-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Όσο διαβάζω διάφορα φόρουμ που σχετίζονται με το υγραέριο σκεπτόμενος και τα δικά μου προβλήματα που κατά καιρούς προκύπτουν τόσο συμπαθώ όλο και περισσότερο το πετρέλαιο...Παντός δεν πειράζω άλλη φορά αυτοκίνητο … ότι τοποθετείτε στο εργοστάσιο καμία παρέμβαση από μένα ποτέ….εγώ από την άλλη, κ το επόμενο αμάξι που θα παρω στανταρ θα γίνει υγραεριοκίνητο, κ γιαυτό το λόγω δεν θα έιναι μοντέλο που βρίσκεται σε black lists.
την εναλλακτική να πάρω μεταχειρισμένο ντιζελ με 200.000 χλμ κ 8 χιλιάρικα την σκέφτομαι μόνο για να γελάσω -
200.000 σε ντίζελ είναι σαν να λέμε 20.000 σε βενζίνη όμως.
-
Ναι αλλά δεν καταπονείται μόνο η μηχανή από τα χιλιόμετρα.
Πάντως με την πείνα που έχει πέσει στους αυτοκινητάδες έχει τιμές χώμα στα καινούργια. Πρόσφατα άκουσα περίπτωση που γνωστός αγόρασε ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Citroen C3 Diesel € 9500
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
200.000 σε ντίζελ είναι σαν να λέμε 20.000 σε βενζίνη όμως.Ξέχασες την αντλία πετρελαίου που θα θέλει στις 200000.
-
8 χιλιάρικα δίνεις όχι 20 όμως.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ξέχασες την αντλία πετρελαίου που θα θέλει στις 200000.
Έχεις κωλύσει σε αυτήν φίλε μου!. είναι παραμύθι για το δικό μου συνεργείο. Κάθε 100000κμ με 50ε κάνεις το καθορισμένο σέρβις και ζει για εκατοντάδες χιλιόμετρα. Πάντα αντικαθίστανται προληπτικά κάποια πράγματα ευτελούς αξίας, και κανένα πρόβλημα. Δεν θα χρεώσουμε με βλακεία τους επαγγελματίες, που κάνουν εκατομμύρια χιλιόμετρα απροβλημάτιστα.
Α. -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Ναι αλλά δεν καταπονείται μόνο η μηχανή από τα χιλιόμετρα.Πάντως με την πείνα που έχει πέσει στους αυτοκινητάδες έχει τιμές χώμα στα καινούργια. Πρόσφατα άκουσα περίπτωση που γνωστός αγόρασε ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Citroen C3 Diesel € 9500
Σίγουρα διαβάζω τιμές και τρίβω τα μάτια μου.
Και εάν πάρω C3 βενζίνα και θάνατο (γενική επισκευή στα 350000κμ), συγκρίνετε με το C3D και 1000000 με φτηνότερα σέρβις?. Και χωρίς να φοβάμαι να πατήσω γκάζι, κοιτώντας και τρέμοντας το στροφόμετρο…… στην περίπτωση μετατροπής…..
Για οικονομία δεν μιλάμε πλέον, για οικονομία φορολογίας κλπ!.
Α. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Όσο διαβάζω διάφορα φόρουμ που σχετίζονται με το υγραέριο σκεπτόμενος και τα δικά μου προβλήματα που κατά καιρούς προκύπτουν τόσο συμπαθώ όλο και περισσότερο το πετρέλαιο...Παντός δεν πειράζω άλλη φορά αυτοκίνητο … ότι τοποθετείτε στο εργοστάσιο καμία παρέμβαση από μένα ποτέ….
εγώ από την άλλη, κ το επόμενο αμάξι που θα παρω στανταρ θα γίνει υγραεριοκίνητο, κ γιαυτό το λόγω δεν θα έιναι μοντέλο που βρίσκεται σε black lists.
την εναλλακτική να πάρω μεταχειρισμένο ντιζελ με 200.000 χλμ κ 8 χιλιάρικα την σκέφτομαι μόνο για να γελάσω
Πες μου μάρκα και μοντέλο που καβαλάς φίλε μου και θα αντιπαραθέσω.
Α. -
Αυτό από που προκύπτει;
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Αυτό από που προκύπτει;
Να σου εξηγήσω τεχνικά φίλε μου. όταν δεν έχεις πτυχία μηχανικού ηλεκτρολόγο και ήταν και αυτές οι διεργασίες σου, και πρόεκυψες από υδραυλικός η αλουμινιάς αυτά θα ακούμε. Έτσι θα ακούμε παραμύθια της Χαλιμάς. Θα ακούμε αμόρφωτους παπαγάλους να κινδυνολογούν. Θα πρέπει να είναι κανείς εντελώς ‘χάπι’ για να τα πιστέψει. Υπάρχουν και αυτοί που είναι άσχετοι, και για αυτό βρίσκομαι εδώ μέσα, για να τους βοηθήσω, παίρνοντας τους από τα δόντια των επωτιδίων και της παραπληροφόρησης.
Έχω πει και χολιάσθηκε ειρωνικά, ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ.
Υπάρχει η ανάγκη του χτες, υπάρχει η ανάγκη του σήμερα, καθώς και οι ανάγκες του αύριο. Εάν κολλήσουμε στον παράγοντα εξέλιξη χάσαμε.
Και σίγουρα μετά από πλέον 2500 μετατροπές, μπορώ να βασίζομαι στου λόγου μου το αληθές.
Συμβούλεψα πολλούς για την υγραεριοκίνηση. Να βάλουν η να μην το αποτολμήσουν.
Σε ένα Astra Opel που ορισμένα είχαν πρόβλημα στο καπάκι ακόμη και με βενζίνη τι του λες?. Βάλτο 1500ε μα σε βάθος χρόνου θα χρειαστείς άλλα 1500 για 16 βαλβίδες, κατάλληλους οδηγούς κατάλληλες έδρες…. Και ότι ακόμα?. Ιμάντες τρόμπες λάδια μπουζί ιριδίου, αντίο νερού εντατήρες γιατί είναι σετ, φίλτρα άλλα 400?. Άθροισε εσύ φίλε μου!.
Αγοράζεις μεταχειρισμένη από τρακάρισμα μηχανή με 60 – 80000κμ diesel, + σασμάν + βάσεις + εμπρόσθιο σύστημα + ρεζερβουάρ + μουαγίε + πλεξούδες + καντράν. Σύνολο 2500ε 1700cc, ίδιο μοντέλο με το δικό σου! παίρνεις και χίλια για τοποθέτηση που γνωρίζεις να κάνεις, και με 3500+ ελάχιστα, φτιάχνεις έναν ευτυχισμένο πελάτη. Τώρα εάν έχεις ένα 4000cc τότε βοήθεια σου!. εσύ το ψώνισες. Τότε πας από 7-9000ε. εκεί βάζεις αέριο και προσέχεις…. Η παραδίδεις πινακίδες, για όταν πλουτίσουμε…..
Μα στον φίλο που κάνει 25000 το χρόνο, και το αυτοκίνητο του με νορμάλ τιμές δεν πάει πάνω από της 3000ε, ναι να βάλει, μα τα κερδισμένα χρήματα από την κατανάλωση να τα φιλάει, διότι με αυτά σε τρία χρόνια, θα αγοράσει καινούργιο c3 h ford μικρό diesel!.
Ο συμβουλάτορας πρέπει να μπορεί και έτσι και γιουβέτσι….. να έχει τα κατάλληλα χαρτιά, μα και να έχει της γνώσεις και πήρα. «….τι δεν κατάλαβαν?. Μπουγάτσα με τυρί θέλει» ο θεσσαλονικιός!…
Α. -
Για το θέμα της αντλίας, έτσι έχω ακούσει, έτσι λέω. Και μάλιστα το διάβασα εδώ μέσα αν θυμάμαι καλά.
Κοστολόγια υγραεριοκίνησης:
- Καύσιμο 4,8 €/100 χλμ. Αν το κάνεις και με ντίζελ να μου το πεις να θαμάξω!!!
- Λάδια ξύδια μόνος μου.
- Μπουζί απλά πλέον και όχι ιριδίου, μια χαρά πάνε, μόνος μου, 12 € κάθε 30000χλμ
- Βαλβίδες τσεκάρω μόνος μου και ρυθμίζω μόνος μου (αν χρειαστεί), λαδιέρα στο φουλ και όλα καλά εδώ και 80000 χλμ.
- Ιμάντας χρονισμού δεν υπάρχει. Η καδένα δεν χαλάει στις 250000.
- Αν ο κινητήρας πάθει γερή ζημια, ένας άλλος κάνει 750 € το πολύ.
- Αντλίες κλπ έχει και το ντίζελ.
- Έχω χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας από το ντίζελ.
- Έχω 70 ίππους ενώ το ντίζελ 1400 έχει 54. Ξέχνα το ταξίδι δηλαδή.
Αυτά κύριε σύμβουλε και φιλιά πολλά.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
. Μπουγάτσα με τυρί θέλει» ο θεσσαλονικιός!…Μπουγάτσα με τυρί θέλει ο Σαλονικιός μάστορα,δεν πουλάει τη στριφτή για μπουγάτσα ούτε ζητάει πίτα με καλαμάκι!
Και το ναι το λέει ΝΑΙ όχι αμέ και πούτσες μπλέ.Καλημέρες......θε να περάσω να σε δω καμιά μέρα
-
Για το θέμα της αντλίας, έτσι έχω ακούσει, έτσι λέω. Και μάλιστα το διάβασα εδώ μέσα αν θυμάμαι καλά.Κοστολόγια υγραεριοκίνησης:
- Καύσιμο 4,8 €/100 χλμ. Αν το κάνεις και με ντίζελ να μου το πεις να θαμάξω!!!
- Λάδια ξύδια μόνος μου.
- Μπουζί απλά πλέον και όχι ιριδίου, μια χαρά πάνε, μόνος μου, 12 € κάθε 30000χλμ
- Βαλβίδες τσεκάρω μόνος μου και ρυθμίζω μόνος μου (αν χρειαστεί), λαδιέρα στο φουλ και όλα καλά εδώ και 80000 χλμ.
- Ιμάντας χρονισμού δεν υπάρχει. Η καδένα δεν χαλάει στις 250000.
- Αν ο κινητήρας πάθει γερή ζημια, ένας άλλος κάνει 750 € το πολύ.
- Αντλίες κλπ έχει και το ντίζελ.
- Έχω χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας από το ντίζελ.
- Έχω 70 ίππους ενώ το ντίζελ 1400 έχει 54. Ξέχνα το ταξίδι δηλαδή.
Αυτά κύριε σύμβουλε και φιλιά πολλά.
Τι αμάξι είναι?
-
Εγω ρε μαστορα δεν εχω 9.000 για να παρω ενα χιλιαρι υγραεριοκινητο ουτε θελω να στριμωχτω ουτε σκοτωσω το μεγαλο για 5 χιλιαρικα. Θελω να δωσω 1.000-1200 τωρα και μετα απο 80.000 χλμ με το υγραεριο που θα εχω 5.000 κερδος ας δωσω ενα χιλιαρικο για βαλβιδες (αν και οταν καψω.....). Τα υπολοιπα κυρ Αντωνη για μπουζι υγραεριου κλπ παπατζιλικια κανω πως δεν τα ακουσα απο εσενα......
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Εγω παλι εχω δει και εκτος λιστας (πχ audi Α4) ...Όπα, θέλω διευκρινήσεις γιατί και γω τέτοιο έχω.
Μάστορας μου είπε να μην βάλω υγραεριο, γιατί ο κινητήρας είναι από αλουμίνιο, άρα πιο ευπαθής (αν το διατυπώνω σωστά)
Γράψε λοιπόν την περίπτωση που ξέρεις, ή στείλε ΠΜ -
Mια απλή ερώτηση σε όσους προβληματίζονται.
Οι βενζινοκινητήρες σας είναι κατασκευασμένοι να καίνε ΚΑΙ υγραέριο? -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Εγω παλι εχω δει και εκτος λιστας (πχ audi Α4) ...
Όπα, θέλω διευκρινήσεις γιατί και γω τέτοιο έχω.
Μάστορας μου είπε να μην βάλω υγραεριο, γιατί ο κινητήρας είναι από αλουμίνιο, άρα πιο ευπαθής (αν το διατυπώνω σωστά)
Γράψε λοιπόν την περίπτωση που ξέρεις, ή στείλε ΠΜΓιάννενα φίλος χτύπησε πιστόνι και βαλβλιδες περσυ σε Α4 1,6 μοντέλο 2004. Τώρα αν δεν έπρεπε να βάλει και του έβαλαν ή δεν την έψαξε ο ίδιος δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Mια απλή ερώτηση σε όσους προβληματίζονται.
Οι βενζινοκινητήρες σας είναι κατασκευασμένοι να καίνε ΚΑΙ υγραέριο?Να ρωτήσω εγω κάτι άλλο αυτοί που ανεβάζουν άλογα - τουρμπίζουν αλλάζουν πρόγραμμα κλπ κλπ το επιτρέπει η εταιρία ή ειναι συμβατός ο κινητήρας;;;;;;;;; Αν και στις χιλιες και σελιδες εχει πολυσηζητηθει οσοι 'πειραζουν' τα αυτοκινητα τους απορουν για οσους τα μετατρεπουν σε υγραεριο λες και αυτο που κανουν αυτοι ειναι συμβατοτερο.........
-
Το 1991 αγόρασα το πρώτο μου αυτοκίνητο. Σιτροέν ax gt 1.4. ότι είχαν κυκλοφορήσει τα πρώτα καταλυτικά μοντέλα στην Ελλάδα αν θυμάμαι καλά. 20 χρονών τότε ρωτούσα τους τεχνίτες μηχανικούς κλπ την γνώμη τους για την νέα τεχνολογία τότε τους καταλύτες. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν αρνητικοί ούτε λίγο ούτε πολύ μου έλεγαν ότι τα νέα αυτοκίνητα θα ήταν ένας μεγάλος μπελάς. Παρόλα αυτά αγόρασα το καινούριο μου σιτροεν καταλυτικό βέβαια και το κράτησα έως το 2003. Η μόνη σοβαρή βλάβη όλα αυτά τα χρόνια ήταν η αλλαγή ενός αισθητήρα λ. Κάπως έτσι αντιμετωπίζονται σήμερα και τα νέα ντίζελ μοντέλα. Άγνωστα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αφενός τρομάζουν αφετέρου σε αρκετούς θα κάνουν «ζημιά». Στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι πρώτα σε πωλήσεις στην Ελλάδα και με την κακή ποιότητα καυσίμων ξεκινούν τα πρώτα δειλά βήματα τουλάχιστον στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα. Και το ερώτημα είναι πλέον το εξής. Υγραέριο τοποθετημένο στις περισσότερες περιπτώσεις σε κάποιον μάστορα η ένα εργοστασιακό ντίζελ καινούριο η μεταχειρισμένο με μειωμένα η και ανύπαρκτα τέλη κυκλοφορίας? Ο καθένας έχει την άποψη του ο χρόνος θα δήξει…….
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αυτό από που προκύπτει;
Να σου εξηγήσω τεχνικά φίλε μου. όταν δεν έχεις πτυχία μηχανικού ηλεκτρολόγο και ήταν και αυτές οι διεργασίες σου, και πρόεκυψες από υδραυλικός η αλουμινιάς αυτά θα ακούμε. Έτσι θα ακούμε παραμύθια της Χαλιμάς. Θα ακούμε αμόρφωτους παπαγάλους να κινδυνολογούν. Θα πρέπει να είναι κανείς εντελώς ‘χάπι’ για να τα πιστέψει. Υπάρχουν και αυτοί που είναι άσχετοι, και για αυτό βρίσκομαι εδώ μέσα, για να τους βοηθήσω, παίρνοντας τους από τα δόντια των επωτιδίων και της παραπληροφόρησης.
Έχω πει και χολιάσθηκε ειρωνικά, ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ.
Υπάρχει η ανάγκη του χτες, υπάρχει η ανάγκη του σήμερα, καθώς και οι ανάγκες του αύριο. Εάν κολλήσουμε στον παράγοντα εξέλιξη χάσαμε.
Και σίγουρα μετά από πλέον 2500 μετατροπές, μπορώ να βασίζομαι στου λόγου μου το αληθές.
Συμβούλεψα πολλούς για την υγραεριοκίνηση. Να βάλουν η να μην το αποτολμήσουν.
Σε ένα Astra Opel που ορισμένα είχαν πρόβλημα στο καπάκι ακόμη και με βενζίνη τι του λες?. Βάλτο 1500ε μα σε βάθος χρόνου θα χρειαστείς άλλα 1500 για 16 βαλβίδες, κατάλληλους οδηγούς κατάλληλες έδρες…. Και ότι ακόμα?. Ιμάντες τρόμπες λάδια μπουζί ιριδίου, αντίο νερού εντατήρες γιατί είναι σετ, φίλτρα άλλα 400?. Άθροισε εσύ φίλε μου!.
Αγοράζεις μεταχειρισμένη από τρακάρισμα μηχανή με 60 – 80000κμ diesel, + σασμάν + βάσεις + εμπρόσθιο σύστημα + ρεζερβουάρ + μουαγίε + πλεξούδες + καντράν. Σύνολο 2500ε 1700cc, ίδιο μοντέλο με το δικό σου! παίρνεις και χίλια για τοποθέτηση που γνωρίζεις να κάνεις, και με 3500+ ελάχιστα, φτιάχνεις έναν ευτυχισμένο πελάτη. Τώρα εάν έχεις ένα 4000cc τότε βοήθεια σου!. εσύ το ψώνισες. Τότε πας από 7-9000ε. εκεί βάζεις αέριο και προσέχεις…. Η παραδίδεις πινακίδες, για όταν πλουτίσουμε…..
Μα στον φίλο που κάνει 25000 το χρόνο, και το αυτοκίνητο του με νορμάλ τιμές δεν πάει πάνω από της 3000ε, ναι να βάλει, μα τα κερδισμένα χρήματα από την κατανάλωση να τα φιλάει, διότι με αυτά σε τρία χρόνια, θα αγοράσει καινούργιο c3 h ford μικρό diesel!.
Ο συμβουλάτορας πρέπει να μπορεί και έτσι και γιουβέτσι….. να έχει τα κατάλληλα χαρτιά, μα και να έχει της γνώσεις και πήρα. «….τι δεν κατάλαβαν?. Μπουγάτσα με τυρί θέλει» ο θεσσαλονικιός!…
Α.
Υγραεριοκίνηση!