-
Το ford Connct 1,8 zetec επισκευαστηκε με κόστος γύρω στα 1000 ευρω λόγω γνωστού μηχανικού στο κόστος αλλαξε βαλβίδες 16 και έδρες όλα για να δουλεύουν με υγραεριο ο καπακάς τζιολας στον πειραιά είναι πολυ μάστορας έκανε όλο το καπάκι και τα καπέλοτα , αλλαχτηκε ο ιμαντας και τα ρουλεμαν οι φλατζες λάδια μπουζι κτλ, όπως και η εγκατάσταση του αερίου με τεφλον στα μπεκ για να μην γίνουν άλλες τρύπες και οδηγώντας τα πάνω στις βαλβίδες δείτε σχετικά
Πριν
Μετα με βάση για τα μπεκ να μην τρυπησουν το καπάκι
-
Καλημερα σε ολους τους υγραεριοκινητους.
Συμπληρωσα απροβληματιστα 7,000χλμ με υγραεριο,εχω κανει ηδη ενα service στο αμαξι (saab 2.0t) ολα πανε καλα.Το 3μερο εκανα 1060χλμ με κοστος 108Ε...μια χαρα αν σκεφτω πως τελευταια φορα που εκανα ταξιδι με βενζινη Αθηνα,χρειαστηκα για 450χλμ 65-70Ε με κοστος βενζινης χαμηλοτερο απο το 1,75 που εχει.Μια ερωτηση στον κ.Βατσο που βλεπω πως εχει μερικες γνωσεις παραπανω στο θεμα.
Ειστε καθετος στην ΜΗ χρησιμοποιηση λαδιερας?το δικο μου συστημα ανα 40' ψεκαζει λιγη βενζινη στο συστημα,ενω στο τελευταιο service,μου προτειναν και ειπα ναι απο την αντιπροσωπεια ενος προστατευτικου μιγματος στο ρεζερβουαρ του υγραεριου για τις βαλβιδες...για την λαδιερα μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται,αφου επιβαρυνει τον καταλυτη.
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος τα συστήματα υγραεριοκίνησης SOLARIUM;
Μήπως εννοείς Solaris ? Πολωνίας. Το άλλο είναι για μαύρισμα
Solaris, ναι σωστά.
Υπάρχει κανένας καλός μάστορας για αυτά;
Μου το έχουν βάλει στο αμάξι μου και έχω προβλήματα. -
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Από ότι ρώτησα ο 2ος κύλινδρος έχει μία μικρή αποσυμπίεση από τους άλλους. Δεν το δούλεψα καθόλου σε υγραέριο, προσπαθώ πρώτα να δουλέψει με βενζίνη και μετά βλέπουμε. Απλά όταν ζεστένεται η μηχανή και μετά από κανένα λετο δουλεύει κανονικά χωρίς να ρετάρει, με βενζίνη.
Έλεγξε τό 2ο μπέκ γιά τυχόν ''κατούρημα'' εν όσο βρήσκεται έν στάση ή μηχανή καί όταν παίρνει εμπρός τό πρωί μέχρι νά ξεμπουκώσει ό συγκεκριμένος κύλινδρος δουλεύει ρετάρωντας .Μετά φυσικά στρώνει...
Καλημερα σας. Τα μπεκ τα μετρήσανε από την πρώτη στιγμή και μετά προχωρήσανε στην αλλαγή των βαλβίδων και από ότι με ενημερώσανε δεν υπήρχε καμία διαροή και στα 4 μπεκ της βνζίνης.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Από ότι ρώτησα ο 2ος κύλινδρος έχει μία μικρή αποσυμπίεση από τους άλλους. Δεν το δούλεψα καθόλου σε υγραέριο, προσπαθώ πρώτα να δουλέψει με βενζίνη και μετά βλέπουμε. Απλά όταν ζεστένεται η μηχανή και μετά από κανένα λετο δουλεύει κανονικά χωρίς να ρετάρει, με βενζίνη.
Τροφοδοσια εχει ελεγχθει (ροη αντλιας βενζινης/μπεκ κλπ)? Μπουζι?
Η μειωμενη συμπιεση τωρα εξακριβωθηκε η απο πριν?
Πηγαινε το και αλλου παντως.Η τροφοδοσία προφανώς έχει ελεγθεί. Η μειωμένη συμπίεση είχε προκύψει από πριν ,που ήτανε μεγαλύτερη, και άλλαξα τις βαλβίδες εισαγωγής και μετά από αυτό δεν έχει επανέλθει πλήρως. Το αυτοκίνητο δούλευε με υγραέριο και κατέστρεψε από οτι με ενημερώσανε τις βαλβίδες εισαγωγής. Ίσως η βλάβη να έχει προσωρήσει παρακάτω.
-
Ο χρήστης portole έγραψε:
Καλημερα σε ολους τους υγραεριοκινητους.
Συμπληρωσα απροβληματιστα 7,000χλμ με υγραεριο,εχω κανει ηδη ενα service στο αμαξι (saab 2.0t) ολα πανε καλα.Το 3μερο εκανα 1060χλμ με κοστος 108Ε...μια χαρα αν σκεφτω πως τελευταια φορα που εκανα ταξιδι με βενζινη Αθηνα,χρειαστηκα για 450χλμ 65-70Ε με κοστος βενζινης χαμηλοτερο απο το 1,75 που εχει.Μια ερωτηση στον κ.Βατσο που βλεπω πως εχει μερικες γνωσεις παραπανω στο θεμα.
Ειστε καθετος στην ΜΗ χρησιμοποιηση λαδιερας?το δικο μου συστημα ανα 40' ψεκαζει λιγη βενζινη στο συστημα,ενω στο τελευταιο service,μου προτειναν και ειπα ναι απο την αντιπροσωπεια ενος προστατευτικου μιγματος στο ρεζερβουαρ του υγραεριου για τις βαλβιδες...για την λαδιερα μου ειπαν οτι δεν χρειαζεται,αφου επιβαρυνει τον καταλυτη.
Απαντώ καί σέ έσάς καί στόν κύριο ''χωρίς παρεξήγηση κλπ.κλπ.κλπ''.....
Γνωρίσω λίγα από τά πολά πού γνωρίσουν αυτοί.
Καί κάποιο από αυτά είναι πώς στήν χώρα μας καί σέ κάποιες άλλες οί τεχνικοί πού ασχολούνται τά δύο τελευταία χρόνια μέ τό αντικείμενο δέν τό κάνανε από΄''έρωτα''καί μέ ομαλές διαδικασίες,όπως δηλαδή μάθανε όλοι μας τήν δουλειά τους ,χρόνο σύν τώ χρόνο,μέ αποτέλεσμα νά έχει εμπεδωθεί ένας μεγάλος αριθμός πληροφοριών πού αποτελεί τήν ουσία τής λέξης ''εμπειρία'',καί κατ'αυτόν τόν τρόπο προσπαθούν καί αυτοί νά προστατεύσουν όσο πμωρούν τό όνομά τους.Ταυτόχρονα είναι (ή ''λιπανση'')καί ένας έξυπνος τρόπος αύξησης τών κερδών διόλου ευκαταφρόνητος εάν μετρήσει κανείς τό τί πληρώνει καί τί παίρνει...
Τώρα ό έξτρα ψεκασμός βενσίνης γίνεται γιά τούς ίδιους ή παρόμοιους λόγους.Δήλαδή .''Κάλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε''από πλευράς εταιρίας αφού δέν ξέρει(ή μάλον ξέρει)μέ τί τεχνικό επίπεδο έχει νά κάνει ή ή ''αναγνώρηση'' τής
εταιρίας αδυναμίας τροφοδότησης σέ ακραίες συνθήκες λειτουργίας λόγω π.χ.αργού μπέκ πού ή συγκεκριμένη εταιρία παράγει.Όσον αφορά τό ''προστατευτικό μίγμα''εμπίπτει σέ όσα παραπάνω περιγράφω . -
Εισαγωγής σίγουρα ; Γιατι το ζόρι το τραβούν οι εξαγωγής , πιο κάτω είναι ελατηρια και πιστόνια !!
-
Ο χρήστης xristos1973 έγραψε:
Τροφοδοσια εχει ελεγχθει (ροη αντλιας βενζινης/μπεκ κλπ)? Μπουζι?
Η μειωμενη συμπιεση τωρα εξακριβωθηκε η απο πριν?
Πηγαινε το και αλλου παντως.Η τροφοδοσία προφανώς έχει ελεγθεί. Η μειωμένη συμπίεση είχε προκύψει από πριν ,που ήτανε μεγαλύτερη, και άλλαξα τις βαλβίδες εισαγωγής και μετά από αυτό δεν έχει επανέλθει πλήρως. Το αυτοκίνητο δούλευε με υγραέριο και κατέστρεψε από οτι με ενημερώσανε τις βαλβίδες εισαγωγής. Ίσως η βλάβη να έχει προσωρήσει παρακάτω.
Κατι μου λεει οτι η διαδικασια 'επαναφορας' των βαλβιδων μπορει να μην εχει γινει ως επρεπε.
Μονο βαλβιδες εισαγωγης αλλαχτηκαν? Εξαγωγης οχι? -
ακριβώς, από είπε το ρεκτιφιέ οι εξαγωγής ήτανε σε καλη κατάσταση
-
Εισαγωγής σίγουρα ; Γιατι το ζόρι το τραβούν οι εξαγωγής , πιο κάτω είναι ελατηρια και πιστόνια !!Όταν η μέγιστη πίεση μέσα στον θάλαμο έρχεται πριν τις 15 μοίρες μετά το ΑΝΣ, συνήθως έχουμε αυξημένη αντίσταση στο πιστόνι που προσπαθεί να ανέβει προς το ΑΝΣ, λόγω πολύ μεγάλου αβάνς (για την ακρίβεια το υγραέριο καίγεται πολύ γρήγορα σε σχέση με το αβάνς βενζίνης που δίνει ο μαμά εγκέφαλος). Η αντίσταση αυτή που δέχεται το πιστόνι, μεταφράζεται σε αυξημένη θερμοκρασία όλου του θαλάμου καύσης. Δεν φτάνει σε σημείο να χτυπάει πειράκια, οπότε και δεν επεμβαίνει ο knock, αλλά η ζημιά γίνεται, αν αυτό συνεχίζεται για χιλιάδες χιλιόμετρα...
-
Δεν θα επρεπε ετσι να ειχαμε και ζημια στις βαλβιδες εξαγωγης?
Γιατι συγκεκριμενα για αυτους τους κινητηρες της Mercedes υπαρχει οδηγια για προβλημα στις βαλβιδες?
Δεν μου φαινεται οτι ειναι τοσο προβλημα πιστονιων/μεγαλυτερης θερμοκρασιας στον θαλαμο καυσης, που ουτως η αλλως ισχυει για ολα τα υγραεριοκινητα, αλλα μαλλον μονο για τις βαλβιδες.
Απο την αλλη αυτο που λες για αυξημενη πιεση στα πιστονια λογω διαφορετικου αβανς και προαναφλεξης που δεν αυτο- διορθωνεται και ουτε 'ακουγεται' δεν το ειχα υπ'οψιν μου αλλα ισως να εχει την λογικη του. -
Στους μοντέρνους κινητήρες, από το αβάνς της μέγιστης ροπής, έως το αβάνς που χτυπάει πειράκια, μπορεί να έχει και 7-8 μοίρες. Όλες οι ενδιάμεσες τιμές, δίνουν και αυτές σχεδόν την μέγιστη ροπή, αλλά ανεβάζουν ελαφρά την θερμοκρασία του θαλάμου (έως ότου χτυπήσει πειράκια και η θερμοκρασία ανέβει κατακόρυφα). Αν βρω το άρθρο που το είχα διαβάσει, θα το σηκώσω, ανέφερε και ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες σετάρουν αβάνς προσπαθώντας να ισορροπήσουν τις θερμοκρασίες θαλάμου και εξαγωγής, τραβάνε λίγο το αβάνς για να κλέψουν από την εξαγωγή, φορτώνωντας ελαφρά τον θάλαμο, αν το επιτρέπει το κύκλωμα ψύξης.
Το έχω δει και στο δικό μου με τον άγραφο, από το βέλτιστο αβάνς μπορώ να ανεβάσω άλλες 2-3 μοίρες χωρίς πρόβλημα, μετά η θερμοκρασία νερού αρχίζει να τσιμπάει ελαφρά...
-
Ο χρήστης NIKOLAOS68 έγραψε:
Solaris, ναι σωστά.
Μου το έχουν βάλει στο αμάξι μου και έχω προβλήματα.γραψε στον πολωνο να σου πει www.solaris-lpg.gr
η car gaz τα εβαζε και μετα σταματησε νομιζω
-
Καλησπέρα στο φόρουμ,
ψάχνοντας πληροφορίες για υγραέριο κατέληξα στο πολύ ενδιαφέρον αυτό θέμα.
Είμαι Θεσσαλονίκη και ψάχνω εγκαταστάτη.Ρωτώντας σχετικό Αθηναίο φίλο πήρε και αυτός φιλική απάντηση από έναν από τους τρεις παλαιότερους και έμπιστους εγκαταστάτες (το λέτε και εσείς εδώ) στην Αθήνα, την εξής απάντηση:
**Πες τον φίλο σου αφού πρόκειται για το NISSAN QASHQAI (1600cc του 2008μον.) έχουν προβλήματα και δεν μπορώ να του συστήσω κάποιον στην Θεσσαλονίκη, πες του να έρθει εδώ.
**
Κουράστηκα να διαβάζω γιατί ομολογώ δεν με ενδιαφέρουν αλλά και δεν μπορώ να παρακολουθήσω τα τεχνικά θέματα που διάφοροι αναλύουν.Πρακτική απάντηση υπάρχει;
Να αποφύγω την εγκατάσταση υγραερίου ή όχι;
Υπάρχει κάποιος με το ίδιο αυτοκίνητο που το λειτουργεί με υγραέριο για πάνω
από πχ 40.000χλμ;....
Με ένα σύστημα της BRC και με λαδικό όπως μου τόνισε ο αντιπρόσωπος, γίνετε. Τώρα εάν είχαμε και την γνώμη του κ. Βάτσου δεν θα ήταν άσκημα.
ΑΑγαπητέ μου ,κατ'αρχήν ευχαριστώ γιά τήν εκτίμηση.
Έχω περάσει αρκετά ίδια σάν τό δικό σου αυτοκίνητα ,μέ αρκετά γιά τό διάστημα πού κυκλοφορούν, χιλιόμετρα ,**χωρίς
φυσικά...λαδιέρα καί χωρίς προβληματα.**Τό ξαναλέω μήπως εμπεδωθεί από κάποιους,
** Σωστά μίγματα,ούτε πλούσια ,ούτε φτωχά καί τακτικό ΕΛΕΓΧΟ βαλβίδων καί ρύθμηση όταν χρειάσεται.****Τό αυτοκίνητό σου έχει μηχανικά ωστήρια καί εκεί έγκειται καί ή ''ευαισθησία''του ,καθώς καί στόν καταλύτη πού είναι ακριβώς
έξω από τίς βαλβίδες εξαγωγής ,τίποτε άλλο.**Ούτε οί ''μαλακές'' βαλβίδες φταίνε **ούτε ό κεραμικός καταλύτης φταίει.**Εξασφάλησε τά παραπάνω καί δέν έχεις πρόβλημα.
Πώς?
Μέ έναν σωστό τεχνικό,Ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση για το Qashkai.
Μεταξύ άλλον κρατάω απο KostasVatsos τα:
- χωρίς φυσικά...λαδιέρα.
- Σωστά μίγματα,ούτε πλούσια ,ούτε φτωχά καί τακτικό ΕΛΕΓΧΟ βαλβίδων καί ρύθμηση όταν χρειάσεται.
- Τό αυτοκίνητό σου έχει μηχανικά ωστήρια καί εκεί έγκειται καί ή ''ευαισθησία''του ,
καθώς καί στόν καταλύτη πού είναι ακριβώς έξω από τίς βαλβίδες εξαγωγής ,τίποτε άλλο. - ούτε ό κεραμικός καταλύτης φταίει.
Ρώτησα και τον ίσως περισσότερο «έμπειρο» της Θεσσαλονίκης.
Η πρόταση για το Nissan Qashkai είναι:
1.
Πρώτα από όλα αλλαγή του προ-καταλύτη (έτσι μου το είπε), λόγω υλικού (κεραμικό) και κακής θέσης (για το lpg) αναπτύσσει μεγάλη θερμοκρασία και θα δημιουργήσει πρόβλημα.
Με χαμηλό κόστος (συνεργάτης του) κόβει το κομμάτι και βάζει συρμάτινο καταλύτη.
Είναι λέει η οδηγία από τους Ιταλούς (προμηθευτές του) για qashkai και x-trail.
(Μάλιστα την αλλαγή αυτή μου την πρότεινε είτε βάλω υγραέριο είτε όχι!)
2.
τοποθέτηση αυτών των εξαρτημάτων με λαδιέρα. Ο λόγος που ανέφερε είναι για θέμα ψύξης. Να πω ότι ανέφερε για Fiat Panda (που επίσης έχω) ότι εκεί δεν χρειάζεται λαδιέρα.
3. Συντήρηση σωστή του αυτοκινήτου στο συνεργείο.
Έλεγχος των βαλβίδων γιατί είναι μηχανικές (ή κάπως έτσι) και θέλει μεγαλύτερη προσοχή για lpg.
4. Έλεγχο από τον ίδιο ανα 20.000χλμΝα αναφέρω επίσης ότι:
- Έχει περάσει καμιά 15ρια ίδια αυτοκίνητα χωρίς προβλήματα με ένα από αυτά να έχει κάνει 60.000χλμ.
Με την παραπάνω όμως διαδικασία γιατί παλαιότερα είχε ένα θέμα με qashkai αλλά θεωρεί ότι πρόβλημα είχε από καταλύτη και ήταν άσχετο με το υγραέριο. - Επίσης αναφέρθηκα εγώ σε σύστημα υγρού ψεκασμού που μου πρότεινε ο Αθηναίος αλλά λέει πριν ενα χρόνο που πήγε να ασχοληθεί έκρινε ότι αυτά δεν έχουν εξελιχθεί ακόμα και προς το παρόν θεωρεί περισσότερο αξιόπιστα τα δικά του με την διαδικασία που ανέφερα.
Τώρα εγώ αν μπερδεύτηκα έχω άδικο;
Κάποιο σχόλιο; -
Solaris, ναι σωστά.
Μου το έχουν βάλει στο αμάξι μου και έχω προβλήματα.γραψε στον πολωνο να σου πει http://www.solaris-lpg.gr
η car gaz τα εβαζε και μετα σταματησε νομιζω
Του έχω γράψει του Πολωνού και αυτός με 'έγραψε' κανονικά.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρω κάποιον που να μπορεί να μου φτιάξει το πρόβλημα που έχω. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Εισαγωγής σίγουρα ; Γιατι το ζόρι το τραβούν οι εξαγωγής , πιο κάτω είναι ελατηρια και πιστόνια !!
Όταν η μέγιστη πίεση μέσα στον θάλαμο έρχεται πριν τις 15 μοίρες μετά το ΑΝΣ, συνήθως έχουμε αυξημένη αντίσταση στο πιστόνι που προσπαθεί να ανέβει προς το ΑΝΣ, λόγω πολύ μεγάλου αβάνς (για την ακρίβεια το υγραέριο καίγεται πολύ γρήγορα σε σχέση με το αβάνς βενζίνης που δίνει ο μαμά εγκέφαλος). Η αντίσταση αυτή που δέχεται το πιστόνι, μεταφράζεται σε αυξημένη θερμοκρασία όλου του θαλάμου καύσης. Δεν φτάνει σε σημείο να χτυπάει πειράκια, οπότε και δεν επεμβαίνει ο knock, αλλά η ζημιά γίνεται, αν αυτό συνεχίζεται για χιλιάδες χιλιόμετρα...
Κάποιο λάθος κάνεις.
Τό υγραέριο ''συκώνει''περισότερο αβάνς από τήν βενσίνη καί γι'αυτό στά παλαιότερα αυτοκίνητα μέ πλατίνες είχαμε ένα κυκλωματάκι πού καθώς έμπαινε τό υγραέριο δίναμε 5 έως 8 μοίρες περισότερο αβάνς .Γιά κοίταξέτο καλίτερα... -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Κυριε Βατσο τοτε η BRC γιατι το QASHQAI το δινει στην μαυρη λιστα της???Και η Prins εχει φαρδυ πλατυ το Μερσεντες σειρας Β που παρουσιασε επεισεις προβλημα η οποια μαλιστα σε ελευθερη μεταφραση λεει 'βαλτε την ειδική κεφαλή' που εχει η Μερσεντες??
'Ξερετε κατι που Αυτοι δε ξερουν'????
Μαστορα η ιδια ερωτηση παει και για σενα...
Θυμιζω για τους υπολοιπους αυτες τις 2 λιστες
http://www.autogastanken24.de/documents ... 081107.pdf
( χωρις παρεξηγηση κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π. )
Καλέ μου φίλε Φωκίωνα, και κατ’ ιδίαν νομίζω ότι σου έχω εξηγήσει.
Ο λόγος που ασχολούμαι με επαγγελματικά είναι, ότι ο επαγγελματίας αποδέχεται της τεχνικές μου γνώσεις και γνώμες, το έχει για εργαλείο, και το εκμεταλλεύεται δεόντως. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλάζει και ο καταλύτης. Σε ορισμένες περιπτώσεις βγαίνει το καπάκι και γίνετε από τον δικό μου καπακά, με έδρες βαλβίδες οδηγούς, ικανά εξαρτήματα για αέριο. Σίγουρα με λαδιέρα για την εν γένη προστασία της μηχανής. Δεν γνωρίζω όταν θα βγουν και ιδικά ελατήρια πιστονιών εάν θα χρειάζεται, μέχρι τώρα δεν υπάρχουν που να αναγράφει στο κουτί ότι είναι για τέτοια χρήση!. Άλλωστε σου υπα, ότι όταν βγήκε η αμόλυβδη, οι επισκευές μου ‘φούντωσαν’. Επομένως συστήνω το ρεντεξάκι μου, που χρησιμοποιώ και εγώ ανελλιπώς, με θετικά στατιστικά αποτελέσματα!.
Τώρα τους πινάκες τους έχω βεβαίως!. Μα ο αντιπρόσωπος είναι φίλος μου, και θέλω να παίρνω τηλέφωνο και για να μάθω τι κάνει!!!.... έτσι παίρνω και την πλέον πρόσφατη ενημέρωση!. Και σου λέω, ότι δεν είναι μόνον χαρτογιακάς (έμπορος), μα και άψογος εγκαταστάτης!. Εάν εγώ θέλω να ενημερωθώ μια φόρα, αυτός θέλει δέκα φόρες για ευνόητους λόγους……
Φιλικά
Α. -
Καλά όλα αυτά, αλλά ας μιλήσουν και λίγο τα δεδομένα.
Σήμερα πέρασα ΚΤΕΟ. Υπενθυμίζω toyota aygo με 178000χλμ σύνολο, εκ των οποίων 120000 με υγραέριο, 60000 από την επισκευή βαλβίδων. Όλα με λαδιέρα, τα πρώτα 60000 με χρήση της λαδιέρας στο 1ml/λίτρο καυσίμου, ενώ στα δεύτερα 60000 με 3-4ml/λίτρο καυσίμου.Αποτέλεσμα: Καταλύτης και αισθητήρες λ σε άψογη κατάσταση.
Θα επανέρθω αργότερα σήμερα με μετρήσεις διακένων βαλβίδων.
-
Όταν η μέγιστη πίεση μέσα στον θάλαμο έρχεται πριν τις 15 μοίρες μετά το ΑΝΣ, συνήθως έχουμε αυξημένη αντίσταση στο πιστόνι που προσπαθεί να ανέβει προς το ΑΝΣ, λόγω πολύ μεγάλου αβάνς (για την ακρίβεια το υγραέριο καίγεται πολύ γρήγορα σε σχέση με το αβάνς βενζίνης που δίνει ο μαμά εγκέφαλος). Η αντίσταση αυτή που δέχεται το πιστόνι, μεταφράζεται σε αυξημένη θερμοκρασία όλου του θαλάμου καύσης. Δεν φτάνει σε σημείο να χτυπάει πειράκια, οπότε και δεν επεμβαίνει ο knock, αλλά η ζημιά γίνεται, αν αυτό συνεχίζεται για χιλιάδες χιλιόμετρα...
Κάποιο λάθος κάνεις.
Τό υγραέριο ''συκώνει''περισότερο αβάνς από τήν βενσίνη καί γι'αυτό στά παλαιότερα αυτοκίνητα μέ πλατίνες είχαμε ένα κυκλωματάκι πού καθώς έμπαινε τό υγραέριο δίναμε 5 έως 8 μοίρες περισότερο αβάνς .Γιά κοίταξέτο καλίτερα...Χαμηλά θέλει περισσότερο. Ψηλά όμως καίγεται πιό γρήγορα και θέλει λιγότερο. Αυτό διαβάζω σε αρκετά άρθρα...
http://www.acl.com.au/web/acl00056.nsf/ ... enDocument
-
Το υγραέριο έχει διαφορετική ΚΑΜΠΥΛΗ αβάνς από την βενζίνη.
Με περισσότερο αβάνς χαμηλά θα ήταν σχεδόν σωστά αλλά σε ψηλές στροφές θα είχε πολύ αβάνς. Δεν μπορείς να γυρίσεις το ντιστριμπιτέρ και να ταιριάξεις το αβάνς της βενζίνης στο αβάνς που θέλει το υγραέριο.
Θα ταίριαζε περισσότερο να αλλάξεις τα ελατήρια μέσα στο ντιστριμπιτέρ (με πολύ μαλακά) για να δίνει όλο το αβάνς αμέσως και να μην έχει πολύ αβάνς σε ψηλές στροφές.Πάντως με το αβάνς ρυθμισμένο για βενζίνη, το υγραέριο συνεχίζει να καίγεται λίγο και στην εξάτμιση. Ζεσταίνει λίγο παραπάνω τις βαλβίδες εξαγωγής...
αλλά έτσι έχει και σημαντικά λιγότερους ρύπους.
Υγραεριοκίνηση!