-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
οποτε βασιζεται και παλι στο τι θα 'αποφασισει' ο μαμα εγκεφαλος αναλλογα της θερμοκρασίας του κινητηρα ( και φυσικά και των αλλων παραμετρων).
οκ αρζιζω να αντιλαμβανομαι....
ΙΔΑΝΙΚΑ ομως τουλαχιστον της θερμοκρασίας καλο θα ηταν να μπει...
γιατι απο το που θα παρει 'ζεστο' νερο για τον πνευμπονα ειναι λιγο σχετικό, ειδικά σε μοτερ που 'αλλαξαν προσανατολισμό' απο ανατολη δυση σε βορρα νοτο και τα υδραυλικά τους εγιναν λιγο μανταρα....και κατι ασχετο με το σχεδιαγραμμα ( στο οποιο θα επανερθω ) αλλα με τις δεξαμενες.
Λογω της 'ανησυχης' χρησης του οχηματος αυτο βρισκεται συχνα πυκνα με περιεργες κλισεις κυριως στε ανηφόρα ή κατηφόρα.
Αυτο τι σχεση εχει με την δεξαμενη, το ποσο γεματη (πρεπει να) ειναι κ.λ.π. κ.λ.π.? καθοσον δεν εχει 'χωρισματα'
και αναφερομαι σε κλασική δεξαμενη τυπου 'θερμοσιφωνα' βαλμενη ως συνηθως κατα πλατος στο πορτμπαγκαζ
επεισεις παιζει ρολο το 'ταρακουνημα' στον κακο χωματοδρομο?? ( δεν αναφερομαι στην στιριξη της δεξαμενης )Τά νερά τά παίρνεις από τίς σωληνώσεις τού καλοριφέρ καί είναι γεγονός πως σέ ορισμένα μοντέλα ΄''ψάχνεται΄΄ κανείς αλλά δέν είναι καί πρόβλημα.
μά τήν δεξαμενή δέν έχεις κανένα πρόβλημα εκτός καί βάλεις τήν δεξαμενή σέ μορφή τροχού μέ τήν πολλυβαλβίδα νά είναι σέ
θέση πού μόλις βγάλεις τό στεγανό περικάλυμα τήν βλέπεις χωρίς νά σκύψεις. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Εσύ θα τάιζες το δικό μου;Με στεναχωρείς.
Εκτός από το οικονιμικό, μου αρέσει και να ασχολούμαι.
Ε, ένας είμαι, άσε με να υπάρχω.
Όπως κατάλαβες κάνω και λίγη πλάκα….. άσχετο εάν συμβάλω και σε αυτό, όσο μπορώ. Είναι οδυνηρό πελάτες μου, να περνούν συσσίτιο απόρων..
Σίγουρα να μην στενοχωριέσαι!.
Αλώστε είσαι ένας, που από της απαντήσεις, καθώς και από της ερωτήσεις σου συμπεραίνω, ότι γνωρίζεις περισσότερα από άλλους που σίγουρα θα έπρεπε να γνωρίζουν, μα δεν…….
Δεν σε αφήνω εγώ να υπάρχεις, μόνος σου πήρες την θέση που σου ανήκει!!.
Όπως πρέπει να έχεις καταλάβει, μέσα στην ενότητα, έχω αυτοσκοπό, να δημιουργώ ενημερωμένους πολίτες. Τουλάχιστον μέχρι εκεί που φτάνουν οι γνώσεις μου. Έτσι όντας ένας ‘σχετικός’ δεν πιάνετε κορόιδο, μα εξανεμίζονται και τα παραμύθια μας……
Φιλικά
Α. -
Δεκτή η πλάκα. Ζήτω το χιούμορ, κάτω η στενοχώρια!!!
-
Επομενως ( για να επανελθω στο σχεδιαγραμα,) απο την στιγμη που ο εγκεφαλος του αεριου 'αντιγραφει' μεσω των μπεκ της βενζινης τι 'κανει ο μαμα' με τα στοιχεια που εχει απο τους διαφορους αισθητηρες ( πχ στροφαλου εκεντροφορου κ.λ.π. ) τι το θελει ο του αεριου να εχει ΚΑΙ αυτος τα στοιχεια του Λ και δεν αρκειται στα στοιχεια που περνει απο τα μπεκ τις βενζινης????
Αφου ο μαμα εγκεφαλος διαβαζει Λ και οταν καιμε αεριο λογικά αν βρισκει κατι περιεργο προσαρμοζει την διαρκεια και το timming αναλλογα νομιζοντας οτι προσαρμοζει τα δικα του, οποτε το αεριο αντιδρα και παλι αναλλογα..
( δεν ξερω αν το εγραψα κατανοητα...)
-
Η σύνδεση με τον Λ ή μέσω της διαγνωστικής θύρας (EOBD) χρησιμεύει στο να αυτορυθμίζεται ο εγκέφαλος του υγραερίου (σε ένα βαθμό πάντα).
Βλέπει την επίδραση που έχει αυτό που κάνει και αυτορυθμίζεται αναλόγως, γύρω από τη βασική του ρύθμιση που έχει από την εγκατάσταση.Πολύ βολική δυνατότητα.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Η σύνδεση με τον Λ ή μέσω της διαγνωστικής θύρας (EOBD) χρησιμεύει στο να αυτορυθμίζεται ο εγκέφαλος του υγραερίου (σε ένα βαθμό πάντα).
Βλέπει την επίδραση που έχει αυτό που κάνει και αυτορυθμίζεται αναλόγως, γύρω από τη βασική του ρύθμιση που έχει από την εγκατάσταση.Πολύ βολική δυνατότητα.
Σωστά, αλλά όχι σέ όλα τά συστήματα.Στό 80 μέ 85 τίς εκατό τών συστημάτων ή σύνδεση γίνεται προαιρετικά καί μόνο γιά διαγνωστικούς λόγους π.χ. παρακολούθηση τού Λ κατά τήν ρύθμηση στόν δρόμο.
-
Θα μπορουσε με μια δοση υπερβολής να πει κανεις οτι μιλαμε για εναν 'ανοιχτο' εγκεφαλο?? ( με την ενοια του 'αγραφου') ο οποιος σαφως και δεν επειρεαζει την αναφλεξη αλλα μονο το καυσιμο...
κι ενα πιο πρακτικό ερωτημα κι οχι 'φιλοσοφικό' οσο το ανωτερω.
Ο εγκεφαλος που εχω ( ο μαμα ) ειναι πειραγμενος απο προγραμμα. το κυριωτερο που εχει ως πειραγμα ειναι οτι το συγκεκριμενο μοτερ ειναι 'κομμενο' με πολυ ηπια καμπυλη αναφλεξης ( χαμηλη συμπιεση 9.2 σε σχεση με την Mazda εκδοση - ασχετο με εγκεφαλο αλλα απλώς το αναφερω να καταλαβετε ) το κυριωτερο ομως που πειραχτηκε ηταν η απουσια 'χαρτη' ( που τωρα υπαρχει) για να εκμεταλευτει το οτιδηποτε πανω απο 89 οκτανια ( αμερικανικη απλή ) ενω τωρα, κατα τον βελτιωτη θα εβλεπα ακομα περισσότερα με 100αρα ( που δεν εχω βαλει ποτε..)Αραγε το αεριο θα 'εξαντλησει' καλυτερα τα ορια λογω της αυξημενης αντικροτικότητας του??
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Θα μπορουσε με μια δοση υπερβολής να πει κανεις οτι μιλαμε για εναν 'ανοιχτο' εγκεφαλο?? ( με την ενοια του 'αγραφου') ο οποιος σαφως και δεν επειρεαζει την αναφλεξη αλλα μονο το καυσιμο...κι ενα πιο πρακτικό ερωτημα κι οχι 'φιλοσοφικό' οσο το ανωτερω.
Ο εγκεφαλος που εχω ( ο μαμα ) ειναι πειραγμενος απο προγραμμα. το κυριωτερο που εχει ως πειραγμα ειναι οτι το συγκεκριμενο μοτερ ειναι 'κομμενο' με πολυ ηπια καμπυλη αναφλεξης ( χαμηλη συμπιεση 9.2 σε σχεση με την Mazda εκδοση - ασχετο με εγκεφαλο αλλα απλώς το αναφερω να καταλαβετε ) το κυριωτερο ομως που πειραχτηκε ηταν η απουσια 'χαρτη' ( που τωρα υπαρχει) για να εκμεταλευτει το οτιδηποτε πανω απο 89 οκτανια ( αμερικανικη απλή ) ενω τωρα, κατα τον βελτιωτη θα εβλεπα ακομα περισσότερα με 100αρα ( που δεν εχω βαλει ποτε..)Αραγε το αεριο θα 'εξαντλησει' καλυτερα τα ορια λογω της αυξημενης αντικροτικότητας του??
Σαφώς ναί.
-
9,2 συμπίεση και 100 οκτάνια; Πιο το νόημα;
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
9,2 συμπίεση και 100 οκτάνια; Πιο το νόημα;Σε μια σταδιακη βελτιωση καποια στιγμη καποια πραγματα μοιαζουν 'εκ του περισσου'..
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
9,2 συμπίεση και 100 οκτάνια; Πιο το νόημα;Μέ τήν χρήση LPG αντιλαμβάνεται κανείς.
1ον)Αισθητά απαλότερο δούλεμα,2ον) ελαστικότερο κινητήρα.
Αυτό λόγω τών περισοτέρων οκτανίων τού LPG καί λόγω τής τέλειας μίξης τών δύο αερίων πλέων συστατικών τού μίγματος. -
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
9,2 συμπίεση και 100 οκτάνια; Πιο το νόημα;
Μέ τήν χρήση LPG αντιλαμβάνεται κανείς.
Αυτό λόγω τών περισοτέρων οκτανίων τού LPG καί λόγω τής τέλειας μίξης τών δύο αερίων πλέων συστατικών τού μίγματος. -
Σιγά σιγά το θέμα με το σκάρτο L.P.G αρχίζει να εξαλείφεται , η 3 τελευταίες παραλαβές 8+8+6=22 τόνους μίγμα έδειξαν πώς ήταν καθαρότερο και πιο ελαφρύ
ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ kgf/1 15c 0.5598 στις 12/12/2011
Όμως επιφυλάσσομαι ,άκουσα για καραβίσιο μετά τις γιορτές. -
Αυτό λόγω τών περισοτέρων οκτανίων τού LPGΌλα αυτά σε 9,2συμπίεση;
Σε 11 και 12 δηλαδή τι θα γίνεται. -
Ε….. βάζεις ένα ζευγάρι φτερά και…. Χιούμορ Κάνο έτσι!!!
-
Αυτο που λέτε για 'Αισθητά απαλότερο δούλεμα' το καταλαβαινα κι εγω αλλα νομιζα ηταν η ιδέα μου.
Βεβαιώθηκα οτι κατι τρεχει, οταν εμεινα απο αεριο και εκανα καποιες διαδρομες με βενζινη.
ο θορυβος απο τον κινητηρα ήταν αισθητα πιο τραχύς.Παντως η δουλεια με το αεριο φαινεται να 'περπαταει'.
Στη Λαρισα υπηρχαν πριν την εξαρση 2 πρατηρια, πριν 5 περιπου μηνες ανοιξε ενα ακομα, τον προηγουμενο μηνα ανοιξε κι αλλο και χθες ειδα την ενδειξη 'προσεχως AUTOGAS', οποτε παμε στα 5Απο την αλλη σε μερικους εγκαταστατες που βλεπω επειδη περναω τακτικα, παρατηρω αδεια μαγαζια, ή με ενα αυτοκινητο μεσα, εκει που μεχρι προτινος γινοταν ενας ψιλοχαμος.
Πιθανον να ετυχε τον τελευταιο καιρο, απλα μου εκανε εντυπωση -
http://www.protothema.gr/files/1/2011/νοθευμένα καύσιμα.pdf
καλημερα.μπορει να μην αφορα υγραεριο αλλα ειναι ενδιαφερον το τι γινεται με το πετρελαιο. -
Έτσι είναι όπως τα λες το 5ο πρατήριο στον δρόμο Τιρνάβου θα λειτουργήσει στους προσεχούς μήνες .
Δεν ήτανε η ηδέα σου. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Περνάνε ρωτάνε και φεύγουν, μετά από μία εβδομάδα θα δεις τους ίδιους να ξαναρωτάνε , θέλουνε να κάνουν την μετατροπή αλλά συγομουρμουρώντας λένε δεν έχω τα λεφτά !!! να σε πληρώσω σε 12 η24 μήνες;; αλλά δεν έχω κάρτα!!! Η συμφωνία με το στόμα………….. -
Ο χρήστης jim4 έγραψε:
http://www.protothema.gr/files/1/2011/νοθευμένα καύσιμα.pdf
καλημερα.μπορει να μην αφορα υγραεριο αλλα ειναι ενδιαφερον το τι γινεται με το πετρελαιο.Hθελα να ξερα ολα αυτα τα 'τρελα' σε ποσο ομολογουμενως προστιμα εισπραττονται?
Γιατι δεν ειναι και λιγα ποσα.
Οσον αφορα τη μοδα ή φουσκα ή οπως θελετε πειτε το της υγραεριοκινησης, τα πρατηρια αρχιζουν και εμφανιζονται τωρα λογω του οτι ειχαν κανει την αιτηση για αδεια πριν 1-1,5 χρονο που γινοταν ο χαμος με το υγραεριο, και τωρα εγκριθηκε η αδεια. -
Αν ο πρατηριούχος βγάζει 5-10 ευρώ σε κάθε αμάξι που φουλάρει τα πρόστιμα είναι αστεία σε σχέση με το κέρδος από την εξαπάτηση.
Επίσης, πουθενά δεν ελέγχουν την ποσότητα του καυσίμου που γράφει η αντλία.Μόνο αν τους έγραφαν κάθε βδομάδα θα σταματούσαν να κλέβουν.
Υγραεριοκίνηση!