-
καλησπερα σας. εχω ενα auris 1.6, και θελω να βαλω υγραεριο. στην toyota μου ζητανε 2300 για το vialle υγρου ψεκασμου και ειπανε οτι μονο αυτο ειναι απροβληματιστο για το auris. επειδη μου φαινονται πολλα τα 2300 ξερει καποιος που μπορω να βαλω το συστημα της vialle σε καλυτερη τιμη;
-
Ο χρήστης karago55 έγραψε:
καλησπερα σας. εχω ενα auris 1.6, και θελω να βαλω υγραεριο. στην toyota μου ζητανε 2300 για το vialle υγρου ψεκασμου και ειπανε οτι μονο αυτο ειναι απροβληματιστο για το auris. επειδη μου φαινονται πολλα τα 2300 ξερει καποιος που μπορω να βαλω το συστημα της vialle σε καλυτερη τιμη;δεν νομιζω να βρεις πιο φθηνα μιας και οι τιμες σε vialle και icom ειναι φιξ.και στην βουλγαρια που ειχα ρωτησει στην αντιπροσωπεια μου ειχαν πει τα ιδια λεφτα.ειναι οι μονες εταιριες απο οσο ξερω που δεν εχουν πεσει οι τιμες.και γιατι δεν βαζεις ενα πιο απλο συστημα και να δωσεις ενα σκασμο λεφτα?δεν ειναι και τοσο προβληματικο το αμαξι σου.
-
εχω ενα citroen c3 1.4 με 75 ιππους του 2003 μοντελο και σκεφτομαι να το μετατρεψω σε lpg!
θελω να ρωτησω αν με συμφερει διοτι λογο εργασιας κανω 200χλμ την εβδομαδα και επισης τι 5ης γενιας υγραεριοκινηση να διαλεξω! -
Ο χρήστης karago55 έγραψε:
καλησπερα σας. εχω ενα auris 1.6, και θελω να βαλω υγραεριο. στην toyota μου ζητανε 2300 για το vialle υγρου ψεκασμου και ειπανε οτι μονο αυτο ειναι απροβληματιστο για το auris. επειδη μου φαινονται πολλα τα 2300 ξερει καποιος που μπορω να βαλω το συστημα της vialle σε καλυτερη τιμη;Βάλε ένα prins με 1280 ευρω το νεο SILVERLINE 2.0 και θα πηγαίνει καλύτερα απ το vialle και η τσέπη σου
-
Ο χρήστης pantelis16 έγραψε:
εχω ενα citroen c3 1.4 με 75 ιππους του 2003 μοντελο και σκεφτομαι να το μετατρεψω σε lpg!
θελω να ρωτησω αν με συμφερει διοτι λογο εργασιας κανω 200χλμ την εβδομαδα και επισης τι 5ης γενιας υγραεριοκινηση να διαλεξω!Και είναι πολλά 200χλμ/εβδομάδα;; Πόσα είναι τα συνολικά χλμ ανά έτος (δουλειά, εκδρομές, έξοδοι); Μήπως δεν κάνεις αρκετά χλμ που να δικαιολογούν το έξοδο, ταλαιπωρία, μείωση χώρου αποσκευών κλπ.
Μπορείς να τα υπολογίσεις μόνος σου αλλά πες πόσα χλμ και πόσο καίει στα χέρια σου και θα σε διαφωτίσουμε! -
καει γυρο στα 8,5 με 10 αναλογα το ποσο το παω!
τα 200 χλμ την εβδομαδα ειναι μονο για την δουλεια μου οποτε αμα βαλεις και τα υπολυπα απο βολτες κι αλλα πανε 250 περιπου και το καλοκαιρι με εκδρομες πολυ παραπανω -
επισης τα χρηματα που δινω για βενζινη καθε βδομαδα ειναι 30€ το λιγοτερο
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
καλησπερα σας. εχω ενα auris 1.6, και θελω να βαλω υγραεριο. στην toyota μου ζητανε 2300 για το vialle υγρου ψεκασμου και ειπανε οτι μονο αυτο ειναι απροβληματιστο για το auris. επειδη μου φαινονται πολλα τα 2300 ξερει καποιος που μπορω να βαλω το συστημα της vialle σε καλυτερη τιμη;
Βάλε ένα prins με 1280 ευρω το νεο SILVERLINE 2.0 και θα πηγαίνει καλύτερα απ το vialle και η τσέπη σου
στην θεσνικη δυο φιλοι βαλανε lovato με 800 ευρω.ο ενας μαλιστα εχει και κορολλα 2002.
-
Καλησπέρα παίδες. Έχω ένα Opel Astra Twintop mod 2007 1,8 140hp. Εδώ και ένα μήνα έχω τοποθετήσει το εξής σύστημα υγραεριοκίνησης:Brc Sequent 24+tunap χωρίς λαδιέρα
Γνωρίζει κανείς αν η λίπανση του κινητήρα με tunap και όχι με λαδιέρα τύπου Flashlube ή JLM είναι επίσημη οδηγία της Brc προς τους εγκαταστάτες ή είναι στη διακριτική τους ευχέρεια να αποφασίσουν τον τρόπο λίπανσης? Είναι επαρκής η λίπανση που προσφέρει το tunap ή θα πάρουμε σε λίγο καιρό το μοτέρ στα χέρια? -
Η λαδιερα δεν χρειαζεται και φυσικα δεν την προτεινει η BRC το tunap το προτεινει η οπελ για τα υγραεριοκινητα αλλα πιο πολυ το εβαλα και εγω για ψυχολογικους λογους............παντως αν ειναι να παθεις ζημια η λαδιερα δεν σε σωνει.....
-
m@evius τι αυτοκίνητο έχεις και τι σύστημα? έχεις κάνει αρκετά χμ με αέριο? κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής?
-
Ο χρήστης adamch έγραψε:
m@evius τι αυτοκίνητο έχεις και τι σύστημα? έχεις κάνει αρκετά χμ με αέριο? κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής?opel insignia του 2009 1,8 140 h έχω 16.500 χλμ με lpg. Συστημα αεριου ψεκασμού της zavoli με παράλληλο ψεκασμό βενζίνης στις ψηλες πάνω από 4.500 στροφές και περασμένο στον AUTOGAS Θεοδώρου Θεσνίκη. Ευχαρίστημενος 100% χωρίς κανένα προβλημα από την 1η μέρα.
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
m@evius τι αυτοκίνητο έχεις και τι σύστημα? έχεις κάνει αρκετά χμ με αέριο? κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής?
opel insignia του 2009 1,8 140 h έχω 16.500 χλμ με lpg. Συστημα αεριου ψεκασμού της zavoli με παράλληλο ψεκασμό βενζίνης στις ψηλες πάνω από 4.500 στροφές και περασμένο στον AUTOGAS Θεοδώρου Θεσνίκη. Ευχαρίστημενος 100% χωρίς κανένα προβλημα από την 1η μέρα.
Εσύ δλδ δεν έχεις λαδιέρα στο αυτοκίνητο? Το tunap ανά πόσα χμ σου είπαν να το βάζεις? Ανά 10000? Σε μεγάλες αποστάσεις το γυρνάς καθόλου στη βενζίνη ή δεν έχει κάποιο νόημα αυτή η κίνηση?
-
Ανα 10.000 χλμ. Δεν υπαρχει λογος νσ το γυρναω σε βενζινη αφου εχω και το τουναπ αλλα και πεφτει βενζινη στην εθνικη οδο που το παταω
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Ανα 10.000 χλμ. Δεν υπαρχει λογος νσ το γυρναω σε βενζινη αφου εχω και το τουναπ αλλα και πεφτει βενζινη στην εθνικη οδο που το παταωΤο tunap το προμηθεύεσαι από τον Θεοδώρου που έβαλες το κιτ ή από κάπου αλλού? Μπορείς να μου πεις σε τι τιμή το προμηθεύτηκες?
-
Ο Θεοδωρου μου ειπε να μην βάλω τιποτα.Εδω στα Γιαννενα που μενω το εχουν και οι 2 αντιπροσωπειες OPEL. Εκει το εβαλα 50 Ευρω και τα 2 (163 βενζινη-164 lpg) Aπo οτι ξερω επειδη το προτείνει η OPEL το εχουν οι περισσοτερες αντιπροσοπειες.
-
Καλησπερα σε ολους. Εχω στην κατοχη μου ενα Toyota Starlet μοντελο του 97 με 167000km. Πριν 15 μερες αποφασισα να προχωρησω στην τοποθετηση συστηματος Υγραεριοκινησης της Ιταλικης εταιρειας LandiRenzo. Σε γενικες γραμμες απο αποψη λειτουργιας του συστηματος δεν εχω καποιο προβλημα εκτος απο μπερδεμα στο ρελαντι οταν αλλαζει ο κινητηρας καυσιμο μετα την πρωτη εκκινηση που ειναι κρυος με αποτελεσμα οι στροφες να πεφτουν κατω απο τις 400. Οταν παρελαβα το αυτοκινητο απο την εταιρεια μου ειπαν οτι ειχαν βαλει 20€ υγραεριο. Την επομενη και αφου ειχα διανυσει καποια χιλιομετρα (δεν θυμαμαι ποσα) πηγα σε πρατηριο στην Μεταμορφωση και φουλαρισα με αλλα 19.5€. Η δεξαμενη που μου εβαλαν ειναι καθαρης χωριτικοτητας 38L. Με οσα ειχα διαβασει και με δεδομενο οτι η καταναλωση του αυτοκινητου ειναι 7.5L/100km σε μεικτο κυκλο (πραγματικες μετρησεις συμφωνα με τις μετακινησεις μου) πιστευα οτι η καταναλωση σε υγραεριο θα ειναι απο 8.5L/100 εως 9.0L/100 maximum, δηλαδη 1.0 με 1.5 λιτρο επιπλεον καυσιμο. Προς μεγαλη μου εκπληξη ομως διαπιστωσα οτι με γεματη τη δεξαμενη στα 38L (συμφωνα με τον εγκαταστατη) αντι να διανυσω συνολικα 420km εως οτου αδειασει εντελως, μετα βιας διενυσα μολις 340km καταναλωνοντας ολη τη ρεζερβα, αφου ενω γυρνουσε σε βενζινη το συστημα εγω το ξαναγυριζα στο υγραεριο εως οτου να μην κανει ουτε 200 μετρα πριν ξαναγυρισει στην βενζινη αυτοματα. Υπολογιζοντας για να δω την καταναλωση διαπιστωσα οτι το αυτοκινητο καταναλωνει ουσιαστικα 11.2L υγραεριου ανα 100 χιλιομετρα και μαλιστα με ταχυτητες που δεν ξεπερασαν τα 90km την ωρα. Ετσι αντι η καταναλωση να ειναι κατα 15%-20% αυξημενη προκυπτει να ειναι αυξημενη κατα 50%. Σημειωτεον οτι σημερα 07/05/2012 φουλαρισα στο ιδιο πρατηριο 39.6L προς 0.92€ και συνολο 36.4€. Θα περιμενω να αδειασει ξανα η δεξαμενη για πιο ασφαλη συμπερασματα. Παρακαλω αν γνωριζει καποιος να μου πει τι μπορει να φταιει γιατι αν συνεχισει ετσι πανε τζαμπα 1000€ αφου με 40€ βενζινη με 1.75€ το λιτρο μπορω να διανυσω ανετα 300 με 320 χιλιομετρα. Το κερδος αυτη τη στιγμη ειναι 6.5€ στα 300 χιλιομετρα ή πιο σωστα 2.2€ ανα 100 χιλιομετρα. Δηλαδη με 1000 χιλιομετρα το μηνα που κανω θα κανω αποσβεση σε 4 χρονια περιπου με το τελικο αποτελεσμα να ειναι 0 αν υπολογισεις και τις φθορες στον κινητηρα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Ο χρήστης nichatzo έγραψε:
Καλησπερα σε ολους. Εχω στην κατοχη μου ενα Toyota Starlet μοντελο του 97 με 167000km. Πριν 15 μερες αποφασισα να προχωρησω στην τοποθετηση συστηματος Υγραεριοκινησης της Ιταλικης εταιρειας LandiRenzo. Σε γενικες γραμμες απο αποψη λειτουργιας του συστηματος δεν εχω καποιο προβλημα εκτος απο μπερδεμα στο ρελαντι οταν αλλαζει ο κινητηρας καυσιμο μετα την πρωτη εκκινηση που ειναι κρυος με αποτελεσμα οι στροφες να πεφτουν κατω απο τις 400. Οταν παρελαβα το αυτοκινητο απο την εταιρεια μου ειπαν οτι ειχαν βαλει 20€ υγραεριο. Την επομενη και αφου ειχα διανυσει καποια χιλιομετρα (δεν θυμαμαι ποσα) πηγα σε πρατηριο στην Μεταμορφωση και φουλαρισα με αλλα 19.5€. Η δεξαμενη που μου εβαλαν ειναι καθαρης χωριτικοτητας 38L. Με οσα ειχα διαβασει και με δεδομενο οτι η καταναλωση του αυτοκινητου ειναι 7.5L/100km σε μεικτο κυκλο (πραγματικες μετρησεις συμφωνα με τις μετακινησεις μου) πιστευα οτι η καταναλωση σε υγραεριο θα ειναι απο 8.5L/100 εως 9.0L/100 maximum, δηλαδη 1.0 με 1.5 λιτρο επιπλεον καυσιμο. Προς μεγαλη μου εκπληξη ομως διαπιστωσα οτι με γεματη τη δεξαμενη στα 38L (συμφωνα με τον εγκαταστατη) αντι να διανυσω συνολικα 420km εως οτου αδειασει εντελως, μετα βιας διενυσα μολις 340km καταναλωνοντας ολη τη ρεζερβα, αφου ενω γυρνουσε σε βενζινη το συστημα εγω το ξαναγυριζα στο υγραεριο εως οτου να μην κανει ουτε 200 μετρα πριν ξαναγυρισει στην βενζινη αυτοματα. Υπολογιζοντας για να δω την καταναλωση διαπιστωσα οτι το αυτοκινητο καταναλωνει ουσιαστικα 11.2L υγραεριου ανα 100 χιλιομετρα και μαλιστα με ταχυτητες που δεν ξεπερασαν τα 90km την ωρα. Ετσι αντι η καταναλωση να ειναι κατα 15%-20% αυξημενη προκυπτει να ειναι αυξημενη κατα 50%. Σημειωτεον οτι σημερα 07/05/2012 φουλαρισα στο ιδιο πρατηριο 39.6L προς 0.92€ και συνολο 36.4€. Θα περιμενω να αδειασει ξανα η δεξαμενη για πιο ασφαλη συμπερασματα. Παρακαλω αν γνωριζει καποιος να μου πει τι μπορει να φταιει γιατι αν συνεχισει ετσι πανε τζαμπα 1000€ αφου με 40€ βενζινη με 1.75€ το λιτρο μπορω να διανυσω ανετα 300 με 320 χιλιομετρα. Το κερδος αυτη τη στιγμη ειναι 6.5€ στα 300 χιλιομετρα ή πιο σωστα 2.2€ ανα 100 χιλιομετρα. Δηλαδη με 1000 χιλιομετρα το μηνα που κανω θα κανω αποσβεση σε 4 χρονια περιπου με το τελικο αποτελεσμα να ειναι 0 αν υπολογισεις και τις φθορες στον κινητηρα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων.1ον: σου είπαν ότι έβαλαν 20 ευρώ αέριο στην αρχή- εφόσον δε το είδες με τα μάτια σου, μπορεί και να έβαλαν πχ 10 ευρώ και να σε χρέωσαν 20
2ον: σίγουρα καταναλώθηκε ένα μέρος του αερίου που σου έβαλαν, διότι το αυτοκίνητο κινήθηκε με αέριο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις και ρυθμίσεις.
Οπότε ασφαλή συμπεράσματα μπορείς να έχεις μόνο αν γεμίσεις το ρεζερβουάρ το υγραερίου, μηδενίσεις τον χιλιομετρητή και ξαναγεμίσεις τις επόμενες φορές. Αν και αυτό είναι σχετικό, γιατί από προσωπική εμπειρία σε άλλα πρατήρια μόλις ακουστεί ο θόρυβος της πληρώσεως σταματούν το γέμισμα, ενώ σε άλλα συνεχίζουν....για άλλα 5 λίτρα πχ. -
Δεν πιστεύω να το έβαλες στο τσοπελογιαννη .. Γιατι σε βλέπω να σαι κάθε μέρα εκει για ρύθμιση !!
-
προς nichatzo
Η καταναλωση που σου δινει ειναι τεραστια.Εγω σε 2λιτρο που εχω με 120 χλμ/ω καιει 10λιτ/100. Το πιο πιθανό ειναι ή αυτο που ειπε και ο αλλος συμφορουμιτης (δεν σου εβαλε 20 ε ή έκαψε στις δοκιμές μέρος αυτού) ή απλά θελει ρυθμιση.Ετσι κι αλλιως σε 1000-1500 χλμ τα ρυθμίζουν για καλο και για κακο (εκει μπορεις να δεις αναλυτικά καταναλώσεις και οχι θεωρητικά).Η απλή λύση ειναι αυτο που εκανες τωρα.Νέο φουλάρισμα (μην αφηνεις τον πρατηριουχο να βαζει και άλλο αέριο αν έχει αρχίσει η αντλία να χτυπά - ξέρεις, τον θορυβο γρρρρρρ ) μηδενισμός χιλιομετρητή και νέο φουλάρισμα οταν αδειάσει τελείως η δεξαμενή.Και φυσικά παιζουν ρολο πολλές παράμετροι περαν της ρύθμισης.Στυλ οδήγησης, που οδηγείς, που βάζεις Lpg κλπ.
Αν το ρυθμίσεις και παλι σου βγάζει καταναλωση 2λιτρου , τοτε τα έπιασες τα λεφτά σου (όπως και άλλοι νομίζω).
Καλά ταξίδια.
Υγραεριοκίνηση!