-
Ο χρήστης xristos1973 έγραψε:
Έχω ένα mercedes b 150 έβαλα υγραέριο 5ης γενιάς της Icom και σήμερα το αυτοκίνητο είναι στο συνεργείο με βάλβη στον στο 2 κύλινδρο και περιμένω την αντικατάσταση των βαλβίδων.....
Εάν έχεται οποιαδήποτε αποψη ......Και το υγρού ψεκασμού σου έκανε ζημιά ε; Πόσα χιλιόμετρα έκανες; Το τρέχεις;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Έχω ένα mercedes b 150 έβαλα υγραέριο 5ης γενιάς της Icom και σήμερα το αυτοκίνητο είναι στο συνεργείο με βάλβη στον στο 2 κύλινδρο και περιμένω την αντικατάσταση των βαλβίδων.....
Εάν έχεται οποιαδήποτε αποψη ......Και το υγρού ψεκασμού σου έκανε ζημιά ε; Πόσα χιλιόμετρα έκανες; Το τρέχεις;
Τι να τρέξει μωρέ με τα 1500 κυβικά και τον ένα τόνο βάρος. Διάβαζε πριν οτι το αμάξι αυτο σε A150 και β150 έχει προβλήματα με υγραεριο ακόμα και σε αγγλικά φόρουμ. Λύση αποτελεί το σωστό μείγμα και μια ψηφιακή Λαδιερα τύπου valve care πριν την εισαγωγη καυσίμου !!!
-
Για να ξαναρωτησω για να σιγουρευτω αν πρεπει να κανω κατι.
εχω κανει 14.000 χλμ μεχρι τωρα με το Panda/Landi και το 1o μου προβλημα το αντιμετωπιζω τωρα, απο τοτε με τα χιονια που εκανε πολυ κρυο μεχρι και σημερα,
γυρναει στο αεριο πριν ζεσταθει καλα η μηχανη και τοτε μου κανει κοψιματα, δεν τραβαει, ρεταρει, καποια στιγμη αναβει και λαμπακι, μεχρι που σβηνει κι ολας αν επιμεινω και το αφησω.
οποτε αυτο που αναγκαζομαι να κανω ειναι το γυρναω χειροκινητα για λιγα λεπτα σε βενζινη μεχρι να φτασει στην κανονικη θερμοκρασια ο κινητηρας και τοτε το ξαναγυρναω στο αεριο και ολα κανονικα.
ή για να ειμαι 100% ακριβης, εκεινη την 1η στιγμη που θα γυρισει σε αεριο με τον κινητηρα σε κανονικη θερμοκρασια, κομπιαζει αλλη μια φορα για 1 δευτερολεπτο, (σα να ξεπεταει το τελευταιο μπουκωμα που ειχε απο πριν) και μετα παει κανονικοτατα, οπως το ειχα συνηθισει τοσο καιρο.Δηλ λαμπακι κινητηρα, κοψιματα/μπουκωματα και σβησιματα, μου τα κανει μονο οσο η θερμοκρασια του κινητηρα δεν εχει ανεβει, και ειδικα αν ειναι πρωι ή βραδυ και δεν το εχω κινησει για ωρες το αυτοκινητο.
Αλλιως, οταν η θερμοκρασια πιασει το κανονικο, δεν εχω προβλημα, παει κανονικα και χωρις λαμπακια.
Επισης, αν σταματησω για λιγη ωρα και μετα το ξαναβαλω μπροστα, εχοντας προσφατα κυκλοφορησει ζεστο το αμαξι, τοτε αν γυρισει στο αεριο πριν ο δεικτης θερμοκρασιας προλαβει να ξαναπιασει τους 90 βαθμους, τοτε συνεχιζει με αεριο κανονικα, δεν τα κανει τα ρεταρισματα οση ωρα ο δεικτης Θ συνεχιζει να ανεβαινει (βεβαια πολυ συντομα ξαναπιανει τους 90).
Τελος να ξαναπω οτι με βενζινη δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα, και κρυος ο κινητηρας δουλευει κανονικα.Προς το παρον το αποδιδω στη χαμηλη θερμοκρασια σε συνδιασμο με τα μιγματα που μας πουλανε, και το συνδιαζω με το γεγονος οτι στο αλλο μου αυτοκινητο το μεγαλο, που αργει απο μονο του πιο πολυ να γυρισει σε αεριο τωρα με τα κρυα, δεν εχω τετοια προβληματα.
Κατα τη γνωμη σας, χρειαζεται να κανω κατι αλλο, ή να συνεχισω ετσι περιμενοντας την αλλαγη του καιρου και των μιγματων?
Κινδυνευει καθολου το αμαξι (κινητηρας/βαλβιδες/καταλυτης) απο αυτα τα (εστω λιγα) λεπτα (ή και δευτερολεπτα) κακης λειτουργιας? -
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Εάν έχεται οποιαδήποτε αποψη ......Προφανώς πρωτού φτάσεις εκεί είχες λαμπάκι πόλλές φορές ,κρεμάσματα σέ επιταχύνσεις,απόλεια σπινθήρος καί κόψιμο κυλίνδρων (ρετάρισμα).Πιθανώς καί γκρέμισμα καταλύτη πού τόν έχει κοντά στίς βαλβίδες εξαγωγής.
Είχες φτωχά μίγματα καί αμέσως μετά τήν επισκευή νά πάς στόν εγκαταστάτη σου νά ογκομετρήσει καλά τά μπέκ.
Εκτός καί εάν τό νούμερο 2 μπέκ είχε πρόβλημα.Καλημέρα, έχω κάνει 30.000 χιλ με αεριο και με φυσιολογική χρήση του αυτοκινήτου. Όσον αφορά φίλε Κώστα όντως το λαμπάκι άναβε αρκετά συχνά αλλά ύστερα από 2-2¨30 ώρες οδήγησης και εάν το σταματούσες σύντομα και έκλεινες και έσβηνες την μηχανή το λαμπάκι έσβυνε, όσο αφορά τα υπόλοιπα δεν τα είχα παρατηρήσει εκτός και κάποια ρεταρίσματα αλλά όχι έντονα και ο επισκευαστής με καθυσύχαζε. Εάν το έχεις ψάξει και ξέρεις κανέναν καλό επισκευαστεί να με το ρεγουλάρει στείλε μου Pm και κατα προτίμηση Βόρεια Ελλάδα γιατί όταν επισκευαστεί θα φοβάμαι να κάνω χρήση αερίου.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Τι να τρέξει μωρέ με τα 1500 κυβικά και τον ένα τόνο βάρος. Διάβαζε πριν οτι το αμάξι αυτο σε A150 και β150 έχει προβλήματα με υγραεριο ακόμα και σε αγγλικά φόρουμ. Λύση αποτελεί το σωστό μείγμα και μια ψηφιακή Λαδιερα τύπου valve care πριν την εισαγωγη καυσίμου !!!
Γιατί, σε αυτό δε μπορείς να πατάς τέρμα το γκάζι δηλαδή;
Απ' ότι καταλαβαίνω τελικά, τα προβλήματα με τις βαλβίδες οφείλονται κυρίως σε διαφορές ανάμεσα στα μπεκ, οπότε άλλος κύλινδρος δουλεύει φτωχά και άλλος πλούσια, στην έλλεψη λαδιέρας, ή στην κακή κατανομή του λαδιού στους κυλίνδρους από τη λαδιέρα.
Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι σε σύστημα υγρού ψεκασμού καταστράφηκαν βαλβίδες σε 30000 χλμ.
Άλλος ένας μύθος καταρρίφθηκε... -
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
Για να ξαναρωτησω για να σιγουρευτω αν πρεπει να κανω κατι.εχω κανει 14.000 χλμ μεχρι τωρα με το Panda/Landi και το 1o μου προβλημα το αντιμετωπιζω τωρα, απο τοτε με τα χιονια που εκανε πολυ κρυο μεχρι και σημερα,
γυρναει στο αεριο πριν ζεσταθει καλα η μηχανη και τοτε μου κανει κοψιματα, δεν τραβαει, ρεταρει, καποια στιγμη αναβει και λαμπακι, μεχρι που σβηνει κι ολας αν επιμεινω και το αφησω.
οποτε αυτο που αναγκαζομαι να κανω ειναι το γυρναω χειροκινητα για λιγα λεπτα σε βενζινη μεχρι να φτασει στην κανονικη θερμοκρασια ο κινητηρας και τοτε το ξαναγυρναω στο αεριο και ολα κανονικα.
ή για να ειμαι 100% ακριβης, εκεινη την 1η στιγμη που θα γυρισει σε αεριο με τον κινητηρα σε κανονικη θερμοκρασια, κομπιαζει αλλη μια φορα για 1 δευτερολεπτο, (σα να ξεπεταει το τελευταιο μπουκωμα που ειχε απο πριν) και μετα παει κανονικοτατα, οπως το ειχα συνηθισει τοσο καιρο.Δηλ λαμπακι κινητηρα, κοψιματα/μπουκωματα και σβησιματα, μου τα κανει μονο οσο η θερμοκρασια του κινητηρα δεν εχει ανεβει, και ειδικα αν ειναι πρωι ή βραδυ και δεν το εχω κινησει για ωρες το αυτοκινητο.
Αλλιως, οταν η θερμοκρασια πιασει το κανονικο, δεν εχω προβλημα, παει κανονικα και χωρις λαμπακια.
Επισης, αν σταματησω για λιγη ωρα και μετα το ξαναβαλω μπροστα, εχοντας προσφατα κυκλοφορησει ζεστο το αμαξι, τοτε αν γυρισει στο αεριο πριν ο δεικτης θερμοκρασιας προλαβει να ξαναπιασει τους 90 βαθμους, τοτε συνεχιζει με αεριο κανονικα, δεν τα κανει τα ρεταρισματα οση ωρα ο δεικτης Θ συνεχιζει να ανεβαινει (βεβαια πολυ συντομα ξαναπιανει τους 90).
Τελος να ξαναπω οτι με βενζινη δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα, και κρυος ο κινητηρας δουλευει κανονικα.Προς το παρον το αποδιδω στη χαμηλη θερμοκρασια σε συνδιασμο με τα μιγματα που μας πουλανε, και το συνδιαζω με το γεγονος οτι στο αλλο μου αυτοκινητο το μεγαλο, που αργει απο μονο του πιο πολυ να γυρισει σε αεριο τωρα με τα κρυα, δεν εχω τετοια προβληματα.
Κατα τη γνωμη σας, χρειαζεται να κανω κατι αλλο, ή να συνεχισω ετσι περιμενοντας την αλλαγη του καιρου και των μιγματων?
Κινδυνευει καθολου το αμαξι (κινητηρας/βαλβιδες/καταλυτης) απο αυτα τα (εστω λιγα) λεπτα (ή και δευτερολεπτα) κακης λειτουργιας?Μήν κάνεις τίποτε απολύτως.
Έχεις πιάσει 100 στά 100 τούς λόγους πού σού παρουσιάσεται τό ''πρόβλημα''.
Τά έχω περιγράψει στό παρελθόν καί οφείλωνται στήν φτωχή σύνθεση τού υγραερίου σέ σχέση μέ τό προπάνιο πού αναλογεί στίς χαμηλές θερμοκρασίες τού χειμώνα.
Δέν κινδυνεύει τίποτε από τό μοτέρ υπό ανάλογες (ολιγόλεπτες)συνθήκες. -
Απ' ότι καταλαβαίνω τελικά, τα προβλήματα με τις βαλβίδες οφείλονται κυρίως σε διαφορές ανάμεσα στα μπεκ, οπότε άλλος κύλινδρος δουλεύει φτωχά και άλλος πλούσια, στην έλλεψη λαδιέρας, ή στην κακή κατανομή του λαδιού στους κυλίνδρους από τη λαδιέρα.
Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι σε σύστημα υγρού ψεκασμού καταστράφηκαν βαλβίδες σε 30000 χλμ.
Άλλος ένας μύθος καταρρίφθηκε...δυστυχώς σε εμένα......
-
Εάν έχεται οποιαδήποτε αποψη ......Προφανώς πρωτού φτάσεις εκεί είχες λαμπάκι πόλλές φορές ,κρεμάσματα σέ επιταχύνσεις,απόλεια σπινθήρος καί κόψιμο κυλίνδρων (ρετάρισμα).Πιθανώς καί γκρέμισμα καταλύτη πού τόν έχει κοντά στίς βαλβίδες εξαγωγής.
Είχες φτωχά μίγματα καί αμέσως μετά τήν επισκευή νά πάς στόν εγκαταστάτη σου νά ογκομετρήσει καλά τά μπέκ.
Εκτός καί εάν τό νούμερο 2 μπέκ είχε πρόβλημα.Καλημέρα, έχω κάνει 30.000 χιλ με αεριο και με φυσιολογική χρήση του αυτοκινήτου. Όσον αφορά φίλε Κώστα όντως το λαμπάκι άναβε αρκετά συχνά αλλά ύστερα από 2-2¨30 ώρες οδήγησης και εάν το σταματούσες σύντομα και έκλεινες και έσβηνες την μηχανή το λαμπάκι έσβυνε, όσο αφορά τα υπόλοιπα δεν τα είχα παρατηρήσει εκτός και κάποια ρεταρίσματα αλλά όχι έντονα και ο επισκευαστής με καθυσύχαζε. Εάν το έχεις ψάξει και ξέρεις κανέναν καλό επισκευαστεί να με το ρεγουλάρει στείλε μου Pm και κατα προτίμηση Βόρεια Ελλάδα γιατί όταν επισκευαστεί θα φοβάμαι να κάνω χρήση αερίου.
Ευχαριστώ.¨Ελα σέ επαφή μέ τόν εισαγωγέα τής ICOM τόν Χρήστο τόν Μπίρμπο νά σού δώσει λύση.
-
Άλλος ένας μύθος καταρρίφθηκε...Κύριοι αναθεωρίστε σάς παρακαλώ τίς θέσεις σας περί λαδιέρας ''ηλεκτρονικής ''ή μή διότι είσαστε τεχνικοί καί αντιλαμβάνεστε,ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω,τόν τρόπο λίπανσης τών βαλβίδων.
Καμία λαδιέρα δέν σώσει από φτωχά μίγματα τά δέ σωστά δέν εχουν ανάγκη καμίας λαδιέρας. -
δυστυχώς σε εμένα......
Είναι κρίμα και για σένα και για τον οποιονδήποτε.
Έχω ακούσει μια ιστορία, ότι μπορούν να μπουν πιο σκληρές έδρες βαλβίδων κατά τη φάση της επισκευής και ότι μετά δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ίσως θα σε ενδιέφερε, αν το συνεργείο σου ή όποιος άλλος εδώ μέσα ξέρει κάτι.
-
Εάν υπάρχει κάτι ?????
-
Άλλος ένας μύθος καταρρίφθηκε...Ποιος μυθος ρε παιδια ??? Εδω το παλικαρι εγραψε οτι του αναβε λαμπακι καθε 3 και λιγο (ή ο καταλυτης ή για μυγμα), χώρια που ρεταριζε... Αν σου φαινεται αυτη φυσιολογική λειτουργεια εγω τι να πω ...
Ξερω τουλαχιστον 4 αμαξια με υγρο ψεκασμο(τα περισσοτερα ειναι στις black list - ιαπωνικα και ford) με 60.000χλμ και πανω, χωρις κανενα απολυτως προβλημα στον κινητηρα.
Διευκρίνηση. Ο υγρος εχει οντως εχει καποια προτερήματα(οπως και ελαττώματα) αλλα ΔΕΝ κανει και θαυματα οπως σε περιπτωσεις λαθος ρύθμισης ή βλαβης...
-
Συμφωνώ alexeft άλλα όταν ο επισκευαστής σου βεβαιώνει ότι δεν πειράζει??????
Τέλος πάντων..... η ζημιά έγινε, τώρα θα ξέρω εάν υπάρχει κανένας να το ρυθμίσει και κυρίως να με βεβαιώσει
ότι δεν θα πάθει ζημιά. -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Άλλος ένας μύθος καταρρίφθηκε...Ποιος μυθος ρε παιδια ??? Εδω το παλικαρι εγραψε οτι του αναβε λαμπακι καθε 3 και λιγο (ή ο καταλυτης ή για μυγμα), χώρια που ρεταριζε... Αν σου φαινεται αυτη φυσιολογική λειτουργεια εγω τι να πω ...
Ξερω τουλαχιστον 4 αμαξια με υγρο ψεκασμο(τα περισσοτερα ειναι στις black list - ιαπωνικα και ford) με 60.000χλμ και πανω, χωρις κανενα απολυτως προβλημα στον κινητηρα.
Διευκρίνηση. Ο υγρος εχει οντως εχει καποια προτερήματα(οπως και ελαττώματα) αλλα ΔΕΝ κανει και θαυματα οπως σε περιπτωσεις λαθος ρύθμισης ή βλαβης...
Φυσιολογική λειτουργία φυσικά και δε μου φαίνεται. Δεν υπάρχει θέμα.
Αλλά κολλάω στα 30000 χλμ. Είναι εντελώς αστείο το νούμερο, τουλάχιστον σε σχέση με το διθυραμβικό marketing που έχω δεχτεί σχετικά με αυτά τα συστήματα.Σχηματίζω την εντύπωση ότι ισχύει αυτό που έλεγα, ότι δηλαδή αν ψεκάσεις το υγραέριο σε υγρή μορφή, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι κατεβάσεις τη θερμοκρασία του μιγματος στην εισαγωγή κατά 22 βαθμούς και να ψύξεις τις βαλβίδες εισαγωγής, οι οποίες όμως δεν έχουν πρόβλημα ούτως ή άλλως.
Στη θερμοκρασία της εξαγωγής που είναι και το ζητούμενο δεν θα έχεις καμία επίδραση για τον απλούστατο λόγο ότι οι 22 βαθμοί είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στους πχ 900.Επίσης να συμπληρώσω ότι η vialle πχ έχει blacklist με αυτοκίνητα που έχουν πρόβλημα. Δε νομίζω να θέλει να κόψει τη δουλειά της!!!!
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Μήν κάνεις τίποτε απολύτως.
Έχεις πιάσει 100 στά 100 τούς λόγους πού σού παρουσιάσεται τό ''πρόβλημα''.
Τά έχω περιγράψει στό παρελθόν καί οφείλωνται στήν φτωχή σύνθεση τού υγραερίου σέ σχέση μέ τό προπάνιο πού αναλογεί στίς χαμηλές θερμοκρασίες τού χειμώνα.
Δέν κινδυνεύει τίποτε από τό μοτέρ υπό ανάλογες (ολιγόλεπτες)συνθήκες.κυριε Βατσο σας ευχαριστω πολυ.
-
Φυσιολογική λειτουργία φυσικά και δε μου φαίνεται. Δεν υπάρχει θέμα.
Αλλά κολλάω στα 30000 χλμ. Είναι εντελώς αστείο το νούμερο, τουλάχιστον σε σχέση με το διθυραμβικό marketing που έχω δεχτεί σχετικά με αυτά τα συστήματΣχηματίζω την εντύπωση ότι ισχύει αυτό που έλεγα, ότι δηλαδή αν ψεκάσεις το υγραέριο σε υγρή μορφή, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι κατεβάσεις τη θερμοκρασία του μιγματος στην εισαγωγή κατά 22 βαθμούς και να ψύξεις τις βαλβίδες εισαγωγής, οι οποίες όμως δεν έχουν πρόβλημα ούτως ή άλλως.
Στη θερμοκρασία της εξαγωγής που είναι και το ζητούμενο δεν θα έχεις καμία επίδραση για τον απλούστατο λόγο ότι οι 22 βαθμοί είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στους πχ 900.Επίσης να συμπληρώσω ότι η vialle πχ έχει blacklist με αυτοκίνητα που έχουν πρόβλημα. Δε νομίζω να θέλει να κόψει τη δουλειά της!!!!
Το θέμα είναι ότι οι βαλβίδες εισαγωγής δεν μπορούσανε να επιδιορθωθούνε ( όπως είπε το ρεκτιφιέ) και έγινε παραγγελία ενώ της εξαγωγής θα γίνουνε επιδιόρθωση.
-
Μα όλες οι βαλβίδες βρίσκονται στον ίδιο θάλαμο καύσης και υπόκεινται στις ίδιες θερμοκρασίες! Είναι προφανές ότι το αυτοκίνητο δούλευε με φτωχό μείγμα και έλιωσαν όλα. Άρα τίποτα δεν αποδεικνύεται, ούτε ότι είναι προβληματικά τα υγρού ψεκασμού, ούτε ότι είναι απαραίτητες οι 'λαδιέρες'.
@χristos: δεν ξέρω πως θα το κυνηγήσεις αλλά το αυτοκίνητό σου δεν είχε ρυθμιστεί σωστά.
-
kostasVatsos έγραψε:
Αφού δέν έχεις πρόβλημα τί ψάχνεσαι?
Είναι σάν νά είσαι καλά καί νά τρέχεις σέ γιατρούς γιά νά σού τό βεβαιώσουν.
Εάν τό κάνεις γιά εσένα ,έ τότε κάνε το καί γιά τό αυτοκίνητό σου.@kostasVatsos:
....και **ΠΩΣ **μπορώ να ξέρω αν το μίγμα μου είναι ρυθμισμένο σωστά?
ΟΤΑΝ ΠΑΘΩ τη ζημία μετά από πολλά χλμ?Εγώ θα ήθελα να ξέρω **προκαταβολικά **το πως είναι ρυθμισμένο.
Γι'αυτό ρώτησα, και γι αυτό εξακολουθώ να ρωτώ.Γνωρίζει κανείς κάποιο συνεργείο που να μπορεί να δει αν είναι ΣΩΣΤΑ ρυθμισμένο το LOVATΟ σύστημά μου?
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης snahmi έγραψε:
kostasVatsos έγραψε:Αφού δέν έχεις πρόβλημα τί ψάχνεσαι?
Είναι σάν νά είσαι καλά καί νά τρέχεις σέ γιατρούς γιά νά σού τό βεβαιώσουν.
Εάν τό κάνεις γιά εσένα ,έ τότε κάνε το καί γιά τό αυτοκίνητό σου.@kostasVatsos:
....και **ΠΩΣ **μπορώ να ξέρω αν το μίγμα μου είναι ρυθμισμένο σωστά?
ΟΤΑΝ ΠΑΘΩ τη ζημία μετά από πολλά χλμ?Εγώ θα ήθελα να ξέρω **προκαταβολικά **το πως είναι ρυθμισμένο.
Γι'αυτό ρώτησα, και γι αυτό εξακολουθώ να ρωτώ.Γνωρίζει κανείς κάποιο συνεργείο που να μπορεί να δει αν είναι ΣΩΣΤΑ ρυθμισμένο το LOVATΟ σύστημά μου?
Ευχαριστώ.Τρέχεις τά 100 σέ 8.97 ,στό υποβρύχιο ψάρεμα έχεις 5,47 άπνοια ,κάθε βράδυ εξαντλείς τρείς γυναικάρες στό κρεβάτι,καί όλα αυτά μέ λιγότερους από 90 σφυγμούς τό λεπτό.
¨Εχεις δίκαιο,χρειάσεσε γιατρό γιά νά σέ βεβαιώσει ότι είσαι καλά.
Πήγαινε στό καλοχώρι στήν CNG δουλεύει τήν LOVATO -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Μα όλες οι βαλβίδες βρίσκονται στον ίδιο θάλαμο καύσης και υπόκεινται στις ίδιες θερμοκρασίες! Είναι προφανές ότι το αυτοκίνητο δούλευε με φτωχό μείγμα και έλιωσαν όλα. Άρα τίποτα δεν αποδεικνύεται, ούτε ότι είναι προβληματικά τα υγρού ψεκασμού, ούτε ότι είναι απαραίτητες οι 'λαδιέρες'.@χristos: δεν ξέρω πως θα το κυνηγήσεις αλλά το αυτοκίνητό σου δεν είχε ρυθμιστεί σωστά.
Παραιτούμαι!!!
Υγραεριοκίνηση!