-
Το πιο ασφαλές (για το αυτοκίνητό σου) και φθηνό βέβαια είναι το αεροπλάνο. 330 πλήρωσα τον Ιούλιο για απευθείας πτήση Αθήνα-Φρανκφούρτη, ενοικίαση κουβά για τη μετάβαση στο Ρινγκ (εγώ νοίκιασα κατηγορία Fiesta για 3 μέρες με 100 ευρώ, τελικά μου έδωσαν Kuga 2.0 diesel) κι εκεί ενοικίαση κάποιου Swift ή Clio για ξεσάλωμα. Αυτό λόγω περιορισμένου χρόνου δεν πρόλαβα να το κάνω.
Οι τιμές δεν είναι από 150 ευρώ που διαφημίζονται. Σίγουρα θες να βάλεις πλήρη απαλλαγή από ζημιές κτλ στην ασφάλεια, συν ότι τα 150 ευρώ είναι για κάποιες ώρες ή γύρους. Σύνολο η ενοικίαση για 1-2 μέρες φουλ οδήγησης θα σου πάει κοντά στα 2,5-3 χιλιάρικα (το γράφω χοντρικά, δεν έχω κάτσει να κάνω ακριβείς υπολογισμούς).
Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά για τους ιδιώτες η πίστα ανοίγει 17:30 το απόγευμα και πάει περίπου μέχρι τις 20:30 (ανάλογα με το φως). Πιο πριν είναι κλεισμένη για τα εργοστάσια. Εκτός κι αν έχεις κάποια άκρη, οπότε μπορεί να σε βάλουν (δύσκολο, δεν είναι Ελλάδα εκεί). Και σε αυτές τις διαθέσιμες τρεις ώρες, όλο και κάποιος στουκάρει και την κλείνουν για κάνα μισάωρο. Συν ότι ακόμα και τον Ιούλιο μπορεί να βρέχει, υπολόγισε τουλάχιστον 3-4 μέρες εκεί για να μπορέσεις να οδηγήσεις ικανοποιητικά. Δεν αξίζει να κάνεις τέτοιο ταξίδι για 5-10 γύρους.
Για αρχή, δεν χρειάζεσαι κάποιο αυτοκίνητο αντίστοιχο του δικού σου, κακά τα ψέματα. Καταλαβαίνω βέβαια απόλυτα ότι θες να οδηγήσεις το δικό σου αυτοκίνητο.
Κι εγώ στο μυαλό μου, παρόλο που το αεροπλάνο είναι πιο φθηνό, με το δικό μου αυτοκίνητο θέλω να πάω. -
Αξιζει με το δικο σου αλλα τουριστικη διαδρομη να περασεις απο πολλα μερη (Μοντενα, Στελβιο, Μονακο, Σπα, Ελβετια, Μοναχο κλπ). Μονο το ρινγκ δεν αξιζει σιγουρα. Way overated και πανακριβο με πολλους κινδυνους που μπορει να σε αφησουν με χιλιαδες ευρω να χρωστας.
Nuerburgring!