-
εδω δειτε την ΑΛΗΤΕΙΑ σε ολο της το μεγαλειο:
**ΤΕΤΑΡΤΗ 14/9/2011 , (τιμη στους μπινεδες 0,835)
http://www.gge.gr/36/sub.asp?5253**
**ΠΕΜΠΤΗ 6/10/2011 , (τιμη στους μπινεδες 0,835)
http://www.gge.gr/36/sub.asp?5303**
**ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11/2001 , (τιμη στους μπινεδες 0,855)
http://www.gge.gr/36/sub.asp?5387**
Εδω φαινεται ξεκαθαρα η μεθοδος του γρυλου που εφαρμοζουν οι καρτελατζηδες.
Πεφτει η τιμη διυλιστηριου, σταθερη η τιμη στο πρατηριο, ξανανεβαινει η τιμη διυλιστηριου, τοτε ανεβαινει η τιμη στο πρατηριο σε νεα επιπεδα ρεκορ. -
Ο χρήστης ae70gts έγραψε:
επισεις να προσθεσω οτι πολοι απο τους πελατες μου
εχουν παρατηρησει μεγαλυτερη θερμοκρασια απο το κανονικο .(σταθερη πορεια110-120χλμ το καλοκαιρι)
το τσεκαρα με διαγνωστικο on the road και η διαφορα ειναι της ταξεως των 3 βαθμων κελσιου...
Είσαι όαση φίλε μου.
100%
Α. -
Εδώ όμως όλοι έχουμε δει ότι τα μισά αυτοκίνητα που λένε ότι χτυπήσανε βαλβίδες είχαν και λαδιέρες! Άκρη δεν βγάινει..........
ναι γιατι η λαδιερα σταζει το ιδιο στις 1500 στροφες και το ιδιο στις 5000 !!!
ειναι ενα πραγμα οπως ο ορος που βαζουν στα νοσοκομεια...
μπορεις να αυξομειωσεις την ροη αλλα θα ειναι σε ολες τις στροφες το ιδιο...δεν μεταβαλεται με τις στροφες....
δυστηχως
Πάρε με τηλέφωνο φίλε μου, να σου πω για ένα κόλπο, που αυτό διορθώνεται!.
Πάρε το ΡΜ μου.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εδώ όμως όλοι έχουμε δει ότι τα μισά αυτοκίνητα που λένε ότι χτυπήσανε βαλβίδες είχαν και λαδιέρες! Άκρη δεν βγάινει..........
μπορεις να αυξομειωσεις την ροη αλλα θα ειναι σε ολες τις στροφες το ιδιο...δεν μεταβαλεται με τις στροφες....
δυστηχως
Πάρε το ΡΜ μου.
Α.Η ροή της λαδιέρας ή του ορού? Αν αφορά την λαδιέρα με ενδιαφέρει και εμένα...
-
xexexexe καλο..
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
δυστηχως
Πάρε το ΡΜ μου.
Α.θα επικοινωνησουμε κ.αντωνη σιγουρα με ενδιαφερει
ευχαριστω -
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
εδω δειτε την ΑΛΗΤΕΙΑ σε ολο της το μεγαλειο:**ΤΕΤΑΡΤΗ 14/9/2011 , (τιμη στους μπινεδες 0,835)
http://www.gge.gr/36/sub.asp?5253**
**ΠΕΜΠΤΗ 6/10/2011 , (τιμη στους μπινεδες 0,835)
http://www.gge.gr/36/sub.asp?5303**
**ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11/2001 , (τιμη στους μπινεδες 0,855)
http://www.gge.gr/36/sub.asp?5387**
Εδω φαινεται ξεκαθαρα η μεθοδος του γρυλου που εφαρμοζουν οι καρτελατζηδες.
Πεφτει η τιμη διυλιστηριου, σταθερη η τιμη στο πρατηριο, ξανανεβαινει η τιμη διυλιστηριου, τοτε ανεβαινει η τιμη στο πρατηριο σε νεα επιπεδα ρεκορ.Ολοι στο Ρεντη που το εχει ακομα 0,799
Μιλάμε για ΑΛΗΤΕΙΑ
Το υπουργείο ψάχνει αν έχουμε καρτελ? -
Καλησπέρα τα συστήματα 5 γενιάς (υγρού ψεκασμού) έχουν βγάλει παρόμοια προβλήματα με βαλβίδες ? έχω διαβάσει ότι αυτά δεν έχουν ανάγκη λαδιέρας. Κύριε Αντώνη θα ήθελα και την δική σας γνώμη αν έχετε τον χρόνο και την καλοσύνη να μου απαντήσετε. Ευχαριστώ.
-
Μιλάμε για ΑΛΗΤΕΙΑ
Το υπουργείο ψάχνει αν έχουμε καρτελ?Ρε παιδιά δεν μπορουμε να κανουμε μια μαζικές καταγγελιές για αισχροκερδια !!!
Στην get oil στην πλακεντίας η τιμη ετσι οπως παει θα φτασει χαλαρα στο 0.90 !!! -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Καλησπέρα τα συστήματα 5 γενιάς (υγρού ψεκασμού) έχουν βγάλει παρόμοια προβλήματα με βαλβίδες ? έχω διαβάσει ότι αυτά δεν έχουν ανάγκη λαδιέρας. Κύριε Αντώνη θα ήθελα και την δική σας γνώμη αν έχετε τον χρόνο και την καλοσύνη να μου απαντήσετε. Ευχαριστώ.Δεν είμαι ο Αντώνης αλλά αν σε ενδιαφέρει να ακούσεις απόψεις αλλων........ Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η vialle εκτός του ότι λίστα με κινητήρες και επικινδυνότητα (πχ ευαίσθητες κυλινδροκεφαλές-βαλβίδες κλπ) και σε μερικά αυτοκίνητα δεν βγάζει αντίστοιχο κιτ.Διθέτει επίσης και προτείνει κατά περίπτωση και το valve protector kit, μια ηλεκτρονική τύπου λαδιέρα συσκευή για προστασία βαλβίδων. Επίσης διαθέτει και προτείνει ανάλογα με το αυτοκίνητο το σύστημα bi fuel δηλαδή παράλληλο ψεκασμό βενζίνης σε ορισμένες συνθηκες - υψηλά φορτία. Τα συμπεράσματα δικά σου.......εγώ πάντως δεν νομίζω να τα βγάζει χωρίς λόγο
-
οι ζημιες δεν οφειλονται και ουτε προκειτε να προκληθουν απο κακη ψυξη..
ειναι θεμα λιπανσης...
κατα την εγκατασταση πρεπει να τοποθετηται απαραιτητως και η ''λαδιερα''
οι περισσοτεροι λενε ''δεν χρειαζεται ''και η δικαιολογια;''εχουν κανει προσμιξη βουτανιου που παιζει ρολο λιπαντικο'' γιατι τα παιρνουν φθηνοτερα χωρις αυτο, ενω ειναι υποχρεωμενοι στην τιμη αυτη να την βαζουν.
το λαμπακι σε πολεες περιπτωσεις θα αναβει ξαφνικα γιατι οσο στεγνα και αν δουλευει δεν υπαρχει αισθητηρας για να το ''αποδειξει'' οποτε και αναβει μολις γ@μηθει ο οδηγος της βαλβιδας και δεν σφραγιζει ο χωρος καυσεως με αποτελεσμα
να διαβασει ο ecu missfire
το γκαζι δεν ενδεικνειται για εθνικη με σταθερες στροφες . οσες και αν ειναι αυτες
κανονικα υπαρχει προγραμμα με παραμετρους φορτιο κινητηρα και οι στροφες αυτου ,που αναλογα τα δεδομενα
ψεκαζει ΚΑΙ βενζινα παραλληλα για την προστασια του κινητηρα........
κανενας απο οσο ξερω εγω δεν το εχει κανειΓιά άλλη μιά φορά θά ακουστούν ..αιρετικά από τήν ισχείουσα δυστυχώς πλειοψηφία τών τεχνικών τής χώρας οί οποίοι καλά θά κάνουν νά μέ αμφισβητήσουν αλλά νά χρησιμοποιήσουν αυτή τήν αμφησβήτηση ώς εφαλτήριο έρευνας στήν δουλιά τους.
Νά υποθέσουμε λοιπών ότι έχουμε ένα κινητήρα πού δουλεύει μέ βενσίνη καί νά υποθέσουμε πώς λυπαίνωνται οί βαλβίδες καί από τό κάυσιμο ,ότι συνυπολογήστηκε από τόν κατασκευαστή ότι τόσο τίς εκατό λίπανση τής βαλβίδας από τό λάδι καί τόσο τίς εκατό από τό καύσιμο.Τότε πράγματι θά ήταν απαραίτητο νά χρησημοποιήσουμε έξτρα λίπανση τής βαλβίδας όταν τροποποιήσουμε τήν τροφοδοσία καί μέ ένα άλλο αέριο αυτή τήν φορά καύσιμο ,υγραέριο,φυσικό αέριο ,βιοαέριο ή υδρογόνο.
Ερώτηση. Υπάρχει κανείς πού θά υποστηρήξει μέ βιβλιογραφία καί εργαστηριακές έρευνες σχετικές μέ τήν καύση κατά τήν λειτουργία τών ΜΕΚ? Σαφώς όχι.Διότι θά διαφοροποιούταν όλη ή δομή σέ έναν κινητήρα αμέσου ψεκασμού λόγω αλλαγής....ποσοστού λίπανσης. Τό ίδιο θά συνέβαινε καί μέ τούς από 130 χρόνια πρίν σχεδιασμένους πετρελαιοκινητήρες μιάς καί οί οδηγοί τών βαλβίδων δέν έρχωνται σέ επαφή μέ τό καύσιμο γιά νά ...λιπανθούν καί άρα οί βαλβίδες τους όπως καί σέ έναν κινητήρα πού καίει LPG χωρίς λαδιέρα θά ...γ@μηθεί, γιά νά χρησημοποιήσω καί τήν ορολογία σου.
Τά καψίματα βαλβίδων καί εμβόλων ακριβώς όπως καί στίς πετρελαιομηχανές ,μιάς καί στίς βενσινομηχανές υπάρχουν κιάλλοι παράγωντες ,προέρχωνται κατά βασικό λόγο λόγω πτώχευσης τού καυσίμου, π.χ. ένα μπέκ πού ...κατουράει.
Δέν έχει λοιπών νά κάνει ούτε΄μέ τήν ψύξη ούτε μέ τήν λίπανση τών βαλβίδων τό όποιο πρόβλημα παρουσιάσεται αλλά μέ τήν υπερβολική θερμοκρασία τού χώρου καύσης λόγω φτωχού μίγματος.Είναι σάν νά ενεργοποιείς έναν κόφτη οξυγόνου ασετυλίνης
πατώντας εκεί πού έχει θερμανθεί τό μέταλο τήν σκανδάλη τού οξυγόνου.Τί θά κάνει τότε τό μέταλο? Θά κατακρυμνησθή όπως καί μία βαλβίδα πού δουλεύει σέ περιβάλον πτώχευσης μίγματος καί δέν τήν σώνει καμία λαδιέρα.
Μή εξαγάγεις λοιπών λαθεμένα συμπεράσματα σχετικά μέ τούς λόγους πού κάνουν κάποιους νά μή βάσουν (τό σίτα δέν δουλεύει) λαδιέρα καί αναρωτήσου γιά τους λόγους πού κάποιοι άλλοι σού περάσανε μέ πρόχειρες αιτιολογίες το'υς λόγους γιά νά τήν περνάς.
Τό λαμπάκι δέ τού check engine δέν ανάβει όταν ...γ@μηθεί ό οδηγός τής βαλβίδας ,διότι όταν αυτό γίνει μία φορά δέν ...ξεγ@μιέται γιά νά δουλέψει ή μηχανή σωστά μέτά από ένα reset ή μία σωστή ρύθμηση .Αλλοι είναι οί λόγοι πού κάνουν τόν εγκέφαλο νά διαβάσει missfire ,έλειψη ανάφλεξης δηλαδή καί δέν είναι τής ώρας νά τούς αναλύσουμε.
Φιλικά. -
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
ειναι θεμα λιπανσης...
οι περισσοτεροι λενε ''δεν χρειαζεται ''και η δικαιολογια;''εχουν κανει προσμιξη βουτανιου που παιζει ρολο λιπαντικο'' γιατι τα παιρνουν φθηνοτερα χωρις αυτο, ενω ειναι υποχρεωμενοι στην τιμη αυτη να την βαζουν.
το λαμπακι σε πολεες περιπτωσεις θα αναβει ξαφνικα γιατι οσο στεγνα και αν δουλευει δεν υπαρχει αισθητηρας για να το ''αποδειξει'' οποτε και αναβει μολις γ@μηθει ο οδηγος της βαλβιδας και δεν σφραγιζει ο χωρος καυσεως με αποτελεσμα
το γκαζι δεν ενδεικνειται για εθνικη με σταθερες στροφες . οσες και αν ειναι αυτες
κανονικα υπαρχει προγραμμα με παραμετρους φορτιο κινητηρα και οι στροφες αυτου ,που αναλογα τα δεδομενα
κανενας απο οσο ξερω εγω δεν το εχει κανειΓιά άλλη μιά φορά θά ακουστούν ..αιρετικά από τήν ισχείουσα δυστυχώς πλειοψηφία τών τεχνικών τής χώρας οί οποίοι καλά θά κάνουν νά μέ αμφισβητήσουν αλλά νά χρησιμοποιήσουν αυτή τήν αμφησβήτηση ώς εφαλτήριο έρευνας στήν δουλιά τους.
Νά υποθέσουμε λοιπών ότι έχουμε ένα κινητήρα πού δουλεύει μέ βενσίνη καί νά υποθέσουμε πώς λυπαίνωνται οί βαλβίδες καί από τό κάυσιμο ,ότι συνυπολογήστηκε από τόν κατασκευαστή ότι τόσο τίς εκατό λίπανση τής βαλβίδας από τό λάδι καί τόσο τίς εκατό από τό καύσιμο.Τότε πράγματι θά ήταν απαραίτητο νά χρησημοποιήσουμε έξτρα λίπανση τής βαλβίδας όταν τροποποιήσουμε τήν τροφοδοσία καί μέ ένα άλλο αέριο αυτή τήν φορά καύσιμο ,υγραέριο,φυσικό αέριο ,βιοαέριο ή υδρογόνο.
Ερώτηση. Υπάρχει κανείς πού θά υποστηρήξει μέ βιβλιογραφία καί εργαστηριακές έρευνες σχετικές μέ τήν καύση κατά τήν λειτουργία τών ΜΕΚ? Σαφώς όχι.Διότι θά διαφοροποιούταν όλη ή δομή σέ έναν κινητήρα αμέσου ψεκασμού λόγω αλλαγής....ποσοστού λίπανσης. Τό ίδιο θά συνέβαινε καί μέ τούς από 130 χρόνια πρίν σχεδιασμένους πετρελαιοκινητήρες μιάς καί οί οδηγοί τών βαλβίδων δέν έρχωνται σέ επαφή μέ τό καύσιμο γιά νά ...λιπανθούν καί άρα οί βαλβίδες τους όπως καί σέ έναν κινητήρα πού καίει LPG χωρίς λαδιέρα θά ...γ@μηθεί, γιά νά χρησημοποιήσω καί τήν ορολογία σου.
Τά καψίματα βαλβίδων καί εμβόλων ακριβώς όπως καί στίς πετρελαιομηχανές ,μιάς καί στίς βενσινομηχανές υπάρχουν κιάλλοι παράγωντες ,προέρχωνται κατά βασικό λόγο λόγω πτώχευσης τού καυσίμου, π.χ. ένα μπέκ πού ...κατουράει.
Δέν έχει λοιπών νά κάνει ούτε΄μέ τήν ψύξη ούτε μέ τήν λίπανση τών βαλβίδων τό όποιο πρόβλημα παρουσιάσεται αλλά μέ τήν υπερβολική θερμοκρασία τού χώρου καύσης λόγω φτωχού μίγματος.Είναι σάν νά ενεργοποιείς έναν κόφτη οξυγόνου ασετυλίνης
πατώντας εκεί πού έχει θερμανθεί τό μέταλο τήν σκανδάλη τού οξυγόνου.Τί θά κάνει τότε τό μέταλο? Θά κατακρυμνησθή όπως καί μία βαλβίδα πού δουλεύει σέ περιβάλον πτώχευσης μίγματος καί δέν τήν σώνει καμία λαδιέρα.
Μή εξαγάγεις λοιπών λαθεμένα συμπεράσματα σχετικά μέ τούς λόγους πού κάνουν κάποιους νά μή βάσουν (τό σίτα δέν δουλεύει) λαδιέρα καί αναρωτήσου γιά τους λόγους πού κάποιοι άλλοι σού περάσανε μέ πρόχειρες αιτιολογίες το'υς λόγους γιά νά τήν περνάς.
Τό λαμπάκι δέ τού check engine δέν ανάβει όταν ...γ@μηθεί ό οδηγός τής βαλβίδας ,διότι όταν αυτό γίνει μία φορά δέν ...ξεγ@μιέται γιά νά δουλέψει ή μηχανή σωστά μέτά από ένα reset ή μία σωστή ρύθμηση .Αλλοι είναι οί λόγοι πού κάνουν τόν εγκέφαλο νά διαβάσει missfire ,έλειψη ανάφλεξης δηλαδή καί δέν είναι τής ώρας νά τούς αναλύσουμε.
Φιλικά.Κύριε Βάτσε πως εξηγείται τις διάφορες λίστες που κυκλοφορούν οι διάφορες εταιρίες (Prins, Vialle, Brc) σχετικά με ευπαθείς κινητήρες? Θέλουν να χάνουν πελάτες? Φαντάζομαι πως όχι. Δέχομαι όλες τις αναλύσεις που κάνετε αλλά η απάντηση σε αυτό ποια είναι? Μιλάω ως κάτοχος ενός Hyundai i30 1.4 μετατροπή να καίει και LPG με σύστημα OMVL DREAM XXI-N όπως ξέρετε αερίου ψεκασμού.
Ψάχνοντας για το αυτοκίνητό μου και διαβάζοντας πολύ και κυρίως σε ξένα φόρουν διαπίστωσα την κατά γενική ομολογία ευπάθεια του συγκεκριμένου μοτέρ. Ισχυρίζεστε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο?
Επίσης διατυπώστε ξανά την άποψή σας για συστήματα υγρού ψεκασμού. Πλεονεκτούν? Τα εμπορεύεστε? Αν όχι πολλοί θα πουν ότι τα 'θάβετε' εξαιτίας αυτού του γεγονότος.
Ποια η άποψή σας για παράλληλο ψεκασμό βενζίνης? Είστε υπέρ ή κατά? Από ποιο φάσμα στροφών και μετά και σε τι ποσοστό?
Εν τέλει όταν παραλάβω από εσάς το αμάξι μου έχοντας κάνει την μετατροπή θα μου λέγατε να αλλάξω οδηγικές συνήθειες? Πχ συντηρητική οδήγηση, όχι κόφτες?
Θα ήθελα παρακαλώ πολύ την τεκμηριωμένη απάντησή σας σε αυτά τα ερωτήματα.
Υ.Γ. Χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης παρά μόνο την ενημέρωση όλων...
-
Καταρχήν συμβαίνει νά τοποθετώ τήν VIALLE στήν κεντρική Ελλάδα πράγμα πού σημαίνει ότι όχι μόνο ΔΕΝ θάβω αλλά έχω κάθε συμφέρον νά τό διατυμπανίσω αλλά κάτι τέτοιο θά σήμαινε προσωπική διαφήμηση καί όπως καταλαβαίνεις δέν είναι ό τόπος κατάλληλος.
Καί βέβαια πλεονεκτούν σέ πολά σημεία έναντι τού αερίου ψεκασμού καί σέ άλλα έχουν τίς ίδιες επιδόσεις.
Πλεονεκτήματα είναι,σέ πολλυκύλινδρα μοτέρ πού ή σωλήνωση στόν αέριο ψεκασμό περιδιαβαίνει όλο τόν κινητήρα ,αποτελεί
αιτία ελαφράς καθηστέρησής στήν τροφοδότηση τών μπέκ κατά τήν στιγμή τής απότομης επιτάχυνσης μέ αποτέλεσμα μικρό στιγμιαίο γονάτισμα πού σέ ορισμένα αυτοκίνητα μέ ευαίσθητο εγκέφαλο μπωρεί νά αποτελέσει αιτία check engine φτωχού μίγματος.Επίσης στούς κομπρέσορες πού σέ αντίθεση μέ τά τούρμπο, ή πίεση καί η παροχή τού εισερχόμενου αέρα διέπεται από μία απόλυτη σχέση στροφών τού κινητήρα καί παροχής ενώ στά τούρμπο υπάρχει μιά ελαστική σχέση μεταξύ εξερχομένων
καυσαερίων (αέριο) καί εισερχομένου ατμοσφαιρικού αέρος(αέριο) πράγμα πού επιτρέπει μία μίνιμουμ διαφοροποίηση μίγματος καί εξ αιτίας τής αυξήσεως τής πίεσης εντός τής πολλαπλής.(υπάρχει μεγάλη διαφορά από πνεύμωνα σέ πνεύμωνα τής δυνατότητας αξιοποίησης τής πίεσης τής πολλαπλής στό νά αυξήσουν αντίστοιχα τήν πίεση καυσίμου)
Αλλο πλεονέκτημα συμαντικό είναι ή καλίτερη ψύξη τής βαλβίδας εισαγωγής καθώς καί μερικώς καί τού εισερχόμενου ατμοσφαιρικού αέρα μέ ότι θετικό αυτό συνεπάγεται.
Παρόμοιες όμως είναι οί επιδόσεις του μέ τού αερίου ψεκασμού στήν οικονομία καί στήν γενική λειτουργικότητα.
Γιά τίς λίστες έχω γράψει παλαιώτερα, μήν επαναλαμβανώμαστε,ανέτρεξε στίς σελίδες.
Σέ όλα τά μοτέρ πού έχουν κοντά τόν καταλύτη στίς βαλβίδες εξαγωγής αυξάνεται ή πιθανότητα βλάβης λόγω φτωχών μιγμάτων(κακή ρύθμηση) χωρίς αυτό νά τά κάνει ...ευαίσθητα μοτέρ.Τό ίδιο θά συνέβαινε καί εάν ένα μπέκ τής βενσίνης κατουρούσε.
Ό παράλληλος ψεκασμός μαρτυρά ή έλλειψη ικανότητας τού συστήματος (συνήθως πνεύμωνας)ή έλειψη ικανότητας εγκαταστάτου,ή έλλειψη εμπιστοσύνης τής εταιρίας σέ ένα μεγάλο ποσοστό εγκαταστατών πού γνωρίσει.
Όσον αφορά τήν λαδιέρα΄σέ αλλεπάλληλες συσητήσεις μέ όλλες τίς εταιρίες πού εκπροσωπώ (10)καί μέ άλλες παλαιότερα όταν οί τεχνικοί τους στιμώχτηκαν απαιτώντας τεκμηριωμένες απαντήσεις ,αμήχανα επικαλεσυήκανε οικονομικούς λόγους.
Μέ άλλα λόγια οί όποιες εταιρίες σήμερα καί οί υπόλοιπες αύριο έχουν βρεί έναν ....ανώδυνο τρόπο αύξησης τών εσόδων τους.Αλλά εμείς είμαστε τεχνικοί πού νά πάρει καί πρέπει αγαπώντας αυτό πού κάνουμε νά τό ψάχνουμε καί νά μή στεκόμαστε σέ θέσεις όπως ...τό είπε ή εταιρία γιατί υπάρχει καί ή άλλη πού δέν τό είπε.
Οί οδηγικές συμπεριφορές συμπεριφορές δέν προβλέπεται νά αλλαξουν μετά τήν εγκατάσταση αλλά όταν ό κινητήρας μπαίνει στόν κόφτη λίγο πρίν απαραίτητα θά πρέπει νά έχει γυρίσει στήν βενσίνη γιά νά αποφύγουμε τήν παλμικότητα τού υγραερίου στόν σωλήνα καί στήν μπεκιέρα. Εμείς τό υγραέριο τό γυρνάμε σέ βενσίνη στίς 6000 στροφές. -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Καλησπέρα τα συστήματα 5 γενιάς (υγρού ψεκασμού) έχουν βγάλει παρόμοια προβλήματα με βαλβίδες ? έχω διαβάσει ότι αυτά δεν έχουν ανάγκη λαδιέρας. Κύριε Αντώνη θα ήθελα και την δική σας γνώμη αν έχετε τον χρόνο και την καλοσύνη να μου απαντήσετε. Ευχαριστώ.
Αν και δόθηκε η απάντηση, απλά παραθέτω την πήρα μου. Και στα 5 οικογενειακά αυτοκίνητα, όλα σύγχρονα, μα και παλιότερα από τότε που βγήκε η αμόλυβδη, βάζω πρόσθετα λιπαντικά στην βενζίνα. Σήμερα τα βάζουν τα μονοπώλια!!!... και τα διαφημίζουν….
Ποτέ δεν έλισσα δικό μου μοτέρ. Βεβαία πάνω από 250000 χιλιόμετρα τα αλλάζω, μας τους πίνω το αίμα.
Σίγουρα το αέριο, δεν έχει πολλά λιπαντικά στοιχεία. Μήπως το κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε, ταιριάζει στην περίπτωση?.
Α. -
Θα συμφωνήσω, κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.
Και μια ερώτηση κυρ Αντώνη. Το κόλπο με το λάδι στο καύσιμο μήπως το κάνουνε και οι ταξιτζήδες;
-
Σαφως και το κανουν ,για τον καθαρισμο των μπεκ ομως.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Θα συμφωνήσω, κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.Και μια ερώτηση κυρ Αντώνη. Το κόλπο με το λάδι στο καύσιμο μήπως το κάνουνε και οι ταξιτζήδες;
Το λαδι στο ντιζελ το βαζουν για να μην χτυπαει (ακουγεται) η αντλια .
Σαφως και το κανουν ,για τον καθαρισμο των μπεκ ομως.
Για καθαρισμο μπεκ βαζουν 10% βενζινη .
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
ειναι θεμα λιπανσης...
Φιλικά.[/q συμφωνω μαζι σας χωρις να εχω επαγγελματικη ενασχοληση με τον χωρο.φιλος με suzuki jimny μετα απο μετατροπη σε γειτονα χωρα επαθε ζημια στις βαλβιδες , 8 στο νουμερο.το λαμπακι του check του αναβε απο την πρωτη στιγμη.αφου συμμαζεψε το αυτοκινητο του αποφασισε να βαλει λαδιερα και μαλιστα να ψεκαζει και μπολικο λαδι(ποιος ξερει τι επικαθησεις υπαρχουν πανω στις βαλβιδες).στην προτροπη μου να παει στον εγκαταστατη του (ο Θεος να τον κανει) η απαντηση του ηταν 'τωρα με την λαδιερα ησυχασα'.λοιπον μετα απο 40.000 χλμ περιπου τωρα του ξαναεκαψε βαλβιδες και τωρα του φταιει η αξιοπιστια του μοτερ.ηλιου φαεινοτερον λοιπον οτι το μιγμα ευθυνεται πρωταρχικως για την βλαβη.στην κακη εγκατασταση η λαδιερα δεν σωζει τιποτα.αλλωστε εχει ειπωθει πολλακις απο πολλους επαγγελαματιες στο φορουμ και μη.και σαν επιλογος στην θεσνικη ανοιξε νεο πρατηριο στο νεο ρυσιο aegean τιμη 81,9 ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΑΓΜΑ .ΑΛΗΤΕΣ -
Ειναι σημαντικο το γεγονος οτι εδω κ 3 μερες εχει αναρτηθει στο φορουμ η αυξηση της τιμης του lpg κ οι περισσοτερη ασχοληστε με τις λαδιερες κ τις ξυδιερες , εχω ομως την εντυπωση οτι βλεπετε το δεντρο κ χανετε το δασος, σε λιγο καιρο δεν θα εχει νοημα τη ζημια θα παθει το αμαξι σας απο την χρηση του lpg διοτι πολυ απλα η τιμη του θα εχει πλησιασει τοσο πολυ την τιμη της βενζινης που θα ειναι αδικος κοπος να ψαχνετε ενα βενζιναδικο για lpg θα βαζετε βενζινη κ θα γλυτωσετε κ απο την σκεψη εαν αυτο που παθατε απο που προερχετε . Ειμαστε σε καλο δρομο κ οσο δεν απομακρυνομαστε απο αυτους που δεν εκτιμουν το (λιγο) χρημα που μας εχει μεινει κ τους το δινουμε αγογκυστα τοσο θα αυξανουν την τιμη, καντε τους πιο πλουσιου απο οτι ειναι!!!!!!
-
Να και παράπονα για υγρού ψεκασμού και μάλιστα valle σε ανάλογο forum...... άλλη μια απόδειξη ότι τις περισσότερες φορές φταίει η εγκατάσταση και όχι το σύστημα η το αυτοκίνητο.....
Υγραεριοκίνηση!