-
Πριν 7 μήνες που έβαλα υγραέριο 4ης γενιάς στο καινούργιο μου τότε jeep και με τιμή της βενζίνης 0,95 ρωτούσαν τα ίδια πράγματα. Τώρα εγώ έχω κάνει σχεδόν απόσβεση (1100 ευρώ τότε η τοποθέτηση) και απολαμβάνω χωρίς προβλήματα το ΙΧ μου κάνοντας ανέμελα πολλά χλμ και ακόμα ρωτούν τα ίδια. Μάλιστα σκέφτηκα να πάω φέτος στην ΚΡΗΤΗ διακοπές που έχει και πρατήρια υγραερίου χωρίς να σκέπτομαι ότι εκεί η βενζίνα έχει 1,80 ευρώ το λίτρο.
-
Ο χρήστης djoannid έγραψε:
Το θέμα αγαπητοί είναι το εξής: Υπάρχει άτομο που να έβαλε της ICOM και να μην του παρουσιάζει συνολικά κανένα από τα προβλήματα (σβήσιμο, ρετάρισμα τυχαίο εν κινήσει, κτλ). Αν ναί, τότε φταίει ο εγκαταστάτης αλλιώς πρέπει να συνεχίσουμε...Εμένα πάντως το ρετάρισμα επειδή γίνεται τυχαία και είναι πολύ μικρό δεν με ενοχλεί ούτε στην οδήγηση ούτε όταν κάνω προσπέραση (δεν μου έχει τύχει ποτέ πάνω σε προσπέραση!)Οχι δεν νομιζω κάποιος να μην έχει ΟΥΤΕ ενα πρόβλημα... Εκτος κ αν εχει, αλλα δεν το καταλαβαίνει. Πράγμα δύσκολο. Τα δικά μου προβλήματα είναι ή ήταν τα εξής :
α) ρετάρισμα σε πολύ χαμηλές στροφές, πχ σε ξεκίνημα σε φανάρι. Οχι οτι μου συμβαίνει πάντα... αλλα στα 10.000χλμ που έχω κάνει έχει εμφανιστει αρκετές φορές. Ιδιαίτερα όταν έχει πολύ κίνηση, και είμαι συνέχεια στο σταμάτα ξεκίνα. Νομίζω οτι παίζει ρόλο και η πληρότητα του ρεζερβουάρ... πιθανως να το κάνει όταν πάει να τελειώσει. Αλλα για αυτο θα πρέπει να το κοιτάξω πιο πολλές φορές.
β) 1 φορα μου έσβυσε ο κινητήρας, αλλα ήμουν σταθμευμένος στο πάρκινγ μου και έπαιζα με το ραδιόφωνο. Δεν μπορω να φανταστω αν εν κινήση θα μπορούσε να σβύσει, γιατι άμα σβύσει θα με κλαίτε.
γ) Ενα άλλο θέμα που μου συμβαίνει για 2η φορα, αλλα αυτη τη φορα έχει και συνέχεια. Γυρνώντας απο Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, έχει μια κατηφορική ευθεία που πάς για πολύ ώρα με 100-110χλμ χωρίς να είναι απαραίτητο να πατάς το γκάζι. Καποια στιγμή μετά την ευθεία, παρατήρησα οτι... πήγαινα με βενζίνη. Το λαμπάκι του υγραερίου ήταν κλειστό. Αυτο το είχα ξαναπάθει πηγαίνοντας Θήβα (σε μια άλλη μεγάλη ευθεία). Ρώτησα τότε τον Μπίρμπο, και μου είπε οτι όταν το αυτοκίνητο κινείται με μεγάλες ταχύτητες για πολύ ώρα και χωρίς γκάζι, το σύστημα βάση κάποιας νομοθεσίας κόβει την παροχή υγραερίου. Οκ το δέχτηκα, και δεν μου ξαναέτυχε εντος πόλης. Σήμερα το ξαναέπαθα, αλλα η συνέχεια ήταν οτι ενω πάτησα το κουμπί για να γυρίσει σε υγραέριο, δεν γύρναγε. Δλδ αναβόσβυνε το κόκκινο λαμπάκι (καμια 30αρια φορές), και δεν σταθεροποιήθηκε. Το ξαναπατάω, τίποτα. Τελικά με την 3η το κατάλαβε και άναψε.
δ) Παρατηρώ για διαφορετική αντίδραση του αυτκινήτου μετά απο μεγάλα ταξίδια. Πχ πριν απο 3 μέρες ήρθα Θεσσαλονίκη. Ολη η διαδρομή εγινε με air condition, και σταμάτησα μόνο στη Λάρισα για να γεμίσω. Μπαίνοντας λοιπον στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και κινούμενος με χαμηλές ταχύτητες σταματα-ξεκινα και φανάρια, κατάλαβα οτι το υγραέριο 'δεν την παλευει'. Απροθυμία, ρεταρίσματα, υψηλες στροφες για να ξεκινήσω. Πολύ άσκημη κατάσταση.Βασικά αυτα έχω αντιμετωπισει, και συνεχίζω να αντιμετωπίζω.
-
Ο χρήστης babisv έγραψε:
Πριν 7 μήνες που έβαλα υγραέριο 4ης γενιάς στο καινούργιο μου τότε jeep και με τιμή της βενζίνης 0,95 ρωτούσαν τα ίδια πράγματα. Τώρα εγώ έχω κάνει σχεδόν απόσβεση (1100 ευρώ τότε η τοποθέτηση) και απολαμβάνω χωρίς προβλήματα το ΙΧ μου κάνοντας ανέμελα πολλά χλμ και ακόμα ρωτούν τα ίδια. Μάλιστα σκέφτηκα να πάω φέτος στην ΚΡΗΤΗ διακοπές που έχει και πρατήρια υγραερίου χωρίς να σκέπτομαι ότι εκεί η βενζίνα έχει 1,80 ευρώ το λίτρο.Στα Χανια να ξερεις το μοναδικο πρατηριο εχει ανω του 1 ευρω το υγραεριο (1.04 νομιζω).
-
Τι λετε ρε παιδια!! Ρεταρισματα εν κινησει ειναι κατι παραπανω απο επικινδυνο.
Και το αφηνετε να κανει τι? Να φτιαξει μονο του? Ο εγκαταστατης σας λεει οτι ετσι ειναι το φυσιολογικο? -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τι λετε ρε παιδια!! Ρεταρισματα εν κινησει ειναι κατι παραπανω απο επικινδυνο.
Και το αφηνετε να κανει τι? Να φτιαξει μονο του? Ο εγκαταστατης σας λεει οτι ετσι ειναι το φυσιολογικο?Αγαπητέ, το ρετάρισμα στη δική μου περίπτωση δεν γίνεται ποτέ μέσα στη πόλη (ή τουλάχιστον δεν το έχω καταλάβει ποτέ). Το μόνο θέμα είναι στην Εθνική οδό όταν πάω με 140-150 όπου κάποιες φορές και τυχαία όπως γράψει κάνει ένα μικρό ρετάρισμα. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν το έχει λύσει κανείς μέχρι τώρα αυτό(ή το έχει και δεν το ξέρουμε?) Εμένα δεν μου έχει σβήσει ποτέ στη πόλη (έχει αυξημένη κατανάλωση όμως - από 8 σε 9-9.5 litra) και μια φορά πήγε σε βενζίνη χωρίς να το θέλω. Κατά τα άλλα όλα καλά αφού πήγα το αυτοκίνητο για service στην Opel και δεν διαπιστώθηκε το παραμικρό πρόβλημα στην εγκατάσταση του υγραερίου.
Υπάρχει επαναλαμβάνω κανείς με 4η γενιάς ή 5ης γενιάς (p.x vialle) που να μην έχει ούτε ένα πρόβλημα?
-
Στο σύστημα 5 ης γενιάς από τον Μπίρμπο είχα ρετάρισμα όταν από χαμηλές στροφές ήθεκα να τα χώσω απότομα στο αυτοκίνητο.
Στο τέταρτης γενιάς που έχω τώρα , δεν μου κάνει ρετάρισμα , αλλά έχει πολύ χαμηλή ροπή στις χαμηλές στροφές .
Σήμερα πήγα το αμάξι για νέες ρυθμίσεις και θα σας πω νεώτερα
-
Καλημέρα,
Εγω με σύστημα 4ης γενιας αλλα μονο με 1000κμ διανυθέντα δεν εχω δει καποιο πρόβλημα -
Υπάρχει επαναλαμβάνω κανείς με 4η γενιάς ή 5ης γενιάς (p.x vialle) που να μην έχει ούτε ένα πρόβλημα?
Μια που απ' οτι φαίνεται είμαι από τους ελάχιστους που έχουν vialle LPi, παραθέτω γράφημα με τις ταχύτητες που είχα σε εκτενές τεστ (138 χλμ. απόσταση σε Ιταλική autostrada).
Το μεγαλύτερο διάστημα είχα ενεργοποιημένο το cruise control και η ταχύτητα ήταν σταθερά στα 170+ χλμ. / ώρα. Όταν 'άνοιγα' για παραπάνω ταχύτητα ακουγόταν εκείνη τη στιγμή η αντλία να δουλεύει πιο έντονα, αλλά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν υπήρξε ρετάρισμα. Κάθε άλλο μάλιστα!
Συνοψίζω στη δική μου περίπτωση τα 'προβλήματα' που έχω:
- Δεν γύρισε αυτόματα σε βενζίνη όταν τελείωσε το υγραέριο
- Άναψε μία φορά το πορτοκαλί λαμπάκι ένδειξης προβλήματος στο κινητήρα και η αιτία ήταν φτωχό μίγμα στην εκκίνηση.
Το πρόβλημα που έχουν αρκετοί με το jtg πιστεύω οτι οφείλεται στην αντλία γιατί απ' όσα έχω διαβάσει σε ξένα forums, αυτή ήταν (ή είναι ακόμη) φτιαγμένη για βενζίνη και όχι για σύστημα υγραερίου.
Σε αντίθεση ακριβώς με ότι συμβαίνει με το LPi της vialle. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Το πρόβλημα που έχουν αρκετοί με το jtg πιστεύω οτι οφείλεται στην αντλία γιατί απ' όσα έχω διαβάσει σε ξένα forums, αυτή ήταν (ή είναι ακόμη) φτιαγμένη για βενζίνη και όχι για σύστημα υγραερίου.
Σε αντίθεση ακριβώς με ότι συμβαίνει με το LPi της vialle.μπορείς να μου πείς το forum της jtg για να μπώ και εγώ και να ρωτήσω και να μάθω????
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
Σε αντίθεση ακριβώς με ότι συμβαίνει με το LPi της vialle.μπορείς να μου πείς το forum της jtg για να μπώ και εγώ και να ρωτήσω και να μάθω????
Αγαπητοί, εγώ σήμερα θα περάσω από τον εγκαταστάτη στο Δερβένη της Θεσσαλονίκης. Άν έχει κανείς νεότερο ή επίλυσε το θέμα με τα τυχαία κοψίματα στο ICOM JTG ας ενημερώσει το forum. ~!
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
μπορείς να μου πείς το forum της jtg για να μπώ και εγώ και να ρωτήσω και να μάθω????
Εδώ είναι το link στο ιταλικό forum με μετάφραση στα αγγλικά για τα συστήματα υγρού ψεκασμού.
Το κανονικό link στο forum για τα συστήματα 5ης γενιάς είναι: http://www.omniauto.it/forum/index.php?showforum=138
Υπάρχει πολύ υλικό για μελέτη! -
Και εγώ δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα (ακόμα τουλάχιστον) μετά από 2.000χλμ (σε κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες).
Φτύστε με να μην αβασκαθώ
Έχω 4ης γενιάς από τον Σπάθη (Συνεργάτης του Θεοδόρου). -
Αγαπητοί, εγώ σήμερα θα περάσω από τον εγκαταστάτη στο Δερβένη της Θεσσαλονίκης. Άν έχει κανείς νεότερο ή επίλυσε το θέμα με τα τυχαία κοψίματα στο ICOM JTG ας ενημερώσει το forum. ~!
οχι δεν το έχω λύσει!!!
ρώτησέ τον αν το έχει ακούσει για πρόβλημα και πως θα το λύσουμε -
καλησπερα σε ολους.μιας και παρακολουθω αυτη την συζητηση εδω και καιρο να πω και εγω την αποψη μου μιας και σημερα παρελαβα το αυτοκινητο με συστημα jtg.στην δικια μου περιπτωση πηρα ρισκο γιατι ο κινητηρας εχει περισσοτερα αλογα απο τα εργοστασιακα.παρολα αυτα στα 100 περιπου χλμ που διενυσα δεν διαπιστωσα καποια δυσλειτουργια.οσον αφορα την αποδοση δεν το μετρησαμε ακομα (θα γινει λιαν συντομως )με ενα μηχανημα που μετραει μιγμα.μολις συμβει αυτο θα ενημερωσω.παντως φαινεται να μην του λειπει δυναμη τουλαχιστον οχι αισθητα.περισσοτερες λεπτομερειες εν καιρω
-
Ο χρήστης jim4 έγραψε:
καλησπερα σε ολους.μιας και παρακολουθω αυτη την συζητηση εδω και καιρο να πω και εγω την αποψη μου μιας και σημερα παρελαβα το αυτοκινητο με συστημα jtg.στην δικια μου περιπτωση πηρα ρισκο γιατι ο κινητηρας εχει περισσοτερα αλογα απο τα εργοστασιακα.παρολα αυτα στα 100 περιπου χλμ που διενυσα δεν διαπιστωσα καποια δυσλειτουργια.οσον αφορα την αποδοση δεν το μετρησαμε ακομα (θα γινει λιαν συντομως )με ενα μηχανημα που μετραει μιγμα.μολις συμβει αυτο θα ενημερωσω.παντως φαινεται να μην του λειπει δυναμη τουλαχιστον οχι αισθητα.περισσοτερες λεπτομερειες εν καιρωκαλορίζικο και καλα οικονομικά χιλιόμετρα να εχεις. Ειναι λιγο νωρις ακομα για να σου βγαλει 'θεματακια'. Πρεπει να το τεσταρεις σε όλες τις συνθήκες. Σε κίνηση μέσα στην πόλη, με air condition, μετα απο μεγάλο ταξίδι, με μεγάλες ταχύτητες +120, φορτωμένο, κ.ο.κ.
-
σιγουρα, δευτερα παω διακοπες και εκει θα φανουν αρκετα.μεσα στην πολη σπανια το δουλευω λογω μοτο.
-
Μου έκανε εντύπωση!!!!!!!!
την προηγούμενη εβδομάδα (31 εβδομάδα) πήγα για διακοπές σε ένα ξενοδοχείο στην Κυλίνη !!!!
Εκεί μία που πήγα με το αυτοκίνητο και άλλη μία μετά από 5 ημερες που γύρισα!!!
Αυτά ήταν τα χιλιόμετρα που έκανα : 300 χιλ που πήγα στο ξενοδοχείο και 300 χιλ που γύρισα!!!
πήγα με υγραέριο και μου έφαγε ένα ρεζερβουάρ (35lt) και πλήρωσα 23 ευρώ και γυρισα με βενζίνη και μου έφαγε 40 lt βενζίνης.... και πληρωσα για αυτά τα 40 lt 60 ευρώ
Δηλαδή πήγα με 23 ευρώ και γυρισα με 60 ευρώ!!!!
Μήπως εχω κάνει ήδη απόσβεση?????Σήμερα πήγα και γυρισα Λουτράκι - Λίμνη Ηραίου και έκανα 240 χιλιόμετρα με υγραέριο... που λογικά πληρωσα 20 ευρώ. και η ερώτηση ειναι : με βενζίνη πόσα θα πλήρωνα????
Δεν με απασχολεί πολυ αν κάνει που και που κάτι ψιλοδιακοπές σαν να μην ψεκάζει το ένα μπεκάκι!!!
Τι λέτε εσείς????Εγώ πάντως τσαντίστικα πολύ με το βενζινάδικο (βενζίνη και άδικο.... τυχαίο ... δεν νομίζω)
60 ευρώ για μια διαδρομή που έκανα με 23 ευρώ!!!Κλέφτες ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
-
Χθες γέμισα για 2η φορά (με κόστος 0,678 ευρώ το λίτρο στη BP της Λ. Μαραθώνος στο Γέρακα).
Η κατανάλωσή μου παρουσιάζεται αυξημένη κατά 20% σε σχέση με τη χρήση βενζίνης, αλλά είναι γεγονός οτι δεν προσπάθησα καθόλου να κάνω οικονομική οδήγηση το τελευταίο διάστημα. Ίσα-ίσα που έκανα το ακριβώς αντίθετο.
Για 1000 χλμ. περίπου το μήνα (τα περισότερα εντός και γύρω από την Αθήνα για καθημερινές μετακινήσεις) χρειαζόμουν με τα τελευταία δεδομένα τιμών της βενζίνης και πολύ οικονομική οδήγηση, κάτι παραπάνω από 200 ευρώ το μήνα. Για τα ίδια χιλιόμετρα, χωρίς να περιορίζομαι σε οικονομική οδήγηση, θα χρειάζομαι τώρα το πολύ 115 ευρώ.
Με τη διαφορά (85 ευρώ σε μηνιαία βάση), πληρώνεται η δόση ενός καταναλωτικού δανείου που θα μπορούσε κάποιος να πάρει, ακόμη κι αν δεν διαθέτει άμεσα τα 2500 ευρώ που απαιτούνται για τη μετατροπή (για το πιο ακριβό σύστημα για πεντακύλινδρο turbo κινητήρα).
Η απόσβεση του κόστους της μετατροπής σε λιγότερο από 1,5 χρόνο φαίνεται οτι είναι ρεαλιστική. Εννοείται οτι για όποιον κάνει περισσότερα χιλιόμετρα, ακόμη και με ελαφρά μικρότερη κατανάλωση, το όφελος με τη χρήση του υγραερίου, αυξάνεται. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Με τη διαφορά (85 ευρώ σε μηνιαία βάση), πληρώνεται η δόση ενός καταναλωτικού δανείου που θα μπορούσε κάποιος να πάρει, ακόμη κι αν δεν διαθέτει άμεσα τα 2500 ευρώ που απαιτούνται για τη μετατροπή (για το πιο ακριβό σύστημα για πεντακύλινδρο turbo κινητήρα).
Η απόσβεση του κόστους της μετατροπής σε λιγότερο από 1,5 χρόνο φαίνεται οτι είναι ρεαλιστική. Εννοείται οτι για όποιον κάνει περισσότερα χιλιόμετρα, ακόμη και με ελαφρά μικρότερη κατανάλωση, το όφελος με τη χρήση του υγραερίου, αυξάνεται.Κ όμως δεν είναι καθόλου ρεαλιστική. Αν κάθε μήνα κάνεις 85 ευρω απόσβεση, πόσα... 85αρια χρειάζονται μέχρι τα 2500 ευρω που δαπανησες για την μετατροπη ? 29 μήνες. Η αλλιώς κάτι λιγότερο απο 2,5 χρόνια.
Καλα να΄σαι να τα παρεις πίσω
-
Εβαλα και γω 4ης γενιας στον Λογοθετη. Εχω κανει καμια 200 χιλιομετρα.Ουτε λαμπακια ουτε κομπιασματα ουτε τιποτα, εχω παρατηρησει περισσοτερο νευρο απο οτι με την βενζινη, γενικα σαν να μην υπαρχει το συστημα.Ας ελπισουμε να συνεχισει ετσι.
Υγραεριοκίνηση!