-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αν ρωτας γενικα Ανδρεα υπάρχουν εταιρίες που νοικιαζουν διάφορα για την πίστα.
Σε διαφημιστικό στο fb είχα δει [emoji7] Renault Clio RS 220 με 150€.
Υπάρχουν όμως και φτηνότερα αλλά και ακριβότερα.Ναι γενικά ρωτάω!!
Thanks Κώστα
Καλή φάση!! -
-
Η ολη φαση είναι αυτό που λεει ο nonos: Με το δικο σου αμαξι, για να εχει πραγματικο νοημα το αυτοκολλητο . Το νοικιασμενο είναι σαφεστατα πολύ πιο βολικο, αλλα μαλλον δε θα αφησει την ιδια γευση στο τελος.
Βασικα εχω ηδη 2 υποψηφιους συνταξιδιώτες οι οποιοι ομως είναι υπερ της 'φωτοβολίδας' εκτος αν τους ψησω να παμε με το δικο μου μεν αλλα να ικανοποιησω τα γουστα τους αναλογα με το ποιος θα ρθει απ' τους 2 (Ιταλομπλοκες ο ενας=Museo Alfa Romeo και Γερμανομπλοκες ο άλλος=Porsche Museum).
Η άλλη λυση (πολύ πιο far-fetched βεβαια) είναι να παω οικογενειακα με δελεαρ Βενετια/Ινσμπρουκ που είναι 'πανω στο δρομο', αλλα 31ωρες στη θαλασσα από Πατρα με μικρο παιδι δεν παιζει με την καμια, όπως και να το αφήσουμε σε συγγενείς -δεν θα το καναμε ποτε για τέτοιο λογο-. Από τα αλλα λιμανια τωρα οι 'τουριστικες' επιλογες -Ρωμη/Μιλανο- σημαινουν σημαντικο -στην περιπτωση της Ρωμης- λοξοδρόμημα, εξτρα διανυκτερεύσεις, γενικα ανοιγει τρελα η βενταλια. Ποσο μαλλον το τι θα συμβει αν ο Αγγλος χαλασει...
Το θεμα είναι ότι 'μου την καρφωσε' και απαξ και γινεται κατι τετοιο παντα βρισκω την ακρη με την απαραιτητη χρονοκαθυστερηση βεβαια, ποσο μαλλον σε αυτους τους καιρους. Δειτε λοιπον τον Misha Charoudin και εσεις στο youtube και...βοηθεια σας!
Εγω θα του το πω παντως ότι 'εσυ τα φταις όλα παλιορωσε!' - Δια θα του παω και ενα πεσκεσι - -
Update 2:
Το τι καντηλι ριχνω σε Ryanair/Lidl και λοιπους φτηνιαρηδες μεν, τσογλανους δε (εμ μας βριζουν -Ryanair-, εμ εδώ δραστηριοποιούνται) δεν περιγράφεται.
Και αντε από τα Lidl γλιτώνεις με τον ένα τροπο ή με τον άλλο. Όμως η Ryanair αρεσει δεν αρεσει, είναι αλλιως:
Θελω που λετε να πεταχτω αυθημερον Ροδο μερια να δω το βαφτιστηρι (;;;). 40,21 εβραιους μαζι με το παρκινγκ του Αγγλου!!! Μιλαμε νιωθω σαν τον Γιωργακη τον Κλουνεϊ όταν εκλεψε το καζινο στο Ocean's eleven!Ε, ομοιως αυτοι οι βρωμοτσιπηδες απλωνουν καλουμπα από τον Βενιζελο μεχρι και την Φρανκφουρτη, οποτε το πραμα γινεται ακομα ευκολοτερο. Εσκασε και ένα ακομα σημαδι: Ο γιος (20 μηνων) πηγαινει στον Μουστακα και διαλεγει αμαξι. Ιδου:
VLN Livery το R8. Ρε το παλιοπαιδο και εκανε και σεφτε με Alfa 4C λιγες μερες πριν, θα με καταστρεψει... (Αντε να του εξηγήσεις ότι σε 1:1 τα πραγματα δυσκολευουν αφανταστα)Εχεις και τον άλλο τον δισεγγονο του Βrezhnev που εχει ξεπατωθεί κάθε μερα στα video. Αντε να ανοιξει η σεζον. Το Project θα εχει τιτλο 'LidlRing, πώς να πατε, να οδηγήσετε και να γυρισετε με οσο το δυνατον λιγοτερα από 500 euro'.
-
Θα ήθελα πολύ πάντως να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι από Ελλάδα με το evo. Αλλά δε ξέρω αν αξίζει...
Είναι περίπου 2.600km να πας και άλλα τόσα να γυρίσεις. Θέλεις περίπου 2 μέρες για να φτάσεις (αν πεις ότι πας ψηλο-γρήγορα και καταφέρεις να καλύψεις 1.300κμ τη μέρα.
Θέλεις μετά δυο μερούλες εκεί να το χαρείς, καμιά βόλτα στα πέριξ και πάλι πίσω.
Μιλάμε για ταξίδι περίπου 5.500-6.000 κμ με μέσο κόστος ανά κμ για μένα περίπου 0,30 ευρώ = 1.800 + ένα 140άρι σε διόδια/road tax (από το via michelin), θέλω πολύ χοντρά ένα 2.000αρο για μεταφορικά.
Βάλε διανυκτέρευση για 6 νύχτες = 500, + φαγητά άλλο ένα 500άκο...3-4 χιλιάρικα δηλαδή όπως το έχω υπλογίσει...άντε βάλε 5 να είσαι μέσα.
Ή παίρνεις αεροπλανάκι με ένα 300άκο, νοικιάζεις εκεί κάτι και κάνεις τη σου με το 1/4 των χρημάτων.
-
Υπάρχει και η λύση του πλοίου. Πάτρα-Ανκόνα σε κάτι λιγότερο από μία μέρα και μετά 1.200 χλμ για το Ρινγκ. 12 ώρες το δίνει η Google, βγαίνει ανετότατα με δύο οδηγούς, χωρίς καν διανυκτέρευση, μιας και το πλοίο συνήθως φτάνει νωρίς το πρωί.
Εάν δεν πας Αύγουστο, το καράβι είναι κάνα 400αρι με καμπίνα (έχω καιρό να το κοιτάξω, αλλά χρόνια τώρα εκεί κοντά παίζει η τιμή) και μιας και μιλάς για το Evo, μάλλον φθηνότερα θα σου έρθει από το να κάνεις το γύρω του κόσμου από Αλβανίες, Κροατίες κτλ.
Προσωπικά, το περιμένω πως και πως να μεγαλώσει ο μικρός και να είναι αυτό το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό. Προσκύνημα στη Μόντενα και μετά βουρ για ξεσάλωμα στο Ρινγκ. -
Ο χρήστης trader έγραψε:
Υπάρχει και η λύση του πλοίου. Πάτρα-Ανκόνα σε κάτι λιγότερο από μία μέρα και μετά 1.200 χλμ για το Ρινγκ. 12 ώρες το δίνει η Google, βγαίνει ανετότατα με δύο οδηγούς, χωρίς καν διανυκτέρευση, μιας και το πλοίο συνήθως φτάνει νωρίς το πρωί.
Εάν δεν πας Αύγουστο, το καράβι είναι κάνα 400αρι με καμπίνα (έχω καιρό να το κοιτάξω, αλλά χρόνια τώρα εκεί κοντά παίζει η τιμή) και μιας και μιλάς για το Evo, μάλλον φθηνότερα θα σου έρθει από το να κάνεις το γύρω του κόσμου από Αλβανίες, Κροατίες κτλ.
Προσωπικά, το περιμένω πως και πως να μεγαλώσει ο μικρός και να είναι αυτό το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό. Προσκύνημα στη Μόντενα και μετά βουρ για ξεσάλωμα στο Ρινγκ.Δεν έχεις κι άδικο, φτάνει να συμφέρει το καράβι από πλευράς καμπίνας αλλά όντως είναι τα μισά χιλιόμετρα και γλυτώνεις τη διανυκτέρευση στη Σερβία.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Η σελίδα της Superfast δεν λειτουργούσε σήμερα, αλλά βρήκα στη Minoan 2κλινη εσωτερική καμπίνα για 2 άτομα και 1 ΙΧ, αναχώρηση στις 8 Ιουλίου και επιστροφή στις 15 με κόστος 650 ευρώ. Σίγουρα μπορείς να το ρίξεις εάν επιλέξεις 4κλινη καμπίνα. Η τιμή είναι αυξημένη σε σχέση με όσα γνώριζα, το χειρότερο όμως είναι ότι φτάνει στις 14:30, άρα μάλλον θα χρειαστεί μια διανυκτέρευση, ανεβάζοντας κι άλλο το κόστος.
Ίσως αν ψάξεις όλες τις εταιρείες βρεις και καλύτερη τιμή και βολικότερη ώρα. Πάντως από την ώρα άφιξης που αναφέρουν, πρόσθεσε μία ώρα (το έχω κάνει μπόλικες φορές και ποτέ δεν έφτασε στην ώρα του).
Για μένα είναι προτιμότερο πάντως και να σου εξηγήσω το γιατί. Μιας κι έχεις Evo, σίγουρα προσέχεις το αυτοκίνητό σου. Προσωπικά, τα 3-4 γεμίσματα που θα κάνεις σε Αλβανία και Κροατία έχουν έναν μικρό βαθμό επικινδυνότητας λόγω ποιότητας καύσιμου. Στην Ιταλία δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Μιλάς για έναν αγωνιστικό κινητήρα, δεν είναι το 1.500αρι ντίζελ που έχεις νοικιάσει και δεν σε νοιάζει ότι κι αν γίνει.
Ίσως η διαφορά της τιμής να είναι μικρότερη απ' όσο νόμιζα, ωστόσο μιλάς για ένα ασύγκριτα πιο ξεκούραστο ταξίδι. -
Ο χρήστης trader έγραψε:
Η σελίδα της Superfast δεν λειτουργούσε σήμερα, αλλά βρήκα στη Minoan 2κλινη εσωτερική καμπίνα για 2 άτομα και 1 ΙΧ, αναχώρηση στις 8 Ιουλίου και επιστροφή στις 15 με κόστος 650 ευρώ. Σίγουρα μπορείς να το ρίξεις εάν επιλέξεις 4κλινη καμπίνα. Η τιμή είναι αυξημένη σε σχέση με όσα γνώριζα, το χειρότερο όμως είναι ότι φτάνει στις 14:30, άρα μάλλον θα χρειαστεί μια διανυκτέρευση, ανεβάζοντας κι άλλο το κόστος.
Ίσως αν ψάξεις όλες τις εταιρείες βρεις και καλύτερη τιμή και βολικότερη ώρα. Πάντως από την ώρα άφιξης που αναφέρουν, πρόσθεσε μία ώρα (το έχω κάνει μπόλικες φορές και ποτέ δεν έφτασε στην ώρα του).
Για μένα είναι προτιμότερο πάντως και να σου εξηγήσω το γιατί. Μιας κι έχεις Evo, σίγουρα προσέχεις το αυτοκίνητό σου. Προσωπικά, τα 3-4 γεμίσματα που θα κάνεις σε Αλβανία και Κροατία έχουν έναν μικρό βαθμό επικινδυνότητας λόγω ποιότητας καύσιμου. Στην Ιταλία δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Μιλάς για έναν αγωνιστικό κινητήρα, δεν είναι το 1.500αρι ντίζελ που έχεις νοικιάσει και δεν σε νοιάζει ότι κι αν γίνει.
Ίσως η διαφορά της τιμής να είναι μικρότερη απ' όσο νόμιζα, ωστόσο μιλάς για ένα ασύγκριτα πιο ξεκούραστο ταξίδι.Έχεις απόλυτο δίκιο. Στην Ελλάδα είμαι πολύ προσεχτικός στην επιλογή πρατηρίου (βοηθάει βεβαίως και το app fuelgr) και εννοείται μόνο 100άρα.
Πάντως αν πάω, θα είμαι με παρέα μαζί με τον αδερφό μου, οπότε μοιράζεται το κόστος.
Διανυκτερύεις εκεί στα σύνορα Ελβετίας με Γαλλία και το μεσημέρι είσαι Nuerburgring. Ή...παίρνεις ένα κασόνι red bull μαζί και βγάζεις 1.200κμ από την Ανκόνα σερί
Στην επιστροφή έρχεσαι από Passo Stelvio και κατεβαίνεις από Verona.
Χοντρικά είναι 4.000κμ οπότε υπολογίζω περίπου 1.500 ευρώ σε βενζίνες και διόδια, 325 ευρώ το καράβι (αφού θα το μοιραστώ), 7 διανυκτερεύσεις (300 ευρώ) συν φαγητά (250)...πολύ χοντρικά 2.400, πες 2,5-3Κ μαξ.
Ασύγκριτα πιο φθηνά με το καράβι αν έκανα σωστά του υπολογισμούς μου.
-
Το πιο ασφαλές (για το αυτοκίνητό σου) και φθηνό βέβαια είναι το αεροπλάνο. 330 πλήρωσα τον Ιούλιο για απευθείας πτήση Αθήνα-Φρανκφούρτη, ενοικίαση κουβά για τη μετάβαση στο Ρινγκ (εγώ νοίκιασα κατηγορία Fiesta για 3 μέρες με 100 ευρώ, τελικά μου έδωσαν Kuga 2.0 diesel) κι εκεί ενοικίαση κάποιου Swift ή Clio για ξεσάλωμα. Αυτό λόγω περιορισμένου χρόνου δεν πρόλαβα να το κάνω.
Οι τιμές δεν είναι από 150 ευρώ που διαφημίζονται. Σίγουρα θες να βάλεις πλήρη απαλλαγή από ζημιές κτλ στην ασφάλεια, συν ότι τα 150 ευρώ είναι για κάποιες ώρες ή γύρους. Σύνολο η ενοικίαση για 1-2 μέρες φουλ οδήγησης θα σου πάει κοντά στα 2,5-3 χιλιάρικα (το γράφω χοντρικά, δεν έχω κάτσει να κάνω ακριβείς υπολογισμούς).
Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά για τους ιδιώτες η πίστα ανοίγει 17:30 το απόγευμα και πάει περίπου μέχρι τις 20:30 (ανάλογα με το φως). Πιο πριν είναι κλεισμένη για τα εργοστάσια. Εκτός κι αν έχεις κάποια άκρη, οπότε μπορεί να σε βάλουν (δύσκολο, δεν είναι Ελλάδα εκεί). Και σε αυτές τις διαθέσιμες τρεις ώρες, όλο και κάποιος στουκάρει και την κλείνουν για κάνα μισάωρο. Συν ότι ακόμα και τον Ιούλιο μπορεί να βρέχει, υπολόγισε τουλάχιστον 3-4 μέρες εκεί για να μπορέσεις να οδηγήσεις ικανοποιητικά. Δεν αξίζει να κάνεις τέτοιο ταξίδι για 5-10 γύρους.
Για αρχή, δεν χρειάζεσαι κάποιο αυτοκίνητο αντίστοιχο του δικού σου, κακά τα ψέματα. Καταλαβαίνω βέβαια απόλυτα ότι θες να οδηγήσεις το δικό σου αυτοκίνητο.
Κι εγώ στο μυαλό μου, παρόλο που το αεροπλάνο είναι πιο φθηνό, με το δικό μου αυτοκίνητο θέλω να πάω. -
Αξιζει με το δικο σου αλλα τουριστικη διαδρομη να περασεις απο πολλα μερη (Μοντενα, Στελβιο, Μονακο, Σπα, Ελβετια, Μοναχο κλπ). Μονο το ρινγκ δεν αξιζει σιγουρα. Way overated και πανακριβο με πολλους κινδυνους που μπορει να σε αφησουν με χιλιαδες ευρω να χρωστας.
-
Και εγω όπως εγραφα ημουν αρχικα υπερ του δικου μου. Όμως τελικα δεν αξιζει η ολη διαδικασια αφου παιζουν τοσα νοικιαρικα/ξενοδοχεια -δεν αρχιζουν και τελειωνουν όλα στην Apex, είναι το σημειο αναφορας- και πανω απ' όλα παμφτηνα αεροπορικα για Φρανκφουρτη (η Ryanair θα σου παιξει κατω απο 60ευρω πηγαινε-ελα καθημερινες) που είναι το πιο σημαντικο απ΄ολα και γερνει την πλαστιγγα σε αυτή τη λυση.
Το θεμα είναι ότι τα ρισκα με το δικο σου είναι σαφως μεγαλύτερα και δεν εννοω μονο την οδηγηση εντος Ρινγκ. Χωρια την ολη ταλαιπωρια. Αεροπλανακι και ατσαλακωτος 160Km μακρυα. Ουτε θαλασσες, ουτε οδηγηση αρκετων εκατοντάδων km με το ΙΧ σου σε ξενη χωρα, με ο,τι κακο μπορει να εχει αυτό.
Σε Touristenfahrten ισχυουν οι νομοι του δρομου οποτε τα νοικιαρικα εχουν καποια ασφαλιση και εχθρος σου είναι κυριως ο εαυτος σου αν το 'κουρνιαξεις' πουθενα. Αν καποιος πεσει πανω σου κτλ, φταιει αυτος, το ιδιο αν χασει υγρα και φυγεις από αυτό το λογο. Με λιγα λογια πολλα ρισκα για το δικο σου αγαπημενο ΙΧ όταν εισαι και ένα σκασμο km εκτος εδρας...Εδώ βεβαια μιλαμε κατά 80% για την απλη εμπειρια της οδηγησης εκει, ένα 'tick' δηλαδη στην λιστα επιθυμιων μας. Από εκει και περα το πραγμα δυσκολευει εκθετικα και μαλλον δεν αξιζει τον κοπο...
Οποιος μπορει οικονομικα το κατι παραπανω, τον συμφερει περισσοτερο να τρεξει RCN ή ακομα και VLN. Πιο καλα θα του ερθει από το να βαλει το ακριβο του ΙΧ στον τορβα και φυσικα πιο πολύ θα οδηγησει και ποσοτικα και ποιοτικα. -
Εφυγε το mail στην Apex για 17/11. Για να δουμε...(ειναι το τελευταιο Σ/Κ της σεζον)
Αλλιως Σερρες το Δεκεμβρη. Τα 'νεα' Μεγαρα τα αφηνω για του χρονου... -
Το νου σας κυριοι:
Οταν κλεινετε ενοικιαση (τουλαχιστον για την Apex) η διαδικασια ειναι να σας στειλουν ενα τιμολογιο που σας ζητουν να εξοφληθει εντος 5θημερου, οποτε 'εγκλωβιζεστε'. Δεν παιζει καποια προκαταβολη ωστε να 'σπασετε' τα χρηματα σας και να ειστε πιο ανετοι, μιας και υπαρχει το αεροπλανο, το ενοικιαζομενο αυτοκινητο απο το αεροδρομιο, το ξενοδοχειο κτλ.
Βλακεια τους, θα επρεπε να ειχαν μια (μη επιστρεφομενη) προκαταβολη ωστε να ειναι και οι 2 πλευρες καλυμμενες.
Οποτε το ονειρο μου για 'Terroristenfahrten' (17/11) θα παρει μια αναβολη για την αλλη σεζον...
Αντε motorsport-spec, ανοιχτε συμμετοχες... -
Αφήστε με ν' αγιασω...
Οπως φαίνεται από τα post, ήθελα να την κάνω τη βόλτα, αλλά λίγο κάτι τεχνικές δυσκολίες και περισσότερο το άδειασμα από δύο φίλους που αρχικά ήθελαν αλλά μετά τους έφταιγαν διάφορα οπότε πάγος και απώθηση για το μακρινό μέλλον μετά του υιού. Σταθερά βέβαια παρακολούθηση των τεκταινομενων και σποραδικές συνδρομές στον Misha. Άλλωστε φτιάχνω αγωνιστικό οπότε που λεφτά "για πέταμα". Αυτά μέχρι σήμερα το πρωί.
Μήνυμα από φίλο που έχουμε να τα πούμε 6 χρόνια. Μονιμος κάτοικος Αγγλίας δύο δεκαετίες, την τελευταία φορά που τα είχαμε πει ξεκίναγε trackdays εκεί με clio RS 182. Συνάντηση πρωί σήμερα και νάτος με μια 530d E60. Περνάμε να δει το saxo, που ακόμα να κολληθεί το cage και έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι, χαίρεται που επιμένω παρόλες τις δυσκολίες τις εποχής και παμε για πρωινό καφέ.
Στη διαδρομή εντυπωσιάζομαι από την αίσθηση της 5αρας η οποία παρόλα τα 410000km ήταν σαν καινούργια. Δίνει και μια γκαζια όπου καταλαβαίνω ότι δεν είμαστε "μαμά".
Γέλασε που ενστικτωδώς πάτησα φρένο -δεξιοτιμονο- κάποια στιγμή και καθόμαστε σε χωριατοκαφε όπου ανάμεσα σε τιτανοτεραστιες προσωπικότητες που μουγκρίζουν κάτι ακαταλαβιστικα για το μποδοζβαιρο μου το ξεφουρνιζει:
"Πάω Ring με την bmw 3-4 φορές το χρόνο, έχω 500 γύρους, έχω κάνει 3 φορές instruction με τον Misha". Γιατί ρε άνθρωπε, γιατιιιιι;;;Οπότε τώρα που βρέθηκε αυτό που μου έλειπε, δλδ άλλος ένας παλαβός, αλλάζει το έργο μιας και αυτά τα πράγματα θέλουν παρέα αφού αλλάζεις χωρες. Δεν πας για trackday-αγωνα εντός Ελλάδος ώστε να μη σε πολυνοιαζουν οι "στραβες" (τα έχω κάνει αυτά πιο νεος και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι το καλύτερο να ταξιδεύεις μόνος Ρόδο ή να σπρώχνεις υπό βροχή μόνος το τρέιλερ στην Τρίπολη).
Τελικά αυτός ο κόσμος είναι πολύ μικρός και θα βρεις για το ο,τιδηποτε την "αδελφή ψυχή"...
Nuerburgring!