-
δεν πιστευω οτι μπορουμε να εχουμε αξιοπιστες μετρησεις καταναλωσης εως οτου καποιος το αγορασει. Αυτο που οδηγησα εγω χθες ειχε μολις 350χλμ στο κοντερ και ειχε μεση 12λιτρα. Ειναι σιγουρο ομως οτι σε αυτα τα 350χλμ το αυτοκινητο το ειχανε σκισει διαφοροι, οπως αλλωστε εκανα και εγω. Κανεις δεν κανει test drive για να δει ποσο λιγο καιει...
οποτε θα πρεπει να περιμενουμε μεχρι να το παρει καποιος και κανοντας λογικη χρηση να δουμε ποσο θα καψει.
απο τα νουμερα παντως που εχουν δημοσιευτει στον τυπο δεν δειχνει να εχει μεγαλη καταναλωση για 170 αλογα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν πιστευω οτι μπορουμε να εχουμε αξιοπιστες μετρησεις καταναλωσης εως οτου καποιος το αγορασει. Αυτο που οδηγησα εγω χθες ειχε μολις 350χλμ στο κοντερ και ειχε μεση 12λιτρα. Ειναι σιγουρο ομως οτι σε αυτα τα 350χλμ το αυτοκινητο το ειχανε σκισει διαφοροι, οπως αλλωστε εκανα και εγω. Κανεις δεν κανει test drive για να δει ποσο λιγο καιει...οποτε θα πρεπει να περιμενουμε μεχρι να το παρει καποιος και κανοντας λογικη χρηση να δουμε ποσο θα καψει.
απο τα νουμερα παντως που εχουν δημοσιευτει στον τυπο δεν δειχνει να εχει μεγαλη καταναλωση για 170 αλογα...
Το θέμα είναι πως και κάποιος να το πάρει τέτοιο τουτού, μόνο λογική οδήγηση δεν θα κάνει...
Κακά τα ξέματα, ανα κάποιος θέλει πολιτισμένο Golf (μεγάλος οικογενειάρχης πχ) θα πάει σε κάποιο απλό FSI...
Το TSI νομίζω θα το πάρει αυτός που θέλει να πηγαίνει γρήγορα και να το σκίζει, αλλα σίγουρα να μην καίει όσο το GTI!Πάντως αν απο αυτό που οδήγησες τα μισα από τα 350χλμ είναι σκίσιμο (μην πω τα 3/4) τα 12 λίτρα νομίζω είναι πολύ καλή τιμή!!!
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Mα πουσαρίστηκε τόσο πολύ (και αναγκάστηκαν να αναπτύξουν το σύνθετο σύστημα υπερπλήρωσης ώστε να έχει αποδεκτά χαρακτηριστικά λειτουργίας) ακριβώς για την χαμηλή κατανάλωση.
Πόσες φορές θα το πούμε?Αν δεν έχει αισθητά μικρότερη κατανάλωση (από αντίστοιχης ιπποδύναμης κινητήρες σε συνθήκες μικρού φορτίου), για τη VW θα είναι αποτυχία...στην Ελλάδα βέβαια θα πουλήσει ούτως ή άλλως.
Πίστεψε με ποτέ δεν είδα μοτέρ με υπερπλήρωση που να καταφέρνει στην πράξη μικρή κατανάλωση.Θεωρητικά το προαναγγέλουν αλλά μόλις το πρώτο 'βαρύ' ανθρώπινο πόδι πατήσει το γκάζι πάνε περίπατο όλα.
Μεγάλη κατανάλωση και υπερπλήρωση πάνε χέρι-χέρι πάντα μαζί.
Δεν είναι μόνο αέρας το μίγμα που βίαια μπαίνει στο μοτέρ.
Πως θα βγούνε τόσα άλογα χωρίς τροφή και ταυτόχρονα πως θα δουλέψει χωρίς πρόβλημα το μοτέρ με φτωχό μείγμα που θα προσέφερε οικονομία;
Φαύλος κύκλος!Mα ο κινητήρας ποτέ δεν υποσχέθηκε ότι θα καίει λίγο όταν το πιέζεις.
Οικονομία (σε σχέση με άλλους κινητήρες 170 ίππων) θα έχεις σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, όταν δηλαδή τα περισσότερα άλογα θα 'κοιμούνται'... το θέμα είναι να πληρώνεις έξτρα βενζίνη για τα άλογα όταν τα χρησιμοποιείς και όχι πάντοτε...εκεί κάνει οικονομία το TSI (πόλη, χαλαρό ταξίδι κλπ.)
Τώρα το ποιος θα το αγοράσει και πως θα το οδηγήσει στην Ελλάδα είναι άλλο θέμα, πάντως ο κινητήρας για αυτό φτιάχτηκε. -
Πάντως ακόμα και από τις τιμές που δίνει η VW η κατανάλωσή του φαίνεται κοντά στο GTI (περίπου 1 λίτρο διαφορά στα 100) αν πούμε ότι το GTI έχει και 30 άλογα παραπάνω είναι λογική η υπέρβαση, αλλά την διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ τους δεν βλέπω...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Mα πουσαρίστηκε τόσο πολύ (και αναγκάστηκαν να αναπτύξουν το σύνθετο σύστημα υπερπλήρωσης ώστε να έχει αποδεκτά χαρακτηριστικά λειτουργίας) ακριβώς για την χαμηλή κατανάλωση.
Πόσες φορές θα το πούμε?Αν δεν έχει αισθητά μικρότερη κατανάλωση (από αντίστοιχης ιπποδύναμης κινητήρες σε συνθήκες μικρού φορτίου), για τη VW θα είναι αποτυχία...στην Ελλάδα βέβαια θα πουλήσει ούτως ή άλλως.
Πίστεψε με ποτέ δεν είδα μοτέρ με υπερπλήρωση που να καταφέρνει στην πράξη μικρή κατανάλωση.Θεωρητικά το προαναγγέλουν αλλά μόλις το πρώτο 'βαρύ' ανθρώπινο πόδι πατήσει το γκάζι πάνε περίπατο όλα.
Μεγάλη κατανάλωση και υπερπλήρωση πάνε χέρι-χέρι πάντα μαζί.
Δεν είναι μόνο αέρας το μίγμα που βίαια μπαίνει στο μοτέρ.
Πως θα βγούνε τόσα άλογα χωρίς τροφή και ταυτόχρονα πως θα δουλέψει χωρίς πρόβλημα το μοτέρ με φτωχό μείγμα που θα προσέφερε οικονομία;
Φαύλος κύκλος!Mα ο κινητήρας ποτέ δεν υποσχέθηκε ότι θα καίει λίγο όταν το πιέζεις.
Οικονομία (σε σχέση με άλλους κινητήρες 170 ίππων) θα έχεις σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, όταν δηλαδή τα περισσότερα άλογα θα 'κοιμούνται'... το θέμα είναι να πληρώνεις έξτρα βενζίνη για τα άλογα όταν τα χρησιμοποιείς και όχι πάντοτε...εκεί κάνει οικονομία το TSI (πόλη, χαλαρό ταξίδι κλπ.)
Τώρα το ποιος θα το αγοράσει και πως θα το οδηγήσει στην Ελλάδα είναι άλλο θέμα, πάντως ο κινητήρας για αυτό φτιάχτηκε.Και το HUMMER σε συνθήκες χανμηλού φορτίου λίγα καίει.Σε όλα τα αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό.Όταν κινούνται σε στροφές χαμηλού φορτίου λίγα καίνε.Δεν ανακάλυψε και την Αμερική η VW!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κανεις δεν κανει test drive για να δει ποσο λιγο καιει...είμαι λαλάκας δηλαδή?
-
Και το HUMMER σε συνθήκες χανμηλού φορτίου λίγα καίει.Σε όλα τα αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό.Όταν κινούνται σε στροφές χαμηλού φορτίου λίγα καίνε.Δεν ανακάλυψε και την Αμερική η VW!
Aυτό καίει ακόμα πιο λίγο. ΟΚ?
-
Το αυτόματο σιβίκ στοιχίζει 500€ επιπλέον (έχει και ηλεκτρονικό μπόνους) ενώ το γκολφ 1.700€. Βέβαια το σιβίκ είναι πιο αργό με το αυτόματο ενώ το γκολφ δεν χάνει...
-
Το PDi είναι το σύστημα άμμεσου ψεκασμού ντίζελ της VW, χρησιμοποιεί μια ξεχωριστή αντλία ηλεκτρονικά ελεγχόμενη για κάθε κύλινδρο. (τα συστήματα common rail έχουν μια αντλία για όλους).
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Κανεις δεν κανει test drive για να δει ποσο λιγο καιει...
είμαι λαλάκας δηλαδή?
το δοκιμασες δλδ και το πηγες οικονομικα για να δεις ποσο καιει?
ποσο εκαψε? -
Μιας και αναφέρθηκε το pdi το golf gt βγένει και σε έκδοση tdi με 170 ps απο 2,0lt έκει να δείτε ροπή και κατανάλωση.
-
12% είναι ο φόρος στα 1400...εκτός και αν βάζεις και το ΦΠΑ μέσα...
-
lkar αυτό είχα στο μυαλό μου, το σκότωσα όμως
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
12% είναι ο φόρος στα 1400...εκτός και αν βάζεις και το ΦΠΑ μέσα...γι' αυτό είπα φόρους
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
είμαι λαλάκας δηλαδή?
ποσο εκαψε?Δεν είπα ότι πήρα αυτό το αμάξι
Είπα ότι όλα τα αμάξια που παίρνω τα οδηγώ και με 120 για λίγη ώρα σταθερά για να δω πόσο κάει. Αυτό είπα. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
είμαι λαλάκας δηλαδή?
Είπα ότι όλα τα αμάξια που παίρνω τα οδηγώ και με 120 για λίγη ώρα σταθερά για να δω πόσο κάει. Αυτό είπα.μπορεις και βγαζεις ασφαλες συμπερασμα για την καταναλωση πηγαινοντας με 120 για λιγη ωρα?
-
Ο χρήστης jannis στις 10/8/05 έγραψε:
Kalispera,
eimai kainourgios sto forum. (...). Arxika na systi8w. Onomazomai (as poume) jannis kai ta telautaia 2 xronia ergazomai sthn ereuna tis volkswagen sto wolfsburg sti germania, sta kivwtia taxythtwn kai stous symplektes (DSG gia paradeigma). Erxetai kainourios kinitiras apo vw: 1.4l biturbo 175ps sta mesa tou 2006!).Ρε παιδια, sorry για το off-topic. Εχει μαθει κανεις τι απεγινε ο Jannis? Δημοσιευσε ο ανθρωπος μονο 13 posts (8ο & 9/05) με εγκυροτατες εμπιστευτικες πληροφοριες και μετα χαθηκε ξαφνικα... Ειχε βγαλει τα νεα για τον κινητηρα του GT οταν δεν ειχε ακουστει τιποτα στην Ελλαδα. Ελπιζω να μην εγινε καμια στραβη στη δουλεια...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
είμαι λαλάκας δηλαδή?
Είπα ότι όλα τα αμάξια που παίρνω τα οδηγώ και με 120 για λίγη ώρα σταθερά για να δω πόσο κάει. Αυτό είπα.μπορεις και βγαζεις ασφαλες συμπερασμα για την καταναλωση πηγαινοντας με 120 για λιγη ωρα?
ναι αμέ, τουλάχιστον για το ταξίδι γιατί όχι.
Γενικά έχω κόλλημα με την κατανάλωση και τη μετράω πάντα. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
είμαι λαλάκας δηλαδή?
ναι αμέ, τουλάχιστον για το ταξίδι γιατί όχι.
Γενικά έχω κόλλημα με την κατανάλωση και την μετράω πάντα.Λοιπον...
για να παρεις σοβαρες μετρησεις με τον τροπο που λες, θα πρεπει να ισχυουν τα παρακατω:
- να γινεται παντα στον ιδιο δρομο (ιδια κλιση κτλ κτλ...)
- τα ελαστικα να εχουν τις σωστες πιεσεις
- το μοτερ να ειναι σε καθε περιπτωση στρωμενο
- να εχεις το ιδιο βαρος επιβατων
- να εχεις την ιδια ταχυτητα και διευθυνση ανεμου
- να μπορεις να τηρεις απολυτα την ταχυτητα που λες, καθοτι καθε μεταβολη στο γκαζι βγαζει διαφορές
- να δειχνει σωστα ο υπολογιστης ταξιδιου
να πω και αλλα??
αν κατι απο τα παραπανω δεν ισχυουν απολυτα, τοτε οι μετρησεις σου ειναι ατοπες!
Αντε και να δεχθω οτι ολα αυτα ισχυουν! Πηρες λοιπον μια ενδειξη του ποσο καιει στα 120, so what? Στη πολη που ειναι τα περισσοτερα χλμ ποσο καιει? Ποσο καιει σε γρηγορο ταξιδι?
-
Ξερεις από που ξεκίνησε αυτή η κουβέντα?
Από το γεγονός ότι ΕΓΩ κοίταγα πόσο καίει το αμάξι όταν κάνω τεστ ντριβ.
και που καταλήξαμε?
Να μη το κοιτάω γιατί δεν είναι αξιόπιστο.
Αφου λοιπόν ισχύουν όλα αυτά
Γιατί ρωτάτε όποιον το οδηγεί πόσο καίει...?
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)