-
Ξέρει κανείς πότε θα έρθει το Abarth Ελλάδα;
-
Πέρασα απ την τοπική fiat σήμερα για μια δουλειά (που δεν έκανα-άσχετο) και βρήκα την ευκαιρία να μπω για λίγο στο 500αράκι.
Τι ωραίο τιμονάκι είναι αυτό! Μικρό, χορταστική στεφάνη και δερμάτινη ραφή!
Πολύ βολικός μου φάνηκε και ο επιλογέας. Συμπαθητικό το κάθισμα, καλό για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Οι διακόπτες δε φάνηκαν να έχουν καθόλου 'ποιοτική' λειτουργία. Ειδικά αυτός ο περιστροφικός διακόπτης για την επιλογή της ανακύκλωσης του αέρα είναι χειρότερος και από του πούντου μου (να το δει αυτό ο HF )
Πολύ πολύ ωραία μου φάνηκε η ηλιοροφή. Τολμώ να φανταστώ ότι χωρίς αυτήν θα είναι κάπως κλειστοφοβικό. Εκτός και αν το κουρτινάκι της ηλιοροφής έρχεται πιο χαμηλά απ ότι η κλειστή οροφή. -
Ο 900cc είναι έτοιμος απο πλευρά ανάπτυξης και υπάρχουν αρκετά προτότυπα Panda και 5οο αλλά πρέπει να περάσει αρκετό χρόνο δοκιμών για να παράσει σε μαζική παραγωγή..
Θα υπάρχει σε έκδοση με και χωρίς turbo σε διάφορα steps, ξεκινώντας από τα 65 μέχρι ίσως και τα 105HP.
Για τους κραδασμούς υπάρχουν αντίβαρα εξισορρόπησης.
Εκπληκτικοί είναι και οι ρύποι πού είναι μόνο 69 CO2 g/km και πιάνει ήδη τις προδιαγραφές Euro6 (από 2013), -
Πήγα χθες σε αντιπροσωπία της Fiat για μια δουλειά και μπήκα στο 500αρι!μπορώ να πω πως μου άρεσε πολύ το εσωτερικό και μου έδωσε μια αίσθηση ασφάλειας,μου άρεσε ποιοτικά και το φινίρισμα του (μην ζητάμε και πολλά από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας άλλωστε νομίζω ότι είναι κορυφαίο ποιοτικά στην κατηγορία).Το τιμόνι είναι όλα τα λεφτά πολύ μου άρεσε η αίσθηση του!το σκέφτομαι...
-
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
Πήγα χθες σε αντιπροσωπία της Fiat για μια δουλειά και μπήκα στο 500αρι!μπορώ να πω πως μου άρεσε πολύ το εσωτερικό και μου έδωσε μια αίσθηση ασφάλειας,μου άρεσε ποιοτικά και το φινίρισμα του (μην ζητάμε και πολλά από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας άλλωστε νομίζω ότι είναι κορυφαίο ποιοτικά στην κατηγορία).Το τιμόνι είναι όλα τα λεφτά πολύ μου άρεσε η αίσθηση του!το σκέφτομαι...Κορυφαίο δεν θα το έλεγα. Αν έβλεπες και το i10, το τελευταίο φαίνεται πολύ πιο προσεγμένο εσωτερικά. Ίσως όχι τόσο εντυπωσιακό και φαντεζί όσο του 500, αλλά στην ποιότητα των πλαστικών, φινίρισμα, εφαρμογή και συναρμολόγηση για μένα είναι καλύτερο. Ακόμα και να το πιέσεις σκληρά το ταμπλό και να το κοπανήσεις, δεν κάνει ούτε τσικ σε ΚΑΝΕΝΑ σημείο του. Στον δρόμο και σε λακούβες, επίσης δεν κάνει τίποτα.
Αντίθετα στο 500αρακι στον δρόμο, το φιλέτο της κεντρικής κονσόλας άκουσα να τείνει να διαμαρτυρηθεί (ίσα που ακούγοταν ένα ασυναίσθητο τσακ). Ειδικά μόλις το πίεζες λίγο με το δάχτυλο δεν άφηνε και τις καλύτερες εντυπώσεις για το τι θα κάνει σε βάθος χρόνου.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πήγα χθες σε αντιπροσωπία της Fiat για μια δουλειά και μπήκα στο 500αρι!μπορώ να πω πως μου άρεσε πολύ το εσωτερικό και μου έδωσε μια αίσθηση ασφάλειας,μου άρεσε ποιοτικά και το φινίρισμα του (μην ζητάμε και πολλά από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας άλλωστε νομίζω ότι είναι κορυφαίο ποιοτικά στην κατηγορία).Το τιμόνι είναι όλα τα λεφτά πολύ μου άρεσε η αίσθηση του!το σκέφτομαι...
Κορυφαίο δεν θα το έλεγα. Αν έβλεπες και το i10, το τελευταίο φαίνεται πολύ πιο προσεγμένο εσωτερικά..
-
Δεν εχω μπει μεσα για να ξερω, αλλα απο τη φωτο καλο φαινεται το i10.
Στο 500 ομως εχω μπει και μ'αρεσει πολυ... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Κορυφαίο δεν θα το έλεγα. Αν έβλεπες και το i10, το τελευταίο φαίνεται πολύ πιο προσεγμένο εσωτερικά. Ίσως όχι τόσο εντυπωσιακό και φαντεζί όσο του 500, αλλά στην ποιότητα των πλαστικών, φινίρισμα, εφαρμογή και συναρμολόγηση για μένα είναι καλύτερο. Ακόμα και να το πιέσεις σκληρά το ταμπλό και να το κοπανήσεις, δεν κάνει ούτε τσικ σε ΚΑΝΕΝΑ σημείο του. Στον δρόμο και σε λακούβες, επίσης δεν κάνει τίποτα.
Αντίθετα στο 500αρακι στον δρόμο, το φιλέτο της κεντρικής κονσόλας άκουσα να τείνει να διαμαρτυρηθεί (ίσα που ακούγοταν ένα ασυναίσθητο τσακ). Ειδικά μόλις το πίεζες λίγο με το δάχτυλο δεν άφηνε και τις καλύτερες εντυπώσεις για το τι θα κάνει σε βάθος χρόνου.
Koίτα Βασίλη, ούτε εγώ έμεινα εντελώς ικανοποιημένος από τα πλαστικά του 500 (μα...μανιακός που έχω γίνει με το συγκεκριμένο θέμα ), αλλά νομίζω πως υπερβάλλεις τώρα...
Δηλαδή το i10, αφού έχει καλύτερα υλικά και συναρμολόγηση από το 500, και το 500 θεωρείται από τα κορυφαία μικρά, λογικά στα κορυφαία μικρά πρέπει να ενταχθεί και το i10 δηλαδή;Και δεν έχω κάτι με το αμαξάκι, ίσα ίσα, η Hyundai έκανε καλή δουλειά φαίνεται και ευτυχώς μας απάλλαξε από τον κουβά που λεγόταν Atos, αλλά και πάλι...
Μήπως, μήπως υπερβάλεις, όχι πολύ, να τόσο δα...
-
Στα μικρά κανένα δεν έχει κορυφαία υλικά.
Σαν αίσθηση το εσωτερικό του i10 εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη με την προσεγμένη συναρμολόγησή του και το στιβαρό και γεροδεμένο ταμπλό που δίνει μια πιο συμπαγή αίσθηση. Επίσης στην αφή και στο μάτι τα υλικά είναι ευπαρουσίαστα και δεν φαίνονται φθηνιάρικα.
Στο 500, με τα φιλέτα κτλ, δεν σου εμπνέει την ίδια αίσθηση ότι δεν θα τρίξει. Το γεγονός ότι αποτελείται από πολλά επιμέρους τμήματα, ενισχύει επιπλέον αυτή τη θεωρία. Λίγο το ακουμπάς και ακούς μικρούς θορύβους όπως υποχωρεί το βαμμένο φιλέτο. Ναι είναι ευπαρουσίαστο και δείχνει και λίγο glamorous, αλλά αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Και ας γελάει όσο θέλει ο Montecarlo. Ποιοτικό εσωτερικό δεν σημαίνει το ποιο είναι πιο εντυπωσιακό ή καλύτερα σχεδιασμένο. Ούτε μόνο τα υλικά. Ποιοτικό είναι ένα βήμα παραπάνω από αυτά, και σημαίνει να έχει και προσεγμένη συναρμολόγηση, άψογο φινίρισμα και να μην κάνει κιχ, ακόμα και μετά από αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα.
-
Έχετε καταντήσει γραφικοί όλοι εσείς οι αντι-ιταλόφιλοι.
Σε πειράζει που το Gruppo δεν έχει μείνει στην εποχή του Uno.
Lancia Delta, Fiat Bravo, Alfa MiTo, Fiat 500, Abarth Grande Punto, Abarth 500, Alfa «149»
to be continued ...Πήγαινε αγόρι μου να πιέσεις με το δάχτυλο κάνενα καινούργιο γερμανικό κουβά και άσε μας...
Άκου «δεν σου εμπνέει την ίδια αίσθηση ότι δεν θα τρίξει».
Σου έχει κάψει τον εγκέφαλο το marketing. -
Σε ποιο marketing αναφέρεσαι; Πως τεκμηριώνεις αυτό που έγραψες παραπάνω; Μάλλον ξεχνάς τις μαρκετινίστικες παπάτζες που κάνει το gruppo...
Ότι γράφω είναι βάσει προσωπικής εμπειρίας, για αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει (ή είχαν κατά διαστήματα περάσει από τα χέρια μου για αρκετό διάστημα) και έχω πλήρη εικόνα. Δεν στηρίζομαι ούτε σε γνώμες τρίτων ούτε σε μαρκετινίστικα κόλπα και τακτικές. Αν εσύ επηρεάζεσαι από τι λένε οι τρίτοι πρόβλημά σου. Δεν ισχύει αυτό για όλους τους ανθρώπους όμως.
Επίσης αυτές οι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας που γράφεις ότι με πειράζει για τα ιταλικά μοντέλα, μόνο το γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν και φανερώνουν κόμπλεξ από την μεριά αυτού που τα λέει.
-
Πραγματι στο Fiat 500 αν το ψαξεις μπορεις να βρεις μερικες ατελειες στα πλαστικα του(το λεω αυτο ομως χωρις να γνωριζω την ποιοτητα των αλλων αυτοκινητων της κατηγοριας του και παντα θετοντας ως μετρο συγκρισης πλαστικα κορυφαιας ποιοτητας οπως Golf , A3 κτλ).
Συνολικα παντως το εσωτερικο του ειναι πανεμορφο και αν ηταν να επιλεξω(προσωπικα παντα) μεταξυ δυο αυτοκινητων των οποιων τα εσωτερικα τους ειναι για το ενα πολυ ομορφο αλλα κακη ποιοτητα και για το αλλο καλη ποιοτητα αλλα κακη εμφανιση θα επελεγα το πρωτο(πχ Fiat 500 - i10 η Golf-Bravo) -
Abarth 'opening edition', σε περιορισμένο αριθμό ...
160 ίπποι, 230 Nm στις 3.000 σ.α.λ. ( ), ...μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορο από το 135άρι (στο 'μηδενεκατό' ) και 6 χλμ. μεγαλύτερη τελική. Για την τιμή του δεν ξέρω... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Koιτα το γλυκο μου πως σηκωνει τους τροχους του μωρε....
-
Το αγόραζα εχθές!
Με ένα μπλοκεδάκι θα κάνει 'πανικό'!!
-
Και το απαραίτητο videάκι.
έχει ηλεκτρονικο μπλοκέ... πόσο καλά δουλέβει ομως είναι άγνωστο ακόμα
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Και το απαραίτητο videάκι.http://www.youtube.com/watch?v=b21gPJfhUBs' target='_blank
το υπέθεσα...απλώς εγώ μιλούσα για μηχανικό μπλοκέ!
Eίναι αρκετά άλογα για το πλαίσιο, και υποθέτω (πάλι) ότι θα το χρειάζεται...το ηλεκτρονικό,είναι παρόμοιο με της bmw και επεμβαίνει στα φρένα,σωστά?Επ'ευκαιρίας μήπως έχεις φωτό του ταμπλώ?
Είδα ένα έξτρα οργανάκι (?) κάπου σε βιντεάκι παρουσίασης,και δεν έχω καταλάβει τί γίνεται..Τhanks!
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Και το απαραίτητο videάκι.
http://www.youtube.com/watch?v=b21gPJfhUBs' target='_blank' target='_blank
το υπέθεσα...απλώς εγώ μιλούσα για μηχανικό μπλοκέ!
Eίναι αρκετά άλογα για το πλαίσιο, και υποθέτω (πάλι) ότι θα το χρειάζεται...το ηλεκτρονικό,είναι παρόμοιο με της bmw και επεμβαίνει στα φρένα,σωστά?Σωστά. Το αυτό και στη Mi.To, προς το παρόν τουλάχιστον, μιας και η GTA πιθανότατα θα έχει μηχανικό.
Επ'ευκαιρίας μήπως έχεις φωτό του ταμπλώ?
Σύντομα γιατρέ μου, σύντομα
-
Τhanks Σπυράκο!!
-
Τα ηλεκτρονικά μπλοκέ είναι καλή λύση (κοστος, διάρκεια, συντήρηση, βάρος) και σε αρκετά μεγάλο βαθμό μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Αλλα πρέπει να έχουν κάνει καλο ρυθμισμα ..... αλλιώς.....
FIAT 5oo 2007