-
@HUNTER
Εγω μπορώ να σου πώ 10 λόγους που προτιμώ να πηγαίνω στην
δουλειά με 500άκι και όχι με παπί.(Στο φινάλε σχεδόν τον ίδιο χώρο πιάνουν).
Εσύ μια δικαιολογία μπορείς να βρεις γι αυτόν που βρίσκεται δίπλα σου
μποτιλιαρισμένος στον Κηφισό με το Γκράντ Τσερόκι;
(Εκτός κι αν δεν πηγαίνει κι αυτός στην όποια του δουλεια αλλα στην ..Αράχωβα)Πάντως ένας απ τους πιο σοβαρους λόγους επιτυχίας των μινι, 2CV, Σκαραβαίου κλπ
ήταν χωρις αμφιβολία η χαμηλή τους τιμή. Ηταν αυτοκίνητα του λαού κι όχι της μούρης. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
@HUNTER
Εγω μπορώ να σου πώ 10 λόγους που ποτιμώ να πηγαίνω στην
Εσύ μια δικαιολογία μπορεις να βρεις γι αυτόν που βρίσκεται δίπλα σου
μποτιλιαρισμένος στον Κηφισό με το Γκράντ Τσερόκι;Εγω προσωπικα δεν μπορω να βρω δικαιολογία ρε Τασο,αλλα αυτο ειναι δουλειά αυτουνου που με το γκραντ τσερόκι*.Εκεινος μπορει να βρεί δικαιολογίες,ποιός ξερει.
Αυτο που ήθελα να πώ παραπάνω,ειναι οτι οι αφορισμοι κάθε ειδους ειναι τις περισσότερες φορες υπερβολές τις οποίες μπορει να χρησιμοποιήσει ο καθενας εναντίον του καθενός.*δίπλα στο οποίο θα επρεπε να βαλεις και τις μερτέντες,τις μεγαλες μπέμπες,τα φόρντ μοντεο,κ.λ.π μεγαλα αυτοκίνητα που δεν ειναι τζιπ,αν ήθελες να εισαι και πιό σωστος
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μόδα ήταν εκείνα ή αναγκη;Ανάγκη που έγινε μόδα. Σχετικά με το παλιό 5οο ας πούμε, πιο βολικό και πιο 'αναγκαίο' αν θέλεις ήταν, σύγχρονό του, 6οο, αλλά εκείνο δεν έγινε μόδα. Το αυτό και για το multipla της ίδιας εποχής.
Τέσπα, πέρα από ανάγκες και μόδες, ένα ΚΑΛΟ μίνι νομίζω ότι είναι ευπρόσδεκτο στην αγορά. Και στην τελική, δεν είναι και τόσο υπερτιμημένο. Ακριβό, ναι.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τέσπα, πέρα από ανάγκες και μόδες, ένα ΚΑΛΟ μίνι νομίζω ότι είναι ευπρόσδεκτο στην αγορά. Και στην τελική, δεν είναι και τόσο υπερτιμημένο. Ακριβό, ναι.
Μου αρέσει το 500ράκι, αν έψαχνα για αυτοκίνητο στην κατηγορία σίγουρα θα ήταν στη λίστα με τα υποψήφια (πάνω-πάνω!), αλλά δεν έχω καταλάβει τι παραπάνω προσφέρει από το panda π.χ. (για να μην πάμε πιο πίσω, στο cinquecento του '94), εκτός από τις δυνατότητες customisation και ένα χαριτωμένο σουλούπι.
Παραδόξως, ούτε ένα από τα άρθρα που διάβασα στον ειδικό τύπο δεν επικεντρώνεται στον οδηγικό του χαρακτήρα, οι δε περισσότεροι λένε ότι πιο ταιριαστός κινητήρας είναι ο 1.2, και όχι ο 1.4.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Παραδόξως, ούτε ένα από τα άρθρα που διάβασα στον ειδικό τύπο δεν επικεντρώνεται στον οδηγικό του χαρακτήρα, οι δε περισσότεροι λένε ότι πιο ταιριαστός κινητήρας είναι ο 1.2, και όχι ο 1.4.No, no, no!
Ο ΣΧ στη γνωριμία του γράφει και λίγο οδηγικά, αλλά είναι στο εξωτερικό και γι' αυτό δεν μπορείς να πεις περισσότερα. Στην Ελλάδα, θα τα πούμε όλα. Πάντως το καλό μοτέρ είναι σίγουρα το 100άρι. -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Μου αρέσει το 500ράκι, αν έψαχνα για αυτοκίνητο στην κατηγορία σίγουρα θα ήταν στη λίστα με τα υποψήφια (πάνω-πάνω!), αλλά δεν έχω καταλάβει τι παραπάνω προσφέρει από το panda π.χ. (για να μην πάμε πιο πίσω, στο cinquecento του '94), εκτός από τις δυνατότητες customisation και ένα χαριτωμένο σουλούπι.Αυτό μετράει πολύ περισσότερο στις κατηγορίες αγοραστών που απευθύνεται.
-
kruzzz
επειδή το ξανάγραψες οι διαφορές απο εξωτερικό σε ελλάδα οφείλονται στη διαφορετική ποιότητα ασφάλτου???
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Παραδόξως, ούτε ένα από τα άρθρα που διάβασα στον ειδικό τύπο δεν επικεντρώνεται στον οδηγικό του χαρακτήρα, οι δε περισσότεροι λένε ότι πιο ταιριαστός κινητήρας είναι ο 1.2, και όχι ο 1.4.
No, no, no!
Ο ΣΧ στη γνωριμία του γράφει και λίγο οδηγικά, αλλά είναι στο εξωτερικό και γι' αυτό δεν μπορείς να πεις περισσότερα. Στην Ελλάδα, θα τα πούμε όλα. Πάντως το καλό μοτέρ είναι σίγουρα το 100άρι.Πρόσεξε, δε λέω πιο καλός κινητήρας, λέω πιο ταιριαστός. Αν μιλάμε για αυτοκίνητο που το 90% του χρόνου θα το περνάει εντός αστικών τειχών, νομίζω ότι το ζητούμενο είναι οι ροπές χαμηλά, και απ' ό,τι διαβάζω (αλλά κι απ' ό,τι έχω οδηγήσει από το γρήγορο panda) o 100άρης χαμηλά δεν είναι υπόδειγμα ζωντάνιας...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
kruzzzεπειδή το ξανάγραψες οι διαφορές απο εξωτερικό σε ελλάδα οφείλονται στη διαφορετική ποιότητα ασφάλτου???
Ναι, και πιθανόν και σε διαφορετικά λάστιχα που θα φοράνε τα παραγωγής από τα παρουσίασης.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Πάντως ένας απ τους πιο σοβαρους λόγους επιτυχίας των μινι, 2CV, Σκαραβαίου κλπ
ήταν χωρις αμφιβολία η χαμηλή τους τιμή.O σκαραβαίος δεν ήταν ποτέ φτηνός στην αγορά.
ΙΜΗΟ, η ουσία πίσω από το 5οο είναι οτι με σχετικά χαμηλό κόστος μπορείς να πάρεις ένα καλό (κατά γενική ομολογία) και πρακτικό αμαξάκι, το οποίο σου φτιάχνει τη διάθεση όταν το βλέπεις μέσα-έξω (γιατί πρέπει να δαιμονοποιούμε ντε και καλά την αισθητική απόλαυση του πράγματος;; ) και ίσως, για κάποιους, να εκπληρώνει και κανένα δυο απωθημένα από το παρελθόν που δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν (κλασσικό 5οο).
Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή του κόσμου να παίρνει τα κομπιουτεράκια στο χέρι εδώ τη στιγμή που γιά άλλες απολαύσεις, λιγότερο ευγενείς συχνά, τα σκάει κανονικότατα. Με άλλα λόγια μου φαίνεται αστείο να λέει κανείς ότι δε θα δώσω ποτέ 1-1.5χιλιάρικο παραπάνω για ένα αυτοκίνητο που απλά είναι όμορφο και με φτιάχνει αισθητικά ενώ το ίδιο βράδυ θα σκάσει ένα 500ρικο για να βγει να πιεί και να κάνει κέφι... Για ενα ακριβό ρούχο γιατί τα σκάει; Γιατί να παρεις μια μπλούζα Βenetton η DUR και όχι μια απλή μπλούζα δλδ;
Τα έχεις και σου αρέσει; Σκάστα και να το ευχαριστηθείς χωρίς κλάψες. Δεν τα έχεις ή δε σου αρέσει; ΟΚ, κανένα πρόβλημα!Λοιπόν, η δική μου άποψη είναι η εξής:
Μ'αρέσει το 5οο και δε θα το αγόραζα για να μπω στο μάτι του τζιπά στην παραλιακή αλλά διότι είναι από τα λίγα σύγχρονα αυτοκίνητα που με ικανοποιούν αισθητικά και απο πλευράς πρακτικότητας ταυτόχρονα. Υπάρχουν και άλλα τέτοια (όχι πολλά) αλλά το 5οο έχει ένα σοβαρό πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Μπορώ να το αγοράσω!Είναι μόδα και θα περάσει; Θα βγουν πολλά στο δρόμο και δε θα είναι σπάνιο θέαμα;Αδιαφορώ! Εμένα θα μου αρέσει ούτως ή άλλως!
Σε γαλάζιο, πάντα!
-
η άποψις Δ-ΓΕΤΟΥ με βρίσκει απολύτως σύμφωνο...η αισθητική δαιμονοποιήθηκε μόνο απο τον ολοκληρωτισμό και σαφώς δεν βρίσκω μεμπτή την αγορά κάποιου τεχνουργήματος,απλώς και μόνο λόγω αισθητικής πληρώσεως...
Ζούμε δύσκολη καθημερινότητα και η αναζήτηση της ομορφιάς μπορεί να μην είναι αυτοσκοπός της καθ'ημέρα πράξης,ωστόσο δεν θα πρέπει και να εξαφανίζεται στο βωμό της πρακτικότητας...
Όλοι θέλουμε ένα 'παιχνιδάκι' να παίζουμε...
Τί θα είναι αυτό?
Αυτοκίνητο,i pod,υπολογιστές,σκάφη,αεροπλάνο, ελάχιστη σημασία έχει... -
Eφόσον έχουμε τα γκαφρά, γιατί όχι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eφόσον έχουμε τα γκαφρά, γιατί όχι;Καθείς όπως μπορεί βρε παιδί μου,δεν κολλάμε σε τέτοια..
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Όλοι θέλουμε ένα 'παιχνιδάκι' να παίζουμε...
Τί θα είναι αυτό?
Αυτοκίνητο,i pod,υπολογιστές,σκάφη,αεροπλάνο, ελάχιστη σημασία έχει...Πέστα ρε τσάιλις....
Αρκεί να είναι γαλάζιο, πάντα, έτσι;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
@HUNTER
Εγω μπορώ να σου πώ 10 λόγους που ποτιμώ να πηγαίνω στην
Εσύ μια δικαιολογία μπορεις να βρεις γι αυτόν που βρίσκεται δίπλα σου
μποτιλιαρισμένος στον Κηφισό με το Γκράντ Τσερόκι;Εγω προσωπικα δεν μπορω να βρω δικαιολογία ρε Τασο,αλλα αυτο ειναι δουλειά αυτουνου που με το γκραντ τσερόκι*.Εκεινος μπορει να βρεί δικαιολογίες,ποιός ξερει.
Αυτο που ήθελα να πώ παραπάνω,ειναι οτι οι αφορισμοι κάθε ειδους ειναι τις περισσότερες φορες υπερβολές τις οποίες μπορει να χρησιμοποιήσει ο καθενας εναντίον του καθενός.*δίπλα στο οποίο θα επρεπε να βαλεις και τις μερτέντες,τις μεγαλες μπέμπες,τα φόρντ μοντεο,κ.λ.π μεγαλα αυτοκίνητα που δεν ειναι τζιπ,αν ήθελες να εισαι και πιό σωστος
Φίλε μου τις απόψεις μου τις χαρακτηρίζεις αφορισμούς, κάτι που δεν τον δέχομαι
μιας και δεν προτείνουν ποινικοποίηση η άλλη δράση.
Ειναι κριτική απέναντι σε μια κοινωνική συμπεριφορά.
(Εστω της μορφής ΚΡΑ ΚΡΑ)
Η δράση υπάρχει στην απέναντι πλευρά.
Αυτή ρυπαίνει και πιάνει χώρο και όχι οι απόψεις μου.Η γιαγιά δεν οδηγάει και πηγαίνει με το λεωφορείο όπου χρειάζεται.
Μένει στην Αθήνα και αναπνέει το βενζόλιο και το μονοξείδιο του κάθε
3λιτρου. Και δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες απόδρασης με τους κατόχους
των θηρίων. Δεν μπορεί να πάει Σαββατοκύριακο στον Παρνασσό να αναπνεύσει.
Το μικρό παιδί που και αυτό δεν οδηγάει, είναι κίτρινο και η υγεία του
ευαίσθητη.
Ο πλανήτης έχει τρελαθεί, και χρόνο με τον χρόνο το κλίμα αλλάζει δραματικά.
Υπάρχει πρόβλημα.Εγώ φέτος θα αγοράσω ένα μεταχειρισμένο yaris 1000 κυβικά για να πηγαίνω στην
δουλεια, για να μην πηγαίνω με το focus μου.Το θεωρώ υπερβολικά ρυπογόνο(1600)
και καίει κατα μο 9l/100kmh
Αν δεν το χρειαζόμουν και κατα την διάρκεια του 8ωρου, θα πήγαινα με ΜΜΜ.Αυτά.
(Και για να μην βγώ εντελώς off topic άν 'έβγαινα' θα αγόραζα ένα fiat 500)ΥΓ Το Τζίπ κολάει στην νέα αντίληψη πουλμουρ του νεοέλληνα και όχι
στην συμπαθή πλην όμως παρεξηγημένη κατηγορία.ΥΓ2 Στο αστεράκι σου μπορεις να προσθέσεις εκτός απο τις κατηγορίες αυτοκινήτων που αναφέρεις, τα εξοχικά που κόβουν την πρόσβαση στην θάλασσα, τις βίλες στα καμένα δάση και ότι άλλο ρυπογόνο αγαπάς.
-
Fiat cuts price as 500 guns for MINI
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoe ... t_500.html
-
Εδώ το Mini One ξεκινάει στα 18600;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πάντως ένας απ τους πιο σοβαρους λόγους επιτυχίας των μινι, 2CV, Σκαραβαίου κλπ
ήταν χωρις αμφιβολία η χαμηλή τους τιμή.O σκαραβαίος δεν ήταν ποτέ φτηνός στην αγορά.
ΙΜΗΟ, η ουσία πίσω από το 5οο είναι οτι με σχετικά χαμηλό κόστος μπορείς να πάρεις ένα καλό (κατά γενική ομολογία) και πρακτικό αμαξάκι, το οποίο σου φτιάχνει τη διάθεση όταν το βλέπεις μέσα-έξω (γιατί πρέπει να δαιμονοποιούμε ντε και καλά την αισθητική απόλαυση του πράγματος;; ) και ίσως, για κάποιους, να εκπληρώνει και κανένα δυο απωθημένα από το παρελθόν που δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν (κλασσικό 5οο).
Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή του κόσμου να παίρνει τα κομπιουτεράκια στο χέρι εδώ τη στιγμή που γιά άλλες απολαύσεις, λιγότερο ευγενείς συχνά, τα σκάει κανονικότατα. Με άλλα λόγια μου φαίνεται αστείο να λέει κανείς ότι δε θα δώσω ποτέ 1-1.5χιλιάρικο παραπάνω για ένα αυτοκίνητο που απλά είναι όμορφο και με φτιάχνει αισθητικά ενώ το ίδιο βράδυ θα σκάσει ένα 500ρικο για να βγει να πιεί και να κάνει κέφι... Για ενα ακριβό ρούχο γιατί τα σκάει; Γιατί να παρεις μια μπλούζα Βenetton η DUR και όχι μια απλή μπλούζα δλδ;
Τα έχεις και σου αρέσει; Σκάστα και να το ευχαριστηθείς χωρίς κλάψες. Δεν τα έχεις ή δε σου αρέσει; ΟΚ, κανένα πρόβλημα!Λοιπόν, η δική μου άποψη είναι η εξής:
Μ'αρέσει το 5οο και δε θα το αγόραζα για να μπω στο μάτι του τζιπά στην παραλιακή αλλά διότι είναι από τα λίγα σύγχρονα αυτοκίνητα που με ικανοποιούν αισθητικά και απο πλευράς πρακτικότητας ταυτόχρονα. Υπάρχουν και άλλα τέτοια (όχι πολλά) αλλά το 5οο έχει ένα σοβαρό πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Μπορώ να το αγοράσω!Είναι μόδα και θα περάσει; Θα βγουν πολλά στο δρόμο και δε θα είναι σπάνιο θέαμα;Αδιαφορώ! Εμένα θα μου αρέσει ούτως ή άλλως!
Σε γαλάζιο, πάντα!
+1
Ας βγουν πολλα στο δρόμο , αφού με τις επιλογές που δίνει η FIAT υπάρχουν απειροι συνδιασμοί.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Σε γαλάζιο, πάντα!
.....
Τσ ..τσ ...τσ....
Λευκό 'Gioioso'
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Σε γαλάζιο, πάντα!
.....
Τσ ..τσ ...τσ....
Λευκό 'Gioioso'