-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Το πηρα αποφαση, θα βαλω υγραεριο. ΑΜΑΞΙ:seat leon mk2, 1.6 mpi, 102hp, κωδικος κινητηρα BSE, μοντελο 2006. ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ: Αμεσου η εμμεσου ψεκασμου?, BRC, VIALLE η κατι αλλο? Μου φαινεται καλο το brc plug and drive. Αν καποιος εχει το ιδιο μοτερ ας πει εμπειριες. Δεν με νοιαζει το κοστος τοσο οσο κυριως το αποτελεσμα.βαλε σε lοvato η lecho
το μοντελο ειναι οντως πολυ ευκολο για μετατροπη χωρις πολλα αλογα για να εχει υψηλες απαιτησεις σε καυσιμο, προτιμησε μια μετρια προς φθηνη επιλογη που σου προτεινω θα δουλεψει αψογα (να το κανεις συντομα αποσβεση και να μη διαθεσεις ενα σκασμο χρηματα), το ολο θεμα ειναι να ειναι καλος αυτος που θα το περασει για να δουλευει αψογα και οχι το συστημα που θα επιλεξεις -
Ακόμη δεν έχω πάει να ρωτήσω σε εγκαταστάτες. Το πιθανότερο είναι να το βάλω στη Θήβα(όνομα επιτρέπεται?), σε εγκαταστάτη που έχει τοποθετήσει σε αμάξια φίλων και συγγενών που δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Αθήνα δεν κατεβαίνω( μένω Λιβαδειά), εκτός κι αν ήξερα συγκεκριμένα κάποιον εγκαταστάτη που κάνει καλή δουλειά. Όσο για το σύστημα, χωρίς να έχω συζητήσει με εξειδικευμένο πρόσωπο, θα προτιμούσα κάτι επώνυμο κι ας ειναι πιο ακριβό(δεν ξερω αν όντως θα κάνει την διαφορά, πάω με τη λογική οτι πληρώσεις παίρνεις). Τείνω στο brc plug&drive .
-
Σωστά υπολογίζω πως με κατανάλωση βενζίνης κάπου στα 9 λίτρα/100χλμ σε 15,000 ~ 20,000 χλμ κάνω απόσβεση 1,000 € της εγκατάστασης.
Είναι λογικά τα 1,000 € για μια αξιοπρεπή εγκατάσταση;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Σωστά υπολογίζω πως με κατανάλωση βενζίνης κάπου στα 9 λίτρα/100χλμ σε 15,000 ~ 20,000 χλμ κάνω απόσβεση 1,000 € της εγκατάστασης.Είναι λογικά τα 1,000 € για μια αξιοπρεπή εγκατάσταση;
δεν νομιζω οτι εχεις υπολογισει σωστα...θα ηταν ενδιαφερον να δω το συλλογισμο σου...αλλα δεν συνεχιζω εδω γιατι θα πεσουν παλι τα κορακια να με φανε
-
με υγραεριο 0,93 κ βενζίνη 1,6 και άυξηση της κατανάλωσης 15-20% καλά το υπολογίζεις. χοντρικά 900 ευρώ οικονομία.
αλλα δεν συνεχιζω εδω γιατι θα πεσουν παλι τα κορακια να με φανε
αντί να σφυράς άντε να μάθεις μαθηματικές πράξεις με ποσοστά γιατί μας έχουν φύγει τα μαλλιά με τις πράξεις των
'σωτήρων' μας σε αυτό το θέμα
όχι άλλες μαθηματικές αρλούμπες του τύπου:
'40% πιο φθηνό το αέριο, 20% αυξηση η κατανάλωση αρα 40-20=20% η οικονομία' -
η προτροπη απο καποιον ανθρωπο με ελλειψη παιδειας να μαθω μαθηματικες πραξεις ειναι τιμη για μενα...
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Σωστά υπολογίζω πως με κατανάλωση βενζίνης κάπου στα 9 λίτρα/100χλμ σε 15,000 ~ 20,000 χλμ κάνω απόσβεση 1,000 € της εγκατάστασης.Είναι λογικά τα 1,000 € για μια αξιοπρεπή εγκατάσταση;
για τι αυτοκινητο μιλας;
η προτροπη απο καποιον ανθρωπο με ελλειψη παιδειας να μαθω μαθηματικες πραξεις ειναι τιμη για μενα...
τους υπολογισμους τους εχουμε κανει πολλες φορες εδω και πολυ αναλυτικα.
Βασικο ρολο παιζουν οι τιμες αεριου και βενζινης (και οι περιοχες λογω διαφορετικης...τιμολογησης)περυσι το καλοκαιρι πχ, οταν εβαζα αεριο με 0,70€ και η βενζινη ειχε 1,70€ καταλαβαινεις οτι η 'εκπτωση' ηταν πανω απο 50%
τωρα με το αεριο στα 0.90€ και τη βενζινη στο 1,65€, η συναρτηση αλλαζει
-
Σημερινη τιμη απλης αμολυβδης, σε επαρχιακα πρατηρια. 1,822.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
τωρα με το αεριο στα 0.90€ και τη βενζινη στο 1,65€, η συναρτηση αλλαζει
παρόλο που έχουν ανοιξει πολλά πρατήρια εχει ακριβύνει αρκετά το αεριο ενώ η βενζίνη παει προς τα κάτω. φαντάσου που στην δική μου περιοχή το αεριο εχει 0,94 κ η βενζίνη κάτω από 1,58
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
η προτροπη απο καποιον ανθρωπο με ελλειψη παιδειας να μαθω μαθηματικες πραξεις ειναι τιμη για μενα...οπότε κοιτα να μαθεις μαθηματικά δευτέρας γυμνασίου κ μετά έλα να σφυρίξεις
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
οπότε κοιτα να μαθεις μαθηματικά δευτέρας γυμνασίου κ μετά έλα να σφυρίξεις
κοιτα να αποκτησεις ενα ιχνος παιδειας που ακομα δεν ξερεις την διαφορα μεταξυ παιδειας και εκπαιδευσης και μετα συνεχισε να κροαζεις
και να μην ξεχασω..εγω δεν εκανα καμια προσωπικη αναφορα σε σενα (σε αντιθεση με σενα που αμεσως τσιμπησες και το γυρισες σε προσωπικο...) οποτε ασε την μυγα...αρκετες μαζεψες και πιες λιγο ξυδακι
-
-
Έχοντας διαβάσει τις τελευταίες μέρες και τις 874 σελίδες, καθώς και το site το σχετικό με το υγραέριο, έχω να πώ:
1)υπάρχουν άτομα εξαιρετικά που πραγματικά προσφέρουν με την γνώση τους
2)υπάρχουν άτομα που λένε οτι π@π@ρια τους κατέβει, κάνοντας τους ειδήμονες ενώ έχουν τόση σχέση με τα αυτοκίνητα όσο η π...@ με τη βούρτσα,
3)υπάρχουν και τρισάθλιοι αβανταδόροι. Ένας συγκεκριμένος μάλιστα, που όπως ισχυρίζεται σε άλλο forum δεν είναι εγκαταστάτης ούτε βοηθάει κάποιον, έχει αναφέρει καμιά δεκαριά αυτοκίνητά του που έχει μετατρέψει σε συγκεκριμένο εγκαταστάτη και όλα ήταν άψογα. Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα post του που να μην έχει τη λέξη prins, ολλανδικό ή το όνομα συγκεκριμένης επιχείρησης. Όχι οτι δεν είναι κι άλλοι, αλλά αυτός παίρνει oscar κουτοπόνηρου αβανταδόρου. And the oscar goes to.... -
Έχοντας διαβάσει τις τελευταίες μέρες και τις 874 σελίδες, καθώς και το site το σχετικό με το υγραέριο, έχω να πώ:
1)υπάρχουν άτομα εξαιρετικά που πραγματικά προσφέρουν με την γνώση τους
2)υπάρχουν άτομα που λένε οτι π@π@ρια τους κατέβει, κάνοντας τους ειδήμονες ενώ έχουν τόση σχέση με τα αυτοκίνητα όσο η π...@ με τη βούρτσα,
3)υπάρχουν και τρισάθλιοι αβανταδόροι. Ένας συγκεκριμένος μάλιστα, που όπως ισχυρίζεται σε άλλο forum δεν είναι εγκαταστάτης ούτε βοηθάει κάποιον, έχει αναφέρει καμιά δεκαριά αυτοκίνητά του που έχει μετατρέψει σε συγκεκριμένο εγκαταστάτη και όλα ήταν άψογα. Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα post του που να μην έχει τη λέξη prins, ολλανδικό ή το όνομα συγκεκριμένης επιχείρησης. Όχι οτι δεν είναι κι άλλοι, αλλά αυτός παίρνει oscar κουτοπόνηρου αβανταδόρου. And the oscar goes to....σε ολα τα φορουμ υπαρχουν αυτες οι ομαδες μελων, οπως και στο διαδικτυο δεν τρωμε αμασητες ολες τις πληροφοριες, επιλεγουμε, μπραβο σου που εκατσες και διαβασες κοντα 900 σελιδες.
-
Το καταλαβαίνω οτι έτσι λειτουργεί, απλά το έγραψα γιατί μου κάνει εντύπωση η κουτοπονηριά μερικών που θεωρούν οτι όλοι οι άλλοι είνα ιχαζοί κ θα τους κοροιδέψουνε. Όντως πάρα πολύ το διάβασμα.
-
Το καταλαβαίνω οτι έτσι λειτουργεί, απλά το έγραψα γιατί μου κάνει εντύπωση η κουτοπονηριά μερικών που θεωρούν οτι όλοι οι άλλοι είνα ιχαζοί κ θα τους κοροιδέψουνε. Όντως πάρα πολύ το διάβασμα.καλο θα ειναι να μην χαρακτηριζεις ατομα που δεν γνωριζεις ετσι γρηγορα, την εχω πατησει μερικες φορες και εχω καταληξει σε λαθος συμπερασματα.
-
Δεν χαρακτηρίζω άτομα, χαρακτηρίζω κατηγορία ατόμων
-
τα πάνω 'γκρουπ' ανθρώπων να τα καταλάβω. Αλλά εδώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν βάλει υγραεριο αλλά με μαθηματικές αρλούμπες κ βλακείες του στυλ 9/10 αμαξια με Lpg διαλύονται, προσπαθούν να πείσουν πως το υγραεριο δεν συμφερει κ πως όλοι εμείς που έχουμε βάλει υγραεριο κ βλέπουμε στην πράξη τί γίνεται είμαστε τουλάχιστον χαζοί.
-
Έχω υγραέριο πλέον 3 χρόνια+, κοντεύω τα 75.000 χλμ εντελώς απροβλημάτιστα, έχω ξεχρεώσει την εγκατάσταση κι έχω βγάλει κέρδος (εφόσον κάνω περίπου 25.000 χλμ το χρόνο) με την τιμή του υγραερίου εδώ που φουλάρω (Ιωάννινα) να είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στα μισά της τιμής της βενζίνης (τη θερινή σεζόν γύρω στα 0,70 - τώρα το χειμώνα ανέβηκε πάνω από 0,80, αυτή τη στιγμή έχει 0,86) και το ερώτημα - επειδή το συζητάω με φίλους, με μηχανικούς κι άλλους - είναι το εξής:
Εάν αγοράσει κανείς αυτοκίνητο σήμερα...ή τέλος πάντων στο κοντινό μέλλον...αξίζει να βάλει ξανά υγραέριο ή να πάει στη λύση του πετρελαίου;
Από πρόχειρους υπολογισμούς που έχω κάνει, αν κάποιος εξετάσει μόνο τα χρήματα για το καύσιμο, το υγραέριο παραμένει πιο οικονομικό και μάλιστα το ποσό της διαφοράς με το πετρέλαιο είναι σημαντικό...Για αμάξι με την κατανάλωση του δικού μου (Corolla 2006,1400cc) υπολόγισα τη διαφορά στα 10 ευρώ στα 500 χλμ (εγώ κάνω με 30 ευρώ υγραέριο - το καλοκαίρι πέφτει και στα 25 ευρώ - 500 περίπου χλμ). Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα του πετρελαίου (service, συντήρηση κτλ.) ανατρέπουν ή και ξεπερνούν το όφελος του υγραερίου.
Συνεπώς, θα άξιζε να αγοράσω ένα αμάξι βενζινοκίνητο και να του μεταφέρω το κιτ υγραερίου που έχω ήδη στο corolla ή να κοιτάξω για πετρελαιοκίνητο ; -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Έχω υγραέριο πλέον 3 χρόνια+, κοντεύω τα 75.000 χλμ εντελώς απροβλημάτιστα, έχω ξεχρεώσει την εγκατάσταση κι έχω βγάλει κέρδος (εφόσον κάνω περίπου 25.000 χλμ το χρόνο) με την τιμή του υγραερίου εδώ που φουλάρω (Ιωάννινα) να είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στα μισά της τιμής της βενζίνης (τη θερινή σεζόν γύρω στα 0,70 - τώρα το χειμώνα ανέβηκε πάνω από 0,80, αυτή τη στιγμή έχει 0,86) και το ερώτημα - επειδή το συζητάω με φίλους, με μηχανικούς κι άλλους - είναι το εξής:
Εάν αγοράσει κανείς αυτοκίνητο σήμερα...ή τέλος πάντων στο κοντινό μέλλον...αξίζει να βάλει ξανά υγραέριο ή να πάει στη λύση του πετρελαίου;
Από πρόχειρους υπολογισμούς που έχω κάνει, αν κάποιος εξετάσει μόνο τα χρήματα για το καύσιμο, το υγραέριο παραμένει πιο οικονομικό και μάλιστα το ποσό της διαφοράς με το πετρέλαιο είναι σημαντικό...Για αμάξι με την κατανάλωση του δικού μου (Corolla 2006,1400cc) υπολόγισα τη διαφορά στα 10 ευρώ στα 500 χλμ (εγώ κάνω με 30 ευρώ υγραέριο - το καλοκαίρι πέφτει και στα 25 ευρώ - 500 περίπου χλμ). Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα του πετρελαίου (service, συντήρηση κτλ.) ανατρέπουν ή και ξεπερνούν το όφελος του υγραερίου.
Συνεπώς, θα άξιζε να αγοράσω ένα αμάξι βενζινοκίνητο και να του μεταφέρω το κιτ υγραερίου που έχω ήδη στο corolla ή να κοιτάξω για πετρελαιοκίνητο ;Όλα είναι θέμα τιμής καυσίμων. Μόνο μια Πυθία μπορεί να απαντήσει.
Θα μπορούσες να πάρεις ντίζελ και να καείς από μια μελλοντική αύξηση.
Από την άλλη, ο φόρος του υγραερίου είναι συνδεμένος με αυτόν του πετρελαίου, με ότι
σημαίνει αυτό.Λάβε επίσης υπόψιν ότι τα βενζινοκίνητα είναι τα μόνα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν
φυσικό αέριο, φαινομενικά το απολύτως φθηνότερο καύσιμο. Γι' αυτό και μόνο,
θα κρατούσα το βενζινοκίνητο αμάξι μου.Πυθία όμως δεν είμαι...
Υγραεριοκίνηση!