-
«Αντωνη μου, οπως παντα παρορμητικος και η παρορμηση αρκετες φορες φερνει λαθη.
Κατα πρωτον πεστο οπως θελεις, φλοτερ/βαλβιδα, το θεμα ειναι το ιδιο. Εξ΄'αλλου εγω αναφερομουν στην βαλβιδα εκτονωσης γιατι οπως θα δεις και παρακατω με υπολογισμους μου εφτασε τουλαχιστον 100% πληροτητα η δεξαμενη μου.
Κατα δευτερον λοιπον και σε συνεχεια του πρωτου, οταν η ονομαστικη χωρητικοτητα της δεξαμενης μου ειναι 70 αρα το 80% ειναι 56 και εγω εχω μεσα τουλαχιστον 3-4 λιτρα (δεν ειχε γυρισει σε βενζινη και ειχα ακομα ενα λαμπακι) και μου βαζουν και 66+ λιτρα τοτε το συνολο δεν ειναι 70 λιτρα, δηλαδη 100% της ονομαστικης τιμης? Που ειναι λοιπον το παραξενο που παρα λιγο να σε εκανε να πηδηχτεις απο το παραθυρο??
Οσο για το χαρακιρι, δεν το κατανοω!»
Καλέ μου Παντελή, ήμουν σίγουρα αυτό που είπες!!....
Ψύχραιμα τώρα…
Για να φτάσει με το 100%, και να είναι όλη η δεξαμενή γεμάτη με υγρό καύσιμο, μέχρι τα ‘μπούνια’, σίγουρα θα πρέπει να άνοιξε μια στιγμή και η βαλβίδα ανακούφισης.
Και σίγουρα δεν πήγε στραφεί η πλήρωση του χώρου ασφάλειας στην δεξαμενή. Πιθανών να πήγε στράφι η ποσότητα που πέρασε εάν πέρασε από την βαλβίδα ανακούφισης!.
Μα έχω υπόψη μου, ότι τα πρατήρια έχουν ένα περιθώριο και μόνον, να επιλέξουν πίεση φουλαρίσματος. Διότι αλλιώς ξεπερνάμε τα ασφαλιστικά του φλοτέρ, και της βαλβίδας ανακούφισης, και εσύ μεν πληρώνεις, μα δεν αγοράζεις….
Υπάρχει όμως και η περίπτωση της λάθος μέτρησης…. Οι κακοί την λένε κλοπή!.
Μα εάν δεν είναι το λάθος μέτρημα…. Τότε θα ‘πηδηχτώ από το παράθυρο’ για να γλιτώσω!!!...
Διότι όταν η δεξαμενή είναι 100% γεμάτη…. Προτιμώ το χαρακίρι!. Μπορεί και να γλιτώσω.
Φιλικά
Α. -
Αντωνη μου,
για ποια λαθος μετρηση μιλας? Δεν ειδες που λεω οτι με εκεινο το γεμισμα εκανα σχεδον 100 χλμ παραπανω γι'αυτο και αθωωσα ομοφωνα το πρατηριο και την αντλια?
Οσο για εκτονωση που λες δεν υπηρχε καμμια ουτε φυσικα διαφυγον υγραεριο. Για καποιο λογο περιστασιακο της δεξαμενης η της αντλιας η και των δυο μαζι γεμισε 100% η δεξαμενη μου. Ετσι απλα και δεν υπαρχει λογος να ασχοληθω με το γιατι γιατι απο τοτε γεμιζει μεσα στα ορια η δεξαμενη μου. Σιγουρα το θεμα να μην λειτουργησε η βαλβιδα εκτονωσης ειναι πιθανον αλλα δεν πιστευω οτι ξεπερασα και τα ορια ωστε να ενεργοποιηθει.Οσο για το 100% της δεξαμενης θα επρεπε να ξερεις και να μην φοβασαι. Και τοση να ειναι η πληροτητα δεν υπαρχει αμεσος κινδυνος για κανα μπαμ και μπουμ ακομα και να μην λειτουργει η βαλβιδα εκτονωσης. Θα πρεπει πρωτα να αναπτυχθουν τεραστιες θερμοκρασιες απο καποιο εξωγενη παραγοντα που να επιτρεψουν την διασπαση της συνεκτικοτητας του μεταλλου κατασκευης της δεξαμενης (απο την θερμοτητα) ουτως ωστε με την εσωτερικη πιεση να εκραγει η δεξαμενη.
Μιλαμε για πολυ EXTREME καταστασεις που δεν ειναι δυνατον να υπαρξουν ποτε σε καθημερινες συνθηκες, εκτος και αν παρκαρεις σε κανα ηφαιστειο. -
Γεια σας παιδια . Εχω ενα fiat stilo 2002 1600cc και εχω βαλει πνευμονα tomasseto το προβλημα που αντιμετοπιζω ειναι οτι μου σβηνει πολυ συχνα και κυριως μεσα στην πολη αλλα και σε υψηλες ταχυτητες μολις βαλω νεκρα. Μετα απο πολλες επισκεψεις στον εγκαταστατη μου και επαναρυθμισεις ,αλλαγη πνευμονα,,αλλαγη μπουζι,αλλαγη μπεκ και μπεκιερας τα προβληματα εξακολουθουν να υπαρχουν με αμειωτη συχνοτητα. Εχω απογοητυτει πολυ που δεν μπορω να λυσω το προβλημα μου και ταυτοχρονα η οικονομια καταναλωσης δεν ξεπερνα το 30% εχωντας μαλιστα τοσο μεγαλο κοστος απο ολες αυτες τις αλλαγες-μετατροπες. Παρακαλω πολυ οποιος εχει καπια γνωμη που μπορει να βοηθησει ας το κανει.
-
Μακάρι η διαστολή των υγρών να είναι ελαστική,!. Σίγουρα ο Ήλιος, μόνον της κασέτες που αφήσαμε στο καντράν θα στραπατσάρει…. Της ραφές της δεξαμενής, δεν θα πειράξει….
Δεν με βρίσκει σύμφωνο, η καταστρατήγηση των ασφαλτικών προδιαγραφών. Μια φόρα πάει η στάμνα για νερό και σπάει.
Τι θα έκανα εγώ?. Εάν είχα άμεσα χιλιόμετρα να κάνω θα τα έκανα. Αν δεν είχα άμεσα χιλιόμετρα θα προσπαθούσα να κάνω διαρροή για να αδειάσει κατά τι. Καλό είναι να λέμε πόσα περίπου λίτρα χριζόμαστε στο πρατήριο . Δεν είναι βενζίνα να του λέμε φουλάρισε… και να τρέξει από την τάπα!. Εδώ εγκλωβίζετε.
Α. -
Ο χρήστης GEORGE POT έγραψε:
Γεια σας παιδια . Εχω ενα fiat stilo 2002 1600cc και εχω βαλει πνευμονα tomasseto το προβλημα που αντιμετοπιζω ειναι οτι μου σβηνει πολυ συχνα και κυριως μεσα στην πολη αλλα και σε υψηλες ταχυτητες μολις βαλω νεκρα. Μετα απο πολλες επισκεψεις στον εγκαταστατη μου και επαναρυθμισεις ,αλλαγη πνευμονα,,αλλαγη μπουζι,αλλαγη μπεκ και μπεκιερας τα προβληματα εξακολουθουν να υπαρχουν με αμειωτη συχνοτητα. Εχω απογοητυτει πολυ που δεν μπορω να λυσω το προβλημα μου και ταυτοχρονα η οικονομια καταναλωσης δεν ξεπερνα το 30% εχωντας μαλιστα τοσο μεγαλο κοστος απο ολες αυτες τις αλλαγες-μετατροπες. Παρακαλω πολυ οποιος εχει καπια γνωμη που μπορει να βοηθησει ας το κανει.Το μονο που φαινεται να παει καλα στην εγκατάστασή σου είναι η κατανάλωση .Το κέρδος ειναι περίπου 30%, άρα καλα πας.
Αλλα με όλα αυτά τα προβλήματα η λύση ειναι μια.Να σου ξηλώσει το σύστημα και ή να βάλεις άλλης εταιρίας (στον ίδιο δωρεάν αλλιώς επιστροφή χρημάτων) ή άστο όπως ήταν.Και αν ειναι εντος εγγύησης η εγκατάσταση δεν κατάλαβα γιατι πληρωνεις?Ακόμα και η κακή ρύθμιση ειναι ευθυνη του εγκαταστάτη => δωρεάν. -
Φτωχό μίγμα στην περιοχή κάτω από το ρελαντί είναι και το αμάξι δεν έχει την απαραίτητη ροπή να κρατήσει στροφές και σβήνει. Ειδικά όταν οι στροφές πέφτουν απότομα από ψηλά με το πάτημα του συμπλέκτη. Υποθέτω ότι ο λάμδα δεν είναι συνδεδεμένος στο υγραέριο, γιατί αλλιώς θα το προλάβαινε πριν σβήσει. Ρύθμιση θες.
-
Αν και κάνω προσπάθειες να μην ασχολούμαι και να μην γράφω αυτά που σκέφτομαι όταν βλέπω αυτά που γράφεις αλλά με κάνεις να μην μπορώ να αντισταθώ.
Μπορείς να μου εξηγήσεις ΠΩΣ θα το κάνεις αυτό;
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αν δεν είχα άμεσα χιλιόμετρα θα προσπαθούσα να κάνω διαρροή για να αδειάσει κατά τι.Απευθύνεσε σε ένα απλό οδηγό και του λες αυτό; Πόσοι νομίζεις μπορούμε τεχνικά να το κάνουμε αυτό; Με το που θα αποσυνδέσεις κάποιον σωλήνα θα κλείσει την παροχή η πολυβαλβίδα. Έτσι δεν είναι; Έχεις να προτείνεις κάποιον άλλο τρόπο;
Λες δηλαδή και ουσιαστικά προτείνεις να κάνουμε τον μπομπ τον μάστορα και ότι είναι λιγότερο επικίνδυνο από το να αφησεις την βαλβίδα να επέμβει αν χρειαστεί (που δεν πρόκειτε μιας και ανοίγει σε πίεση πάνω από 25 bar. ) Τώρα για τον ήλιο δεν ξέρω κατά πόσο είναι θέμα μιας και διάβαζω στις προδιαγραφές ότι ανοίγει σε θερμοκρασίες πάνω από 110οC . -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Φτωχό μίγμα στην περιοχή κάτω από το ρελαντί είναι και το αμάξι δεν έχει την απαραίτητη ροπή να κρατήσει στροφές και σβήνει. Ειδικά όταν οι στροφές πέφτουν απότομα από ψηλά με το πάτημα του συμπλέκτη. Υποθέτω ότι ο λάμδα δεν είναι συνδεδεμένος στο υγραέριο, γιατί αλλιώς θα το προλάβαινε πριν σβήσει. Ρύθμιση θες.Asteris ,στο δικο μου , ο λαμδα δεν ειναι συνδεμενος αλλα δουλευει καλα.
-
Όλα τα αυτοκίνητα με άψογους χάρτες, μπορούν να δουλέψουν μιά χαρά χωρίς λάμδα, όσο το καύσιμο είναι εντός προδιαγραφών, οι αισθητήρες δουλεύουν όλοι ρολόι, τα μπεκάκια ψεκάζουν στην ονομαστική τους παροχή (δεν έχουν αρχίσει να βουλώνουν). Αν κάτι από τα παραπάνω αρχίζει να παρεκλίνει, ο λάμδα είναι αυτός που θα ενημερώσει ότι κάτι δεν πάει καλά, στην αρχή θα διορθώσει τον ψεκασμό και κατόπιν θα ανάψει και check engine.
Το υγραέριό σου λογικά παίρνει τιμές ψεκασμού από OBD, ή έχει δικό του χάρτη, αντίγραφο του μαμά?
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μακάρι η διαστολή των υγρών να είναι ελαστική,!. Σίγουρα ο Ήλιος, μόνον της κασέτες που αφήσαμε στο καντράν θα στραπατσάρει…. Της ραφές της δεξαμενής, δεν θα πειράξει….
Δεν με βρίσκει σύμφωνο, η καταστρατήγηση των ασφαλτικών προδιαγραφών. Μια φόρα πάει η στάμνα για νερό και σπάει.
Τι θα έκανα εγώ?. Εάν είχα άμεσα χιλιόμετρα να κάνω θα τα έκανα. Αν δεν είχα άμεσα χιλιόμετρα θα προσπαθούσα να κάνω διαρροή για να αδειάσει κατά τι. Καλό είναι να λέμε πόσα περίπου λίτρα χριζόμαστε στο πρατήριο . Δεν είναι βενζίνα να του λέμε φουλάρισε… και να τρέξει από την τάπα!. Εδώ εγκλωβίζετε.
Α.Αντωνη μου,
μου φαινεται οτι δεν γνωριζεις καλα τα περι πιεσης/αντοχης κλπ των δεξαμενων ενω θα επρεπε.
Το μειγμα (20/80-25/75) ευρισκεται συνηθως στην δεξαμενη υπο πιεση περιπου 4-5 ατμοσφαιρων (bar), οπως δηλαδη και στις δεξαμενες των πρατηριων. Οταν οι προδιαγραφες εκτονωσης της βαλβιδας ειναι περιπου στα 25 bar και της ιδιας της δεξαμενης περιπου στα 100 bar ελπιζω να καταλαβαινεις υπο ποιες συνθηκες μπορει να συμβει κατι και αν και εφοσον δεν λειτουργησει η βαλβιδα εκτονωσης.
Γι'αυτο το λογο δεν τιθεται θεμα να λειτουργησει η βαλβιδα εκτονωσης κατα το γεμισμα στο πρατηριο οσο και να γεμισουμε σε συνδυασμο με το γεγονος φυσικα οτι η αντλια γεμιζει συνηθως με πιεση γυρω στα 9 αντε 10 bar.
Λοιπον μην ανησυχεις καθολου και μην τρομοκρατεισαι και τρομοκρατεις ανυποψιαστους.
Οσο για την διαρροη που λες οτι θα προσπαθουσες, με τα τοσα χρονια που λες οτι ασχολεισαι με το αντικειμενο δεν επρεπε καν να αναφερεις κατι τετοιο. -
Νομίζω ότι η αντοχή της δεξαμενής είναι στα 30 bar και όχι στα 100.
-
Ο χρήστης bettytsovi έγραψε:
Φτωχό μίγμα στην περιοχή κάτω από το ρελαντί είναι και το αμάξι δεν έχει την απαραίτητη ροπή να κρατήσει στροφές και σβήνει. Ειδικά όταν οι στροφές πέφτουν απότομα από ψηλά με το πάτημα του συμπλέκτη. Υποθέτω ότι ο λάμδα δεν είναι συνδεδεμένος στο υγραέριο, γιατί αλλιώς θα το προλάβαινε πριν σβήσει. Ρύθμιση θες.
Asteris ,στο δικο μου , ο λαμδα δεν ειναι συνδεμενος αλλα δουλευει καλα.
Θυμάμαι λάθος ότι μας είχες πει πως έχεις αναμένο λαμπάκι;
-
Ο χρήστης GEORGE POT έγραψε:
Γεια σας παιδια . Εχω ενα fiat stilo 2002 1600cc και εχω βαλει πνευμονα tomasseto το προβλημα που αντιμετοπιζω ειναι οτι μου σβηνει πολυ συχνα και κυριως μεσα στην πολη αλλα και σε υψηλες ταχυτητες μολις βαλω νεκρα. Μετα απο πολλες επισκεψεις στον εγκαταστατη μου και επαναρυθμισεις ,αλλαγη πνευμονα,,αλλαγη μπουζι,αλλαγη μπεκ και μπεκιερας τα προβληματα εξακολουθουν να υπαρχουν με αμειωτη συχνοτητα. Εχω απογοητυτει πολυ που δεν μπορω να λυσω το προβλημα μου και ταυτοχρονα η οικονομια καταναλωσης δεν ξεπερνα το 30% εχωντας μαλιστα τοσο μεγαλο κοστος απο ολες αυτες τις αλλαγες-μετατροπες. Παρακαλω πολυ οποιος εχει καπια γνωμη που μπορει να βοηθησει ας το κανει.Στη βενζίνη σου δουλεύει καλα;
Όταν κινείσαι με υγραέριο, το αμάξι τραβάει ή είναι ψόφιο; Στη βενζίνη τι κάνει;Αν όλα είναι ΟΚ, τότε πιθανότατα μια μικρή ρύθμιση μόνο στην περιοχή του ρελαντί να σου λύσει το πρόβλημα.
-
Δεν ξερω αν μετρατε την καταναλωση βενζινης, αλλα σε μενα εχει αυξηθει σημαντικα το χειμωνα.
Mεχρι 11/10 που ειχα βαλει τελευταια φορα βενζινη, εκαιγε λιγο κατω απο 0,5λιτ/100
Σημερα που το φουλαρισα ξανα μου έβγαλε 1,24λιτ/100Βεβαια, το καλκαιρι ειχα και περισσοτερες μεγαλες διαδρομες εκτος απο την αυξημενη εξωτερικη θερμοκρασία.
το χειμωνα κινουμαι συνηθως μεσα στην πολη, και καποιες κρυες μερες θελω πανω απο 1 χιλιομετρο για να γυρισει σε αεριο
-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Μια βοήθεια παρακαλώ.
Ενώ το 'τρέμουλο' κι ο 'βήχας' στο ρελαντί όταν είναι ζεστός ο κινητήρας εξαφανίστηκε μεμιάς μειώνοντας την πίεση του πνεύμονα, όταν είναι κρύο 'ρετάρει' άσχημα σε σημείο που κοντεύει να σβήσει και ξαναπαίρνει μπροστά.
Μόλις ζεσταθεί όλα εξαφανίζονται!
Τι μπορώ να κάνω για να διορθωθεί μόνιμα το πρόβλημα αυτό; Ο εγκαταστάτης μου είπε να πάω από εκεί να τσεκάρουμε το φίλτρο μήπως θέλει αλλαγή.
Τι άλλο να προσέξω; Τι μπορεί να φταίει;Μήπως γυρνάει σε υγραέριο πολύ νωρίς, χωρίς να έχει προλάβει να ζεσταθεί λίγο;
Αν ναι, ρυθμίστε το να γυρνάει πιο μετά.Ο λόγος είναι ότι ο κρύος πνεύμονας δε μπορεί να εξαερώσει το βουτάνιο που μας πουλάνε τώρα το χειμώνα αν είναι κρύος.
Βάλε μια θερμοκρασία τουλάχιστον 30 βαθμών για γύρισμα σε υγραέριο.Αν το παραπάνω δε βοηθήσει, τσέκαρε το θερμοστάτη σου.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Δεν ξερω αν μετρατε την καταναλωση βενζινης, αλλα σε μενα εχει αυξηθει σημαντικα το χειμωνα.Mεχρι 11/10 που ειχα βαλει τελευταια φορα βενζινη, εκαιγε λιγο κατω απο 0,5λιτ/100
Σημερα που το φουλαρισα ξανα μου έβγαλε 1,24λιτ/100Βεβαια, το καλκαιρι ειχα και περισσοτερες μεγαλες διαδρομες εκτος απο την αυξημενη εξωτερικη θερμοκρασία.
το χειμωνα κινουμαι συνηθως μεσα στην πολη, και καποιες κρυες μερες θελω πανω απο 1 χιλιομετρο για να γυρισει σε αεριο
Λογικό είναι. Αν κάνεις πιο μικρές διαδρομές, καις κάθε φορά και λίγη βενζίνη, συν το κρύο, άρα κάθε φορά περισσότερος χρόνος στη βενζίνη, να η αρκετά αυξημένη κατανάλωση.
-
«Αντωνη μου,
μου φαινεται οτι δεν γνωριζεις καλα τα περι πιεσης/αντοχης κλπ των δεξαμενων ενω θα επρεπε.
Το μειγμα (20/80-25/75) ευρισκεται συνηθως στην δεξαμενη υπο πιεση περιπου 4-5 ατμοσφαιρων (bar), οπως δηλαδη και στις δεξαμενες των πρατηριων. Οταν οι προδιαγραφες εκτονωσης της βαλβιδας ειναι περιπου στα 25 bar και της ιδιας της δεξαμενης περιπου στα 100 bar ελπιζω να καταλαβαινεις υπο ποιες συνθηκες μπορει να συμβει κατι και αν και εφοσον δεν λειτουργησει η βαλβιδα εκτονωσης.
Γι'αυτο το λογο δεν τιθεται θεμα να λειτουργησει η βαλβιδα εκτονωσης κατα το γεμισμα στο πρατηριο οσο και να γεμισουμε σε συνδυασμο με το γεγονος φυσικα οτι η αντλια γεμιζει συνηθως με πιεση γυρω στα 9 αντε 10 bar.
Λοιπον μην ανησυχεις καθολου και μην τρομοκρατεισαι και τρομοκρατεις ανυποψιαστους.
Οσο για την διαρροη που λες οτι θα προσπαθουσες, με τα τοσα χρονια που λες οτι ασχολεισαι με το αντικειμενο δεν επρεπε καν να αναφερεις κατι τετοιο.»
Καλέ μου Παντελή, σίγουρα λες πράγματα, που θα έπρεπε να συμβαίνουν. Όπως και εγώ είμαι κολλημένος με τα θέματα ασφάλειας. Όταν μάλιστα οι παλιές μπουκάλες, είχαν την αντοχή φιαλών ασετιλίνης, ενόσω οι καινούργιες είναι πολύ ελαφρότερες. Σίγουρα έχουν μελετηθεί παράμετρες προκομμένου να κατασκευαστούν.
Πλην όμως η ζήτηση και ο συναγωνισμός στης τιμές, καθώς και η εμπλοκή τρίτων χωρών, βάζει ψήλους στα αυτιά μου.
Οπωσδήποτε 25 bar, δεν είναι ευκαταφρόνητη πίεση. Όπως και μια φιάλη δεν ‘βγαίνει’ στον τόρνο… υπάρχουν κολλήσεις. Σίγουρα δεν είναι ‘τουμποσολινασ’!. Έτσι όταν αυτές παράγονται και ελέγχονται από πίστες παραγωγής στην Ευρώπη, υπάρχουν αυστηρότερες προδιαγραφές. Από τρίτες χώρες, που επικρατεί ο οικονομικός συναγωνισμός, τι γίνετε?.
Το σίγουρο που ευελπιστώ ότι πρέπει να γίνετε είναι, λόγο σχεδιασμού και παραγωγής, κάποιο σημείο κόλλησης να είναι ασθενέστερο, και έτσι θα περιοριστεί σε διαρροή….
Είναι ο λόγος που έγραψα κάποτε, ότι όταν φιάλη είναι εσωτερικά, σκεπάζω, ανοίγοντας δυο τρύπες με ποτήρι στο πάτωμα και μπαίνει η κατάλληλη τσόχα, για να αναπνέει η μπουκάλα. Της ίδιες τρύπες και όταν είναι ‘ντόνατς’, για να σκεπάζετε ολόκληρο με υλικό αντοχής, για να μην κινδυνεύει, όταν ο επαγγελματίας ‘πετάξει’ τα εργαλεία του.
Σίγουρα κακώς είπα για το ‘άδειασμα’, γιατί αυτό θα μπορούσα να το κάνουμε εγκαταστάτες, διότι εμπεριέχει κινδύνους σε όλους τους άλλους…..
Μα εμμένω στο ότι δεν πρέπει να δίνουμε την εντολή ‘φουλάρισε’, μα βαλε τόσα λίτρα. Ας κάνουμε λιγότερα χιλιόμετρα μα περισσότερο ασφαλή. Πάντα κατά την κρίση μου…..
Οπωσδήποτε δεν έχει σχέση η πίεση στον αποθηκευτικό χώρο του πρατηρίου με την ‘μάνικα’. Μεσολαβεί αντλία.
Ενδεικτικά σου λέω, ότι όταν φουλάρω βενζίνα σε ορισμένα απόκεντρα πρατήρια, την σκανδάλη την έχουν τελείως πατημένη. Σε ένα μεγάλο πρατήριο στην περιοχή μου, εάν βάλει με περισσότερο από το 1/3 ‘σκάει’…. Κοντά στον νου και η γνώση. Έχει μεγαλύτερη παροχή!.
Τώρα η λογική «Λοιπον μην ανησυχεις καθολου και μην τρομοκρατεισαι και τρομοκρατεις ανυποψιαστους.» μόνον με επιχειρήματα που δεν τα διάβασα στα manual των κατασκευαστών….
Οπωσδήποτε διαπίστωσα ότι η ενημέρωση από τους περισσότερους εγκαταστάτες, της δικής μου εμβέλειας, είναι πλημμελής.
Και σε ρωτώ. Ποιος εγκαταστάτης λέει από την αρχή, ότι εγώ μεν σου βάζω το κιτ, μα εάν υπάρξει πρόβλημα στο καπάκι, θέλω άλλα 1000ε για να στο κάνω να αντέχει?.
Δεν πρέπει να ενημερώνονται οι ‘ανυποψίαστοι’?.
Αυτοσκοπός η πώληση και μόνον?.
Το ηθικό μέρος της υποχρεωτικής ενημέρωσης, μας εξέλειψε.?
Ος πότε παλικάρια, θα τρεφόμαστε με ψέματα και ανημέρωση του στιλ «λεφτά υπάρχουν»?.
Φιλικά
Α. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Νομίζω ότι η αντοχή της δεξαμενής είναι στα 30 bar και όχι στα 100.Τα 30 bar αναφερονται στο σημειο εκτονωσης της βαλβιδας ανακούφισης. Δεν ξερω ποιο ακριβως ειναι το σημειο αντοχης της δεξαμενης(και δεν θα ηθελα να μαθω ) αλλα λογικα τα 30 bar δεν ειναι το σημειο αντοχης της ιδιας της δεξαμενης.
Λογικα μια αξιολογη δεξαμενη θα πρεπει να εχει τετοιο κραμα μεταλλων που να αντεξει μια μετρια+ συγκρουση αλλα οχι κατι ποιο σφοδρο...
Το να ανοιξουν οι ραφες-να εκραγει μια δεξαμενη, δεν ειναι κατι που μπορει να συμβει(υπο νορμαλ συνθηκες), αν εχει γινει εγγυημενη δουλεια απο τον εγκαταστατη και δουλευουν τα ασφαλιστικα της πολυβαλβιδας.
Μην τρομαζουμε λοιπον τον κοσμο οτι με το παραμικρο θα γινουμε παραναλωμα... Εχουν φροντίσει ευτυχως γι'αυτο με την ερευνα τους, σοβαροι επιστημονες με επαναλαμβανομενα πειραματα. -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Τα 30 bar αναφερονται στο σημειο εκτονωσης της βαλβιδας ανακούφισης. Δεν ξερω ποιο ακριβως ειναι το σημειο αντοχης της δεξαμενης(και δεν θα ηθελα να μαθω ) αλλα λογικα τα 30 bar δεν ειναι το σημειο αντοχης της ιδιας της δεξαμενης.
Λογικα μια αξιολογη δεξαμενη θα πρεπει να εχει τετοιο κραμα μεταλλων που να αντεξει μια μετρια+ συγκρουση αλλα οχι κατι ποιο σφοδρο...
Το να ανοιξουν οι ραφες-να εκραγει μια δεξαμενη, δεν ειναι κατι που μπορει να συμβει(υπο νορμαλ συνθηκες), αν εχει γινει εγγυημενη δουλεια απο τον εγκαταστατη και δουλευουν τα ασφαλιστικα της πολυβαλβιδας.
Μην τρομαζουμε λοιπον τον κοσμο οτι με το παραμικρο θα γινουμε παραναλωμα... Εχουν φροντίσει ευτυχως γι'αυτο με την ερευνα τους, σοβαροι επιστημονες με επαναλαμβανομενα πειραματα.οι δεξαμενές σχεδιάζονται με προδιαγραφές να αντέχουν 30bar όπως σωστά ειπώθηκε.
http://www.stako.pl/index.php?id=produc ... 11&lang=enΗ βαλβίδα εκτόνωσης ανοίγει πάνω από το 25bar.
Δες εδώ η συγκεκριμμένη είναι στα 27bar
http://www.polargas.gr/index.jsp;jsessi ... 2&extLang=Τα 30 bar δεν είναι μικρή πίεση, σκέψου τα λάστιχα ΄του αυτοκινήτου σου πρέπει να έχουν περίπου 2 bar πίεση.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Τα 30 bar αναφερονται στο σημειο εκτονωσης της βαλβιδας ανακούφισης. Δεν ξερω ποιο ακριβως ειναι το σημειο αντοχης της δεξαμενης(και δεν θα ηθελα να μαθω ) αλλα λογικα τα 30 bar δεν ειναι το σημειο αντοχης της ιδιας της δεξαμενης.
Μην τρομαζουμε λοιπον τον κοσμο οτι με το παραμικρο θα γινουμε παραναλωμα... Εχουν φροντίσει ευτυχως γι'αυτο με την ερευνα τους, σοβαροι επιστημονες με επαναλαμβανομενα πειραματα.οι δεξαμενές σχεδιάζονται με προδιαγραφές να αντέχουν 30bar όπως σωστά ειπώθηκε.
http://www.stako.pl/index.php?id=produc ... 11&lang=enΗ βαλβίδα εκτόνωσης ανοίγει πάνω από το 25bar.
Δες εδώ η συγκεκριμμένη είναι στα 27bar
http://www.polargas.gr/index.jsp;jsessi ... 2&extLang=Τα 30 bar δεν είναι μικρή πίεση, σκέψου τα λάστιχα ΄του αυτοκινήτου σου πρέπει να έχουν περίπου 2 bar πίεση.
Υγραεριοκίνηση!