-
Πές μου τί συστημα φοράς.
-
egas sly injection με eobd
-
Τά περισότερα συστήματα τήν σύνδεση μέ τόν λάμδα τόν έχουν προαιρετικά καί μόνο γιά διαγνωστικούς λόγους.Οί περισότεροι εγκαταστάτες δέν τόν συνδέουν κάν.Οί διορθώσεις γίνωνται μέσω ECU τού αυτοκινήτου καί μέχρι ενός σημείου . Μετά λαμπάκι βλάβης.Κάποια παλαιότερα είχαν σέλφ κοντρόλ πάνω από τίς διορθώσεις τής κεντρικής μονάδας τού αυτοκινήτου αλλά παρουσιάζανε δισλειτουργίες πέφτωντας ή μία διόρθωση πάνω στήν άλλη.Γιά νά γίνει αυτό χριάζεται σύνδεση καί στήν φίσα OBD .Κάποια νεότερα έχουν εξελίξει τά προγράμματα καί τό κάνουν μόνο μέ σύνδεση λάμδα.
Ή Prins μέχρι πρόπερσι δέν έκανε κάν κουβέντα γιά λαδιέρα. -
Θά πρέπει νά δώ εάν είναι απ'τά προγράμματα πού απλά δέν αφήνουν τό τσέκ νά ανάψει ή κάνει περεταίρω διωρθώσεις.Στήν πρώτη περίπτωση απλά τά ''σκουπίδια μπαίνουν κάτω από τό χαλί''.Δέσ'το καί εσύ.
-
Τά περισότερα συστήματα τήν σύνδεση μέ τόν λάμδα τόν έχουν προαιρετικά καί μόνο γιά διαγνωστικούς λόγους.Οί περισότεροι εγκαταστάτες δέν τόν συνδέουν κάν.Οί διορθώσεις γίνωνται μέσω ECU τού αυτοκινήτου καί μέχρι ενός σημείου . Μετά λαμπάκι βλάβης.Κάποια παλαιότερα είχαν σέλφ κοντρόλ πάνω από τίς διορθώσεις τής κεντρικής μονάδας τού αυτοκινήτου αλλά παρουσιάζανε δισλειτουργίες πέφτωντας ή μία διόρθωση πάνω στήν άλλη.Γιά νά γίνει αυτό χριάζεται σύνδεση καί στήν φίσα OBD .Κάποια νεότερα έχουν εξελίξει τά προγράμματα καί τό κάνουν μόνο μέ σύνδεση λάμδα.
Ή Prins μέχρι πρόπερσι δέν έκανε κάν κουβέντα γιά λαδιέρα.Συμφωνώ, γι'αυτό λέω ότι δεν τίθεται θέμα φτωχών μιγμάτων, εκτός από το open loop.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, διορθώνει ο εγκέφαλος της βενζίνης. -
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Θά πρέπει νά δώ εάν είναι απ'τά προγράμματα πού απλά δέν αφήνουν τό τσέκ νά ανάψει ή κάνει περεταίρω διωρθώσεις.Στήν πρώτη περίπτωση απλά τά ''σκουπίδια μπαίνουν κάτω από τό χαλί''.Δέσ'το καί εσύ.Αν αποσυνδέσω το OBD, αρχίζει και τα χάνει και κάποια στιγμή παίρνω βραβείο (λαμπάκι)
Επίσης, ο κινητήρας συμπεριφέρεται διαφορετικά.
Άρα, υποθέτω ότι ρυθμίζει διαρκώς.Αν θέλεις να δεις πως ρυθμίζεται το σύστημά μου, δες εδώ
Youtube Video -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ή Prins μέχρι πρόπερσι δέν έκανε κάν κουβέντα γιά λαδιέρα.Συμφωνώ, γι'αυτό λέω ότι δεν τίθεται θέμα φτωχών μιγμάτων, εκτός από το open loop.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, διορθώνει ο εγκέφαλος της βενζίνης.Πώς δέν τίθεται?
Οί διορθώσεις μέσω εγκεφάλου απευθήνωνται στά μπέκ τής βενζίνης γιατί δέν ξέρει οτι καίμε γκάζι.Ή ανάγκη σέ msc.τών μπέκ τού αερίου είναι διαφορετική καί όσο εάν ή σχέση ή αλγοριθμηκή μεταξύ τών δύο παλμών υπάρχει (δέν γίνεται αλλοιώς) πολλές φορές οί ανάγκες σέ καύσιμο υπερβαίνουν τίς δυνατότητές τόυς.Ή τίς δυνατότητες τού πνεύμωνα,ή τής διατομής τών μπέκ,ή τής γενικότερης ρύθμησης. -
Θά πρέπει νά δώ εάν είναι απ'τά προγράμματα πού απλά δέν αφήνουν τό τσέκ νά ανάψει ή κάνει περεταίρω διωρθώσεις.Στήν πρώτη περίπτωση απλά τά ''σκουπίδια μπαίνουν κάτω από τό χαλί''.Δέσ'το καί εσύ.
Αν αποσυνδέσω το OBD, αρχίζει και τα χάνει και κάποια στιγμή παίρνω βραβείο (λαμπάκι)
Επίσης, ο κινητήρας συμπεριφέρεται διαφορετικά.
Άρα, υποθέτω ότι ρυθμίζει διαρκώς.Αν θέλεις να δεις πως ρυθμίζεται το σύστημά μου, δες εδώ
Youtube VideoΔές τό βιντεάκι προσεκτικά .Κατά τό καλιμπράρισμα φέρνει τίς τιμές τών παλμών τής βενζίνης καθώς όμως δουλεύει στό γκάζι στό ίδιο επ'ιπεδο μέ όταν δούλευε ή μηχανή στήν βενζίνη.¨Ετσι ή αυτοδιόρθωση έχει ένα λογικό εύρος λειτουργίας. Εσένα γιατί νά ξεκινά αμέσως δυσλειτουργία?Ρυθμίζει αλλά σέ μεγάλο εύρος.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Καταλύτης και λάμδα καίγονται από υψηλές θερμοκρασίες. Στο υγραέριο έχουμε ήδη ελαφρά ψηλότερες θερμοκρασίες, λόγω του αβάνς βενζίνης που δίνει ο μαμά εγκέφαλος. 'Όταν οι ελαφρά υψηλότερες θερμοκρασίες συνδυαστούν και με λάθος μίγματα από τον εγκαταστάτη, παράγονται θερμοκρασίες κοντά στο όριο που ταλαιπωρούν υπερβολικά όλα τα μέταλλα. Αν θέλουμε να λέμε ότι κάναμε μιά σωστή εγκατάσταση, δεν αρκεί το αμάξι να τραβάει παντού και να έχει μόνο 10% παραπάνω κατανάλωση από ότι η βενζίνη, πρέπει να ελεγχθεί ότι οι θερμοκρασίες πουθενά δεν περνάνε τους 700-750 βαθμούς. Τα 'επίμαχα' σημεία¨(ταχύτητες ταξιδιού με χαμηλό-μεσαίο φορτίο και προσπεράσεις με υψηλό φορτίο-υψηλές στροφές), είναι τα κυριώτερα για να φροντίσουμε να μην ψήνεται ο θάλαμος καύσης και η εξαγωγή. Αλλιώτικα θα παλεύουμε με τα λάδια να θεραπεύσουμε το αποτέλεσμα, αντί για την αιτία...Περιεκτικότατος και κατανοητός για άλλη μια φορά ο φίλος 'asteris'.
Ας δώσουν και άλλοι τα 'φώτα' τους απλά και ξάστερα επιτέλους.** Και με ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ**. Φτάνει πια, όλο σεντόνια απλώνουν εδώ μέσα μερικοί, έλεος. -
Δές τό βιντεάκι προσεκτικά .Κατά τό καλιμπράρισμα φέρνει τίς τιμές τών παλμών τής βενζίνης καθώς όμως δουλεύει στό γκάζι στό ίδιο επ'ιπεδο μέ όταν δούλευε ή μηχανή στήν βενζίνη.¨Ετσι ή αυτοδιόρθωση έχει ένα λογικό εύρος λειτουργίας. Εσένα γιατί νά ξεκινά αμέσως δυσλειτουργία?Ρυθμίζει αλλά σέ μεγάλο εύρος.
Το είδα. Το αυτοκίνητο είναι Opel Vectra χωρίς μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Η ρύθμιση που κάνει στο ρελαντί, είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτή που χρειάζετια υπό φορτίο.
Το δικό μου έχει vvti (μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων). Το αποτέλεσμα είναι η ρύθμιση που κάνω στο ρελαντί να μην έχει καμία μα καμία σχέση με αυτή που χρειάζεται στο φορτίο. Π.χ. αν το ρελαντί έρχεται καλά τέρμα αριστερά ('φτωχό'), για το φορτίο θα πρέπει να πάω σχεδόν τέρμα δεξιά ('πλούσιο'). Αυτή είναι η ρύθμιση που έχω τώρα. Όχι τέρμα δεξιά βέβαια αλλά στη μέση, άλλαξα διαστάσεις στα μπεκ.
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Περιεκτικότατος και κατανοητός για άλλη μια φορά ο φίλος 'asteris'.
Ας δώσουν και άλλοι τα 'φώτα' τους απλά και ξάστερα επιτέλους.** Και με ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ**. Φτάνει πια, όλο σεντόνια απλώνουν εδώ μέσα μερικοί, έλεος.Συγνώμη φίλε μου αλλά το θέμα είναι για σεντόνια αν θέλουμε να το αναλύσουμε και να το καταλάβουμε.
-
Φίλε alexeft πιστέυω ότι κατάλαβες τι ενοούμε παραμέτρους που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Μόνος σου μας αποκάλυψες για την μικροδιαφορά στα ακροφύσια των μπεκ και πόσο διαφορετική ρύθμιση και προσοχή στην ρύθμιση θέλει ο vvti κινητήρας σου. Αλλά γράφοντας στην αρχή ότι ''χωρίς λαδιέρα έκαψα βαλβίδες'' ήθελες να συμφωνήσουμε μαζί σου μη εκφράζοντας εύλογες απορίες και μη ψάχνοντας κάποια άλλη αιτία; Με ψυχραιμία και διερεύνηση και βγαίνει άκρη και δεν βγάζουμε λάθος συμπεράσματα.
-
Δεν αρνήθηκα τις απορίες από κανένα.
Σίγουρα η εγκατάστασή μου είχε κάποια λάθη, αλλά αυτό δυστυχώς δεν αποκλειεί τη χρησιμότητα της λαδιέρας, αλλά ούτε και την αποδεικνύει.
-
Διάβασε τα δικά σου ποστ πως ξεκινησες την ιστορία σου και πως καταλήξαμε. όσο για τη λαδιέρα διάβασες πιστεύω τα δικά μου ποστ για να καταλάβεις ότι λέμε το ίδιο (όχι μονο εγώ και εσυ δεν έχουμε καταλήξει) ούτε οι εταιρίες..........
Χθες το βράδυ σε ένα τραπέζι ένας τύπος έλεγε ότι δεν έπρεπε να βάλω υγραέριο γιατί μυρίζουν τα αυτοκίνητα και γιατί του ξάδερφου του μύριζε και ότι εγώ του λέω μ....κιες ότι δεν μυρίζε. (Φυσικά αν το είχε βάλει αυτός πρώτος θα ήταν πιο έξυπνος και θα μας προέτρεπε να κάνουμε το ίδιο και μυρωδιά μηδεν......) Άρα αφού του ξαδέρφου του μυρίζει μυρίζουν όλα. Αν θέλαμε αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης κάθε ιστορίας εδω μέσα θα είχαμε ξηλώσει όλοι τα κιτ απο τα αυτοκίνητα. ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ λοιπόν. -
Δυστυχώς, στη δική μου περίπτωση εφαρμόζει το 'ο φόβος φυλάει τα έρμα'.
Ίσως κάποια στιγμή να δοκιμάσω και χωρίς λαδιέρα. Αλλά μέχρι τότε... -
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα μόνα συνεργεία που θα παραμείνουν να εγκαθιστούν το κιτ, θα είναι αυτά που είχαν και προηγουμένως και κάποια άλλη ειδικότητα του αυτοκινήτου.
Που το έκαναν μόνον για να αυξήσουν τον τζίρο τους.
Αυτό το θεωρώ θετικό, διότι αυτοί, δεν είναι αλεξιπτωτιστές στο αυτοκίνητο…….
Κατά συνέπεια δένουμε σε ένα συνεργείο για όλες της δουλειές!.
Οι υπόλοιποι μετά τον κορεσμό, θα επανέλθουν στο πρότερο τους επάγγελμα…….
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα παραμείνουν μόνο όσοι εγκαταστάτες σέβονται τον πελάτη τους και τα λεφτά που τους έδωσε και εννοείτε που ξέρουν τι κάνουν. Αυτοί που βλέπουν τον πελάτη μόνο σαν πορτοφόλι σε κάθε του επίσκεψη έχουν μετρημένες μέρες. Δέστε τι γίνεται με τις αντιπροσωπείες και πόσα αυτοκίνητα έχουν στα συνεργεία που δεν είναι στην εγγύηση ή πάνε εκεί για σερβις ώστε να σφραγίζουν τα βιβλία συντήρησης και να ισχύει η εγγύηση.
-
Και επίσης θετικό είναι ότι οι αντιπροσωπείες ενω έβλεπαν το θέμα υγραεριοκίνηση τελείως αρνητικά και αποτρεπτικά, τώρα όλο και περισσότερες στα επισημα συνεργεία τους κάνουν μετατροπές (για να μην παει αλλού το κέρδος φυσικα...) αλλά τουλάχιστον με αυτό αρχίζουν και αλλάζουν τα δεδομένα που είχαμε μέχρι τώρα (μη βάλεις στο αμάξι σου θα το καταστρέψεις κλπ που λέγανε οι ίδιοι παλιά) αφού δεν νομίζω ότι θα έδινε το ΟΚ καμμιά μαμά εταιρία αν υπηρχε τέτοιος κίνδυνος (δηλαδή να ρισκάρουν το κύρος τους) και εμεις που βάλαμε εκτός αντιπροσωπειων μεν (σε σοβαρο παλιό εγκαταστατη δε) τουλάχιστον έχουμε μια δικαιολογία λιγότερη να ακούμε.....
-
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, διορθώνει ο εγκέφαλος της βενζίνης.Πώς δέν τίθεται?
Οί διορθώσεις μέσω εγκεφάλου απευθήνωνται στά μπέκ τής βενζίνης γιατί δέν ξέρει οτι καίμε γκάζι.Ή ανάγκη σέ msc.τών μπέκ τού αερίου είναι διαφορετική καί όσο εάν ή σχέση ή αλγοριθμηκή μεταξύ τών δύο παλμών υπάρχει (δέν γίνεται αλλοιώς) πολλές φορές οί ανάγκες σέ καύσιμο υπερβαίνουν τίς δυνατότητές τόυς.Ή τίς δυνατότητες τού πνεύμωνα,ή τής διατομής τών μπέκ,ή τής γενικότερης ρύθμησης.Γιασου μαστροκώστα
-
Δυστυχώς, στη δική μου περίπτωση εφαρμόζει το 'ο φόβος φυλάει τα έρμα'.
Ίσως κάποια στιγμή να δοκιμάσω και χωρίς λαδιέρα. Αλλά μέχρι τότε...Κατ'εμέ πολύ καλά κάνεις.
Επειδή είμαι ηλ---ος σε θέματα μηχανικής, όπως η πλειοψηφία των ανθρώπων, γι αυτό το λόγο:
Όταν βρεθεί κάποιος εγκαταστάτης ο οποίος θα μου δώσει γραπτή εγγύηση 2 ετών για τυχόν ζημίες των βαλβίδων και των εδράνων μετά την εγκατάσταση του κιτ lpg τότε θα τον ακούσω τί θα μου πει και θα κάνω ότι μου πει.........έως τότε 'ο φόβος φυλάει τα έρμα', τα δικά σου 100.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα μου λένε πολλά περισσότερα
Θέλω να βλέπω εγγυήσεις και ας τις χρυσοπληρώνω , γι αυτό αγόρασα αυτοκίνητο με πολλά χρόνια εγγύηση και δεν το μετάνιωσα.
Τα πρόσθετα ανταλλακτικά που μου τοποθέτησαν κατά τη διάρκεια των 6 ετών εγγύησης έφτασαν στο ποσό των 4.500 € και μάλιστα από μία μάρκα που παραδοσιακά γι αυτήν δεν τις προκύπτουν πολλές αβαρίες, ζήτησα και κατέχω ιστορικό επισκευών
Μάλιστα πριν προβώ στην τοποθέτηση κιτ lpg ρώτησα σχετικά μηχανικό μιας από τις αντιπροσωπίες αν θα πρέπει να προχωρήσω σε μία τέτοια ενέργεια, ως απάντηση μου είπε ότι πολλοί πελάτες που προχώρησαν σε μία τέτοια ενέργεια τους πηγαίνουν τα αυτοκίνητά με πολλά προβλήματα από κιτ lpg χωρίς διάκριση για το αν ο εγκαταστάτης είναι μεγάλο όνομα και 'παλιός', μιλάω για περιοχή νομού Θεσσαλονίκης.
Τα ίδια μου είπε και πρώην αρχιμηχανικός αντιπροσωπείας που τώρα ιδιωτεύει, ήταν σίγουρα αποτρεπτικοί προς την εγκατάσταση του κιτ
Όποια απορία και αν σας γεννάται από τις δηλώσεις των παραπάνω και είναι φυσικό να σας γεννάται, η κεντρική ιδέα-ερώτησής είναι μία :
Αφού οι εγκαταστάτες lpg είναι τόσο σίγουροι για του λόγου τους το αληθές......γιατί δεν δίνουν εγγύηση;.......εάν υπάρχουν τέτοιοι (που δίνουν εγγύηση) επιτέλους να μάθουμε ποιοι ειν' αυτοί!!ΥΓ:Παρ'αυτα, μπράβω σε όποιον εγκαταστάτη παραθέτει την όποια άποψη εδώ μέσα γιατί σίγουρα βοηθάει αρκετούς συνανθρώπους του με τον α' ή β' τρόπο και ακόμη περισσότερο σε όποιον βγαίνει και τα λέει επώνυμα.
Υγραεριοκίνηση!