-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Οι τιμες πωλησης fob (CP) Σαουδικης Αραβιας επεσαν ακομα 100+ δολλαρια τον τονο στα 575 και 620 τον τονο για προπανιο/βουτανιο. Το ιδιο και στις τιμες πωλησης Μεσογειου που τωρα ειναι στα 620-640 περιπου για προπανιο/βουτανιο.
Μια πτωση 16-19% δηλαδη.
Αν δειτε αναλογες μειωσεις στην λιανικη γραψτε μου!!Εγω βλεπω τις τιμες να ανεβαινουν
Σημερα http://oil.gge.gov.gr/?p=2011
Χθες http://oil.gge.gov.gr/?p=2000
21-6-2012 http://oil.gge.gov.gr/?p=1945 -
Εχεις δικιο για τιμες Μεσογειου και κατ'επεκταση τιμες διυλιστηριου εδω. Υπαρχει μια σχετικη αυξηση εκει αν και οι τιμες Σαουδικης Αραβιας αλλα και Αλγεριας (βασει των οποιων γινονται τα πιο πολλα συμβολαια χονδρικης παγκοσμιως) εχουν πεσει κατα 15-18%.
Παντως εδω τα διυλιστηρια αγοραζουν προπανια (και πουλουν βουτανια) με φορμουλα Μεσογειου, οποτε ενα τσιμπημα στις τιμες, εστω και κατ'ελαχιστον, ειναι αναμενομενο αν και φυσικα η μειωση που επρεπε να υπαρχει ηδη απο τους περασμενους 2-3 μηνες και μαλιστα να ηταν αρκετα αισθητη δεν εχει περασει στην αντλια (ειδικα στις νοτιες περιοχες αν και η τιμη απο διυλιστηριο στο νοτο ειναι πιο φτηνη, αντε εξηγησε το αυτο!), εκτος απο Γιαννενα και στην γυρω περιοχη.
Εκει βεβαια μπορει να γινεται και εισαγωγη απο πιο βορεια και ετσι να υπαρχει καλυτερη τιμολογιακη πολιτικη.
Παντως οπως εχουμε ξαναπει τη χασουρα που εχουν τα πρατηρια απο τη λιγωτερη καταναλωση βενζινης προσπαθουν να την καλυψουν με αδικαιολογητη αυξηση τιμης υγραεριου κινησης.
Δεν υπαρχει λογικη πρατηρια στην Αθηνα να πουλουν ακριβοτερα απο πρατηρια στην επαρχια αν αναλογιστουμε και τα επιπλεον μεταφορικα της επαρχιας. Εγω τυχαινει να εχω στον δρομο μου που παω στο εξοχικο στην Αυλιδα ενα καινουργιο πρατηριο BP που εχει και υγραεριο, στο Σχηματαρι στον παραδρομο, που ειναι παντα 2 λεπτα τουλαχιστον φθηνοτερος απο
την δικη μου Shell που βαζω στην Αθηνα. Δεν ειναι θεμα το 1 ευρω στο γεμισμα, αλλα το γιατι!
Τωρα λοιπον το καλοκαιρι που πηγαινω συχνοτερα απο εκει, το γεμιζω και ο δικος μου εδω εχει να με δει κανα 2 μηνες.
Θα μου πεις σιγα το κερδος! Δεν ειναι θεμα κερδους αλλα θεμα αρχης. -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Μετά από 20.000 έχει αρχίσει να μου κάνει προβλήματα στην κρύα εκκίνηση. Δηλαδή αν έχω να το βάλω μπρος μία μέρα δυσκολεύεται να πάρει και θέλει πολλές μιζιές. Ίσως δειλά δειλά να το κάνει πλέον και ζεστό.Σήμερα το γύρισα σε βενζίνη 1-2 χλμ πριν το σβήσω και αύριο πρωί θα δω αν θα πάρει και πόσο εύκολα.
Επανέρχομαι. Τελικά μετά από δοκιμές επιβεβαιώνω τον αρχικό μου ισχυρισμό. Δυσκολεύεται να πάρει μπροστά αν προηγουμένως λειτουργούσε υγραέριο. Αν λειτουργούσε βενζίνη κανένα πρόβλημα.
Καμία ιδέα γιατί να συμβαίνει?
-
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν καποιος αναφερεται σε σχετικα χαμηλες τιμες εγκαταστασης πρεπει να βγει καποιος αλλος οχι μονο να αμφισβητησει τις τιμες αλλα να κανει και ειρωνικα σχολια αντι να κανει το πιο απλο δηλαδη να ρωτησει (οπως και σωστα εγινε μετα) ποιο ακριβως συστημα της συγκεκριμενης εταιριας, ποσο ειναι η αρχικη τιμη, γιατι το παιδι μιλαει για 'αδερφικη' προσφορα, οποτε εκει δεν μπορουμε να λεμε οτι ισχυει για ολους, αν ειναι με ΦΠΑ και φυσικα ποιος ειναι ο εγκαταστατης. Εδω παλι αυτο μπορει να γινει με ΡΜ για να μην υπαρξει θεμα προωθησης και οτι συνεπαγεται, αν και μια καλη προσφορα, εφοσον φυσικα υπαρχει, δεν πιστευω οτι παντα πρεπει να θεωρειται σαν προωθηση. Ας δωθουν τα στοιχεια και ο καθενας απο μονος του ας κρινει και αν ενδιαφερεται ας το ψαξει περαιτερω. Οι εποχες ειναι δυσκολες και ειναι φυσιολογικο με τον ανταγωνισμο να συμπιεζονται και οι τιμες και τα κερδη, οπως συμβαινει σε ολους τους κλαδους. Γιατι δηλαδη στην εγκατασταση υγραεριου να υπαρχει κοκκινη γραμμη στο θεμα τιμων? Οταν ενα καλο κιτ αεριου ψεκασμου κανει κομπλε γυρω στα 600 ευρω (απο εγκαταστατη το εχω ακουσει) γιατι ειναι τοσο παραλογο να υπαρχει ενα μεροκαματο των 300-400 ευρω για την εγκατασταση? Δηλαδη ποσο πρεπει να κοστιζει μια εγκατασταση που παιρνει 2 οκταωρα εργασιας? 1000 ευρω? Η γιατι αυτος που την κανει με λιγωτερα θα πρεπει απαραιτητα να κανει εκπτωση και στα υλικα και στην ποιοτητα τοποθετησης? Για να μην δουλευει την επομενη μερα?Φυσικα μπορει να υπαρχουν και αυτοι αλλα στην αγορα αυτοι δεν επιβιωνουν.
Οσο για την αντιπροσωπεια της VW, τι πιο απλο απο το να ρωτησει καποιος ποια αντιπροσωπεια ειναι και αμεσως θα φανει αν ισχυουν οι τιμες και ολα τα συναφη.
Απλα πραγματα και απλες λυσεις. Γιατι να δημιουργουμε ενα κυκλο ανωφελων αντιπαραθεσεων με βαση την αμφισβητηση?
Ας δοθουν τα πραγματικα στοιχεια και θα φανει ποιος εχει δικιο και ποιος οχι.Ρώτησα πριν 10 μέρες την κόσμοκαρ για tsi 2600 !! Fabia 1.2 !! Vialle υγρου πως είναι τοσο χαμηλότερα αυτο που λέει ο φίλος
τελικά δεν είναι viale.
δεν μου τα είπαν καλά, είναι αυτό: http://www.autogashellas.gr/
το 950 για το brc ισχύει όμως.
@Παντελής Καψαλάκης , με κάλυψες με την τοποθέτησή σου.
-
Ρώτα αν έχει μοντέλο φτιαγμένο για το δικο σου μοτέρ , η τιμη του brc ειναι εξαιρετικά χαμηλή με τοποθέτηση !! Ειναι σχεδόν ιδιο κιτ με το ταρταρίνι !!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν καποιος αναφερεται σε σχετικα χαμηλες τιμες εγκαταστασης πρεπει να βγει καποιος αλλος οχι μονο να αμφισβητησει τις τιμες αλλα να κανει και ειρωνικα σχολια αντι να κανει το πιο απλο δηλαδη να ρωτησει
. Γιατι δηλαδη στην εγκατασταση υγραεριου να υπαρχει κοκκινη γραμμη στο θεμα τιμων?
Οταν ενα καλο κιτ αεριου ψεκασμου κανει κομπλε γυρω στα 600 ευρω (απο εγκαταστατη το εχω ακουσει) γιατι ειναι τοσο παραλογο να υπαρχει ενα μεροκαματο των 300-400 ευρω για την εγκατασταση?
Δεν κάνουν Παντελή όλα τα κιτ 600 ευρω ακόμα και αυτα που έχουν τόσο πρόσθεσε αλλα 200 ευρω για δεξαμενη πολυβαλβιδα σωλήνες κτλ Η σωστη εγκατάσταση με ένα τεχνικό θέλει 2 μέρες και σε δύσκολα αυτοκίνητα 3 μέρες άρα δεν υπάρχει μεροκαματο με 300 ευρω , ένας καλός μηχανικός αερίου σε μια εταιρία έχει κόστος 100 ευρω την ημέρα , και η ετιαρια θα πρέπει να έχει και πάγια έξοδα αλλα 100 ευρω ενοίκιο, ρεύμα τηλέφωνο κτλΔηλαδη ποσο πρεπει να κοστιζει μια εγκατασταση που παιρνει 2 οκταωρα εργασιας? 1000 ευρω?
Έχεις την εικονα του ενός μηχανικού μαύρου με ένα τρίσαθλιο μαγαζί μόνο του χωρίς βοηθό αυτο δεν παίζει ένας τέτοιος την εβδομάδα να βγάζει 300-400 ευρω. 2 αμάξια !!
Η γιατι αυτος που την κανει με λιγωτερα θα πρεπει απαραιτητα να κανει εκπτωση και στα υλικα και στην ποιοτητα τοποθετησης?
Όταν παρσλαμβανεις αμάξι σε μια μέρα ναι σε τρεις όχι , για να προλάβω ο κουμπάρος μου μου τα λέε που έχει 2 μαγαζιά με γκάζι ένα για αυτοκίνητα και ένα για σκάφη !!
Για να μην δουλευει την επομενη μερα?Φυσικα μπορει να υπαρχουν και αυτοι αλλα στην αγορα αυτοι δεν επιβιωνουν.
Διαφωνω με το φίλο Παντελή συντεκνε και γείτονα δεν ειναι τόσο απλουστευμενα τα πράγματα !!
-
Ο χρήστης Messina74 έγραψε:
ΠΧ Ένα σύστημα LANDIRENZO Ελλάδα κοστίζει 900 το πολυ μεχρι 1100 ευρώ σε ένα όχημα 1600. Εδω 1800 το λιγότερο.Mήπως η σωστή εγκατάσταση προϋποθέτει και αλλαγή μηχανικών μερών? (δεν είμαι σίγουρος αν τα λέω σωστά: καπάκια, κουζινέτα κλπ?)
Εσύ Μessina θεωρείς ότι υπάρχουν διαφορές στα Kit? Ποιο φοράς εσύ και πόσα χλμ σου έβγαλε απροβλημάτιστα?Με την ευκαιρία θέλω να πω όταν παρουσιάζεται μια διαφορετική γνώμη έστω και με αυτόν τον τόνο, δεν πρέπει να τον αποπαίρνετε και να του κάνετε συστάσεις.
-
Sequential LPG injection
Kits and mini-kits
http://nagaz24.pl/sequential-lpg-injection,c,352,p,en.html?producer=&cp=1tanks
internal toroidal
http://nagaz24.pl/internal-toroidal,c,702,p,en.html?producer=57&cp=1LANDI RENZO
-
Παλικαρια μια ερωτηση.
Εχεις κανεις αποψη για την N.I.G.S.? (North Italy Gas System)Τι λεει? Αξιζει σαν εταιρια? Το κιτ της ειναι αξιολογο?
Αξιζει να το εγκαταστησω?
Θελω να το βαλω σε ενα Colt cz3 06' και σε ενα Kia Pro Ceed 09'.Ευχαριστω προκαταβολικα.
-
Ο χρήστης GladiatorGr έγραψε:
Παλικαρια μια ερωτηση.
Εχεις κανεις αποψη για την N.I.G.S.? (North Italy Gas System)Τι λεει? Αξιζει σαν εταιρια? Το κιτ της ειναι αξιολογο?
Αξιζει να το εγκαταστησω?
Θελω να το βαλω σε ενα Colt cz3 06' και σε ενα Kia Pro Ceed 09'.Ευχαριστω προκαταβολικα.
Καλο και φθηνο κιτ είναι σε χαμηλή τιμη !!
-
Μετά από 20.000 έχει αρχίσει να μου κάνει προβλήματα στην κρύα εκκίνηση. Δηλαδή αν έχω να το βάλω μπρος μία μέρα δυσκολεύεται να πάρει και θέλει πολλές μιζιές. Ίσως δειλά δειλά να το κάνει πλέον και ζεστό.
Σήμερα το γύρισα σε βενζίνη 1-2 χλμ πριν το σβήσω και αύριο πρωί θα δω αν θα πάρει και πόσο εύκολα.
Επανέρχομαι. Τελικά μετά από δοκιμές επιβεβαιώνω τον αρχικό μου ισχυρισμό. Δυσκολεύεται να πάρει μπροστά αν προηγουμένως λειτουργούσε υγραέριο. Αν λειτουργούσε βενζίνη κανένα πρόβλημα.
Vialle είναι ;
-
Μετά από 20.000 έχει αρχίσει να μου κάνει προβλήματα στην κρύα εκκίνηση. Δηλαδή αν έχω να το βάλω μπρος μία μέρα δυσκολεύεται να πάρει και θέλει πολλές μιζιές. Ίσως δειλά δειλά να το κάνει πλέον και ζεστό.
Σήμερα το γύρισα σε βενζίνη 1-2 χλμ πριν το σβήσω και αύριο πρωί θα δω αν θα πάρει και πόσο εύκολα.
Το είχα πάθει και εγώ στην αρχή. Είχε πρόβλημα η μεμβράνη του πνεύμονα, η οποία είχε διαρροή και άφηνε όσο υγραέριο μένει μέσα στις σωληνώσεις μετά το σβήσιμο να πάει στην πολλαπλή εισαγωγής, οπότε ο κινητήρας μπούκωνε και ήθελε παραπάνω μιζάρισμα.
Όσο περισσότερο καθόταν το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερη μίζα ήθελε, μέχρι ενός σημείου βέβαια. Αν το δούλευα με βενζίνη,δεν είχε πρόβλημα, προφανώς γιατί οι σωληνώσεις του υγραερίου παρέμεναν άδειες.
Μπορεί να το πάθεις και από μπεκ που χάνουν μέσα στην πολλαπλή.
Πήγαινε στο μάστορά σου να δει τι είναι από τα δύο και να αντικαταστήσει αναλόγως.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Το είχα πάθει και εγώ στην αρχή. Είχε πρόβλημα η μεμβράνη του πνεύμονα, η οποία είχε διαρροή και άφηνε όσο υγραέριο μένει μέσα στις σωληνώσεις μετά το σβήσιμο να πάει στην πολλαπλή εισαγωγής, οπότε ο κινητήρας μπούκωνε και ήθελε παραπάνω μιζάρισμα.
Όσο περισσότερο καθόταν το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερη μίζα ήθελε, μέχρι ενός σημείου βέβαια. Αν το δούλευα με βενζίνη,δεν είχε πρόβλημα, προφανώς γιατί οι σωληνώσεις του υγραερίου παρέμεναν άδειες.
Μπορεί να το πάθεις και από μπεκ που χάνουν μέσα στην πολλαπλή.
Πήγαινε στο μάστορά σου να δει τι είναι από τα δύο και να αντικαταστήσει αναλόγως.
Αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ ότι είναι. Έκλεισα ραντεβού για την ερχόμενη βδομάδα. Μόλις έχω νεότερα θα ποστάρω μήπως αντιμετωπίζει και άλλος παρόμοιο πρόβλημα να έχει τον νου του...
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν καποιος αναφερεται σε σχετικα χαμηλες τιμες εγκαταστασης πρεπει να βγει καποιος αλλος οχι μονο να αμφισβητησει τις τιμες αλλα να κανει και ειρωνικα σχολια αντι να κανει το πιο απλο δηλαδη να ρωτησει
. Γιατι δηλαδη στην εγκατασταση υγραεριου να υπαρχει κοκκινη γραμμη στο θεμα τιμων?
Οταν ενα καλο κιτ αεριου ψεκασμου κανει κομπλε γυρω στα 600 ευρω (απο εγκαταστατη το εχω ακουσει) γιατι ειναι τοσο παραλογο να υπαρχει ενα μεροκαματο των 300-400 ευρω για την εγκατασταση?
Δεν κάνουν Παντελή όλα τα κιτ 600 ευρω ακόμα και αυτα που έχουν τόσο πρόσθεσε αλλα 200 ευρω για δεξαμενη πολυβαλβιδα σωλήνες κτλ Η σωστη εγκατάσταση με ένα τεχνικό θέλει 2 μέρες και σε δύσκολα αυτοκίνητα 3 μέρες άρα δεν υπάρχει μεροκαματο με 300 ευρω , ένας καλός μηχανικός αερίου σε μια εταιρία έχει κόστος 100 ευρω την ημέρα , και η ετιαρια θα πρέπει να έχει και πάγια έξοδα αλλα 100 ευρω ενοίκιο, ρεύμα τηλέφωνο κτλΔηλαδη ποσο πρεπει να κοστιζει μια εγκατασταση που παιρνει 2 οκταωρα εργασιας? 1000 ευρω?
Έχεις την εικονα του ενός μηχανικού μαύρου με ένα τρίσαθλιο μαγαζί μόνο του χωρίς βοηθό αυτο δεν παίζει ένας τέτοιος την εβδομάδα να βγάζει 300-400 ευρω. 2 αμάξια !!
Η γιατι αυτος που την κανει με λιγωτερα θα πρεπει απαραιτητα να κανει εκπτωση και στα υλικα και στην ποιοτητα τοποθετησης?
Όταν παρσλαμβανεις αμάξι σε μια μέρα ναι σε τρεις όχι , για να προλάβω ο κουμπάρος μου μου τα λέε που έχει 2 μαγαζιά με γκάζι ένα για αυτοκίνητα και ένα για σκάφη !!
Για να μην δουλευει την επομενη μερα?Φυσικα μπορει να υπαρχουν και αυτοι αλλα στην αγορα αυτοι δεν επιβιωνουν.
Διαφωνω με το φίλο Παντελή συντεκνε και γείτονα δεν ειναι τόσο απλουστευμενα τα πράγματα !!
Συντεκνε και συντοπιτη,
τα φθηνα κιτακια αρχιζουν απο 300 ευρω + δεξαμενη (λιανικη).Για χονδρικη φυσικα οι τιμες ειναι καλυτερες και ειδικα για οσους επισημα συνεργαζονται με εταιρειες κατασκευης τετοιων συστηματων.
Με τη λογικη οτι δεν υπαρχει καλο σετ στα 600, ενας που βαζει συστηματα με 1000 ευρω (τα 4κυλινδρα) μπαινει μεσα?
BRC για Kia Sportage 2007 2λιτρο παει γυρω στα 1150 με ολα μεσα (και ΚΤΕΟ). BRC για Chevrolet Spark στα 1000. Τον ΦΠΑ βεβαια τον τρωει η μαρμαγκα (οπως γινεται στα περισσοτερα), εκτος απο αυτον που αντιστοιχει στην αγορα του κιτ. Υπαρχουν ακομα και τωρα εγκαταστασεις για 4κυλινδρα στα 900 ευρω και οχι μαρκας ΜΕΚΑΨΕΣ.
Αν ηταν οσοι βαζουν με 900-1000 τα 4κυλινδρα να μπαινουν μεσα θα ειχαν κλεισει ολοι. Δεν ειναι ετσι ομως.
Αραγε οι Βουλγαροι που εβαζαν συστηματα με 600-700 ευρω εμπαιναν και αυτοι μεσα? Γιατι σιγουρα και αυτοι τα κιτ τα επαιρναν οσο τα παιρνουμε και εμεις εδω αλλα ειχαν φθηνοτερα μεροκαματα.
Δεν πιστευω να νομιζεις οτι ολοι αυτοι αντι για επιχειρησεις εχουν ανοιξει φιλανθρωπικα ιδρυματα! -
Η προσφορα που πηρα ειναι ειναι 1600 ευρω και τα 2 οχηματα ολα τελειωμενα μαζι με περασμενο ΚΤΕΟ με το συστημα North Italy.
-
Καθε πρωι που βάζω μπροστα το corsa (1,4 μοντ 2003) κρύο δηλαδή και φυσικα είναι στην βενζίνη τρέμει ολόλκηρο και χτυπάνε τα ωστήρια σταματημένο στο ρελαντί. Είχε ένα θέμα (γενικά τα όπελ έχουν μεχρι να ανεβουν τα λάδια στην κρύα εκκινηση) αλλα τωρα είναι πολύ πιο έντονο καμμία σχέση με πρίν. Μόλις ξεκινήσω ή ζεσταθεί και γυρίσει στο υγραέριο κελαηδάει. Έχω την εντύπωση ότι κάτι τρέχει με τις τιμές (fueltrims) που αποθηκεύει σε σχέση με το υγραέριο και δίνει το πρωι με την βενζίνη. Ακούω γνωμες.
-
Σήμερα με αναμένω το κλιματιστικό λειτουργία κινητήρα με LPG μου έσβησε τρις φόρες σε σταματήματα σε φανάρια και στενά χωρίς να ρετάρει και κατά τα άλλα άψογη λειτουργία του κινητήρα. Σκέπτομαι καθαρισμό πεταλούδας τη άλλο μπορεί να είναι? Ακούω τις γνώμες σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Καλησπέρα σας μετά από αρκετούς μήνες απουσίας.
Έχω toyota avensis vvti 1600cc και σύστημα υγραερίου aldesa με λαδιέρα jml.
Μετά από 1,5 χρόνο με αέριο έχω αλλάξει ήδη εγκέφαλο αερίου, 2 μπεκ , 1 αισθητήρα μάλλον μάζας αέρος αν θυμάμαι καλά. Είχα σβησίματα, κομπιάσματα, τα κομπιάσματα συνεχίζουν κυρίως στο ρελαντί, όταν γυρίζω σε βενζίνη όλα λειτουργούν ρολόι. Ότι χρειάστηκε άλλαγμα έγινε χωρίς να έχω παράπονο.Το μόνο που λίγο με πειράζει είναι ότι το μανίσιο trip control που μετράει την κατανάλωση lt/100 km λειτούργησε κανονικά μόνο τους πρώτους 3 μήνες, από κει και πέρα δείχνει άλλ'αντ'άλλων.
Πάνω από τις 4000 στροφές δεν το πάω ποτέ σε λειτουργία αερίου.Παρατήρησα ότι όταν έτρεχα με 110-120 χλμ/ώρα είχα κατανάλωση 8.5-9.00 lt/100 km, τους τελευταίους 6 μήνες που τρέχω με 80-90 χλμ/ώρα η κατανάλωση έπεσε στα 7.2 lt/100 km.
Τη λαδιέρα τη ρυθμίζω κάθε φορά που βάζω μπρος και αφού κάνω 2-3 χιλιόμετρα γιατί ποτέ δεν είναι σταθερή στο ρυθμό που ρίχνει τις σταγόνες, απ'ότι μου είπαν , κανονικά πρέπει να πέφτει 1 σταγόνα ανά πέντε δευτερόλεπτα.
Απορία:
Έχω σοβαρές ενδείξεις ότι όταν δεν ρυθμίζω τη λαδιέρα και αυτή ρίχνει 1 σταγόνα ανά 8-10 δευτερόλεπτα αντί της 1 σταγόνας ανά 4-5 δευτερόλεπτα σαν να μου καίει περισσότερη βενζίνη.
Υπάρχει περίπτωση ο μανίσιος εγκέφαλος toyota να 'διαβάζει' υψηλή θερμοκρασία στο θάλαμο με τις βαλβίδες και να ψεκάζει βενζίνη για να τις κρυώσει; Το παραπάνω το παρατηρώ επειδή μου ανεβαίνει η κατανάλωση βενζίνης ενώ καίω αέριο.
Κάθε μήνα καίω 80€ αέριο και 40€ βενζίνη.
Αντίθετα , μόλις ρυθμίζω να πέφτει 1 σταγόνα λαδιού ανά 4 δευτερόλεπτα μειώνεται δραματικά η κατανάλωση βενζίνης (ευτυχώς).
Υπάρχει περίπτωση να ισχύει το παραπάνω; -
Στον άλιμο βάζεις ; Και μένα μετά απο φουλαρισμα στον άλιμο έσβησε στην πρώτη αλλαγή !! Μετα τίποτα !!
@ Παντελή Καψαλακη. Ανοίγει και ο revoil στα βλαχικα σε 5-6 μέρες , 8 χιλιομετρα απο τον κορσλ στην βαρης κορωπιου , συμφωνώ υπάρχουν κιτ με 300 ευρω συν 200 δεξαμενη πολυβαλβιδα , σωλήνες κτλ αλλα προκειτε για κακής ποιότητας κιτ με rail μπεκιερες της πλάκας κτλ ναι το ΦΠΑ το τρώει η μάρμαγκα αλλα όταν υπάρχουν κιτ με 800 ευρω με ΚΤΕΟ ( 50 ευρω ) δηλ 750 το κιτ η εγκατάσταση θα είναι βουλγάρικη βάλτο να φύγει .. Στον αέρα όλα .. Γιατι με 250 ευρω ένα μαγαζι που αν κόψει την μικρή απόδειξη τα 150 είναι ΦΠΑ όπως του φίλου με το north gas Italy δηλαδή παει για 100 -150 ευρω το κιτ αν έχει μάστορα με γνώση του αερίου ούτε 50 ευρω καθαρα δεν θα βγαλει ...
Αλλα έχει μάστορα εκ Βουλγαρίας με 40 ευρω , θα έχει 100 ευρω το κιτ καθαρα 2000 το μήνα με ένα αμάξι τη μέρα , ενοίκιο ρεύμα αναλώσιμα ΤΕΒΕ νερο τηλεφωνο δεν έχει ; Πόσα συνεργεία φτιάχνουν πάνω απο ένα αμάξι τη μέρα ; Και αν φτιάχνουν έχουν δυο τρεις κτλ τεχνικούς !! Ότι πληρώνει έχει ο καθένας μας πάντως μια σωστή εγκατάσταση απαιτεί δυο μέρες ή δυο οκτάωρο γεμάτα με ένα τεχνικό αερίου , η μια μέρα με δυο τεχνικούς !! Όλα τα αλλα που ακούμε σε 6 ώρες κτλ είναι για τον ..... Και θέλει και δυο ώρες στο δρόμο για να ρυθμιστεί σε όλες τις συνθήκες !!
Υγραεριοκίνηση!