-
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
......
Καταρχήν τα συμπτώματα που θα σας πω, τα εμφανίζει στη βενζίνη, καθώς εδώ και 2 εβδομάδες το δουλεύω μόνο με βενζίνη.- Υπάρχει σοβαρή μείωση απόδοσης. Γενικά να σας πω ότι από εκεί που σε δοκιμές τελικής έπινανε τα 200 (κοντέρ), πλέον αρκούμαστε στα 170.
- Συνεχή σβησίματα στο ρελαντί. Όταν βγάζω ταχύτητα για να στρίψω, συνήθως σβήνει.
- Ψιλοτρέμει στο ρελαντί.
Έχετε κάτι να σχολιάσετε ή να προτείνετε;
Λέτε να έχουν πρόβλημα οι βαλβίδες; Τι κόστος είναι αυτό για ένα forester του 2007 (158 άλογα); Τι άλλο μπορεί να είναι άραγε;
Μέσα στη βδομάδα θα το πάω για μετρήσει και θα έχω νεότερα ώστε να σας ενημερώσω εάν φταίει το υγραέριο ή κάτι άλλο.
Ευχαριστώ, αλλά λόγω συνθηκών δεν μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι χάρηκα που θα τα ξαναπούμε
Tα φορεστερ ειναι σε μαυρη λιστα για βαλβιδες.Αν παρολα αυτά το πηγαινες με 200 , ε τι να σου κανει η λαδιέρα??Στα ''ευαισθητα'' αυτοκινητα δεν πρεπει να το πατας πανω απο 4000 στροφες.
Επειδή έχω φορυ 2009 και ρωτησα καποια στιγμη για βαλβιδες, η απαντηση ηταν ...άστο καλύτερα.Πρεπει να κατεβει ο κινητηρας.Βρες μαστορα που εχει μικροκαμερα για να δει σε τι κατασταση ειναι (αν μπορει)Αλλα πρωτίστως ας το δει ο μαστορας που εβαλε το υγραεριο.Συνηθως καμια ρυθμιση χρειάζεται. Βαλβιδες παντως τοσο νωρις χλωμο το βλεπω.Περαστικά (και μακρυά απο εμας) -
Τα 200 ήταν για δευτερόλεπτα για μέτρηση τελικής και αυτό όχι με υγραέριο. Η χρήση του είναι κατά 95% με 140 και σχεδόν ποτέ παραπάνω.
Και η μειωμένη απόδοση που λέω είναι με βενζίνη. Αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο.
Ευχαριστώ πάντως -
Τα 200 ήταν για δευτερόλεπτα για μέτρηση τελικής και αυτό όχι με υγραέριο. Η χρήση του είναι κατά 95% με 140 και σχεδόν ποτέ παραπάνω.
Και η μειωμένη απόδοση που λέω είναι με βενζίνη. Αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο.
Ευχαριστώ πάντωςΗλεκτρικά κοίταξες (μπουζί , πολλαπλασιαστές); Το σβήσιμο στο ρελαντί μπορεί να είναι σύμπτωμα βαλβίδων.αλλά και ένα άλλο σύμπτωμα είναι και η δυσκολία στην εκκίνηση. Έχεις τέτοια προβλήματα; Πάντως κάπου διάβασα (μπορεί και εδώ) ότι άνθρωπος που είχε θέμα βαλβίδων με TOYOTA δεν είχε συμπτώματα απλά άναψε Check engine και όταν τις μέτρησε με φιλερ ήταν εκτός ορίων. Αυτό που θέλω να πω είναι μην το δένεις και ότι είναι βαλβίδες. Μπορεί να είναι και κάτι άλλο που πραγματικά στο εύχομαι.
-
Το αυτοκίνητο έκανε πριν 1 εβδομάδα το μεγάλο σέρβις των 100k. Πίστευα πως αυτό έφταιγε, αλλά συνέχισε και μετά το σέρβις.
Με εκκίνηση δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αύριο λογικά θα ξέρω εάν είναι βαλβίδες καιθα σας πω.
Υπάρχει περίπτωση για την εκκίνηση να φταίει η λαδιέρα η οποία λειτουργεί και όταν πηγαίνω με βενζίνη;
Ευχαριστώ -
Δοκίμασε πρώτα να βγάλεις έναν πόλο από τη μπαταρία για να ξεχάσει ο εγκέφαλος της βενζίνης τα fuel trims.
Πήγαινε μετά με βενζίνη να δεις αν είναι οκ. Αν ναι, κάνε μια ρύθμιση στο υγραέριο και έλεγξε και το φίλτρο του.Κάνε έναν έλεγχο και στα μπουζί και τους πολλαπλασιαστές σου.
-
Έχω βγάλει την μπαταρία και πλέον το πάω μόνο με βενζίνη μέχρι να λύσω το πρόβλημα.
Το φίλτρο του υγραερίου θέλει άλλαγμα και θα το αλλάξω σε 10 μέρες περίπου (έλλειψη ανταλλακτικού), αλλά φαντάζομαι πως δεν παίζει ρόλο εφόσον το πάω με βενζίνη, σωστά; -
Η κρίση πλήττει και το υγραέριο - Κλειδώνουν τα ΙΧ
Η κρίση χτύπησε και τα πρατήρια υγραερίου, καθώς ακόμη και οι καταναλωτές που έσπευσαν τους προηγούμενους μήνες να μετατρέψουν τους κινητήρες των αυτοκινήτων τους για να έχουν χαμηλότερο κόστος κίνησης, 'κλειδώνουν' τα ΙΧ τους.
Μας δουλευει η επιτροπη ανταγωνισμου.
Δεχονται οτι οι τιμες ειναι ίδιες (μα τι σύμπτωση;), αλλα θελουν αποδείξεις οτι ειναι ιδιες κατοπιν... συνενόησηςΣτο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου έστειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στοιχεία για εναρμόνιση τιμών μεταξύ των πρατηρίων υγραερίου, ζητώντας τη διερεύνησή τους.
Στην απαντητική επιστολή ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δ. Κυριτσάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:
'Η εφαρμογή ενιαίας τιμής στο υγραέριο κίνησης από τους πρατηριούχους Θεσσαλονίκης ή πανελλαδικά, όπως αυτή περιγράφεται στην ηλεκτρονική επιστολή σας, καταρχήν δεν συνιστά από μόνη της παράβαση του άρθρου 1 του ν. 3959/2011 (δηλαδή σύμπραξη επιχειρήσεων με αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού) διότι ο παραλληλισμός και μόνο μεταξύ των ανταγωνιστών, που συνίσταται σε ταυτόσημη τιμολόγηση ή άλλη παράλληλη συμπεριφορά η οποία πηγάζει από την ανεξάρτητη παρατήρηση και αντίδραση ανταγωνιστών στην αγορά δεν είναι εκ του λόγου αυτού και μόνο παράνομη'.
Και προσθέτει: 'Για τη θεμελίωση παράβασης απαιτείται ο καθορισμός τιμής να είναι αποτέλεσμα συμφωνίας ή εναρμονισμένης πρακτικής μεταξύ των πρατηριούχων για άμεσο ή έμμεσο καθορισμό τιμών. Τέτοια όμως στοιχεία που θα τεκμηρίωναν πως η συγκεκριμένη συμπεριφορά των πρατηριούχων είναι απόρροια αντιανταγωνιστικής πρακτικής ούτε καθ' υποφορά δεν αναφέρονται στην επιστολή.
Σε περίπτωση που διαθέτετε στοιχεία, τα οποία αφορούν σε πρακτικές που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 3959/2011, μπορείτε να υποβάλετε επίσημη καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού'.
http://www.inews.gr/9/i-krisi-plittei-k ... ta-ich.htm
-
Επικαλουνται την ελευθερη αγορα οταν ξερουν πολυ καλα οτι εδω δεν λειτουργει εις οφελος του καταναλωτη αλλα εις βαρος του και εις οφελος του εμπορου. Εδω εχουν γινει καρτελ σε ολα τα επιπεδα της οικονομιας απο τους μεσαζοντες και τους εμπορους και οι αρμοδιοι φορεις δεν ασχολουνται καν και θα ασχοληθουν με το υγραεριο?
Δεν θυμαστε τι γινοταν περυσι το καλοκαιρι (αλλα και φετος) στην Κρητη αλλα και σε αλλες περιφερειακες περιοχες της Ελλαδας με την τιμη της αμολυβδης και τελικα επεβαλαν πλαφον οταν ειχε τελειωσει η τουριστικη περιοδος και παλι αυτο για μονο 2 εβδομαδες.
Τι να περιμενεις λοιπον? -
Έχω βγάλει την μπαταρία και πλέον το πάω μόνο με βενζίνη μέχρι να λύσω το πρόβλημα.
Το φίλτρο του υγραερίου θέλει άλλαγμα και θα το αλλάξω σε 10 μέρες περίπου (έλλειψη ανταλλακτικού), αλλά φαντάζομαι πως δεν παίζει ρόλο εφόσον το πάω με βενζίνη, σωστά;Όχι, δεν παίζει ρόλο.
Δεν είδες βελτίωση με το βγάλσιμο της μπαταρίας; -
Την μπαταρία μου την έβγαλαν όταν μου έκαναν το μεγάλο σέρβις πριν 5 μέρες, αλλά και πριν και μετά αντιμετώπισα τα ίδια προβλήματα. Και μου φαίνεται πως το πρόβλημα μεγαλώνει όσο περνάν οι μέρες.
-
'Οταν αρπάξουν οι βαλβίδες και δεν κλείνουν πλέον καλά, είναι τελείως εκτεθειμένες στο μέτωπο της φλόγας και από τις δύο πλευρές, οπότε η επιδείνωση επιταχύνεται ραγδιαία...
-
Την μπαταρία μου την έβγαλαν όταν μου έκαναν το μεγάλο σέρβις πριν 5 μέρες, αλλά και πριν και μετά αντιμετώπισα τα ίδια προβλήματα. Και μου φαίνεται πως το πρόβλημα μεγαλώνει όσο περνάν οι μέρες.Το είπα πριν αλλά θα ξαναρωτήσω: Μπουζί άλλαξες στο σέρβις ή δεν ήταν στα αναλώσιμα του σέρβις; Είπες ότι θέλεις και φίλτρο υγραερίου μήπως και το φίλτρο βενζίνης θέλει αλλαγή και είναι τυχαίο γεγονός; Είσαι σίγουρος για την ποιότητα της βενζίνης που έχεις; Δοκίμασες να βάλεις από άλλο βενζινάδικο ή ενισχυμένη; Φιλοσοφικά ερωτήματα . Θα ξέρεις την απάντηση αύριο.
-
Ηταν το μεγάλο σέρβις. Όλα τα φίλτρα, μπουζί, λάδια, ξύδια, ιμάντες κλπ.
Τις τελευταίες 2 εβδομάδες που έχω το πρόβλημα, έχω κάνει κοντά στα 1000 χιλιόμετρα, με φουλάρισμα από διαφορετικά πρατήρια.
Αυτό που δεν δοκίμασα και θα δοκιμάσω και αύριο είναι να το πάω και με υγραέριο για να δω εάν έχω και εκεί πρόβλημα, μπας και έχει κάτι το σύστημα τροφοδοσίας βενζίνης. Αύριο το μεσημέρι θα ενημερώσω.
Να'σται καλά όλοι σας. Το forum ήταν πολύ δυνατό και τώρα είναι ακόμη καλύτερο.ΥΓ. Υπάρχει περίπτωση για την εκκίνηση να φταίει η λαδιέρα η οποία λειτουργεί και όταν πηγαίνω με βενζίνη;
Ευχαριστώ -
αν αμφιβάλλεις για την λειτουργια της λαδιερας, απλα κλειστην και πηγαινε με βενζινη (οπως και κανεις).
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ρύθμισε τα διάκενα στα μπουζί σου, ή, καλύτερα ακόμα, άλλαξέτα.
Το υγραέριο (η υψηλότερη τάση που απαιτεί) τα τρώει.Τελικά χρειάζεται να βάλουμε μπουζί πιο ψυχρά για την χρήση με υγραέριο??Μήπως να είναι και ιριδίου??
Λίγες σελίδες πριν ο Βάτσος έλεγε πως δεν χρειάζεται και τα καλύτερα είναι αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής έτσι κι αλλιώς.. -
Από όσο ξέρω:
σε περιβάλλον υγραερίου απαιτείται μεγαλύτερη τάση για να δημιουργηθεί σπινθήρας. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο φορτίο στους πολλαπλασιαστές και μεγαλύτερο κίνδυνο να καούν.
Αυτό που συστήνεται συνήθως σε ξένα site είναι χρήση μικρότερων διακένων με normal μπουζί. Ο λόγος είναι ο παραπάνω. Επίσης, πιο συχνός έλεγχος των μπουζί από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής.
Τα ιριδίου πετυχαίνουν τα παραπάνω εκ κατασκευής, αραιώνοντας τα διαστήματα ελέγχου. Αν δηλαδή το αυτοκίνητό σας έχει δύσκολη πρόσβαση στα μπουζί, προτιμήστε ιριδίου, χωρίς όμως να ξενοιάζετε και τελείως. Πάλι θέλουν έλεγχο.
-
Φαίνεται κάποια φθορά ή απλά κλείνεις τα διάκενα για να είσαι καλυμμένος??
-
παιδια, εχει παρατηρησει κανεις αλλος να βγαζει λιγοτερα χλμ με τα ιδια λιτρα LPG τωρα τον τελευταιο μηνα?
εγω μεσα στο Σεπτεμβριο στα τελευταια 2-3 γεμισματα βγαζω 5-10% λιγοτερα χλμ.
(εχω το συνηθειο να το αδειαζω τελειως το ντεποζιτο και μετα φουλαρω και μηδενιζω χλμ-μετρητη, οποτε εχω ξεκαθαρη αποψη για το πως παει με το υγραεριο το αμαξι μου, και αμεσως εκανε μπαμ η διαφορα στην καταναλωση)Νομιζα μηπως εφταιγε μια αλλαγη ελαστικων που εκανα, αλλα εκτος που στο 1ο ντεποζιτο αμεσως μετα δεν εχασα χλμ (τα εχασα στα επομενα), μολις το εγραψα και σε ενα αλλο φορουμ, αμεσως βρεθηκαν αλλοι 3-4 που ειχαν παρατηρησει κατι παρομοιο.
για πειτε και εσεις αν παρατηρησατε τιποτα παρομοιο τον τελευταιο μηνα.
-
το έχω ξαναγράψει εδώ στο παρελθόν και το έχω ακούσει και από το μάστορα που μου έκανε τη μετατροπή ότι το καλοκαίρι το υγραέριο βγάζει περισσότερα χλμ. Εγώ το καλοκαίρι έχω φτάσει και στα 530 χλμ με 36-38 λίτρα υγραέριο, ενώ το χειμώνα έχω πέσει και στα 430 με τα ίδια περίπου λίτρα.
-
Μολις σημερα που γεμισα ειχα κανει 392 χλμ μεχρι να αδειασει ενω συνηθως κανω γυρω στα 360.
Απο το ιδιο πρατηριο και απο αδειο ντεποζιτο. Ισως να ειναι και η καπως πιο χαλαρη οδηγηση λογω 'μετρων'.
Θα δω στο επομενο γεμισμα αν και φευγω ταξειδι και θα χρειαστει να βαλω και απο Θηβα.
Υγραεριοκίνηση!