-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Δεν είναι δυνατόν να σκεφτώ τίποτα άλλο, από ηθελημένη παρεξήγηση παπαγάλων, η από φτωχούς το πνεύματι μεταφραστές των κειμένων μου!
ΑΛΛΑ πρέπει να γνωρίζουμε, ότι βγάζοντας στο πλάι τον παράγοντα ζημίες που εσείς αναφέρετε, ο κινητήρας σας σχεδιάστηκε για βενζίνα με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στην καύση, με συνέπια έξτρα φθορές σε βάθος χρόνου.
ΑΛΛΑ με αυτά τα τεκμηριωμένα που γραφώ
ΝΑΙ ΜΕΝ ……ΑΛΛΑ το 40% μόνον από το αέριο είναι παραμύθι της Χαλιμάς. Παρακινδυνευμένα το εντάσσω στο 20 με 25. Αυτό συλλέγω από τους πελάτες μου μα και από την βιομηχανία με τα ανυψωτικά που έχω φτιάξει μετά σαν μετατροπή, και όπου υπάρχουν ωρόμετρα και λογιστήριο με προεγγραφές κοστολογίων και μετεγγραφές.
Α.Λοιπών άκου να σου πω, ούτε χαζός είμαι ούτε παπαγάλος. Τώρα αυτό για τους παπαγάλους μάλλον ισχύει για εσένα που δεν πιστεύω ότι έχεις άδεια τεχνίτη αερίων καυσίμων ξέρεις τα πάντα όλα γύρω από το θέμα, δίνεις τις αλάθητες συμβουλές και ξέρεις ακόμη και πόσο καίει ο καθένας. Το 40 % είναι απολύτως ρεαλιστικό για ΙΧ και σε μερικές ειδικες περιπτώσεις ίσως και παραπάνω. Τώρα όσον αφορά τις φθορές σε βάθος χρόνου ίσως και να έχεις δίκιο και εξαρτάται εν πολλοίς από την ίδια την εγκατάσταση αλλά με ένα καλορυθμισμένο κατάλληλο για το όχημα σύστημα με σωστή εγκατάσταση το κέρδος από την χρήση του υγραερίου σε βάθος χρόνου υπερκαλύπτει την εγκατάσταση και μια πιθανή βλάβη, πολλές φορές και την αξία του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Δεν είναι δυνατόν να σκεφτώ τίποτα άλλο, από ηθελημένη παρεξήγηση παπαγάλων, η από φτωχούς το πνεύματι μεταφραστές των κειμένων μου!
ΑΛΛΑ πρέπει να γνωρίζουμε, ότι βγάζοντας στο πλάι τον παράγοντα ζημίες που εσείς αναφέρετε, ο κινητήρας σας σχεδιάστηκε για βενζίνα με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στην καύση, με συνέπια έξτρα φθορές σε βάθος χρόνου.
ΝΑΙ ΜΕΝ ……ΑΛΛΑ το 40% μόνον από το αέριο είναι παραμύθι της Χαλιμάς. Παρακινδυνευμένα το εντάσσω στο 20 με 25. Αυτό συλλέγω από τους πελάτες μου μα και από την βιομηχανία με τα ανυψωτικά που έχω φτιάξει μετά σαν μετατροπή, και όπου υπάρχουν ωρόμετρα και λογιστήριο με προεγγραφές κοστολογίων και μετεγγραφές.
Α.Λοιπών άκου να σου πω, ούτε χαζός είμαι ούτε παπαγάλος. Τώρα αυτό για τους παπαγάλους μάλλον ισχύει για εσένα που δεν πιστεύω ότι έχεις άδεια τεχνίτη αερίων καυσίμων ξέρεις τα πάντα όλα γύρω από το θέμα, δίνεις τις αλάθητες συμβουλές και ξέρεις ακόμη και πόσο καίει ο καθένας. Το 40 % είναι απολύτως ρεαλιστικό για ΙΧ και σε μερικές ειδικες περιπτώσεις ίσως και παραπάνω. Τώρα όσον αφορά τις φθορές σε βάθος χρόνου ίσως και να έχεις δίκιο και εξαρτάται εν πολλοίς από την ίδια την εγκατάσταση αλλά με ένα καλορυθμισμένο κατάλληλο για το όχημα σύστημα με σωστή εγκατάσταση το κέρδος από την χρήση του υγραερίου σε βάθος χρόνου υπερκαλύπτει την εγκατάσταση και μια πιθανή βλάβη, πολλές φορές και την αξία του αυτοκινήτου.
Το θεμα δεν ειναι μονο οτι το παιζει ειδημονας μπερδευει και τους υποψηφιους οι οποιοι διαβαζοντας τα περι εμπειριας- team-40 χρονια επιτυχιες και λοιπες παπαρολογιες νομιζουν οτι γνωριζει και μπερδευονται περισσοτερο........και οποιος διαφωνει μαζι του βαπτιζεται παπαγαλος........
-
Εντάξει δεν είναι το 40% απόλυτο.
Για άλλους είναι 35% και για άλλους 30%.Μερικές φορές θα κινηθείς με βενζίνη γιατί ξέχασες να γεμίσεις, βιαζόσουν, πήγες ταξίδι και δεν ξέρεις που έχει υγραέριο κλπ.
Βάλε το ξεχωριστό σέρβις για το υγραέριο.
Βάλε τα ξεχωριστά λεφτά για το χαρτί του ΚΤΕΟ.
Βάλε καμιά βλάβη στο υγραέριο. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εντάξει δεν είναι το 40% απόλυτο.
Για άλλους είναι 35% και για άλλους 30%.Μερικές φορές θα κινηθείς με βενζίνη γιατί ξέχασες να γεμίσεις, βιαζόσουν, πήγες ταξίδι και δεν ξέρεις που έχει υγραέριο κλπ.
Βάλε το ξεχωριστό σέρβις για το υγραέριο.
Βάλε τα ξεχωριστά λεφτά για το χαρτί του ΚΤΕΟ.
Βάλε καμιά βλάβη στο υγραέριο.Ακριβως. Αλλα οχι και 20%........
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Ας απαντήσω πρώτα σε αυτό. Γνωστός καταξιωμένος εγκαταστάτης επώνυμος, με κάποιες διαφορές μαζί μου, με ερώτησε με την συγκεκριμένη ερώτηση που παραθέτεις και εσύ. Του απήντησα για παραλληλόγραμμη σφραγίδα και βεβαίως εκείνος κατάλαβε….. εάν δεν καταλαβαίνεις δεν με αφορά μα σίγουρα δεν θα πω περισσότερα!.
Δεν σε απεκάλεσα ούτε χαζό ούτε παπαγάλο, μα σίγουρα δεν ξέρεις να σταθμίζεις της παραμέτρους , καταλήγοντας σε συμπεράσματα με επικεφαλίδα, αλλά όχι με σωστό υπόβαθρο και αιτίαση!.
Και σίγουρα σε φίλο με ευτελές αυτοκίνητο και πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο το συνέστησα, διότι με το κέρδος του σε τρία χρόνια θα πάρει ένα diesel να ηρεμήσει για πολλά χρόνια!!!!.....
Α. -
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Το θεμα δεν ειναι μονο οτι το παιζει ειδημονας μπερδευει και τους υποψηφιους οι οποιοι διαβαζοντας τα περι εμπειριας- team-40 χρονια επιτυχιες και λοιπες παπαρολογιες νομιζουν οτι γνωριζει και μπερδευονται περισσοτερο........και οποιος διαφωνει μαζι του βαπτιζεται παπαγαλος........
Δεν το παίζω ειδήμονας, μα και γιατί όχι?. Τρις χιλιάδες και πλέον εγκαταστάσεις δεν μετράνε να μάθω και από τα λάθη μου?!!!!......
Μα δεν κατάλαβες, η μάλλον καλά κατάλαβες την εμπλοκή μου στην ενότητα, γι’ αυτό ‘τσινάς’ ωρυόμενος!. Δεν ανέχομαι την συναδελφική παραπληροφόρηση, διότι τελικά δημιουργεί ζημία στον κλάδο σε βάθος χρόνου. Και ένας εξαπατηθείς κάνει μεγάλη ζημία, αφιονισμένος με το δίκιο του. Και δεν θα τον διαβάσεις για να του την ‘πέσεις’ με παραμύθια της Χαλιμάς, την ζημία την κάνει επί προσωπικού και με τους φίλους του….
53 χρόνια πουτ@ν@ στο πάλκο της μουτζούρας, και θα ορθώσει εμπρός μου παράστημα ένα ‘πιπίνι’?.
Πάμε ξανά, και πάρε ρόπαλο να με δείρεις εάν κάνω λάθος.
Το είπα ο κέρατος!!!.... πήγαινα με 12+ λιτρα/100.
Κατά συνέπια κόστος /100 21ε περίπου. Θεώρησα ότι είμαι κόπανος και ότι ασύστολα σκορπώ βενζίνα στον αέρα, έβαλα ένα αυγό στο πεντάλ και με την πήρα μου κατέβασα στο 6,7 λίτρα /100, δηλαδή 11,725ε !. αυτό είναι ένα ποσοστό οικονομίας που το ονομάζουμε α. και αφορά την αναγκαστική οικονομία που πρέπει να κάνουμε.
Σήμερα εάν και εφόσον για περεταίρω οικονομία έβαζα αέριο, θα προσμετρούσε στα 6,7 λιτρα/100κμ. Δεν θα έβαζα βλακωδώς αέριο για να σανιδώνω και να προσμετρά στα 12λ/100!.
Και έστω ότι προσμετρώντας στα 6.7 είχα 40% οικονομία που δεν είναι, έστω ότι είναι και το ονομάζουμε β. η τελική οικονομία του πελάτη δεν είναι το άθροισμα των οικονομιών α+β?.
Εκεί λιπών είναι η παραπληροφόρηση των παπαγάλων και των καθοδηγούνταν μαγαζιών, που εγώ πολεμώ για την ηθελημένη, για ιδιοτελής σκοπούς ανακρίβεια τους!.
Συνεχίζουμε……
Α. -
Η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα. Στου κουφου την πορτα.....
-
παντως τα πρατηρια πολλαπλασιαζονται ταχυτατα.
ας ελπισουμε να συμπιεσουν και λιγο το κερδος τους γιατι μετα απο ενα (μικρο) διαστημα που υπηρχε ανταγωνισμος στις τιμες, οι διαφορες (ακριβων-φτηνων) πηραν παλι την ανηφορα.
Στη Λαρισα ο πιο παλιος ειναι σταθερα και ο πιο φτηνος τους τελευταιους μηνες.
το κακο ειναι οτι καινουρια πρατηρια που ανοιγουν, ενω εχουν τιμες κοντα σ'αυτον στην αρχη, μετα ανοιγουν την ψαλιδα.
Κλασσικο παραδειγμα το νεο πρατηριο που ανοιξε στο 1,5 χιλιομετρο απ'αυτον, κι ενω στην αρχη ειχε διαφορα 2 λεπτα, η ψαλιδα ανοιξε τωρα στα 5ειδα αλλα δυο πρατηρια να ετοιμαζονται να βαλουν αεριο, ενα ΒΡ και ενα Shell στις δυο εισοδους της πολης απο την παλια Ε.Ο.
Αισιως θα φτασουν λοιπον τα 8* ενω πριν απο ενα χρονο ηταν μολις 2 !!!
*(αν μετρησω και τα πρατηρια που υπαρχουν σε μια ακτινα 35-40 χιλιομετρων τριγυρω, χανω τον λογαριασμο: Ελασσονα, Φαρσαλα, Φαρκαδόνα, ΕΟ στο υψος Κιλελερ, Βελεστινο κλπ)Ειδα επισης να ετοιμαζεται να βαλει αεριο ενα μεγαλο (και φτηνο) πρατηριο ΕΚΟ στη Θεσσαλονικη, το car planet στο αεροδρόμιο.
Ελπιζω να εχει φτηνες τιμες οπως και στην βενζινη για να τον ακολουθησουν και οι αλλοι τριγυρω που παιζουν στο λεπτο, αλλα με πανακριβες τιμες -
Πάντως εγω έχω στάνταρ περίπου 45% οικονομία με το υγραεριο εδω και 3 χρόνια που μετράω κάθε τεπόζιτο......
ο κυρ αντωνης βάζει brc που δεν φημίζονται για την οικονομία που κάνουν.......
στα 100 χιλιόμετρα έχω μέση κατανάλωση 15 λίτρα στο trip computer ( βενζίνη μέτρα μόνο ) .... και στο υγραεριο πραγματική 17 λίτρα / 100....... κάθε 15 ημέρες βάζω 10 -12 λίτρα βενζινα 100 οκτανιων ( 20 € ) , και 55-60 ευρω υγραεριο την εβδομάδα αναλογα αν βαζω με ( 0,80 ή με 0,85 ) συύνολο δηλαδη 70 ευρω για 450 χιλιόμετρα περίπου όταν θα ήθελα σε χρήμα με σκέτη βενζίνη Θα ήθελα 120 ευρω πάντα με 100 οκτανιων βενζίνη δηλαδη 50 ευρω την εβδομάδα διάφορα στα 120 €
Παρατήρησα κάτι πριν απο αρκετές μέρες πήγα στο συνεργείο ( qgas ) και μου αύξησαν λίγο την πίεση του πνεύμονα απο 2,2 στα 2,4 bar το αμάξι ναι μεν πεταγε μαλιοκουβαρα δηλ καλυτερα και απο την 100αρα .. ......Αλλα το πρωι κρύο ήταν σαν να χε ακαφτα και μίζαριζε δύσκολα η μάλλον ήθελε λίγο παραπάνω σαν να παιδευοταν .... Κατέβασμα λίγο της πίεσης προχθές πριν φυγω και όλα καλα πάλι παίρνει τσακμακι !!!!
Εμπειρικά για όσους έχουν πρόβλημα δύσκολης εκκίνησης το πρωι !!
-
Φιλε dathens, εισαι λιγο φαουλ εδω!!
Εγω BRC εχω εδω και 1.5 χρονο και με 37000+ χλμ και αν ειδες παραπανω τους υπολογισμους μου τωρα εχω 45% με βαση τις τωρινες τιμες (βεβαια οδηγω πλεον αρκετα συντηρητικα οπως πιστευω και οι περισσοτεροι για ευνοητους λογους και εδω θα συμφωνησω και με τον Αντωνη) , αλλα φυσικα σε διαρκεια χρονου το 40% ειναι ο μπουσουλας. Και χωρις απολυτως κανενα προβλημα.
Το οτι η BRC δεν φημιζεται για την οικονομια της πρωτη φορα το ακουω. Εκεινο που παντως ξερω και φημιζεται ειναι οτι εχει απο τα πλεον καλυτερα πληρη συστηματα, ολα το συστηματα δικης της κατασκευης και εξελιξης και αποδειξη της αξιοπιστιας της ειναι το οτι συνεργαζεται επισημα με μεγαλες αυτοκινητοβιομηχανιες εχοντας 2 μεγαλες εργοστασιακες μοναδες εγκαταστασης σε καινουργια αυτοκινητα.
Απο την αλλη και λιγο παραπανω να καιει αν οντως ισχυει οπως λες, μην το παιρνεις σαν αρνητικο αλλα μαλλον σαν θετικο για την καλυτερη προστασια του κινητηρα. Κατι θα ξερουν περισσοτερο πιστευω!Μην ξεχνας οτι αυθεντικα εργοστασιακα συστηματα (ΚΙΑ κλπ) που ηδη εχουν και ενισχυμενες εδρες/βαλβιδες, σαν οικονομια σε σχεση με την βενζινη δεν υπερβαινουν το 30%.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Παντελή δεν περίμενα και από εσένα να μην με καταλαβαίνεις.
Συνοψίζω σχεδόν πάντοτε με την φράση ‘ναι μεν αλλά’ δεν την καταλαβαίνεις. Τι δεν καταλαβαίνεις….
ΝΑΙ ΜΕΝ βάλτο ρε παιδί μου εάν έχεις πολλά κυβικά πχ 3700 (εστιάζοντας!) διότι και πολλά χιλιόμετρα και να μην κάνεις έχεις όφελος.Από την άλλη πιστέψατε τον Σουφλιά που είπε ότι είπε. Πρώτο σας λάθος!.
Πιστέψατε τον ΓΑΠ που είπε λεφτά υπάρχουν και τον ψηφήσατε. Δεύτερο λάθος!. «το δίς εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Άρα μην αντιτάσσετε σοφία εδώ μέσα απέναντι μου….. αυτοαναιρείστε, εκ του αποτελέσματος!.ΝΑΙ ΜΕΝ εάν κάνεις πολλά χιλιόμετρα κυρίως επαγγελματικά.
ΝΑΙ ΜΕΝ εάν έχεις και μικρό αυτοκίνητο μα κάνεις πολλά πολλά χιλιόμετρα.
Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είμαι αρνητής στο θέμα αυτό μα έχουμε και το:
ΑΛΛΑ!. Στο πίσω του μυαλού σας, πρέπει να έχετε και της περιπτώσεις που εσείς αναφέρετε και είναι εκατοντάδες. Εγώ μια φωτώ μόνον έβαλα κάποτε και έκανα λάθος, είναι καλύτερα να αυτοαναιρείστε…..
ΑΛΛΑ πρέπει να βρείτε τον σωστό εγκαταστάτη. Και σωστός και λιγούρης δεν γίνετε. Μα εσείς ψάχνετε τον λιγούρη με τα 700ε. « Έτσι και αλλιώς (λέτε) άσχετος είμαι που είμαι, ας βρω τον φθηνότερο και την πατάτε. ‘κατμά’ αγοράζετε, όχι βρώσιμο κρέας.
ΑΛΛΑ να ζητάτε άδειες εγκαταστατών, με δικαίωμα εγκατάστασης αερίου σε αυτοκίνητα!. Διότι κατηγγέλθη ότι κάποιος είχε οικοδομική άδεια!!!!.
ΑΛΛΑ να ζητάτε τα χαρτιά που σας δίνουν για το ΚΤΕΟ, να έχουν την δική του υπογραφή και σφραγίδα, να τα πηγαίνετε εσείς στο κτεο, να μην σας βάζει αυτοκόλλητα. Όταν περάσει κανονικά, τότε πηγαίνετε να τον ευχαριστήσετε και ζητήστε του να σας βάλει και αυτοκόλλητο, για να τον βοηθήσετε στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε. Προτιμάτε να μην περνάτε το αυτοκίνητο κτεο σε κοντινό του….. εδώ δεν πάμε για να περάσει, μα για να διαπιστώσουμε την αξία της δουλειάς. Εάν δεν είναι καλή, καλύτερα να σας κόψουν…..
Και τέλος!. ΑΛΛΑ μην ακούτε παραμύθια και ανακρίβειες. Πριν τον ΓΑΠ, εάν είχαν στην τροχαία 100 παραβάσεις ορίου ταχύτητας σήμερα έχουν τριάντα. Αυτό σημαίνει ότι έχει σημαντικά μειωθεί το άγριο πάτημα του πεντάλ!. Και ηλίθιος εάν είναι κάποιος μπορεί και γνωρίζει ότι αυτό σημαίνει οικονομία. Δεν είναι επομένως παράξενο που λένε οι εγκαταστάτες για συντηρητική οδήγηση που συμφωνώ. Μα για να αθροίσουν στο μυαλό σας και αυτήν την παράμετρο σαν όλη η οικονομία να είναι από το αέριο. Πονηρά πλασματική προσέγγιση στον παράγοντα οικονομία.
ΑΛΛΑ και όταν το αέριο έχει 0,85 και η βενζίνα 1,7, και τα δυο ανά λίτρο, δεν είναι το αέριο στην μισή τιμή της βενζίνας!!!!. Συγκρίνουν ανόμοια προϊόντα, συγκρίνουμε πατάτες με μήλα.Διότι και οι πέτρες γνωρίζουν ότι σε ίδιες ποσότητες στο αεριο[καυση, οποτε μικροτερη ενεργεια
(σε ογκο Αντωνη μου, οχι σε μαζα δηλ βαρος, γιατι το αεριο εχει μικροτερο ειδικο βαρος απο την βενζινη 0.570 αντι 0.800 οποτε και στον ιδιο ογκο μικροτερη μαζα για ενεργεια, αλλα σε ιδιο βαρος το υγραεριο εχει μεγαλυτερη θερμογονο δυναμη)
στο αέριο, υπολείπετε σε θερμογόνο δύναμη της βενζίνας. Έτσι η πραγματική αξία που αγοράζουμε για να εκμεταλλευτούμε, περίπου είναι στο 1.1 ίσως και λίγο παραπάνω. Και πάλη είναι φθηνότερο το αέριο από την βενζίνα!.
**(Αντωνη μου η συγκριση γινεται με βαση τα λιτρα που ειναι ογκος και στις δυο περιπτωσεις, και η εξοικονομηση αντιστοιχα γινεται με βαση τιμων σε λιτρα, γι'αυτο και αναγαγω οπως πριν την εξοικονομηση σε χρηματικη βαση, γιατι αυτο μας ενδιαφερει πρωτιστως στην τσεπη μας και οχι το ειδικο βαρος του υγραεριου σε σχεση με αυτο της βενζινης) **ΑΛΛΑ πρέπει να γνωρίζουμε, ότι βγάζοντας στο πλάι τον παράγοντα ζημίες που εσείς αναφέρετε, ο κινητήρας σας σχεδιάστηκε για βενζίνα,
([b]ΑΜΟΛΥΒΔΗ ομως Αντωνη μου που οπως ξερεις εχει σαν κατασκευη καλυτερες προδιαγραφες σε σχεση με αυτους που εκαιγαν βενζινη με μολυβδο, οποτε φυσικα και μεγαλυτερα περιθωρια αντοχης που κανει την λειτουργια τους επι το πλειστον συμβατη για χρηση υγραεριου, αν και φυσικα θα συμφωνησω οτι σιγουρα η αξιοπιστια τους δεν θα φτανει αυτης με την αμολυβδη.Εχω παραθεσει ομως μελετες και γνωμες ειδικων που υπολογιζουν αυτη την 'εκπτωση' στην αξιοπιστια στο 10-15%, δηλαδη αν ο κυκλος ζωης του κινητηρα σας ειναι θεωρητικα στα 300.000 χλμ, με υγραεριο αυτος ο κυκλος ζωης θα ειναι στα 250-270.000 χλμ. Αν ομως υπολογισουμε οτι οι οδηγικες μας συνηθειες με το υγραεριο αλλαζουν, οπως κανουμε ολοι μας δηλ οχι στροφες στα κοκκινα, οχι παρατεταμενες υψηλες ταχυτητες, καλυτερη κατασταση λιπαντικου λογω καθαροτερου καυσιμου και καυσης κλπ. ακομα και αυτη η θεωρητικη εκπτωση ισως να μην ισχυει και αντιθετα η ζωη του κινητηρα να ειναι ιδια ισως και καλυτερη αυτης του βενζινοκινητηρα. Γι'αυτο ομως μονο η πραξη και το μελλον θα δειξουν, αλλα ας μην ειμαστε αρνητικοι απο την πρωτη στιγμη)[/b]Αυτό δημιουργεί προβλήματα στην καύση, με συνέπια έξτρα φθορές σε βάθος χρόνου.
[i**](ΝΑΙ υπαρχουν και περιπτωσεις και πιθανοτητες αλλα δεν ειναι ο κανονας. Οπως φυσικα υπαρχουν πιθανοτητες αν το ιδιο αυτοκινητο κινειται με αμολυβδη, αν και φυσικα μειωμενες. Η δε οποια ζημια (συνηθως βαλβιδες) ειναι ενα μικρο ποσοστο απο την εξοικονομηση**.[/[/b]i]Αντωνη μου,
συγγνωμη για το edit στο αρχικο σου κειμενο, αλλα αφησα μονο αυτα που συμφωνω μαζι σου και με bold καποιες διευκρινισεις απο μερους μου σε θεσεις σου.. Δεν χρειαζεται να παραθετω και τις διαφωνιες μας για να μην γινομαστε πιο κουραστικοι.
Αν ηταν παντως ετσι το κειμενο σου θα ειχαμε απολυτη ταυτιση αποψεων. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Παντελή δεν περίμενα και από εσένα να μην με καταλαβαίνεις.
Συνοψίζω σχεδόν πάντοτε με την φράση ‘ναι μεν αλλά’ δεν την καταλαβαίνεις. Τι δεν καταλαβαίνεις….
ΝΑΙ ΜΕΝ βάλτο ρε παιδί μου εάν έχεις πολλά κυβικά πχ 3700 (εστιάζοντας!) διότι και πολλά χιλιόμετρα και να μην κάνεις έχεις όφελος.Από την άλλη πιστέψατε τον Σουφλιά που είπε ότι είπε. Πρώτο σας λάθος!.
Πιστέψατε τον ΓΑΠ που είπε λεφτά υπάρχουν και τον ψηφήσατε. Δεύτερο λάθος!. «το δίς εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Άρα μην αντιτάσσετε σοφία εδώ μέσα απέναντι μου….. αυτοαναιρείστε, εκ του αποτελέσματος!.ΝΑΙ ΜΕΝ εάν κάνεις πολλά χιλιόμετρα κυρίως επαγγελματικά.
ΝΑΙ ΜΕΝ εάν έχεις και μικρό αυτοκίνητο μα κάνεις πολλά πολλά χιλιόμετρα.
Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είμαι αρνητής στο θέμα αυτό μα έχουμε και το:
ΑΛΛΑ!. Στο πίσω του μυαλού σας, πρέπει να έχετε και της περιπτώσεις που εσείς αναφέρετε και είναι εκατοντάδες. Εγώ μια φωτώ μόνον έβαλα κάποτε και έκανα λάθος, είναι καλύτερα να αυτοαναιρείστε…..
ΑΛΛΑ πρέπει να βρείτε τον σωστό εγκαταστάτη. Και σωστός και λιγούρης δεν γίνετε. Μα εσείς ψάχνετε τον λιγούρη με τα 700ε. « Έτσι και αλλιώς (λέτε) άσχετος είμαι που είμαι, ας βρω τον φθηνότερο και την πατάτε. ‘κατμά’ αγοράζετε, όχι βρώσιμο κρέας.
ΑΛΛΑ να ζητάτε άδειες εγκαταστατών, με δικαίωμα εγκατάστασης αερίου σε αυτοκίνητα!. Διότι κατηγγέλθη ότι κάποιος είχε οικοδομική άδεια!!!!.
ΑΛΛΑ να ζητάτε τα χαρτιά που σας δίνουν για το ΚΤΕΟ, να έχουν την δική του υπογραφή και σφραγίδα, να τα πηγαίνετε εσείς στο κτεο, να μην σας βάζει αυτοκόλλητα. Όταν περάσει κανονικά, τότε πηγαίνετε να τον ευχαριστήσετε και ζητήστε του να σας βάλει και αυτοκόλλητο, για να τον βοηθήσετε στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε. Προτιμάτε να μην περνάτε το αυτοκίνητο κτεο σε κοντινό του….. εδώ δεν πάμε για να περάσει, μα για να διαπιστώσουμε την αξία της δουλειάς. Εάν δεν είναι καλή, καλύτερα να σας κόψουν…..
Και τέλος!. ΑΛΛΑ μην ακούτε παραμύθια και ανακρίβειες. Πριν τον ΓΑΠ, εάν είχαν στην τροχαία 100 παραβάσεις ορίου ταχύτητας σήμερα έχουν τριάντα. Αυτό σημαίνει ότι έχει σημαντικά μειωθεί το άγριο πάτημα του πεντάλ!. Και ηλίθιος εάν είναι κάποιος μπορεί και γνωρίζει ότι αυτό σημαίνει οικονομία. Δεν είναι επομένως παράξενο που λένε οι εγκαταστάτες για συντηρητική οδήγηση που συμφωνώ. Μα για να αθροίσουν στο μυαλό σας και αυτήν την παράμετρο σαν όλη η οικονομία να είναι από το αέριο. Πονηρά πλασματική προσέγγιση στον παράγοντα οικονομία.
ΑΛΛΑ και όταν το αέριο έχει 0,85 και η βενζίνα 1,7, και τα δυο ανά λίτρο, δεν είναι το αέριο στην μισή τιμή της βενζίνας!!!!. Συγκρίνουν ανόμοια προϊόντα, συγκρίνουμε πατάτες με μήλα.Διότι και οι πέτρες γνωρίζουν ότι σε ίδιες ποσότητες στο αεριο[καυση, οποτε μικροτερη ενεργεια
(σε ογκο Αντωνη μου, οχι σε μαζα δηλ βαρος, γιατι το αεριο εχει μικροτερο ειδικο βαρος απο την βενζινη 0.570 αντι 0.800 οποτε και στον ιδιο ογκο μικροτερη μαζα για ενεργεια, αλλα σε ιδιο βαρος το υγραεριο εχει μεγαλυτερη θερμογονο δυναμη)
στο αέριο, υπολείπετε σε θερμογόνο δύναμη της βενζίνας. Έτσι η πραγματική αξία που αγοράζουμε για να εκμεταλλευτούμε, περίπου είναι στο 1.1 ίσως και λίγο παραπάνω. Και πάλη είναι φθηνότερο το αέριο από την βενζίνα!.
**(Αντωνη μου η συγκριση γινεται με βαση τα λιτρα που ειναι ογκος και στις δυο περιπτωσεις, και η εξοικονομηση αντιστοιχα γινεται με βαση τιμων σε λιτρα, γι'αυτο και αναγαγω οπως πριν την εξοικονομηση σε χρηματικη βαση, γιατι αυτο μας ενδιαφερει πρωτιστως στην τσεπη μας και οχι το ειδικο βαρος του υγραεριου σε σχεση με αυτο της βενζινης) **ΑΛΛΑ πρέπει να γνωρίζουμε, ότι βγάζοντας στο πλάι τον παράγοντα ζημίες που εσείς αναφέρετε, ο κινητήρας σας σχεδιάστηκε για βενζίνα,
([b]ΑΜΟΛΥΒΔΗ ομως Αντωνη μου που οπως ξερεις εχει σαν κατασκευη καλυτερες προδιαγραφες σε σχεση με αυτους που εκαιγαν βενζινη με μολυβδο, οποτε φυσικα και μεγαλυτερα περιθωρια αντοχης που κανει την λειτουργια τους επι το πλειστον συμβατη για χρηση υγραεριου, αν και φυσικα θα συμφωνησω οτι σιγουρα η αξιοπιστια τους δεν θα φτανει αυτης με την αμολυβδη.Εχω παραθεσει ομως μελετες και γνωμες ειδικων που υπολογιζουν αυτη την 'εκπτωση' στην αξιοπιστια στο 10-15%, δηλαδη αν ο κυκλος ζωης του κινητηρα σας ειναι θεωρητικα στα 300.000 χλμ, με υγραεριο αυτος ο κυκλος ζωης θα ειναι στα 250-270.000 χλμ. Αν ομως υπολογισουμε οτι οι οδηγικες μας συνηθειες με το υγραεριο αλλαζουν, οπως κανουμε ολοι μας δηλ οχι στροφες στα κοκκινα, οχι παρατεταμενες υψηλες ταχυτητες, καλυτερη κατασταση λιπαντικου λογω καθαροτερου καυσιμου και καυσης κλπ. ακομα και αυτη η θεωρητικη εκπτωση ισως να μην ισχυει και αντιθετα η ζωη του κινητηρα να ειναι ιδια ισως και καλυτερη αυτης του βενζινοκινητηρα. Γι'αυτο ομως μονο η πραξη και το μελλον θα δειξουν, αλλα ας μην ειμαστε αρνητικοι απο την πρωτη στιγμη)[/b]Αυτό δημιουργεί προβλήματα στην καύση, με συνέπια έξτρα φθορές σε βάθος χρόνου.
[i**](ΝΑΙ υπαρχουν και περιπτωσεις και πιθανοτητες αλλα δεν ειναι ο κανονας. Οπως φυσικα υπαρχουν πιθανοτητες αν το ιδιο αυτοκινητο κινειται με αμολυβδη, αν και φυσικα μειωμενες. Η δε οποια ζημια (συνηθως βαλβιδες) ειναι ενα μικρο ποσοστο απο την εξοικονομηση**.[/[/b]i]Αντωνη μου,
συγγνωμη για το edit στο αρχικο σου κειμενο, αλλα αφησα μονο αυτα που συμφωνω μαζι σου και με bold καποιες διευκρινισεις απο μερους μου σε θεσεις σου.. Δεν χρειαζεται να παραθετω και τις διαφωνιες μας για να μην γινομαστε πιο κουραστικοι.
Αν ηταν παντως ετσι το κειμενο σου θα ειχαμε απολυτη ταυτιση αποψεων.
Καλέ μου φίλε δεν νομίζω ότι διαφωνούμε πουθενά!!!!....
Και έτσι θα μπορούσα να το γράψω, μα ο γεροντικός μου θυμός με έκανε έτι δηκτικότερο!.
Σίγουρα η άμεμπτη ευγενικά παρατεθειμένη άποψη σου, με αφοπλίζει και με κάνει να ξαναδιαβάζω!.
Α. -
Στην πορεία της ζωής μου, εάν κέρδισα, όσο κέρδισα που κέρδισα, αυτό ήταν διότι εν πρώτης αμφισβητώ και τα γραπτά ακόμη. Έτσι με δεύτερη ματιά και μελετώντας, αποφασίζω ενεργώντας!.
Έκαιγα ( το έγραψα πέραν ουδεμίας αμφισβήτησης) 21ε /100κμ.
Χωρίς να βάλει χέρι, ο θεός ο διαιτητής η τουρκοκρατία η το αέριο, μα μόνον ο ΓΑΠ….. το κατέβασα με πόνο ψήχεις στα 11,725ε /100κμ.!. ο χ ισούται με τον υπέρ άνω αυτόν αριθμό, Χ το κλάσμα αντεστραμμένο (έκτος εάν ξέχασα την απλή μέθοδο των τριών, οπού θέλω διόρθωση και ξύλο…). Κατά συνέπια έχω 44,165% οικονομία!. Παράμετρος α.
Πάμε στο εναπομείναν 11,725ε . βάζω αέριο και έχω οικονομία 40% εσείς γράψατε. Άρα θα καίω 7,035ε /100κμ. Κατά συνέπια οικονομία 4,69ε /100κμ. Παράμετρος β.
Παίρνουμε α+β παραμέτρους και αυτές είναι από πλευράς οικονομίας σε ευρώ, από 21 σε 7,035, αθροίζοντας και της δυο παραμέτρους ιδεατά. Αποδεχόμενος τα μάτια μου και την τσέπη μου αδιαφιλονίκητα, και απόλυτα τσεκαρισμένα. Και αυτό που μου γράφετε.
Κατά συνέπια αντί να καίω που έκαιγα στην προ ΓΑΠ εποχή 21ε στην μετά ΓΑΠ εποχή της κινεζοποιήσεως θα καίω 7,035ε.
Περιμένω διορθώσεις διότι θα συνεχίσω τον συλλογισμό μου…….
Πάω να καθαρίσω ψάρια στην θάλασσα από κάτω μου…….
Α. -
Ακριβως ετσι, εφοσον τα νουμερα σου (αναφερομαι ειδικα στα νουμερα εξοικονομησης με 'ελαφρυ' ποδι στην περιπτωση της αμολυβδης) ειναι σωστα, και φυσικα βασει των σημερινων τιμων.
Ευνοητο οτι εφοσον αλλαζουν οι τιμες αλλαζει αναλογως προς τα πανω η τα κατω το ποσοστο εξοικονομησης. -
Ευνοητο οτι εφοσον αλλαζουν οι τιμες αλλαζει αναλογως προς τα πανω η τα κατω το ποσοστο εξοικονομησης.
Θα μου επιτρέψεις μια διόρθωση, το ποσοστό δεν αλλάζει, αλλάζουν τα απόλυτα ποσά ή όπως λέγαμε κάποτε ..... η δραχμική επιβάρυνση.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Ευνοητο οτι εφοσον αλλαζουν οι τιμες αλλαζει αναλογως προς τα πανω η τα κατω το ποσοστο εξοικονομησης.
Θα μου επιτρέψεις μια διόρθωση, το ποσοστό δεν αλλάζει, αλλάζουν τα απόλυτα ποσά ή όπως λέγαμε κάποτε ..... η δραχμική επιβάρυνση.
για να παιξουμε λιγο με τις λέξεις θα συμφωνησω με τον Παντελη.
Μιλαμε για ποσοστο εξοικονόμησης, οποτε αυτο μεταβάλλεται αναλογα με τις τιμες υγραερίου και αμόλυβδης. -
Οι ποσοστώσεις βοηθούν στις αποφάσεις, αλλα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και το 'δραχμικό' (όπως ειπε και ο gakost παραπανω), το 'πραγματικό' κέρδος.
Αν πχ έχω κερδος 8€ στα 100 χλμ ακουγεται φοβερό και τρομερο, μεχρι να παρω χαμπάρι οτι κάνω μονο 5000 χλμ το χρόνο., αρα κερδιζω 400€, αρα αποσβεση θα κανω ΑΝ κάνω σε πολλα χρόνια...
Αντιθετα, κερδος 4€ στα 100 χλμ, ειναι το μισο απο το ροηγουμενο αλλα αν κανω 15.000 το χρόνο έχω πολλαπλάσιο τελικο κέρδος.
-
Αntonis-Team καλησπερα ποια ειναι η γνωμη σας για εγκατασταση LPG σε cevrolet cruze 1.8 μιας και υπαρχει προεγκατασταση και ενδειξη LPG στο κατραν?Πλεον το βγαζει η εταιρεια και με κιτ απο το εργοστασιο.Με ενδιαφερει πολυ η γνωμη σας.Ευχαριστω.
-
Ακριβως ετσι, εφοσον τα νουμερα σου (αναφερομαι ειδικα στα νουμερα εξοικονομησης με 'ελαφρυ' ποδι στην περιπτωση της αμολυβδης) ειναι σωστα, και φυσικα βασει των σημερινων τιμων.
Όπως ορθά γραφεί ο φίλος από τραχναλοπλαγιά, η ποσόστωση δεν αλλάζει, διότι δεν είναι ιδεατή ένια, και κρίνετε εκ του αποτελέσματος. Η δραχμική απόδοση αλλάζει ανάλογα, με της ανάγκες των κυβερνώντων!. Δηλαδή τα χρήματα που αποδίδουμε στο πρατήριο.
Πάμε πάρα κάτω!. Και θα συνεχίσω δραχμικά!.
Έκαιγα 21ε/100κμ, και με την δύναμη της θέλησης μου το κατέβασα στα11,725ε/100. 44,165% οικονομία. Πλάνο (α).
11,725ε και ανοίγω τον διακόπτη του αέριου και με 40% οικονομία επί ΑΥΤΟΥ του ποσού, πιάνω τα 7,035ε/100 πλάνο (β).
Κατά συνέπια:
Στο πλάνο (α) με ποσοστό 44,165% επί ολοκλήρου του ποσού κέρδισα 9,275ε .
Στο πλάνο(β) επί του υπολείπου ποσού και με 40% όπως εσείς γράφετε, κέρδισα 4,69ε/100. Κατά συνέπια περίπου 50% λιγότερα από την υπερπροσπάθεια μου.
Ντεφάκτο και πολυδιαφημιζόμενο από την τροχαία, ότι έχουν κοπεί τα τρεχαλίκια των οδηγών κατά 70%, γράφοντας ότι είναι έργο τους, ενώ με το 100% είναι έργο της άεργης κυβέρνησης του ΓΑΠ και των παρατρεχάμενων της, αποτυχόντων μάγων!.
Έτσι οι πρώτοι που τράβηξαν το πόδι τους από το πεντάλ τροφοδοσίας, είναι αυτοί που φτώχυναν και σίγουρα αυτοί που και έκαναν την μετατροπή σε αέριο.
Είναι σίγουρα λυπών μια μεγάλη αλήθεια, ότι με τα δυο πλάνα α+β= η μεγίστη οικονομία που ευελπιστεί ο καθένας μας να επιτύχει.
Πάμε στο εαυτό μου!.
(α) επέτυχα 44,165% και 9,275ε οικονομία.
(β) επέτυχε το αέριο 40% στην εναπομείνασα κατανάλωση μετά την υπερπροσπάθεια του πλάνου α και 4,69ε.
Με απλούς αριθμούς χωρίζουμε με την υπερπροσπάθεια α ένα κέρδος 2 μονάδων, και με την διαίρεση του 9,275 : 2 = 4,6375 κοντά στο 4,69, κατά συνέπια 1 μονάδα.
Σύνολο α+β= τρις μονάδες.
Έτσι προκύπτει κατά τα γραφόμενα μου, και εάν αυτά δεν κατατριφθούν με τεκμηριωμένες παραθέσεις και απλά μαθηματικά. Ότι το ουσιαστικό κέρδος με αέριο είναι, περίπου το 30% του ολικού κέρδους. Μα για λογούς ολυμπιακής εκεχειρίας ας το κάνω 50!.
Κατά συνέπιε και από τα συμφραζόμενα, αυτό πρέπει να μετράτε σε μια απόσβεση…..
Σίγουρα όπως βλέπετε, δεν είπα πουθενά για φθορές, που και αυτές με της κατάλληλες διεργασίες μειώνονται σημαντικά.
Έτσι παραμένοντας στο ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ, κάνεις πολλά χιλιόμετρα και έχεις και χοντρά κυβικά ΝΑΙ ΜΕΝ!. ΑΛΛΑ με τον κατάλληλο άνθρωπο εγκαταστάτη, και της διεργασίες που έχω περιγράψει.
Ειρήνη!. Μαλακά όλοι θα βαρουσετε…..
Α. -
Ο χρήστης antonis NO1 έγραψε:
Αntonis-Team καλησπερα ποια ειναι η γνωμη σας για εγκατασταση LPG σε cevrolet cruze 1.8 μιας και υπαρχει προεγκατασταση και ενδειξη LPG στο κατραν?Πλεον το βγαζει η εταιρεια και με κιτ απο το εργοστασιο.Με ενδιαφερει πολυ η γνωμη σας.Ευχαριστω.
Καλό σου απόγευμα συνονόματε!.
Εάν κάνεις πολλά χιλιόμετρα σίγουρα ναι.
Μην μετράς την απόσβεση. Δεν έχει σημασία για εμένα. Η ουσία είναι να μην βγαίνει το ζεστό χρήμα από την τσέπη σου.
Θα ήθελα να μου γράψεις όταν κινείσαι οικονομικά, σε συγκεκριμένη διαδρομή που εσύ κάνεις, τι κατανάλωση έχεις/100κμ.
Πόσα περίπου χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο.
Την ευρύτερη περιοχή σου.
Α.
Υγραεριοκίνηση!