40000 χλμ άθλος θα είναι. -
Οι τιμές των αντιπροσωπειών είναι εξωφρενικές. Καινούριες κοστίζουν πολύ λιγότερο, θέλει ψάξιμο. Καλά απ' την ρενώ δεν περίμενα και καλύτερη τιμή, έχουν ξεφύγει.
-
Not bad...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Not bad...μικρε για γραψε τις εντυπωσεις σου, και θα επανελθουμε και εμεις οι πρεσβυτεροι με τις δικες μας....
-
Συνοδηγός ήμουν τι να πω?
Πολύ ήσυχο, αρκετή δύναμη αλλά όχι υπερβολική, και η ανάρτηση μου φάνηκε αρκετά καλή χωρίς να κοπανάει ή να είναι υπερβολικά μαλακή.
Άνετα το αγόραζα, ειδικά σε ασπράκι..
-
Η προ(σ)κληση ηταν απλη: 'Θελεις να οδηγησεις το GT 'κοντρα' στο GTi'?
Kαι η απαντηση μου, ηταν εξισου απλη:Μα μαστε λοιπον στην παραλια με κατευθυνση το Σουνιο, 3 'τρελοι' σε 2 πολυ καλα αυτοκινητα...
Ας αρχισω απο τα αυτονοητα: Το GTI απλα δεν πιανεται! Ειδικα στις στροφες εμπνεει μεγαλυτερη σιγουρια και εχει καλυτερο πατημα με αποτελεσμα να φευγει μπροστα. Γερνει και λιγοτερο...
Στις ευθειες εχουν μια σχεση διαφορα. Οπως ακριβως παει το GT με 5η, το ιδιο παει το GTI με 6η... Σε ρεπριζ με την ιδια σχεση (4η & 5η) το GT επισης δεν εχει καμια ελπιδα.
Τι λεει ομως το GT σαν αυτοκινητο?
Ειναι δυνατο απο τις πολυ χαμηλες στροφες και τραβαει θετικα μεχρι τις 7300. Μετα τις 6500 πεφτει καπως ο ρυθμος του, αλλα ισως φταει οτι ηταν σχετικα αστρωτο (1500χλμ) και ειχε 95αρα βενζινη.Στις στροφες μπορει να χανει απο το GTI αλλα ειναι και αυτο πολυ καλο. Το ESP το ειχα ΟΝ και δε μπορω να πω οτι με ενοχλησε. Ειναι πολυ καλα ρυθμισμενο και δεν μπαινει με το παραμικρο, ενω μαλιστα πρωτα σε αφηνε να γλυστησεις λιγο και μετα εμπαινε πολυ διακριτικα.
Εμπνεει πολυ εμπιστοσυνη παντως σαν αυτοκινητο, σε στροφες με 130-140 (!!) 'αφηνα' το αυτοκινητο να γλυστρησει και το εκανε με πολυ γλυκο και προοδευτικο τροπο, χωρις να με τρομαζει και με το ESP να ειναι και παλι προοδευτικο. Αυτο με εντυπωσιασε μπορω να πω...
Σε πιο αργες στροφες, επιτρεπει ακομη και παιχνιδια με την ουρα πριν καν ενεργοποιηθει το ESP! Αν το πιεσεις βεβαια, η υποστροφη ειναι παρουσα, αλλα και ευκολα διορθωνεται και με αποτομο αφημα θα βγαλει για λιγο την ουρα του στο πλαι.
Η αναρτηση ειναι χρυση τομη αναμεσα σε ανεση και κρατημα. Πολυ καλη θα ελεγα, εξυπνα πλησιαζει το GTI, χωρις ομως να ειναι το ιδιο σφιχτη (λογικο)
Η καταναλωση με σχετικα βαρυ ποδι και πολλα ασκοπα 'γκαζι-φρενο' ηταν ιδια σχεδον με του GTI, στα 10,8! Σιγουρα με νορμαλ οδηγηση θα επεφτε κατω απο τα 9.
Αν αξιζει τα λεφτα του? Ειναι ενα πολυ γρηγορο, σταθερο, αθορυβο, ευκολο στην οδηγηση και πολυ καλα εξοπλισμενο Golf. Η τιμη του ειναι λογικη νομιζω. Μπορεις να κινηθεις γρηγορα εως πολυ γρηγορα σε καθε ειδους διαδρομη και εχει την δυναμη που χρειαζεσαι για αστραπιαια προσπερασματα. Ειναι μια περα για περα τιμια προταση!
Νομιζω δε, οτι για πιο 'αστικη' χρηση, το 140αρι εαν ερθει σε λογικη τιμη, θα αποτελει κορυφαια προταση.
Αρα το συμπερασμα ειναι οτι ΣΑΦΩΣ το GTI ειναι ο αρχηγος, αλλα και το GT ακολουθει απο κοντα, εχοντας σκοπιμα τονισμενες τις διαφορες τους.
Ειπαμε, χρυση τομη γενικα.-
-
Σόρι παίδες, δεν τα κατάφερα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ειναι δυνατο απο τις πολυ χαμηλες στροφες και τραβαει θετικα μεχρι τις 7300. Μετα τις 6500 πεφτει καπως ο ρυθμος του, αλλα ισως φταει οτι ηταν σχετικα αστρωτο (1500χλμ) και ειχε 95αρα βενζινη.Αυτό το μοτέρ με απλή αμόλυβδη το σκοτώνεις. Αν έιχε 100αρα και 6-7 χιλιάδες χιλιόμετρα πιστεύω θα ήταν πολύ κοντά στο GTi.
Πες μας και άλλες λεπτομέρειες, το τιμόνι το βρήκες ίδιο; Απο ότι φαίνεται η μόνη τους διαφορά είναι τα αμορτισέρ, εσύ κατάλαβες να υπάρχουν και άλλες;
thanks
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Ειναι δυνατο απο τις πολυ χαμηλες στροφες και τραβαει θετικα μεχρι τις 7300. Μετα τις 6500 πεφτει καπως ο ρυθμος του, αλλα ισως φταει οτι ηταν σχετικα αστρωτο (1500χλμ) και ειχε 95αρα βενζινη.Αυτό το μοτέρ με απλή αμόλυβδη το σκοτώνεις. Αν έιχε 100αρα και 6-7 χιλιάδες χιλιόμετρα πιστεύω θα ήταν πολύ κοντά στο GTi.
Πες μας και άλλες λεπτομέρειες, το τιμόνι το βρήκες ίδιο; Απο ότι φαίνεται η μόνη τους διαφορά είναι τα αμορτισέρ, εσύ κατάλαβες να υπάρχουν και άλλες;
thanks
Προφανως το μοτερ θα ανοιξει και αλλο και βεβαιως με 100αρα βενζινη θα πηγαινε ακομη καλυτερα. Ομως οι διαφορες που ειδαμε σε ρεπριζ μετα τα 100-120 δε νομιζω οτι μπορουν να μειωθουν τοσο πολυ ωστε να απειλησουν το GTI.
Δεν οδηγησα και τα 2, οποτε δεν ξερω για το τιμονι του GTI, παντως στο GT ειναι αρκετα καλο και με καλη πληροφορηση. Δεν βρηκα κατι που να με ενοχλει σε αυτο. Οπως γραφει και ο lkar (που τα εχει οδηγησει και τα 2) του GTI ειναι πιο βαρυ και ισως του δινει λιγο καλυτερη αισθηση.
Το ιδιο ισχυει και για τα αμορτισερ, σκοπιμως ειναι λιγο πιο μαλακα στο GT, και το αυτοκινητο παιρνει λιγο μεγαλυτερες κλισεις (χωρις σε καμια περιπτωση να τρομαζει), αλλα προσφερει και καλυτερη ανεση.
-
Σαββάτο απόγευμα και επιστρέφω από Ελ. Βενιζέλ. Το μελλοντικό μου
αμάξι (σε μαυράκι) με προσπερνά λίγο πριν από τα διόδια και εγώ
τρελαίνομαι. Ευτυχώς ο τύπος δεν το πατάει οπότε φτάνουμε μαζί στα διόδια.
Την ώρα που πληρώνω αυτός εξαφανίζεται και εγώ ξεκινάω όσο πιο
γρήγορα μου επιτρέπουν τα 60 ατίθασα άτια μου να τον 'κυνηγάω'.
Καταφέρνω να τον φτάσω λίγο πριν την Μεσσογείων και απλά τον
ακολουθώ θαυμάζοντας και προσπαθώντας να εξηγήσω στην σύζυγο
ότι δεν έχει επιλογή για το τι αμάξι θα αγοράσουμε (σε 2 χρόνια :-()
και ότι θα της δώσω δικαίωμα να διαλέξει τουλάχιστον χρώμα για τα
δέρματα. Ταυτοχρόνως εύχομαι από μέσα μου να βγεί στην Κύμης...Πραγματικά βγαίνει στην έξοδο προς Κύμης και εγώ παλεύω να τον
προφτάσω. Στο φανάρι πριν το άλσος τον έχω ακόμα μπροστά, αλλά
στις στροφές που ακολουθούν εξαφανίζεται πριν καν εγώ κάνω 50
μέτρα. Μετά από πολύ προσπάθεια καταφέρνω να τον 'πλευροκοπήσω'
στο φανάρι μετά τις καφετέριες και τον αρχίζω στις ερωτήσεις.Ο (προθυμότατος να απαντήσει) τυχερός μου είπε ότι ήταν δημοσιογράφος
σε περιοδικό του χώρου (έμοιαζε λιγάκι με αυτόν που είναι μεσα στο GT
στο τεστ των 4Τ) και ότι το αμάξι είναι πάρα πολύ καλό. Ενδεικτικά:'Μέχρι τα 160 GT και GTI πάνε μαζί, μετά τα 160 φαίνονται τα κυβικά
του GTI'Δεν πρόλαβα να τον ρωτήσω για καταναλώσεις και άλλα γιατί έπρεπε
να ξεκινήσουμεΑχχχχ πως θα περάσει ο καιρός ?!?!?
(Μήπως, λέω μήπως, έχω φάει χοντρό κόλλημα με το εργαλείο ?!?)
-
NAI
-
UnHackAble
Καλως σου αρεσει, ειναι πολυ πολυ καλο!
Μην κανεις το 'λαθος' και το οδηγησεις γιατι σε βλεπω να δινεις οτι οικονομιες εχεις για να το παρεις πολυ νωριτερα απο τα 2 χρονια που λες...
-
§
Σε δύο χρόνια θα έχει βγει το VI και πιθανόν να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα...
§
-
Και επιπλέον είναι πολύ πιθανό ότι θα υπάρχει και 1.6 TSI σε δυο εκδόσεις:
με 170 και με 200 καθαρόαιμα.
@
τρελάθηκα όταν το έβαλαν λοξά σε σχέση με τα υποκατάστατα...
και μόλις ανακοινώθηκε από τον μέγιστο Κ.Κ. η πρωτιά...
απίστευτη ηδονή!!!
@
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)