-
πολυ ωραιο το αρθρο..
το απολυτο σπορ αυτοκινητο!
αρκετοι του χωρου λενε οτι θα χρειαστουν παρα πολλα χρονια για να φτιαχτει αυτοκινητο που θα ειναι σημαντικα πιο γρηγορο απο τη veyron.
κι ολα αυτα, με δυο κινητηρες απο passat.. ποιος θα το φανταζοτανε??
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
το απολυτο σπορ αυτοκινητο!
αρκετοι του χωρου λενε οτι θα χρειαστουν παρα πολλα χρονια για να φτιαχτει αυτοκινητο που θα ειναι σημαντικα πιο γρηγορο απο τη veyron.Εξαρτάται ποια θεωρείς εσύ ότι είναι τα κριτήρια που ορίζουν το απόλυτο σπορ αυτοκίνητο. Αν μιλάμε για επιδόσεις, τότε σίγουρα, όλα δείχνουν ότι θα είναι το απόλυτο.
Για μένα όμως, απόλυτο σπορ αυτοκίνητο είναι εκείνο που μπορεί να γράψει ταχύτερους χρόνους σε μια πίστα. Μέχρι λοιπόν η Veyron να σπάσει το ρεκόρ στην πιο ολοκληρωμένη και ενδεικτική πίστα του κόσμου, εγώ προσωπικά διατηρώ τις επιφυλλάξεις μου
-
απολυτο σπορ ειναι ενα που ας πουμε συγκεντρωνει τα εξης:
-
μεγαλυτερη ιπποδυναμη που εχει υπαρξει
-
μεγαλυτερη ροπη
-
μεγαλυτερη τελικη
-
γρηγοροτερες επιταχυνσεις
περα απο αυτα, προκειται για ενα αμαξι που απο εξοπλισμο ειναι σουπερ-χλιδατο και τα εχει ολα,
και ειναι τοσο πληρες, που σαν εξτρα μπορει κανεις να παραγγειλει διαμαντια ( ) στις βελονες του κοντερ, και λοιπα αλλα τετοια πραγματα..το γεγονος αυτο, το κανει για εμενα προσωπικα (οχι για τα διαμαντια, αλλα για τα πιο πανω ) ,
το απολυτο σπορ αυτοκινητο.ειμαι δε σιγουρος απο αυτα που διαβασα, οτι πολυ δυσκολα θα κατασκευασει καποιος ενα πιο γρηγορο αυτοκινητο, χωρις να ειναι μεγαλυτερο και βαρυτερο. simple physics.
και εγω περιμενω να δω καποια μετρηση στο ring, αλλα θα εχει χαρακτηρα οπως εγραψα δευτερευοντα.
ηδη το γεγονος οτι απο τις πρωτες δοκιμες εγραφε παντα κατω απο 8:00, μου αρκει.
ας γραφω 8αρια στο ring και ας ειμαι καθισμενος στα καλυτερα δερματινα bucket στο καλυτερο δερματινο σαλονι με navigation και dvd, μεσα στη χλιδα,
και ας με περναει ο ξερος carbon fiber με τα πλαστικα παραθυρα και το γυμνο εσωτερικο..
θα βγει και οξω απο την πιστα και θα το πιει το τσαγακι του το δροσερο, αν υποθεσουμε οτι αυτο θα ηθελα.. -
-
εεεε να ντυθεις και αναλογως σπορ τοτε!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
απολυτο σπορ ειναι ενα που ας πουμε συγκεντρωνει τα εξης:- μεγαλυτερη ιπποδυναμη που εχει υπαρξει
- μεγαλυτερη ροπη
- μεγαλυτερη τελικη
- γρηγοροτερες επιταχυνσεις
Κι αν δηλαδή ρε Πέτρο βρεθεί μια στροφή μπροστά σου τι θα κάνεις; Θα ξεκουράσεις τις τουρμπίνες του;
-
ρε συ opterie διαβασες το link απο το AMS?
παραθετω ενα κομματι:
engineers promise that this´ll be enough for a smooth ride even on wet pavement...
through the first corner with 220 easily - absolute brutal accelerating up to 300 within seconds a light left hand bend with 380 - looking into the rear mirror - just an enormous spray but just like they told the EB16.4 is a very smooth car to ride even at that speeds...
the sepcial Michelin tires are working just perfect, they were tested up to 500km/h and before a high speed run they require 3bar pressure - this is one of the points the driver has to go through with a check list and a second car key to unlock the high speed mode - here the two front diffusor flaps are closed, the rear wing selects 2° and the body is lowered to 6.5cm front and 7cm rear a sepecial system is monitoring everything and when only one parameter is not ok the car automatically switches to handling-mode...
the first run ended with 'only' 380km/hμοιαζει να μην στριβει?? και μαλιστα στη βροχη?
..οσο για τις τουρμπινες του, εχει μερικους εξτρα εγκεφαλους οι οποιοι ασχολουνται αποκλιστικα με το να ξεκουραζονται οι τουρμπινες,
γιατι ειναι τρομερες οι πιεσεις και οι θερμοκρασιες που αναπτυσσονται..και ρε συ Aristotelis..
οποιος ειναι distinguished enough να μπει στο πελατολογιο της veyron και να σκασει το 1.2 εκατομυριακι, εσυ νομιζεις οτι θα ειναι ...βερμουδατος?:lol: -
Υπάρχει ήδη τόπικ πολλών σελίδων για να καταθέτουμε τα κόμπλεξ μας για την Veyron, εδώ είμαστε off topic.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
απολυτο σπορ ειναι ενα που ας πουμε συγκεντρωνει τα εξης:-
μεγαλυτερη ιπποδυναμη που εχει υπαρξει
-
μεγαλυτερη ροπη
-
μεγαλυτερη τελικη
-
γρηγοροτερες επιταχυνσεις
Petran sorry αλλά είσαι τελείως λάθος. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι σπορ αμάξι αλλά αμάξι dragster! Sport είναι τα αμάξια που στρίβουν!
Όντως έχουμε βγει τελείως offtopic. Καλύτερα να συζητήσουμε αλλού για την Veyron. -
-
Για να επιστρέψει το topic στο αρχικό θέμα συζήτησης παραθέτω αποσπάσματα από το κείμενο που υπάρχει στο περιοδικό evo τεύχος Σεπτεμβρίου σχετικά με τα ρεκόρ στην πίστα του Nurburgring.
'Μερικά ρεκόρ είναι αποδεκτά από τους πάντες, κάποια άλλα αμφισβητούνται, σωστόσο υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα και ορισμένοι οδηγοί που έγραψαν ιστορία'
'Το ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής μόλις έπεσε στο 7:18:01 από τον Horst von Saurma, αρχισυντάκτη του γερμανικού περιοδικού Auto Sport στο τιμόνι ενός Donkervoort D8 RS. Έτσι ο Phil Bennett έχασε για 1sec την πρωτιά που κατείχε εδώ και δύο χρόνια με τον Radical SR3 Turbo. Tόσο το Donkervoort όσο και το Radical έχουν έγκριση Τύπου για χρήση δρμου, όμως πολλοί σημοδιογράφοι Ειδικού Τύπου θεωρούν ότι δεν είναι αυτοκίνητα δρόμου, οπότε δεν συμφωνούν.
Αν συμφωνείτε μ'αυτή την άποψη, τότε το ρεκόρ ανήκει στην Porsche Carrera GT που έγραψε 7:31:44 πάλι με οδηγό τον von Saurma, μολονότι φημολογείτε ότι ο Walter Rohrl έχει γυρίσει με το ίδιο αυτοκίνητο 4sec γρηγορότερα!'Τέλος άξια αναφοράς είναι τα ρεκόρ των John Nielsen με Jaguar XJ220 και χρόνο 7:43 και του Hans Joackim Stuk με μία ΒMW X5 που είχε κινητήρα Mclaren F1 750PS:o με χρόνο 7:50.
-
Ενδιαφέρουσα άποψη, αλλά από τη στιγμή που μπορείς να πας στη Radical και να παραγγείλεις ένα SR3 Turbo κανονικότατα, χωρίς να είναι ειδική έκδοση ή οτιδήποτε άλλο, δε βλέπω το λόγο να μη διεκδικεί το ρεκόρ. Το ίδιο και με το Donkevoort.
Βέβαια, καταλαβαίνω το πνεύμα του άρθρου, ότι δηλαδή αυτά όλα 'δεν είναι αυτοκίνητα', αλλά dedicated trackday racers που απλώς είναι compliant με τους κανονισμούς νομιμότητας για κυκλοφορία στο δρόμο. Όμως αν αρχίσουμε τις παραδοχές, πού ξεκινάνε τα μεν και πού τα δε; Εξάλλου, με αυτή τη λογική, μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι και η Carrera GT δεν είναι αυτοκίνητο, αλλά supercar και άρα δεν πρέπει να μπαίνει στο ίδιο καλάθι με τα υπόλοιπα. Οι χρόνοι υπάρχουν ως ενδείξεις και καθένας μπορεί να εξαγάγει τα συμπεράσματά του. Δεν είναι ανάγκη να χωρίζουμε τα αυτοκίνητα σε κατηγορίες.
Πάντως, τη φήμη για τον Roerl την έχω ακούσει κι εγώ και μάλιστα την πιστεύω. Και αν σκεφτεί κανείς ότι η φτιαγμένη μέχρι τα μπούνια Gemballa είχε κάνει αυτό το εξωφρενικό τότε 7:32, τότε το 7:31 (και η φημολογία του 7:28 ) είναι πράγματι καταπληκτική επίδοση. Τώρα ο Roerl λέει ότι είναι πεπεισμένος πως η Enzo δε θα κατάφερνε ποτέ να σπάσει το χρόνο της Carrera GT στο ring. Μεγάλη δήλωση κι ας μιλάει εκ του ασφαλούς, γιατί ξέρει ότι 'οι εκλεκτοί' (αλλά και φλώροι) πελάτες της Ferrari δε θα επιχειρήσουν ποτέ κάτι τέτοιο. Και εφόσον η Enzo δεν είναι προσιτή σε δημοσιογράφους, μάλλον ποτέ δε θα μάθουμε τι μπορεί να κάνει στα χέρια ενός οδηγού σαν τον Roerl.
Τώρα αυτά όλα έχουν φυσικά ακαδημαϊκό ενδιαφέρον. Συζήτηση να γίνεται
-
Τελικά τα κατάφερε η Pagazi; Έχουμε κάποιο επίσημο νούμερο;
-
Πριν μια βδομάδα μ' ένα Ford GT '05 (απολύτως νορμάλ) έκανα το γύρο του Νurburgring σε 7'22'613 (στο Gran Turismo 4 βέβαια !). Καταραμένο Donkevoort, πού θα μου πας, θα σε 'πιάσω'!!
Υ.Γ.: έχει δοκιμαστεί στην πραγματικότητα το Ford στο Nurburgring;! -
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
εεεε να ντυθεις και αναλογως σπορ τοτε!Etsi pate pista stin Italia?
Eiste Glamouria -
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
εεεε να ντυθεις και αναλογως σπορ τοτε!
Etsi pate pista stin Italia?
Eiste GlamouriaΔέν κατάλαβες Νίκο.
Έτσι ντύνεσαι γιά να πάς γρηγορότερα στήν πίστα.
Δέν είδες πού φοράει προπέλα στό λαιμό του ο παίχτης; -
It all makes sense now
Andrea foras kai esy propela stis Serres?
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
It all makes sense nowAndrea foras kai esy propela stis Serres?
Δέν έχω φράγκα γιά μοντίφες Νίκο!!!!
-
Tha sou fero egw mia tha Xristougenna
Treli metatropi
Tin exoun ola ta Veyron standard -
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!
Μετά θα τα τρέξουμε,νά σού δείξω εγώ!!! -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Υ.Γ.: έχει δοκιμαστεί στην πραγματικότητα το Ford στο Nurburgring;!Επίσημα, όχι. Δεν έχει ανακοινωθεί κάποιος χρόνος.
-
Σε ποιο περιοδικό τα δημοσίευσαν; Όλα αυτά τα sites βέβαια είναι ήδη πολύ γνωστά, αλλά και μόνο το γεγονός ότι τα περιοδικά έχουν αρχίσει και ασχολούνται όλο και περισσότερο με το ring είναι πολύ καλό
Nuerburgring!