-
Εμ βέβαια. Σε αυτοκίνητο με καρμπυρατέρ δεν υπάρχει εγκέφαλος και λάμδα να διορθώνουν συνέχεια το μίγμα.
Βάζεις ότι μίγμα θες και πας.Για βάλε ότι μίγμα θες και σε ηλεκτρονικό ψεκασμό, να δούμε θα τα καταφέρεις;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Εμ βέβαια. Σε αυτοκίνητο με καρμπυρατέρ δεν υπάρχει εγκέφαλος και λάμδα να διορθώνουν συνέχεια το μίγμα.
Βάζεις ότι μίγμα θες και πας.Για βάλε ότι μίγμα θες και σε ηλεκτρονικό ψεκασμό, να δούμε θα τα καταφέρεις;
Η δεν διαβάζεις τι γράφω η τα περνάς στο ντούκο ,αυτά τι έχουνε; Δεν έχουνε λάμδα; Δεν έχουνε ηλεκτρονικό ψεκασμό; Και από δευτέρα μέχρι παρασκευή βγαίνουν τουλάχιστον 5-6 αυτοκίνητα από το μαγαζί
Του εργοδότη μου το αυτοκίνητο AYDI A4 1.8 2002,μετατροπή 12\2007 , συνολικά χιλ/τρα 240.000 τα 160.000 έχουνε γίνει με L.P.G. πρόβλημα; Σχεδόν κανένα και θα πάει μερικές εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες ακόμα. Το δικό μου ΙΧ , HYNDAI ACENT 1495 10\2002, μετατροπή 8\2006 συνολικά χιλ. 195.000 τα 125.000 με L.P.G.προβλήματα; και στα 2 αλλάξαμε 4+4 μπέκ λόγο κακού μίγματος (βρήκα σκουριά νερό και κιτρηνομαυρίλες από το λάδι-παραφίνη του L.P.G.) ……………….
Δεν θέλω να το κολλήσω όλο γιατί γίνομαι γραφικός και μερικοί θα με γιουχάρουνε όπως ο gakost. Επίσης δεν μπορώ να σε καταλάβω ,ενώ έχεις γνώσεις μηχανικής και πιάνουνε τα χέρια σου (διαβάζω τα post σου) κάπου μέσα σου τα έχεις μπερδέψει. ¨Όμως σε παραδέχομαι εάν κάμνανε όλη συντήρηση το αυτοκίνητο τους όπως εσύ θα είχανε κλείσει τα συνεργία (χωρίς να ξέρω τι δουλειά κάνεις). Τώρα η ζημίες που έχεις πάθη και θα συνεχίζεις να παθένης οεοο, μάλλον θα φταίει το ξερό σου το κεφάλι, – αυτό κάπου το διάβασα εδο μέσα μπορεί και να το έγραψες εσύ, (δεν σε ειρωνεύομαι σε μαλώνω) βρε αφιλότιμε σκαμπάζεις τόσα πράγματα περί μηχανικής που θα ζήλευαν πολλοί και ρωτάς για τον λάμδα; Χοντρικά θα σου πω πώς χωρίς συνδεμένο τον λάμδα είναι σαν να οδηγείς το αυτοκίνητο με λασκαρισμένα μπουλόνια η καλύτερα άλλαξες ακρόμπαρα –μπαλάκια και δεν έκανες ευθυγράμμιση. Λεπτομερώς και τεχνικά τεκμηριωμένα ας μας απαντήσει κάποιος από τα ΤΕΡΑΤΑ τις υγραεριοκίνησης εγώ είμαι πολύ μικρός , (όχι πώς δεν ξέρω)
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το σύστημα μόνος σου το πέρασες; Η στο πέρασε τεχνικός, γιατί εάν το πέρασες μόνος σου ως εμπειροτέχνης που είμαι σου το λέω ευθέως ΜΑΓΓΙΑ ΣΟΥ . Εάν όμως σου το πέρασε μηχανικός-DOCTORAS και δεν σου σύνδεσε τον λάμδα, πάρε έναν λοστό και ξεκίνα………Φιλικά Thomas l,p,g
-
Ο χρήστης thomas lpg έγραψε:
Δεν θέλω να το κολλήσω όλο γιατί γίνομαι γραφικός και μερικοί θα με γιουχάρουνε όπως ο gakost.
Δεν κατακρίνω ούτε καν σχολίασα αυτά που γράφεις . Απλά αντιδρώ στο γεγονός ότι κάνεις αντιγραφή - επικόλληση τα ίδια σχόλια ξανά και ξανά. Το έγραψες το διαβάσαμε, πάμε παρακάτω.
-
Έτσι είναι όπως τα λες σ’ευχαριστώ που δεν το πήρες στραβά εάν θα ήτανε άλλος μπορεί και να είχαμε κόντρα. Απλός για εμένα μου είναι εύκολο να κάνω αντιγραφή , επικόλληση γιατί γράφω πολύ αργά, το κείμενο που διάβασες μου στοίχισε 2 ώρες να το γράψω ,και
έφερα ως παράδειγμα εσένα που ήσουν και ο πιο κοντινός χωρίς να θέλω να σε προσβάλω. -
Για τον alexeft:
Κατά την ταπεινή μου γνώμη ζήτησε την συμβουλή από τον Κ. Παντελή Καψαλάκη η του Κ. Κώστα Βάτσου στο πρόβλημα που έχεις κάνε delete σε αυτά που έχεις μάθη , ακλούθησε τις συμβουλές τους κατά γράμμα και το πρόβλημά σου θα λήθη . Αυτή η 2 άνθρωποι πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι που έχω ξεχωρίσει και είναι ενεργή στο post χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν . Mετά λύπης μου το γράφω γιατί υπάρχουνε και άλλοι όμως έχουνε σταματήσει να γράφουνε.
Πρόσφατο κείμενο ένα πολύ καλό παράδειγμα κατανοητό και με ουσία με άριστα το 10 εγώ του βάζω 10’’’είναι παράδειγμα προς μίμηση :από asteris » 08/10/11 15:38
Όταν θα καταλάβουν οι εγκαταστάτες τι είναι το φτωχό μίγμα, ίσως και οι πελάτες να ηρεμήσουν λίγο από τα προβλήματα. Φτωχό είναι και το 15:1, φτωχό και το 16.5:1. Ούτε το 15:1, ούτε το 16.5:1 σκορτσάρει το αυτοκίνητο, οπότε διαλέγουμε το 16.5:1 που καταναλώνει λιγότερο καύσιμο και φυσικά προτιμάται για λόγους οικονομίας. Σωστά?
Λάθος. Προτιμάμε το 16.5:1 εφόσον η θερμοκρασία καυσαερίων είναι σε λογικά επίπεδα. Αν είναι 750 βαθμοί, θα κάνει τις βαλβίδες τσίχλα και θα τις κοπανάει πυρωμένες πάνω στις έδρες. Το αποτέλεσμα το είδε ο cheetos και αρκετοί ακόμα που ανοίγουν κεφαλάρια σε διάφορα χιλιόμετρα, ανάλογα την ρύθμιση και την αντοχή του κάθε κινητήρα. Τα λαδόξυδα είναι το 'να σε κάψω Γιάννη, να σ'αλείψω λάδι να γιάνει...'...Τώρα βέβαια, άμα βρείτε κανένα εγκαταστάτη να βάζει πυρόμετρο στην ρύθμιση γράψτε μου, αλλά τουλάχιστον θα ένιωθα πιό άνετα αν ο χάρτης ήταν ρυθμισμένος για περίπου +25% κατανάλωση σε σχέση με βενζίνη, παρά να βλέπω τον εγκαταστάτη να προσπαθεί να το στεγνώσει τόσο όσο να μην σκορτσάρει...
Είναι όοοολα τα λεφτάαααα
-
Αν ο σωστος εγκαταστατης σου ελεγε οτι θα πρεπει να το ρυθμισει να καιει τουλαχιστον 15-20% παραπανω για να γινει σωστη δουλεια απο ολες τις αποψεις και κυριως της ασφαλους λειτουργιας, τοτε θα εβγαινε το κομπιουτερακι, θα φαινοταν οτι η εξοικονομηση δεν ειναι 50% οπως διαφημιζουν οι υπολοιποι αλλα κοντα στο 30% , μετα θα εβαζες κατω και το κοστος μετατροπης και τελικα θα πηγαινες στον παρακατω το 'τσακαλι' εγκαταστατη που θα σου εδινε μηδαμινη αποκλιση απο την καταναλωση βενζινης και χωρις απωλεια αποδοσης και δωρεαν υποσχεσεις περι καλης και ασφαλους λειτουργιας.
Ειναι γνωστο οτι αρεσκομαστε σε παραμυθακια τα οποια πιστευουμε γιατι ετσι μας βολευει και οταν μια μερα ξυπνησουμε και δουμε την πραγματικοτητα τα βαζουμε με τον παραμυθα και οχι με τον εαυτο μας που βολευτηκε με τα λογια του.
Οσο δυσκολο και να ειναι, οταν προκειται να κανουμε τετοιου ειδους μετατροπες πρεπει οπωσδηποτε να φροντιζουμε να ενημερωνομαστε σφαιρικα και απο αρκετες πηγες για το ολο επιχειρημα και ρισκο που θα αναλαβουμε γιατι εμεις τελικα αναλαμβανουμε το ρισκο. Και προπαντων να ξερουμε οτι πισω απο τα πολλα λογια και υποσχεσεις σχεδον παντα κρυβεται
ο κακος ο λυκος και οχι η γιαγιουλα. -
σε ολη την Αθηνα, συνεχιζουν αμετανοητοι οι μαυραγοριτες στο 0,83 - 0,85
δεν εχουν ριξει ουτε 1 cent, ενω η τιμη διυλιστηριου εχει πεσει 12% τις τελευταιες 20 μερες.
μονο στη Μεταμορφωση το εριξε χτες στα 0,81. Λιγο μεν, εστω κατι δε.Η αλητεια τους δεν εχει ορια.
Εγω σημερα πηγα σε εναν και του ειπα: 'βαλε 5Ε, παω Μεταμορφωση να γεμισω'
ακομα κι αν δεν ειναι στο δρομο μου, ακομα κι αν καψω περισσοτερα για να παω μεχρι εκει, απο οτι θα κερδισω, λεφτα στους κλεφτες δεν δινω.μη φουλαρετε στους αισχροκερδεις μαυραγοριτες.
βαλτε στον φτηνοτερο, μεχρι να ριξουν και οι αλλοι τις τιμες και να λειτουργησει ο ανταγωνισμος. -
«Ειναι γνωστο οτι αρεσκομαστε σε παραμυθακια τα οποια πιστευουμε γιατι ετσι μας βολευει και οταν μια μερα ξυπνησουμε και δουμε την πραγματικοτητα τα βαζουμε με τον παραμυθα και οχι με τον εαυτο μας που βολευτηκε με τα λογια του.»
Όλα τα λεφτά…….
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Ειναι γνωστο οτι αρεσκομαστε σε παραμυθακια τα οποια πιστευουμε γιατι ετσι μας βολευει και οταν μια μερα ξυπνησουμε και δουμε την πραγματικοτητα τα βαζουμε με τον παραμυθα και οχι με τον εαυτο μας που βολευτηκε με τα λογια του.»
Όλα τα λεφτά…….
Α.Εκπληκτικό....
-
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
σε ολη την Αθηνα, συνεχιζουν αμετανοητοι οι μαυραγοριτες στο 0,83 - 0,85
δεν εχουν ριξει ουτε 1 cent, ενω η τιμη διυλιστηριου εχει πεσει 12% τις τελευταιες 20 μερες.
μονο στη Μεταμορφωση το εριξε χτες στα 0,81. Λιγο μεν, εστω κατι δε.Η αλητεια τους δεν εχει ορια.
Εγω σημερα πηγα σε εναν και του ειπα: 'βαλε 5Ε, παω Μεταμορφωση να γεμισω'
ακομα κι αν δεν ειναι στο δρομο μου, ακομα κι αν καψω περισσοτερα για να παω μεχρι εκει, απο οτι θα κερδισω, λεφτα στους κλεφτες δεν δινω.μη φουλαρετε στους αισχροκερδεις μαυραγοριτες.
βαλτε στον φτηνοτερο, μεχρι να ριξουν και οι αλλοι τις τιμες και να λειτουργησει ο ανταγωνισμος.Αυτός είσαι!
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Ειναι γνωστο οτι αρεσκομαστε σε παραμυθακια τα οποια πιστευουμε γιατι ετσι μας βολευει και οταν μια μερα ξυπνησουμε και δουμε την πραγματικοτητα τα βαζουμε με τον παραμυθα και οχι με τον εαυτο μας που βολευτηκε με τα λογια του.
Οσο δυσκολο και να ειναι, οταν προκειται να κανουμε τετοιου ειδους μετατροπες πρεπει οπωσδηποτε να φροντιζουμε να ενημερωνομαστε σφαιρικα και απο αρκετες πηγες για το ολο επιχειρημα και ρισκο που θα αναλαβουμε γιατι εμεις τελικα αναλαμβανουμε το ρισκο. Και προπαντων να ξερουμε οτι πισω απο τα πολλα λογια και υποσχεσεις σχεδον παντα κρυβεται
ο κακος ο λυκος και οχι η γιαγιουλα.ΟΚ, συμφωνω αλλα οχι σε ολα, ετσι πρεπει ομως να γινεται επειδη η απατη ειναι πια κανονας.
Ειναι δυνατον ομως να πρεπει να απαιτουνται τοσες γνωσεις για να βαλουμε μια συσκευη υγραεριου, ειδικα την στιγμη που ακομα και πολλοι με πτυχιο μηχανικου εδω μεσα διαφωνουν σε βασικα πραγματα?
το ιδιο θα απαιτηθει λοιπον αυριο για να αγορασω μια τηλεωραση? κατι αναλογο οταν θα φερω εναν υδραυλικο η΄εναν ηλεκτρολογο ? και την αξονικη που θα βγαλουμε πρεπει να την δειξουμε σε πεντε γιατρους η πρεπει να ξερουμε να κανουμε και οι ιδιοι διαγνωση?
Και ενταξει καποιοι εχουμε λιγες γνωσεις (αυτο λεγεται ημιμαθεια, και βλεπεις τι συμβαινει) και καποιοι αλλοι ρωταμε για να μαθουμε (και μπερδευομαστε ακομη περισσοτερο), αυτο ομως δεν μπορουν να το κανουν ολοι, αυτοι λοιπον απλα αρεσκονται στα παραμυθια? η απλα εγινε κανονας και ο καθε παραμυθας εκει εξω μπορει και δουλευει χωρις κανενα ελεγχο?
Και εγω τελικα κυριε ΑΝΤΩΝΗ (επειδη συμφωνησες) μετα απο 500 σελιδες ποιον ακουω εσενα η τον Βατσο?
βαζω η οχι λαδιερα? και ο παραμυθας ποιος ειναι τελικα? -
Θα παω για σερβις το WagonR
Επειδη έτσι κι αλλιως θα αλλαξω μπουζι, αξιζει να βαλω ιριδίου;
Κανουν καλυτερη δουλεια με το αέριο;Με την ευκαιρια θα μετρηθούν και τα διακενα των βαλβιδων, απόσα μου ειπαν δεν χρειαστηκαν ποτε ρυθμισμα, για 90000+ χιλιομετρα ήταν ενταξει
-
Και εγω τελικα κυριε ΑΝΤΩΝΗ (επειδη συμφωνησες) μετα απο 500 σελιδες ποιον ακουω εσενα η τον Βατσο?
βαζω η οχι λαδιερα? και ο παραμυθας ποιος ειναι τελικα.@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
αυτος εισαι φιλε γιωργο.
ο πρωτος μετα απο καμια σαρανταρια χρονια και αφου εκανε χιλιαδες μπομπες οπως ο ιδιος τις αποκαλει και καρακονομισε τωρα
απο το μπαλκονι πανω στη θαλλασα οπως λεει εγινε πολεμιος του υγραεριου και υποστηριχτης του ντιζελ.(μαλλον μυριζεται κανα φαγοποτι αλλα δεν καταλαβε πως οι καιροι αλλαξαν .
ο δε δευτερος και αυτος επικαλειται την σοφια του οσον αφορα στεγνη και... χλωρη καυση και αφου οι δουλειες πεσαν κατακορυφα βγηκε στο κουρμπετη για....ενημερωση των εκτιθεμενων στα λαμογια ιχιδων.ερε σανιδα βρεγμενη που θελουν.
τιποτα αλλο. βρεγμενη σανιδα.
υποκριτες του κερατα. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
ο κακος ο λυκος και οχι η γιαγιουλα.ΟΚ, συμφωνω αλλα οχι σε ολα, ετσι πρεπει ομως να γινεται επειδη η απατη ειναι πια κανονας.
Ειναι δυνατον ομως να πρεπει να απαιτουνται τοσες γνωσεις για να βαλουμε μια συσκευη υγραεριου, ειδικα την στιγμη που ακομα και πολλοι με πτυχιο μηχανικου εδω μεσα διαφωνουν σε βασικα πραγματα?
το ιδιο θα απαιτηθει λοιπον αυριο για να αγορασω μια τηλεωραση? κατι αναλογο οταν θα φερω εναν υδραυλικο η΄εναν ηλεκτρολογο ? και την αξονικη που θα βγαλουμε πρεπει να την δειξουμε σε πεντε γιατρους η πρεπει να ξερουμε να κανουμε και οι ιδιοι διαγνωση?
Και ενταξει καποιοι εχουμε λιγες γνωσεις (αυτο λεγεται ημιμαθεια, και βλεπεις τι συμβαινει) και καποιοι αλλοι ρωταμε για να μαθουμε (και μπερδευομαστε ακομη περισσοτερο), αυτο ομως δεν μπορουν να το κανουν ολοι, αυτοι λοιπον απλα αρεσκονται στα παραμυθια? η απλα εγινε κανονας και ο καθε παραμυθας εκει εξω μπορει και δουλευει χωρις κανενα ελεγχο?
βαζω η οχι λαδιερα? και ο παραμυθας ποιος ειναι τελικα?Ημιμαθεια δεν ειναι οταν γνωριζεις τα 'μισα' η εστω καποια, αλλα οταν γνωριζοντας αυτα τα μισα η τα καποια νομιζεις οτι τα ξερεις ολα!
Ερευνα αγορας πρεπει να σου λεει κατι! Με το να κοιταξεις να ενημερωθεις για το προιον που θελεις να αγορασεις δεν ταυτιζεται με το οτι πρεπει να ξερεις πως κατασκευαζεται η πως επιδιορθωνεται αλλα να σου ανοιξει τα ματια για τις ιδιοτητες του, τις χρησεις του και την αποτελεσματικοτητα του σε σχεση με αυτο που ζητας!
Αν τωρα δεν σε ενδιαφερει τιποτα απο αυτα απλως προχωρεις με κλειστα τα ματια και αν εισαι τυχερος καλως εχει αν ομως οχι τοτε αρχιζεις να παραθετεις τα προβληματα σου στα αναλογα φορουμ.
Οσο για το αν θελεις να επιλεξεις λαδιερα η οχι, η οποιοδηποτε αλλο προιον, αυτο ειναι θεμα καθαρα δικο σου και φυσικα κανενας Αντωνης η Κ. Βατσος η οποιοσδηποτε αλλος δεν μπορουν να επωμιστουν την δικη σου αποφαση.
Εχουν αναπτυχθει εδω αρκετες αποψεις και ο καθενας κοινως σκεπτομενος μπορει να κανει την επιλογη του χωρις να ανακαλει την γνωμη κανενος Αντωνη, κ. Βατσου, εμενα, εσενα κλπ.Και φυσικα δεν θα συμφωνησω με κανενα, οπως προηγουμενως τον φιλο doukias, λαθος η σωστος, που αντιπαραθετουν ως επι προσωπικου την οποια γνωμη τους σε σχεση με αλλους. Δεν ειναι σωστο να απαξιωνουμε με αυτο τον τροπο οποιους συμμετεχουν με οποιο τροπο και να γινεται (εχω πει και ειναι γνωστο οτι ολοι μας εχουμε τα αναλογα φιλτρα και πιστευω μπορουμε να ξεχωριζουμε την ηρα απο το σταρι), οταν μαλιστα δεν βλεπω να παρατιθεται εναλλακτικη προταση απο αυτους που κατακρινουν.
Μην ξεχναμε οτι ακομα και η λαθος αποψη/θεση καποιου σε συγκεκριμενο θεμα μονο χρησιμη μπορει να ειναι καθοτι μονο 'βλεποντας' και ερευνωντας το λαθος μπορουμε να πλησιασουμε και να δουμε το σωστο.
Ειναι οπως το μαυρο με το ασπρο. Για να υπαρξει το ασπρο πρεπει να υπαρχει και το μαυρο και τ'αναπαλιν. Η αναζητηση του ενος ξεκινα παντα απο την παραδοχη υπαρξης του αλλου και οχι την απεμποληση του. -
Aν ξαναδιαβασεις αυτα που εγραψα θα δεις οτι μονο σε αυτο ,δεν συμφωνησα,
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Ειναι γνωστο οτι αρεσκομαστε σε παραμυθακια τα οποια πιστευουμε γιατι ετσι μας βολευει .και οσοι συζηταμε εδω μεσα αυτο ακριβως αποδεικνυουμε, οτι θελουμε να μαθουμε για να μην μας πουλανε παραμυθακια.
Σε μια σωστη κοινωνια καθε επαγγελματιας χρησιμοποιει τις γνωσεις και τις ικανοτητες του και εγγυαται για το αποτελεσμα, εδω εχουμε το προνομιο να ρισκαρουμε στην επιλογη και στο τελος να ειμαστε υπευθυνοι οι ιδιοι, αν δεν βλεπουμε οτι υπαρχει κατι στραβο σ'αυτο, απλα διαφωνουμε,και οπως ειπεςΜην ξεχναμε οτι ακομα και η λαθος αποψη/θεση καποιου σε συγκεκριμενο θεμα μονο χρησιμη μπορει να ειναι καθοτι μονο 'βλεποντας' και ερευνωντας το λαθος μπορουμε να πλησιασουμε και να δουμε το σωστο.
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
βαζω η οχι λαδιερα? και ο παραμυθας ποιος ειναι τελικα.@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
αυτος εισαι φιλε γιωργο.
ο πρωτος μετα απο καμια σαρανταρια χρονια και αφου εκανε χιλιαδες μπομπες οπως ο ιδιος τις αποκαλει και καρακονομισε τωρα
απο το μπαλκονι πανω στη θαλλασα οπως λεει εγινε πολεμιος του υγραεριου και υποστηριχτης του ντιζελ.(μαλλον μυριζεται κανα φαγοποτι αλλα δεν καταλαβε πως οι καιροι αλλαξαν .
ο δε δευτερος και αυτος επικαλειται την σοφια του οσον αφορα στεγνη και... χλωρη καυση και αφου οι δουλειες πεσαν κατακορυφα βγηκε στο κουρμπετη για....ενημερωση των εκτιθεμενων στα λαμογια ιχιδων.ερε σανιδα βρεγμενη που θελουν.
υποκριτες του κερατα.
Η ηθική δεν είναι λάστιχο, και ακυρώνει την ανηθικότητα με την γνώση.
Δεν απαξίωσα κάθετα κανέναν συνάδελφο, έκτος αν αυτός ήταν «συνάδελφος»!.
Με τον Κώστα δεν έχω στην ουσία καμία διαφορετική γνώμη. Εξου, και όταν παραθέτει συμβουλευτικά, δεν παρεμβαίνω, συμφωνώντας με τα γραφόμενα του. Η μόνη διαφορά μας είναι, στην ‘εμμονή’ μου, πηγάζουσα από την πήρα μου, να ζητώ έξτρα λίπανση.
Στα σεντόνια που έχω παραθέσει, αναλύω απόλυτα τους λόγους, και δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση.
Κατά συνέπεια ο λόγος του είναι σεβαστός.
Ένα διαυγές μυαλό, που γνωρίζει να διαβάζει, μπορεί κάλλιστα να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Τότε όμως και μην έχοντας εμπιστοσύνη, δεν ρωτάς έναν!. Διότι και ο ένας, μπορεί να έχει ένα κενό στην γνώση του.
Το σύνδρομο της στέρησης μου έλεγαν, (είχα κόψει το τσιγάρο και πονούσα). Οι αρτηρίες στην καρδιά μου ήταν σαν ‘μπούκες’, έλεγε ο άλλος. Φταίει ο πνεύμονας μου, έλεγε ο τρίτος. Μπήκα σε μπλοκ ιατρικό, και ακλούθησα την μέση οδό σε ότι με συμβούλευαν. Έκανα ότι με φώτισε ο θεός και η λογική με εξετάσεις, και κατέληξα με 4 έξτρα σωλήνες στην καρδιά!!!!....
Μέσα στην ενότητα δεν βρήκα «παραμυθάδες», βρήκα άτεχνους. Βρήκα ‘θύματα’ επωτιδίων. Βρήκα παπαγάλους. Δεν είμαι πολέμιος του αεριού. Και το έχω πει εκατοντάδες φορές, νε μεν αλλά….. το ‘αλλά’ το γράφετε κάθε μέρα μόνοι σας!!!...
Δεν σεβόμαστε ανθρώπους που συμμετάσχουν βοηθώντας σε 500+ σελίδες, και που εχουν και γνώμη και γνώση και πήρα.
Αναμφίβολα να ακούτε τον Κώστα στα τεχνικά θέματα. Βρήκατε άλλον καλύτερο?. Και στο φινάλε, εσείς τον φέρατε εδώ μέσα, όταν τον ενημερώσατε ότι τον έχω ‘αρπάξει’, βλέποντας το βίντεο που μιλούσε. Μα δεν καταλάβατε την εστίαση της διαφωνίας μου.
Εκεί που θύμωσα ήταν όταν δηκτικά πέταξε μια λαδιέρα που είχε βάλει άλλος συνάδελφος. Ποτέ δεν απαξιώνω εργασίες συναδέλφων στον πελάτη!. Ρίχνω τηλέφωνα σε αυτόν και τον ενημερώνω – συμβουλεύω.
Και επίσης θύμωσα που είπε ότι της βάζουμε και της πουλάμε για να κονομήσουμε. Για τα άλλα…. ας με συγχωρέσει!!!!.....
Και βεβαίως κερδίζω από την εργασία μου, εδώ κερδίζουν οι παπάδες!. Και βεβαίως βλέπω που πρέπει να σταματήσω να κάνω κάτι, και λογαριασμό δεν δίνω. Μα και το ότι και το σαββατοκύριακο στο εξοχικό μου, συνεχίζω να βοηθώ και να συμβουλεύω, θα έπρεπε να το σέβεσαι.
«ερε σανιδα βρεγμενη που θελουν.
υποκριτες του κερατα.»…….
Την αγωγή την δίδαξα στα παιδιά μου και στους μαθητές μου….. σίγουρα δεν ήσουν μέσα στης δυο αυτές κατηγορίες.«(μαλλον μυριζεται κανα φαγοποτι αλλα δεν καταλαβε πως οι καιροι αλλαξαν» .
Μάλλον φιλέ μου εσύ δεν κατάλαβες ότι οι καιροί άλλαξαν. Εγώ το «μυρίστηκα» εδώ και χρόνια και τρώω τώρα!….. σίγουρα εργαζόμενος…… σίγουρα προσφέροντας βιώσιμες λύσεις. Το ‘βιώσιμες’, είναι η κορωνίδα της σκέψης μου, που σίγουρα δεν κατάλαβες.
Πάντα φιλικά.
Α. -
Ο χρήστης doukias έγραψε:
αυτος εισαι φιλε γιωργο.
υποκριτες του κερατα.Ποτέ δέν περίμενα από ανθρώπους πού έχουν κάθε λόγο νά μάθουν κάτι πού αφορά ένα θέμα νά απορίπτουν καί τίς δύο εκδοχές απαξιώνοντας καί τούς εκφραστές τους.¨Η τρίτη εκδοχή είναι νά μή κάνεις τίποτε καί νά πάς γιά ύπνο.
¨Οσον αφορά τόν δεύτερο υποκριτή, εμένα,έχοντας κάθε λόγο(επαγγελματικό,καί οικονομικό)νά κάνω παρόμοιες τοποθετήσεις ακολουθώντας τήν συντριπτική πλειοψηφία εγκαταστατών προτίμησα νά εκτεθώ επόνιμα καί προβάλωντας καί τήν φυσιογνωμία μου δημοσίως θεωρόντας (ώς βλάξ)ότι θά υπηρετήσω τήν τεχνική δεοντολογία καί θά προσφέρω κάποιες γνώσεις πού χρειαστήκανε κάποιες δεκαετίες γιά νά αποκτηθούν.Οί δουλιές μου λοιπών πάνε περίφημα παρά τήν κρίση καί ''μή κρίνεις έξ ιδίων τά αλότρια'' γιά νά βγάζεις συμπεράσματα.Υπάρχουν γύρω σου άνθρωποι πού καί έντιμα εργάζωνται καί κερδίζουν καί διάθεση γιά κοινωνική (τήν όποια) προσφορά έχουν.Απλά βγές απ'τά στενά σύνορα τού χαρακτήρα σου... -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Όταν θα καταλάβουν οι εγκαταστάτες τι είναι το φτωχό μίγμα, ίσως και οι πελάτες να ηρεμήσουν λίγο από τα προβλήματα. Φτωχό είναι και το 15:1, φτωχό και το 16.5:1. Ούτε το 15:1, ούτε το 16.5:1 σκορτσάρει το αυτοκίνητο, οπότε διαλέγουμε το 16.5:1 που καταναλώνει λιγότερο καύσιμο και φυσικά προτιμάται για λόγους οικονομίας. Σωστά?
Λάθος. Προτιμάμε το 16.5:1 εφόσον η θερμοκρασία καυσαερίων είναι σε λογικά επίπεδα. Αν είναι 750 βαθμοί, θα κάνει τις βαλβίδες τσίχλα και θα τις κοπανάει πυρωμένες πάνω στις έδρες. Το αποτέλεσμα το είδε ο cheetos και αρκετοί ακόμα που ανοίγουν κεφαλάρια σε διάφορα χιλιόμετρα, ανάλογα την ρύθμιση και την αντοχή του κάθε κινητήρα. Τα λαδόξυδα είναι το 'να σε κάψω Γιάννη, να σ'αλείψω λάδι να γιάνει...'...Τώρα βέβαια, άμα βρείτε κανένα εγκαταστάτη να βάζει πυρόμετρο στην ρύθμιση γράψτε μου, αλλά τουλάχιστον θα ένιωθα πιό άνετα αν ο χάρτης ήταν ρυθμισμένος για περίπου +25% κατανάλωση σε σχέση με βενζίνη, παρά να βλέπω τον εγκαταστάτη να προσπαθεί να το στεγνώσει τόσο όσο να μην σκορτσάρει...
Αναρωτιέμαι τί πρέπει νά πώ ώστε νά νά μή φανώ κοινότυπος.
¨Ενα εύγε πιστεύω πώς αρκεί.Συνεχίζει εδώ και 200 σελίδες να μην απαντάει κανένας.
Τελικά ο λάμδα παίζει ρόλο όταν είμαστε σε υγραέριο ή όχι;Ό λαμδα (καί έχει απαντηθεί)βεβαίως παίζει ρόλο αφού ό εγκέφαλος τού αυτοκινήτου δέν γνωρίζει ότι καίμε κάτι άλλο διότι ό λάμδα διαβάζει οξυγόνο ναί ή όχι καί τίς διακυμάνσεις τής ποσότητάς του μεταφραζόμενα σέ μίλιβολτ ή σέ βόλτ ανάλογα μέ τόν τύπο του.Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο εύρος δυνατής διόρθωσης τού ψεκασμού μέσω προγράμματος.Πέρα αυτού ΄τι μπωρεί νά κάνει ό λάμδα καί ό εγκέφαλος τού αυτοκινήτου? Ενας πνεύμωνας ανεπαρκής ,ένα μπέκ μικρό ή ελατωματικό μία πίεση μικρή ή μεγάλη πώς θά αντιμετωπιστεί από τόν λάμδα? Εκεί λοιπών ξαναερχώμαστε στίς σωστές ρυθμήσεις πού δέν τίς υποκαθηστά ούτε αντικαθιστά κανείς καί τίποτε άλλο...
-
Τελικά Κε Βάτσο επειδή άκρη δεν έχω βγάλει εσεις προτείνετε αλλάγη στα μπουζί η να κρατησω τα μαμά που εδω και 5.000 χλμ δεν έχω διαπιστώσει πρόβλημα. Και όταν είναι να αλλάξω μπουζί αν βάλλω διαφορετικά από αυτά που έχω θα χρειαστεί ρύθμιση στο συστημα μου;
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Ό λαμδα (καί έχει απαντηθεί)βεβαίως παίζει ρόλο αφού ό εγκέφαλος τού αυτοκινήτου δέν γνωρίζει ότι καίμε κάτι άλλο διότι ό λάμδα διαβάζει οξυγόνο ναί ή όχι καί τίς διακυμάνσεις τής ποσότητάς του μεταφραζόμενα σέ μίλιβολτ ή σέ βόλτ ανάλογα μέ τόν τύπο του.Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο εύρος δυνατής διόρθωσης τού ψεκασμού μέσω προγράμματος.Πέρα αυτού ΄τι μπωρεί νά κάνει ό λάμδα καί ό εγκέφαλος τού αυτοκινήτου? Ενας πνεύμωνας ανεπαρκής ,ένα μπέκ μικρό ή ελατωματικό μία πίεση μικρή ή μεγάλη πώς θά αντιμετωπιστεί από τόν λάμδα? Εκεί λοιπών ξαναερχώμαστε στίς σωστές ρυθμήσεις πού δέν τίς υποκαθηστά ούτε αντικαθιστά κανείς καί τίποτε άλλο...
Τώρα το είπες καλά.
Εφόσον δεν έχουν γίνει χοντράδες του τύπου 'τα μπεκ δεν είναι όλα ίδια' και εφόσον οι ρυθμίσεις είναι εντός ορίων, δηλαδή δεν έχουμε λαμπάκια,
τον κύριο λόγο στη ρύθμιση τον έχουν ο λάμδα και ο εγκέφαλος της βενζίνης.Ευχαριστώ.
Υγραεριοκίνηση!