-
Ο χρήστης dimitris7 έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα ξέρετε τι μπαταρία παίρνει ?εχω το 1400 100 άλογα του 2008 .στο βιβλίο μέχρι τι έμβολα φοράει λέει μόνο τι μπαταρία δεν λέει .Εβαλα μια Bosch S4000 που διάβασα απο ένα βιβλιαράκι της Bosch ότι κανει ,είναι 420Α 44Αh .εχω το εξής πρόβλημα στην αρχή είχα αστάθεια στο ρελαντί με το που σταμάταγα σε φανάρι με αποτέλεσμα να ανοιγοκλείνει το air condition αυτό μετά απο μια μέρα έστρωσε ,αλλα τώρα εχω μόνιμο θέμα με το range δείχνει ότι να ναι .Αμεσως πέφτει βγάζει παύλες μου λέει warning low fuel κ ακόμα εχω 2 νταμακια κ ούτε καν έχει ανάψει λαμπάκι .μετα απο λίγο ξανά φτιάχνει δείχνει πάλι χιολεμτρα ξανά πέφτει γενικά δεν πάει καλά .ξερετε τι μπορεί να φταίει .Φίλε καλημέρα. Εχω την εντύπωση ότι η μπαταρία σου είναι μικρή. Νομίζω δηλαδή πως θα έπρεπε να παίζεις μεταξύ 54 και 60Αh. Το αυτοκίνητο έχει start-stop? Γιατί νομίζω επίσης πως και αυτό είναι κριτήριο επιλογής της κατάλληλης μπαταρίας.
-
Καλησπέρα όχι δεν έχει ,η προηγούμενη που είχα ήταν 50Αh 430Α .αυτο που έχει να κανει με την δύναμη δεν είναι το 430 ? κ το άλλο δηλαδή τα αh έχει να κανει με το ποσό θα κρατήσει ?
-
Τι να πω φίλε Δημήτρη. Πιθανόν να είναι και έτσι.
-
Ευχαριστω πάντως
-
Παραθέτω μια λίστα με μπαταρίες για φίατ 500. Νομίζω αν διάβασα καλά πως όλες είναι εξαιρετικά μεγαλύτερες σε αμπερόρια και μέγιστη ένταση σε Α. Φιλικά
-
Που σημαίνει ότι εχω βάλει μικρή ? αλλα τι να έχει πειραχτεί μόνο το range ?
-
Ειλικρινα ευχομαι από καρδιας αυτό και μόνο να είναι το πρόβλημα σου. Ότι άλλο δεν είναι καθόλου καλό...
-
Ο χρήστης dimitris7 έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα ξέρετε τι μπαταρία παίρνει ?εχω το 1400 100 άλογα του 2008 .στο βιβλίο μέχρι τι έμβολα φοράει λέει μόνο τι μπαταρία δεν λέει .Εβαλα μια Bosch S4000 που διάβασα απο ένα βιβλιαράκι της Bosch ότι κανει ,είναι 420Α 44Αh .εχω το εξής πρόβλημα στην αρχή είχα αστάθεια στο ρελαντί με το που σταμάταγα σε φανάρι με αποτέλεσμα να ανοιγοκλείνει το air condition αυτό μετά απο μια μέρα έστρωσε ,αλλα τώρα εχω μόνιμο θέμα με το range δείχνει ότι να ναι .Αμεσως πέφτει βγάζει παύλες μου λέει warning low fuel κ ακόμα εχω 2 νταμακια κ ούτε καν έχει ανάψει λαμπάκι .μετα απο λίγο ξανά φτιάχνει δείχνει πάλι χιολεμτρα ξανά πέφτει γενικά δεν πάει καλά .ξερετε τι μπορεί να φταίει .Μπαταρια λογικα. Εμενα εβγαλε θεμα στο τιμονι και σε οτι αλλο μπορεις να φανταστεις οταν ηταν στα τελευταια της η μπαταρια μου.
-
Μα κ εμένα πριν βάλω αυτή την μπαταρία η προηγούμενη που ήταν στα τελευταία της μου είχε βγάλει πρόβλημα στο τιμόνι κ είχα τρομάξει όπου με άφησε ,έβαλα αυτή κ εχω αυτο το περίεργο πρόβλημα με το range . Κάποιο επίσημο site να λέει τι μπαταρία πρέπει να βάλουμε δεν υπάρχει ?το περίεργο είναι ότι δεν λέει τίποτα κ το βιβλίο του αμαξιού . Κ επίσης την ακούω πολύ ζωηρή αυτή την μπαταρία οποτε δεν νομίζω να έχει να κανει με αυτο ,άμα ακούσετε πως μιζαρει.τι να πω .
-
Καλησπέρα.
Ενδιαφέρομαι για το Fiat 500, αλλά δεν έχω αποφασίσει με ποιο μοτέρ. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται κυρίως στην πόλη, με κάποιες μικρές διαδρομές εκτός αυτής (έως 100 km). Αναμένεται να διανύει έως 8.000 km ετησίως.
α) 1.2 69HP
Υπέρ: Απλό και επί (πολλά...) χρόνια δοκιμασμένο -άρα αξιόπιστο- μοτέρ, το πιο ραφιναρισμένο της σειράς (4κύλινδρο βενζίνης γαρ).
Κατά: Αναιμικές επιδόσεις, υψηλότερα τέλη από τα άλλα δύο, υψηλότερη κατανάλωση από το diesel (σε σχέση με το 0.9 Twinair δεν παίρνω όρκο).β) 0.9 Twinair 85HP
Υπέρ: Καλές επιδόσεις, μηδενικά τέλη (μέχρι στιγμής), χαμηλά ασφάλιστρα.
Κατά: Τραχιά λειτουργία, ευαίσθητη στη χρήση κατανάλωση, σχετικά νέο και πολύπλοκο μοτέρ άρα αμφίβολη αξιοπιστία.γ) 1.3 MTJ 95HP
Υπέρ: Καλές επιδόσεις (ίσως το κορυφαίο σε ρεπρίζ), μακράν η χαμηλότερη κατανάλωση, μηδενικά τέλη (μέχρι στιγμής), δοκιμασμένο μοτέρ (σε βάθος χρόνου αλλά και σε πληθώρα μοντέλων).
Κατά: Τραχιά λειτουργία, ευαίσθητο στην ποιότητα καυσίμου μοτέρ (diesel γαρ).Όσον αφορά τις τιμές, έχουν ως εξής (για την έκδοση Lounge, σύμφωνα με το fiat.gr
1.2 69HP:............13.870€
0.9 Twinair 85HP:...15.109€
1.3 MTJ 95HP:.......16.310€Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι για τις ανάγκες μου ταιριάζει περισσότερο το 1.2, το οποίο είναι και αρκετά φθηνότερο. Τι γνώμη έχετε;
-
Ο καλύτερος κινητήρας είναι ο ντίζελ αλλά μάλλον όχι για αποκλειστική χρήση στην πόλη και είναι και ακριβός. Ο χειρότερος θεωρώ πως είναι ο twinair, ο οποίος ακούγεται πιο πολύ και από τον ντίζελ και έχει περίεργο τρόπο και εύρος λειτουργίας. Απορώ πως δεν τον έχουν καταργήσει ακόμη. Συμφωνώ μαζί σου σε όσα γράφεις για τους κινητήρες και συμφωνώ επίσης και για την επιλογή σου (1,2). Θα μπορούσα να είχα γράψει και εγώ τα ίδια! Εγώ, πάντως, καλοβλέπω το Abarth σε δεύτερο χέρι...
-
Το 1.2 οδήγησε το πρώτα γιατί έχει ακουστεί ότι λόγω euro 6 έχει πρόβλημα στις εκκινήσεις.
Το diesel είναι το καλύτερο από τα τρία.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Λοιπόν, έκανα μερικούς υπολογισμούς για να εκτιμήσω το κόστος χρήσης κάθε έκδοσης:
Παραδοχές:
- Τιμή καυσίμου: βενζίνη 1,438 €/lit - diesel 1,147 €/lit (σημερινές τιμές από πρατήριο της περιοχής μου).
- Κατανάλωση: 1.2: 7,0 l/100km - 0.9T: 7,0 l/100km - 1.3D: 5,0 l/100km.
- Ετήσια χλμ: 7.000.
- Ασφάλεια: Anytime Value.
Ετήσιο κόστος:
1.2: 704,62€ (καύσιμα) + 112,70€ (τέλη) + 220,27€ (ασφάλεια) = 1.037,59€.
0.9T: 704,62€ (καύσιμα) + 0,00€ (τέλη) + 197,07€ (ασφάλεια) = 901,69€.
1.3D: 401,45€ (καύσιμα) + 0,00€ (τέλη) + 227,44€ (ασφάλεια) = 628,89€.Με βάση τα παραπάνω, η ακριβότερη τιμή αγοράς του diesel αποσβένεται περίπου σε 6 χρόνια (σε σχέση με το 1.2) και σε 4,5 χρόνια (σε σχέση με το 0.9T).
Δεν έχει ληφθεί υπόψη το κόστος service για κάθε έκδοση, το οποίο εκτιμώ ότι θα είναι λίγο υψηλότερο για το diesel. Επιπλέον, το diesel θα χρειάζεται λογικά συχνότερη αλλαγή ελαστικών από τα άλλα δύο, λόγω μεγαλύτερου βάρους στον εμπρός άξονα. Επίσης, τα μηδενικά τέλη για τα 0.9T, 1.3D δεν αναμένεται να διατηρηθούν για πολύ ακόμη.
Όπως και να' χει, νομίζω ότι ο χρόνος απόσβεσης του diesel είναι σχετικά μικρός και το ευνοεί σε σχέση με τα άλλα δύο, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται μάλλον για την πιο ολοκληρωμένη έκδοση μεταξύ των τριών.
-
Θεωρώ ότι τα χιλιόμετρα που θέλεις να κάνεις είναι λίγα για να πάρεις πετρέλαιο. Προσωπική άποψη φυσικά. Λογικό οτ πετρέλαιο θα καίει λιγότερο, επίσης θα έχει και λιγότερα αν όχι μηδενικά τέλη.
Μπορώ να σου πω όμως ότι συμβιώνω με 6 500άκια κάμπριο 1200 και δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα μηχανικό ή άλλο. Τα μισά είναι 3 χρονών, πλησιάζουν τα 100000 χλμ και τα υπόλοιπα είναι 2 χρονών. -
Εσύ έχεις κάνεις long term test και μάλιστα σε μεγάλο δείγμα αυτοκινήτων, οπότε η γνώμη σου μετράει!
Υποψιάζομαι μάλιστα ότι τα αυτοκίνητα που αναφέρεις είναι νοικιάρικα. Αν έχω δίκιο, η χρήση τους μάλλον δεν θα είναι και η πιο 'ευγενική', οπότε είναι ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι δεν χαλάνε.Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ diesel και είμαι λίγο 'μουδιασμένος' να πάω προς τα εκεί.
Ανέκαθεν άκουγα ότι τα diesel μοτέρ αντέχουν περισσότερο από τα βενζίνης, αλλά διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις.
Ίσως στα βασικά μέρη να ισχύει, καθώς είναι πιο βαριάς κατασκευής για να αντέχουν τις μεγαλύτερες πιέσεις.
Όμως τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να πιάσουν τις όλο και πιο αυστηρές νόρμες ρύπων, τα diesel έχουν γίνει πολύπλοκα και ως εκ τούτου ευαίσθητα.
Ακούγεται για παράδειγμα ότι ένα λίγο νοθευμένο καύσιμο μπορεί να καταστρέψει την πανάκριβη αντλία πετρελαίου (κάτι που δεν καλύπτεται από την εγγύηση), ότι το biodiesel που χρησιμοποιείται (σε ένα ποσοστό) υποχρεωτικά βουλώνει τα μπεκ, ότι το DPF μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ολική καταστροφή του μοτέρ (λόγω επιστροφής καυσίμου στο κάρτερ λαδιού) κλπ.
Ίσως όλα αυτά να είναι από λίγο ως πολύ υπερβολικά, αλλά από την άλλη δεν ακούγονται τέτοια πράγματα για τη βενζίνη και μάλιστα για ατμοσφαιρικά μοτέρ.Άσε που ένα diesel δεν θα γίνει ποτέ τόσο καθαρό όσο ένα βενζινοκίνητο και -όπως ακούγεται- δεν είναι μακριά η μέρα που θα απαγορευτούν ξανά από τις μεγάλες πόλεις.
Τελοσπάντων, νομίζω ότι ξέφυγα λίγο από το θέμα.
Προς το παρόν μάλλον αποκλείω το 0.9 Twinair και μένει να αποφασίσω μεταξύ 1.2 και 1.3D.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνω ένα test drive.Παρένθεση: Είναι αστείο ότι ένα μοτέρ 1.242cc λέγεται 1.2 και ένα μοτέρ 1.248cc λέγεται 1.3....
-
Εντάξει, το 6 δεν είναι συνταρακτικός αριθμός εδώ που τα λέμε
Σε κάθε περίπτωση, τόσο το πετρέλαιο όσο και η βενζίνη έχουν τα υπερ και τα κατά τους. Βάλε καλά το χέρι σου στη τσέπη, δες τί έχει μέσα, βάλε όλα τα δεδομένα στη ζυγαριά και πάρε την απόφαση!!! -
Έχω ξανακούσει και εγώ πως. λόγω euro 6, το 1,2 βενζίνης είναι 'πνιγμένο'. Αν δεν κάνω τόσο λάθος, πρέπει να υπάρχει στο youtube και video , νομίζω αγγλικό, που δείχνει live πως το αυτοκίνητο δυσκολεύεται να επιταχύνει σε απότομη ανωφέρεια. Καλό θα είναι, πάντα κατά τη γνώμη μου, να το ρωτήσετε στην αντιπροσωπεία.
-
Το καλοκαίρι πήγα στην Ίο και νοίκιασα το Panda με τον 1.2, το αυτοκίνητο ήταν σχεδόν καινούριο. Παρόλο που η γενική εικόνα για το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλή, το μοναδικό μείον για εμένα ήταν η δυσκολία να κινηθεί άνετα στις χαμηλές στροφές που σε συνδυασμό και με τις μεγάλες ανηφόρες του νησιού η κατάσταση χειροτέρευε. Κατανάλωση γυρω στα 6.0 λίτρα/100.
Το 500 σε ντίζελ το πήρε πέρυσι η ανιψιά μου πινακιδωμένο με καλό εξοπλισμό (οροφή) με τιμή 13900. Νομίζω η καλύτερη επιλογή για αυτό το αυτοκίνητο. -
Ειχα το panda με τον μικρό βενζίνης ενα μήνα το καλοκαιρι σε νησι. Μεγάλο πρόβλημα οι ανηφόρες όντως.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Παιδιά συνήθως τα νοικιάρικα έχουν τον παλιό κινητήρα με 54 άλογα που όντως είναι αργός.
Το δικό μας Πάντα και το ίδιο μιας φίλης, 2006 μοντέλα και τα δύο, πηγαίνανε κάπως καλά και 180αρίζανε κοντέρ.
Μιλάμε πάνε αρκετά καλά για τα λίγα άλογα που έχουν.
Προσωπικά δεν θα τα ξανααγόραζα πάντως σήμερα, είναι αργά, και το πετρέλαιο που οδήγησα, το παράτησα στη μέση του τεστ ντραιβ, σέρνεται.
FIAT 5oo 2007