-
Καλησπέρα.Θα ήθελα και εγώ μια γνώμη σχετικά με τοποθέτηση υγραεριου σε mazda 3 1.6 του 2005.Έχω βρει δύο συστήματα και τα 2 με 700 ευρώ και λαδιέρα στην τιμή.Το ένα Νorth Italy στην αντιπροσωπεία και με 50 ευρώ έχω 2 χρονια εγγύηση κινητήρα και 4 του κιτ και ένα της brc.Tι προτείνεται δεδομένου ότι και οι δύο είναι καλοί εγκαταστάτες απλά για το brc πρέπει να πάω σε πόλη που απέχει αρκετά χιλιόμετρα και αν βγάλει κάποιο πρόβλημα και θέλει ρύθμιση δεν είναι έυκολο να ξαναπηγαίνω.
-
απο αυτα τα 2 το brc ειναι πολυ καλυτερο.
-
Γεια σας παιδια εκανα και εγω μια ερευνα αγορας για το panda 1.2 και μου προτειναν 2 συστηματα ενα της nigsgas ιταλικο και ενα αλλο της europe gas πολωνικο με καλυτερα μπεκ και κανα κατοσταρικο ακριβοτερο απο το πρωτο.Τι γνωμη εχετε????
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Γεια σας παιδια εκανα και εγω μια ερευνα αγορας για το panda 1.2 και μου προτειναν 2 συστηματα ενα της nigsgas ιταλικο και ενα αλλο της europe gas πολωνικο με καλυτερα μπεκ και κανα κατοσταρικο ακριβοτερο απο το πρωτο.Τι γνωμη εχετε????το europegas θα προτειμουσα με τα μπεκ hanna.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Τελικά ισχύει ή όχι το 75ευρο? τέλος του ιουλίου στη Λάρισα το απαιτούσαν. Ισχύουν διαφορετικοί νόμοι ανά νομό?
Να παρεις τηλεφωνο τον μελανδρο να ρωτησεις...
Χθεσινό άρθρο...
http://www.larissanet.gr/2014/08/06/cha ... ftokinito/*'...Χαράτσι 75 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσοι οδηγοί εγκατέστησαν στο αυτοκίνητό τους σύστημα υγραεριοκίνησης.
Η συγκεκριμένη επιβάρυνση θα αφορά όσους δηλώσουν από εδώ και πέρα την εγκατάσταση υγραεριοκίνησης στις κατά τόπους διευθύνσεις συγκοινωνίων, ενώ μέχρι σήμερα η διαδικασία ήταν δωρεάν.
Σύμφωνα με το autoblog, το υπουργείο υποδομών αποφάσισε να βάλει το χαράτσι στο τέλος αδείας και με εγκύκλιό του στις 25 Ιουνίου ζήτησε από όλες τις περιφέρειες να το εισπράττουν. Όπως δήλωσε πηγή από την διεύθυνση συγκοινωνίας, η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας με την δημοσίευση της εγκυκλίου στην Διαύγεια απήυθυνε ερώτημα προς το υπουργείο υποδομών.
«Για τον λόγο αυτό ήμασταν η μόνη περιφέρεια που δεν εισέπραττε τα 75 ευρώ, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες. Με το ερώτημά μας στο υπουργείο υποστηρίζαμε ότι η υγραεριοκίνηση δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση. Το υπουργείο, όμως, μας απάντησε ότι πρέπει να εισπράτουμε κανονικά το τέλος των 75 ευρώ...'*
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Γεια σας παιδια εκανα και εγω μια ερευνα αγορας για το panda 1.2 και μου προτειναν 2 συστηματα ενα της nigsgas ιταλικο και ενα αλλο της europe gas πολωνικο με καλυτερα μπεκ και κανα κατοσταρικο ακριβοτερο απο το πρωτο.Τι γνωμη εχετε????
το europegas θα προτειμουσα με τα μπεκ hanna.
Σε ευχαριστω Ηλια βλεπω εισαι γνωστης!!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τελικά ισχύει ή όχι το 75ευρο? τέλος του ιουλίου στη Λάρισα το απαιτούσαν. Ισχύουν διαφορετικοί νόμοι ανά νομό?
Να παρεις τηλεφωνο τον μελανδρο να ρωτησεις...
Χθεσινό άρθρο...
http://www.larissanet.gr/2014/08/06/cha ... ftokinito/*'...Χαράτσι 75 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσοι οδηγοί εγκατέστησαν στο αυτοκίνητό τους σύστημα υγραεριοκίνησης.
Η συγκεκριμένη επιβάρυνση θα αφορά όσους δηλώσουν από εδώ και πέρα την εγκατάσταση υγραεριοκίνησης στις κατά τόπους διευθύνσεις συγκοινωνίων, ενώ μέχρι σήμερα η διαδικασία ήταν δωρεάν.
Σύμφωνα με το autoblog, το υπουργείο υποδομών αποφάσισε να βάλει το χαράτσι στο τέλος αδείας και με εγκύκλιό του στις 25 Ιουνίου ζήτησε από όλες τις περιφέρειες να το εισπράττουν. Όπως δήλωσε πηγή από την διεύθυνση συγκοινωνίας, η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας με την δημοσίευση της εγκυκλίου στην Διαύγεια απήυθυνε ερώτημα προς το υπουργείο υποδομών.
«Για τον λόγο αυτό ήμασταν η μόνη περιφέρεια που δεν εισέπραττε τα 75 ευρώ, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες. Με το ερώτημά μας στο υπουργείο υποστηρίζαμε ότι η υγραεριοκίνηση δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση. Το υπουργείο, όμως, μας απάντησε ότι πρέπει να εισπράτουμε κανονικά το τέλος των 75 ευρώ...'*
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231340429
Χωρίς τέλος άδειας η μετατροπή αυτοκινήτων για φυσικό αέριο ή υγραέριο -
μετα απο 45000 χιλιομετρα με αεριο (jeep patriot 2.4) ακουω εντονο θορυβο μολις περασω τα 60 χιλ περιπου.στο ρελαντι δεν ακουγεται κατι περιεργο.
-
Ο χρήστης max22 έγραψε:
μετα απο 45000 χιλιομετρα με αεριο (jeep patriot 2.4) ακουω εντονο θορυβο μολις περασω τα 60 χιλ περιπου.στο ρελαντι δεν ακουγεται κατι περιεργο.Το ερωτημα σου ισοδυναμει με το 'ποναει το δεξι μου δαχτυλακι οταν εχω φαει μουσακα και ο ερμης ειναι αναδρομος'
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να επισκεφτεις ενα συνεργειο.
Sent from my HTC One V using Tapatalk
-
εχεις δικιο,εκτος το οτι το ι.χ. δεν τραβαει υποθετικα υπαρχουν αλλες ενδειξεις οτι υπαρχει προβλημα? δηλαδη πριν καουν οι βαλβιδες μπωρεις να το προλαβεις?
-
Πηγαινε συνεργειο. Πως εχεις συνδεσει οτι ο ηχος οφειλεται στο αεριο και οτι εισαι ετοιμος να καψεις βαλβιδες μονο εσυ το ξερεις.
Μπορει να ειναι καποιο ρουλεμαν που κανει θορυβο. -
Καλησπέρα. Εχω μια ερώτηση δίλλημα. Έχουμε 2 αυτοκίνητα : α)Honda Accord μοντ 2003 1.6 270.000 χλμ β)Opel Corsa c 1.2 μοντ 2004 178.000 χλμ.. Επειδή το αυτοκίνητο είναι εργαλείο της δουλειάς και καθημερινά κάνουμε 60-70χλμ σκέφτομαι την τοποθέτηση συστήματος αερίου.
Σε ποια απο τα 2 αυτοκίνητα συμφέρει? Το opel άρχισε να καίει σιγά-σιγά λάδι και επίσης θέλει και άλλαγμα καδένας(μόνο ως ανταλλακτικό στοιχίζει 200 ευρω+εργασία). Όμως αμα αλλάξω καδένα θα ανοιχτεί η μηχανή και θα εμφανιστούν και άλλα προβλήματα(πιθανόν άλλαγμα ελατηρίων-τσιμουχάκια). Όμως απο οτι έχω ψάξει τα corsa με αέριο βγάζουν προβλήματα. Ωστόσο όμως και το honda έχει 270.000 χλμ και δεν ξέρω μετά την τοποθέτηση αερίου εαν βγάλει και αυτό προβλήματα.
Το κόστος για το Honda το βγάζω περίπου 600-800 για να βγεί ξανά στο δρόμο αλλά το θέμα είναι ότι έχει πολλά χιλιόμετρα. Εσείς τι προτείνετε?
Στίς αρχές που είχαν βγεί τα συστήματα αερίου που είχα ρωτήσει κόστιζε 900-1100 ευρώ .Με το φόρο σε όσους τοποθετούν υγραέριο τι ισχύει? Το Honda χρειάζεται σετ συμπλέκτη ,ακρόμπαρα , τέλη κυκλοφορίας(έχουν παραδωθεί οι πινακίδες) και ασφάλεια.
Περιμένω τη πολύτιμη βοήθεια του forum. -
Ο χρήστης meletis_m έγραψε:
Όμως αμα αλλάξω καδένα θα ανοιχτεί η μηχανή και θα εμφανιστούν και άλλα προβλήματα(πιθανόν άλλαγμα ελατηρίων-τσιμουχάκια).Η αλλαγη καδενας δεν εχει σχεση και δε σε υποχρεωνει να αλλαξεις και τσιμουχακια/ελατηρια, εκτος αν το εχεις ηδη εξετασει και ξερεις οτι χάνει λαδι απο εκει.
Ισως να βολευε να δωσεις το accord οσο το παρουν, μια και καθεται, και με αυτο να χρηματοδοτησεις το υγραεριο στο οπελ και να εχεις εναε αυτοκινητο αλλα με λιγοτερο κοστος μετατροπης.
Εναλλακτικα, αν ισχυει η λογικη Honda=δε μενει ποτε απο κινητηρα, (θα πουν τη γνωμη τους εδω και οι γνωστες), να του βαλεις υγραεριο και να το κανεις παλιομουλαρι, και οταν τα φτυσει τελειως μεταφερεις το υγραεριο στο Οπελ.
-
Με την κρισάρα που έχουμε, γιαπωνέζικο με 270000 χλμ θα θεωρείται ότι μόλις βγήκε από την αντιπροσωπία!!!!
-
trident1971: Το σύστημα υγραερίου είτε το βάλω στο opel είτε στο Honda τα ίδια χρήματα δεν στοιχίζει? Απλώς εγω επιλέγω το μέγεθος της δεξαμενής βάσει χώρου του αυτοκινήτου.Το Honda είναι αντιεμπορικό και μόνο ένας με έκθεση αυτοκινήτων το ήθελε κάτω απο 2000. Νομίζω οτι είναι λίγο ξεφτίλα η τιμή.
-
Το honda εχει ευαισθητες βαλβιδες για υγραεριο. Αν του βαλεις βαλτου καλο συστημα με αρκετη αυτολιπανση με βενζινη. Φυσικα η γνωμη μου ειναι να βαλεις στη χονταρα να κυκλοφορεις με εκεινο να το ευχαριστηθεις. Πολυ κριμα που ειναι παρατημενο!!
-
cson: Έχεις να προτείνεις κάποιο μαγαζί σε Ελευσίνα ή Αθήνα που να είναι έμπιστο και εξιδικευμένο στην τοποθέτηση συστήματος αερίου σε Honda. Nα αρχίσω να κάνω μια έρευνα.
-
cson: Έχεις να προτείνεις κάποιο μαγαζί σε Ελευσίνα ή Αθήνα που να είναι έμπιστο και εξιδικευμένο στην τοποθέτηση συστήματος αερίου σε Honda. Nα αρχίσω να κάνω μια έρευνα.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Με την κρισάρα που έχουμε, γιαπωνέζικο με 270000 χλμ θα θεωρείται ότι μόλις βγήκε από την αντιπροσωπία!!!!Τωρα εχει αρχισει να ανοιγει λεμε
trident1971: Το σύστημα υγραερίου είτε το βάλω στο opel είτε στο Honda τα ίδια χρήματα δεν στοιχίζει? Απλώς εγω επιλέγω το μέγεθος της δεξαμενής βάσει χώρου του αυτοκινήτου.Το Honda είναι αντιεμπορικό και μόνο ένας με έκθεση αυτοκινήτων το ήθελε κάτω απο 2000. Νομίζω οτι είναι λίγο ξεφτίλα η τιμή.
Υποθετω και εγω οτι λιγο πολυ το ιδιο κοστος θα ειναι για το υγραεριο, δε γνωριζω ομως κατι παραπανω να σου πω για τιμες.
Ετσι οπως το περιγραφεις, αντιεμπορικο + 270Κ χλμ + θελει επισκευες, καλα μου ακουγονται τα -
trident1971: Το αμάξι θέλει μαζέματα. Η μηχανή δεν έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα σε ολα αυτά τα χλμ μόνο 1 αισθητήρα λάμδα έχει κάψει. Θέλει Σετ συμπλέκτη και σετ φλάτζες και σετ ακρόμπαρα.
Υγραεριοκίνηση!