-
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
στα ποσα μιλιμπαρ πιεση βγαζουν οι πνευμονες το αεριο που το περρνουν υγρο?
μηπως η πιεση εισοδου του υγρου αεριου στον πνευμονα στο πολυ κρυο τεινει να ειναι ιδια με αυτη που πρεπει να εχει οταν βγαινει αεριο για να παει στα μπεκ?
Μην ξεχναμε πως ο πνευμονας ειναι ουσιαστικα ενας μειωτης πιεσεως με βοηθεια θερμανσης γιανα μην παγωσει.
Αν εχουν ρυθμιστει τα μπεκ να δουλευουν σε μεγαλη πιεση ,εχει πολυ κρυο και πολυ βουτανιο το μειγμα τοτε ισως να μην υπαρχει σταθερη ροη υγρου στον πνευμονα και να πεφτει η πιεση πριν τα μπεκ.
γινετε να ρυθμιστει ο πνευμονας και τα μπεκ να δουλευουν σε οσο χαμηλοτερη πιεση ?
το τιπικο μειγμα ποση πιεση εχει?Στο δικό μου σύστημα, ο κατασκευαστής ζητάει ~1250 mbar διαφορά μεταξύ εξόδου του πνεύμονα και πολλαπλής εισαγωγής (πρόσεξέ το αυτό, μετράει την πίεση στην εισαγωγή, όχι στην ατμόσφαιρα).
-
Ο χρήστης poisom έγραψε:
Εμένα μια φορά μου έκανε ένα κόμπιασμα με το που είχε γυρίσει στη χρήση υγραερίου και ανησύχησα λίγο αλλά μετά σκεύτικα πως δεν είχε ζεσταθεί καν το αμάξι και εγώ το είχα φτάσει 7.000 στροφές επειδή βιαζόμουν...οπότε λογικό...!Ένα κόμπιασμα μου το κάνει και μένα μόλις γυρίσει σε υγραέριο, αλλά αυτό είναι όλο.
Προφανώς γεμίζουν οι σωλήνες με αεριοποιημένο υγραέριο. Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι μέχρι εκείνη την ώρα η ηλεκτροβαλβίδα είναι κλειστή και αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, ότι υπήρχε στις σωληνώσεις μπορεί και να υγροποιήθηκε!!! -
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
γμτ, τωρα εχει αρχισει και μυριζει και υγραεριο !!!συμβαινει οταν το εχω κινησει για λιγο, κανει τα κομπιασματα, μετα παρκαρω, οταν μετα απο καποια ωρα ή απο 1-2 ωρες παω να το ξαναπαρω, στην καμπινα μυριζει λιγο υγραεριο.
μολις κινηθω, ανοιξω λιγο και το παραθυρο, φευγει η μυρωδια.
τι γινεται ρε γμτ, μηπως με το κρυο εχει καμμια συστολη σε καμμια συνδεση και χανει?
Κανένα σφιξιματάκι που και που δεν κάνει κακό!!!
-
Ο χρήστης fidel_98_99 έγραψε:
Γεια σας και απο μενα
Εχω ενα peugeot 206 1100cc mont 99
και σκεφτομαι να το περασω υγραεριο.Ειμαι Λαρισα και εδω ειναι αρκετοι αυτοι που περνανε.Αλλος μου προτεινει ιταλικο zavolι 1300 ,αλλος τουρκικο 1000.Τι λετε?διαβασα αρκετα και καπου μπερδευτηκα.Εχει βαλει αλλος Λαρισα?Καμια προταση που να παω?
Στειλτε και π.μΠήγαινε σε αυτόν που είναι καλός μάστορας και καλός άνθρωπος.
-
paidia kalispera! arxika, ws neo melos tou forum tha ithela n euxithw kali xronia m ugeia s olous mas ...stin sinexeia epeidi endiaferomaste amesa na valoume ugraerio(o pateras m dld) tha ithela na rwtisw orismena pragmata gia tin igraerokinisi kai apeuthinomemai kiriws se xristes me mia kapoia empiria (xronou i xronia,gia kaliteri k pio emperistatwmeni apopsi kai kata kirio logo stin praxi) ean iparxoun provlimata opws auta pou akougontai se valvides klp...episis an nai t mporei n ginei gia na apofeuxthoun? an mporei n apofeuxthoun sta sigoura? genika dld ta provlimata tou ugraeriou sto autokinito kata to peras twn xlmetrwn kai tou xronou...episis ama isxuei oti ta servis ginontai pio araia me t ugraerio... to autokinito gia to opoio milame einai cayenne v6 3.6 tou '09 me kinitira amesou psekasmou, gia to opio rwtisame kai mathame oti epeidi einai kainourgios o kinitiras kapoioi(egkatastates) den vazoun akomi, gt lene tha erthei apo marti gia to sigkekrimeno montelo, kapoioi alloi pali vazoun(egkatastates) xwris na iparxei provlima lene. an kapoios filos exei empiria me ugraerio me paromio amaxi parakalw as m dwsei ta fwta tou. euxaristw ek twn proterwn k signwmi ean kourasa...filika
-
Ο χρήστης osfposfp έγραψε:
paidia kalispera! arxika, ws neo melos tou forum tha ithela n euxithw kali xronia m ugeia s olous mas ...stin sinexeia epeidi endiaferomaste amesa na valoume ugraerio(o pateras m dld) tha ithela na rwtisw orismena pragmata gia tin igraerokinisi kai apeuthinomemai kiriws se xristes me mia kapoia empiria (xronou i xronia,gia kaliteri k pio emperistatwmeni apopsi kai kata kirio logo stin praxi) ean iparxoun provlimata opws auta pou akougontai se valvides klp...episis an nai t mporei n ginei gia na apofeuxthoun? an mporei n apofeuxthoun sta sigoura? genika dld ta provlimata tou ugraeriou sto autokinito kata to peras twn xlmetrwn kai tou xronou...episis ama isxuei oti ta servis ginontai pio araia me t ugraerio... to autokinito gia to opoio milame einai cayenne v6 3.6 tou '09 me kinitira amesou psekasmou, gia to opio rwtisame kai mathame oti epeidi einai kainourgios o kinitiras kapoioi(egkatastates) den vazoun akomi, gt lene tha erthei apo marti gia to sigkekrimeno montelo, kapoioi alloi pali vazoun(egkatastates) xwris na iparxei provlima lene. an kapoios filos exei empiria me ugraerio me paromio amaxi parakalw as m dwsei ta fwta tou. euxaristw ek twn proterwn k signwmi ean kourasa...filikaΜας 'γκάβωσες' με τα greeklish...
-
paidia kalispera! arxika, ws neo melos tou forum tha ithela n euxithw kali xronia m ugeia s olous mas ...stin sinexeia epeidi endiaferomaste amesa na valoume ugraerio(o pateras m dld) tha ithela na rwtisw orismena pragmata gia tin igraerokinisi kai apeuthinomemai kiriws se xristes me mia kapoia empiria (xronou i xronia,gia kaliteri k pio emperistatwmeni apopsi kai kata kirio logo stin praxi) ean iparxoun provlimata opws auta pou akougontai se valvides klp...episis an nai t mporei n ginei gia na apofeuxthoun? an mporei n apofeuxthoun sta sigoura? genika dld ta provlimata tou ugraeriou sto autokinito kata to peras twn xlmetrwn kai tou xronou...episis ama isxuei oti ta servis ginontai pio araia me t ugraerio... to autokinito gia to opoio milame einai cayenne v6 3.6 tou '09 me kinitira amesou psekasmou, gia to opio rwtisame kai mathame oti epeidi einai kainourgios o kinitiras kapoioi(egkatastates) den vazoun akomi, gt lene tha erthei apo marti gia to sigkekrimeno montelo, kapoioi alloi pali vazoun(egkatastates) xwris na iparxei provlima lene. an kapoios filos exei empiria me ugraerio me paromio amaxi parakalw as m dwsei ta fwta tou. euxaristw ek twn proterwn k signwmi ean kourasa...filikaΕδώ Ελλάδα...
-
n .... m .... s ...m dld) ..... k signwmi ean kourasa...filikaνα πω οτι δε κουρασες;;;; κουρασες.....
απο οσο ξερω εχει μπει σε καγιεν...
προβληματα δεν εχω ακουσει.... αλλα φανταζομαι δε θα τα μαθαινα κι ολας.... -
28000 Χιλ με υγραέριο σε golf 3 του 92 με 378000 χιλ συνολικά χωρίς λαδιέρα και κανένα πρόβλημα.
Το συγκεκριμμένο μοντέλο έχει κινητήρα 1400 cc με 60 hp, 8βάλβιδο με ψεκασμό μονού σημείου.
Μάλλον τα 8βάλβιδα περισσότερο ανθεκτικά στην υγραεριοκίνηση ως προς το θέμα των βαλβίδων. -
Ο χρήστης gerodimos k έγραψε:
28000 Χιλ με υγραέριο σε golf 3 του 92 με 378000 χιλ συνολικά χωρίς λαδιέρα και κανένα πρόβλημα.
Το συγκεκριμμένο μοντέλο έχει κινητήρα 1400 cc με 60 hp, 8βάλβιδο με ψεκασμό μονού σημείου.
Μάλλον τα 8βάλβιδα περισσότερο ανθεκτικά στην υγραεριοκίνηση ως προς το θέμα των βαλβίδων.δεν ειναι θεμα αριθμου βαλβιδων,ειναι θεμα του κραματος των βαλβιδων και της σωστης εγκαταστασης-ρυθμισης
μεχρι τωρα δεν εχει ακουστει προβλημα σε vw με τις βαλβιδες μονο σε toyota και ας εχουν θερμοστατη 82, ενω τα vw 87 θερμοστατη -
paidia kalispera! arxika, ws neo melos tou forum tha ithela n euxithw kali xronia m ugeia s olous mas ...stin sinexeia epeidi endiaferomaste amesa na valoume ugraerio(o pateras m dld) tha ithela na rwtisw orismena pragmata gia tin igraerokinisi kai apeuthinomemai kiriws se xristes me mia kapoia empiria (xronou i xronia,gia kaliteri k pio emperistatwmeni apopsi kai kata kirio logo stin praxi) ean iparxoun provlimata opws auta pou akougontai se valvides klp...episis an nai t mporei n ginei gia na apofeuxthoun? an mporei n apofeuxthoun sta sigoura? genika dld ta provlimata tou ugraeriou sto autokinito kata to peras twn xlmetrwn kai tou xronou...episis ama isxuei oti ta servis ginontai pio araia me t ugraerio... to autokinito gia to opoio milame einai cayenne v6 3.6 tou '09 me kinitira amesou psekasmou, gia to opio rwtisame kai mathame oti epeidi einai kainourgios o kinitiras kapoioi(egkatastates) den vazoun akomi, gt lene tha erthei apo marti gia to sigkekrimeno montelo, kapoioi alloi pali vazoun(egkatastates) xwris na iparxei provlima lene. an kapoios filos exei empiria me ugraerio me paromio amaxi parakalw as m dwsei ta fwta tou. euxaristw ek twn proterwn k signwmi ean kourasa...filikaΚαλως ηλθες φιλε αλλα γραφε με ελληνικους χαρακτηρες,τα greeklish απαγορευονται στο φορουμ.[mod]
-
paidia kalispera! arxika, ws neo melos tou forum tha ithela n euxithw kali xronia m ugeia s olous mas ...stin sinexeia epeidi endiaferomaste amesa na valoume ugraerio(o pateras m dld) tha ithela na rwtisw orismena pragmata gia tin igraerokinisi kai apeuthinomemai kiriws se xristes me mia kapoia empiria (xronou i xronia,gia kaliteri k pio emperistatwmeni apopsi kai kata kirio logo stin praxi) ean iparxoun provlimata opws auta pou akougontai se valvides klp...episis an nai t mporei n ginei gia na apofeuxthoun? an mporei n apofeuxthoun sta sigoura? genika dld ta provlimata tou ugraeriou sto autokinito kata to peras twn xlmetrwn kai tou xronou...episis ama isxuei oti ta servis ginontai pio araia me t ugraerio... to autokinito gia to opoio milame einai cayenne v6 3.6 tou '09 me kinitira amesou psekasmou, gia to opio rwtisame kai mathame oti epeidi einai kainourgios o kinitiras kapoioi(egkatastates) den vazoun akomi, gt lene tha erthei apo marti gia to sigkekrimeno montelo, kapoioi alloi pali vazoun(egkatastates) xwris na iparxei provlima lene. an kapoios filos exei empiria me ugraerio me paromio amaxi parakalw as m dwsei ta fwta tou. euxaristw ek twn proterwn k signwmi ean kourasa...filikaΤώρα ας σου πω να το πουλήσεις και να πάρεις απλώς ένα πιο λογικό αυτοκίνητο θα με παρεξηγήσεις ε;
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Μάλλον τα 8βάλβιδα περισσότερο ανθεκτικά στην υγραεριοκίνηση ως προς το θέμα των βαλβίδων.δεν ειναι θεμα αριθμου βαλβιδων,ειναι θεμα του κραματος των βαλβιδων και της σωστης εγκαταστασης-ρυθμισης
μεχρι τωρα δεν εχει ακουστει προβλημα σε vw με τις βαλβιδες μονο σε toyota και ας εχουν θερμοστατη 82, ενω τα vw 87 θερμοστατηΕ ναι, είναι θέμα του κράματος των βαλβίδων. Οι 8βάλβιδοι έχει γραφτεί ότι είναι πιο ανθεκτικοί, λόγω του μεγέθους των βαλβίδων, ελαφρώς μεγαλύτερες βαλβίδες, άρα ανθεκτικότερες.
Αν γνωρίζει κάποιος περισσότερα ας διαφωτίσει την συζήτηση. -
Έχω διαβάσει το τελείως ανάποδο, ότι δηλαδή οι δεκαεξαβάλβιδοι κινητήρες είναι πιο ανθεκτικοί, γιατί η περιφέρεια της κάθε βαλβίδας είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τον όγκο της και άρα η θερμότητα διαχέεται πιο εύκολα όταν είναι κλειστή.
Επίσης έχω διαβάσει-ακούσει ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις βαλβίδες αλλά στις έδρες. Αν αρχίσει να χαλάει η έδρα, πάει και η βαλβίδα από κοντά, όπως συνήθως. Δεν ξέρω τι αληθεύει.
Όταν ψαχνόμουν να λύσω το πρόβλημά μου, είχα μιλήσει με μηχανουργούς από Αγγλία (δε μπορούσα να βρω κανένα δικό μας που να ξέρει) και μου είχαν πει ότι κατά βάση αλλάζουν έδρες. Έχω διαβάσει επίσης μαρτυρία σε ξένο forum από άνθρωπο με toyota που άλλαξε έδρες και έκανε 400000 χλμ!!!
-
Καλησπέρα από την παγωμένη Αλεξανδρούπολη.
Για το θέμα του κρύου έχω να παραθέσω την δικές μου εμπειρίες.
Όλο το χειμώνα κινούμαι από 0 μέχρι -9 και έχω βάλει μπροστά τα αυτοκίνητα και με -14 και κανένα πρόβλημα ούτε στην αρχή ούτε στην κίνηση. Η ποιότητα του υγραερίου του τοπικού προμηθευτή στα Λουτρά τραινουπόλεως δεν με προβλημάτισε ποτέ και η τιμή είναι στα 0,87 €.
Μήπως τελικά το πρόβλημα δεν είναι στο υγραέριο αλλά στην μέτρια εγκατάσταση;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Έχω διαβάσει το τελείως ανάποδο, ότι δηλαδή οι δεκαεξαβάλβιδοι κινητήρες είναι πιο ανθεκτικοί, γιατί η περιφέρεια της κάθε βαλβίδας είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τον όγκο της και άρα η θερμότητα διαχέεται πιο εύκολα όταν είναι κλειστή.Επίσης έχω διαβάσει-ακούσει ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις βαλβίδες αλλά στις έδρες. Αν αρχίσει να χαλάει η έδρα, πάει και η βαλβίδα από κοντά, όπως συνήθως. Δεν ξέρω τι αληθεύει.
Όταν ψαχνόμουν να λύσω το πρόβλημά μου, είχα μιλήσει με μηχανουργούς από Αγγλία (δε μπορούσα να βρω κανένα δικό μας που να ξέρει) και μου είχαν πει ότι κατά βάση αλλάζουν έδρες. Έχω διαβάσει επίσης μαρτυρία σε ξένο forum από άνθρωπο με toyota που άλλαξε έδρες και έκανε 400000 χλμ!!!
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Καλησπέρα από την παγωμένη Αλεξανδρούπολη.Για το θέμα του κρύου έχω να παραθέσω την δικές μου εμπειρίες.
Όλο το χειμώνα κινούμαι από 0 μέχρι -9 και έχω βάλει μπροστά τα αυτοκίνητα και με -14 και κανένα πρόβλημα ούτε στην αρχή ούτε στην κίνηση. Η ποιότητα του υγραερίου του τοπικού προμηθευτή στα Λουτρά τραινουπόλεως δεν με προβλημάτισε ποτέ και η τιμή είναι στα 0,87 €.
Μήπως τελικά το πρόβλημα δεν είναι στο υγραέριο αλλά στην μέτρια εγκατάσταση;
Ακριβως τα ίδια από +4 μεχρι -12 ούτε κιχ...........τυχαίο;.....δεν νομίζω
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
paidia kalispera! arxika, ws neo melos tou forum tha ithela n euxithw kali xronia m ugeia s olous mas ...stin sinexeia epeidi endiaferomaste amesa na valoume ugraerio(o pateras m dld) tha ithela na rwtisw orismena pragmata gia tin igraerokinisi kai apeuthinomemai kiriws se xristes me mia kapoia empiria (xronou i xronia,gia kaliteri k pio emperistatwmeni apopsi kai kata kirio logo stin praxi) ean iparxoun provlimata opws auta pou akougontai se valvides klp...episis an nai t mporei n ginei gia na apofeuxthoun? an mporei n apofeuxthoun sta sigoura? genika dld ta provlimata tou ugraeriou sto autokinito kata to peras twn xlmetrwn kai tou xronou...episis ama isxuei oti ta servis ginontai pio araia me t ugraerio... to autokinito gia to opoio milame einai cayenne v6 3.6 tou '09 me kinitira amesou psekasmou, gia to opio rwtisame kai mathame oti epeidi einai kainourgios o kinitiras kapoioi(egkatastates) den vazoun akomi, gt lene tha erthei apo marti gia to sigkekrimeno montelo, kapoioi alloi pali vazoun(egkatastates) xwris na iparxei provlima lene. an kapoios filos exei empiria me ugraerio me paromio amaxi parakalw as m dwsei ta fwta tou. euxaristw ek twn proterwn k signwmi ean kourasa...filika
Καλως ηλθες φιλε αλλα γραφε με ελληνικους χαρακτηρες,τα greeklish απαγορευονται στο φορουμ.[mod]
συγνωμη δεν το ηξερα...απλως συγχωρεστε μου πιθανα λαθοι γιατι παντα με γρικλις γραφω...!
-
Τώρα ας σου πω να το πουλήσεις και να πάρεις απλώς ένα πιο λογικό αυτοκίνητο θα με παρεξηγήσεις ε;
να σε παρεξηγησω γιατι? ο καθενας λεει ελευθερα την αποψη του...η αληθεια ειναι οτι δεν καει και τοσο οσο(πιστευω) οτι φανταζεσαι...γυρω στα 13-14 λιτρα βενζινη καιει με κανονικη οδηγηση και με τις γκαζιες του βεβαια που και που...απλως εφοσων και αν υπαρχει? και μια φθηνοτερη αλλα παραλληλα χωρις προβληματα λυση γιατι οχι? αυτο θελω να μαθω...τι πιστευετε εσεις? υπαρχει ρισκο για βαλβιδες και κινητηρα στο συγκεκριμενο αμαξι η οχι? και πιο ''λογικο'' αυτοκινιτο οπως λες εχουμε που κινουμε κυριως εντος πολης...
-
alexeft σε ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια να αναλύσεις το πρόβλημα!
Παρολαυτά δεν πήρα κάποια απάντηση για το αν εν τέλει το lpg heaterαξίζει τον κόπο.
Πάντως τι να πω... όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο post μερικές σελίδες πίσω, ο πνεύμονας είναι πολύ χαμηλά τοποθετημένος. Ίσως το post μιας φωτογραφίας να βοηθούσε;
Θα πω στον εγκαταστάτη να το ξανακοιτάξει, αν και όσοι έχουν δει την τοποθέτηση (άσχετοι και σχετικοί) εντυπωσιάστηκαν...Τό κόστος είναι μικρό καί αξίσει τόν κόπο.
Τώρα καταμπέρδεψες εμένα.
Πιο πίσω είπες ότι καλα είπα ότι υγραέριο στο κρύο δεν βγαίνει από τη δεξαμενή. Αν το ζεστάνω ακόμα περισσότερο αφού βγει τι θα κερδίσω; Εκτός αν θεωρείς ότι το πρόβλημα συνήθως είναι στον πνεύμονα.
Τό βοηθάς νά εξαερωθεί καλήτερα προθερμένοντάς το πρίν τόν πνεύμονα μιάς καί ή πτητικότητά του είναι μικρότερη λόγω χαμηλής περιεκτικότητας σέ προπάνιο.Κυρίως εφαρμώσεται σέ ενεργοβόρα μοτέρ διότι εκεί ή μεγάλη ποσότητα πού περνά πρός εξαέρωση δημιουργεί ταχύτατη πτώση τής θερμοκρασίας τού πνεύμονως μέ αποτέλεσμα μοιωμένη απόδοση τού πνεύμονα μέ τίς γνωστές κατόπιν συνέποιες.Τό χρησημοποιεί πολύ ή LOVATO.Όσο γιά τή έλειψη ικανότητας προώθησης λόγω χαμηλής πίεσης σαφώς δέν βελτιώνεται μέ τήν τοποθέτηση προθερμαντήρος.
Υγραεριοκίνηση!