-
Guys, τί γνώμη έχετε για τα jacques lemans f1? Το design μου αρέσει πολύ και με μια πρώτη ματιά ξεχώρισα αυτά: (αν πάρω, θα το πάρω απο amazon usa με τις συγκεκριμένες τιμές)
75 $ 105 $ 105 $ (αυτό μου αρέσει πολύ αλλά είναι 48 mm).
Ή να προτιμήσω αυτό το seiko kinetic(SKA 389) για σιγουριά;
189 $
Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη (Krus εσένα λέω..) -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Καμιά καλή πρόταση για ρολόι - δώρο στη σύζυγο για πρωτοχρονιά + γιορτή + γενέθλια, έχετε;
Ενδιαφέρομια κι εγώ για τη Στέλλα, για να ακούμε - βλέπουμε προτάσεις
Πόσα € έχετε σκοπό να σκάσετε?
@ joyrider: το Seiko, φυσικά.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Καμιά καλή πρόταση για ρολόι - δώρο στη σύζυγο για πρωτοχρονιά + γιορτή + γενέθλια, έχετε;
Ενδιαφέρομια κι εγώ για τη Στέλλα, για να ακούμε - βλέπουμε προτάσεις
Πόσα € έχετε σκοπό να σκάσετε?
@ joyrider: το Seiko, φυσικά.
Πέρα απο την πλάκα για το 'πολλά' , σε ό,τι με αφορά ας πούμε 2-3 k (δεν είναι αυστηρά φυσικά αλλά κάποια όρια πρέπει να μπουν για να μη φτάσουμε στα 5 στο τάκα τάκα )
Θα με βοηθούσες πολύ Krus αν έδινες κάποιες πιθανές επιλογές καθότι στο θέμα είμαι 'μηδέν και ξύλο'
Επίσης εγώ δε βιάζομαι καθόλου καθώς περιμένω πρώτα κάποια χρήματα τα οποία δε νομίζω να έρθουν (αν έρθουν κιόλας) πριν τα τέλη Γενάρη...Αν δεν τα δω πρώτα δεν εκταμιεύω αυτά τα ποσά για να κάψω στο τζάκι (κατά τη δικη μου αντίληψη των πραγμάτων) χρήματα -
Θα προτιμούσε(ς) κλασικό γυναικείο μέγεθος ή μεγάλο; Οι γυναίκες πλέον φοράνε 'αντρικά' μεγέθη (Φ38 και άνω).
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Θα προτιμούσε(ς) κλασικό γυναικείο μέγεθος ή μεγάλο; Οι γυναίκες πλέον φοράνε 'αντρικά' μεγέθη (Φ38 και άνω).Εεεε αυτό πρέπει να ρωτήσω τη Στέλλα, εγώ μάλλον θα είχα το αντανακλαστικό να πω για κλασικό γυναικείο μέγεθος, αλλά αν δε σου κάνει κόπο να δώσεις και 1-2 επιλογές για μεγάλο, έτσι για να δούμε τι και πως είναι, θα βοηθούσε στο ξεκαθάρισμα
-
Θα προτιμούσε(ς) κλασικό γυναικείο μέγεθος ή μεγάλο; Οι γυναίκες πλέον φοράνε 'αντρικά' μεγέθη (Φ38 και άνω).
Εεεε αυτό πρέπει να ρωτήσω τη Στέλλα, εγώ μάλλον θα είχα το αντανακλαστικό να πω για κλασικό γυναικείο μέγεθος, αλλά αν δε σου κάνει κόπο να δώσεις και 1-2 επιλογές για μεγάλο, έτσι για να δούμε τι και πως είναι, θα βοηθούσε στο ξεκαθάρισμα
Αν δεν έχει ΠΟΛΥ μικρό καρπό, ένα ρολόι Φ38-Φ40 (που θεωρούνται αντρικά) δεν θα δείχνει σε καμία περίπτωση υπερβολικό. Και είναι διαχρονικό μέγεθος. Τα κλασικά γυναικεία είναι Φ28-Φ35 συνήθως, και τείνουν να εκλείψουν. Σερφάρω για λίγη ώρα και επανέρχομαι με προτάσεις.
-
Λοιπόν Γιάννη, μιας και σε κόβω ( ) να τα δίνεις τα 5k τελικά, ιδού οι προτάσεις μου. Σημειώνω ότι οι τιμές είναι ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ, μιας και de facto θεωρώ απάτη την αγορά ρολογιού από ελληνικό κατάστημα. Επίσης σημειώνω ότι αποφεύγω να προτείνω ρολόγια με μηχανισμό quartz (μπαταρίας) όπως ο διάολος το λιβάνι. Πάμε:
Αρχικά, να πω ότι θεωρώ τα μοντέλα της Cartier πραγματικά ό,τι πιο κλασικά κομψό έχω δει σε γυναίκα. Από Καρτιέ λοιπόν, προτείνω:
Cartier Roadster. Είναι μπαταρίας, αλλά είναι all time classic και κλασικά γυναικείο σε μέγεθος. Σε λευκό ή σε ροζ dial. Τιμή: 3-4k
Cartier Santos. Ό,τι κλασικότερο μπορεί να φορέσει γυναίκα. Αυτόματο μηχανικό, όπως πρέπει. Να μερικές παραλλαγές. Τιμή από 1.500 ως 3.500 γιούρο.
Cartier Pasha. Θεωρούνται unisex σαν μέγεθος (Φ35), αλλά το βρίσκω μάλλον... gay για άντρα τόσο μικρό ρολόι. Ακόμα ένα all time classic. Μηχανικό αυτόματο. Τιμή περίπου στα 3-3,5k. Άσπρο ή ροζ dial.
Η προσωπική μου επιλογή, λέγεται Zenith. Θα έπαιρνα El Primero για μένα, Chronomaster για τη σύζυγο. Δες:
Zenith Chronomaster Star. Αυτόματος χρονογράφος, officially certified chronometer (COSC), διάμετρος Φ37,5 (ιδανική διάσταση). Τιμή στα 4-5k.
Zenith Chronomaster Star Open. Ίδια χαρακτηριστικά με το πιο πάνω +power reserve και ανοιχτό τμήμα του μηχανισμού. 37,5άρι κι αυτό. Τιμή περί τα 5k. Είναι ΟΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Μαύρο ή λευκό.
Omega. Τα εκτιμώ αφάνταστα, ως λόγο αξίας/τιμής. Έχει κλασικά κομμάτια, και μερικά πιο εξεζητημένα. Δες:
Omega Constellation Double Eagle Automatic. Αυτόματο, COSC certified, 35άρι σε διάμετρο. All time classic, και σε αντρικό και σε γυναικείο. Λευκό ή μαύρο, τιμές στα 4k.
Omega Seamaster Aqua Terra 36.2mm. Αυτόματο, με Co-Axial escapement. Τα λόγια είναι περιττά. Διάμετρος 36,2, όπως λέει και το όνομά του. Τιμές 2-3k. Μαύρο, λευκό ή μπλε.
Omega DeVille Co-Axial Automatic Chronometer. Πιστοποιημένο κατά COSC και αυτό, μικρό σε μέγεθος (Φ32,5). Για πολλούς, η σειρά De Ville είναι ό,τι πιο προσεγμένο βγάζει η Omega εδώ και δεκαετίες. Τιμές 3-4k. Δέρμα ή μπρασελέ.
Omega Speedmaster. Ναι, υπάρχουν εκδόσεις του αξεπέραστου moon-watch για γυναίκες. Ιδού μερικές παραλλαγές. Μέγεθος Φ35,5, τιμές από 1.500 ως 6.000, ανάλογα με το στολισμό (διαμάντια κλπ.)
Οι εκκεντρικές επιλογές: λίγοι θα ξέρουν ΤΙ ΣΚΑΤΑ είναι αυτό που φοράει η Στέλλα. Είναι εξαιρετικά κομμάτια ωρολογοποιίας όμως, πέρα από κάθε αμφισβήτηση.
Corum Admirals Cup Competition 40mm. Είναι αυτόματο και 40άρι, δλδ μεγάλο, αλλά θεωρείται αμιγώς γυναικείο. Εκκεντρικό σχέδιο, αλλά σαν κατασκευή είναι... ρεσπέΚ. Τιμή... εχμ... 6-7k.
Ulysse Nardin Caprice. Απίθανο. Αυτόματο, τετράγωνη κάσα 34χ34 χλστ., καντράν από mother of pearl σε συνδυασμό με μπρασελέ ή απλό μαύρο σε συνδυασμό με δερμάτινο λουρί. Τιμές περί τα 6,5k για το πρώτο, 4k για το δεύτερο.
Μερικές ακόμη random επιλογές:
Chopard Mille Miglia. Ανερχόμενη τάχιστα η Chopard τα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο είναι χρονογράφος, Φ33, αλλά δυστυχώς έχει μηχανισμό quartz. Τιμή 2-3k.
IWC Ingenieur Mid-Size. H IWC θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, και όχι άδικα. Αυτό το ρολόι είναι 'reduced' έκδοση (σε μέγεθος Φ34) ενός από τα πιο κλασικά ανδρικά που βγάζει. Φυσικά είναι αυτόματο. Τιμή περίπου 4k.
Vacheron Constantin Overseas Ladies. Εταιρεία στην ίδια κλάση με την IWC και αυτή, και ρολόι της ίδιας φιλοσοφίας: γυναικεία έκδοση ενός πολύ κλασικού ανδρικού. Μέγεθος Φ34, δυστυχώς είναι quartz. Τιμή στα... 6k.
Αυτά. Ουφ.
-
εγώ μπορεί να μη σκαμπάζω από ρολόγια πάνω από το Seamaster της Omega (για μενα από τα ομορφότερα ρολόγια, σκυλί έως τώρα) και από ένα επίχρυσο της Omega ( το οποίο επίχρυσο στολίζει τη θυρίδα και όντως κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα χρησιμοποιήθηκε δυστυχώς), όμως για γυναικείο θα έπαιρνα αυτό αναμφισβήτητα:
BVLGARI BVLGARI
http://www.watchesonnet.com/images/imag ... SDAUTO.jpg' target='_blank' target='_blank' target='_blankσε διάφορα χρώματα, γιατί τώρα δεν μπορώ να βρω πολλες φωτογραφίες.
ή κάτι τέτοιο...
BVLGARI DIAGONO
http://www.watchesonnet.com/BB23WSGD-N.html' target='_blank' target='_blank' target='_blankΤο πρώτο όμως είναι κορυφαίο για γυναίκα και καθημερινή χρήση, όπως και κάποια άλλα της σειράς.
Από μηχανισμό δεν ξέρω βέβαια, γιατί όπως είπα δεν σκαμπάζω πολλά από μηχανισμούς... Έχω άλλα πράγματα να ασχοληθώ
-
Σπύρο είσαι πραγματικά απίθανος και φυσικά σε ευχαριστώ πολύ
Ελπίζω να μην τα δώσω τα 5 πάντως και μάλλον δεν θα τα δώσω εκτός αν έρθουν λεφτά πολύ περισσότερα από όσα περιμένω
Έτσι όπως τα βλέπω θα έκλινα γενικώς προς Omega ή τις πιο εκκεντρικές επιλογές
Αλλά τι σημασία έχει η γνώμη μου άλλωστε ?
Η αγορά ρολογιού απο internet ενέχει κινδύνους ? Για ζητήματα γνησιότητας εννοώ, όχι πιστωτικές κλπ...Ποιά ιντερνετικά μαγαζιά κοιτάζω ?
-
Σπύρο μικρή ένσταση για τα Cartier. Τα θεωρώ υπερτιμημένα. Η σύζυγος που είχε ένα Pasha (ίσως και να έτυχε) τελικά το μόνο που στολίζει είναι τη θυρίδα σταματημένο καθώς σε 3 χρόνια είχε εκδηλώσει απίστευτα προβλήματα.
Για το Chopard συμφωνώ ότι 3Κ για μηχανισμό quartz δεν αξίζει εκτός και αν είναι κάτι το πολύ ειδικό, αλλά από πλευράς κοσμήματος η Chopard είναι εξαιρετική.
-
Κρους,
έχεις ξεχάσει τα Omega Seamaster.......... -
Έτσι όπως τα βλέπω θα έκλινα γενικώς προς Omega ή τις πιο εκκεντρικές επιλογέςΔείτε και τα Zenith οπωσδήποτε
Αλλά τι σημασία έχει η γνώμη μου άλλωστε ?
Για γυναίκα μιλάμε, οπότε... καμία
Η αγορά ρολογιού απο internet ενέχει κινδύνους ? Για ζητήματα γνησιότητας εννοώ, όχι πιστωτικές κλπ...Ποιά ιντερνετικά μαγαζιά κοιτάζω ?
Δυστυχώς έχω χάσει επεισόδια σε σχέση με τα ιντερνετικά μαγαζιά, 1-2 που ήξερα ως αξιόπιστα, με ακριβά ρολόγια, δεν τα βρίσκω πια.
Σπύρο μικρή ένσταση για τα Cartier. Τα θεωρώ υπερτιμημένα. Η σύζυγος που είχε ένα Pasha (ίσως και να έτυχε) τελικά το μόνο που στολίζει είναι τη θυρίδα σταματημένο καθώς σε 3 χρόνια είχε εκδηλώσει απίστευτα προβλήματα.
Δεν το γνώριζα. Χρήσιμη πληροφορία
Κρους,
έχεις ξεχάσει τα Omega Seamaster..........3 ολόκληρα seamaster έχω βάλει, άνθρωπε.
-
μήπως δεν βλέπω καλά......
εννοώ τα Omega Seamaster 300 meters & 600 meters..... -
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
μήπως δεν βλέπω καλά......
εννοώ τα Omega Seamaster 300 meters & 600 meters.....Από όσο έχω καταλάβει δεν μιλάμε για ρολόγια εργασίας.
-
Μία παράκληση.Αν είναι δυνατόν αποφεύγετε τα ρολόγια με λουράκι από δέρμα κροκοδείλου.Όσο αιμοβόρα πλάσματα και αν είναι δεν αξίζει να γδέρνονται ζωντανοί για να στολίσουν χέρια ή οτιδήποτε άλλο.
Ευχαριστώ. -
Ρολόι Alfa Romeo Contagiri 8C Competizione αντε και οι φανατικοι της competizione http://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=521 σε 500+1 κομματια σαν το αμαξι...
-
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραλάβω το παρακάτω:
Longines Conquest Chronograph Ceramic
http://www.timeway.eu/Longines-Conquest-Chrono-IV' target='_blank' target='_blankΉταν έρωτας με την πρώτη ματιά
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Μία παράκληση.Αν είναι δυνατόν αποφεύγετε τα ρολόγια με λουράκι από δέρμα κροκοδείλου.Όσο αιμοβόρα πλάσματα και αν είναι δεν αξίζει να γδέρνονται ζωντανοί για να στολίσουν χέρια ή οτιδήποτε άλλο.
Ευχαριστώ.Λογικά θα τους 'καλλιεργούνε'. Ούτως ή άλλως αν σκεφτούμε πόσες τσάντες κροκό κυκλοφορούν δεν θα είχε μείνει κροκόδειλος για κροκόδειλος ζωντανός. Πιστεύω πως θα είχε γίνει αρκετό σούσουρο εάν τους κυνηγούσανε στη φύση....
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραλάβω το παρακάτω:Longines Conquest Chronograph Ceramic
http://www.timeway.eu/Longines-Conquest-Chrono-IV' target='_blank' target='_blank' target='_blankΉταν έρωτας με την πρώτη ματιά
Δικαίως. Είναι πανέμορφο!
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Ευχαριστώ.Λογικά θα τους 'καλλιεργούνε'. Ούτως ή άλλως αν σκεφτούμε πόσες τσάντες κροκό κυκλοφορούν δεν θα είχε μείνει κροκόδειλος για κροκόδειλος ζωντανός. Πιστεύω πως θα είχε γίνει αρκετό σούσουρο εάν τους κυνηγούσανε στη φύση....
Δυστυχως τους κυνηγουν.Δεν εχει καταγραφει ακομα 'καλλιεργεια' κροκοδειλων οπως γινεται με τα τσιντσιλά.
Μια τσαντα κροκο κοστιζει απο 3000 και επανω για αυτο και δεν υπαρχει ακομα μεγαλη καταναλωση=αφανισμος του αρχαιοτερου πολυκύτταρου οργανισμου.
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.