-
Ρε παιδια δωστε καποιος ενα ψηφο τουλαχιστον του καημενου του Φαντζιο, θα μας βλεπει και θα υποφερει εκει ψηλα που βρισκεται
-
Το ότι έχουν ψηφίσει μόνο 17 άτομα μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο thread σημαίνει πως οι περισσότεροι users παραμένουν σοβαροί.
-
Ο χρήστης Hakkinen98-99_ έγραψε:
Μου φαινετε ηληθιο το Schumacher η Senna...Δεν μπορεις να εχεις ψηφοφορια για τον καλυτερο πιλοτο γενικα κ να εχεις τετοιο τιτλο...Οπως επισης δεν μπορεις να αφηνεις εκτος Brabham k Stewart...ραια τα λεει ο φινλανδος!Και θα θελα να συμπληρωσω ενα ακομη τεραστιο ταλεντο: James Hunt...
-
http://s32.yousendit.com/d.aspx?id=0FVQ ... JTT2ABFU4F
1:38.041 Senna 1989 pole
1:37.470 Schumacher 1999 pole
-
Θα ειμαι ειλικρινης. Δεν εκατσα να διαβασω ολα τα replies μιας και ειναι καμποσα-25-αλλα διαβασα τιν πρωτη σελιδα...
Πποσωπικα δεν θα κατσω να μπω σε αυτη τη διαδικασια συγκρισης μεταξυ αυτων των 2 πιλοτων. Ενα μονο θα πω. Οταν συγκρινεις Scumi με Ayrton ειναι σαν να συγκρινεις Madonna με Morrison...και ο νοων νοειτω
-
Δεν πιστευω οτι μπορουμε να κρινουμε αναμεσα στον Senna & Schumi μιας και οι δυο τους ηταν σε διαφορετικες εποχες την F1 και ετσι δεν ηρθαν αντιμετωποι. Τωρα θα μου πειτε οταν σκοτωθηκε ο senna υπηρχε ο schumi στην F1 αλλα τοτε ξεκινουσε. Αν κρινουμε απο αριθμους, οι οποιοι δεν λενε παντα την αληθεια, τοτε ο schumi ειναι καλυτερος. Τελως παντων για να μην μακρυγορω ψηφιζω Schumacher γιατι το λεει και το nick μου αλλωστε.
-
Ο χρήστης schumi-power έγραψε:
Δεν πιστευω οτι μπορουμε να κρινουμε αναμεσα στον Senna & Schumi μιας και οι δυο τους ηταν σε διαφορετικες εποχες την F1 και ετσι δεν ηρθαν αντιμετωποι. Τωρα θα μου πειτε οταν σκοτωθηκε ο senna υπηρχε ο schumi στην F1 αλλα τοτε ξεκινουσε. Αν κρινουμε απο αριθμους, οι οποιοι δεν λενε παντα την αληθεια, τοτε ο schumi ειναι καλυτερος. Τελως παντων για να μην μακρυγορω ψηφιζω Schumacher γιατι το λεει και το nick μου αλλωστε.καλώς ήρθες στο forum
-
ΟΤΑΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΣΕΝΝΑ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΗΡΩΑ.ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ.ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΑΛΛΟ!Ο ΣΕΝΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ, ΤΟ '97 Η ΦΕΡΡΑΡΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ'ΤΗΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ ΤΟΥ VILLENEUVE?ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΣΚΟΥΝΤΕΡΙΑ?Ο IRVINE?
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
ΑΛΛΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ, ΤΟ '97 Η ΦΕΡΡΑΡΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ'ΤΗΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ ΤΟΥ VILLENEUVE?Συγγνώμη, η Ουίλιαμς δεν κέρδισε το 1997?
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΣΚΟΥΝΤΕΡΙΑ?Ο IRVINE?
Με χρονική σειρά, τη Φεράρι την ανέστησαν ο Λούκα Μοντιτζέμολο, ο Τοντ, ο Σουμάχερ, ο Μπρον και ο Μπιρν.
-
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ Η ΟΥΙΛΙΑΜΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ VILLENEUVE ΕΚΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ!
-
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ Η ΟΥΙΛΙΑΜΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ VILLENEUVE ΕΚΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ!Μόνο εγώ έχω την εντύπωση ότι ούτως ή άλλως ο ΜΣ έχανε το πρωτάθλημα, αφού στην ουσία αυτός βγήκε εκτός πίστας;
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ Η ΟΥΙΛΙΑΜΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ VILLENEUVE ΕΚΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ!
Μόνο εγώ έχω την εντύπωση ότι ούτως ή άλλως ο ΜΣ έχανε το πρωτάθλημα, αφού στην ουσία αυτός βγήκε εκτός πίστας;
Ο ΜΣ ΗΔΗ είχε χάσει το πρωτάθλημα, αφού η απόφαση μηδενισμού ήρθε χρονικά ΜΕΤΑ την εγκατάλειψη του Σουμάχερ, τον τερματισμό του αγώνα και εν ολίγοις την βαθμολογική ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ του πρωταθλήματος από τον Βιλνέβ, οπότε σωστή εντύπωση έχεις.
Ήταν μια καθολικά εσκεμμένη κίνηση από τον ΜΣ, και είμαι πεπεισμένος πως αν του είχε βγει ΔΕΝ θα τον είχαν μηδενίσει, όπως δεν τον μηδένισαν νωρίτερα όταν το έκανε στον Χιλ, όπως δεν μηδένισαν τον Πρόστ (αντίθετα τον επιβράβευσαν με πρωτάθλημα), όπως δεν το έκαναν και στον Σένα όταν ανταπέδωσε στον Πρόστ...
Έτσι εκ του ασφαλούς (δεν άλλαζε πρωταθλητής) η ΦΙΑ καταδίκασε την κίνηση του Σουμάχερ για αν μην έχει τα ίδια ντράβαλα ξανά και ξανά και ξανά και ξανά.... και καταντήσει να είναι το FIA Sigrouomena1 World Championship.
Απόφαση σηωστή και ανώδυνη. -
Λίγο ακόμα και θα είχε γίνει κάτι σαν 'destruction derby' ένα πράγμα η F1 στο τέλος κάθε χρονιάς τα χρόνια της δεκαετίας του 90 δηλαδή...
-
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ Η ΟΥΙΛΙΑΜΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ VILLENEUVE ΕΚΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ!Έχασε το πρωτάθλημα γιατί απλά ήταν 2ος.
Έχασε γιατί πήγε να ξανακάνει το κόλπο που έκανε όταν έβγαλε εκτός τον Hill
Έχασε γιατί συνολικά το πακέτο williams-Villeneuve ήταν καλύτερο -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ήταν μια καθολικά εσκεμμένη κίνηση από τον ΜΣ, και είμαι πεπεισμένος πως αν του είχε βγει ΔΕΝ θα τον είχαν μηδενίσει, όπως δεν τον μηδένισαν νωρίτερα όταν το έκανε στον Χιλ, όπως δεν μηδένισαν τον Πρόστ (αντίθετα τον επιβράβευσαν με πρωτάθλημα), όπως δεν το έκαναν και στον Σένα όταν ανταπέδωσε στον Πρόστ...
Έτσι εκ του ασφαλούς (δεν άλλαζε πρωταθλητής) η ΦΙΑ καταδίκασε την κίνηση του Σουμάχερ για να μην έχει τα ίδια ντράβαλα ξανά και ξανά και ξανά και ξανά.... και καταντήσει να είναι το FIA Sigrouomena1 World Championship.
Απόφαση σηωστή και ανώδυνη.Φαντάζομαι πως θέλεις να πεις ότι και με τον Xιλ έπρεπε να τον ειχαν ακυρώσει Κατα τα άλλα συμφωνω τη λογική τη FIA την ξέρουμε
-
Ο χρήστης k έγραψε:
Έτσι εκ του ασφαλούς (δεν άλλαζε πρωταθλητής) η ΦΙΑ καταδίκασε την κίνηση του Σουμάχερ για να μην έχει τα ίδια ντράβαλα ξανά και ξανά και ξανά και ξανά.... και καταντήσει να είναι το FIA Sigrouomena1 World Championship.
Απόφαση σηωστή και ανώδυνη.Φαντάζομαι πως θέλεις να πεις ότι και με τον Xιλ έπρεπε να τον ειχαν ακυρώσει Κατα τα άλλα συμφωνω τη λογική τη FIA την ξέρουμε
Σαφώς και θα έπρεπε να ακυρωθεί και με τον Χιλ. Μάλιστα αν είχε γίνει αυτό ΔΕΝ θα γινόταν αυτό με τον Βιλνέβ!! Όμως ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, αφού θα άλλαζε ο πρωταθλητής στα ΧΑΡΤΙΑ, ΜΕΤΑ το τέλος του πρωταθλήματος!!
Όπως θα έπρεπε να ακυρωθεί και ο Πρόστ όταν το έκανε στον Σένα! Αυτή η απόφαση ΔΕΝ ήταν πολύ δύσκολη πολιτικά, αφού το πρωτάθλημα δεν είχε κριθεί ακόμα και έμενε η Αδελαΐδα! Παρόλα αυτά λόγω του Μπαλέστρ που ήταν... Προστικός ( ) όχι μόνο δεν ακυρώθηκε ο Πρόστ, αλλά ο Σένα!
Πάντως εξίσου έπρεπε να ακυρωθεί ΚΑΙ ο Σένα την επόμενη χρονιά που ανταπέδωσε!! Φυσικα και ΔΕΝ μπορούσαν να το κάνουν μετά το 'κατόρθωμα' της προηγούμενης χρονιάς που τους έκραξαν και οι κραγμένοι ακόμα, και φυσικά αν είχαν πάρει τη σωστή απόφαση 1 χρόνο νωρίτερα δεν θα είχε καν γίνει αυτό που έγινε, αλλά αν μελετήσουμε τη σύγκρουση μεμονωμένα και όχι σκεπτόμενοι την πρότερη ιστορία, ναι, ΚΑΙ ο Σένα έπρεπε να ακυρωθεί.
Γεγονός είναι πως με την απόφασή της στο φταίξιμο Πρόστ η ΦΙΑ άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, και τελικά το έκλεισε με την (πολιτικά ανώδυνη, αλλά απαραίτητη) απόφαση εναντίον Σουμάχερ τότε με τον Βιλνέβ.
10 χρόνια μετά δεν έχει επαναληφθεί (ενώ παλιότερα είχε γίνει 4 φορές σε 8!!)
Φυσικά και στο μέλλον αργά ή γρήγορα θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο, σημαντικό είναι να ξαναλάβουν τη σωστή απόφαση ώστε να γίνεται ούτε μία φορά κάθε 10 χρόνια και όχι μία κάθε 2. -
Επειδη μαλλον παρεξηγηθηκα,δεν ειπα οτι ηταν σωστη η κινηση του Σουμαχερ! Απλα ειπα οτι με ενα χειροτερο μονοθεσιο απο αυτο της Ουιλιαμς εφτασε σε θεση να διεκδικει το πρωταθλημα! Για να μην λεμε οτι μονο ο Σεννα ηταν ικανος να κερδιζει με υποδεεστερα μονοθεσια!
-
Επειδη μαλλον παρεξηγηθηκα,δεν ειπα οτι ηταν σωστη η κινηση του Σουμαχερ! Απλα ειπα οτι με ενα χειροτερο μονοθεσιο απο αυτο της Ουιλιαμς εφτασε σε θεση να διεκδικει το πρωταθλημα! Για να μην λεμε οτι μονο ο Σεννα ηταν ικανος να κερδιζει με υποδεεστερα μονοθεσια!Νομίζω απαντάς μόνο σου ο Σουμάχερ έφτασε σε θέση να κερδίσει αλλά δεν κέρδισε ενώ ο Σέννα ήταν ικανός να κερδίσει -και κέρδιζε- με υποδεέστερα μονοθέσια!
-
Σαφώς και κέρδιζε ο Σουμάχερ με κατώτερα μονοθέσια, ή έστω το πάλευε σοβαρά.
Τέτοιο παράδειγμα ήταν φέτος στο Σαν Μαρίνο, όπου τελικώς δεν κέρδισε, αλλά η μάχη έγινε.
Πάντως δεν κέρδισε ποτέ με τέτοια διαφορά μονοθεσίων όπως ΜακΛάρεν Φόρντ 93 με Γουίλιαμς Ρενώ 93, ούτε το έκανε ποτέ εις βάρος ενός 4φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, και μάλιστα ενός από τους μεγαλύτερους της Ιστορίας.
Σαφώς πάντως και έχει κάνει νίκες, ή έστω απλώς αγώνες μούρλια, ιδίως την περίοδο εκείνη που η Φεράρι ήταν κατώτερη της Γουίλιαμς!!
Ayrton Senna ή Michael Schumacher?