-
Πάντως είναι να αναρωτιέται κανείς, τι είναι πιο επικίνδυνο, το πιλοτάρισμα ενός αεροπλάνου ή το να οδηγείς στην Ελλάδα που δεν ξέρεις τι θα σου παρουσιαστεί από απέναντι στην επόμενη στροφή.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Με τα σημερινα δεδομενα, οι αμοιβες του προσωπικου ειναι ενα θέμα, ειδικότερα οι αμοιβες των πιλότων που ειναι υψηλες παγκοσμίως,για μια δουλεια που ειναι πχ 40 ωρες τον μηνα εκ των οποιων οι 39 ειναι με αυτοματο πιλότο.
ΑΚΥΡΟ!!!
Αυτα μην τα λες με τετοια ευκολια εαν δεν ξερεις τι περιλαμβανει η δουλεια του πιλοτου. Μπορω να σου πω οτι και λιγα παιρνουν...
-
εξαρτάται τι εννοείς δύσκολα..
έχω αδερφο αλλα και συντόμως συγγενή πιλότο που οι ιδιοι λένε (αλλα και φαίνετε, εχω κάνει αρκετές πτήσεις μαζί) ειναι αρκετά ευκολη δουλειά για εναν άνθρωπο με κανονικό IQ και σε γενικές γραμμές υπεύθυνο.Ειδικά τώρα πια με όλα τα συστηματά που έχουν για commercial είναι piece of cake..
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πάντως είναι να αναρωτιέται κανείς, τι είναι πιο επικίνδυνο, το πιλοτάρισμα ενός αεροπλάνου ή το να οδηγείς στην Ελλάδα που δεν ξέρεις τι θα σου παρουσιαστεί από απέναντι στην επόμενη στροφή.η απάντηση είναι προφανής, όπως και με τι ασχολούνται περισσότερο
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Μάνο , διάβασε τη γνώμη μου περί Ο.Α. και αν θες το συζητάμε εδώ ...
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=12136Εδώ άλλο είναι το θέμα μας ...
Ενδιαφέρουσα η συζήτηση εκεί, αλλά ας μην το ξεθάψω τώρα. Μου έκανε εντύπωση η τοποθέτησή σου, όμως δεν μπορώ πλέον να δώσω συγχωροχάρτι στην Ο.Α. μετά από τόσα χρόνια απαράδεκτης συμπεριφοράς. Το αυτό συμβαίνει και με τον ΟΤΕ για παράδειγμα, τον οποίο βλέπω στο μέλλον να γίνεται μια από τις πιο αδηφάγες προβληματικές όλων των εποχών - ευτυχώς που έχει ήδη πουληθεί στο μεγαλύτερό του ποσοστό σε ιδιώτες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ενδιαφέρουσα η συζήτηση εκεί, αλλά ας μην το ξεθάψω τώρα. Μου έκανε εντύπωση η τοποθέτησή σου, όμως δεν μπορώ πλέον να δώσω συγχωροχάρτι στην Ο.Α. μετά από τόσα χρόνια απαράδεκτης συμπεριφοράς.Μάνο δεν ξέρω σε ποια απαράδεκτη συμπεριφορά αναφέρεσαι. Αν τα έχεις γράψει κάπου, δώσε ένα λινκ.
Προσωπικά, έχω πετάξει με ΠΟΛΛΕΣ ξένες εταιρείες και 3 ελληνικές. Η ΜΟΝΗ από όσες έχω πετάξει που θεωρώ ισάξια της Ολυμπιακής σε επίπεδο ικανοποίησης ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ως πελάτη είναι η Lufthansa και καμία άλλη.-
-
Στην έννοια 'συμπεριφορά της εταιρείας' εννοώ τις αλήστου μνήμης εποχές που γίνονταν απεργίες για πλάκα κατά κανόνα τις εορταστικές ημέρες με πλήθος κόσμου να γκαρίζει χωρίς να ιδρώνει το αυτάκι κανενός. Επίσης τα προκλητικά προνόμια που αποκτούσαν οι εργαζόμενοι εις βάρος της βιωσιμότητας της εταιρείας, οι 'εθελούσιες' που πληρώθηκαν από τους φόρους μας, η διαπλοκή με Ακριβάκηδες, η πρόσληψη των συγγενών των εργαζομένων κλπ κλπ.
Ο dimitrios2004 είχε παραθέσει το ακόλουθο link:
http://www.airlinequality.com/Forum/olymp.htm
4 στους 5 είχαν κακή γνώμη για τις υπηρεσίες της Ο.Α. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μάνο , διάβασε τη γνώμη μου περί Ο.Α. και αν θες το συζητάμε εδώ ...
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=12136Εδώ άλλο είναι το θέμα μας ...
Ενδιαφέρουσα η συζήτηση εκεί, αλλά ας μην το ξεθάψω τώρα. Μου έκανε εντύπωση η τοποθέτησή σου, όμως δεν μπορώ πλέον να δώσω συγχωροχάρτι στην Ο.Α. μετά από τόσα χρόνια απαράδεκτης συμπεριφοράς. Το αυτό συμβαίνει και με τον ΟΤΕ για παράδειγμα, τον οποίο βλέπω στο μέλλον να γίνεται μια από τις πιο αδηφάγες προβληματικές όλων των εποχών - ευτυχώς που έχει ήδη πουληθεί στο μεγαλύτερό του ποσοστό σε ιδιώτες.
Ok then
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Η ΜΟΝΗ από όσες έχω πετάξει που θεωρώ ισάξια της Ολυμπιακής σε επίπεδο ικανοποίησης ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ως πελάτη είναι η Lufthansa και καμία άλλη.-Εχει το καλυτερο maintenance παγκοσμίως,με δεύτερη την Delta.
Καλυτερο service για τους πελάτες εν ωρα πτησης εχουν τα flying emirates και η singapure.Η ιδιωτικοποίηση ΔΕΝ ειναι πανάκεια, αφου η λογικη της μείωσης του κόστος με κάθε τίμημα εχει συνέπειες.Η απολυτη απελευθέρωση τουλάχιστον βραχυχρόνια φέρνει δεινά.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η ΜΟΝΗ από όσες έχω πετάξει που θεωρώ ισάξια της Ολυμπιακής σε επίπεδο ικανοποίησης ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ως πελάτη είναι η Lufthansa και καμία άλλη.-
Εχει το καλυτερο maintenance παγκοσμίως,με δεύτερη την Delta.
Καλυτερο service για τους πελάτες εν ωρα πτησης εχουν τα flying emirates και η singapure.Το έχω ακούσει αυτό που λες, ωστόσο δεν το έχω διαπιστώσει ο ίδιος, γι'αυτό και δεν το ανέφερα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καλυτερο service για τους πελάτες εν ωρα πτησης εχουν τα flying emirates και η singapure.Aυτό όπως και το 'η ασφαλέστερη του κόσμου' απο που προκύπτουν?????
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Η ΜΟΝΗ από όσες έχω πετάξει που θεωρώ ισάξια της Ολυμπιακής σε επίπεδο ικανοποίησης ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ως πελάτη είναι η Lufthansa και καμία άλλη.-
Καλυτερο service για τους πελάτες εν ωρα πτησης εχουν τα flying emirates και η singapure.Το έχω ακούσει αυτό που λες, ωστόσο δεν το έχω διαπιστώσει ο ίδιος, γι'αυτό και δεν το ανέφερα
Σπύρο μόλις πετάξεις με Singapore Airlines θα τα δεις όλα.. Οι άνθρωποι είναι σε άλλο επίπεδο, παίζουνε μόνοι τους.. Τέτοια ευγένια και παροχή υπηρεσιών ούτε στα πιο καλά ξενοδοχεία. Έκανα 10-12 (δεν θυμάμαι πόσες ακριβώς) ώρες ταξίδι και δεν ήθελα να τελειώσει..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καλυτερο service για τους πελάτες εν ωρα πτησης εχουν τα flying emirates και η singapure.Η ιδιωτικοποίηση ΔΕΝ ειναι πανάκεια, αφου η λογικη της μείωσης του κόστος με κάθε τίμημα εχει συνέπειες.Η απολυτη απελευθέρωση τουλάχιστον βραχυχρόνια φέρνει δεινά.
Πιστεύω για την LH να αναφέρεσαι
Ta μεγαλύτερα έξοδα για service/συντήρηση κάπου διάβασα οτι τα κάνει η Lufthansa.. -
Επέστρεψα σήμερα - μερικά σχόλια για την τραγωδία...
- Πετούσα την προηγουμένη απο Κύπρο -> Αθήνα. Αποτέλεσμα ήταν να με πάρουν καμοιά 30νταριά ανήσυχοι φίλοι και γνωστοί που δεν ήταν σίγουροι πότε/πώς γυρνάμε απο Κύπρο.
- Γιατί αναμασάμε την αηδία μας για το επίπεδο ενημέρωσης απο τα ιδιωτικά κανάλια? Το έχουμε πεί τόσες φορές. Δυστυχώς, δεν φταίνε τα κανάλια - φταίμε και εμείς που - όπως φαίνεται - τέτοιου είδους ενημέρωση θέλουμε. Όσοι τυχεροί έχουν BBC και άλλα ξένα κανάλια, θα συνεχίσουν να είναι δυστυχείς με την σύγκριση.
- Όσοι απο εμάς είμαστε(αν) FS freaks, στοιχηματίζω οτι αναλογιζόμαστε τι θα κάναμε στην θέση του άτυχου φροντιστή που εικάζεται ότι ήταν στο πιλοτήριο. Δεν νομίζω εγώ να έκανα κάτι - με ένα προσωπικό record 2/10 προσγειώσεις με jet liner, μάλλον κακό θα έκανα!
Αυτά και τα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς και φίλους των αδικοχαμένων στην Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Επέστρεψα σήμερα - μερικά σχόλια για την τραγωδία...- Πετούσα την προηγουμένη απο Κύπρο -> Αθήνα. Αποτέλεσμα ήταν να με πάρουν καμοιά 30νταριά ανήσυχοι φίλοι και γνωστοί που δεν ήταν σίγουροι πότε/πώς γυρνάμε απο Κύπρο.
- Γιατί αναμασάμε την αηδία μας για το επίπεδο ενημέρωσης απο τα ιδιωτικά κανάλια? Το έχουμε πεί τόσες φορές. Δυστυχώς, δεν φταίνε τα κανάλια - φταίμε και εμείς που - όπως φαίνεται - τέτοιου είδους ενημέρωση θέλουμε. Όσοι τυχεροί έχουν BBC και άλλα ξένα κανάλια, θα συνεχίσουν να είναι δυστυχείς με την σύγκριση.
- Όσοι απο εμάς είμαστε(αν) FS freaks, στοιχηματίζω οτι αναλογιζόμαστε τι θα κάναμε στην θέση του άτυχου φροντιστή που εικάζεται ότι ήταν στο πιλοτήριο. Δεν νομίζω εγώ να έκανα κάτι - με ένα προσωπικό record 2/10 προσγειώσεις με jet liner, μάλλον κακό θα έκανα!
Αυτά και τα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς και φίλους των αδικοχαμένων στην Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία.
Δηλαδή εγώ που πιάνω 10/10 προσγειώσεις και τα καταφέρνω ανάλογα καλά και στο Falcon 4.0 τι σημαίνει, ότι το κατεβάζω άνετα;
Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω πως κάποιος που κατ' αρχήν γνωρίζει να διαβάσει χάρτες, να δει περίπου που βρίσκεται, να επικοινωνήσει με τον πύργο ελέγχου και τέλος, να καταλαβαίνει που βρίσκεται το κάθε τι απ' αυτά που λένε, θα καταφέρει να κατεβάσει το αεροπλάνο στο έδαφος. Τώρα, αν το ζορίσει και λίγο, αν σπάσει κανένα σκέλος ή οτιδήποτε, είπαμε: Καλύτερα 2 σκέλη σπασμένα, ταρακουνημένοι επιβάτες και κανένα ψιλοσπάσιμο χεριού ή ποδιού, παρά 100% απώλειες (121 άτομα νεκρά). Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι αν εγώ ή εσύ ήμασταν στη θέση του πιλότου, θα είχαν ενεργοποιηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας του αεροδρομίου με στόχο να κάνουν ασφαλέστερη την προσπάθειά μας.
Είμαι πεπεισμένος ότι με τις παραπάνω παραδοχές και πρώτη απ' αυτές την δυνατότητα επικοινωνίας με ATC, σχεδόν σίγουρα η πτήση θα προσγειωνόταν.
-
Μα εδω δεν τα καταφεραν οι δυο πιλοτοι, ποσο μαλλον ο φροντιστης.
Παντως παρατηρω οτι ο Γερμανος πιλότος έγινε εύκολο θύμα για πολλά ελληνικά ΜΜΕ, σε λιγο θα μας πουν οτι το αεροπλάνο ήταν μια χαρα και το έριξε μόνος του. -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Είμαι πεπεισμένος ότι με τις παραπάνω παραδοχές και πρώτη απ' αυτές την **δυνατότητα επικοινωνίας **με ATC, σχεδόν σίγουρα η πτήση θα προσγειωνόταν.Συμφωνώ ότι η επικοινωνία είναι το πάν. Εάν στην θέση του πιλότου καθόταν ένας ψιλιασμένος και είχε διαρκή επικοινωνία με ειδικούς ίσως να κατάφερνε να έκανε αναγκαστική προσγείωση κάπου, με αρκετούς ίσους να επιζήσουν? Προυπόθεση είναι ότι αυτός θα ήταν σε τουλάχιστον μέτρια ψυχολογική και σωματική κατάσταση...
Το θέμα είναι εάν αυτοί που πρέπει να πάρουν δυσκολές αποφάσεις θα άφηναν το 737 να πλησιάσει σε αεροδρόμιο η οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή, ακόμα και με κάποιον που είχε κάποιο υποτυπώδη έλεγχο στο αεροπλάνο
-
Πιστεύω πως δεν υπήρχαν πάρα πολλά περιθώρια για ασφαλή προσγείωση σε αεροδρόμιο. Τα καύσιμα του αεροσκάφους είχαν καταναλωθεί στο holding pattern που τηρούσε ο αυτόματος πιλότος πάνω από την Κέα και είχαν μείνει ίσα-ίσα για να φτάσει μέχρι την Αττική. Αν δεν υπάρχει κοντινότερο στην Κέα αεροδρόμιο που να είναι αρκούντως 'απόμερο' ώστε να μην κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές νομίζω πως η μόνη ασφαλής επιλογή θα ήταν η προσθαλάσσωση αρκετά κοντά στην ακτή, και πάλι με την παραδοχή ότι οι επιβάτες θα ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση για να μπορέσουν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το βυθιζόμενο αεροσκάφος.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πιστεύω πως δεν υπήρχαν πάρα πολλά περιθώρια για ασφαλή προσγείωση σε αεροδρόμιο. Τα καύσιμα του αεροσκάφους είχαν καταναλωθεί στο holding pattern που τηρούσε ο αυτόματος πιλότος πάνω από την Κέα και είχαν μείνει ίσα-ίσα για να φτάσει μέχρι την Αττική. Αν δεν υπάρχει κοντινότερο στην Κέα αεροδρόμιο που να είναι αρκούντως 'απόμερο' ώστε να μην κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές νομίζω πως η μόνη ασφαλής επιλογή θα ήταν η **προσθαλάσσωση **αρκετά κοντά στην ακτή, και πάλι με την παραδοχή ότι οι επιβάτες θα ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση για να μπορέσουν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το βυθιζόμενο αεροσκάφος.Kai απ΄ότι ξέρω, η προσθαλάσσωση είναι εξαιρετικά καταστροφική για ένα jetliner. Σαφέστατα όμως καλύτερη επιλογή απο ένα βουνο...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Πιστεύω πως δεν υπήρχαν πάρα πολλά περιθώρια για ασφαλή προσγείωση σε αεροδρόμιο. Τα καύσιμα του αεροσκάφους είχαν καταναλωθεί στο holding pattern που τηρούσε ο αυτόματος πιλότος πάνω από την Κέα και είχαν μείνει ίσα-ίσα για να φτάσει μέχρι την Αττική. Αν δεν υπάρχει κοντινότερο στην Κέα αεροδρόμιο που να είναι αρκούντως 'απόμερο' ώστε να μην κινδυνεύσουν κατοικημένες περιοχές νομίζω πως η μόνη ασφαλής επιλογή θα ήταν η **προσθαλάσσωση **αρκετά κοντά στην ακτή, και πάλι με την παραδοχή ότι οι επιβάτες θα ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση για να μπορέσουν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το βυθιζόμενο αεροσκάφος.
Kai απ΄ότι ξέρω, η προσθαλάσσωση είναι εξαιρετικά καταστροφική για ένα jetliner. Σαφέστατα όμως καλύτερη επιλογή απο ένα βουνο...
Αν δεν περιμένουν σωστικά συνεργεία, το αεροπλάνο θα βυθιστεί πολύ σύντομα. Οι επιβάτες θα έρεπε να βγουν έξω ΑΜΕΣΑ!
Το σενάριο που αναφέρω παραπάνω αφορά ΜΟΝΟ το ενδεχόμενο χειρισμού του α/φ από έναν επιβάτη με ελάχιστες γνώσεις. Δεν αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, όπου κατά πάσα πιθανότητα ΟΛΟΙ οι επιβαίνοντες ήταν 'εκτός μάχης'.
Αεροπορική τραγωδία