-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Φίλε Κάβουρα να συμπληρώσω!!!!....
«ενθουσιασμό». Σίγουρα αυτό δεν είναι το συναίσθημα που ωθεί όποιους βάζουν το εν λόγο κιτ…..
«υστεροβουλία». Εδώ έπεσες διάνα!. Έχει γίνει ‘συντεχνιακή’ η ενότητα….
«άγνοια». Και αυτό διαβάζετε κατά κόρο!.
Μα δεν μπορεί να γράψει κάποιος παράπονο….. α) ‘φταίει σίγουρα’ ο συνάδελφος, που μπορεί και να φταίει μέχρι κάποιο σημείο!. Β) σπεύδουν να του βρουν την λύση οι πάντες αντί να τον στείλουν στο εγκαταστάτη του. γ) και τέλος ακούει τα ‘εξ αμάξης’…. Δ)τα θύματα εν γένει, προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα του εγωισμού τους, ότι δεν έκαναν λάθος επιλογή και ότι φταίει….. ο θεός ο διαιτητής και η τουρκοκρατία!.
Α.Αντώνη,
ο καθένας λούζεται τις επιλογές του και τα αποτελέσματα (καλά ή κακά) που φέρνουν οι επιλογές αυτές.
Όσο για το θέμα του 'Συντεχνιακού' topic, μπορώ να πω ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι.
Ίσως ότι τα εμφανίζουν όλοι πολύ ρόδινα και αν δεν τους πιέσεις προσωπικά, κανείς δεν αναφέρει τι ελαττώματα έχει η επιλογή αυτή (μετατροπή καυσίμου του κινητήρα σε υγραέριο).Θεωρώ ότι ο χρόνος θα δείξει τα αποτελέσματα όσο κι αν χτυπιόμαστε εδώ μέσα.
Προσωπικά δεν μου είναι δύσκολο να καταλάβω/φανταστώ και απαριθμήσω τα πιο συνήθη προβλήματα που θα αντιμετωπίσει κάποιος που θα τοποθετήσει ένα κιτ υγραερίου.
Διαβάζοντας κάποιος αυτά τα 2-3 πόστς που είχα όρεξη και έγραψα (ίσως κούρασα κιόλας), ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, καταλαβαίνει τι θέλω να πω και τι ρίσκα παίρνει. (φυσικά αν επιλέξει να λάβει το ρίσκο ή όχι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, αλλά να ξέρει τι ρίσκα παίρνει και όχι να τα ανακαλύπτει στην πορεία και δια πυρός και σιδήρου κι αφού έχει πονέσει η τσέπη του!)Όποιος δεν θέλει να καταλάβει (για τους δικούς του λόγους), όσο και να χτυπιέμαι, όσα σεντόνια και να γράψω (όχι προσωπικά εγώ αλλά ο οποιοσδήποτε 'χτυπάει το καμπανάκι'), δε θα αλλάξει άποψη, αφού στην ουσία κάνουμε ένα διπλό μονόλογο.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Όποιος δεν θέλει να καταλάβει (για τους δικούς του λόγους), όσο και να χτυπιέμαι, όσα σεντόνια και να γράψω (όχι προσωπικά εγώ αλλά ο οποιοσδήποτε 'χτυπάει το καμπανάκι'), δε θα αλλάξει άποψη, αφού στην ουσία κάνουμε ένα διπλό μονόλογο.
Φίλε Κάβουρα χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ κανέναν ότι ρίσκο πήρες και συ και όσοι πειράζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα αυτοκινητα τους για αυξηση ιπποδύναμης, επιταχύνσεις κλπ. Το ίδιο ρίσκο πήραμε γιατί και οι 2 πειράξαμε κάτι εργοστασιακό με κάτι που ''προφανως'' δεν εγκρίνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ή αν θέλεις όχι ολες. Αυτό πιστεύω είναι που ενοχλεί κάποιους εδω μέσα ότι ενώ έχεις κάνει παρεμβάσεις -tuning (είτε σε λογισμικό που έχει αντικτυπο αναμφισβητητα στην λειτουργία του κινητήρα) είτε έβαλες χέρι στη μηχανή αθωώνεις (ενοχοποιόντας το υγραέριο οστώσο) με τον τρόπο που το λες τετοιες παρεμβάσεις. Η και τα 2 κάνουν ζημιά ή κανένα. Οχι όμως εγω γα...τος που εχω το φτιαγμένο και σεις κοροιδα.......θύματα που στο κάτω κάτω δεν το καναν για την καυλα τους όπως πχ εσύ. Και το λέω μετα λόγου γνώσεως όσοι γράφουν για προβλήματα από το υγραεριο άλλοι τόσοι γραφουν σε δεκαδες φορουμ για προβληματα από κολοφτιαξίματα ή από βενζίνες ή απλοι οδηγοί με εργοστασιακά απείραχτα αυτοκίνητα με προβλήματα οστόσω κλπ, και για κάθε έναν απο αυτούς που είναι δυσσαρεστημένοι (όπως και με το υγραεριο) υπάρχουν άλλοι τόσοι υπερ ευχαριστημένοι (με πάρα πολλές χιλιάδες χλμ με lpg εγώ πχ ξέρω 5 με πάνω από 100.000 χλμ από τους οποίους σαφώς και επηρρεάστικα) οι οποίοι όπως και οι περισσοτεροι απλοί οδηγοί δεν έχουν κανεναν λόγο να γράψουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με το υγραεριο, και όπως ξέρεις σαν παλιοτερος στο φόρουμ οι περισσοτεροι μπαινουν σε αυτα και γράφουν είναι για να βρουν λύση σε προβλήματα ή οι τρελαμμένοι για να δείξουν τα εργαλεία τους και χομπίστες ή απλώς αργόσχολοι (σαν εμένα ) που παρεπιπτώντος δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα από την πρώτη μέρα (ούτε καν δευτερη ρύθμιση). Άρα εδω βλέπεις ένα πολύ μικρό κομμάτι υγραεριοκινητων και όχι το σύνολο που δεν έχει στο κάτω κάτω και λογο να γραψει σε φόρουμ.
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Φίλε Κάβουρα χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ κανέναν ότι ρίσκο πήρες και συ και όσοι πειράζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα αυτοκινητα τους για αυξηση ιπποδύναμης, επιταχύνσεις κλπ. Το ίδιο ρίσκο πήραμε γιατί και οι 2 πειράξαμε κάτι εργοστασιακό με κάτι που ''προφανως'' δεν εγκρίνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ή αν θέλεις όχι ολες.
Σωστός.
Αυτό πιστεύω είναι που ενοχλεί κάποιους εδω μέσα ότι ενώ έχεις κάνει παρεμβάσεις -tuning (είτε σε λογισμικό που έχει αντικτυπο αναμφισβητητα στην λειτουργία του κινητήρα) είτε έβαλες χέρι στη μηχανή αθωώνεις (ενοχοποιόντας το υγραέριο οστώσο) με τον τρόπο που το λες τετοιες παρεμβάσεις.
Το ότι τους ενοχλεί είναι δικό τους πρόβλημα.
Ομοίως υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούνται γιατί το χ αμάξι που είναι 1.600cc πάει καλύτερα μετά το πρόγραμμα από το 2.0Τ (εργοστασιακό) δικό τους όχημα και είναι και κατά της βελτίωσης (με όποια μορφή μπορεί αυτή να έρθει).Για τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα.Μαγκιά σου που εσύ κάνεις μία μετατροπή για να πηγαίνεις πιο οικονομικά και μαγκιά και του άλλου που κάνει το αμάξι από 100 άλογα ->300 άλογα και γουστάρει που καίει την τριπλή βενζίνη για να φτάσει στον προορισμό του.
Απλά πρέπει ο καθένας να καταλάβει ότι όπως μετατροπή είναι το να βάλεις εξάτμιση και πρόγραμμα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο πάνω στο αμάξι σου (και χάνεις την εγγύηση φυσικά), άλλο τόσο (και μεγαλύτερη κατά τη γνώμη μου) μετατροπή είναι η αλλαγή της καύσιμης ύλης από βενζίνη σε υγραέριο.thats what i am trying to say from my first post.
-
Απλά πρέπει ο καθένας να καταλάβει ότι όπως μετατροπή είναι το να βάλεις εξάτμιση και πρόγραμμα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο πάνω στο αμάξι σου (και χάνεις την εγγύηση φυσικά), άλλο τόσο (και μεγαλύτερη κατά τη γνώμη μου) μετατροπή είναι η αλλαγή της καύσιμης ύλης από βενζίνη σε υγραέριο.
Όσοι έχουν κάνει και τα δύο, άραγε χάνουν και την εγγύηση που δίνει αυτός που πουλά το 'πρόγραμμα';
Βρε δεν μασάμε, λέμε...
Κι αν είχαμε και λίγο χρόνο ακόμη, ή diesel κινητήρα, μπορεί να το κάναμε και 'υβριδικό'...Και μια και μίλησες για βιομάζα πιο πάνω και άλλα ωραία σχετικά με την Ε.Ε., μάθε οτι έρχεται το bio-LPG:
'European Commission: LPG dominant fuel in 2020'
The European Expert Group established by the European Commission and engaged with the future of fuels for transport, states that in 2020 the share of LPG autogas in the total fuel mix in Europe should rise to 10%. Currently, the share of LPG is only 3%.
The European Expert Group which was established in March 2010, adopted January 25 this year issued a report stating, 'automotive LPG is currently the most viable alternative fuel in Europe, supported by an extensive European network of more than 27,000 outlets. The existing LPG infrastructure make direct investments without significant environmental benefits and that the LPG fuel is most appropriate to serve as a transition fuel until such time as more economically viable renewable energy solutions within the transportation sector.
The report looks forward and suggests that in future bio-LPG will be available. LPG is already making a CO2 savings of around 9%. The use of bio-LPG will further reduce emissions. Looking at the growing energy needs of Europe are considering is supplied by the bio-availability of LPG is also a contribution to securing Europe's energy supplies in the longer term.
Reducing CO2 emissions in the transportation is a priority. The report explicitly stated: 'Alternative fuels such as LPG will gradually become an increasingly important role in the overall energy mix.'
Alain De Greve, Managing Director of the European LPG Association (AEGPL) responded, 'We endorse the conclusions of the European Expert Group. The AEGPL and its members will constantly continue to work with policymakers at European, national and local level to the (environmental) potential of LPG to fully exploit the benefit of the community. '
Contradictory policies, Netherlands
The political debate is currently held in the Netherlands regarding the implementation of the EC Directive on fuel quality and clean and energy efficient vehicles is not in line with the ambitions of the European Commission. Unfairly are LPG cars in the Netherlands under the high circulation rate, while natural gas vehicles with post installation of the system for motor or in a lower tax rate fall group. The absence of a national network of gas filling stations will miss the low gas tax for its purpose. Comparable environmental performance can LPG cars and a nationwide network of LPG filling stations faster and cheaper environmental reached.During the parliamentary debate of January 26, 2011 have raised the question to Mr Atsma, State Infrastructure and Environment, regarding use of LPG in achieving sustainable energy objectives. The reason for this question is the report of the Expert Group of the European Commission and the resulting conclusion that in Europe, LPG 10% of the total fuel mix in 2020 should be. Vehicles with a retrofit LPG LPG plant, meeting a European quality (R115) could therefore improve energy label should be granted. The Minister has promised that in the short term, a chamber debate on LPG LPG will come.
About VVG
Liquid Gas Association (VVG) is the trade association for the LPG industry. The VVG represents the interests of the participating parties and promotes the safe use of LPG. In addition, she works with various institutions, governments and regulators in order to achieve legislation and rules to promote the use of liquid gas in a safe, environmentally friendly, practical and technically correct manner. -
Kαθόμουν στο βενζινάδικο (Shell) και περίμενα να μου πλύνουν το αμάξι και παρατηρούσα κίνηση στις αντλίες.
2 στα 10 αυτοκίνητα που έμπαιναν πήγαιναν στην αντλία στου υγραέριου.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν μπήκε ένα Matiz 1.0 (!) Πόσο οικονομία ήθελε να κάνει και έβαλε υγραέριο; Και το σημαντικότερο πότε περιμένει να κάνει απόσβεση; -
Εισερχομένου του αγγουριού στην υφαλοκρηπίδα, αλλάζεις γνώμη σε δευτερόλεπτα. Αυτός που είδες μπορεί να σκοπεύει να το κρατήσει άλλα δέκα χρόνια.
-
Απλά πρέπει ο καθένας να καταλάβει ότι όπως μετατροπή είναι το να βάλεις εξάτμιση και πρόγραμμα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο πάνω στο αμάξι σου (και χάνεις την εγγύηση φυσικά), άλλο τόσο (και μεγαλύτερη κατά τη γνώμη μου) μετατροπή είναι η αλλαγή της καύσιμης ύλης από βενζίνη σε υγραέριο.
.:
Ολες οι μετατροπες εχουν το ρισκο τους. Επειδη εχω περασει απο ολα τα σταδια μετατροπων σε ολα υπαρχει ελαχιστο και μεγιστο ρισκο. Δηλαδη αλλο να ανεβαζεις την ιπποδυναμη του αυτοκινητου σου απο τα 160 στα 220 (για 1800αρη tsi) και αλλο να το ανεβαζεις στα 300. Παρομοιως αν το σκιζεις κιολας τοτε οι φθορες και οι καταπονησεις ειναι ασυγκριτα πιο μεγαλες. Και οπως παντα παιζει ρολο κατα πρωτον το συστημα που κανεις τη μετατροπη , μετα ο εγκαταστατης και μετα φυσικα εσυ και ο τροπος χρησης. Εχοντας ψαξει αρκετα πριν κανω την οποιαδηποτε μετατροπη αποφασιζα και πηγαινα με την ηπιοτερη εκδοχη και ποτε μα ποτε δεν το μετανοιωσα, κανοντας παντα επιλογη απο πρωτοπορες και με ιστορια εταιριες και αναλογα τεχνικο και εγκαταστατη. ΠΑΝΤΑ επωνυμα και παντα μακρυα απο τον κυρ-Μητσο η τον εφευρετη Κυρο Γραναζη.
Και μακρυα απο υπερβολες. Οσοι ακολουθησαν αυτη τη νοοτροπια δεν το μετανοιωσαν. Οι υπολοιποι γεμιζουν σελιδες στα αναλογα φορουμ προβληματων και παντα φυσικα φταιει καποιος αλλος και οχι ο ιδιος.Αυτο που θελω να πω εν κατακλειδι ειναι οτι με την εγκατασταση υγραεριου στο αυτοκινητο μου νοιωθω την ιδια σιγουρια, αν οχι μεγαλυτερη, απο τις αναλογες μετατροπες που εχω κανει για αυξηση ιπποδυναμης σε μεχρι προσφατα αυτοκινητα μου, αλλα τονιζω οτι παντα ολα γινονται μεσα απο επωνυμες εταιριες παροχης και υποστηριξης τετοιων μετατροπων, παντα μεσω ενος εγκεκριμενου εγκαταστατη και παντα χωρις υπερβολες. Η ιστορια εχει δειξει οτι αν ακολουθειται αυτη η σειρα τα προβληματα ελαχιστοποιουντα εως μηδενιζονται με σωστη χρηση.
Οσο για τις εγγυησεις να υπενθυμισω οτι κανοντας την οποια μετατροπη μεσω αντιπροσωπειας, ειτε αυτο λεγεται προγραμμα ειτε εξατμιση ειτε υγραεριο, η εγγυηση ΔΕΝ χανεται και ακολουθει το αυτοκινητο. Αν και πιστευω ειναι γνωστο, το λεω και εξ ιδιας πειρας.
Αν βεβαια πας μονος σου και πειραζεις εκτος αντιπροσωπειας η εγκεκριμενου απο την αντιπροσωπεια βελτιωτη/μετατροπεα, ειναι φυσιολογικο να χανεις την οποια εγγυηση αν και παλι αυτο ειναι μαχητο για επιμερους μερη του αυτοκινητου μηχανικα η ηλεκτρικα. Εγω που τελευταια ειχα βαλει Revo μεσω αντιπροσωπειας η εγγυηση συνεχιζε να ισχυει κανονικα.Αποδειξη αυτων ειναι επισημες συνεργασιες αντιπροσωπειων με εταιριες εγκαταστασης υγραεριου οπως η Subaru οπου δεν χανεται καμμια εγγυηση αλλα και επι μερους αντιπροσωπειες αλλων αυτοκινητων (Hyundai, Ford, Μazda,VW κλπ) οπου η εγγυηση του αυτοκινητου συνεχιζεται και μετα την εγκατασταση. Επισημα απο τη μαμα εταιρια η ανεπισημα δεν εχει σημασια γιατι η εγγυηση συνεχιζει να ισχυει.
Σε καμμια περιπτωση παντως η μετατροπη καυσιμου απο βενζινη σε υγραεριο μεσω επωνυμης και αξιοπιστης εταιριας δεν θεωρειται πιο επισφαλης απο αναλογη μετατροπη αυξησης ιπποδυναμης παλι μεσω επωνυμης και αξιοπιστης εταιριας.
Αν υπηρχε τετοια περιπτωση τοτε δεν θα υπηρχε καμμια πιθανοτητα επιβιωσης εταιριων υγραεριοκινησης που οχι μονο υπαρχουν αλλα αυξανονται και βελτιωνονται με γρηγορο ρυθμο.
Και υπ'οψιν μιλαμε για ευρωπαικες πιστοποιημενες εταιριες με παραδοση δεκαετιων στον τομεα επισημοι συνεργατες/εγκαταστατες των μεγαλυτερων αυτοκινητοβιομηχανιων, οχι για τιποτε βεγγαλικα εγχωριας η τριτοκοσμικης προελευσης.Ας μην χτιζουμε αμφισβητηση χωρις να υπαρχουν βασιμοι αποδεδειγμενοι λογοι και οχι απλως υποθεσεις απο μη επαρκη πληροφορηση.
-
[quote='ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ
Ας μην χτιζουμε αμφισβητηση χωρις να υπαρχουν βασιμοι αποδεδειγμενοι λογοι και οχι απλως υποθεσεις απο μη επαρκη πληροφορηση.[/quote]Ολη η ουσία σε μια φράση. +1
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kαθόμουν στο βενζινάδικο (Shell) και περίμενα να μου πλύνουν το αμάξι και παρατηρούσα κίνηση στις αντλίες.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν μπήκε ένα Matiz 1.0 (!) Πόσο οικονομία ήθελε να κάνει και έβαλε υγραέριο; Και το σημαντικότερο πότε περιμένει να κάνει απόσβεση;Επειδή το Τoyota Αygo που μετέτρεψα σε υγραεριοκίνητο τον Φεβρουάριο του 2011, μάλλον θα σου προξενούσε τις ίδιες απορίες, έχουμε και λέμε: από την εγκατάσταση έως τώρα, δηλαδή σε 8 μήνες, όφελος 900 ευρώ και κάτι ψιλά, απόσβεση γύρω στον Μάρτιο 2012 με σημερινές τιμές... . Χοντρικά εκεί που ήθελα δύο μισθούς το χρόνο για καύσιμα, πλέον θέλω ΜΟΝΟ έναν! Να σημειωθεί ότι έχω αυξήσει τα διανυόμενα χιλιόμετρα, λόγω του ότι έχω την αίσθηση που είχα το 2007 που αγόρασα το Aygo, όταν γέμιζα απλή αμόλυβδη με 26 - 27 ευρώ σε ένα από τα ακριβότρα βενζινάδικα... Το Aygo όπως και το Matiz, ναί, καίνε λίγο (μετρημένα 5,5 λίτρα ανα 100 χλμ αμόλυβδη για το Aygo). Αλλά τί να σου κάνει και αυτό το φουκαριάρικο όταν ο οδηγός που του 'λαχε κάνει γύρω στις 30.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο;;;;;;;
-
Ο χρήστης kostas289 έγραψε:
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν μπήκε ένα Matiz 1.0 (!) Πόσο οικονομία ήθελε να κάνει και έβαλε υγραέριο; Και το σημαντικότερο πότε περιμένει να κάνει απόσβεση;Επειδή το Τoyota Αygo που μετέτρεψα σε υγραεριοκίνητο τον Φεβρουάριο του 2011, μάλλον θα σου προξενούσε τις ίδιες απορίες, έχουμε και λέμε: από την εγκατάσταση έως τώρα, δηλαδή σε 8 μήνες, όφελος 900 ευρώ και κάτι ψιλά, απόσβεση γύρω στον Μάρτιο 2012 με σημερινές τιμές... . Χοντρικά εκεί που ήθελα δύο μισθούς το χρόνο για καύσιμα, πλέον θέλω ΜΟΝΟ έναν! Να σημειωθεί ότι έχω αυξήσει τα διανυόμενα χιλιόμετρα, λόγω του ότι έχω την αίσθηση που είχα το 2007 που αγόρασα το Aygo, όταν γέμιζα απλή αμόλυβδη με 26 - 27 ευρώ σε ένα από τα ακριβότρα βενζινάδικα... Το Aygo όπως και το Matiz, ναί, καίνε λίγο (μετρημένα 5,5 λίτρα ανα 100 χλμ αμόλυβδη για το Aygo). Αλλά τί να σου κάνει και αυτό το φουκαριάρικο όταν ο οδηγός που του 'λαχε κάνει γύρω στις 30.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο;;;;;;;
Πάντως βάση της κατανάλωσης θα πρέπει αυτόν τον χρόνο να έκανες αρκετά παραπάνω χιλιόμετρα για να κάνεις την απόσβεση σε 13 μήνες..
Βέβαια θα την κάνεις απ'ότι φαίνεται γρηγορότερα από εμένα..
¨οπως και να'χει θα την κάνεις οπότε καλά έκανες..Μετά από σχεδόν 11000χλμ με γκάζι την παρασκευή έκαψε τον πολλαπλασιαστή, πράγμα που μου φαίνεται εντελώς άσχετο με την μετατροπή που έκανα..Σωστά??
Το θέμα είναι πως το πρωί, και μόνο, με το που βάζω μπρος δουλεύει για μερικά δευτερόλεπτα στην βενζίνη βέβαια και με τον καινούργιο πολλαπλασιαστή, σαν να δουλεύει με 3 κυλίνδρους και μετά όλη μέρα τίποτα..
Έχει ιδέα κανείς τι μπορεί να είναι?? -
Ρύθμισε τα διάκενα στα μπουζί σου, ή, καλύτερα ακόμα, άλλαξέτα.
Το υγραέριο (η υψηλότερη τάση που απαιτεί) τα τρώει. -
Ο χρήστης kostas289 έγραψε:
Aygo εδώ, μετατροπή πριν από 1,5 χρόνο, 100000 χλμ σε υγραέριο.
Συνολικό κέρδος 3150 ευρώ μέχρι τώρα. Έβγαλα και την επισκευή των βαλβίδων.
Και λέω να το κρατήσω και άλλα 10 χρόνια τουλάχιστον, καλά να είμαστε.Εκτός αν ο φίλος στην πρώτη παράθεση πιστεύει ότι κάποιος που κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα πρέπει να πάρει κάτι σε τζιπ και να βάλει υγραέριο, για να μην φαίνεται και παράξενος.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν μπήκε ένα Matiz 1.0 (!) Πόσο οικονομία ήθελε να κάνει και έβαλε υγραέριο; Και το σημαντικότερο πότε περιμένει να κάνει απόσβεση;Υπαρχουν μερικα 'μικρα' που καινε πολυ.
Ειτε λογω κατασκευής ειτε λογω χρήσης.για παραδειγμα εγω εβαλα αεριο στο WagonR, αλλα καιει σταθερα πανω απο 8 (το χειμωνα 9)
Οταν καμια φορα πλησιαζω τα 7 κανω παρτυ.
Βεβαια κινειται πολυ μεσα στην πολη, αλλα εκει ειναι τα χιλιομετρα του.Οταν πρωτοπηγα κι εγω για γεμισμα και ημουν αναμεσα στα...θηρια αισθάνθηκα καπως...
με τον καιρο συνηθισα ομως -
Εγώ γελάω πλέον.
-
Eκει που βαζω εγω βαζει και ενα Smart.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Eκει που βαζω εγω βαζει και ενα Smart.χαχαχα, smart με αεριο;
και τη μπουκαλα που την έχει;
Σαν τους βατραχανθωπους στην πλατη; -
-
Επειδη τον βλεπω συχνα, περνωντας και αλλες φορες που δεν βαζω εγω, υποθετω οτι θα εχει καπως βολεψει την μικροτερη δεξαμενη πισω απο τα καθισματα.
-
παντως περα απο την πλακα, το βενζινοκινητο σμαρτ καιει
6-6,5 ο μεσος ορος τους, στην Ελλαδα πιθανοτατα παραπανω
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2αρα δεν ειναι ουτε αυτο 'για γέλια'
-
Γεια σας και χαρά σας παλιόφιλοι. Έχω να μπω πάνω από 6-8 μηνες (και 300 σελίδες) επειδή όλα δούλευαν ρολόι.
Εδώ και 2 εβδομάδες όμως το ρολόι άρχισε να μου τα μασάει.
Καταρχήν τα συμπτώματα που θα σας πω, τα εμφανίζει στη βενζίνη, καθώς εδώ και 2 εβδομάδες το δουλεύω μόνο με βενζίνη.- Υπάρχει σοβαρή μείωση απόδοσης. Γενικά να σας πω ότι από εκεί που σε δοκιμές τελικής έπινανε τα 200 (κοντέρ), πλέον αρκούμαστε στα 170.
- Συνεχή σβησίματα στο ρελαντί. Όταν βγάζω ταχύτητα για να στρίψω, συνήθως σβήνει.
- Ψιλοτρέμει στο ρελαντί.
Έχετε κάτι να σχολιάσετε ή να προτείνετε;
Λέτε να έχουν πρόβλημα οι βαλβίδες; Τι κόστος είναι αυτό για ένα forester του 2007 (158 άλογα); Τι άλλο μπορεί να είναι άραγε;
Μέσα στη βδομάδα θα το πάω για μετρήσει και θα έχω νεότερα ώστε να σας ενημερώσω εάν φταίει το υγραέριο ή κάτι άλλο.
Ευχαριστώ, αλλά λόγω συνθηκών δεν μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι χάρηκα που θα τα ξαναπούμε
Υγραεριοκίνηση!