-
Διάβαζα στις προηγούμενες σελίδες γιατί δεν ανοίγουν νέα πρατήρια υγραερίου. Πρώτον δύσκολοι καιροί για επενδύσεις. Δεύτερον τεράστια γραφειοκρατία στο ελλαδιστάν. Τρίτον ποιος μπορεί να εγγυηθεί σε αυτόν που θα επιχειρήσει ότι η τιμή του υγραερίου θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και δεν θα πάει στράφι μια τόσο δαπανηρή επένδυση.
-
Ξέρει κανείς αν έχει διαφορετικό φίλτρο και θέλει τόσο αραιές αλλαγές??
http://qgas.gr/guide/maintenancekitlpg
Εγώ γιατί αλλάζω κάθε 10 χιλιάδες??
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Ξέρει κανείς αν έχει διαφορετικό φίλτρο και θέλει τόσο αραιές αλλαγές??http://qgas.gr/guide/maintenancekitlpg
Έλα ντε;
Κι εμένα κάπου εκεί μου είπαν ότι θέλουν αλλαγή 60,000 + . Μέχρι στιγμή ~30,000 και δεν έχω αλλάξει αλλά ίσως τα αλλάξω προληπτικά όταν θα πάω να πάρω το χαρτί για το ΚΤΕΟ σε κανα δίμηνο για να μην τρέχω δηλαδή μιας και θα πάω -
Εγώ είμαι στις 30000. Φαντάζομαι ότι όσο μεγαλύτερη η κατανάλωση ενός αυτοκινήτου, τόσο πιο σύντομα πρέπει να αλλάζεται το φίλτρο.
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Ξέρει κανείς αν έχει διαφορετικό φίλτρο και θέλει τόσο αραιές αλλαγές??http://qgas.gr/guide/maintenancekitlpg
Ειναι κιτ φιλτρων ένα πνεύμονα και ένα υγραεριου όπου αλλάζει όλο το πλαστικό που βλέπεις ειναι πολυ καλής ποιότητας φιλτρο μέσα σε αυτο αλλα δεν είναι και φθηνο, το κιτ φιλτρων εχει κάπου 60 ευρω με την τοποθέτηση ... Εγω άλλαξα στις 35 χιλ και έχω αλλα 50.000 αλλα θα πάω να αλλάξω ξανα στις 25 γιατι το πρώτο έβγαλε και 200 γρ μουργα μαύρη σκόνη και λάδι !! Μαλλον απο το πολυ καλα γκάζια μας
-
Κάποιοι γράφουν ότι όλα τα μέρη του κιτ του υγραερίου θέλουν αντικατάσταση μετά από 5 έτη, εκτός του tank που θέλει στα 10.
Μάλλον για ράδιο αρβύλα μου ακούγεται. Γιατί στα μέρη περιλαμβάνονται και όλοι οι χαλκοσωλήνες, πνεύμονας κλπ. -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Κάποιοι γράφουν ότι όλα τα μέρη του κιτ του υγραερίου θέλουν αντικατάσταση μετά από 5 έτη, εκτός του tank που θέλει στα 10.
Μάλλον για ράδιο αρβύλα μου ακούγεται. Γιατί στα μέρη περιλαμβάνονται και όλοι οι χαλκοσωλήνες, πνεύμονας κλπ.Με την λογική και μόνο στέκει; Εγώ σε πέντε χρόνια κάνω 100,000 άλλως 60,000 άλλως 500,000. Δεν είναι γάλα να ξυνίσει . Η δεξάμενή αλλάζεται κάθε 10 χρόνια απο την ημερομηνία **κατασκευής **της για να μην υπάρξουν προβλήματα διαρροών και αντοχής σε τυχών ατύχημα λόγω διάβρωσης. Ο πνεύμωνας έχει μια μεμβράνη που συνήθως χαλάει (σκίζεται) και για πολλούς υπάρχουν κιτ επισκευής και δεν χρειάζονται αντικατάσταση, απλά επισκευή. Το πότε θα χρειαστεί δεν μπορεί κανένας να το προβλέψει και εξαρτάται από την ποιότητα του τις απαιτήσεις του αυτοκινήτου σε τροφοδοσία καυσίμου και τον τρόπο οδήγησης.
-
Μάλλον για ράδιο αρβύλα μου ακούγεται. Γιατί στα μέρη περιλαμβάνονται και όλοι οι χαλκοσωλήνες, πνεύμονας κλπ.Πάντως ένας φίλος με λοβατο καρπυρατερ παει 10 χρόνια τώρα με αυτο !!!
-
Μάλλον για ράδιο αρβύλα μου ακούγεται. Γιατί στα μέρη περιλαμβάνονται και όλοι οι χαλκοσωλήνες, πνεύμονας κλπ.Yπουργική απόφαση 18586/698 της 29ης Μαρτίου 2000
ΦΕΚ 411Β Aρθρο 10
http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/411B_00.pdf -
Άρθρο 10: Αντικαθιστούν εντός 5ετίας τα επιμέρους εξαρτήματά τους. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ?????????????
Βέβαια κάτι τέτιοιο μόνο για το ΚΤΕΟ έχει έννοια, γιατί όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, άλλος κάνει 10 και άλλος 50 χιλ. χλμ. /έτος. -
Μην μπερδεύεστε. Αφορά παλιότερες μετατροπές που ρυθμίζονταν από το ΠΔ 219/1981.
-
Έχεις δίκιο!!!
Άλλη ερώτηση: Τα συστήματα αυτά δέχονται φυσικό αέριο? Αλλά μάλλον με ένα μικρό κόστος θα το δέχονται.. -
Φίλοι μου καλησπέρα, επειδή το thread είναι πραγματικά τεράστιο, και δεν βγάζω άκρη, και επειδή είμαι αρκετά μπερδεμένος, μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάτι για ένα yarris to 2004 1000cc?
γιατί διαβάζω για 4ή, 5η γενιάς κτλ λίπανση βαλβίδων και όλα αυτά είναι ψιλο ακαταλαβίστικα για μένα.
Κάποια μάρκα αν μπορούσατε...Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!
-
μεινε οπως εισαι
ειναι τοσο οικονομικο το χιλιαρι...και θα εχεις και το κεφαλι σου ησυχο
σε λιγο θα βαλουνε υγραεριο και σε παπακια...! -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
και θα εχεις και το κεφαλι σου ησυχοΜάλλον κάτι θα ξέρεις.... Λες να μην αξίζει ;; το μήνα θέλω 100-120 ευρω αμόλυβδη και έλεγα ότι εαν τα έκανα 60 ίσως άξιζε....
Να είσαι καλά πάντως φίλε μου!
-
Ο χρήστης lakis21 έγραψε:
και θα εχεις και το κεφαλι σου ησυχο
Μάλλον κάτι θα ξέρεις.... Λες να μην αξίζει ;; το μήνα θέλω 100-120 ευρω αμόλυβδη και έλεγα ότι εαν τα έκανα 60 ίσως άξιζε....
Με τόσα λίγα χιλιόμετρα και τόσο μικρή κατανάλωση καλύτερα μην ασχολείσαι.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
σε λιγο θα βαλουνε υγραεριο και σε παπακια...!
Επειδή έχω ένα τέτοιο 'παπάκι', κάνε του χιλιόμετρα κάθε μέρα με βενζίνη στο 1,80 και να δούμε μετά αν θα γλυκοκοιτάς το υγραέριο. Εκτός αν έχεις χοντρό πορτοφόλι, οπότε πάρε ένα καράβι ρε αδερφέ...
...βενζινοκίνητο φυσικά
-
Ο χρήστης lakis21 έγραψε:
και θα εχεις και το κεφαλι σου ησυχο
Μάλλον κάτι θα ξέρεις.... Λες να μην αξίζει ;; το μήνα θέλω 100-120 ευρω αμόλυβδη και έλεγα ότι εαν τα έκανα 60 ίσως άξιζε....
ρωτάς άλλον ανα αξίζει κ όχι την τσέπη σου αφού ΕΣΥ κάνεις τους υπολογισμους σου (χλμ αν χρονο, κατανάλωση, πόσο σχεδιάζεις να κρατήσεις το yaris κτλ)?
-
Να σας πω την αλήθεια, τα οικονομικά δείχνουν ότι συμφέρει, θέλω το χρόνο περίπου 1500€ βενζίνη, η τοποθέτηση όλα κομπλέ εδώ πάει 850€ για Lovato, τοποθετημένο κομπλέ. Αν όντως είναι περίπου 50% το κόστος , τότε θα εξοικονομήσω 700 περίπου το χρόνο. άρα μετά από 14-15 μήνες το έχω κάνει απόσβεση... σκέφτομαι να το κρατήσω το yarris , όσο αντέξει και μέχρι τώρα 70000 χιλιόμετρα δεν έχει βγάλει κάτι...
Ο λόγος που ρώτησα στο forum είναι για πιθανά προβλήματα, εάν βγάζουν κτλ, και ποιο να βάλω.
Το lovato μου το παρουσιάζουν εδώ στην Χαλκιδική για πάρα πολύ καλό και Ιταλικό και δίνουν 2 χρόνια εγγύηση. Ο ένας στο δίνει 700 κομπλέ και ο άλλος 850... Όπως και να έχει συμφέρει... αλλά αν είναι να δημιουργήσει προβλήματα στο αυτοκίνητο, ίσως δεν αξίζει..
Φιλικά πάντα,
Lakis21 -
Γεια σας παιδες,διαβαζω το θεμα για να μαθω 5 πραματα.
Εχω ενα lancer του 99 και εχει καμια 200κ χιλιομετρα και λεω να το κανω αεριο.
Το αυτοκινητο οχι μονο δεν εχει βγαλει τιποτα ολα τα χρονια αλλα δεν εχει καψει ουτε λαμπα,τι μου προτινετε να ψαξω?
Θεσσαλονικη ειμαι και το αμαξι ειναι 12βαλβιδο οχι αυτορυθμιζομενο(οσο ποιο απλο τοσο πιο καλο μαλλον).
Αυτα τα οικονομικα lovato με πνευμονα (4 γενιας)μου κανουν δουλεια? εαν εχετε καποιο καλο συνεργειο να μου προτινετε, πμ.φιλε laki21 που einai to lovato που λες? οσο για το γιαρις 70.000 δεν εχει ανοιξει ακομη δεν εχει αναγκη.
Υγραεριοκίνηση!