-
Καλή οργάνωση. Καλή προώθηση. Μικρός συντελεστής κέρδους. Στοχεύει στην παραγωγή. Θετικό. Νέα γενιά εγκαταστατών.
Τρέμετε «καταξιωμένοι», η ώρα 0 έφτασε……Α.
Σαφέστατα!. Διάβασα μια προβολή συναδέλφου, και σχολίασα. Μάλιστα έγραψα «καταξιωμένοι» και όχι καταξιωμένοι….. όποιος καταλαβαίνει!.Εάν αποκτήσουμε εμπορική συνείδηση καταναλωτή, και διαβάζουμε το κόστος προτού βάλουμε το εμπόρευμα στο καλάθι, σίγουρα θα στείλουμε το μήνυμα…..
Σίγουρα αντί για 1600, θα πληρώνετε το κιτ 900. Σίγουρα μπορείτε να καθηλώσετε την τιμή του αεριού. Προγραμματισμός χρειάζεται.
Α.
Και σίγουρα μέσα από τα ψαξίματα χρεώσεων, και όχι ποιότητας εργασίας και χρησιμοποιούμενων υλικών, διαμορφώσατε μια κατάσταση. Δεν συμφωνώ, και έχω αναλύσει τους λογούς.
Κάποιος πολιτικός είπε, και είναι εν μέρη σωστό, «τους πολιτικούς τους διεύθηραν οι ψηφοφόροι»… και μήπως εσείς με την αλόγιστη απαίτηση για ‘τζάμπα’, δεν προβληματίσατε τους μην έχοντες ‘κότσια’ συναδέλφους?. Έχουν ‘ουρές’ από πίσω τους και κατεβάζουν τα παντελόνια, η θεωρούν το επάγγελμα περιστασιακό.
Και πως η ποιότητα εργασίας να κτυπάει κορυφή, όταν διαβάζω, 300+200 = 500 χονδρική, και τελική χρέωση 800?. Εμπορικό κέρδος δεν θα έχει?
Μεικτό κέρδος 300ε?!. και σίγουρα εάν έχει ‘ψωνίσει’ ‘μαύρα’, πως θα εκδώσει παραστατικό για το κτεο?. Η εφορία δεν αποδέχεται για τα συνεργεία, κάτω από 25% μεικτό εμπορικό κέρδος.
Α.
ΥΓ. υπάρχει και συνέχεια. -
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Παντως ετσι οπως το πας μονος σου θα γραφεις και μονος σου θα αμφισβητεις τα γραφομενα σου και μονος σου θα απαντας (Και μονο εσυ θα καταλαβαινεις τι θελεις να πεις) Γιατι αλλωστε................ εσυ ξερεις καλυτερα.
Και γιατί φίλε μου να δεχτώ ότι όταν επεξηγώ, βάση των όσων γνώσεων έχω, λέγοντας και την γνώμη μου, κάνω λάθος. Σίγουρα δεν τα ξέρω όλα. Βγάλε το εικονίδιο και διόρθωσε με τεκμηριωμένα, για να μάθω και άλλα.
Και σίγουρα μην ξεχνάς ότι η μπάρα από κάτω, έχει 3 γράφοντες και 24 επισκέπτες. Σε αυτούς οφείλω περισσότερα, διορθωμένα και τεκμηριωμένα.
Χαίρομαι όταν αυτοί μου τηλεφωνάνε, η μου γράφουν στο προσωπικό μου mail, ζητώντας συμβουλές.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
«δεν μας ανελυες τα κοστη και ελεγες: πώς ειναι δυνατον να βαζουν με χιλιαρικο? δεν θα κανουν το ενα (στεγανοποιηση) δεν θα κανουν το αλλο σε βαρος της ασφαλειας, θα γεμισουν κινουμενες βομβες οι δρομοι...»
Και ασφαλώς δεν σου ανέλυα, σέβομαι την εμπορική δεοντολογία. Πάντα όταν με ρωτάτε αναφέρω, !.
Όπως και σέβομαι και τους συναδέλφους, και της αγορές που κάνουν.
Μα σίγουρα έναν κακός εγκαταστάτης, που δεν κερδίζει, μπορεί να γεμίσει το δρόμο, με μπόμπες παραγωγής του…..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Με δηλωσεις τυπου εγω ξερω -ειμαι τοσα χρονια και το κοινο μου που με ρωταει για τισ γνωσεις μου θα μας πεισεις οτι εισαι ο γκουρου αρχιμαστορας και παντογνωστης; Αυτες ειναι οι αποδειξεις σου; Η γραφοντας συνεχεια και σχολιαζοντας τα παντα απεκτησες εμπειρια και πιστοποιηση. Ας φτιαξουν οι mod μια συζητηση αποκλειστικα για σενα και να σε ακολουθησει το πολυπληθες κοινο σου και να απαντας για τα παντα και τους παντες. Αν ειχαμε να κερδισουμε κατι θα ηταν απο ολους (Βατσο -Αστερη και τους υπολοιπους) και οχι αποκλειστικα απο εσενα και κατα δηλωση σου. Γιατι λακιζουν ολοι; Ειχα πει δεν θα ξαναγραψω αλλα καλυτερα να γαυγιζω παρα να βελαζω. Εδω ειμαστε για να συζητησουμε για κατι που εχουμε κοινο και να προβληματιστουμε μοιραζοντας ο καθενας τις εμπειριες του και οχι καθε ερωτηση να απαντιεται απο εσενα αυτοκλητα και αποθαρρυνωντας καποιον αλλο που ισως ισως λεω θα μας ελεγε και δυο τρια πραγματα διαφορετικα απο επαναλαμβανομενες ιστοριες σου. Τα παχια λογια και οι υπεραναλυσεις δεν ειναι καλυτερες απο την ανωνυμια των αβαταρ; Με ενα Αντωνης που εχεις γραψει εκει πιστευεις οτι θα μας πεισιεσ για το ποιος εισαι; Στο ιντερνετ γινομαι και αστροναυτης. Εγω ενας απλος οδηγος ειμαι και αυτο δηλωνω σε αντιθεση με εσενα που δηλωνεις τα παντα και σε ολες τισ συζητησεις του forum. Αν θες να εισαι γραφικος δικαιωμα σου αλλα καποιος πρεπει να στο πει (παλι). Βοηθα μας με την σιωπη σου και ασε και καναν αλλο να μιλησει για να μαθουμε και μη μας μπερδευεις με την παντογνωσια σου. Και δεν θελω αγαπες θελω να διαβασεις καλα αυτα που γραφω για να μην βρεθεις στη δυσσαρεστη θεση να διαβαζεις σχολια οπως αυτο και τα προηγουμενα των αλλων. Α και εμεις εχουμε παιδια και δεν ημαστε παιδακια που ψαχνουμε να φτιαξουμε κανα αυτοκινητο για να βγαλουμε καμμια γκομενα ουτε αφελεις, μη μας αντιμετωπιζεις λοιπον σαν τετοιους για ναμην σε αντιμετωπιζουμε σαν γραφικο.........
-
αι πως η ποιότητα εργασίας να κτυπάει κορυφή, όταν διαβάζω, 300+200 = 500 χονδρική, και τελική χρέωση 800?. Εμπορικό κέρδος δεν θα έχει?
Μεικτό κέρδος 300ε?!. και σίγουρα εάν έχει ‘ψωνίσει’ ‘μαύρα’, πως θα εκδώσει παραστατικό για το κτεο?. Η εφορία δεν αποδέχεται για τα συνεργεία, κάτω από 25% μεικτό εμπορικό κέρδος.
Α.
ΥΓ. υπάρχει και συνέχεια.antonis-team
4TF S1600 DriverΔημοσιεύσεις: 3182
Last Visit: 29/08/11 17:37
Προσωπικό μήνυμα300ευρω ειναι παρα πολυ καλα για 2 μερες δουλεια.Εγω, οπως και πολλοι εδω μεσα ,δεν βγαζουμε ουτε 40ευρω την ημερα.
Με150 τη μερα να εισαι συγουρος πως δεν θα εκανα το αυτοκινητο μου γκαζακι!!! -
Καλησπέρα σας, πρωτοεμφανιζόμενος, μπήκα για να βοηθήσω και να βοηθηθώ, δεν ξέρω αν θα είμαι off topic ούτε έχω το χρόνο να διαβάσω τις 470 σελ. παραθέσεων.
Στο θέμα μου:
Έψαξα στο διαδίκτυο πληροφορίες προχωρημένες για AVENSIS, υγραέριο και προβλήματα αλλά λίγα πράγματα.
Έχω AVENSIS vvti1600cc του 2001, 220.000 χιλιόμετρα.Στα 75.000 χλμ και μετά από 4,5 χρόνια στην κατοχή μου μου έβαλαν καινούργιο shortblock (καινούργια μηχανή) φυσικά δωρεάν γιατί ήμουν εντός εγγύησης με όλα τα παρελκόμενα γιατί έκαιγε 5 λίτρα λάδι κάθε 3.500 χιλιόμετρα βλέπετε το έτρεχα με την τελική του ταχύτητα (208) από την Κατερίνη (πρώην εργασία μου) έως τη Θεσ/νίκη όπου μένω.
Τις τελευταίες 10.000 χλμ - από το Μάρτιο - εγκατέστησα ένα φθηνιάρικο ιταλοτουρκικό ALDESA lpg.Ο εγκαταστάτης με έπεισε να τοποθετήσω το συγκεκριμένο γιατί μου είπε ότι θα μου έβαζε σε όλο το μήκος μόνο χάλκινες σωληνώσεις σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που τοποθετούσαν BRC αλλά με λαστιχένιες σωληνώσεις.Μου είπε μάλιστα ότι οι λαστιχένιες θέλουν αντικατάσταση κάθε 2 χρόνια, αλήθεια ισχύει? .........επιπλέον μου εγγυήθηκε ότι δεν επρόκειτο να έχω πρόβλημα μελλοντικά με τις βαλβίδες.
Έως τώρα μετά από 10.000χλμ έχω αντικαταστήσει εντός εγγυήσεως φυσικά
α) την λαδιέρα που ήταν γερμανική και απαράδεκτη μιάς και δεν μπορούσα με τίποτα να τη ρεγουλάρω...τώρα έχω μία JLM, είναι σίγουρα καλύτερη πρώτον γιατί μπορώ να τη ρυθμίσω επακριβώς πόσες σταγόνες να πέφτουν το λεπτό (12) και δεύτερον όταν πάει να τελειώσει το λάδι ανάβει στο εσωτερικό ταμπλό λαμπάκι που έχει τοποθετηθεί
β) τον εγκέφαλο του lpg με πιο προηγμένο τον δεύτερο απ'ότι τον πρώτο.....οι λόγοι;- Δύο φορές μύρισε αέριο στο εσωτερικό και τις δύο φορές οι μηχανή δεν μπόρεσε να κρατήσει ρελαντί και μου έσβησε.
- μεταξύ 2.000-3.000 στροφές η μηχανή μου έκανε στιγμιαία κρατήματα
Όταν χρησιμοποιώ αέριο:
Ποτέ δεν ξεπερνάω στο στροφόμετρο τις 4.100 στροφές
Πάντα όταν ανάβω τη μηχανή και παίρνει 'μπρος' το αέριο πάντα ρυθμίζω τις σταγόνες στη λαδιέρα- ξυδιέρα (12 σταγόνες/λεπτό) γιατί παρατήρησα ότι σχεδόν ποτέ δεν κρατάει από μόνη της τη ρύθμιση που έχει γίνει.
Όταν βγαίνω στην Εθνική κάθε περίπου 40 χλμ το γυρίζω για 5 χιλιόμετρα σε βενζίνη
Παρατήρησα ότι στην πορεία και αφού κάνω πάνω από 30 χιλιόμετρα αρχίζει και ακούγεται ένας μεταλλικός ήχος υψηλών συχνοτήτων μέσα από τη μηχανή ο οποίος παύει να ακούγεται όταν γυρίζω σε βενζίνη και κάνω περίπου 5 χιλιόμετρα, ο ίδιος ήχος ακούγεται όταν δεν πέφτει ο σωστός αριθμός σταγόνων από τη λαδιέρα- τυροκαφτερή.Κάποια γνώμη για το τί μπορεί να σημαίνει αυτό (για τον μεταλλικό ήχο);
Από το Μάρτιο έως και αρχές Αυγούστου ο μετρητής κατανάλωσης που έχει το τουτού από τη μάνα του έδειχνε σχεδόν σωστά με μικρή απόκλιση από την πραγματική κατανάλωση κατά 0,80λτρ/χλμ,από τον Αύγουστο και μετά η μέτρηση της κατανάλωσης είναι τρελή , έδειχνε 67λτρ/100χλμ πριν την αλλαγή του εγκεφάλου lpg και 46λτρ/100χλμ μετά την τοποθέτηση του 2ου εγκεφάλου. Σ'αυτή την περίπτωση θα μου ήταν πολύ χρήσιμη κάποια σοβαρή άποψη για το πως θα επανέλθει η σωστή απεικόνιση της κατανάλωσης
Συμπερασματικά:Έως τώρα κανένα από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν δεν ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο
Η κατανάλωση του αερίου σε σχέση με αυτή της βενζίνης είναι αυξημένη κατά 0,80λτρ/100χλμ ( ακριβώς όση και η απόκλιση που μου έδειχνε ο μετρητής κατανάλωσης) οπότε και από εκεί είμαι ευχαριστήμένος
Η αντιμετώπιση από τους ανθρώπους του συνεργείου lpg έως τώρα είναι επαγγελματική με πλήρη κατανόηση οποιουδήποτε προβλήματος μου παρουσιάζεται
Αυτά.........δεν είμαι ειδικός, στο μέλλον και άλλες πληρόφορίες σχετικά είτε θα είναι θετικές είτε αρνητικές
ΥΓ: Μπράβο σε όλους όσους μοιράζονται πληροφορίες, βοηθάτε πολύ στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση όλων ημών που έχουμε τυχόν προβλήματα με το αέριο.
-
Και για να πούμε και κανένα τεχνικό θέμα, γιατί αρκετά ακούσαμε τον ... τελάλη...
Μέτρηση διάκενων βαλβίδων σε toyota aygo 38000 χλμ μετά την επισκευή βαλβίδων.
Αποτέλεσμα, καμία διαφορά με πριν.
Αυτό με χρήση λαδιέρας όπου το λάδι είναι 50-50 ειδικό λάδι για τις βαλβίδες μαζί με 10w40. -
@ ejinta
Η κατανάλωση που σου δείχνει το trip computer, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με αυτή που σου δείχνει και με βενζίνη για τις ίδιες συνθήκες. Το ότι σου δείχνει παραπάνω, σημαίνει ότι έχεις φτωχά μίγματα και άρα ο εγκέφαλος της βενζίνης αναγκάζεται να (νομίζει ότι) ψεκάζει περισσότερο για να φέρει το μίγμα στο στοιχειομετρικό.
Το υγραέριο που σου μύρισε μάλλον είναι άκαυτο που βγήκε από την εξάτμιση και έφτασε στην καμπίνα, βλέπε φτωχά μίγματα που δε μπορούν να καούν, άρα ρετάρισμα, σβήσιμο ή 'βήχας' από τον κινητήρα.
Να επαναλάβω μια παρατήρηση που έκανα στο δικό μου (κινητήρας με vvti).
Αν έκανα τη ρύθμιση του υγραερίου στο ρελαντί, είχα καλό μίγμα στο ρελαντί, αλλά φτωχό σε πιο μεγάλα φορτία, υποθέτω επειδή ενεργοποιείται το vvti και αλλάζει η ογκομετρική απόδοση του κινητήρα.
Έκανα ρύθμιση με τον κλιματισμό στο τέρμα και λίγο γκάζι. Η ρύθμιση που προέκυψε ήταν πολύ πιο πλούσια από την προηγούμενη, αλλά εξαφανίστηκαν πλήρως ρεταρίσματα και διάφορα άλλα χαζά που έκανε.
Στο ρελαντί που η ρύθμιση είναι πλούσια πλεόν, αναλαμβάνει ο λάμδα και επαναφέρει τα πάντα εκεί που πρέπει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Και για να πούμε και κανένα τεχνικό θέμα, γιατί αρκετά ακούσαμε τον ... τελάλη...Μέτρηση διάκενων βαλβίδων σε toyota aygo 38000 χλμ μετά την επισκευή βαλβίδων.
Αυτό με χρήση λαδιέρας όπου το λάδι είναι 50-50 ειδικό λάδι για τις βαλβίδες μαζί με 10w40.Σωστός! Αυτό είναι θετικο. Αλλά δεδομένου το οτι το συγκεκριμένο αυτοκινητο εχει αποδεδειγμενα ευαίσθητες βαλβίδες μάλλον να βοήθησε η λαδιέρα (γι αυτό άλλωστε όι περισσότεροι προτείνουν λαδιέρα στο συγκεκριμένο μοντέλο όπως πχ και σε nissan-ford). Αυτό όμως πιστεύω ότι δεν πρέπει αποτελει μπούσουλα για όλα τα αυτοκίνητα. Πιστεύω ότι κατά περίπτωση πρέπει να εξετάζεται η αναγκαιότητα της λαδιέρας και μετά από σωστη έρευνα να τοποθετειται. Για παράδειγμα εγώ λαδιέρα μπορεί να μην έχω την βενζινούλα όμως εχει ρυθμιστεί να τη ψεκάζει παράλληλα στο ρελαντι και στις υψηλες για τον φόβο των ιουδαίων.
-
Καλησπέρα σας παιδιά!
Είμαι σχετικά νέος στη παρέα σας και θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας... Είμαι ιδιοκτήτης ενός Focus μοντέλο του 2007 1400κ.εκ.. Σκέφτομαι εδώ και λίγες μέρες να προχωρήσω στην εγκατάσταση υγραερίου στο αμάξι μου. Από μια μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο συμπέρανα πως το υγραέριο έχει αρκετά αρνητικά στοιχεία δεν ξέρω αν συμφωνείτε μαζί μου, όπως:- Ο χώρος που καταλαμβάνεται από το έξτρα ρεζερβουάρ είτε στο χώρο αποσκευών είτε στο χώρο της ρεζέρβας.
- Το μη ανεπτυγμένο δίκτυο τροφοδοσίας αέριου καυσίμου. (Κατάγομαι από Χαλκιδική)
- Την έλλειψη εμπιστοσύνης ως προς το ποιόν τεχνικό θα επιτρέψω να πειράξει στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου του αυτοκινήτου μου.
- Την πιθανή μείωση απόδοσης του κινητήρα.
- Την πιθανή μη συνεργασία του κινητήρα με το αέριο.
Θα ήθελα οπότε να μου πείτε την γνώμη σας... Τι πιστεύετε;Αξίζει κανείς να προχωρήσει σε μία τέτοια μετατροπή;Θα χάσω το υπόλοιπο της εγγύησης που έχω; Μήπως δεν είναι καλή ιδέα να αφήνω τον οποιοδήποτε τεχνικό να παίζει με το αμάξι μου; Όλοι γνωρίζουμε ποία είναι η κατάσταση που επικρατεί στα συνεργεία αυτοκινήτων.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας!
-
Απευθήνσου σέ τεχνικό μέ πολυετή εμπειρία....
-
Δες μηπως σε συμφαιρει να το ανταλλαξεις με ενα ντιζελ...
-
@ giorgosnystazos
ρωτας για να βαλεις υγραεριο σαν να ρωτας για να βαλεις εξατμιση/σκαστρα/αεροτομη,
το υγραεριο το σκεφτεται αυτος που τον τσουζουν τα λεφτα που δινει σε βενζινη και
1ον, εχει ηδη απαντησει μεσα του στα ερωτηματα του στυλ με νοιαζει ο χωρος που θα χασω, που εχει γκαζο-πρατηριο, κλπ
2ον, δεν τον εχει απασχολησει καν το θεμα αν θα εχει διαφορα σε επιδοσεις (ελεος δηλαδη σε αυτο)οταν αποφασισεις συνειδητοποιημενα οτι χρειαζεσαι υγραεριο στο αμαξι, τοτε προχωρας στο παρασυνθημα,
δηλ που να απευθυνθεις (σου απαντησε ο κ. Βατσος) και αν το δικο σου αμαξι εχει καποια ιδιαιτεροτητα (θα σου πουν εδω καποιες γνωμες και θα ρωτησεις και αυτον που θα εμπιστευτεις για την εγκατασταση, αλλα και 2-3 ακομα για δευτερες γνωμες) -
Ο χρήστης giorgosnystazos έγραψε:
- Ο χώρος που καταλαμβάνεται από το έξτρα ρεζερβουάρ είτε στο χώρο αποσκευών είτε στο χώρο της ρεζέρβας.
- Το μη ανεπτυγμένο δίκτυο τροφοδοσίας αέριου καυσίμου. (Κατάγομαι από Χαλκιδική)
- Την έλλειψη εμπιστοσύνης ως προς το ποιόν τεχνικό θα επιτρέψω να πειράξει στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου του αυτοκινήτου μου.
- Την πιθανή μείωση απόδοσης του κινητήρα.
- Την πιθανή μη συνεργασία του κινητήρα με το αέριο.
Θα ήθελα οπότε να μου πείτε την γνώμη σας... Τι πιστεύετε;Αξίζει κανείς να προχωρήσει σε μία τέτοια μετατροπή;Θα χάσω το υπόλοιπο της εγγύησης που έχω; Μήπως δεν είναι καλή ιδέα να αφήνω τον οποιοδήποτε τεχνικό να παίζει με το αμάξι μου; Όλοι γνωρίζουμε ποία είναι η κατάσταση που επικρατεί στα συνεργεία αυτοκινήτων.
- Δεν γινεται διαφορετικα. Στη ρεζερβα ειναι καλυτερα για σενα με τους χωρους που διαθετει το focus και θα εχεις αυτονομια απο 400χλμ με 700χλμ αναλογα το μεγεθος του ντεποζιτου.
- Ανοιγουν ολο και περισσοτερα αλλα...ειναι συνεννοημένοι ολοι τους για τις τιμες. Πάντως, ειναι αρκετα ετσι ωστε να κινησαι παντου αλλα χρειαζεται προγραματισμος.... Ολα τα πρατηρια εδω http://www.index.pois.gr/google.asp?SubCatID=143
3)Δεν εχεις αδικο...
4)Αναλογα το συστημα. Αν θες να εισαι σιγουρος προτίμησε υγρο ψεκασμο.
5)Καθαρα θεμα σωστης εγκαταστασης απο τον τεχνικο. Ενας γνωστης ξερει να λυνει και τυχον κουσουρια καθε κινητηρα που ισως εμφανιστουν. Απο κει και περα, καυσιμο ειναι και το υγραεριο και καιγεται μαλιστα με ευκολια...
Εμενα η αποψη μου ειναι οτι εξιζει η εγκατασταση αρκει να γινει ΣΩΣΤΑ και κατα δευτερον το lpg να εχει διαφορα(τουλαχιστον οσο τωρα) απο την τιμη της βενζινης, αλλιως δεν θα συμφέρει μια μετατροπη(εκτος αν θες να δεις κερδος μετα απο 1 δεκαετια...).
Για την εγγυηση της Ford μαλλον την ξεχνας εκτως και αν υπαρχει αντιπροσωπος που στο εγγυαται(με πενα και χαρτι...). Υπαρχουν ομως εγκαταστατες που σου δινουν εγγυηση για το μοτερ(δεν ξερω βεβαια τι θα σου πουν αν οντως παθεις ζημια....γι'αυτο και παλι την εγγυηση γραπτως).
Συμβουλη. Αν αντεχεις την παρουσα τιμη της βενζινης ή αν εισαι ψιρας με'αμαξι....αστο καλυτερα. -
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Και για να πούμε και κανένα τεχνικό θέμα, γιατί αρκετά ακούσαμε τον ... τελάλη...
Αυτό με χρήση λαδιέρας όπου το λάδι είναι 50-50 ειδικό λάδι για τις βαλβίδες μαζί με 10w40.Σωστός! Αυτό είναι θετικο. Αλλά δεδομένου το οτι το συγκεκριμένο αυτοκινητο εχει αποδεδειγμενα ευαίσθητες βαλβίδες μάλλον να βοήθησε η λαδιέρα (γι αυτό άλλωστε όι περισσότεροι προτείνουν λαδιέρα στο συγκεκριμένο μοντέλο όπως πχ και σε nissan-ford). Αυτό όμως πιστεύω ότι δεν πρέπει αποτελει μπούσουλα για όλα τα αυτοκίνητα. Πιστεύω ότι κατά περίπτωση πρέπει να εξετάζεται η αναγκαιότητα της λαδιέρας και μετά από σωστη έρευνα να τοποθετειται. Για παράδειγμα εγώ λαδιέρα μπορεί να μην έχω την βενζινούλα όμως εχει ρυθμιστεί να τη ψεκάζει παράλληλα στο ρελαντι και στις υψηλες για τον φόβο των ιουδαίων.
Περί λαδιέρας το ανάγνωσμα και πάλι. Βρήκα αυτό το άρθρο
http://www.machinerylubrication.com/Rea ... ubrication
που μιλάει για στατικούς κινητήρες φυσικού αερίου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τις βαλβίδες εξαγωγής με αυτούς που χρησιμοποιούν υγραέριο.Παραθέτω:
The ash is the portion of the lubricant that is left behind as a deposit after complete burning of the oil. It is whitish-gray and comes from the metallic detergents (calcium and barium) and antiwear (zinc) additives.
Four-stroke engines typically require either a low or medium ash oil to provide the sacrificial protective layer of ash on the exhaust valves and seats to prevent valve recession.Δηλαδή, η στάχτη που αφήνει το λάδι που καίγεται είναι που προστατεύει τις βαλβίδες.
Άρα, μάλλον καλά κάνω και βάζω και 10w40.Σκέφτομαι στο μέλλον να βάλω σκέτο 10w40 να δω τι γίνεται. Το κόστος από τα 25€ το κιλό του ειδικού λαδιού, πάει στα 3€ .
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Περί λαδιέρας το ανάγνωσμα και πάλι. Βρήκα αυτό το άρθρο
http://www.machinerylubrication.com/Rea ... ubrication
που μιλάει για στατικούς κινητήρες φυσικού αερίου που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τις βαλβίδες εξαγωγής με αυτούς που χρησιμοποιούν υγραέριο.Παραθέτω:
The ash is the portion of the lubricant that is left behind as a deposit after complete burning of the oil. It is whitish-gray and comes from the metallic detergents (calcium and barium) and antiwear (zinc) additives.
Four-stroke engines typically require either a low or medium ash oil to provide the sacrificial protective layer of ash on the exhaust valves and seats to prevent valve recession.Δηλαδή, η στάχτη που αφήνει το λάδι που καίγεται είναι που προστατεύει τις βαλβίδες.
Άρα, μάλλον καλά κάνω και βάζω και 10w40.Σκέφτομαι στο μέλλον να βάλω σκέτο 10w40 να δω τι γίνεται. Το κόστος από τα 25€ το κιλό του ειδικού λαδιού, πάει στα 3€ .
Που βρίσκεις λάδι 10-40 με 3 ευρώ? Επίσης αφού βλέπεις πως το σύστημα 50% λάδι 10-40 και 50% ειδικό λάδι έχει αποτέλεσμα γιατί να το ρισκάρεις? Πάρε σε 10λιτρο, 20 λιτρο από εξωτερικό και μείωσε το κόστος των 25 ευρώ στο μισό...
-
Το σκέφτομαι. Θα δω αν θα το κάνω. Λάδι με 3€ το κιλό είχε το γνωστό online κατάστημα.
-
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
@ giorgosnystazosρωτας για να βαλεις υγραεριο σαν να ρωτας για να βαλεις εξατμιση/σκαστρα/αεροτομη,
το υγραεριο το σκεφτεται αυτος που τον τσουζουν τα λεφτα που δινει σε βενζινη και
1ον, εχει ηδη απαντησει μεσα του στα ερωτηματα του στυλ με νοιαζει ο χωρος που θα χασω, που εχει γκαζο-πρατηριο, κλπ
2ον, δεν τον εχει απασχολησει καν το θεμα αν θα εχει διαφορα σε επιδοσεις (ελεος δηλαδη σε αυτο)οταν αποφασισεις συνειδητοποιημενα οτι χρειαζεσαι υγραεριο στο αμαξι, τοτε προχωρας στο παρασυνθημα,
δηλ που να απευθυνθεις (σου απαντησε ο κ. Βατσος) και αν το δικο σου αμαξι εχει καποια ιδιαιτεροτητα (θα σου πουν εδω καποιες γνωμες και θα ρωτησεις και αυτον που θα εμπιστευτεις για την εγκατασταση, αλλα και 2-3 ακομα για δευτερες γνωμες)Φιλαράκι μου
έχω πιστεύω το δικαίωμα να ψάχνομαι και να είμαι επιφυλακτικός. Στην Ελλάδα άλλωστε ζούμε..!!! Όχι σε καμία Γερμανία να μου πεις υπάρχει οργάνωση και τα σχετικά..
Και σου απαντώ εμπεριστατωμένα:
1.Ναι με νοιάζει ο χώρος που θα χάσω διότι αύριο μεθαύριο ίσως να χρειαστεί (οικογενειακό αυτοκίνητο είναι). Η λύση της ρεζέρβας, που ανέφερε ο φίλος, είναι ακόμα χειρότερη μίας και πάλι έχουμε κατάληψη χώρου από τη ρεζέρβα..
2. Διαφορά σε επιδόσεις το γνωρίζω πως θα έχω. Το κρίσιμο όμως ερώτημα είναι το εξής: Ρισκάρω και αφήνω να μου πειράξουν το αμάξι με απώτερο στόχο να έχω μεγαλύτερη αυτονομία αλλά μήπως τελικά βρω το μπελά μου;;;;
Και για να καταλήξω όλα αυτά είναι θέμα εμπιστοσύνης και με δεδομένο πως στη χώρα μας όλα είναι μπάχαλο φυλλάω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά.... -
Αν υπαρχει μια φορα επιφυλαξη με τους συνεργιατζηδες φαντασου τωρα που μπλεκεις με την ακομα μικρότερη 'καστα' ( να μην πω φαρα) των υγραεριαδων ( στην οποια εχει μπει η σαρα η μαρα και το κακό συναπαντημα εκτός απο τους... 10???? που προ-υπηρχαν, οι αλλοι 'στου κασιδη το κεφαλι' μαθαινουν η - ιδανικά - εμαθαν) ξαφνικά ακόμα και ευθυγραμμισαδες εγιναν 'υγραεριοι'), τον οποιο εγκαταστατη σου τον 'παντρευεσαι'....
Εξ ου και η προταση μου = ντιζελ...
κι αυτο ειναι προσωπική μου αποψη
δικα σου λεφτα δικη σου αποφαση
αλλα ΔΙΑΒΑΣΕ εστω τις τελευταιες πες 100 σελιδες...
θα καταλαβεις αρκετα....
γιατι ο καθενας ακομα και εγω, το 'μακρυ του και το κοντο του'
σχηματισε ΔΙΚΗ ΣΟΥ αποψη
η 'πληροφορια' ειναι εδω...
αξιολογησε την με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ κριτηρια -
«από bettytsovi » 29/08/11 23:47
300ευρω ειναι παρα πολυ καλα για 2 μερες δουλεια.Εγω, οπως και πολλοι εδω μεσα ,δεν βγαζουμε ουτε 40ευρω την ημερα.
Με150 τη μερα να εισαι συγουρος πως δεν θα εκανα το αυτοκινητο μου γκαζακι!!!»
Μακάρι να ήταν έτσι. Δεν συνυπολόγισες, ενοίκιο, ρεύμα νερό τηλέφωνο, απόσβεση εγκατάστασης, μηχανοργάνωση, εφορία λογιστή, τεβε, δημοτικά τέλη, υπάλληλο και άλλα πάμπολλα έξοδα.
Όλα αυτά που πληρώνουμε, μας τα αποπληρώνει ο πελάτης.
Εσύ είπες για δυο μέρες κατά εγκατάσταση. Κατά συνέπια 16 ώρες. Φτηνότερα από 27ε την ώρα δεν είναι πουθενά, το ξέρω καλά, (από εμένα!). 27Χ 16 = 432ε Δεν θα έχει εμπορικό κέρδος?. Το εμπόρευμα στο ράφι, δεν το προπλήρωσε ο μελλοντικός πελάτης!.
Σουμάρισε όλα αυτά του εργοδότη σου….
«γκαζάκι»?!!!.... αυτό το βαστάω.
φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ
Υγραεριοκίνηση!