-
Αυτά λίγη σημασία έχουν. Πόση κατανάλωση έχεις τώρα έχει πιο πολύ σημασία.
Αν πχ έχεις 20.000χλμ με 10λτ/100χλμ=2000 λίτρα το χρόνο. Με γκάζι καις και κάτι παραπάνω έστω 2300λτ το χρόνο.
Βγάλε κομπιουτεράκι, μέτρα αγορά και τοποθέτηση, βάλε και λίγη φαντασία για το πιθανό κόστος καυσίμων στο μέλλον και όλο και κάπου θα καταλήξεις. Έστω 2ευρώ η βενζίνη και 1 το γκάζι έχεις 4000 ευρώ έναντι 2300..... την έβγαλες την τοποθέτηση....Να προσέξεις και αυτό για τις διαδρομές σου, αλλάζει την αναλογία.
Τα 20.000χλμ είναι άνω του μέσου ελληνικιού όρου. Τα περισσότερα αυτοκίνητα με καλή επιλογή και τοποθέτηση συστήματος δεν έχουν πρόβλημα. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ο δεύτερος λ παρακολουθεί τον καταλύτη. Αν ο καταλύτης και ο κινητήρας λειτουργούν σωστά, θα πρέπει να βλέπεις τάση 0=πλήρως καμένο καύσιμο= καθαρά καυσαέρια. Εξυπηρετεί το οικολογικό του πράγματος.
Αν δεν λειτουργεί ο καταλύτης, ανάβει λαμπάκι. Στα παλιότερα αυτοκίνητα που είχαν μόνο έναν λάμδα, τον χαλασμένο καταλύτη τον έβλεπες μόνο με μέτρηση καυσαερίων.
Ευχαριστω τα μάλα φιλε μου . Ειχα αρχισει να πιστευω οτι τα'παιξε ο λ και ειμαστε για εξοδα...
Η αληθεια ειναι ομως οτι μου πεταξε ενα σφαλμα P0136 http://www.permoveo.ltd.uk/tabid/122/OB ... fault.aspx και γι'αυτο ανησυχησα(δεν αναψε ομως λαμπακι). Υπαρχει εξηγηση ομως, γιατι αυτο το διαστημα εχω χαμηλη πιεση στην αντλια(ελαττωματική)και τα fuel trims πανε κατα διαολου και κανω υπομονη μεχρι να ερθει το ανταλλακτικό... Μετα θα ξερω σιγουρα αν παιζει κατι με λ.
Ευχαριστω και παλι. -
Ο χρήστης cholomon έγραψε:
Ναι sorry.
Έχω ένα Renault Megane 1.4 130 άλογα του 2010.
Περιοχή Θεσσαλονίκη. Το 50% της μετακίνησης είναι μέσα στη πόλη.
Τα 130 άλογα είναι τσαχπινιά του αυτοκινήτου, κατά συνέπεια και εάν εσύ το διάλεξες…. είσαι τσαχπίνης οδηγός!!!... αυτά φίλε μου πρέπει να τα ξεχάσεις με την μετατροπή, για να μην πληρώσεις κερατιάτικα.
Όπως σωστά σου ανέφερε ο φίλος alexeft, στα εντός πόλις χιλιόμετρα δεν έχεις κέρδος. Δηλαδή μέχρι το super market η την λαϊκή, η το παιδί στο σχόλιο, η για καφέ στον Τοτι και την νέα παραλία.
Κατά συνέπια με την εκτίμηση σου των 50% έκτος πόλις, τότε το κέρδος σου αφορά 500ε ετησίως. Τουτέστιν 3 χρόνια απόσβεση, και εάν δεν μεσολαβήσει τίποτα ευτράπελο!.
Το κιτ είναι σχεδόν επιβεβλημένο, για αυτούς που κάνουν 30-40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα, και η μηχανή σβήνει σπανίως, γιατί για περισσότερα θα σου πρότεινα άλλην λύση.
Φιλικά
Α. -
0,5V δεν πρέπει να δίνει το στοιχειομετρικό;
-
Άντε πάλι αρχίσαμε
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Τα 130 άλογα είναι τσαχπινιά του αυτοκινήτου, κατά συνέπεια και εάν εσύ το διάλεξες…. είσαι τσαχπίνης οδηγός!!!... αυτά φίλε μου πρέπει να τα ξεχάσεις με την μετατροπή, για να μην πληρώσεις κερατιάτικα.
Όπως σωστά σου ανέφερε ο φίλος alexeft, στα εντός πόλις χιλιόμετρα δεν έχεις κέρδος. Δηλαδή μέχρι το super market η την λαϊκή, η το παιδί στο σχόλιο, η για καφέ στον Τοτι και την νέα παραλία.
Κατά συνέπια με την εκτίμηση σου των 50% έκτος πόλις, τότε το κέρδος σου αφορά 500ε ετησίως. Τουτέστιν 3 χρόνια απόσβεση, και εάν δεν μεσολαβήσει τίποτα ευτράπελο!.
Το κιτ είναι σχεδόν επιβεβλημένο, για αυτούς που κάνουν 30-40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα, και η μηχανή σβήνει σπανίως, γιατί για περισσότερα θα σου πρότεινα άλλην λύση.
Φιλικά
Α.Το συγκεκριμμένο αυτοκινητο έτσι βγαίνει 1400 turbo 130 hp. Τι θα πει τσαχπίνης; και τι θα πει να ξεχάσει την μετατροπή ; Μπορείς να το ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ; Τι θα πάθει και θα πληρώνει κερατιάτικα; Ασε τα λόγια του αέρα λόγια.
Αν εννοείς να μην το δουλεύει πολλή ώρα σε υψηλές στροφές, μα αυτό δεν είναι κοινή λογική; Το υγραέριο το βάζει κυρίως για λόγους οικονομίας και οικονομία και κόκκινα δεν ταιριάζουν. Άρα και υγραέριο και συνέχεια ψηλές στροφές δεν ταιριάζει. Έχει ξαναγραφτεί ότι καταπονείτε αρκετά περισσότερο ο κινητήρας ψηλά με υγραέριο από ότι με βενζίνη αλλά και όπως είναι το μοτέρ αν το δουλεύει ψηλά συνέχεια δεν μειώνει την διάρκεια της ζωής του; Κοινή λογική Πιο μεγάλη ζημιά μπορεί να πάθει κάποιος που οδηγάει συντηρητικά αλλά έκανε την εγκατάσταση στον κάθε αεριτζή πρωην αλουμινά που μαθαίνει στο αυτοκίνητο σου.Τώρα στο θέμα της κατανάλωσης από που προκύπτει ότι σε κοντινές αποστάσεις μέσα στην πόλη δεν συμφέρει; Δηλαδή με ζεστό κινητήρα τα 3-5 δευτερόλεπτα που χρειάζονται για να γυρίσει σε βενζίνη κάνουν την εγκατάσταση ασύμφωρη; Να μην αναφέρω ότι σε πολλά συστήματα με ζεστό κινητήρα παίρνει μπρος αποκλειστικά με αέριο. Με κρύο κινητήρα τώρα τον χειμώνα άντε να χρειάζετε 1 - 1,5 χλμ για να φτάσει στους ~40 οC και να γυρίσει. Αυτό στην πρώτη εκκινηση μετά ισχύει ότι ανέφερα. Το καλοκαίρι δεν το συζητάω και το πρωί μόλις βάλεις μπρος και βολευτείς να ξεκινήσεις έχει γυρίσει. Σε εμένα προσωπικά η κατανάλωση σε βενζίνη είναι ~0,3 λ /100 με χρήση που περιγράφει ο cholomon
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το παρακάτω και να τονίσω περισσότερο κάποια σημεία:
Αυτά λίγη σημασία έχουν. Πόση κατανάλωση έχεις τώρα έχει πιο πολύ σημασία.
Αν πχ έχεις 20.000χλμ με 10λτ/100χλμ=2000 λίτρα το χρόνο. Με γκάζι καις και κάτι παραπάνω έστω 2300λτ το χρόνο.
Βγάλε κομπιουτεράκι, μέτρα αγορά και τοποθέτηση, **βάλε και λίγη φαντασία για το πιθανό κόστος καυσίμων στο μέλλον **και όλο και κάπου θα καταλήξεις. Έστω 2ευρώ η βενζίνη και 1 το γκάζι έχεις 4000 ευρώ έναντι 2300..... την έβγαλες την τοποθέτηση....Να προσέξεις και αυτό για τις διαδρομές σου, αλλάζει την αναλογία.
Τα 20.000χλμ είναι άνω του μέσου ελληνικιού όρου. Τα περισσότερα αυτοκίνητα με καλή επιλογή και τοποθέτηση συστήματος δεν έχουν πρόβλημα.Η αλλιώς ρεαλιστικά το συνολικό κόστος καυσίμου /έτος θα είναι μειωμένο κατά περίπου 40%. Κάνε τους υπολογισμούς σου και καλή απόφαση.
-
Ναι sorry.
Έχω ένα Renault Megane 1.4 130 άλογα του 2010.
Περιοχή Θεσσαλονίκη. Το 50% της μετακίνησης είναι μέσα στη πόλη.Παλιο ειναι φίλε μου ..εγω έκανα ένα BMW Χ1... 6 μηνών με 3000 χιλ δεν άντεχα τα 50 ευρω την εβδομάδα το έριξα στα 30 περίπου μόνο στην πόλη παει κάθε μέρα και ειναι αυτόματο και 14 λίτρα τα 100 τα ίδια περιπου και σε γκάζι , 14,5 αμέσως γυρνα σε αέριο το πρωι 600-700 μέτρα το χειμώνα στα 300 μέτρα σήμερα με 20 βαθμούς όλα θέμα συστήματος και εγκαταστατη , εμένα ειναι prins και γενικα γυρνάει σε γκάζι πολυ γρήγορα αλλα φυλάσσεται και σε γκαράζ που η θερμοκρασία ειναι 18 βαθμούς περίπου...
-
Πραγματικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ιδιαίτερα χρήσιμες.
Για να καταχραστώ λίγο ακόμα την καλοσύνη σας, πιο πολύ ήθελα να τονίσω το ότι είναι σχετικά καινούριο το αμάξι και ακούω από μερικούς ότι σε 50-70-100.000 χλμ πιθανόν να σου βγάλει προβλήματα. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι, μιλάμε για μερικά μόνο μέρη της μηχανής, ή κάτι πολύ χοντρό;
Η τελευταία απάντηση του φίλου που μίλησε για 6μηνο με βοήθησε.
Τα του κόστους τα ξέρω και τα περί απόσβεσης και περί πιθανού μελλοντικού κόστους υγραερίου. Θεωρητικά στους υπολογισμούς που αναφέρετε, όσο περισσότερο έχεις το υγραέριο, σε βάθος χρόνου, τόσο περισσότερο κερδίζεις. Αυτό ήθελα να μου το 'ζυγίζατε' σε σύγκριση με πιθανή φθορά του κινητήρα. Η απάντηση ότι 'μια καλή τοποθέτηση δε δημιουργεί πρόβλημα', νομίζω με καλύπτει. -
διπλοεγγραφη γμτ το ipad
-
Πραγματικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ιδιαίτερα χρήσιμες.
Για να καταχραστώ λίγο ακόμα την καλοσύνη σας, πιο πολύ ήθελα να τονίσω το ότι είναι σχετικά καινούριο το αμάξι και ακούω από μερικούς ότι σε 50-70-100.000 χλμ πιθανόν να σου βγάλει προβλήματα. Ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι, μιλάμε για μερικά μόνο μέρη της μηχανής, ή κάτι πολύ χοντρό;
Η τελευταία απάντηση του φίλου που μίλησε για 6μηνο με βοήθησε.
Τα του κόστους τα ξέρω και τα περί απόσβεσης και περί πιθανού μελλοντικού κόστους υγραερίου. Θεωρητικά στους υπολογισμούς που αναφέρετε, όσο περισσότερο έχεις το υγραέριο, σε βάθος χρόνου, τόσο περισσότερο κερδίζεις. Αυτό ήθελα να μου το 'ζυγίζατε' σε σύγκριση με πιθανή φθορά του κινητήρα. Η απάντηση ότι 'μια καλή τοποθέτηση δε δημιουργεί πρόβλημα', νομίζω με καλύπτει.Καλό εγκαταστατη και καλο σύστημα και όλα καλα προσοχή γιατι ειναι τουρμπο !! το άλλο αμάξι μου έφτασε τα 42000 με υγραεριο μια χαρα παει..... και τα μόνα προβληματα που έχει βγάλει σε σύνολο 95000 χιλ ειναι απο κακη βενζίνη στην επαρχία ( ένα καμένο μπεκ βενζίνης και μια αντλία βενζίνης ) κάνοντας έρευνα και στις δυο περιπτώσεις ήταν η κακη βενζίνη αλλαγή αντλίας καθάρισμα ρεζερβουάρ ενω πάντα ανανέωνω τη βενζίνη με 10 ευρω κάθε εβδομάδα και είμαι πάντα πάνω απο τη μέση !!
-
Ο προφανής. Το οικονομικό. Τι άλλο;
Αν γλιτώνω περίπου 1000 ευρώ το χρόνο σε καύσιμο, δεν αξίζει;Τα 1000 το χρόνο δεν είναι λίγα, αλλά μην ξεχάσεις ότι αν κάνεις διαρκώς μικρά δρομολόγια, η οικονομία με σύστημα αέριου ψεκασμού δεν είναι τόση, επειδή στην αρχή δουλεύει με βενζίνη.
Χοντρικά υπολόγισε ότι πρώτα 3 χιλιόμετρα το χειμώνα και περίπου 1 την άνοιξη και φθινόπωρο είναι με βενζίνη για την πρώτη εκκίνηση της ημέρας.
Αν λοιπόν συνήθως πας 'στο περίπτερο για τσιγάρα', μάλλον δεν αξίζει να κάνεις μετατροπή.
τα 3 χιλ που αναφερεις ειναι μαλλον υπερβολικα.
Στο δικο μου που ειναι ρυθμισμενο να γυριζει σε αεριο στους 40 C, χρειαζομαι 1000-1100 μ. το χειμωνα με -6 βαθμους, τα οποια ειναι λιγοτερα αν με πιασουν κανα δυο φαναρια
Το καλοκαιρι 'γυριζει' σε λιγοτερα απο 400 μετρα.20000 χιλ δεν τα λες και λιγα, νομιζω μαλιστα οτι ειναι αρκετα.
τι καταναλωση εχει το αυτοκινητο;
-
Μέσα στη πόλη 12,5-13.
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Ο δεύτερος λ παρακολουθεί τον καταλύτη. Αν ο καταλύτης και ο κινητήρας λειτουργούν σωστά, θα πρέπει να βλέπεις τάση 0=πλήρως καμένο καύσιμο= καθαρά καυσαέρια. Εξυπηρετεί το οικολογικό του πράγματος.
Αν δεν λειτουργεί ο καταλύτης, ανάβει λαμπάκι. Στα παλιότερα αυτοκίνητα που είχαν μόνο έναν λάμδα, τον χαλασμένο καταλύτη τον έβλεπες μόνο με μέτρηση καυσαερίων.
Ευχαριστω τα μάλα φιλε μου . Ειχα αρχισει να πιστευω οτι τα'παιξε ο λ και ειμαστε για εξοδα...
Η αληθεια ειναι ομως οτι μου πεταξε ενα σφαλμα P0136 http://www.permoveo.ltd.uk/tabid/122/OB ... fault.aspx και γι'αυτο ανησυχησα(δεν αναψε ομως λαμπακι). Υπαρχει εξηγηση ομως, γιατι αυτο το διαστημα εχω χαμηλη πιεση στην αντλια(ελαττωματική)και τα fuel trims πανε κατα διαολου και κανω υπομονη μεχρι να ερθει το ανταλλακτικό... Μετα θα ξερω σιγουρα αν παιζει κατι με λ.
Ευχαριστω και παλι.Ώπα, λάθος. Τάση κοντά στο 1V σημαίνει πλήρως καμένα καυσαέρια. Κοντά στα 0V σημαίνει ότι υπάρχει πολύ οξυγόνο μετά τον καταλύτη. Τα υπόλοιπα ισχύουν.
Το πολύ οξυγόνο στα καυσαέρια μπορεί να προέρχεται από ένωση της εξάτμισης πριν από τον δεύτερο λάμδα, η οποία έχει διαρροή.
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
0,5V δεν πρέπει να δίνει το στοιχειομετρικό;Μέσο όρο στον πρώτο λάμδα πρέπει να βλέπεις 0,45 που αντιστοιχεί στο στοιχειομετρικό και δείχνει κάποια ύπαρξη οξυγόνου και κατά συνέπεια και άκαυτου καυσίμου. Αυτό καίγεται στον καταλύτη.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ο προφανής. Το οικονομικό. Τι άλλο;
Αν γλιτώνω περίπου 1000 ευρώ το χρόνο σε καύσιμο, δεν αξίζει;Τα 1000 το χρόνο δεν είναι λίγα, αλλά μην ξεχάσεις ότι αν κάνεις διαρκώς μικρά δρομολόγια, η οικονομία με σύστημα αέριου ψεκασμού δεν είναι τόση, επειδή στην αρχή δουλεύει με βενζίνη.
Χοντρικά υπολόγισε ότι πρώτα 3 χιλιόμετρα το χειμώνα και περίπου 1 την άνοιξη και φθινόπωρο είναι με βενζίνη για την πρώτη εκκίνηση της ημέρας.
Αν λοιπόν συνήθως πας 'στο περίπτερο για τσιγάρα', μάλλον δεν αξίζει να κάνεις μετατροπή.
τα 3 χιλ που αναφερεις ειναι μαλλον υπερβολικα.
Στο δικο μου που ειναι ρυθμισμενο να γυριζει σε αεριο στους 40 C, χρειαζομαι 1000-1100 μ. το χειμωνα με -6 βαθμους, τα οποια ειναι λιγοτερα αν με πιασουν κανα δυο φαναρια
Το καλοκαιρι 'γυριζει' σε λιγοτερα απο 400 μετρα.20000 χιλ δεν τα λες και λιγα, νομιζω μαλιστα οτι ειναι αρκετα.
τι καταναλωση εχει το αυτοκινητο;
Τα 3 χιλ είναι εντελώς αληθινά με ρύθμιση στους 35 βαθμούς. Φαντάζομαι όμως ότι δεν ζεσταίνονται όλα τα αυτοκίνητα το ίδιο γρήγορα. Ο θερμοστάτης μου πάντως είναι καλός.
-
Το πολύ οξυγόνο στα καυσαέρια μπορεί να προέρχεται από ένωση της εξάτμισης πριν από τον δεύτερο λάμδα, η οποία έχει διαρροή.
Και αυτο πιθανο ειναι γιατι υπαρχει και εκει 1 θεμα...
Θα το κοιταξω. -
Το να υπολογίζει κάποιος σε πόσα μέτρα ή χιλιόμετρα γυρνάει σε υγραέριο, το βλέπω λίγο άτοπο..
Κι εμένα αργεί να γυρίσει σε υγραέριο το χειμώνα, αλλά το πρωί πηγαίνοντας στην δουλειά βγαίνω κατευθείαν στον περιφερειακό οπότε ο παγωμένος αέρας που έρχεται στο ψυγείο κάνει τον κινητήρα να αργεί να ανεβάσει 40 βαθμούς..
Το απόγευμα φεύγοντας, βγαίνω στον δρόμο της Χαλκιδικής, οπότε και πάλι έχω αυξημένο όγκο παγωμένου αέρα..
Υπάρχει περίπτωση με καθόλου ή ένα κόκκινο φανάρι να μου γυρίσει και στα 5 χλμ..
Ο φίλος που κινείται αρκετά μέσα στην πόλη, σίγουρα θα του γυρνάει πιο γρήγορα..Πάντως, από φίλο που δουλεύει στον Ρομπόπουλο, έμαθα πως το κλιο που έχει έρθει με υγραέριο έχει άλλα καπάκια κτλ..
Προφανώς πιο ισχυρά. -
0,5V δεν πρέπει να δίνει το στοιχειομετρικό;
Μέσο όρο στον πρώτο λάμδα πρέπει να βλέπεις 0,45 που αντιστοιχεί στο στοιχειομετρικό και δείχνει κάποια ύπαρξη οξυγόνου και κατά συνέπεια και άκαυτου καυσίμου. Αυτό καίγεται στον καταλύτη.
Ναι οπότε μετά τον κατ γιατί να είναι 0;
Αν είναι ο ίδιος λ με πριν τέτοιο διάγραμμα δεν θα έχει;
Τα 0V είναι υπερ φτωχό.
Ή χάνω κάτι; -
Σε εμένα με το prins δεν ρυθμίσει κάτω σπο 40 να αλλάζει σήμερα αλλαξε ακριβώς στα 300 μέτρα με 21 βαθμούς παίζει ρολο αν ειναι σε γκαράζ γενικα πάντως αλλάζουν και τα δυο αμάξια πολυ γρήγορα ακόμα και σε -7 βαθμούς αλλαξε γρήγορα το χειμώνα !!
-
Tη καλημερα μου.
Πηγα σημερα το απογευμα στην εκθεση Autogas Expo Βορειου Ελλαδος κ το σκυλομετανιωσα καθως δεν εβγαλα ακρη,ισα-ισα που με περδεψαν κ αλλο.
Ο χωρος ηταν πολυ μικρος,αν εκλανε ενας εκθετης sto stand του,μυριζε 3 stand παραπερα καθως καθε εκθετης περοριστηκε σε 3-4 τμ ωφελιμου εκθεσιακου χωρου.
Για να ειμαι ειλικρινης πιο πολυ χορτασα να βλεπω πιπινια που διενεμαν διαφημιστικα φυλλαδια,παρα εκθετες!
Ο συνολικος αριθμος των εκθετων αν θυμουμαι καλα,ηταν 7 ή 8,+2 εμποροι εξαρτηματων υγραεριοκινησης.Τα κοριτσακια με τα ωραια μπουτακια που διενεμαν φυλλαδια,ηταν 10+.
Εκθετης που για λογους διακριτικοτητας δεν κατονομαζω,ενω ειμαστε στο stand του,καθεται σε μια καρεκλα,τρωει μεριδα γυρο+ψωμακι+κοκα ενω μιλαει με hands free στο κινητο του κ οταν η γυναικα μου του ειπε καλησπερα ειπε κατα λεξη 'Μισο,τωρα,ερχομαι'
Στην εισοδο της εκθεσης,γνωστος εκθετης εξεθετε τη προσωπικη του BMW 645i ντεμεκ να δειξει το συστημα υγραεριοκινησης.Παω στοιχημα πως απο μεσα του ελεγε 'Παρτε τα μλκες,εχω καλυτερο αμαξι απο εσας'.Οι αλλοι εκθετες ηταν με huyndai κτλ...
Ο φυλακας της καγκελοπορτας εμπροσθεν του εκθεσιακου χωρου εκανε service εν ωρα υπηρεσιας το παπακι του,γρασαρε την αλυσιδα καθως μπαιναμε εμεις
Αλλος εκθετης μου κοστολογησε τη μετατροπη 1314 ευρω,κ αν υπεγραφα εκεινη τη στιγμη -100 ευρω.Το χαρτι κ το στυλο ησαν ανα χειρας του κ πιεζε αδιακριτως
Για να μην πολυλογω,θα χαρακτηριζα φιασκο την εκθεση.Οργανωση 0(μηδεν),εκθετες ελαχιστοτατοι,χωροταξια μηδεν,διαφημιση-καταχωρησεις στον τυπο μηδεν,προσφορες μονο απο εναν εκθετη.
Ενα κραξιμο παντως αν οχι κ καταγγελια αξιζει ο εκθετης στην αριστερη γωνια στο βαθος που διαφημιζε ολοκληρωμενη εγκατασταση με τελικη τιμη 790 ευρω.Οταν πηγα εκει του ζητησα να μου περιγραψει το προσφερομενο πακετο.
Τελειωνοντας την περιγραφη η οποια παρεπιπτοντως ητο κ εμετικη με πληρη απουσιας συνταξης κ γραμματικης του αρχισα καποιες ερωτησεις.
ΚΤΕΟ??Μου λεει +50 ευρω
ΦΠΑ-αποδειξη-τιμολογιο???Μου λεει +23%
Μετα πηρε πρωτοβουλια μονος του κ μου λεει' +καμια 30 ευρω πρωτο γεμισμα+αλλα λεφτα αν θελεις κ λαδιερα'
Λεω δηλαδη 1,100 ολα?
Λεει'Ε,ναι'Του ζητησα ευγενεστατα να αποσυρει την ανηρτημενη διαφημιστικη αφισα καθως το γραφομενο ποσο (790) ηταν παραπλανητικο κ ψευδες.
Μου ειπε 790 ειναι καθαρα κ να μην επιμενω.Του ειπα τσιγλιζοντας τον'Ευτυχως υπαρχουν τα αδερφια μας οι Βουλγαροι κ οι Σκοπιανοι κ το κανει ο κοσμακης με 500 ευρω'Κ γελουσαμε με τη γυναικα μου ειρωνευομενοι!Αλλαξε χρωμα,πηγε κατι να ψελλισει,τον διακοπτω ξανα κ του λεω κατι που δεν γραφεται δημοσια σε forum.Aυτα τα λιγα το απογευμα στο λιμανι της ανεμοδερμενης κ χειμωνιατικης Σαλονικης.Ακολουθησε καφεδακι παραλια!
Αντε κ του χρονου!!!!! -
Κι εγώ έχω γεμίσει διαφημιστικά που μοιράζουν σε φανάρια και έχουν χαμηλές τιμές.
Πήρα τηλέφωνο σε αρκετούς εγκαταστάτες και σε κάποιον που διαφήμιζε από 750 ευρώ.- Τι κιτ είναι αυτό που θα βάλεις με 750 ευρώ;
Αρχίζει το παραμύθι, δεν λέει τίποτε για το κιτ, μόνο ότι αυτοί είναι οι καλοί εγκαταστάτες και υπάρχουν πολλοί φθηνοί κι αν θέλω να με στείλει σε κάποιον φθηνότερο. - Εγώ θέλω να μάθω με αυτά τα λεφτά τι κιτ θα βάλεις.
Έχω βάλει σε αμάξι ίδιο με το δικό σου και πηγαίνει μια χαρά... - Εμένα με ενδιαφέρει το κιτ, τι μάρκα είναι και τι κάνει.
Τελικά ήθελε να βάλει μια μπουκάλα κι ένα πνεύμονα χωρίς μονάδα ελέγχου. - Γι αυτό το κιτ δεν δίνω 750 ευρώ, πάω Βουλγαρία και το περνάω με 250.*
- εντιτ
Το Βουλγάρικο κιτ έχει 250, αυτός θα έβαζε ιταλικό κιτ που είναι λίγο πιο ακριβό.
- Τι κιτ είναι αυτό που θα βάλεις με 750 ευρώ;
Υγραεριοκίνηση!