-
Ο χρήστης Vdx έγραψε:
Όχι για LPGas αναφέρομαι. Αύριο θ πάρω ecokinisi, σε αυτόν που λες και δεν σε όποιον άλλον έχω σημειώσει.Συγνώμη αν σας έχω μπερδέψει με τα quotes.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Δεν πειραζει μην αγχωνεσαι
Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ο LPGas κάνει άψογη δουλειά. Έχω 25 χιλιάδες χιλιόμετρα και δουλεύει πάντα σα σωστό εργοστασιακό. Δεν έχει κάνει μισό κιχ.
Από εκεί και πέρα, σε 1.8 μοτέρ που έχω εγώ, πλήρωσα 1.040 ευρώ για το Seq32. Ίσως έχει και πιο φθηνά συστήματα. Ψεκασμοί βενζίνης από τις 1.500 σαλ και πάνω από τις 4.500 ρίχνει σκέτη βενζίνη.
Με τις σημερινές τιμές των καυσίμων, υπολόγισε ότι το κόστος κίνησης θα πέσει ακριβώς στη μέση.
Το κράτησε μέσα τέσσερα βράδια.Στο παράλληλο ψεκασμό παίζει ρόλο και τι κινητήρα έχεις.
Για παράδειγμα εγω στο Honda με σύστημα Lovato ψέκαζε ποσότητα βενζίνης μετά τίς 3300 στροφές.
Συο ρέλαντί δούλευε υγραέριο. Το θέμα είναι πόσο ποσότητα σου ρίχνει, αυτό το γνωρίζει μόνο ο εγκαταστάτης σου.
Ζημιά δέν θα πάθει κανένα υγραεριοκίνητο στις 25000 με 30.000 χιλιόμετρα. Θα φανεί αργότερα.
Στο επισημαίνω γιατί εγω με τον αρχικό εγκαταστάτη είχα πρόβλημα, και το ανέλαβε άλλος .
Όλα εξ αρχής το προγραμματισμό και στο δρόμο εγω οδηγούσα και αυτός ρύθμιζε .
Φάγαμε 2 ημέρες και 120 χιλιόμετρα. Το αμάξι άλλαξε συμπεριφορά τελείως , μην σου πώ οτι πήγαινε καλύτερα και απο βενζίνη . -
Ρελαντί ως 1.500: υγραέριο.
1.500 ως 4.500: κυρίως υγραέριο και ποσοστό βενζίνης, ανάλογα με το φορτίο.
4.500 ως 9.000: σκέτη μπενζίνα! (Βαυκαλίζομαι ότι οδηγώ S2000).Όλα τα παραπάνω αφορούν υγραέριο κι όχι ΦΥΣΙΚΟ αέριο.
Σωστή σκεπτικό μου φαίνεται.
Τι κινητήρα έχεις και τι αμάξι ;
Εάν έχεις μηχανικές βαλβίδες έλεγχο διάκενων ανα 30.000 χιλιόμετρα -
Ο χρήστης Vdx έγραψε:
Ρελαντί ως 1.500: υγραέριο.
1.500 ως 4.500: κυρίως υγραέριο και ποσοστό βενζίνης, ανάλογα με το φορτίο.
4.500 ως 9.000: σκέτη μπενζίνα! (Βαυκαλίζομαι ότι οδηγώ S2000).Όλα τα παραπάνω αφορούν υγραέριο κι όχι ΦΥΣΙΚΟ αέριο.
Σε ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες.
Πείρα τηλ και μου έδωσε μια προσφορά στα ~940 μετρητά! Θα πάω και από κοντά για περισσότερες πληροφορίες και ενδεχομένως καλύτερη τιμή.. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι δουλεύει μόνο με brc, ότι το αυτοκίνητο μου έχει μια ευαισθησία στο αέριο και ότι ένα εξάρτημα μετά από κάποια χλμ χαλαει και θα πρέπει να το αλλάξω εξ αρχής ώστε να μην μου το εμφάνιση αργότερα και τρέχω (νομίζω κάτι σχετικά με τον καταλύτη πρέπει να είπε... [emoji17]). Θα πάρω και σε άλλους 2 - 3 να δω τι εντύπωση θα μου κάνουν.Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Όλα τα Ιαπωνικά είναι ευαίσθητα στο υγράεριο.
Ωστόσο με σωστό προγραμματισμό / ενεργοποίηση παράλληλου ψεκασμού βενζίνης και έλεγχο διάκενων βαλβιδών ανα 25000-30.000 θα αργήσει να εμφανιστεί πρόβλημα στίς βαλβίδες εξαγωγής κυρίως.
Εγω με το Honda έκανα 140.000 χιλιόμετρα σε 3 χρόνια και στήν αρχή το αμάξι δέν ηταν σωστά ρυθμισμένο.
Το ανέλαβε άλλος εγκαταστάτης εξ ολοκλήρου . Εάν δέν με χτυπούσαν το αμάξι δούλευε ρολοι.
Υπ οχιν είχε 140.000 χιλιόμετρα με υγραέριο και σύνολο 450.000 χιλιόμετρα. -
Toyota Corolla Verso 1.8 του 2005. Βαλβίδες δε γνωρίζω, αλλά έχω εμπιστοσύνη στον LPGas. Όταν έκανα την έρευνά μου, διάβασα όλο το δίπλα φόρουμ, διάβασα για αυτόν εγκωμιαστικά σχόλια και πλέον έχω κι εγώ την καλύτερη γνώμη. Το πόσα χιλιόμετρα θα βγάλω θα φανεί, αλλά έβαλα το σύστημα στις 205 χιλιάδες και τώρα έχω 230. Αν με φτάσει στις 400 χιλιάδες, θα κάνω τούμπες. Μετά ας χαλάσει, χαλάλι του, θα πάει για απόσυρση έτσι κι αλλιώς. Θα είναι και 27-28 ετών.
ΥΓ. Μου έχει πει να προσθέτω το TuneUp στη βενζίνη για καλύτερη λίπανση των βαλβίδων. Καίει και λάδια, οπότε κι αυτό βοηθάει στη λίπανση, το βλέπω άτρωτο το μοτέρ από θέμα υγραερίου, μόνο μη χειροτερέψει η κατανάλωση λαδιού.
-
Στο Honda Accord είχα σύστημα Lovato . Έκανα 140.000 χιλιόμετρα σε 3 χρόνια και σύνολο 450.000.
Στίς μετρήσεις διάκενων βαλβιδών και τις 4 φορές ( ανα 30.000) ήταν σε όρια κατασκευαστή.
Τώρα στο νέο αμάξι Mazda 6 που πήρα , θα βάλω ξανά υγραέριο καθώς κάνω ετησίως 40.000
Σύστημα προσανατολίζομαι σε EuropeGas Avance 32 με Obd υποστήριξη , μπέκ βενζίνης Hana Gold H2001 και πνεύμονα Tommaseto.
Από όσο έψαξα στο AutoData έχει μηχανικές ωαλβίδες με καπελώτα αλλά με μεγάλα διάκενα 0,27-0,32 .
Πρίν το υγραέριο θα αλλάξω και τα μπουζοκαλώδία γιατί παίζει σημαντικό ρόλο στο υγραέριο.
Σε ~20 ημέρες θα το τοποθετήσω, πρός το παρόν το δουλεύω βενζίνη για να δω εάν θα μου παρουσιάσει πρόβλημα. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας είναι πολύ ενθαρρυντικες!
Άμα δεν ήταν λίγο τσιμπημένη η τιμή θα είχα καταλήξει σε LPGas, βεβαία στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το εξάρτημα οπότε δεν είναι παράλογη. Ecokinisi που πήρα τηλ έλειπε ο ο υπεύθυνος. Στόχος μου είναι να κάνω όσα χλμ θέλω χωρίς να με νοιάζει το κόστος. Και το αυτοκίνητο να ζήσει τουλάχιστον αλλά 5 χρόνια ή να φτάσει τα 500.000 χμλ.Sent from my SM-A520F using Tapatalk
-
Εγώ δεν τσιγκουνεύτηκα τα 100 ευρώ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Γιατί το υγραέριο είναι περίεργη υπόθεση και πολλά ακούγονται για ζημιές.
Ενδέχεται όμως να είχε γίνει αντίστοιχα σωστή δουλειά και στον φθηνότερο, δε θα μάθουμε ποτέ. -
Εγώ δεν τσιγκουνεύτηκα τα 100 ευρώ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Γιατί το υγραέριο είναι περίεργη υπόθεση και πολλά ακούγονται για ζημιές.
Ενδέχεται όμως να είχε γίνει αντίστοιχα σωστή δουλειά και στον φθηνότερο, δε θα μάθουμε ποτέ.Εννοείτε ότι για 100 δεν τίθεται θέμα! Είχα παραπλανηθει από τις διαφημίσεις που τύπου Tsopelo και περίμενα ότι θα δώσω 5-6 κατοστάρικα και τα 940 μου φάνηκαν πολλά.
Όπως και να έχει δεν θα κάνω πίσω, με ενδιαφέρει να γίνει σωστή δουλειά.Sent from my SM-A520F using Tapatalk
-
Έπειτα απο την αλλαγή του Honda Accord , αγοράστηκε πρόσφατα 1 Mazda 6 του 2005.
To Honda είχε πολλά χιλιόμετρα επάνω ( 450.000 εκ των οποίων τα 140.000 με υγραέριο σε 3 χρόνια)
Τώρα για το Mazda 6 ακούω διάφορα λόγω ότι έχει κοινά σημεία με Ford Mondeo.
Αρχικά θα γίνει πλήρες Service και θα αλλαχτούν και τα μπουζοκαλώδια.
Σύστημα έχω κλείσει πρός : EuropeGas Avance 32 , με obd υποστήριξη , Πνεύμονα Tommaseto και μπέκ βενζίνης.
Ρύθμιση στο δρόμο και ενεργοποίηση λίπανσης στο φορτίο αλλά και στίς στροφές.
@Ηλίας Α Ήθελα και τη δική σου γνώμη για το σύστημα αλλά και γενικά για το αμάξι. -
Το αμαξι μια χαρα και το συστημα ειναι το αγαπημενο μου, βαλε υγραεριο, ομως θα επελεγα να γυρναει σε βενζινη πανω απο τις 4000 στροφες και να ενεργοποιηθει η λειτουργια που κοβει την αντλια βενζινης απο τον εγκεφαλο του υγραεριου μιας και εχει αυτη τη δυνατοτητα, γιατι αν ειναι ιδιο με τα ford πονανε παρα πολυ στην αντλια.
Κοιτα τον μαστο του θερμοστατη, αν δεις ιχνη απο αντιψυκτικο γυρω του αλλαξε τον αμεσα, οπως επισης και το δοχειο διαστολης του ψυγειου νερου. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Το αμαξι μια χαρα και το συστημα ειναι το αγαπημενο μου, βαλε υγραεριο, ομως θα επελεγα να γυρναει σε βενζινη πανω απο τις 4000 στροφες και να ενεργοποιηθει η λειτουργια που κοβει την αντλια βενζινης απο τον εγκεφαλο του υγραεριου μιας και εχει αυτη τη δυνατοτητα, γιατι αν ειναι ιδιο με τα ford πονανε παρα πολυ στην αντλια.
Κοιτα τον μαστο του θερμοστατη, αν δεις ιχνη απο αντιψυκτικο γυρω του αλλαξε τον αμεσα, οπως επισης και το δοχειο διαστολης του ψυγειου νερου.Καταρχήν ευχαριστώ.
Να γυρνάει στις 4000 μόνο βενζίνη το είχα σκεφτεί και εγώ.
Βέβαια ούτε εγώ αλλά ούτε και ο πατέρας το δουλεύει σε υψηλές στροφές 3500-4000 αλλαγή ταχύτητας.
Τώρα όσο αφορά την επιλογή για το κόψιμο της αντλίας καυσίμου, δεν ξέρω εάν η ερώτηση είναι σωστή.
Αφού θα επιλέγει να τη κόβει , πως θα ρίχνει παράλληλο ψεκασμό στο φορτίο που θα επιλέξουμε και στις στροφές ; Εκτός εάν σου δίνει επιλογή στο συγκεκριμένο εύρος να λειτουργεί η αντλία
Μπουζοκαλωδια έχεις κάποια πρόταση;
Το σύστημα θα τοποθετηθεί σε επίσημο της EuropeGas και επίσημο της Μάζντα.
Ο ίδιος μου είχε διορθώσει όλα τα προβλήματα που είχα με το Honda με το υγραέριο.
Τέλος αξίζει να τοποθετήσω έξτρα το φίλτρο Ultra 360 για περισσότερη προστασία και των μπεκ αλλά και των φίλτρων του συστήματος.
Οπότε θα σου πω τι θα μου πει . -
Έχει μπουζοκαλώδια αυτός ο κινητήρας;
-
Ο χρήστης meletis_m έγραψε:
.......Αφού θα επιλέγει να τη κόβει , πως θα ρίχνει παράλληλο ψεκασμό στο φορτίο που θα επιλέξουμε και στις στροφές ; Εκτός εάν σου δίνει επιλογή στο συγκεκριμένο εύρος να λειτουργεί η αντλία
Μπουζοκαλωδια έχεις κάποια πρόταση;.........Ο εγκεφαλος του υγραεριου του συγκεκριμενου συστηματος διαχειριζεται ο ιδιος ποτε θα ανοιξει και ποτε θα κλεισει η αντλια βενζινης οταν ερθει η ωρα για τοα παραλληλο ψεκασμο δινει εντολη να ξεκινησει, αυτο ειναι το καλο του,φανταζομαι οτι και αλλα συστηματα πλεον θα εχουν αυτην τη δυνατοτητα.
Μπουζοκαλωδια μονο τα μαμα θα εβαζα στο δικο μου. -
Τελικά υπάρχει κίνδυνος ή όχι σε περίπτωση ατυχήματος;
Εδώ μέσα έχω ακούσει πως όχι... -
Γειά σας. Όταν βάζω υγραέριο μυριζει αέριο μέσα στην καμπίνα, οχι κατευθείαν συνήθως και μπορει να μυρίζει για 2-3 μέρες. Η μυρωδιά την παρατηρώ οταν σταματάω σε διόδια ή αμα παρκάρω το αμάξι και πάω αργότερα την ίδια ημέρα ή την επόμενη μυρίζει. η μυρωδιά έρχετε απο το πορτμπαγκαζ που είναι και η δεξαμενή. το είχα πάει στον τεχνικό και μου είχε δει την πολυβαλβίδα στην δεξαμενη οτι ειναι οκ και δεν μυρίζει. θα του το ξαναπάω πάλι. ξερετε τι μπορεί να έιναι? η κατανάλωση πάντως είναι οκ (δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει κάπου).
-
Καλησπέρα παιδιά. Υπάρχει κάποιος που έβαλε σε Almera n15 υγραέριο;
Είμαι σε αναζήτηση εγκαταστάτη (Θεσσαλονίκη) και μέχρι τώρα έχω πάρει προσφορά για Lovato exr στα 850
-
Καλησπέρα παιδιά. Υπάρχει κάποιος που έβαλε σε Almera n15 υγραέριο;
Είμαι σε αναζήτηση εγκαταστάτη (Θεσσαλονίκη) και μέχρι τώρα έχω πάρει προσφορά για Lovato exr στα 850
Προχώρησε στην εγκατάσταση αρκεί να είναι ολα τα εξαρτήματα Lovato. Ρώτησε στήν επίσημη αντιπροσωπεία εάν είναι επίσημος συνεργάτης ο συγκεκριμένος.
Να έχεις υπ οψιν το αμάξι να δουλέυει άριστα στην βενζίνη και θα προτιμούσα να είχε κάνει Service προηγουμένως
-
Παιδιά η μέτρηση των διάκενων των βαλβίδων πόσο κοστίζει περίπου;
-
Απο 30-600 ευρω αναλογα το μοντελο και τον απαιτουμενο χρονο που θα χρειαστει.
Υγραεριοκίνηση!