-
Να βάλω κι εγώ την οξεία μου εδώ, δεν παίζει κανένα ρόλο που ο κινητήρας είναι αλουμινένιος.
Οι βαλβίδες δεν κλέινουν πάνω στο αλουμίνιο αλλά πάνω σε ατσάλινες έδρες. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Να βάλω κι εγώ την οξεία μου εδώ, δεν παίζει κανένα ρόλο που ο κινητήρας είναι αλουμινένιος.
Οι βαλβίδες δεν κλέινουν πάνω στο αλουμίνιο αλλά πάνω σε ατσάλινες έδρες.
Και σίγουρα ένα χαλύβδινο εμφύτευμα, δεν στηρίζετε εξίσου καλά σε όλα τα κράματα αλουμινίου!!!!.... δεν είναι μαντέμι. Μάλιστα υπό υψηλή, τουλάχιστον υψηλότερη θερμοκρασία….. εξ ου και η μαύρη λίστα…..
Και σίγουρα στα παλιότερα μοντέλα που όλα είχαν μαντεμένιο καπάκι, τα προβλήματα με μια λαδιέρα, ήταν μικρότερα.
Α. -
Έχω σ'ένα Peugeot 206 1.4 8v 2000'(187000 χιλ) μετατροπή υγραερίου Lovato εδώ και 2500 χιλ. Τίς τελευταίες μέρες μου εμφανίζει ένα μπούκωμα-παίζει το ρελαντί και μερικές φορές σβήνει!Αυτό το κάνει μόνο όταν είναι [url]τελείως κρύο[/url] και μέχρι τους 65-70 °C περίπου και μόνο στη βενζίνη. Όταν ζεσταθεί και γυρίζει σε υγραέριο λειτουργεί απροβλημάτιστα...όπως επίσης και στη βενζίνη όταν είναι ζεστό.
-
βαλε ενα καθαριστικο μπεκ σε γεματο ντεποζιτο βενζινης. Μετα μισο ντεποζιτο κυκλοφορα με βενζινη και βρες δρομο για να το πας κοφτες οχι μια φορα 2-3 σιγουρα να ξεμπουκωσει και να πεταξει την μακα.........και μετα θα δεις πως θα κελαηδαει. Πιθανοτατα εχεις χαλια η παλια βενζινη και πρεπει να καθαρισεις
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
βαλε ενα καθαριστικο μπεκ σε γεματο ντεποζιτο βενζινης. Μετα μισο ντεποζιτο κυκλοφορα με βενζινη και βρες δρομο για να το πας κοφτες οχι μια φορα 2-3 σιγουρα να ξεμπουκωσει και να πεταξει την μακα.........και μετα θα δεις πως θα κελαηδαει. Πιθανοτατα εχεις χαλια η παλια βενζινη και πρεπει να καθαρισειςk εμενα μου χτύπαγε ΠΟΛΛΑ πυράκια. έβαλα σουπερ αμολυβδη κ συνήλθε αμεσως. τώρα το καλοκαίρι η βενζίνη την ακουει στο ρεζερβουαρ
-
παιδια εχω ενα προβλημα (δεν ξερω αν εχει υποθει ξανα). Το προβλημα το εχω εδω και 2 χρονια, δλδ απο την 1η μερα που περασα το ICOM JTG.
Δεν πέρνει μπροστα το αμαξι αμεσως, με τη μια. Θελει 2 μιζιές ή καμια φορα και 3 μιζιες. Αν παταω γκαζι και βαλω μπρος ε τοτε μπορει να παρει και με την πρώτη. Εννοειται οτι με βενζινη το αμαξι ειναι τσακμακι, περνει αμεσως. Το αμαξι καθε 10.000χλμ κανει σερβις (λαδια,φιλτρα,μπουζι) και Tuneup 163 και 164 καθε 10.000χλμ επισης. Δλδ απο συντηρηση ειναι ΑΡΙΣΤΟ.
-
Ο χρήστης dsgeo έγραψε:
Έχω σ'ένα Peugeot 206 1.4 8v 2000'(187000 χιλ) μετατροπή υγραερίου Lovato εδώ και 2500 χιλ. Τίς τελευταίες μέρες μου εμφανίζει ένα μπούκωμα-παίζει το ρελαντί και μερικές φορές σβήνει!Αυτό το κάνει μόνο όταν είναι [url]τελείως κρύο[/url] και μέχρι τους 65-70 °C περίπου και μόνο στη βενζίνη. Όταν ζεσταθεί και γυρίζει σε υγραέριο λειτουργεί απροβλημάτιστα...όπως επίσης και στη βενζίνη όταν είναι ζεστό.Εγώ έχω ένα Opel Agila 1.2 και έχω υγραέριο περίπου 45.000 χλμ και μου κάνει ακριβώς τα ίδια. Πρέπει κάτι με την αντλία βενζίνης να παίζει γιατί όταν βάζω καινούρια βενζίνη και καθαριστικό μπεκ φτιάχνει για λίγο και μετά πάλι τα ίδια. Έχω δοκιμάσει να το βάλω μπροστά κατευθείαν με υγραέριο (χωρίς να ξεκινήσει πρώτα με βενζίνη και μετά να γυρίσει στο αέριο) και δεν το κάνει, δουλεύει κανονικά τότε. Οπότε το αφήνω να δω που θα πάει και αν τα συμπτώματα επιδεινωθούν θα αλλάξω αντλία. Δεν με στενοχωρεί το γεγονός πάντως γιατί σε έκτακτη ανάγκη μπορώ να το βάλω να δουλέψει κατευθείαν με αέριο αλλά και η αντλία δεν παρουσιάζει τίποτα όταν ζεσταθεί λίγο το αμάξι.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και σίγουρα ένα χαλύβδινο εμφύτευμα, δεν στηρίζετε εξίσου καλά σε όλα τα κράματα αλουμινίου!!!!.... δεν είναι μαντέμι. Μάλιστα υπό υψηλή, τουλάχιστον υψηλότερη θερμοκρασία….. εξ ου και η μαύρη λίστα…..
Και σίγουρα στα παλιότερα μοντέλα που όλα είχαν μαντεμένιο καπάκι, τα προβλήματα με μια λαδιέρα, ήταν μικρότερα.
Α.Βοηθούσε και η βενζίνη με μόλυβδο όμως.
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
παιδια εχω ενα προβλημα (δεν ξερω αν εχει υποθει ξανα). Το προβλημα το εχω εδω και 2 χρονια, δλδ απο την 1η μερα που περασα το ICOM JTG.Δεν πέρνει μπροστα το αμαξι αμεσως, με τη μια. Θελει 2 μιζιές ή καμια φορα και 3 μιζιες. Αν παταω γκαζι και βαλω μπρος ε τοτε μπορει να παρει και με την πρώτη. Εννοειται οτι με βενζινη το αμαξι ειναι τσακμακι, περνει αμεσως. Το αμαξι καθε 10.000χλμ κανει σερβις (λαδια,φιλτρα,μπουζι) και Tuneup 163 και 164 καθε 10.000χλμ επισης. Δλδ απο συντηρηση ειναι ΑΡΙΣΤΟ.
Πιθανότατα κάποιο μπεκάκι χάνει και μπουκώνει το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Α.Βοηθούσε και η βενζίνη με μόλυβδο όμως.
Σίγουρα φιλέ. Μα σήμερα έχουν βγει τόσα πρόσθετα που κάνουν καλύτερη δουλειά και δεν ρυπαίνουν τα πνευμονία μας!!!!!!!!......
Α -
Και εγώ το ίδιο πρόβλημα από την πρώτη μέρα. Καλοκαίρι 2012. αν έχεις μόνο αυτό μια χαρά είσαι. Λίγο γκαζάκι στην εκκίνηση και παίρνει. Έτσι μου είπαν και εμένα οι ειδικοί…..
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
παιδια εχω ενα προβλημα (δεν ξερω αν εχει υποθει ξανα). Το προβλημα το εχω εδω και 2 χρονια, δλδ απο την 1η μερα που περασα το ICOM JTG.Δεν πέρνει μπροστα το αμαξι αμεσως, με τη μια. Θελει 2 μιζιές ή καμια φορα και 3 μιζιες. Αν παταω γκαζι και βαλω μπρος ε τοτε μπορει να παρει και με την πρώτη. Εννοειται οτι με βενζινη το αμαξι ειναι τσακμακι, περνει αμεσως. Το αμαξι καθε 10.000χλμ κανει σερβις (λαδια,φιλτρα,μπουζι) και Tuneup 163 και 164 καθε 10.000χλμ επισης. Δλδ απο συντηρηση ειναι ΑΡΙΣΤΟ.
Και εγώ το ίδιο πρόβλημα από την πρώτη μέρα. Καλοκαίρι 2012. αν έχεις μόνο αυτό μια χαρά είσαι. Λίγο γκαζάκι στην εκκίνηση και παίρνει. Έτσι μου είπαν και εμένα οι ειδικοί…..
-
γεια!
είμαι καινούργιο μέλος και θα ήθελα την βοήθειά σας
ενδιαφέρομαι για υγραεριοκίνηση
έχω ένα νισαν μικρα. δεν έχει κλείσει ακόμα 2 χρόνια με 37,5 χιλ.χλμ και 1240cc
αξίζει τον κόπο να κάνω την μετατροπή;διάβασα οτι στα μικρά αυτοκίνητα βγάζει προβλήματα
ευχαριστώ προκαταβολικά! -
προσφατα χρειαστηκε να ανοιχθει η δεξαμενη και να βγει το φλοτερ γιατι ειχε ξεβιδωθει (και ομως εγινε) το σφουγγαρακι που εχει στην ακρη.Τοποθετηθηκε νεο ''σφουγγαρι'' αλλα πλεον η δεξαμενη (60 lit) ενω πριν επαιρνε 50 lit τωρα δεν παιρνει πανω απο 40 lit.Υπαρχει περιπτωση να εχει αερα μεσα και θα βγει σταδιακα ή παιζει κατι άλλο (η εναλλακτική ειναι να βγαλω τελειως το φλοτερ)
-
Ο χρήστης subarakis έγραψε:
προσφατα χρειαστηκε να ανοιχθει η δεξαμενη και να βγει το φλοτερ γιατι ειχε ξεβιδωθει (και ομως εγινε) το σφουγγαρακι που εχει στην ακρη.Τοποθετηθηκε νεο ''σφουγγαρι'' αλλα πλεον η δεξαμενη (60 lit) ενω πριν επαιρνε 50 lit τωρα δεν παιρνει πανω απο 40 lit.Υπαρχει περιπτωση να εχει αερα μεσα και θα βγει σταδιακα ή παιζει κατι άλλο (η εναλλακτική ειναι να βγαλω τελειως το φλοτερ)
Το να το βγάλεις τελείως το φλοτέρ είναι έγκλημα. Εάν το κάνεις και το γράψεις θα σε καταγγείλω επώνυμα στης αρχές του κράτους . Δεν θέλω να ακούω μ@λ@κιες........
Α. -
Ο χρήστης Boldini έγραψε:
γεια!
αξίζει τον κόπο να κάνω την μετατροπή;διάβασα οτι στα μικρά αυτοκίνητα βγάζει προβλήματα
ευχαριστώ προκαταβολικά!κανείς που να μπορεί να μου δώσει τη συμβουλή του;
-
Ο χρήστης Boldini έγραψε:
γεια!
ευχαριστώ προκαταβολικά!κανείς που να μπορεί να μου δώσει τη συμβουλή του;
Καλωσόρισες φίλε στην ενότητα!.
Θα απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο για να μπορέσουμε να προτείνουμε.
1)πόσα χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο?.
2)που τα κάνεις και με τι ρυθμούς?.
3) η ευρύτερη περιοχή σου?.
Και θα συνεχίσουμε!.
Α. -
φίλη
καλώς σας βρήκα
απαντώ αμέσως στα ερωτήματά σου
τον χρόνο υπολογίζω οτι κάνω γύρω στα 20.000 χλμ
από αυτά το μεγαλύτερο μέρος είναι για την δουλειά μου στον νομό Ηρακλείου σε δρόμο σχετικά καλό με κάποιες ανηφόρες και πολλές στροφές.αυτή η διαδρομή γίνεται καθημερινά 5 μέρες την βδομάδα 9 μήνες τον χρόνοδεν είμαι από Κρήτη αλλά σχεδόν ζω μόνιμα εκεί τα τελευταία χρόνια,
όποια μετατροπή ή βελτίωση του αυτοκινήτου θα γίνει εκεί -
Δεν βγάζουν πρόβλημα με το υγραέριο τα μικρά αυτοκίνητα συγκεκριμένα. Αυτό είναι δεδομένο.
-
20000κμ/χρονο κατ’ αρχή αξίζουν το εγχείρημα.
Έχεις καλό καπάκι. (το ίδιο αυτοκίνητο έχω για την μικρή μου κόρη, που σήμερα το πουλάω λόγο του ότι ξενιτεύτηκε) .
Μα από ότι μου έλεγε ήταν οικονομικό. Τι κατανάλωση έχεις σήμερα, η μάλλον προτού βάλεις AC να δουλέψει? (σε ευρώ). Σίγουρα από μαμά δεν βγάζει αρκετά άλογα που στη ανηφόρες θα της νιώσεις. Πολύ περισσότερο με το AC
Την περιοχή του ηρακλείου την γνωρίζω καλά. Παλιότερα ήμουν στην οργάνωση κάποιων αγώνων εκεί. Οπωσδήποτε έχω και μια πλέον εβδομάδα Time Sharing και έτσι επισκέπτομαι την περιοχή. Κατά συνέπια της παρατεταμένες ανηφόρες της γνωρίζω. Περιμένω την απάντηση κοπέλα μου για να συνεχίσω.
Α.
Υγραεριοκίνηση!