-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Ναι γίνεται. Τα λάδια καλό θα ήταν να τα πηγαίνεις εσύ για να ξέρεις τι σου βάζουνπολυ ωραια..δεν με χαλασε καθολου!!
αν γινοταν θα ημουν και παρουσα (αλλα μαλλον πολλα θελω) -
Ο χρήστης Luciferia έγραψε:
Ναι γίνεται. Τα λάδια καλό θα ήταν να τα πηγαίνεις εσύ για να ξέρεις τι σου βάζουν
πολυ ωραια..δεν με χαλασε καθολου!!
αν γινοταν θα ημουν και παρουσα (αλλα μαλλον πολλα θελω)Τυχεροί άνθρωποι , μπορείτε να είστε παρόντες στα service των αυτοκινήτων σας!
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Ναι γίνεται. Τα λάδια καλό θα ήταν να τα πηγαίνεις εσύ για να ξέρεις τι σου βάζουν
πολυ ωραια..δεν με χαλασε καθολου!!
αν γινοταν θα ημουν και παρουσα (αλλα μαλλον πολλα θελω)Τυχεροί άνθρωποι , μπορείτε να είστε παρόντες στα service των αυτοκινήτων σας!
Δεν νομιζω οτι μπορουμε..και χρονο να εχω,χλωμο το βλεπω να με αφησουν
-
Καλημεραααα...
ωραιο πραγμα να μην δουλευεις το Σαββατο!!χρονια ειχα να το βιωσω αυτο..
τελικα,ακομα περιμενω να με κατατοπισετε για το service και κατι ακομα..χρειαζεται στρωσιμο?
γιατι οι αποψεις διιστανται1o πράγμα που θα κάνεις είναι : ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ MANUAL.
λέει τα πάντα, δεν είναι ανάγκη να ρωτάς τον καθένα γιατί όλοι θα σου πουν τα δικά τους . και -
-
Εννοειται πως θα διαβασω το manual και θα ειμαι και απο πανω για να δω τα παντα..
Απλα ειναι το 1ο μου καινουργιο αμαξι και εχω καποια αγχη,οπως και να το κανουμε -
ΔΕΝ υπαρχει αυτοκινητο που δεν θελει στρωσιμο οτι κ ν σου λενε στην αντιπροσωπεια ..Τσεκαρε το manual ,k τουλαχιστον για τα πρωτα 5000χλμ πηγαινε χαλαρα .
-
Εννοειται πως θα διαβασω το manual και θα ειμαι και απο πανω για να δω τα παντα..
Απλα ειναι το 1ο μου καινουργιο αμαξι και εχω καποια αγχη ,οπως και να το κανουμεΤο άγχος μικραίνει τη ζωή και την οδηγική απόλαυση!
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
ΔΕΝ υπαρχει αυτοκινητο που δεν θελει στρωσιμο οτι κ ν σου λενε στην αντιπροσωπεια ..Τσεκαρε το manual ,k τουλαχιστον για τα πρωτα 5000χλμ πηγαινε χαλαρα .5.000 με τίποτα είναι πολλά.
εδώ στο δικό μου τουρμπάτο και γράφει έως τα 2Κ ... και το 500αρακι θα θέλει 5?
-
Απλα ειναι το 1ο μου καινουργιο αμαξι και εχω καποια αγχη,οπως και να το κανουμεΠρώτα απ' όλα με το καλό να το παραλάβεις και καλοτάξιδο.
Έπειτα μην αγχώνεσαι γιατί τις βασικές λειτουργίες και συμβουλές στρωσίματος και χειρισμού θα σου τις πουν όταν στο παραδίδουν.
Για τα πρώτα χιλιόμετρα καλό είναι να μην υπερβαίνεις τις 2.500-3.000 στροφές και να επιταχύνεις και να επιβραδύνεις όσο πιο στρωτά και ήρεμα μπορείς. Επίσης, για τα πρώτα 500km να αποφύγεις να πιέσεις τα φρένα για να πατήσουν σωστά τα τακάκια πάνω στους δίσκους. Να φρενάρεις όσο πιο ομαλά γίνεται.
Μόλις κάνεις τα πρώτα 1.000-1.500km μπορείς να αρχίσεις να το ανοίγεις σταδιακά σε μεγαλύτερες στροφές και θα σε συμβούλευα να βγεις εθνική και να το ανοίξεις πλήρως για να μην γίνει κοιμήσικο.
Επίσης αν πας ταξίδι, φροντίζεις να αυξομειώνεις ταχύτητα και σχέσεις στο κιβώτιο για να δουλεύει ο κινητήρας σε μεγαλύτερο φάσμα στροφών.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Απλα ειναι το 1ο μου καινουργιο αμαξι και εχω καποια αγχη,οπως και να το κανουμεΠρώτα απ' όλα με το καλό να το παραλάβεις και καλοτάξιδο.
Έπειτα μην αγχώνεσαι γιατί τις βασικές λειτουργίες και συμβουλές στρωσίματος και χειρισμού θα σου τις πουν όταν στο παραδίδουν.
Για τα πρώτα χιλιόμετρα καλό είναι να μην υπερβαίνεις τις 2.500-3.000 στροφές και να επιταχύνεις και να επιβραδύνεις όσο πιο στρωτά και ήρεμα μπορείς. Επίσης, για τα πρώτα 500km να αποφύγεις να πιέσεις τα φρένα για να πατήσουν σωστά τα τακάκια πάνω στους δίσκους. Να φρενάρεις όσο πιο ομαλά γίνεται.
Μόλις κάνεις τα πρώτα 1.000-1.500km μπορείς να αρχίσεις να το ανοίγεις σταδιακά σε μεγαλύτερες στροφές και θα σε συμβούλευα να βγεις εθνική και να το ανοίξεις πλήρως για να μην γίνει κοιμήσικο.
Επίσης αν πας ταξίδι, φροντίζεις να αυξομειώνεις ταχύτητα και σχέσεις στο κιβώτιο για να δουλεύει ο κινητήρας σε μεγαλύτερο φάσμα στροφών.
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες..να'σαι καλα!
-
Γνωρίζει κανείς το κουμπάκι 'sport' στο ταμπλό τί ακριβώς κάνει?
Γνωρίζω ότι επηρεάζει την απόκριση του γκαζιού και το βάρος του τιμονιού.
Έχει κάποια επίδραση στην κατανάλωση? -
Τι θεματάκια να τσεκάρω σε 500αρακι 1,2;
-
Για αγορά μτχ;
-
Ναι... Εννοώ αν υπάρχουν γνωστά ζητήματα κλπ...
-
χλμ?
-
Ε δεν ξέρω ακόμα.
-
Έλεγχος στο σύστημα city του τιμονιού, έλεγχος στο σιδηρόδρομο των εμπρόσθιων καθισμάτων και στην αναδίπλωση αυτών (ειδικά αν μπαινόβγαιναν συχνά πίσω άτομα ίσως να δείχνει κάποια σημάδια ξεχαρβαλώματος), από εκεί και πέρα το μηχανικό σύνολο είναι πολλά χρόνια στην αγορά και γενικά δεν έχει ακουστεί πρόβλημα οπότε λογικά δεν θα έχει κάτι να ανησυχείς. Σοφή κίνηση που επιλέγεις το 1.2 και όχι το 1.4. Μέσα στην πόλη είναι πολύ πιο ζωντανό και ο 8βάλβιδος έχει ροπή από χαμηλά κάτι που θα το εκτιμήσεις.
Ο σχολαστικός έλεγχος θεωρώ πως είναι αυτονόητο και γνωρίζεις ούτως ή άλλως τι πρέπει να ελεγχθεί.
Θα σου έλεγα να αποφύγεις την έκδοση Lounge με το κρεμ τιμόνι. Με τον καιρό θα γίνει εντελώς χάλια (αν δεν έχει ήδη γίνει). Επίσης, δες αν έχει ρεζέρβα με την ειδική βάση της (επιπλέον εξοπλισμός) ή το κιτ επισκευής (στάνταρ). Αν δεν έχει και θες να βάλεις εκ των υστέρων να ξέρεις πως έχει αρχίσει να ψιλοβαράει σε τιμές η Fiat για κάτι τέτοια αξεσουάρ/εξοπλισμούς.
-
Αυτός ο προβληματισμός για το κρεμ εσωτερικό όντως υπάρχει. Προσωπικά προτιμώ το μαύρο, ασχέτως αν το κάνει κλειστοφοβικό. Τεσπα, θα δούμε...
1,4 πάντως δεν βλέπω να παίζουν και πολλά, προς πώληση τουλάχιστον.
-
Μην πάρεις 1.2....
Σέρνεται, και ο κινητήρας αποδίδει τα άλογα ψηλά. Ενώ το 1.2 Panda πετάει μέσα στην πόλη αυτό δεν πάει βήμα κυριολεκτικά. Και η διαφορά στην κατανάλωση είναι 1 λίτρο πάνω για το 1.4, τρίχες δηλαδή.
Μάλιστα δεν αξίζει να μην πας για το 1.4 την ώρα που η πραγματική διαφορά των μοτέρ είναι μόλις 120κεκ.....Από μηχανικά μέρη δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Τσέκαρε τις μικρολεπτομέρειες όπως το αν έχει τζόγο η μπίλια του λεβιέ, τα καθίσματα, την κατάσταση του τιμονιού σε αυτά με το κρεμ χρώμα.
Το μαύρο ναι μεν δε λερώνει αλλά το κρεμ είναι πανέμορφο.... -
Ο twin-air στο 500, ποτε λανσαρεται γενικως / ερχεται Ελλαδα?
FIAT 5oo 2007