-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
για την ευαισθησία των τογιοτα τώρα,
η τογιοτα ελλάς βάζει lpg σε ΟΛΑ τα μοντέλα κ σε πιο παλιά.ναι.
μαλιστα περυσι η αντιπροσωπια στη Λαρισα ειχε περασει υγραεριο σε καποια μεταχειρισμενα Γιαρις που ειχε και τα πουλουσε στις 8500€ αν θυμαμαι καλα.το κιτακι ηταν Ιταλικο (Lavirezzo αν θυμαμαι καλα)
επισης εδιναν και την εγγυηση κανονικα (ηταν καινουρια σχετικα τα αυτοκινητα, αρα ειχαν αλλα 4 χρονια εγυηση)
Η Toyota Hellas αποκλείεται να κάλυπτε εγγύηση. Το πιο πιθανό είναι ότι τα κάλυπτε ο τοπικός αντιπρόσωπος και τα κεντρικά απλά δεν ξέραν τι γίνετε. Ιδίως για τα 3 τελευταία μιας που η εγγύηση είναι 3+3 και έχει εξαιρεσεις. Είχα διαβάσει πιο παλιά συνέντευξη του υπεύθυνου τύπου που το έλεγε ξεκάθαρα ότι δεν προτείνουμε την εγκατάσταση και ότι κάθε μετασκευή ακυρώνει την εγγύηση αυτομάτως. Βέβαια έψαξα να ξαναβρώ τις δηλώσεις αλλά ως εκ θαύματος είχαν εξαφανιστεί από το autotriti.gr
-
H Toyota, ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος που δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης συστήματος υγραεριοκίνησης.
Το σύστημα υγραεριοκίνησης Multifuel Drive LPG δεν απαιτεί επεμβάσεις στον κινητήρα ή τον εγκέφαλο του οχήματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Προσφέρει οικονομία έως και 40% σε σχέση με την βενζίνη. Αυξάνει την αυτονομία του αυτοκινήτου. Σέβεται το περιβάλλον. Υποστηρίζεται από την εξαετή εγγύηση της Toyota. -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Το ίδιο είχα ακούσει κι εγώ για την ΤΟΥΟΤΑ στην Λάρισα..
Πουλούσε λέει μεταχειρισμένα yaris από test drive ή εξυπηρέτησης πελατών με υγραέριο και εγγύηση 2 χρόνια..Ένα άλλο τώρα που μπορεί να είναι και εντελώς άσχετο με την ενότητα..
Όταν είναι κρύο το αμάξι και δουλεύει βενζίνη πάει σαν τρακτέρ..
Δεν ανεβάζει εύκολα στροφές και γενικά πάει χάλια, μέχρι σκάσιμο έχω ακούσει..
Με το που μπαίνει το γκάζι(40°c δλδ) όλα μια χαρά..
και να γυρίσω σε βενζίνη μετά μια χαρά πάει..
Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι??Όταν ζεσταθεί, αν το γυρίσεις στη βενζίνη πως δουλεύει?
Tα συμπτώματα που περιγράφεις είναι πολύ πιθανό να φταίει ο αισθητήρας θερμοκρασίας αντιψυκτικού.
-
Ο χρήστης gerodimos k έγραψε:
Το σύστημα υγραεριοκίνησης Multifuel Drive LPG δεν απαιτεί επεμβάσεις στον κινητήρα ή τον εγκέφαλο του οχήματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.Όπως και όλα τα συστήματα της αγοράς.
-
Ο χρήστης gerodimos k έγραψε:
Πουλούσε λέει μεταχειρισμένα yaris από test drive ή εξυπηρέτησης πελατών με υγραέριο και εγγύηση 2 χρόνια..Ένα άλλο τώρα που μπορεί να είναι και εντελώς άσχετο με την ενότητα..
Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι??Κοίταξες μπουζί και κυλίνδρους?
Τα μπουζί τα άλλαξα πριν 5000χλμ, αλλά μου το έκανε και πιο πριν..Σε μικρότερο βαθμό βέβαια..
Τι εννοείς με τους κυλίνδρους?? -
Ο χρήστης fpan έγραψε:
Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι??Όταν ζεσταθεί, αν το γυρίσεις στη βενζίνη πως δουλεύει?
Tα συμπτώματα που περιγράφεις είναι πολύ πιθανό να φταίει ο αισθητήρας θερμοκρασίας αντιψυκτικού.
Αν ζεσταθεί δουλεύει μια χαρά, το υποψιάστηκα και το δοκίμασα αρκετές φορές..Το γράφω και στο αρχικό μου ποστ άλλωστε..
Αυτό με τον αισθητήρα θερμοκρασίας μου το είπε κι ένας φίλος, αλλά πως θα είμαι σίγουρος??
Ή αλλιώς, πόσο να έχει αυτό το μαντζαφλάρι?? -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι??Είναι πολύ πιθανό να έχεις τελείως λάθος ρυθμίσεις στο υγραέριο. Μπορείς να το τσεκάρεις εύκολα αυτό.
Ένα πρωί, πριν βάλεις ακόμα μπρος, βγάλε τον ένα πόλο της μπαταρίας για λίγα λεπτά. Μετά δοκίμασε. Αν την πρώτη φορά μετά την αφαίρεση του πόλου πάει καλά, πήγαινε για ρυθμίσεις. Τις επόμενες φορές και εφόσον κάνεις χιλιόμετρα με το υγραέριο πάλι δε θα πάει καλα. -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Αν ζεσταθεί δουλεύει μια χαρά, το υποψιάστηκα και το δοκίμασα αρκετές φορές..Το γράφω και στο αρχικό μου ποστ άλλωστε..
Αυτό με τον αισθητήρα θερμοκρασίας μου το είπε κι ένας φίλος, αλλά πως θα είμαι σίγουρος??
Ή αλλιώς, πόσο να έχει αυτό το μαντζαφλάρι??Δεν ξέρω αλλα φαντάζομαι από 30-60 euro το πολύ.
Ακόμα ένας παραπάνω λόγος από τη στιγμή που δουλεύει σωστά με βενζίνη όταν ζεσταθεί κατά 99% πρέπει να είναι ο αισθητήρας αυτός.
Ξεκινα από αυτό πρώτα και βλέπεις.
Τουλάχιστον στα 205 είναι συνήθης βλάβη. -
Eimai καινουργιο μελοσ του φορουμ και οσο κα αν εψαξα δεν καταφερα να βρω τιποτε για Land Rover Freelander
Εχω λοιπον μια προταση για εγκατασταση kit tartarini στο freelander 1.8 του 2006
Παρακαλω υπαρχει προηγουμενη εμπειρια καποιου φιλου ωστε ναμε ενημερωση για-
τη συμβατοτητα του κιτ
-
προβληματα που ειχε
-
δεξαμενη που εβαλε?
Ευχαριστω
-
-
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ. ΕΒΑΛΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΧΤΕΣ ΣΕ HONDA JAZZ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΟΤΑΝ ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΩ [ΣΕ ΦΑΝΑΡΙ Η ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ]. TO ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ.
-
Δε νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου, οπότε θα πρέπει να περιμένεις να ανοίξει ο εγκαταστάτης σου..
-
Tι γινεται φιλοι μου με τα ΚΤΕΟ,εχω βαλει αεριο πριν ενα χρονο,περασα φυσικα τοτε ΚΤΕΟ για αλλαγη της αδειας και τωρα που πρεπει να περασω κανονικα ΚΤΕΟ μου ζητανε πιστοποιητικο απο τον εγκαταστατη του αεριου που στοιχιζει και 20 euro.Αλλα ποιο πολυ ειναι η ταλαιπωρια να τρεχω να βγαλω αυτο το πιστοποιητικο,τελικα τα ΚΤΕΟ τι ρολο παιζουν?? με την ιδια φιλοσοφια αυτου του ''κρατους'' θα πρεπει να μας ζητανε και πιστοποιητικο απο τον κατασκευαστη του αυτοκινητου....
-
καλησπερα σε ολους σας.Ειμαι καινουργιος στο φορουμ και θα ηθελα καποιες πληροφοριες για lpg.Εχω το XTRAIL 2.00 COLUBIA τι μου πρωτεινετε υπαρχουν αξιοπιστες εταιριες και καλοι εκγαταστατες
-
καλησπερα και καλο μηνα σε ολους. με την clk ολα καλα. εφτασα τα 1900 χλμ, στα 1500 χλμ πηγα και μου εκανε ελεγχο τον εγκεφαλο του υγραεριου και ελεγχο για πιθανη διαροη της εγκαταστασης. ισως να εκανε και καποιο επαναπρογραμματισμο γιατι συνδεσε με υπολογιστη το συστημα. το αποτελεσμα ειναι πως με οδηγηση 100-130 χλμ την ωρα η καταναλωση ειναι γυρω στα 9 λιτρα στα 100 χλμ, πολυ ικανοποιητικη.
να ξαναθεσω και μια απορια μου μιας και κανεις δεν εγραψε κατι σχετικα: 'διαβαζοντας σχεδον ολες τις σελιδες μου δημιουργηθηκε μια απορια. ενα απο τα πολλα πλεονεκτηματα της υγραεριοκινησης οπως εχετε γραψει ειναι η καλυτερη καυση στον κυλινδρο επειδη αναμιγνυονται 2 αερια σε αντιθεση με την καυση της βενζινης. στην περιπτωση των νεοτερων συστηματων τα οποια δεν εχουν πνευμονα και ψεκαζουν υγρο υγραεριο με αντλια αυτο θεωρειται μειονεκτημα;' -
Ο χρήστης pankal clk έγραψε:
καλησπερα και καλο μηνα σε ολους. με την clk ολα καλα. εφτασα τα 1900 χλμ, στα 1500 χλμ πηγα και μου εκανε ελεγχο τον εγκεφαλο του υγραεριου και ελεγχο για πιθανη διαροη της εγκαταστασης. ισως να εκανε και καποιο επαναπρογραμματισμο γιατι συνδεσε με υπολογιστη το συστημα. το αποτελεσμα ειναι πως με οδηγηση 100-130 χλμ την ωρα η καταναλωση ειναι γυρω στα 9 λιτρα στα 100 χλμ, πολυ ικανοποιητικη.
να ξαναθεσω και μια απορια μου μιας και κανεις δεν εγραψε κατι σχετικα: 'διαβαζοντας σχεδον ολες τις σελιδες μου δημιουργηθηκε μια απορια. ενα απο τα πολλα πλεονεκτηματα της υγραεριοκινησης οπως εχετε γραψει ειναι η καλυτερη καυση στον κυλινδρο επειδη αναμιγνυονται 2 αερια σε αντιθεση με την καυση της βενζινης. στην περιπτωση των νεοτερων συστηματων τα οποια δεν εχουν πνευμονα και ψεκαζουν υγρο υγραεριο με αντλια αυτο θεωρειται μειονεκτημα;'Αν και νομίζω σου απάντησαν να σου επαναλάβω την απάντηση μιας και είναι λίγο χάος το thread
Με το που ψεκάζετε το υγρό(αέριο) 'βράζει' αλλάζει δηλαδή φάση και γίνετε αέριο άρα καίγεται και σαν αέριο όταν δοθεί ο σπινθήρας από το μπουζί. Όταν βράζει δηλαδή όταν ψεκάζεται έχει και το πλεονέκτημα επειδή απορροφάει την θερμότητα του περιβάλλοντος να ρίχνει και την θερμοκρασία τοπικά που είναι (έστω και μικρό) πλεονέκτημα επίσης. -
Ο χρήστης charis232 έγραψε:
Tι γινεται φιλοι μου με τα ΚΤΕΟ,εχω βαλει αεριο πριν ενα χρονο,περασα φυσικα τοτε ΚΤΕΟ για αλλαγη της αδειας και τωρα που πρεπει να περασω κανονικα ΚΤΕΟ μου ζητανε πιστοποιητικο απο τον εγκαταστατη του αεριου που στοιχιζει και 20 euro.Αλλα ποιο πολυ ειναι η ταλαιπωρια να τρεχω να βγαλω αυτο το πιστοποιητικο,τελικα τα ΚΤΕΟ τι ρολο παιζουν?? με την ιδια φιλοσοφια αυτου του ''κρατους'' θα πρεπει να μας ζητανε και πιστοποιητικο απο τον κατασκευαστη του αυτοκινητου....καθε φορα που θα περνας κτεο θα πρεπει να πηγαινεις και ενα πιστοποιητικο καλης λειτουργιας απο τον εγκαταστατη σου. Ετσι ειναι, δε μπορεις να κανεις αλλιως. Αν δεν το πας, απλα ΔΕΝ σου περνανε κτεο.
-
Το πιστοποιητικό του αυτοκινήτου έχει εγκριθεί από το υπουργείο. Οποιαδήποτε μετατροπή όμως θα πρέπει να δικαιολογείται. Πχ κοτσαδόρος αν δεν μπει στην άδεια έχεις θέμα.
Αν όμως έχεις αυτοκίνητο με διπλό καύσιμο από το εργοστάσιο έχω περιέργεια αν πέσεις σε κανέναν περίεργο τι θα γίνει.... αν και άμα το λέει στην άδεια πρέπει να είσαι οκ. -
Εγώ πάλι, ενώ πέρασα κανονικά το Κ.Τ.Ε.Ο κατά την εγκατάσταση ,δεν καταλαβαίνω γιατί μέσα σε διάστημα 6 μηνών που ήταν να περάσω το κανονικό το Κ.Τ.Ε.Ο πρέπει να μας ζητηθεί χαρτί απο τον εγκαταστάτη.
Ο αρχικός έλεγχος δεν είναι και ο πιό άμεσος και μάλλον ο πιό έγκυρος απο όλους τους επόμενους ? ? ? -
πρεπει καθε μα καθα φορα που περμας κτεο να εχει μια βεβαιωση, πιστοποιητικο καλης λειτουργιας απο τον εγκατασταση σου. χωρις αυτο δεν περνας κτεο. επισης η βεβαιωση αυτη εχει ισχύ για 15 μερες. γιαυτο προσοχη με την ισχυ του.
ενα παραδειγμα.
παω σημερα 2-5-2012 και περνω αυτο το χαρτι απο τον εγκαταστατη μου και παω να περασω κτεο στις 22-5-2012 (γιατι ας πουμε οτι τοτε ειχα ελευθερο χρονο). υπαρχει μεγαλη πιθαντοτητα το κτεο να μην δεχθει την βεβαιωση γιατι ειναι εκτος του οριου των 15 ημερων. -
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
πρεπει καθε μα καθα φορα που περμας κτεο να εχει μια βεβαιωση, πιστοποιητικο καλης λειτουργιας απο τον εγκατασταση σου. χωρις αυτο δεν περνας κτεο. επισης η βεβαιωση αυτη εχει ισχύ για 15 μερες. γιαυτο προσοχη με την ισχυ του.
ενα παραδειγμα.
παω σημερα 2-5-2012 και περνω αυτο το χαρτι απο τον εγκαταστατη μου και παω να περασω κτεο στις 22-5-2012 (γιατι ας πουμε οτι τοτε ειχα ελευθερο χρονο). υπαρχει μεγαλη πιθαντοτητα το κτεο να μην δεχθει την βεβαιωση γιατι ειναι εκτος του οριου των 15 ημερων.Kαι αν στο μεταξυ ο εγκαταστατης το κλεισει το μαγαζι τι γινεται;
Υγραεριοκίνηση!